Hexagon Composites - Q3 2021

Rect Angel
HEX 04.11.2021 kl 07:40 14715

Tross store forsyningsproblemer i markedet, utenfor selskapets kontroll, opprettholder selskapet guidingen gitt for FY2021under CMD i januar 2021 på omsetning 3.5 milliarder NOK og EBITDA 400 millioner NOK. Knallsterkt!


Hexagon Composites økte omsetningen

Hexagon Composites økte omsetningen i tredje kvartal, og bidro svært positivt til Hexagon Group.
Publisert 4. nov. 2021 kl. 07.04

Hexagon Composites, eksklusive Purus, økte omsetningen med 10 prosent, til 848 millioner kroner i tredje kvartal. EBITDA økte også til 110 millioner kroner, opp fra 85 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på 47 millioner kroner og bidro positivt på Hexagon-gruppens totale resultat.

Selskapet skriver at etterspørselen forble høy i tredje kvartal, og at det blant annet mottok bestillinger fra store globale logistikkunder på 29 millioner dollar, tilsvarende 253 millioner kroner. Det fikk også en tilleggsordre fra Xpress Natural Gas på 25 millioner kroner.

«Vi opplever betydelig etterspørsel etter våre løsninger på tvers av virksomhetsområdene. Resultatet kunne vært enda sterkere om vi ikke var begrenset av komponentmangelen i industrien», sier Jon Erik Engeset, adm. direktør i Hexagon Group i en børsmelding.

Topplinjeveksten i gruppen, som primært er drevet av Hexagon Agility, var på 14 prosent før negativ utenlandsk valuta fra år til år med omregningseffekter på minus 27 millioner kroner.

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/11/04/7765272/har-tapt-230-mill.-sa-langt-i-ar-langt-mer-enn-i-hele-2020


https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/401089318


Redigert 04.11.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
blundstone
24.11.2021 kl 21:03 5191

Skjønner egentlig ikke bæret av det dramatiske fallet i dag. Tviler på at det er noe oppkjøp på gang, men vi bør jo få en kraftig rekyl i morgen. Synd at flaggingen ikke blir omtalt noe sted, men det må jo være godt nytt når Global Alpha kjøper seg opp. Ifølge nettsidene er strategien deres å "identify companies with unrecognized and accelerating earnings growth potential".
Rect Angel
24.11.2021 kl 21:38 5215

Selvsagt helt enig med dere to. Helt utrolig, men altså ikke umulig. Oslo Børs, que sera sera. Hva annet er det å si? Også enig i at det tilsynelatende sitter utrolig langt inne for finanspressen å gi omtale til alt som skjer i og rundt Hexagon Group.

Supplerer med investeringsfilosofien til Brown Brothers Harriman & Co som er nykommer på Topp 20 listen 2.halvår 2021, p.t. 10.ende største aksjonær med 2.86 millioner aksjer.


About BBH Investment Management

As a bottom-up, active manager, our mission is to preserve and grow our clients’ capital across economic and market cycles. We focus on identifying durable assets, buying them at attractive valuations, and delivering excellent returns without relying on macroeconomic judgements.

This philosophy has successfully guided our investment process through decades of market change, allowing us to build long-lasting client relationships that set us apart from our peers.

https://www.bbh.com/global/en/what-we-do/investment-management.html

Very few companies meet our investment criteria, but those that do have the potential to compound returns over many years.

Tim Harris
Senior Vice President

https://www.bbh.com/us/en.html

Redigert 24.11.2021 kl 22:21 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
24.11.2021 kl 22:36 5292

Rett og slett vannvittig at kursen ikke ligger på 45-50kr nivået.
Som dere sier, ikke en eneste omtale av HEX hverken her eller der. Hva har pressen mot HEX?
Det er jo kanon interessant at Canadiere er på kjøpern, Canada/Usa er stor truckernes land og Hydrogen drift Suser frem der. Dette er kanoninteressant for Canadiere med penger👍😀
Rect Angel
25.11.2021 kl 01:38 5174

'Clean air everywhere'. De ekspanderer nå i North Carolina https://www.wbtv.com/2021/06/17/hexagon-agility-expanding-rowan-county/
Canada
https://ngtnews.com/hexagon-purus-constructs-a-new-manufacturing-facility-in-canada
Tyskland
https://finance.yahoo.com/news/hexagon-strengthens-european-footprint-opens-182200538.html
Under q3 kom de med en ganske så elegant korrigering. Der er problemer med forsyninger all over i markedet når det gjelder mikrochips/halvledere. Dette har, som på mange andre, indirekte negativ virkning på Hexagon. Da Hexagon guidet FY2021 under CMD i januar, var konsensus at disse problemene skulle være løst i 1.halvår. Vi vet at disse langt fra er løst nå. Så har vi økte råvarepriser stål og råvarer til composites. Og da er vi ved den gode nyheten Tross motvind også her, guidet man kanskje et visst press på EBITDA 400 millioner NOK av en omsetning på 3.5 milliarder NOK YOY2021 ved fremleggelse av Q2 i august. Bravo! Må man jo si Og så ble det enda bedre EBITDA 4OO millioner NOK står, men et visst press på omsetning 3.5 milliarder NOK, ble guidingen oppjustert til ved fremleggelsen av Q3 i oktober!
Videre er guidingen Omsetningsvekst > 15% og EBITDA > 10% årlig for årene 2022 - 2025. Føles jo litt som en no brainer, som det kalles, dette med eierskap av 0.8++ aksje i vekstbomben Hexagon Purus på kjøpet, inkludert i hver Composites aksje man eier! Men på børs vet man jo aldri helt fra dag til dag og i kortere perioder. Hva var det nå salig Prøysen kalte det? I Bakvendtland var det ja. Å vinne på lang sikt. Det er det som teller. Er du god nok, vinner du. Blir spennende å følge med på dette, og når de altså nå faktisk leverer på FYguiding for 2021 tross betydelig motvind helt utenfor selskapets kontroll, er det litt imponerende++ og til å bli optimist av når det gjelder guidingen for årene frem til 2025. Er svært imponerende som den er den, men det går nå også an å drømme litt om at der kan være ytterligere oppside slik de har trosset og bare ristet av seg motvindsstrømningene i markedet i løpet av året som nå snart er over. Motvind som altså er helt utenfor selskapets kontroll. Når det gjelder de selskapsspesifikke markedsstrømningene, er følelsen helt klart og gledelig nok, økende medvind. Og hva med Purus? Der var Engeset veldig klar på at man er veldig fornøyd da han svarte på siste spørsmål i Q&A på slutten av q3 presentasjonen til Composites for noen uker siden. 'Purus ligger foran skjema' var det klare budskapet Engeset er ved siden av å være CEO i Composites styreleder i Purus.
Redigert 25.11.2021 kl 02:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.11.2021 kl 02:28 5157

De tre linker er gammelt nytt. Av de er det å styrke sin footprint især i Tyskland viktigst. Der skal en ny regjering gjennomføre en grønn stilling raskere enn under Merkel, og da må de være proaktive ( noe de ikke pleier å være). Når det gjelder halvledere så er det ikke noe stort problem for øyeblikket sier de. Prisøkninger på råvarer, ja i det hele tatt hvem som skal betale for det, er avhengig av hvor flinke de er til å sikre seg, akkurat som valutasvingninger. Mercedes leverte gigantoverskudd... Jeg er enig i at om de holder det de lover i Q4 så må man la tvilen komme tiltalte tilgode. Liker din optimisme med utgangspunkt i guidingen i motvind. Slik kan man også se på HEX. At Purus ligger foran skjema burde de ha begrunnet; Det renner for mye ut av selskapet, og veksten er oppkjøpet i Weeze. Backlogg er dog litt bedre nå med den nye kontrakten, men på langt nær nok. Utover det skjer det svært lite på kontraktsiden ifht. de forventninger de selv skaper. Flaggingen idag er interessant; Jeg skulle gjerne vite om det er basert på fondets research, eller initiert av noen rike investorer bak fasaden. Ingenting er bedre enn at noen kan utøve sin makt i Canada for å få fart i HEX konsernet der. Jeg lurer også på hvem som har solgt disse poster. Slikt får vi ikke vite tidsnok.
mercedesglk
25.11.2021 kl 07:22 5125

Topp 20 har økt kraftig, 69,49%👍😀😀😀
Og duster selger🤣🤣🤣
Rect Angel
26.11.2021 kl 15:22 4940

Dagens omsetning er relativt beskjeden og vi vet at nord-amerikanske investorer for tiden kjøper seg opp i selskapet. Jmfr. denne flaggmeldingen onsdag 24.11.

24.11.2021, 15:55 · TDN Finans
HEX: GLOBAL ALPHA CAPITAL MANAGEMENT FLAGGER 5,01% EIERANDEL

Oslo (Infront TDN Direkt): Global Alpha Capital Management har en eierandel på 5,01 prosent i Hexagon Composites, ifølge en flaggemelding onsdag.

https://newsweb.oslobors.no/message/547736


Moderat omsetning og nord-amerikansk kjøpsinteresse til tross, herjes det skikkelig med aksjekursen i dag, men 'always look on the bright side of life' var det noen som sa, og her en super nyhet som med all ønskelig tydelighet viser hvor veien går fremover, for den globale markedslederen innen gassbaserte drivstoffsystemer.

Dette (RNG/fornybar naturgass) er nemlig HER OG NÅ LØSNINGEN som allerede vokser sterkt i Nord-Amerika. Nå har altså også EU entret banen for fullt så slike løsninger med RNG (fornybar naturgass) som drivstoff vil nok ta av overalt på kloden nå som alle verdens styrende politikere jakter desperat på løsninger som de er forpliktet til å finne og som monner i kampen for å oppnå helt nødvendige kutt i klimagassutslipp. God helg.


MOBILITY

Barcelona buses to go green by running on sewage sludge. Could it help the climate crisis?

By Euronews with AP • Updated: 25/11/2021 - 18:48

Barcelona buses could soon be running on sewage sludge, under plans to generate biofuel for the city’s immense public transport system.

Some 900 buses drive through the streets of Barcelona during rush hour, and its 1,100 buses rely heavily on fossil fuels to function.

As part of a new initiative, the city is launching a pilot project to produce biomethane, a renewable natural gas, from sewage sludge.

It’s part of the Nimbus Project, which receives funding from the European Union, and aims to encourage a circular economy, starting with greener public transport.

According to TMB, the Catalan capital’s main public transport operator, 70 per cent of its fleet ran on diesel fuel in 2010.
-----
"This is about using bioproducts, which already exist in the atmosphere and giving them a new life," said TMB depot supervisor Angel Olmo.

"Recycling gases that are already in the atmosphere. And if they can be used to power these buses, then it's the right thing to do".

https://www.euronews.com/next/2021/11/25/barcelona-buses-to-go-green-by-running-on-sewage-sludge-could-it-help-the-climate-crisis
Redigert 26.11.2021 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.11.2021 kl 16:56 4874

Bra med slike innlegg. Fortsett det gode arbeidet. DAF har aldri fått så mange ordre på fossile lastebiler, og de er sikker ikke alene om det... EU m.fl. må snart ta grep og fase ut dette. Det samme gjelder shipping: De verste skipene må ut av drift og det må komme en utfasingsplan. At det ikke legges begrensninger på cruiseskip i norske farvann før 2027 er jo bare helt latterlig....
Rect Angel
30.11.2021 kl 15:39 4631

Troikaen RBC INVESTOR SERVICES TRUST, BROWN BROTHERS HARRIMAN & CO og THE NORTHERN TRUST COMP. øker nå suksessivt sine beholdninger.

RBC klatrer forbi Folketrygdfondet på dagens ferske aksjonæroversikt og overtar 8.plassen på Topp 20.

https://hexagongroup.com/investors/20-largest-shareholders/
Redigert 30.11.2021 kl 17:04 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
08.12.2021 kl 23:18 4489

Bingo for Hexagon Groups virksomheter i USA og Canada!

Ikke rart både Composites og Purus i disse dager investerer tungt i pågående utbygging av sine nord-amerikanske virksomheter med henblikk på å øke produksjonskapasiten, for å kunne betjene sterkt økende etterspørsel etter selskapenes produkter.


Biden administration

Biden signs order for government to achieve net-zero emissions by 2050

US will ‘lead by example in tackling the climate crisis,’ says White House, by eliminating greenhouse gases from its activities

Oliver Milman
@olliemilman
Wed 8 Dec 2021 21.18 GMT
Last modified on Wed 8 Dec 2021 21.19 GMT

The US government will be a net zero contributor to the climate crisis by 2050 by slashing the planet-heating emissions from its operations and transitioning to an all-electric fleet of cars and trucks, according to a new executive order signed by Joe Biden.

The federal government is the largest land owner, energy consumer and employer in the US and it will “lead by example in tackling the climate crisis”, the White House said, by eliminating greenhouse gases from its activities.

Under the order signed by Biden on Wednesday, the government will cut its emissions by 65% by the end of this decade, before reaching carbon neutrality by 2050.

https://www.theguardian.com/us-news/2021/dec/08/biden-signs-order-government-net-zero-emissions-2050
Redigert 08.12.2021 kl 23:45 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
09.12.2021 kl 10:28 4352

47 ubesatte stillinger i Hexagon Group, Nord-Amerika for kvalifisert personell sier vel det meste om pågående ekspansjon på grunn av økt etterspørsel.

https://workforcenow.adp.com/mascsr/default/mdf/recruitment/recruitment.html?cid=d39efbae-97cc-43b1-90e7-38605da59969&ccId=19000101_000001&type=JS&lang=en_US

Min påstand er at markedsaktører her hjemme sover så man nesten kan høre snorkelyder slik Hexagon Group går under radaren samtidig som og til tross for at nord-amerikanske investeringsbanker i gigaklassen kjøper seg opp i Composites. Tiden vil vise om påstanden holder vann.
Redigert 09.12.2021 kl 10:30 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
09.12.2021 kl 11:21 4297

Du vet , man må ha hjerne for å skjønne hva HEX foretar seg og hvilken fantastisk fremtid de bygger opp😀
Ikke for hvermannsen å forstå det….tydeligvis.
HEX burde stå i 50-60 kr for lenge siden.
Den kursen kan komme mega raskt. Og når du minst aner det.
Desidert beste kjøper på ose
Rect Angel
09.12.2021 kl 11:41 4277

Ja, bedre investering enn HEX på dagens kurser når det gjelder risk/reward, tror også jeg man skal slite med å finne, fremtidsutsiktene til Hexagon Group tatt i betraktning. Så gjenstår det å se hvor lenge man som aksjonær må vandre i skjærsilden. ;)
Redigert 09.12.2021 kl 11:57 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
09.12.2021 kl 12:12 4240

Feelingen er at dette er klør det er godt å komme fri fra. Der har nemlig vært noen insidenter med sterk bismak.


9.12.2021, 12:04 · GlobeNewswire
Hexagon Composites: Bond call option exercised

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/401118649


Selvsagt gode nyhter for oss aksjonærer også dette, og lettelsen over nå å kunne skifte beite er da også til å ta og føle på:

9.12.2021, 12:02 · GlobeNewswire
Hexagon Composites: Successful completion of refinancing
-----
“We are extremely pleased to develop and complete the new financing structure with our partners on very attractive terms including significantly reducing our overall financing cost” said David Bandele, CFO Hexagon Composites ASA.

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/401118644
Redigert 09.12.2021 kl 12:19 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
09.12.2021 kl 12:20 4218

Fantastisk av HEX nok engang😀 klappklappklapp🙏
Men markedet pisser på de, så da så.
mercedesglk
09.12.2021 kl 12:31 4199

Rett og slett vondt å se hvordan det manipuleres for å få noen til å selge.
Noen lures så til de grader å selge.
Tvangssalg gjøres sikkert gjeldende for noen…
Rect Angel
09.12.2021 kl 12:44 4179

Var vel de gamle obligajonseierne som satte en stopper for kjøp av egne aksjer for en tid tilbake, var det ikke? Var det kanskje da HEX tok beslutningen om å skifte beite? Hvis HEX trenger noen egne aksjer fremover, får vi vel håpe at de som er så flinke til å trekke ned kursen nå ved enhver anledning for å presse ut oss småaksjonærer, er like gavmilde hvis HEX selv dukker opp som REELL KJØPER. ;)

Obligasjonslånegivere driver ikke med veldedighet så de gode, sterkt forbedrede betingelsene CFO David Bandele forteller om, sier selvsagt mye om både hvor bunnsolid Hexagon Group er og hvilke fremtidsutsikter man har.
Redigert 09.12.2021 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
09.12.2021 kl 12:49 4174

At det svindles her er ikke noe tvil om,
nå kom salg på 2x200 aksjer på 33,78kr, plutselig ble 1 av de trukket tilbake. Forsvant rett ogslett. Trodde ikke det gikk an.??? Men på mafiabørsen går alt an ser det ut som😡
mercedesglk
09.12.2021 kl 12:51 4162

Med refinansieringen på plass og mulighetene med tilbakekjøp nå ville jeg KJØPT aksjer. Her kan plutselig komme ny melding om tilbakekjøp, da fosser kursen oppover og de som selger nå sitter slukøret tilbake.
Noen får seg en skikkelig på trynet.
Flakk, sett igang tilbakekjøp omgående!!
Rect Angel
09.12.2021 kl 12:58 4147

Helt opplagt at her manipuleres grovt og at dette har pågått veldig lenge, etter min mening. Men ikke noe man får gjort med det. Så hvor lenge må vi vandre i skjærsilden, det er altså spørsmålet. Når det gjelder selskapsdriften, har jeg ingen bekymringer, og det gjelder både Composites og Purus. Meget imponerende, rett og slett. Ikke minst når Composites nå faktisk greier å levere EBITDA 400 millioner NOK (av omsetning noe under 3.5 milliarder NOK) for FY2021 som guidet under CMD i januar 2021 tross markedsmotvind i form av store, negative forsyningsproblemer utenfor selskapets kontroll (halvledere) og sterkt økende råvarepriser. Hertil eier altså Composites mer enn 70% av aksjene i Purus så at Composites-kursen i dag er altfor lav og "helt feil", ja det bør jo være åpenlyst for alle hvis man er kjent med hva begge selskapene guider til 2025. For også Purus imponerer. Man guidet organisk omsetningsvekst YOY > 50% i begynnelsen av 2021 og ser nå ut til å lande på organisk omsetningsvekst > 70% YOY. Styreleder i Purus og CEO i Composites Jon Erik Engeset sa da også rett ut at Purus ligger foran skjema under Q3 presentasjon.
Redigert 09.12.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.12.2021 kl 23:32 3987

Det som tynger er jo at de brenner av masse penger, uten at verdiene på balansen øker, eller at de genererer positiv p/e. Det begynner å ligne en grønn PGS. Hva med Nikola avtalen, og avtalen med Everest? Ikke et pip om det. Hva er sjansene for at de etterhvert skrinlegges? Ingen nyheter er dårlige nyheter. Husk milliardavtalen med en stor tysk bilfabrikant som det ikke ble noe av ( uten kompensasjon selvsagt). Skryt fra Engeset er verdiløs; Det gjør han alltid for å beskytte seg og sine, og er noe mange selskaper bedriver. Helt innholdsløs og verdiløs å fortelle at de ligger "foran løypa", når de ikke vil innom kostnadskontroll, positiv netto avkastning, og større verdier på balansen. Leverer de igjen elendig i Q4, så må det få inngripende konsekvenser. HPUR snart på ATL, og det skyldes ikke manipulering, men mangel på styring.
Redigert 09.12.2021 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
10.12.2021 kl 00:09 3950

Du trenger hjelp monitor.
Virker som om du er i total ubalanse.
Eneste du lirer av deg er om du kan pisse på ledelsen.
Ta deg sammen.
HEX er det største gullegget på OSE, en skinnende diamant av det sjeldne slaget, men prises som gråstein.
Det er ikke mulig å finne lignende tilfeller på OSE.
Rect Angel
10.12.2021 kl 00:20 3940

Aner ikke hva du forventer å høre så når du trekker det som kommuniseres fra selskapet i tvil, må du dokumentere. Det jeg ser etter er om selskapet leverer på det man guider, og det gjør man og vel så det. På smått imponerende vis sett på bakgrunn av sterkere headwinds enn antatt i markedet enn da man guidet ved årets begynnelse (mangel på halvledere m.m. og økende råvarepriser). Mesteparten av motvinden dreier seg nok dessuten om utsatte snarere enn tapte inntekter. Å kun fokusere på p/e på nåværende tidspunkt (ekstrem vekstfase) er noe spesielt. Både Composites og Purus bygger jo ut produksjonen med turbofart og tar utgiftene på strak arm. Composites utvider produksjonskapasiteten i USA med 80%, designet med plugins for enklest mulig ytterligere ekspansjon hvis ønskelig. Purus bygger og utvider i Canada, Tyskland og Kina. Skulle man latt være å vokse og heller spare? Selvsagt ikke. Hadde jeg ikke trodd p/e venter, hadde jeg selvsagt ikke investert. Ei heller hvis jeg hadde hatt mistillit til ledelsen. Aldri i verden. Så din kritikk av ledelsen skjønner jeg ingenting av. Mer har jeg ikke å si om den saken Så lenge jeg har vært med, har ledelsen levert på det de har lovet og som sagt vel så det. Imponerende og veldig spennende dette så venter i stor spenning på fortsettelsen, gitt guidingen frem til 2025 og det faktum at selskapenes forretningsområder ser ut til å vokse enda raskere og sterkere enn antatt da gudingen ble gitt, primo 2021.
Redigert 10.12.2021 kl 00:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.12.2021 kl 00:57 3902

Jeg har dokumentert tidligere at Engeset og flere, nå koblet til HEX har en historie bak seg i Saferoad, og at det eneste de har lært seg er å grafse mer penger til seg selv. Også der brente de av mye penger, uten at det kunne forsvares ( og med alle konsekvenser det fikk). For å vokse må man investere, men HEX har ikke generert penger til å kunne finansiere vekst, noe de burde. Tilsvarende selskaper med en ledelse og styret som har stålkontroll, samt en målrettet strategi genererer typisk 10% i netto avkastning. Så normalen for et veldrevet industriselskap ville være at veksten på den grønne delen ville nærmest i sin helhet kunne finansieres av organisk vekst. HEX kjøper seg vekst og det må de om de skal få kontrakter, men det er ikke gunstig at det går via utvanning og tømming av kassen.

Bla bla om at utsettelser på kontrakter ikke er tap, er tull: to / tre år med kostnader men uten inndekning er selvsagt tap. At dere påstår at markedet tar konsekvent feil når det gjelder verdsettelse er ignorant. HEX opererer heller ikke i et vakuum. Og kursene er deretter. Nær ATL for HPUR sier sitt. Verdiene i HEX er delvis styrt av verdiene i HPUR.
Til slutt: Ja Oslo Børs Casino er en useriøs børs, men det gjelder børsen... Det er ikke slik at kun HEX er utsatt for daglig manipulering gjennom logaritmehandel. Samtidig er det ikke slik at vanlige investorer legger igjen penger på bordet.
Det beste er å selge hele virksomhet / fusjonere med en stor kapitalsterk aktør, noe jeg har ment lenge. Dette må skje før dagens ledelse og styre kjører selskapet på dynga.
Redigert 10.12.2021 kl 01:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.12.2021 kl 01:08 3889

Du få vare saklig. Hvis ikke forlanger jeg deg kastet ut av forum. Allersiste advarsel. Den eneste som pisser på noen er deg ved å lirke ifra deg personkrenkende usaklige kommentarer. Ledelsen i HEX kan være " verdensmestre: min kritikk er at de ikke er aksjonærvenlige og har en feilslått farlig strategi.
Redigert 10.12.2021 kl 01:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.12.2021 kl 01:22 3877

Rect Angel: Du er der jeg var ifjor, da jeg "oppdaget" HEX. Om du snur problemstillingen: Hvordan kan det ha seg at verdiene i selskapet er så lave, på tross av at de befinner seg i en unik posisjon? Grav selv i regnskapene og i fortiden til de som sitter i styret og ledelsen, så får du delvis svar. Om det hadde vært større krav til uavhengighet mellom ledelse og styret ( slikt er vanlig på ekte børser), så hadde det ikke vært et bukken og havresekk forhold her ( og i mange andre selskaper notert på børsen). Mange utenlandske selskaper etablerer seg her, nettopp fordi de da kan skalte og valte som de vil. Det kan de ikke i f.eks Nederland.
Til slutt: Jeg sitter 21% investert i de, så jeg håper jo selv at dette skal gå bra på et tidspunkt. Grunnen er også velkjent: Det er behov og etterspørsel for de produktene de produserer. Dette er et upstream marked. Subsidierer dreier til grønn sektor. Plastdunker burde ikke være høyrisiko. osv. osv. ( her er det også bare å grave i mine gamle skriverier). Mange det jeg kaller " jokere" i spillet. Det svake punktet er ledelsen/ styret, og det er alltid en veldig viktig faktor. Jeg tar sjansen på at dette kan gå bra, og kursen må under årsverste for at jeg går i minus på den...Aksjens største kurspotesialet ligger i å bli del av et større konsern. Veldig sannsynlig er det ikke sålenge de selv har negativ kontroll.
Redigert 10.12.2021 kl 01:47 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
10.12.2021 kl 07:19 3799

Tenker JEG ber de kaste ut deg jeg, du henger nok i en tynn tråd fra før. Er bare sure oppgulp fra deg og hakkkkkk i plata, skjønner overhode ikke hvorfor i allverden du har en eneste aksje i HEX.
Få deg et liv.
SørenE
10.12.2021 kl 07:44 3772

Hej Norge

MG: sandheden er ofte ilde hørt --- dumt at smide monitor ud af forum.

Dansken
Rect Angel
11.12.2021 kl 02:37 3644

Dette var en bra artikkel!

https://www.eenews.net/articles/its-grotesque-inside-the-hill-methane-fight/


Bottom line, uansett vinkling. Reduksjon av metangassutslipp har nå rekordraskt havnet høyt der oppe på toppen av den globale agendaen. Dette lover meget godt for Composites. Nærmere bestemt Hexagon Agility. Man er globalt markedsledende såvel innen gassbaserte drivstoffsystemer til bil- og transportindustrien forøvrig som innen mobile pipeline. Dermed bør det bli mye å gjøre når det nå fremover er RNG (renewable natural gas/fornybar naturgass) som for alvor skal på drivstofftankene. Metanet skal brennes av på disse, i stedet for å slippes ut i atmosfæren, og kan også benyttes som energikilde til andre formål. Så økonomiske stimuli fra myndighetshold i økende grad er sannsynlig for å stimulere til oppsamling av metanmettet RNG fra landbruk, avfallsdeponi, kloakk osv osv osv til bruk som energikilde. Ikke bare i Nord-Amerika og EU-nasjonene, men overalt på kloden. Politisk uenighet på det området er lite trolig. Kanskje snarere dugnadsånd

https://hexagonagility.com/
Redigert 12.12.2021 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
ETB
12.12.2021 kl 08:36 3484

Til info så har jeg vært en "usynlig" aktivist på samtlige HEX tråder her på finansforum og fått med meg mange reflekterte synspunkt.
Med dette vil jeg si jeg ikke støtter deg her rundt din menig med monitor.
Noen er subjektive, andre objektive.
Jeg savner sistnevnt fra deg.

Mvh E
mercedesglk
12.12.2021 kl 12:01 3390

Til orientering så har jeg ikke bedt noen å kaste monitor ut, men mye oppgilp på det mennesket der og hakk i plata. Hvorfor i alle dager har den personen aksjer i HEX idet heletatt når han er så missfornøyd?
Bare vas!
Rect Angel
12.12.2021 kl 13:01 3355

The dairy cow and manure technology, moving us into the future

Jeramy Sanford for Progressive Dairy Published on 11 December 2021

Technology continues evolving at a rapid pace, helping dairy farmers become even more sustainable.

The dairy cow has always been the ultimate recycler, producing milk for nutritious foods and providing nutrients to grow crops and generate renewable energy. Combining the cow’s recycling powers with emerging technology positions the dairy industry to meet future demands and achieve carbon neutrality by 2050.

We can work to help lower greenhouse gas (GHG) emissions together as an industry through new technologies and manure management strategies – from housing facilities and storage to field application and methane digestion.
-----
The biogas bandwagon

Biogas generation systems can reduce GHG emissions – and many farmers are jumping on the biogas bandwagon. One biogas contractor has 90 projects under contract for the next two years; up until now, the most projects they’ve had were four in one year.

These systems produce biogas by digesting large volumes of manure under low oxygen, which combusts to destroy methane. Biogas can power vehicles, generate electricity, heat homes or be used as renewable natural gas.

If you decide to explore biogas, take advantage of all the profit scenarios available and rely on industry experts during the research process.

As biogas generation continues to evolve, more focus will be on how the manure comes out of the cow and how to make more fuel-producing manure through feed options.

Much like biogas, new trends and technologies will evolve to reduce dairy farm emissions. Always keep your long-term goals in mind as you plan for the future to put your farm in a position where you can adapt along the way. Navigate through the best manure management strategies to reduce emissions on your farm by working with your manure equipment dealer and industry experts.

https://www.progressivedairy.com/topics/manure/the-dairy-cow-and-manure-technology-moving-us-into-the-future

Redigert 12.12.2021 kl 13:01 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
16.12.2021 kl 12:36 3098

EU faser over fra fossilt til biomethane/fornybar naturgass/renewable natural gas og hydrogen. Helt fantastiske nyheter fra EU for Hexagon Group! Ikke så lystelig for olje-Norge.


Press release15 December 2021Brussels

Commission proposes new EU framework to decarbonise gas markets, promote hydrogen and reduce methane emissions
-----
The Commission's proposals (regulation and directive) create the conditions for a shift from fossil natural gas to renewable and low-carbon gases, in particular biomethane and hydrogen, and strengthen the resilience of the gas system. One of the main aims is to establish a market for hydrogen, create the right environment for investment, and enable the development of dedicated infrastructure, including for trade with third countries.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_6682
Redigert 16.12.2021 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
kelle
16.12.2021 kl 16:04 3026

HEX blant Finansavisens 10 nyttårsraketter.
Rect Angel
16.12.2021 kl 16:46 2997

Er vel DNB Markets som har lansert HEX som nyttårsrakett. Lar meg inspirere, går et skritt lenger og kårer HEX-aksjen til 'Årets børsbløff 2021'. Hexagon Group driver nemlig helt glimrende og forbilledlig, etter min mening, men aksjene (Composites og Purus) har likefullt blitt fullstendig gruset på børsen i året som snart er omme. Realiteten er at Hexagon Group har fremtiden for sine føtter, til 2030 og videre, så avslutter dette innlegget med å sitere Polfarer1 fra et innlegg på en Purus-tråd i natt:

"Her er det bare å sitte stille i båten og vente på at merkverdighetene slipper taket. Kan ikke skjønne annet enn at fremtiden ser lys ut for Hex selskapene."

- Polfarer1 -
Redigert 16.12.2021 kl 17:14 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
17.12.2021 kl 11:42 2852

Polfarer1 har med rette startet en egen tråd på dagens nyhet om gigakontrakt med global gigakunde, verdt en kvart milliard NOK:

https://finansavisen.no/forum/thread/143855/view/4058450

Men siden dette er en samletråd, tar vi den med her også, 'for the record'.

https://newsweb.oslobors.no/message/549701

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/12/17/7791034/storkunde-legger-inn-sin-11.-hexagon-ordre

Redigert 17.12.2021 kl 11:44 Du må logge inn for å svare
Rect Angel
17.12.2021 kl 19:53 2741

Statement fra presidenten. Joe Biden er klar på at "Build Back Better" vil bli vedtatt og at senator Joe Manchin nå har godtatt det økonomiske rammeverket. Tiden frem til jul er imidlertid for kort til å få fedigforhandlet og ferdigstilt alle detaljer i avtalen med den følge at den sluttforhandlede avtalen ikke blir tatt opp til avstemning i Senatet før over nyttår.


BRIEFING ROOM

Statement from President Biden on the Build Back Better Act

DECEMBER 16, 2021

STATEMENTS AND RELEASES

I had a productive call with Speaker Pelosi and Majority Leader Schumer earlier today. I briefed them on the most recent discussions that my staff and I have held with Senator Manchin about Build Back Better. In these discussions, Senator Manchin has reiterated his support for Build Back Better funding at the level of the framework plan I announced in September. I believe that we will bridge our differences and advance the Build Back Better plan, even in the face of fierce Republican opposition.

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/12/16/statement-from-the-president-on-the-build-back-better-act/
Redigert 17.12.2021 kl 19:54 Du må logge inn for å svare
vulkan
20.12.2021 kl 15:15 2493

Vi ser idag at makedet har fordøyd siste ordreinntakk og svarer positivt på aksjekursen (relativt til andre aksjer på en råtten dag)
vulkan
22.12.2021 kl 14:07 2271

All gas, hydrogen og ammoniakk som skal brukes fremover må lagres på en trygg måte -> Hexagon Composites tar jobben. Blir et bra marked for dem fremover.
Redigert 22.12.2021 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.12.2021 kl 18:48 2062

På tide å korrigere her!
https://www.theguardian.com/us-news/video/2021/dec/19/joe-manchin-says-he-cannot-get-there-on-build-back-better-bill-video
Manchin er demokratenes " Trump", og en kynisk javel, som har vært straffeforfulgt mange ganger for å utnytte sin politiske makt til personlige mål. Han drukner i olje, og har en åpen invitasjon til å bli republikaner. Mindre enn 300.000 stemte for ham av ialt 7,5 millioner som stemte for Biden. Så her er det en kriminell som utgjør 0,4% av demokratenes stemmer, som stopper hele planen, og som konsekvent hindrer alt Biden prøver seg på. En ekte forræder i egne rekker dreper de få restene av demokratiet som er igjen i USA; Å berike seg selv på bekostning av livskvaliteten til en hel befolkning. "....The United States exhibits wider disparities of wealth between rich and poor than any other major developed nation...."
For ordens skyld: Norge er det landet som har hatt den verste utviklingen på Inequality de siste 10 år. De rike er nå tre ganger så rike enn peers i rike EU land, og fattigdommen øker år for år, og dag for dag, mens den f.eks. I Nederland har gått ned 7 år på rad. Offisielt ( SSB), så har nå 1 av 5 husholdninger så store problemer, at de ikke klarer å betale en politisk bestemt strømutgift, som for øyeblikket ligger på over 1000% av en gjennomsnittsregning i rike EU land.

Man skulle nesten tro at Voldemort den ForStørede ønsker mest mulig polarisering, og mest pine for alle som ikke er millionærer.
Redigert 25.12.2021 kl 19:01 Du må logge inn for å svare