En fot i grønt og en fot i sort


Må vel bli bra dette ?
AKSO: SER 12-15% MARGIN I SUBSEA KOMMENDE KVARTALER -EIKREM
Oslo (Infront TDN Direkt): Aker Solutions venter at ebitda-marginen i Subsea-segmentet vil ligge mellom 12 og 15 prosent i de kommende kvartalene.
Det sier finansdirektør Idar Eikrem i Aker Solutions under spørsmålsrunden i forbindelse med selskapets tredjekvartalspresentasjon.

Etter å ha levert en justert ebitda på 366 millioner kroner i Subsea-segmentet med tilhørende margin på 14,1 prosent ble det spurt under dagens presentasjon om dette er et resultat av legacy-prosjekter eller om dette er nivået på marginer man kan vente seg fremover.

Eikrem sier at de ikke kan love slike marginer hvert kvartal, men gir likevel en indikasjon på nivået man kan forvente fremover.

-Veldig god og solid ytelse i hele subsea-porteføljen, og når det kommer til marginen kan vi ikke love 14,1 prosent hvert kvartal, men vi vil ligge i området 12-15 prosent innen subsea, i hvertfall de kommende kvartalene sier han.

Aker Solutions oppjusterte i forbindelse med rapporten deres marginforventninger for selskapet til om lag 6,0 prosent i 2021 fra tidligere forventninger om øvre ende av 5,5-6,0 prosent, og konsernsjefen legger ikke skjul på at det forventes bedre marginer også fremover.

-Måten vi tar om bord prosjekter nå, strategisk fit, være sikre på at vi forstår risikoen og har kontroll fra dag en, slik disiplin og med startpunktet vi har med våre kjerneaktiviteter vil i mitt hode resultere i bedre marginer fremover, sier konsernsjef Kjetel Digre i Aker Solutions.

Finansdirektøren sier seg enig med Digre og trekker frem selskapets interne kostnadskontroll og fokus på forbedringer.

-Å holde god orden på kostnadssiden i tillegg til å vokse topplinjen uten at kostnadene vokser på linje med topplinjen vil også bidra til å bedre marginene over tid, sier Eikrem.

Martin Brennmoen martin.brennmoen@tdndirekt.com Infront TDN DirektUtrolig lite diskusjon om selskapet på forumet, hvorfor ?
Redigert 27.10.2021 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Skal dere være med ?
undrende
27.10.2021 kl 18:06 1682

Ja, det er helt utrolig at det er så lite aktivitet.
Jeg nevnte noe om det samme på Yara tråden i går.
Dog, jeg savner ikke flere hundre postinger hver dag med shortsqueez, og tullball (les fantasi postinger, som man ser i noen papirer på forumet)

Her er det bare å lene seg tilbake og nyte reisen.
gunner_1
27.10.2021 kl 20:20 1490

Kommer det en dipp i AKSO aksjen i morgen slik det gjorde i ACC (og AOW) dagen etter Q3 med høy stigning?

Kjøpte en grei post i morges og vurderer om jeg skal ta gevinstsikring i morgen…

Om børsen skal opp imorgen så blir det nok nye 5% opp. Så kommer de nok med utbytte nyheter i 4 kvartal. Da ser vi nok 40kr aksjen. Så her er det bare å bli sittende.
alan
27.10.2021 kl 21:03 1357

Jøss, fra nesten helt stille på AKSO tråden, til kø ved balja.
Skrikes om 40 kr. Ikke ulikt avis selgere i gamle dager.

Spiller ingen rolle. Har vært med siden 5-6 kr og er sikker på at selskapet går mot en
flott fremtid. Med kursstigning, og utbytter for den tålmodige.

Selskapet er bunnsolid - eneste som kan stikke kjepper på kursen er corona viruset !!!! Finans markedet liker ikke det - nå har det vært stille, men man har hørt andre deler av verden har at det har begynt å blusse opp igjen i senere tid. Nå kaster media sirkuset igjen på det her i Norge....
Får vi vite at vaksinene begynner å svekkes av dette .....ja , da blir det svart.

AKSO lander kontrakter i hytt og gevær, likevel må Aker Verdal nå permittere 200 ansatte da dette verftet ikke får noen oppdrag. Dette skjønner jeg ikke helt.

Kan nå ikke være pga kraftprisene i midt-norge
utkant
28.10.2021 kl 22:52 768

Jeg er ikke aksjonær men jeg så at de har levert anbud på kontrakter verdt 80mrd kroner så det kan nok komme opptil flere storkontrakter i denne.