SPENN Technology åpner for handel torsdag 4. November

Tex_Willer
SPENN 01.11.2021 kl 12:13 18753

Etter en lengre periode der SPENN Technology - aksjen har vært stengt for handel i forbindelse med en reversed takeover på Nasdag First North i Danmark åpnes endelig aksjen for handel 4. November. Da selskapets virksomhet ble endret etter transaksjonen var det nødvendig for Nasdaq å gjennomføre en grundig gjennomgang der det ble utarbeidet en beskrivelse av selskapets virksomhet. Se børsmelding med link til fullstendig selskapsbeskrivelse godkjent av Nasdaq :

https://investor.spenn.com/category/news/

SPENN Technology er et Fintech / Krypto - relatert selskap med skyhøyt potensiale som har utviklet en app som heter "SPENN", som gjør det mulig å inkludere de 1,7 milliarder menneskene som i dag er utenfor det finansielle systemet. Ved hjelp av blockchain - teknologi har SPENN utviklet en løsning som forenkler og automatiserer det å registrere nye kunder for bankene, noe som gjør bankene i stand til å inkludere de enorme beløpene som 1,7 milliarder mennesker representerer i det finansielle systemet. Dette er en fordel for bankene, for kundene og for myndigheter da bankene får mer midler til rådighet, kundene får tilgang til alle deler av det finansielle systemet og myndighetene får regulert denne delen av økonomien da alle kunder og transaksjoner blir registrert. Selskapet har også en kryptohandels - app som heter CPH Crypto som de har fokus på å utvikle videre.

SPENN har sterk vekst i kundemasse og stort fokus på utvikling av SPENN - appen for å gjøre den til et "hotspot" for transaksjoner mellom en lang rekke aktører. Selskapet har brukt de siste månedene med stans i handelen for aksjen godt, der de blant annet har kjøpt selskapet Kazang i Zambia som gir synergier som bidrar sterkt til vekst samt en veldig stor økning i inntekter. De har også gjort en viktig avtale med organisasjonen Zanamaca i Zambia, der SPENN får Zanamaca's 6 millioner medlemmer over på sin plattform. Videre har de gjort en avtale med Yellow Card (et USA - basert kryptohandels - selskap) for å gi SPENN - brukerne mulighet til å handle krypto via SPENN - appen.

Rett etter at handelen i aksjen ble stoppet vant også SPENN Mastercards prestisjetunge "Lighthouse MASSIV Programme", Mastercards partnerskapsprogram for å finne og skalere impact - enhjørninger. Dette er et stort kvalitetsstempel og viser at SPENN har lykkes med å bygge en sterk merkevare i Afrika de siste fire årene.

Med lengre tids handelsstopp i aksjen er det sannsynlig med stor volatilitet når den åpner på torsdag. I April/Mai var det en enorm oppgang i aksjen da den gikk fra ca. 0,5 DKK til over 12 DKK. Nåværende kurs er 2,16 DKK.
Tex_Willer
02.11.2021 kl 10:11 10280

Det har skjedd mye positivt siden handelen i aksjen ble stoppet i forbindelse med reversed takeover. Selskapet skal blant annet også rulle ut et nytt låneprodukt som vil generere flere kunder og mer inntekter da SPENN vil få en betydelig del av renteinntektene mens banken tar risikoen.

Alt dette forventes å gi eksplosiv vekst, noe man kan se på gudingen i den nye beskrivelsen av selskapet som er godkjent av Nasdaq. Nesten 8 millioner kunder i 2022, 13 millioner kunder og 27 millioner DKK I Ebitda i 2023, 18 millioner kunder og 98 millioner DKK i Ebitda i 2024. Når man tar med i beregningen at dette kun er tall basert på eksisterende markeder blir det enda mer imponerende. SPENN skriver at de planlegger å gå inn i minst et nytt marked i løpet av 2021, og det blir nok flere i løpet av de neste årene.

En annen ting man bør merke seg er selskapets evner til å inngå gode avtaler. Avtalen med Zanamaca kan gi så mye som 6 millioner nye medlemmer på plattformen, og oppkjøpet av Kazang er estimert å gi over 170 mill økte inntekter i 2022. Dette hadde ikke vært mulig hvis disse aktørene ikke hadde tillit til SPENN. Kazang godtok størsteparten av kjøpesummen i SPENN Technology - aksjer til dagens kurs på 2,16 DKK, noe som sier en del om deres syn på verdien av SPENN Technology.

SPENN har en betydelig tilstedeværelse i landene der de opererer, noe som de siste 4 - 5 årene har hjulpet selskapet å bygge en merkevare som blir lagt merke til i Afrika - også i land der SPENN ikke har aktivitet foreløpig. Det er derfor meget sannsynlig at det kommer til å bli inngått flere gode avtaler fremover.
Redigert 02.11.2021 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
Schenk
02.11.2021 kl 10:30 10267

Spenn har over 3 milliarder (!) aksjer, så substansen må dokumenteres hvis dette skal bli attraktivt.
Tex_Willer
02.11.2021 kl 13:52 10206

Det er ca.2,4 milliarder aksjer i SPENN, med en 6 måneders lock-up avtale på 83% av aksjene som starter når aksjen åpner for handel. CEO har i tillegg sagt offentlig at han ikke vil selge noen av aksjene, noe som med stor sannsynlighet også gjelder resten av innsiderne i selskapet som sitter på rundt 40% av aksjene. Det gir en free float av aksjer som er tilgjengelige for handel på kun 10% av alle aksjene i selskapet. En så lav free float kan som kjent gi gode muligheter for sterk oppgang.

Spenn er et vekstselskap som har hatt en sterk utvikling de siste månedene og kan vise til veldig sterk vekst der flere aktører begynner å se hvilket stort potensial selskapet har, så med denne kunnskapen mener jeg selskapets aksjekurs kan forsvares.

Selskapet må også prises som et Fintech/Krypto - selskap. Fintech og Krypto har hatt en voldsom vekst og utvikling den siste tiden, noe som gjenspeiles i at prisen på slike selskaper er høy. Nedenfor er noen eksempler på dette, med blant annet Vipps som ble priset til 3,9 milliarder NOK i 2018. Vipps har vel rundt 3 millioner kunder, en kundemasse som snart vil bli forbigått av Spenn med den veksten de har :

https://shifter.no/nyheter/visa-vil-kjope-svensk-fintech-selskap-for-18-milliarder-kroner/214512

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2021/09/08/7733299/paypal-kjoper-paidy

https://aksjelive.e24.no/article/ng7Xla
Tex_Willer
03.11.2021 kl 17:37 10024

https://via.ritzau.dk/announcement?publisherId=13559897&announcementId=4295

Spenn har nylig inngått en avtale med Yellow Card som gir brukerne mulighet til å kjøpe og selge krypto i Spenn - appen.

https://www.youtube.com/watch?v=XC1mWnW4GdA

I dette intervjuet i Dansk Krypto Nyt forklarer CEO i Spenn Technology hvordan man på en forenklet og regulatorisk måte skal kunne gjøre krypto brukervennlig for allmenheten i hverdagen, og ikke minst hva dette betyr for de som har minst.

Det betyr i praksis at brukerne kan bruke f.eks. Bitcoin og Ethereum til å kjøpe daglige varer og tjenester gjennom Spenn. Dette gir mulighet for alle med Spenn - appen til å bruke kryptovaluta i hverdagen på en veldig enkel og god måte. Alle som bruker Spenn må være registrert i henhold til kravene fra myndigheter slik at dette vil foregå på en regulert måte. Mangel på reguleringer har jo vært et problem for kryptovaluta så dette virker veldig disruptivt. Noen utviklingsland sliter også tidvis med ustabile nasjonale valutaer, da gir muligheten til å oppbevare penger i kryptovaluta en ekstra trygghet som Spenn kan gi. Absolutt noe man bør få med seg om man er interessert i krypto og FIntech!
Tex_Willer
04.11.2021 kl 08:25 9879

I dag åpner Spenn Technology for handel på Nasdaq!

https://via.ritzau.dk/announcement?announcementId=4394&publisherId=13559897&lang=en

Der kom det også en børsmelding om at transaksjonen med Kazang er endelig gjennomført, da den var betinget av at Spenn ble tatt opp på Nasdaq - børsen i Danmark. Det er en kjempeavtale, da den er estimert å gi Spenn en økt inntekt på 170 miliioner DKK i 2022. Den største delen av oppkjøpet ble gjort i Spenn Technology aksjer til dagens børskurs på 2,16 DKK.

"Acquisition of Kazang Zambia finalized
3.11.2021 15:14:01 CET | SPENN Technology A/S | Company Announcement

When trading of SPENN Technology A/S resumes on Nasdaq on 4 November, the acquisition of 60 per cent of Kazang Zambia Limited is imminently finalized. The acquisition makes SPENN the largest cash in/out distributer in Zambia and adds an estimated DKK 170 million in 2022 topline revenue to SPENN Technology."

"The acquisition of Kazang Zambia was made through a combination of cash and equity. The majority is through equity, based on a valuation of SPENN Technology at DKK 2.16 per share."
didrik3300
04.11.2021 kl 09:17 9840

Ned 83% nå. Hvordan har det seg når det har skjedd så mye positivt?
Schenk
04.11.2021 kl 09:29 9815

Blir vel snart ny emisjon. Vanskelig å se at cash flow skal finansiere vekst
Tex_Willer
04.11.2021 kl 18:01 9630

Det blir nok ikke noen emisjon med det første. Selskapet har ca 90 mill NOK i midler som holder for et år i følge den oppdaterte selskapsbeskrivelsen.
Orca
06.11.2021 kl 08:44 9383

Kjøpte en solid post her i uken som var. Satser på at 6 mnd lockup periode for største parten av aksjene samt de nye oppkjøpene genererer kursøkning i det korte bilde.
Tex_Willer
09.11.2021 kl 08:49 9003

Ja, 6 måneders lockup på 85% av aksjene bør gi kursoppgang etterhvert. Etter tre dagers sammenhengende nedgang nå får vi satse på at det blir en rekyl snart.
El Jardinero
09.11.2021 kl 09:13 8976

Doner heller pengene til veldedighet...
Mvh.
Tex_Willer
10.11.2021 kl 12:45 8811

MoU med Zanamaca ble inngått av Spenn i September, der intensjonen var å få til en avtale der Spenn kan onboarde Zanamacas 6 milloner medlemmer på plattformen. I følge MoU vil Spenn og Zanamaca signere en endelig avtale 6 uker etter inngåelse av MoU. Det har nå gått over 6 uker siden denne børsmeldingen, som betyr at vi kan få en ny børsmelding om endelig avtale når som helst. Det vil være en kjempeavtale for Spenn som vil gi veldig vekst i kunder og inntekt.

"Signing of MoU with Zambia National Marketers Credit Association for onboarding of and providing payment services to their 6 million existing members through the SPENN platform".

"It is the intention of the parties to enter into a full agreement during a 6-week period, and for this agreement to be immediately disclosed to the market."

https://via.ritzau.dk/announcement?publisherId=13559897&announcementId=4176
Orca
10.11.2021 kl 13:06 8804

Jeg håper det strekker ut litt, akkumulerer jevnlig nå på disse nivåene. Ser selvfølgelig at det er litt risiko, men tror på forretningsideen. På deler av det afrikanske kontinentet er mobil telefonen et viktigere verktøy i det daglige enn hos dagens ungdommer i Norge. Det har selvfølgelig med infrastruktur osv å gjøre. BBC har hatt litt fokus på dette. Håpet blir da at SPENN på sikt klarer å utnytte litt av dette enorme potensialet.
Tex_Willer
10.11.2021 kl 16:21 8742

Innsidekjøp fra CEO også i dag. Får vi se innsidekjøp fra flere insidere de neste dagene?

https://via.ritzau.dk/announcement?announcementId=4420&publisherId=13559897&lang=en
Tex_Willer
11.11.2021 kl 09:31 8623

Ja, det er større fokus på "Mobile Payments" i Afrika enn her i Norge. På mange måter har de kommet lengre enn vi her Europa på dette området, afrikanerne har "hoppet over" kortteknologien og gått rett over på mobilbetaling, som er fremtidens teknologi. Spenn har over 1,7 milliarder potensielle kunder Afrika og Asia. Vipps her i Skandinavia har et betydelig lavere potensiale, på tross av det ble de priset til 3,9 milliarder NOK i 2018. Vipps har ca 3 millioner kunder. Spenn vil gå forbi Vipps i kundemasse om kort tid, da er det også naturlig at Spenn vil gå forbi Vipps i selskapsverdi om kort tid.
Redigert 11.11.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Tex_Willer
15.11.2021 kl 08:59 8414

https://mobile.twitter.com/nhaguma/status/1459468547286085633

Spenn lanserer sitt nye låneprodukt 1. Desember. Selskapet forventer sterk økning i både inntekter og nye kunder fra dette, og vil rulle ut produktet i alle sine markeder. Vi kan nok forvente børsmelding om dette fremover.
Redigert 15.11.2021 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
Schenk
15.11.2021 kl 13:50 8324

Tex Willer: maken til haussing i dine innlegg skal man lete lenge etter. Har du hørt om risiko?
Tex_Willer
15.11.2021 kl 14:13 8319

Det er beklagelig om du har det inntrykket. Selvfølgelig er det risiko i aksjen, det bør gå tydelig fram i starten på tråden der det skrives at aksjen har vært svært volatil. Og når det skrives feil, så er det jo viktig å korrigere det synes jeg.

Det er faktisk mye positivt å skrive om selskapet, med mange nye børsmeldinger og ting som skjer fremover at det blir mange positive innlegg. Det er selvfølgelig bare fint å få andre innspill i tråden, dette er jo nettopp en diskusjonstråd. 🙂
takumi
16.11.2021 kl 12:15 8226

Synes det er informative og gode innlegg du skriver Tex! Man må selvsagt gjøre seg opp sine egne vurderinger og tanker om caset, men jeg setter pris på det du finner av informasjon :)
Slettet bruker
16.11.2021 kl 13:03 8307

Ikke vanskeig å forsvare litt haussing av en aksje som har korrigert ned såpass mye :)

For min del tok jeg et skikkelig lodd i denne nylig da jeg også sitter i annen fintec, og tror vel at Spenn har en kvalifisert sjanse til å lykkes i en sektor hvor kundene ikke lengre ønsker å låse seg til tradisjonelle banker (som har gått ut på dato).
Spenn er etter min vurdering godt posisjonert inn i et underadressert marked (Afrika), og jeg tror vel at Spenn fort kan bli "spist" (kjøpt opp) når de som i dag slåss om Europa, USA, og Asia legger øynene på Afrika (da tenker jeg på Revolut, N26 etc...).

Uansett, Spenn er ett morsomt lodd i en meget relevant sektor hva gjelder modernisering.
Redigert 16.11.2021 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
Tex_Willer
16.11.2021 kl 18:05 8520

Takk for det. Siden Spenn er et nytt, spennende selskap tenker jeg det bare er bra at noen tar jobben med å informere litt. 🙂
Tex_Willer
17.11.2021 kl 19:25 8385

Spenn lanserer kryptohandel i Rwanda gjennom Yellowcard. Kryptohandel øker med 1200% i året i Afrika så det er viktig å gjøre kryptohandel tilgjengelig for kundene.

https://www.google.no/amp/s/www.marketscreener.com/amp/quote/stock/SPENN-TECHNOLOGY-A-S-40246813/news/SPENN-services-integrate-with-cryptocurrency-platform-Yellow-Card-in-Rwanda-37051260/
Tex_Willer
18.11.2021 kl 21:36 8249

https://via.ritzau.dk/announcement?announcementId=4448&publisherId=13559897&lang=en

Spenn signerer en endelig avtale med Zanamaca om onboarding av Zanamacas 6 millioner medlemmer på Spenn - plattformen. Dette er en milepæl for Spenn og vil føre til sterk økning av kunder i Zambia fremover.

"The signed agreement states that “Zanamaca shall ensure that more than six million people including Zanamaca’s members are registered on the SPENN Platform, while SPENN shall assist Zanamaca in registering these members on the TPIN Zambia Revenue Authority Platform for the purpose of payment of Base Tax and Social Security contribution under Zambia Revenue Authority and National Pension Scheme Authority respectively.”

The agreement represents a milestone deal for SPENN, which currently has north of 450,000 users in Zambia.

 “A Zanamaca deal allows SPENN to accelerate roll-out in Zambia and multiply the number of users within a short period of time,” says Jens Glaso, CEO of SPENN Technology A/S."

Minner om at Vipps kun har ca 3 millioner kunder og hadde en markedsverdi på 3,9 milliarder NOK I 2018..
Trend
18.11.2021 kl 21:56 8275

Ta plass.
Norviking
19.11.2021 kl 09:59 8185

Risikofylt men spennende aksje
Tror denne kan overraske positivt så her er jeg med å tar en liten post ja ....
Orca
24.11.2021 kl 13:53 7881

Ingen tvil om at dette er en spennende aksje. Har likevel hoppet videre på en aksje med mer fart, ligger likevel på lur som gjedda i sivet.
Tex_Willer
09.12.2021 kl 15:29 7564

https://via.ritzau.dk/announcement?announcementId=4537&publisherId=13559897&lang=en

Kjempenyhet. Spenn lanserer nytt låneprodukt. De går inn I et marked med ekstremt potensiale for vekst i følge CEO. Selskapet bruker Safaricom som eksempel, som har prosessert 300 lån hvert sekund gjennom 2021. Det sier mye om hva dette kan gi av inntekter og kundetilstrømming for Spenn :

“We are excited to launch a product that is much more comprehensive than we thought it would be. The product is fully backed by I&M Bank, which makes is highly scalable. We are entering a market with extreme potential for growth,” says Jens Glaso, CEO of SPENN Technology.

The official approval from The National Bank of Rwanda is given to I&M Bank, which is SPENN Technology’s partner bank in Rwanda and Tanzania. The approval provides an opportunity for SPENN users to apply for an instant 90-days loan, with an initial 14-days interest-free period. The default risk is fully on the banking partner.

“The lending product allows more people access to finance. Already on the SPENN platform, there are thousands of people with savings accounts that qualify them for instant loans. Given the recent success of other lending providers, we expect this product to receive a warm welcome in the market,” says Robin Bairstow, CEO of I&M Bank Rwanda.

Every second in 2021, telco provider Safaricom in Kenya has processed 300 short-term loans when customers have insufficient funds. Despite a doubling of the number of loans, the repayment rate remained high at 98.4 per cent, which means that users rarely defaulted their loans.
Schenk
10.12.2021 kl 20:57 7507

Hvorfor faller kursen hvis det er så gode nyheter? Har falt >97% siden toppen. Var den voldsomme oppgangen før sommeren på svært lavt volum? Tipper det var day tradere/spekulanter som ikke regnet på markedsverdien som plutselig ble 25-30 milliarderTror ikke markedet blir overbevist før (om) man ser inntjening.
Tex_Willer
13.12.2021 kl 09:10 7348

Det har kommet mange positive børsmeldinger fra selskapet i det siste. Det nye låneproduktet i Rwanda er en stor nyhet som både selskapet og partnerbanken har store forventninger til at vil generere sterk økning i både inntekter og kunder. Selskapet skriver i børsmeldingen at "SPENN Technology expects that the lending product will be a driver of onboarding new users and a massive generator of float capital".

Partnerbanken kommenterer "Given the recent success of other lending providers, we expect this product to receive a warm welcome in the market,” says Robin Bairstow, CEO of I&M Bank Rwanda". Her refererer Bairstow til Safaricom's enorme suksess med et lignende produkt i Kenya, der de prosessorer 300 slike lån i sekundet. "The product is fully backed by I&M Bank, which makes is highly scalable" - det betyr nok at det blir enkelt for Spenn å rulle ut produktet til Tanzania der partnerbanken også er I&M Bank. Denne løsningen er ferdig utviklet slik at den også kan rulles ut i alle andre markeder Spenn er inne i, eller markeder Spenn kommer til å gå inn i sammen med den andre partnerbanken Access Bank, som er en av de største bankene i Afrika med et aggressivt mål om å bli den største banken på kontinentet.

En av de andre store nyhetene er avtalen med Zanamaca i Zambia, der Spenn skal onboarde Zanamacas 6 millioner medlemmer på sin plattform. På Facebook-siden til Spenn Investors er det nettopp lagt ut informasjon om at selskapet nå jobber tett med Zanamaca for å kunne onboarde samtlige av organisasjonens medlemmer og i tillegg koble Zanamaca til systemet for "å til fulle kunne serve organisasjonen og deres medlemmer". Det hele virker meget grundig og metodisk, noe som understreker seriøsiteten hos aktørene. Det blir spennende å følge med på meldinger fra selskapet om økning i antall kunder fremover, det må bli en eksplosiv økning når disse medlemmene går over på Spenn - plattformen.

Når Spenn er i stand til å inngå så store avtaler i markedene der de opererer kan man spørre seg om det ikke vil tikke inn børsmeldinger om nye tilsvarende avtaler fremover. I Uganda, som er det neste markedet der Spenn skal etablere seg, har det lenge vært stor interesse for Spenn så det blir interessant å se hvilke muligheter som vil komme der fremover.

Aksjekursen har blitt presset langt ned over lang tid nå av utålmodige aksjonærer som selger billig. Det er omsatt nærmere 70 millioner aksjer i den drøye måneden siden aksjen ble åpnet for handel, det er mye når free float i aksjen er kun ca. 10%. Før eller siden er aksjonærene som har sittet lenge ferdige med nedsalget, og da kan det snu veldig fort. Husk aksjen gikk fra ca. 50 øre til 12 kr i Mai. Markedet husker dette, spesielt nå som vi går inn i den tiden der utbombede smallcap - aksjer har en tendens til å bli nyttårsraketter. Spenn Technology kan fort bli en av disse rakettene.
Tex_Willer
14.12.2021 kl 10:07 7244

https://via.ritzau.dk/announcement?announcementId=4557&lang=en

https://e24.no/boers-og-finans/i/V9oJb6/stavanger-mann-selger-kryptoselskap-for-50-millioner-til-profilert-investor

Spenn selger kryptohandels - plattformen CPH Crypto til JengaX, et selskap opprettet av de to krypto - og blockchain - selskapene Sunzis og Spenn Technology.

Dette er en betydelig avtale for Spenn. Sunzis er et selskap opprettet av den kjente norske investoren Morten Klein, som også blant annet er involvert i Arcane Crypto, et annet kryptohandels - selskap notert i Sverige med en børsverdi på ca. 1,7 milliarder SEK. Spenn ser ut til å ha eierskap i JengaX, så en evt. tilsvarende verdsettelse av JengaX etter børsnotering ville gitt en stor verdiøkning for Spenn - aksjonærer :

"We expect the company to be listed at OTC in Oslo during the first half of 2022,” says Okoroafor, CEO of JengaX".

Det er mange ting som gjør denne avtalen viktig for Spenn, salget av CPH Crypto til 50 millioner gir i seg selv en kjempegevinst, verdien på CPH Crypto var på ca. 5 millioner da selskapet ble kjøpt av Spenn. Sunzis og Spenn inngår også et langsiktig partnerskap :

"SPENN and JengaX have agreed to establish a strategic partnership to explore common business opportunities to develop and distribute key services and products within the significantly growing crypto exchange and trading market.

JengaX will deliver a crypto trading solution to be integrated into SPENN’s mobile banking and money transaction app in its key markets in Africa - Tanzania, Zambia, and Rwanda.

The solution provides instant conversion between crypto and fiat (national currencies), which allows for cryptos to be fully integrated in everyday financial life"

Her vil Spenn gjennom JengaX tilby sømløs handel i krypto, og instant konvertering av kryptovaluta til nasjonale valutaer slik at alle afrikanere på en enkel og regulert måte kan bruke kryptovaluta i dagligdags handel. På denne måten løser Spenn og JengaX et stort problem med krypto : Manglende mulighet til å bruke kryptovaluta i hverdagslige transaksjoner samt mangelfull regulering av kryptohandel. Så kan vi ta med at handel i krypto har økt med 1200 % det siste året i Afrika, det viser potensialet og at dette kan bli veldig populært blant afrikanerne.

JengaX vil også inngå et samarbeid med Kraken, en gigantisk amerikansk kryptohandels - plattform med et månedlig handelsvolum på 40 milliarder USD, noe som bør sikre at JengaX vil oppnå suksess med sin kryptoplattform.

Dette er nok en kjempeavtale Spenn har inngått de siste månedene!
Tex_Willer
14.12.2021 kl 11:10 7211

CEO i Spenn Technology holder en Q&A session i morgen onsdag kl 12 som er verdt å få med seg. Link til arrangementet kan man finne inne på Facebook - siden for investorer "Spenn Technology", der alle på forhånd kan legge inn spørsmål som kan stilles til CEO.
Tex_Willer
15.12.2021 kl 09:01 7137

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/12/14/7789203/morten-klein-satser-pa-kryptoeventyr-i-afrika

Nyheten om Morten Klein og Spenns kryptosamarbeid i Afrika ble også dekket av Finansavisen i går, og i dagens papirutgave av Finansavisen. Det er mye oppmerksomhet rundt Spenn nå etter at de lander den ene gode avtalen etter den andre.
Tex_Willer
17.12.2021 kl 11:26 6969

Nå som kursen i Spenn har stabilisert seg etter å ha blitt presset nedover i lang tid, kan det være greit å være oppmerksom på at det kan komme en positiv analyse av Spenn etterhvert. Kursen har svingt voldsomt dette året med en topp på 12 DKK i Mai, så det er muligheter for en god rekyl fra dagens kurs på 31 øre, spesielt nå som vi nærmer oss tiden for nyttårsraketter.
Schenk
17.12.2021 kl 11:59 6947

TW: Jg sier ikke st er en dårlig investering på 30 øre, men mener du seriøst at 12dkk var en fornuftig prising med 2400 000 000, 2,4 mrd aksjer. Salget herom dagen til Nok 50 mill tilsvarer 2 øre pr aksje. Lurer det en større emisjon og spleis?
Tex_Willer
17.12.2021 kl 13:19 6930

Nei jeg sier ikke at 12 DKK er en fornuftig prising, poenget var ganske enkelt at kursen har falt fra dette nivået helt ned til dagens kurs på 31 øre slik at det er gode sjanser for en rekyl. Når det er sagt så har nok markedet fått med seg at kursen har vært på så høye nivåer tidligere, og kun 10% av aksjene er tilgjengelig for handel de neste månedene. Det finnes mange eksempler på aksjer med verdistigning som langt overgår fornuftig prising og da er gjerne fellesnevnere lav andel aksjer som er tilgjengelig for handel og historisk sterk volatilitet.

For å finne fornuftig prising for Spenn kan man jo finne sammenlignbare selskaper og se på deres prising. Spenn kalles jo Afrikas Vipps, og prising på Vipps var på 3,9 milliarder NOK i 2018 som tilsvarer en kurs i Spenn på ca 1,10 kr. Vipps er nok forøvrig verdt betydelig mer i dag, 3 år senere. Vipps har vel ca 3 millioner kunder. Spenn har over 1 million kunder i dag og har nylig inngått en avtale i Zambia for å onboarde 6 millioner kunder, noe som vil gi Spenn en kundemasse på 7 millioner når den prosessen er ferdig. Spenn kjøpte nylig også opp Kazang, et stort selskap i Zambia, med aksjer i Spenn til en børskurs på 2,16 DKK, det sier jo noe om hva afrikanske selskaper mener Spenn er verdt. Spenn er et Fintech / krypto selskap og slike selskaper har en veldig høy prising for tiden. Jeg kan fortsette å komme med eksempler, men poenget er at Spenn virker svært lavt priset nå. 🙂
Schenk
17.12.2021 kl 14:22 6979

TW: du har satt deg unn i caset, det skal du ha! Men selskapet må nok først dokumentere at alle avtaler faktisk genererer cash flow på bunnlinjen. Kjøpte selv en minipost på 43 øre, men frykter emisjon og utvanning hvis ikke innbetalinger matcher utbetalinger og nysatsinger
Tex_Willer
18.12.2021 kl 21:10 6861

Det er fint med positiv bunnlinje, men Spenn er jo et vekstselskap, og slike selskaper prises ut i fra vekst og potensiale. I denne fasen er ikke evnen til å generere store overskudd det primære fokuset, derfor er det ikke nødvendig for Spenn å vise til overskudd for å oppnå en høy prising. Vipps f.eks har vel aldri hatt positiv bunnlinje, men er likevel verdt mange milliarder. Selskaper som Bergen Carbon Solutions og Polight er andre eksempler på vekstselskaper med negativ bunnlinje men høy selskapsverdi. Spenn er et veldig spennende selskap med et enormt potensiale som opererer innen segmentene fintech / krypto som er noen av de mest populære akkurat nå der markedet har veldig vekst, med Afrika som er kontinentet med desidert sterkest vekst i krypto på 1200 % det siste året.

Det er lite sannsynlig med en emisjon i Spenn med det første. De meldte i November at de var finansiert det neste året, i tillegg har de nettopp solgt kryptohandelsappen CPH Crypto til JengaX i et samarbeid med den kjente investoren Morten Klein for 50 millioner. Det burde holde selskapet gående enda en god stund i tillegg til det året som ble oppgitt i November.