ARCHER - Verdien av Archer - DUMMIES

Slettet bruker
ARCHER 05.11.2021 kl 23:51 124423

For å finne verdien av Archer på bakgrunn av Q3, kreves det en viss analyse, da tallene må gjennomgås inngående.

Det som teller er cashflow til eier, og vi kan lese følgende av Q3 tallene:
-De reduserte NIBD med 1 mill. USD i kvartalet.
-De brukte 2 mill. USD mer enn de i snitt bruker og har sagt de skal bruke på Capex.
-De hadde 3 mill. USD i exceptional charges.

Overnevnte tilsier at ved normal drift så ville Archer betalt ned samlet 6 mill. USD på sin gjeld NIBD pr. kvartal, tilsvarende NOK 205 mill. pr. år, som utgjør over NOK 1,- pr. aksje fullt utvannet. Uten å ta hensyn til bedring i Argentina gir dette avkastning på 20 % på dagens kurs på NOK 5,-. Kursen kunne fint vært NOK 10,-, og aksjonærene ville hatt avkastning på 10 %.

Dersom Ebitda fra Argentina, kommer tilbake til 2/3 av nivået det lå på før Corona, og bidrar med 3 mill. USD mer Ebitda enn ved Q3, vil det øke cashflow med NOK 0,5 pr. aksje. Ved avkastningskrav på 10 %, forsvarer dette en aksjekurs på NOK 15,-.

Ovennevnte er uten annen forventet vekst og bedring i marginer. Imidlertid vil det kunne være fornuftig å regne inn effekten av inflasjon, som ved inflasjon på 2% av Archers NIBD på 4,4 mrd. utgjør ca. Nok 0,5 pr. Aksje.

Archer vil ved overnevnte betraktninger gi 40 % avkastning på dagens aksjekurs, og 10 % avkastning om kursen er NOK 20,-.


Tallene for exceptional charges er benyttet fullt ut som besparelse, da det vurderes å ligge svakere marginer i well service enn ved normalisert drift, som vil øke Ebitda noe, som kompenserer at de alltid antatt vil ha noe exceptional charges.

Husk en viktig og avgjørende ting, dette er cash og avkastning som Archer genererer i dag ved litt forventet bedring i Argentina. 40 % årlig avkastning på dagens kurs er vanvittig bra. Masse drit på OSE som ikke tjener penger som prises spinnvilt.

Her er det bare å sitte å vite at dette kommer til å materialisere seg i kursen. Kurs på 5,- i dag er faktisk meget lavt, selv uten noe som helst bedring utover dagens drift.

Jeg vurderer Archers gjeld til å beskytte min formue mot inflasjon, da Archer har mye gjeld som «spises» opp i større takt en pengene som plasseres i Archer. Denne effekten får du på grunn av gearingen (andel gjeld) som er i Archer. Det er ingen fare for at Archer ikke kan betjene sin gjeld, da de vil tåle at renten på deres gjeld stiger fra dagens 5% til over 10%. Slik økning i rentenivå vil de tåle, men sannsynligheten for at det skjer er 0. Archer har også sikret rentekostnaden på store deler av gjelden. Jeg ønsker høyere inflasjon velkommen😃 Archers gjeld forsvinner og inntektene øker, det vil også kostnadene gjøre, men den store gjeldsandelen vil gangne investorene an mass. Håper inflasjon egentlig er på ca 4 %, som utgjør nok 1,- i redusert gjeld pr år pr aksje, ca. 20 % pr år på dages aksjekurs.😃😃

Er du redd for at pengene dine skal bli borte med dagens faretruende inflasjon, da bør du sette pengene i Archer.


🚀🚀🚀🚀🚀

Redigert 06.11.2021 kl 10:34 Du må logge inn for å svare
markie
09.12.2021 kl 11:41 5046

Blir latterlig og påstå at småtasser som holder seg borte fra denne!!
Nærmest 0 i omsetning over lange perioder. Så her er småtasser i godt selskap med de store. Ingen store som pirker borti denne.
Troll_Leff
09.12.2021 kl 12:30 4997

He, he har du ikke skjønt dette spillet, bør du jaggu holde deg borte fra aksjehandel. Jeg har vært med på flere oppkjøp, det siste var Nattopharma, fra den ikke var verdt noe, ble den plutselig verdt 6 ganger mer en det MC var. Nei ingen store pirker borti denne, så lenge småtassene kan holde den nede sammen med robotene. Skal store kjøpe her så vet vi hvor kursen ender, det er ikke aksjer for store volum her, da er det like greit småtassene for leke seg sammen med robotene. Enhver idiot skjønner at Archer er langt mer verdt enn dagen MC. Merkelig at ikke 10 milliarder ikke skal utgjøre noe på aksjekursen, når et annet selskap kan løfte seg flere milliarder på en kontrakt på eks. 50 mill. Hvor blokkert i hue kan man egentlig bli tro.
Redigert 09.12.2021 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
markie
09.12.2021 kl 12:38 4984

Naturligvis er du inne på noe. Men MC har pr i dag ingenting med den reelle verdien. Gjelda spiller jo også inn som kjent. Bankene eier sin del. Selskapet virker ha bra forhold til bankene. Da blir det forhåpentligvis ikke krav på trykking av nye aksjer til neste år. Uansett skulle slikt være tema bør det skje et sted langt over 10 kr. Ellers er det tidenes fiasko her.
Troll_Leff
09.12.2021 kl 12:49 4990

Berge Gerdt Larsen herjet nå inne her tidligere i et lite Bergens selskap kanskje det var Panoro, som hadde olje lisenser, kursen skulle holdes på død og liv under kr. 2,- i lengre tider, plutselig var det verdt kr. 6,- og det ble vel solgt for den prisen. Masse eksempler på dette, men har nå vært personlig med i 4 stk. selskap som kursen er blitt holdt tilbake i flere år, plutselig er det langt mer verdt på kort tid. Det tette samarbeidet mellom meglerne og lån av diverse skjulte kontoer, må noen og enhver snart skjønne. Men kjendisene er der det skjer tydeligvis, og en plass får de opplysninger fra ingen andre får. Meglerne vet nøyaktig når tid en kurs i et selskap skal kjøres, småtassene blir broristet, og har ingenting å stille opp mot disse bandittene i meglerhusene, da de har full kontroll over hvor og hvem de kan plukke aksjer fra. Har du ikke skjønt dette bør sette pengene i banken.
Når disse bandittene i meglerhusene kan kjøre et selskap med kjendiser på aksjonærlisten til en MC på bortimot 10 milliarder kun på rykter, så den lille gutten i gata får kjøpt aksjer fra disse kjendisen, som blir bare rikere, og du får være med på nedturen og ta tapet.
Og et annet selskap, som tjener gode penger og har gode utsikter og har en ordrereserve på over 10 milliarder, blir priset til 5 600 mill, bør det ringe en bjelle for noen og enhver.

Så du mener MC i et selskap har ikke noe å si på børsen, det er kun aksjekursen som betyr noe?
Redigert 09.12.2021 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
Troll_Leff
09.12.2021 kl 13:12 4971

Her er det kun snakk om tålmodighet, og et tidsspørsmål når tid den riktige "grønne" børs meldingen slippes, da blir det trangt inn døra. Før den tid er det robotene som leker seg med småtassene med et x.antall aksjer, og knabber litt aksjer i ny og ne, noen havner inn på en eller annen skjult klient konto, og noen må man selvfølgelig gi i fra seg, men er det snakk om noen skal ha volum her, blir det skikkelig liv dersom det havner aksjer av store volum på en "fientlig" konto, som er ukjent i systemet. Tor neppe det er noen som frivillig gir fra seg eks, 20 mill aksjer, uten at de havner på en kontrollert konto, det ville i så fall løftet kursen til langt over 10 og og kanskje 20 tallet. Sier seg nesten selv.
Redigert 09.12.2021 kl 13:15 Du må logge inn for å svare
nafa
09.12.2021 kl 14:24 4890

Ja her kan man trygt si at Trill Leff tydeligvis er en aktør som via erfaringer har skjønt dette gemet.
Nøyaktig slik er dette gemet nemlig.
Større aktører har planen klar når man ser at her er det penger å hente framover.
Samarbeid mellom to eller flere aktører er helt vanlig med resultat at man gjør som man vil med blant annet aksjekurser ol.
Takk for et godt innlegg.
Troll_Leff
09.12.2021 kl 16:18 4810

Det er ikke uten grunn kursen flytter seg automatisk opp så man ikke får kjøpt aksjer, dersom man forsøker å snappe til seg noen aksjer på kjøper kurs, og tar man de bort igjen, så flytter kursen seg tilbake. Man får enkelt kjøpt aksjer i bøtter og spann dårlige overpriset selskaper, men langt verre å få kjøpt mengder av aksjer i selskaper som eks. Archer som selvfølgelig har alt for lav MC. fa. svindel mesteparten av all handel som pågår på børsen, kunne skrevet bok om det.
Redigert 09.12.2021 kl 16:20 Du må logge inn for å svare
markie
09.12.2021 kl 17:03 4769

Greit og fyre litt oppunder her. Ikke mye som hender..))
markie
09.12.2021 kl 19:39 4660

P&A som de driver med er trygg og sikker nedstengning av sokkelen, og det burde strengt tatt vært grønt... Ikke lett for dem å være grønne basis den kompetansen de har per i DAG.
SÅ PERSONLIG tror jeg ikke noe på noen veldig grønn melding. Dersom dette matrialiseres ville vi hørt noe forlengst. De lovet som kjent melding i høst.
Dog la oss håpe de får en bit av regjeringens vanvittige subsidiering av ulønnsomme projekt.
Tror mest på at produksjonen bedrer seg i Argentina. Dette vill straks sette fart på MC.
markie
09.12.2021 kl 20:02 4632

P&A som de driver med er jo grønn! trygg og sikker nedstengning av sokkelen.. Basert på kompetansen de har per i dag, betviler jeg sterkt at det kommer noen veldig grønn melding. De lovet melding i høst. Intet matrialisert så langt. Men la oss håpe de kan få noe av regjeringens vanvittige ødsling med milliarder på verdiløse prosjekter.
Troll_Leff
09.12.2021 kl 22:20 4523

Det er sant som du sier, ingenting er grønnere enn å plugge brønner. At olje industri er nærmest historie her i landet er som å tro på julenissen. Vi ser politikerne som styrer her i landet, klarer fa.. ikke å styre sin egen øknonomi, og da forventer jeg ikke at de klarer å styre et helt land, noe vi nå er vitne til.

De vil stenge ned olje industrien, som generere nærmest milliarder av inntekter til landets innbyggere, som igjen sløses bort av evneveike politikere.

Men å kutte utenlands strømkabler eller ved enkle grep ta bort f.eks. MVA på strømregningen til folk flest som er en dråpe i havet i forhold, til inntektene som kommer fra offshore, da vrir de seg i stolen.

Skal strømmen som selges til utlandet, veies opp mot oljemilliardene som pumpes opp offshore ved at inntektene kommer fra arbeidsløse skattebetalere i form av høyere strømregning. Noen tjener penger på å drive denne molbo politikken dessverre som ikke lar seg realisere.
Redigert 09.12.2021 kl 22:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.12.2021 kl 23:33 4454

KLXE med stor forbedring i kveldens q3 rapport.
markie
10.12.2021 kl 09:31 4345

Du har desverre selvsagt rett. Våre politikere skal satse på havvind. Leste for en tid tilbake at dansk investerings selskap trakk seg ut av dette ettersom det rett og slett ikke var penger i dette. Med en levetid på 20 år for en Havvindpark kan dette neppe karakteriseres som fornybart. Et atomkraft har nærmest 100 år levetid dersom nødvendige oppdateringer foretas. Dersom co2 utslippene er viktige er dette utslippet 10 ganger høyere for vindkraft kontra kjernekraft. Får havvind skiller det seg sannsynligvis langtmere. Langtfra godt vindmølle milijø ute på havet.
Mathias
10.12.2021 kl 11:17 4264

Er det mulig at Archer kan få noe å gjøre på det nye Polaris prosjektet til Horisont Energi, Equinor og Vår Energi?
Troll_Leff
10.12.2021 kl 12:30 4192

Her kan det skje mye, og vil tro denne stillheten kan føre noe veldig positivt, ellers hadde vi sett en langt høyere kurs allerede. Et selskap som tjener penger, og som vi har vært vitne til har hanket inn flere langsiktige gode kontrakter til mange milliarder, i tillegg kjøpt opp og betalt av egne penger en konkurrent, fortsatt prises under 600 mill på børsen, er rett og slett genialt og et kunststykke. Bare på dette positive som har skjedd i selskapet det siste året, burde resultert i en ekstra null bak MC, et selskap som får mer å gjøre skal normalt ikke straffes for hver kontrakt som inngås, det er ikke det børsen er ment til, det er jo klart at noe skurrer fælt på denne børsen, som blir styrt fra meglerhusene. Her er det bare å "stjele" aksjer fra ivrige roboter, og sette de på konto, og vente til lokket løftes av og kursen skyter fast. Fredriksen er kjent for å trekke til de største honningskrukkene, og overraske markedet som kommer til å sende kursen rett til vært, og det er jeg sikker på kommer til å skje her også. Men hva det blir, er svært vanskelig å spekulere i, men de har i alle fall gode kontrakter og inntjening allerede som de kan bygge videre på. Så dagens lave aksjekurs er rett og slett som å plukke penger opp fra gata. Når jeg sa det samme i KIT, når kursen var under kr. 2,- for 9 år siden, bare lo de av meg, lurer på om de samme ler i dag, når kursen ligger på 20,- men jeg skal le videre opp til minst kr. 100,-
Redigert 10.12.2021 kl 12:55 Du må logge inn for å svare
markie
10.12.2021 kl 13:33 4134

President Biden hevder at energipriser og annet begynner å avta, men advarer mot at dette neppe gjenspeiles i inflasjonstallene som kommer på i dag kl 1430. .... og da kan man fort anta at de blir skikkelig stygge i dag.. ?

Enorm inflasjon som spiser av gjelda til Archer. Som Gt2r har hevdet her.
Anywhere
10.12.2021 kl 15:01 4100

Godt mulig, eller mer joint venture på fokus innen karbonfangst eller annet grønt.
Samtidig kan det godt hende at Archer får en økende finger innenfor servce for større M&A og hvem vet om Fredriksen er i fokus på dette når det gjelder Valaris og Seadrill, ref dagens melding om at Fredriksen har tatt seg en god post i Valaris og tidligere Seadrill-leder har tatt sjefsstolen der...
Tingebri
10.12.2021 kl 17:27 4040

Mange nye ledige stillinger utlyst hos Archer denne uka. I en annonse står det "To support the further growth of our Oiltools". Jeg tror på vekst i både omsetning og EBITDA for 2022. Mye godt i vente for Archer aksjonærer
Slettet bruker
10.12.2021 kl 17:47 4029

Hva er greia med all fokuseringen på Archer sitt grønne skifte? Archer er et brownfield oljeservice selskap, det blir ikke særlig brunere (svartere) enn det. Hvis dere skal ha noe grønt, så kjøp Quantafuel eller noe lignende...

Archer har ikke, og vil ikke være godt posisjonert for å utnytte det grønne skiftet. Hvis dere baserer videre kursoppgang på dette, så burde dere selge i dag...
Slettet bruker
10.12.2021 kl 18:40 4015


Åja, du lissom, da skal vi se hvor Archer står etter et par kontrakter på CCS.

Om du har dårlig tid og er redd for komf pengene dine, må du se å komme deg ut fra aksjen. At du gidder, øretrilller.

Archer er et fantastisk selskap og kommer sikkert i spill, ved drakamp mellom valaris og Sdrl😀
Slettet bruker
10.12.2021 kl 20:36 3935

Ja, jeg solgte faktisk halve beholdningen etter kvartalsrapporten. Synes den var såpass negativ at jeg ikke så noen umiddelbar oppside i aksjen. At Omicron kjørte markedet i dass rett etterpå var jo nesten en bonus... Har kjøpt tilbake det meste nå, men jeg mener fremdeles at fokuset på den grønne omstillingen til Archer er helt på viddene. Jeg har snakket med flere i Archer (både innen salg og folk offshore) og det er ingen av disse som har nevnt noe som helst om noe grønn omstilling. Tiden vil vise.

Heldigvis utgjør Archer posten min kun 10% av den totale beholdningen, ellers hadde jeg vært langt mer deprimert over utviklingen i kursen...
hofa
10.12.2021 kl 22:26 3948

Ja man kan kun blive deprim over kursen og omsætningen. Der bliver ikke omsat flere aktier på en hel uge end hvad jeg ejer og har haft Archer siden før turn around. Jeg er dog fortsat sikker på den kommer med eller uden et grønt tvist.
markie
11.12.2021 kl 13:11 3808

Enig med deg her. Hadde noe matrialisert seg ville vi hørt noe forlengst.
Men underlig at selskapet hevdet de ville komme med noe i høst.
Kan virke som de har noe på gang. Men at det fremdeles ikke har matrialisert seg. Det vill sannsynligvis komme noe på et tidspunkt. Men at dette skal gjøre Archer til en vinner er sikkert litt langsøkt.
Fevang
11.12.2021 kl 18:16 3886

Men det hjalp ikke noe på kursen - den stupte. Archer kan risikere å tape hele investeringen - uten at det spiller noen særlig rolle.
Mathias
11.12.2021 kl 18:58 3964

Her handler det ikke så mye om at noen ønsker seg inn i noe grønnere, men mer om at selskapet selv har annonsert en grønnere satsning, uten at det foreløpig har materialisert seg noe.
Det kan jo også tenkes at noe slikt ville kunne være med på å åpne markedets øyne for selskapet, så det kunne blitt priset noen hakk nærmere fair pris.
Det handler vel mest om markedsføring og strategi 👍🏻
markie
13.12.2021 kl 16:37 3554

Underlig aksje! Smarte de som solgte en bit opp på 4 tallet. Nå er det bare folk som skal ut. Blir det lett og kjøpe tilbake enda billigere? Trenger ikke akkurat lure noen robot for og få seg aksjer som en drev og snakket om. Greit og handle for oss som tror vi skal over 4 kr igjen. Useriøst som selskapet antydet noe kryptisk om grønn satsning.

Redigert 13.12.2021 kl 16:37 Du må logge inn for å svare
hofa
13.12.2021 kl 19:02 3457

Top 20 sidder rolig i båden og samler de almisser op, som os småsparer smider til dem. DEN KOMMER NÅR DEN KOMMER.
markie
14.12.2021 kl 15:30 3241

Når kommer en ny oversikt over top 20?
Troll_Leff
14.12.2021 kl 16:03 3249

Ny oppdatert liste kommer i begynnelsen av januar
Anywhere
14.12.2021 kl 16:32 3547

Ingen drivere i markedet eller selskaps-spesifikt som etablerer annet fokus enn det som bare nå blir det enkleste - glidning nedover på lavt volum.
Man kan velge å vente i det lengst, eller plukke med seg på de nivåer vi nå ser igjen - som altså er prising som en konkurskandidat. Det vet vi at det ikke er pt og derav er feilprisingen her betydelig. Men en aksje kan være feilpriset og synke latterlig mye lavereog med lenger varighet enn de fleste gidder/klarer å holde seg likvid...
markie
14.12.2021 kl 16:56 3701

Du tror vi bare fortsetter falle? Helt til selskapet har noe nytt av positiv art?
Forduftet er tonen da denne skulle reprises I en fei. Naturlig at noen vill inn i januar. Da er det ofte noen som ønsker seg inn i årets taper aksjer.
nafa
14.12.2021 kl 19:30 3614

Du mener vel ikke at Archer er blant årets taperaksjer ?
Kan opplyse om at kursen i Archer var kr 3,14, den 4. januar 2021.
Det er nok heldigvis heller ikke «tonen» til enkeltskribenter her som bestemmer hvilken vei kursen skal.
Redigert 14.12.2021 kl 20:59 Du må logge inn for å svare
Anywhere
15.12.2021 kl 09:30 3462

Da får vi bare gratulere med Archer-prising på 3,5 der f.eks Pareto konkluderte at det var ren opsjonsprising for 2 år siden. Etter det er gjeld redusert og selskapets omsetning godt øket samt eiendeler anskaffet...Noen dumper trolig for skattemotiv her nå, men se ikke bort fra at det rulleres aksjer.
Dette er jo en selvsagt kjøpsmulighet, jeg kan ikke forstå annet.
hofa
15.12.2021 kl 09:46 3445

Tror du har ret Any, mon ikke også bunden ligger her der er en væsentlig forøgelse af omsætningen omkring de 3,50. Husk på vores årlige fortjeneste ligger væsentligt over kursværdien, hvilket er helt uhørt, selv med den gæld vi har på produktionsapparatet. Skulle vi ikke have en rig mere i drift nu.
Slettet bruker
15.12.2021 kl 10:17 3409

Pareto mener at gjelden er for høy, og at usikkerheten derfor er for høy til å komme med en anbefaling. Basert på et low, mid og high-case så prises aksjen til hhv -5, +1 og +7 i de respektive scenarioene på sum of the parts.

Konklusjonen fra analysen er som følger:
"Remains an out-of-the-money option. While leverage has continued down, net debt remains elevated at ~5.8x EBITDA. This is in line with EV/EBITDA levels of well capitalized oil service companies, and it would take some 15-20 years to repay all debt based on 2021-22 FCF. While the situation looks better than a year ago, which is impressive given the Covid pandemic, we thus continue to view the equity as an out-of-the-money option. We lift our target to NOK 5 (3.5), reiterating our HOLD rec."
Anywhere
15.12.2021 kl 10:22 3402

Just, det er fortsatt en like ellevill option med ditto oppside, men med hevet opsjonspris til 5 kroner.
Archer er vel litt Scana-aktig; kjøres 40-50% to-tre ganger i året, og da skal man henge med og droppe ut sine trades.
Godt støttenivå rundt 3,5
Redigert 15.12.2021 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
markie
15.12.2021 kl 10:58 3352

Det har kanskje blitt litt for mye haussing av denne aksjen tidligere?
Bra at Pareto skrur opp obsjons loddet til 5 kr. Der de antyder at det tar 15-20 år og innfri all gjeld blir vel irrelevant. All den tid selskapet viser de har god kontroll på gjelden. Begynner de etterhvert tjene penger i Argentina. Vill alt se meget bedre ut.
Stille fra sjefs hausseren nå..
markie
15.12.2021 kl 12:06 3281

Hvor mye skal vi legge i denne Pareto analysen? Meglerhus har alltid sin egen agenda. Positivt at de setter 5 kr. En bra bit opp fra 3,5..
hofa
15.12.2021 kl 13:32 3220

Den er tilsyneladende ikke positiv for kursudviklngen, men der kommer jo ikke noget nyt, bortset fra opgraderingen. Gæld skal der til med rigge og 5000 ansatte, men jeg har nu fuld tillid til Skinlo, som tiltrådte og vendte skuden - turn around. Fremtiden ser lys ud for Archer.