BULKIDIOTER

Lim Gordon
JIN 26.10.2021 kl 14:59 19712

Jeg har jo fulgt med i dette spennende børsspillet en stund. Og jeg har tapt og jeg har vunnet. Best har jeg gjort det når jeg har kjøpt aksjer i selskaper som driver med ting jeg har peiling på. Som shipping, særlig tank og bulk, som har opptatt en stor del av mitt yrkesliv. Derfor kjøpte jeg en slant i Jin sist høst, fordi det virket klokt å kjøpe ting på bunnen for å selge det senere hen, når markedet kom. For at det kom, det visste alle som hadde peiling. Men så skjedde det at omsetningen var svært lav, det var tydelig at selskapet ikke fenget det store publikum. Men de som kjøpte, holdt på aksjene, de visste/forsto at her var det penger å tjene. Og så tok det i vei, med start på 3-tallet og topp på 18. Nå har det seg slik at aksjen er elsket av tradere, så utslagene er store, nå ligger den rundt 13 og svinger. Men mangelen på interesse skal angivelig skyldes at brødrene som driver det, har forsynt seg vel mye av lasset, de driver litt entreprenørvirksomhet og spekulasjon på si. Men drive rederi, det kan de, og de vet hva en krone er verdt. Det kan man ikke alltid si om deres nordiske brødre, som, tradisjonen tro, kjøper dyrt og selger billig.
I øyeblikket driver rederiet et tyvetalls skip i øvre handysize sjiktet, skip som er veltilpasset dagens marked og som har noen år på baken. Børskonkurrentene driver delvis i det samme segmentet, delvis i det største cape-segmentet, men alle med svært moderne tonnasje. Nå er det ingen fordel å ha ny tonnasje i dagens marked, fordi det, som regel, fører til at gjelden øker og også kravet til sikring. Det betyr at skipene må seiles på timecharter, som kan bety 10-15.000 USD/dag i tapt inntjening. Når man sammenligner med skip som også ligger 2-3.000 USD/dag lavere i driftsutgifter, blir det kolossal forskjell i inntjening. Og så kan man jo bare bruke multiplikasjonstabellen! Da er det det stopper for meg, hva skyldes det da at mange foretrekker å investere i andre rederier? Er det fordi de ikke forstår dette? Er det fordi de ikke liker kinesere? Eller er det fordi de tror at de norske rederiene er sikrere? For de av dere, som kan regne, er dette elementært, dere kan jo begynne med forskjellen i P/E og så regne videre med detaljene, da kommer dere til samme resultat som meg. Og allikevel viser dagens omsetning for de forskjellige selskaper følgende: Belships 15 mill, Klaveness 5,9mill, 2020 Bulkers 7,6mill, Golden Ocean 42 mill og Jin 1,5! Og kursstigningen i år: Bel 136%, Klav 59%, 2020 106%, Golden 93%, og Jin 284%!
Ovenstående burde tale for seg selv, noen(ganske mange) er bulkidioter, og større idioter blir de, etter hvert som tiden går. For de er vel på børs for å tjene penger? Hvis de er det, kan de redde mye ved å bytte terreng snarest, kvartalsregnskapet er rett rundt hjørnet og aksjeverdien ligger rundt 45 har noen regnet ut. Hvis dere ikke skifter, kunne det vært interessant om dere begrunnet det her.
Slettet bruker
15.11.2021 kl 22:17 1968

Følgelig må en se hva pengene er brukt til i kvartalet pengestrømmen.
En netto kontantstrøm på himmlende 65 mill usd i q3.
At de betalte 3,2 mill usd i utbytte q2 er en formalitet mot det de bruker pengene til nå,nye skip.
De øker antall skip mens cash består.
I uas er bulk aksjer uten særlig nedgang.
Følg pengene i regnskapet og utbytte er ubetydelig de kan jo selge hele selskapet for 4-5 mrd og dele utbytte.
De/aksjonærene eier alt gratis fra a til å..
Burde jo stå i 30 kr minst som flere har sagt selv med lavere rater vi ser nå.
Tipper den skal opp når det roer seg fra tradere og skuffende aksjonærer idag som solgte i panikk eller annet.
Redigert 15.11.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.11.2021 kl 21:48 2062

Så da er vi i alle fall enige John68 om at et selskap – inntjening til tross - kan droppe å betale utbytte et kvartal, uten at verken selskap eller ledelsesrepresentanter må være 100% håpløse av den grunn.

Så får vi heller være uenige om at de ikke gjøre noe for aksjonærene. Selv synes jeg de har satt sammen et meget godt rederi som skaper hyggelige merverdier for aksjonærene sine. Jeg setter pris på at de kjøper god annenhåndstonnasje (nei, tror ikke at de kjøper på topp i syklusen) i stedet for å kjøpe nytt, jeg setter pris på at de p.t. holder hele flåten i spotmarkedet, og jeg setter pris på at de har en stor cash buffer til senere bestilling av nye skip den dagen nytt regelverk er klart. Videre setter jeg pris på at de drifter flåten sin på et meget kostnadseffektiv måte – alt dette ting som gjør at jeg er optimistisk mht langsiktig kursutvikling og som gjør at jeg synes nåværende market manager er 100% riktig. Og så holder jeg meg heller for nesen når det kommer til litt høye management fees. Her er de i alle fall ikke alene i rederibransjen…!
Lim Gordon
15.11.2021 kl 21:40 2094

Det var en usedvanlig råtten og sårende kommentar, Realis, og jeg har vanskelig for å forstå at det er dekning for den. Jeg har, til dags dato, aldri skrevet noe som jeg ikke tror selv, for å lure andre. Og jeg er, i øyeblikket, slett ikke noen deprimert person, selv om verdiene fikk en skikkelig trøkk idag. Ja, jeg mener at hysteriet omkring utbytte er en overdrivelse og mener at, i de 22 millionene, som ble omsatt idag, ligger det mange som kom inn for en kvikk fiks. Så derfor er jeg fortsatt optimist og .regner med å få tilbake verdiene mine. De fleste av investorene som er igjen, vil nok ikke selge seg ut på en stund. At jeg, et øyeblikk blandet tertial med kvartal, er en beklagelig blunder. Hvis du, med dagens Jin regnskap, mener at jeg ikke hadde dekning for min optimisme, bør du finne deg noe annet å interessere deg for.
bulkinvest
15.11.2021 kl 21:29 2126

Aksjonærer med mindre poster i aksjen solgte seg ut i dag, de større sitter stille eller kjøper mindre poster da det ikke var noe uventet som kom fram i dag, å høre på de som sitter å baisse uten å ha aksjer er for min del helt bortkastet, det er bare å ta imot billige aksjer og få rikelig betalt sener!!
John68
15.11.2021 kl 21:16 2188

Jeg trader ganske lidt.

Jo, jeg husker en som var mere pinlig, NEC og ham fra Oslo shipping klub eller lign. Dengang fracking var det nye guld.

Det som jeg oponerer imod er ikke det fakta, at de droppede udbyttet. Mere at de ikke gør noget for deres shareholders. At kursen er steget er IKKE Jinhuis ledelses skyld men markedet for skibsfart som helhed.

Den rigtige market manager havde formået, at skabe et helt andet resultat end det vi så idag.

Slettet bruker
15.11.2021 kl 21:03 2232

Jeg reagerer på måten du omtaler både JIN og Raymond på og synes ærlig talt det må være grenser på hvordan man skal ordlegge seg i denne tråden.
Selskapet har hatt en meget god kursutvikling dette året som mange av oss setter pris på. Raymond fremlegger resultatene på en aldeles utmerket måte og er åpen for å besvare rimelige spørsmål. Alle på denne tråden er også investert i andre selskaper enn JIN og vi vet at det IKKE FINNES ET ENESTE selskap på børs som svarer på alles forventninger. Hva er det egentlig du forventer deg – at de skal tilpasse seg din kortsiktige daytrading?

JA, JIN DROPPET UTBYTTE I Q3. GET OVER IT AND MOVE ON!
Slettet bruker
15.11.2021 kl 20:44 2306

Jeg bare lurer på 1 ting utenom 0 utbytte som skuffet markedet i dag?
Det må bør være mange feil i presentasjonen og skremte som har kjøpt i forkant på et eventyrlig utbytte eller noe som kaster ut aksjer.
Markedet var dårlig men i usa dropper de andre bulkerne ikke ned i det hele tatt,untatt Gogl 5% som falt på Ob også.
Nei jeg kjøper på dette mere i morgen.
Redigert 15.11.2021 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
John68
15.11.2021 kl 20:32 2346

Jeg tror ikke på kurs 16-18,- i 2021, desværre.
Redigert 15.11.2021 kl 20:54 Du må logge inn for å svare
John68
15.11.2021 kl 20:22 2386

Ham Raymond Ching er bare en lakaj som kan engelsk. Han har aldrig svaret på et eneste spørgsmål hvor svaret har været opløftende eller opklarende.
Al alle de webcast jeg har deltaget i er disse fra Jinhui de mest pinlige. Han er en ål du ikke kan fastholde.

Der var ganske få spørgsmål fra 2 forskellige nordmænd ud af cirka 36 deltagere - 36 !!!

Jeg gad ikke engang stille spørgsmål. Jeg smed et par hints i chatten, ikke andet.
Slettet bruker
15.11.2021 kl 20:22 2388

Eie fremfor gjeld etter kjøp av 5 skip som betales fra driften som øker kontantstrøm fremover.
De beholder nto likviditet og betaler RCF lån fremfor utbytte,lå sikkert i lufta og de sikrer nto cash positiv mot rest gjelden.

De betalte q3 depositum cash -17,730 mill usd for ny skipservervelse.
Dividende q2 -3,2 mill usd
Banklån -10 mill usd
De har en ek på +350 mill usd.
Nto cash from operating operations q3 +65 mill usd.

Dividend uteble men de betale ned på lån og nye skipservervelser.
TA apollp marked hadde den som kjøp med støtte ned mot 13,15 kom i dag.
Første kursmål 16,5 og kursmål 18,3 nkr.



Slettet bruker
15.11.2021 kl 19:55 2470

Det ble indikert under dagens resultatgjennomgang av VP Finance, Raymond. Det må ikke tilskrives å være et avgitt løfte men en indikasjon om at dette vil vurderes.. Mener han også nevnte at opptak av resultatgjennomgangen kunne finnes på zoom, men det vet jeg ikke. Hvis så, kan du jo høre selv.
Realis
15.11.2021 kl 19:27 2563

Kommentaren din er oppløftende. Spesielt den om "...mulighet for utbytte ved årsavslutning."

Hvor har du det fra?
Thegoldenone
15.11.2021 kl 18:34 2691

Selskapet har ikke gjort noen ting for å bedre aksjonærer vennligheten siden jeg investerte i dem. Null respons fra IR, magert med utbytte, lønn til ledelsen fortsatt nesten 2 millioner dollar per kvartal.

Og det kan virke som spesielt it fra siste rapport at Jin prøver å finne unnskyldninger for å ikke betale utbytte.

Jeg tror det finnes bedre selskaper for å melke en supersyklus i bulk.
Slettet bruker
15.11.2021 kl 18:26 2723

Jaja folkens – det var en dårlig dag å være tørrbulkinvestor i dag. Tragisk selvfølgelig med JIN kursen, men fallet for BELCO de siste to dager er vel tilsvarende? Med BSI noe opp i dag får se om ting snur allerede i morgen eller om det tar noen flere dager….
Ser at utbyttehysterikerne her på tråden går apeshit og beskyldningene om dårlig ledelse og ditt og datt raser. Hvis man absolutt må ha kvartalsvis utbytte så velger man ikke JIN – er ikke det greit da? Plenty av andre aksjer å velge mellom.
Vi som beholder eksponeringen vår i JIN - og de nye investorene som kommer inn – ser vel alle hvor godt dette selskapet driver. Dagens resultat var godt, til tross for noe høyere kostnader enn forventet. Hvis man har tro på en begynnende supersyklus i tørrbulk og anser de mindre skipssegmentene å være spesielt spennende så finnes det vel ikke noe bedre selskap å være enn JIN, hvor man får kjøpt en 1 krone for 50 øre og som har disponert så godt som de har?
Etter å ha sett tallene og hørt på presentasjonen og svarene på spørsmålene som ble stilt, blir i alle fall jeg bare enda mer optimistisk på vegne av selskapet Jeg oppfattet en underliggende optimisme ift markedet, i å drifte eldre skip, og ift mulighet for utbytte ved årsavslutning.
Nei, her vil NAV rabatten gradvis forsvinne og fortsette oppover – bare man en investeringshorisont som overstiger ett kvartal til et annet.
oppturen
15.11.2021 kl 18:07 2785

«Svake rater» ifølge journalisten i FA. 🙈🙈🙈

Gud hjelpe meg for et kunnskaps nivå, tenk alt en leser og tror på uten andre referanser. Skummelt.
Slettet bruker
15.11.2021 kl 17:46 2104

Selvfølgelig pga å slippe å dele de med sine Norske venner.
Jeg har gang på gang poengtert at dette rederiet ´alltid´ har et grep for å slippe å dele cashen ut, enten det er gjeld, kjøpe noen ekstra skip eller lignende, de vrir seg unna dividender slik de historisk alltid har gjordt.

Innse det først som sist, dette rederiet er ikke noe å satse penger på,
Realis
15.11.2021 kl 17:27 2189

Og noen ganger påtreffer man tekster som ser ut til å komme rett fra såkalte svadageneratorer.
Eller, som i dette tilfellet, et budskap gjennom en nettbasert oversetter.
tenketanken
15.11.2021 kl 17:11 2248

Holder man tilbake utbytte så det en vurdering selskapet suverent har
rett til å gjøre. Motivet kan være både kortsiktige og langsiktig motivert
også mot en mer omfattende investeringsplan fremover.
Uansett så vil det bli en ny vurdering ved Q4, som kan skaleres opp ut
ifra resultat som da foreligger.
Å bruke dette som en indikasjon på at ledelsen beriker seg selv, det er
mildt sagt latterlig påstander, som ikke har et fnugg av troverdighet.
Det er milevide påstander mellom å drive underslag eller tapping av et
selskapet, til å knopp skyte aktiviteter som var «mindre smarte påfunn».

DividendYield
15.11.2021 kl 16:51 2322

Betale ned gjeld i stedet for utbytte skriver du, men hausserne på tråden her er opptatt av at JIN nesten ikke har gjeld, og at balansen er bortimot den beste på hele børsen. Hva er da så prekært i forhold til å betale ned gjeld?
Realis
15.11.2021 kl 16:48 2337

Takk for kommentar, men likevel trist at den faller så veldig til jorden, for i følge Lim Gordon er det slik at
- Markedet tar feil - ikke bare det, men selvfølgelig feil
- Andre selskaper vifter med utbytte i tide og utide, hvilket vel da må forstås som en uting
- Lim Gordon tror at året inneholder hele 4 tertialer

Det er lett å forstå at Lim Gordon har satset en del penger på rederiet. Men moralen bør alltid være å ikke velte dårlige kjøp over på andre ved å få dem til å overta egne tapsposisjoner ved haussing av dem i offentlige fora.
Redigert 15.11.2021 kl 16:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.11.2021 kl 16:42 2377

Ser ut som de vil ha cash likvid større enn de nye lån mot nyerverving av skip,og de er cash positiv likvid.
De sikrer seg og betalte ikke utbytte men de samme pengene ligger som sikkerhet og burde ikke være negtivt.
De skyver ikke forfallene og casher ned heller.
De betalte ned gjeld denne perioden i stede for utbytte.
Hvis en ser på eierdeler og cash har de 400 mill usd og seiler inn enorme bidrag også dette kvartalet,det må telles når avdrgene er betalt også,
At noen solgte på dette er bare en kjøpsmulighet intet annet,outlook gir et langt sterkt bilde og nye skip er bare og glemme da det ikke bygges nytt.
DividendYield
15.11.2021 kl 16:25 2450

Hva er det du ikke forstår? At det er mulig å motta utbytte og i tillegg ta gevinst gjennom kursutvikling? Det henger ofte sammen, og det burde du vite om du har vært på børs lenge og kaller deg bulkinvest.
Redigert 15.11.2021 kl 17:50 Du må logge inn for å svare
bulkinvest
15.11.2021 kl 16:21 2484

Forstod tydeligvis ikke hvorfor en investerer, hvordan vei kursen tar har alt å si for meg! Har holdt på med dette så lenge og sett at store gevinster kommer ved avkastning i kursen og det er det de fleste som har mye aksjer styrer etter.
DividendYield
15.11.2021 kl 16:20 2492

Det er for så vidt et godt poeng, ikke lurt å låne penger for å betale utbytte, eller kjøre emisjoner like etter, det er dårlig utbyttepolitikk. Men nå er situasjonen på børs at bulkrederiene skuffer inn penger for tiden. Hvorfor ikke dele noe av det med småfolket?
Redigert 15.11.2021 kl 16:20 Du må logge inn for å svare
hofa
15.11.2021 kl 16:13 2527

Jeg vil helst ikke eje aktier der udbetaler udbytte, nogle gange for lånte midler. Tilbagekøb af egne aktier er fremgangsmåden.
DividendYield
15.11.2021 kl 16:09 2551

I shipping er utbytte viktig. Ofte vil ledelsen i shippingselskaper selv være aksjonærer og således få sin del av kaka. Her er det tydelig at ledelsen har funnet en bedre måte å gjøre dette på og da trenger de ikke dele overskuddet med andre.

Du sier du tenker kun oppside/nedside som bestemmes av bunnlinje og drift over tid. Men det er jo det samme som kjennetegner gode utbytteselskaper.
bulkinvest
15.11.2021 kl 15:43 2627

En masse tull om utbytte og honorarer, tenker aldrig på utbytte når kjøper, kun på oppside/nedside og det bestemmes av resultat på bunnlinja og driften over tid!!
DividendYield
15.11.2021 kl 14:31 2775

Ser på forsiden av FA at de omtales som en utbyttefavoritt. Er jo litt morsomt da med tanke på forhistorien til dette selskapet og dets behandling av aksjonærene, som igjen blir bekreftet i dag.
Atomvinter
15.11.2021 kl 14:21 2826

"For egen del betyr mottak av regelmessig utbytte eksakt null – jeg ser på totalavkastning over tid og på såkalte utbytteaksjer vurderer jeg meget nøye verdien og risikoen på gjenværende hovedstol."

Hvordan i all verden betjener dere formueskatten dere som tilsynelatende har null interesse av utbytte? Betyr det at dere har så få aksjer at dette er uten praktisk betydning? Er flertallet av skribenter på HO rett og slett hobbyinvestorer og amatører som ikke betaler formueskatt i det hele tatt?
nucleus
15.11.2021 kl 13:08 3049

En tolker informasjon som en selv velger, angående JIN har du mye negativt å lese fra disse to sjørøver brødre.
"Argumentet at ledelsen i Jinhui beriker seg selv er bare udokumenterte påstander og vås !,"
Utsagnet må du ta for din egen kappe.

ÆreVære
15.11.2021 kl 13:06 3077

Bra innlegg Jørgen! Jeg har også tro på at ting vil løse seg og at de "kjeltringen" i JIN (som man hevder over en lav sko på flere forum) vil gjør noe for oss som fortsatt sitter her og samtidig handler litt ekstra..
Anders13
15.11.2021 kl 12:57 3144

Leste om at brødrene tok ut rundt 70 mill nok tilsammen. I tilegg virker srlskapet ha for mye “utenom aktiviteter”som aksjer og eiendom. Ikke noe av dette gikk bra, slik jeg leser det. Litt for rotete selskap for med å investere i. Flere på forumet kan dette sikkert i detalj og har gode forklaringer.
Jørgen
15.11.2021 kl 12:46 3211

Argumentet at ledelsen i Jinhui beriker seg selv er bare udokumenterte påstander og vås ! Ja de tar høye honorarer men dette er ganske vanlig i den bransjen, slik det er i mange bransjer. Sist Q3 rapport fra Belship viser at Management også der i 2020 og nå i 21 tar ut rundt 50 mill nok i honorar/fees. Jeg er sikker på samme er tilfelle også i alle de andre, GOGL og 2020 Bulkers.
Mitt poeng er at om pengene ligger i bukselommen til selskapet eller hos aksjonær, spiller ingen rolle. Utbetaler man utbytte, faller aksjen samme omtrentlig. Vil du ha penger kan du bare selge litt aksjer istedenfor å vente på utbytte. Jeg ser på selskapets finansiering og robusthet og mener Jinhui er en av de beste her. I mitthode tror jeg det beste Jinhui ledelsen nå kunne gjøre, er å kjøpe egne aksjer. Ettersom rabatten er så stor er dette uomtvisterlig beste måte å anvende fri likviditet på.

Mht. hvilke aksjer som har gått mest i år elelr siste 12 mndr kommeer Jinhui best ut ! + 300% hittil i år. Gogl har ca + 87% hittil i år (før utbyttene tenker jeg) Uansett mye lavere avkastning totalt sett ! Beklager det men Jinhui Shipping er Vinnern !!!
bulkinvest
15.11.2021 kl 12:30 3283

Argumentasjonen din er lik null, Jin tjener penger og har det beste året i 2021 og kommer til å levere et resultat på ca 100 mill dollar, pr 31.12 de seriøse har faktisk kjøpt aksjer 16,3 mill i dag og du kaller de useriøs.
Slettet bruker
15.11.2021 kl 12:00 3437

Enig i mye av det du skriver, men igjen, Jinhui er ikke rette selskapet å eie.
Det hjelper forsvinnende lite hvor mye Jinhui tjener så lenge aksjonærene aldri ser noe til pengeme, q2 delte Jin ut et lite flaut dividende, q3 med et ´rekord´ kvartal null og nixs.
Nei West er ikke et rederi, men de driver med bulk, har en PE på 2 og betaler ut 27% av aksje verdsettelse i dividende for 2021, det er det som teller i lengden.
2020 og Gogl er rederier det får du det de tjener fortløpende, det er dividende kuer i motsett ing til Jin,
Jin har historie for å holde på cashen og brødrene beriker seg selv som de har gjordt i alle år, derfor vil aldri Jin prises opp mot Nav.
Å kjøpe Jin helt i begynnelsen av syklen, da den snudde opp var rett, de som kjøpte Jin på 3-4 kroner kan like godt beholde aksjen, da er selv den begredelige dividende gjelden grei, men å kjøpe Jin på 13,14,15 kroner er ikke interessant for en seriøs investor, det er ikke risk/ reward gri nok på det nivået.

Vent å se på Golden når dividende dag nærmer seg, den vil sprette som en frosk og dividende vil være stort.
Jørgen
15.11.2021 kl 11:47 3550

Fra min tid i finans har jeg lært at man ikke kan beregne aksjeverdier på kun dividend/yield ratio. I shipping som er meget syklisk vil de fleste årene gi minus og du opplever år uten utbytter. Hva man må se på er Retaind Earnings år for år og finansieringstrukturen som helhet. Finne ut NAV - dvs Netto egenkapitalen. Jinhui har en sjeldent solid balanse. Egenkapital 75% og Arbeidskapitalen (fri likvidtet) er 43 mill usd etter at de har betalt en båt i forskudd med ca 18 mill usd. Ut over dette har de langsiktig gjeld med 39. Om de altså ville kunne de ta arbeidskapitalen og betale langsiktig gjeld og være HELT GJELDSFRIE !!!
Enestående finansiell situasjon - gjerne kom opp med andre tilsvarende shippngsselskap med samme gode finansielle situasjon. Tviler på om du finner dette.
Jinhui har altså nå ca NOK 27 pr aksje i netto verdi som betyr at aksjen handles for halvparten . Altså P/B lik ca 0,50 LØP & KJØP
tenketanken
15.11.2021 kl 11:47 3549

Kloke hoder har ikke hoder:
Jin 124,47 % overskudd av Revenue
P/E 1,3 til Fair Value kurs 207
Equity Ratio 74,5%
Positiv Casch Flow 37,4 Mill $

Ingen i nærheten av dette ,Vis meg noe bedre!