Pexip, Norges neste enhjørning.


Pexip trekkes frem som neste enhjørning.

Innovasjon Norge-sjef Haugli og Gelato-topp Pål T. Næss lovpriser Pexip i Lørdagens reportasje hos FA.

Skulle vært priset til det allerede, 1 milliard dollar, tilsvarer noe over en dobling av dagens kurs. Pexip prises nå ca. 5 x omsetningsestimatet for 2021, utenlandske peers prises rundt 14-17 x årlig omsetningsestimat.

Dagens kurs er totalt utbomba, RSI 18 viser det.

https://finansavisen.no/lordag/reportasje/2021/10/29/7762220/kahoot-gelato-autostore-oda-og-cognite-er-blitt-norske-enhjorninger

(Utklipp av artikkelen)

De neste enhjørningene

Tredobling på tre år
Pexip, et av selskapene Næss (Pål T. Næss) trekker frem med mulig enhjørningpotensial, er et børsnotert teknologiselskap. De har laget en plattform for videokonferanser som gjør det mulig å kommunisere på tvers av videotjenester.
– Hvis du ser på Pexip tre år tilbake, så hadde vi årlige abonnementsinntekter på 36 millioner dollar. Litt under tre år senere ligger de på 100 millioner dollar. Det er så og si tredoblet på tre år, og det er egentlig ambisjonen fremover også. Vi skal fortsette med det, og ønsker å ha 300 millioner innen utgangen av 2024, sier Øystein Hem, finansdirektør og fungerende adm. direktør i Pexip.
Selskapet ble stiftet i 2012, og fusjonerte med Videxio seks år senere. I skrivende stund er markedsverdien til selskapet på 4,2 milliarder kroner.

FREMTIDIG ENHJØRNING: Teknologiselskapet Pexip, med Øystein Hem i spissen, er et av selskapene som har blitt trukket frem som mulige fremtidige enhjørninger. FOTO: MORTEN BRAKESTAD
– Det har vært viktig for oss å tørre å investere i veksten. Det er vanskelig bare å vokse med egen kontantstrøm, så de siste fire årene har vi reinvestert mye, blant annet i mange nye ansatte.
I dag har Pexip rett over 500 ansatte.
– Planen med børsnoteringen vi gjorde i 2020 var å hente kapital, for å akselerere ytterligere. Og da måtte vi ha kapital.
– Hva har vært nøkkelen til veksten?
– Det som har vært avgjørende for at vi har klart å vokse, var at vi i første fase hadde et eksisterende nettverk. Vi hadde mange fra Tandberg, og det gjorde at vi fikk gode folk med oss i USA, Australia og Asia i en tidlig fase. Så det var en viktig suksessfaktor for å skalere opp internasjonalt.

I dag er halvparten av markedet til Pexip i Europa, 35 prosent er i USA, og 10 prosent befinner seg i Asia og Australia.
– Det er også avgjørende for oss at vi bygger gode partnerskap med andre i industrien. Vi jobber tett med både Google og Microsoft. Skulle Pexip gjort alt alene hadde vi nok blitt litt små.
Redigert 30.10.2021 kl 09:15 Du må logge inn for å svare
Nilsinini
30.10.2021 kl 16:09 3189

Veldig kult, men jeg kan ikke se at Næss begrunner hvorfor Pexip blir en enhjørning.
Har dessverre ikke abb
Aldara
30.10.2021 kl 16:45 3152

Spørsmålet er om dette bidrar til at nedsalget avtar..? Vil nye aksjonærer kjøpe? Vil shortere dekke inn? Ventes det bra res ved q3?Osv..
Aldara
30.10.2021 kl 17:54 3086

Nå bare slenger jeg ut en tanke uten å kjenne selskapet altfor godt...
Kan det tenkes at denne er blitt bearbeidet ned(vha shortere) for at en storkunde skal kunne legge inn et bud som da er ikke altfor høyt? Kan dette være en oppkjøpskandidat? Tanker rundt dette?
Sob Rock
30.10.2021 kl 18:39 3027

Kanskje, ja, kanskje. Marshall Wace LLP har allerede dekket inn, JPMorgan Asset Management (UK) Ltd tror jeg fortsatt har 1,21 %, eneste synlige dog.

Q3 rapporten kommer 11 Nov. Pexip deltar på TechSaas konferansen til Pareto 10/11 Nov. Personlig tror jeg kursen vil få et hopp på Mandag (5+%) deretter krype oppover mot rapporten. DISA kontrakten redder på mange måter q3, tror på et ok resultat. Jeg tror på betydelige innsidekjøp etter rapporten og at selskapet finner en erstatter for Odd Sverre Østlie, som tiltrer innen kort tid.
Sob Rock
30.10.2021 kl 23:59 2835

Pressemelding fra 11 Okt.

Pexip rykker opp i næringskjeden, til nest høyeste nivå hvor selskap som GoTo, Google og Huawei befinner seg. Kåret til en utfordrer i 2021 Gartner Magic Quadrant for Meeting Solutions* etter to år på rad som visjonær. Pexip mener at denne posisjonen bygger på teknologiinnovasjonen for å validere det unike ved produktporteføljen og omfattende globale kundebase, samt anerkjenne vekstplanene og evnen til å gjennomføre dem.

Pexip er klarert av selskaper, helseorganisasjoner og offentlige institusjoner rundt om i verden. Pexip muliggjør telemedisin for ledende helseorganisasjoner som US Department of Veterans Affairs (VA), og samarbeider med offentlige organisasjoner inkludert U.S. Defense Information Systems Agency (DISA), samt store bedrifter som Linkedin og Nvidia.

"Vi er glade for å bli kåret til en utfordrer i vår bransje av Gartner. I henhold til vår forståelse av Gartner-rapporten, er Pexips posisjon i MQ basert på at vi har demonstrert vår evne til å gjennomføre gjennom vår vekst, vår unike produktpakke og vår globale kundebase. I løpet av det siste året har Pexip nådd ambisiøse vekstmål og lansert unike tilbud som Pexip Private Cloud for å gi kundene mer datavern og kontroll. Vi ser frem til å fortsette å hjelpe organisasjoner med å tilpasse seg og trives i det skiftende landskapet ved å bruke vår fleksible, sikre videoplattform, sier Øystein Hem, finansdirektør og midlertidig administrerende direktør.


oboy88
01.11.2021 kl 00:10 2524

@Aldara: Skulle shortere på oppdrag fra en "storkunde" bearbeide kursen nedover? Hvordan tror du dette kunne fungere? Enten så sitter disse "shorterne" short når budet kommer - hvilket er fryktelig dumt. Ellers så må de dekke seg inn før budet kommer, og da går jo kursen opp igjen.

Ingen grunn til å dra frem tåpelige konspirasjonsteorier. Faktum er at Pexip har vært priset som et vekstselskap, men nøkkeltallene i 2021 vitner om sterkt avtagende vekst. Det gjenstår å se om de kan snu trenden, men noen av de store utenlandske fondene har mistet tålmodigheten og bøtter ut aksjer.
Føleren
01.11.2021 kl 09:05 2285

Interessant dette med Enhjørning-status for Pexip. De har vært det to ganger før.
Rett etter IPO i mai 2020 var de Enhjørning i ca en dag med en pris/salg på nesten 20.
Så gikk det ned før de igjen var enhjøring et par ukers tid i februar med pris/salg på ca 15.
Hvis du justerer for den milliarden Pexip har i cash får du nå Pexip til pris/salg 3!
Greit nok at veksttakten har flatet ut litt etter Corona men likevel. Jeg tipper ledelsen angrer på at de har vært så ivrige på 300 mill innen 2025. Det virker ikke helt som det nå, men med en stigningstakt pt på ca 30-40% så er uansett dagens prising veldig attraktiv. Jeg tror "stigningsfallet" nå stopper, at Pexip kan levere over 30% årlig stigning fremover og da vil de bli enhjøring for 3. gang i løpet av et par kvartaler. Det er ca 150% opp fra dagens kurs. Jeg mener det er en av børsens beste risk/reward - caser for tiden. Jeg har kjøpt, og nå hausser jeg.
Sob Rock
02.11.2021 kl 13:27 2016

Taksonomien kommer.

Fra 2022 trer første runde med rapportering i kraft i EU.( Klassifisering av bærekraftige aktiviteter.)

EU har med sin Green Deal (EUs grønne giv) satt meget ambisiøse mål for overgangen til lavutslippssamfunnet og et klimanøytralt Europa i 2050.

Den grønne omstillingen må finansieres, og offentlig kapital og virkemidler strekker ikke til. EU innfører derfor en rekke reguleringer og verktøy for å få finanssektoren til å plassere privat kapital i bærekraftige investeringer.

Videokonferanser vil altså ikke «bare» være klimavennlig, tidsbesparende og økonomisk gunstig for bedriftene, det vil også kunne gi bedrifter fordeler i form av av lavere rentesatser og enklere tilgang til kapital gjennom miljøbevisste valg. 👍

https://www.pwc.no/no/pwc-aktuelt/eus-taksonomi-for-baerekraftig-finans.html

God å Se at andre også har oppdaget Gullfuglen.
Det smakte fugl av innside kjøpet til Grønningen på 40000 Aksjer.Litt tro må jo ledelsen ha.
Redigert 13.11.2021 kl 13:21 Du må logge inn for å svare