Enorm oppside

Slettet bruker
AKOBO 08.11.2021 kl 10:48 92241

Spennende selskap med enorm oppside
Staffanstorp
08.11.2021 kl 10:54 30630

Indeed so. Check the gold price and latest updates from the company.

One "tiny" problem though - the rebellions marching on the capital:

https://www.reuters.com/world/africa/rally-back-militarys-campaign-ethiopians-denounce-us-2021-11-07/
GullogGråstei
08.11.2021 kl 21:16 30449

Hvis man er risikovillig og sulten på stor avkastning er denne aksjen virkelig verdt en titt akkurat nå, men det er viktig å være klar over hva man gjør hvis man går inn eller kjøper seg opp på dagens kurser. Jeg har kjøpt mer.

Det negative (viktigste først):
• Akobo Minerals opererer i et land som fremstår å være inne i eskalerende borgerkrig. På risikoskalaen som aksjonær er det vanskelig å finne ubehagelige makroforhold som kan måle seg med dette. Dette skaper først og fremst usikkerhet. Usikkerhet rundt rammebetingelser for gruvedriften og usikkerhet rundt rammebetingelser for salg og omsetning av gullet på verdensmarkedet. I verste fall kan man frykte at det betyr usikkerhet rundt at selskapet får gjennomført sine planer om å starte drift på lisensen i det hele tatt (uten at en slik konkret trussel foreligger i dag). Hvis internasjonale sanksjoner ilegges og vedvarer, kan det bety at det må betales eksporttoll på gullet som utvinnes, eller at det blir ulovlig å selge det på verdensmarkedet. Det kan også bety at forvalterne av en krigsutarmet statskasse (uansett hvem dette blir), påberoper seg force majeure og ser seg nødt til å kreve inn mer skatter fra næringsvirksomhet i landet. Ingenting av dette er spesielt gunstig.

En varig borgerkrig over tid som svekker begge de krigførende partene, kan også i verste fall føre til at opportunistiske naboland melder seg på og forsøker å annektere områder eller regioner som kan ha spennende ressurser.
• Selskapet opererer generelt sett i et land i Afrika. Det vil de også gjøre selv om borgerkrigen avsluttes. Denne typen selskap blir gjerne priset med lav PE basert på usikkerheten som en slik virksomhet er forbundet med (også i tider uten krig) sammenlignet med et selskap i et stabilt i-land. Det er derfor optimistisk å tro at selskapet vil bli priset til mer enn 3-4-ganger bunnlinjen, selv når selskapet har etablert positiv cash flow og situasjonen i landet forhåpentligvis har stabilisert seg.
• Selskapet har ingen omsetning og negativ cash flow (p.g.a letevirksomhet) i dag (2021). Det forventes ingen inntekter før i 2023.
• Det vil – helt forventet – komme en ny emisjon (sannsynligvis i Q1) for å finansiere oppstart av gruvedriften i Segele. Her vil dagens aksjonærer bli utvannet. Hvis dagens usikkerhet ikke er mer avklart innen den tid, vil denne utvanningen kunne skje på dårlige betingelser uansett hvor store de reelle verdiene i selskapet egentlig er.

Det positive (viktigste først):
• Store teoretiske verdier. Selskapet sitter sannsynligvis på store verdier i letelisensen. Målet om å påvise mer enn 1,5 millioner unser gull innen Q3 2023 ligger fast. Selskapet har også hintet frempå at det kan være mulig å finne enda mer gull enn dette innenfor lisensen, men at det vil ligge lenger frem i tid. Det skal letes andre steder enn bare i Joru og Segele. De geologiske forutsetningene i hele området er veldig lovende. Selv om selskapet bare kommer delvis i mål med de letemålene de har, tilsier det at netto kontantstrømmer fra fremtidig gruvedrift som vil kunne forsvare kurser som er minst ti ganger høyere enn i dag (om kanskje 3-4 år), selv med meget beskjeden PE (som 3 til 4). Utsiktene til skyhøy avkastning og saftige utbytter er definitivt til stede i denne aksjen allerede et par år frem i tid.
• Akobo Minerals kan forbli veldig upåvirket av borgerkrigen. Den pågående krigen utspiller seg mellom en maktkoalisjon ledet av en statsminister fra Oromo-folket i sentral-Etiopia og Trigray-befolkningen i nord. Informasjon om konflikten er upålitelig, og det er vanskelig å vite om regjeringsstyrkene vil slå tilbake TPLF-styrkene (Tigray-militsen), om TPLF og deres allierte vil innta Addis Abeba, om det vil gå mot en våpenhvile med innrykk av fredsbevarende styrker, eller om partene bare vil fortsette langs et spor med utslettende krigføring.

Det siste alternativet er sannsynligvis det mest problematiske for oss som aksjonærer

Uansett er det viktig å være klar over at lisensområdet til Akobo Minerals ligger i den sørvestlige delen av landet. Det er verken Tigray- eller Oromo-gruppen sitt område, og det ligger heller ikke mellom disse områdene (slik Amhara- og Afar-regionene gjør).

Det er også viktig å være klar over at Akobo Minerals fikk tildelt letelisensen og opererte med undersøkelser og leteoperasjoner på denne lisensen i fem til ti år mens TPLF tidligere hadde makten (De hadde makten mellom 1990 og 2018). Det er egentlig ikke grunn til å tro at et maktskifte vil føre til at selskapet mister alle rettigheter eller at avtaler som er blitt inngått vil bli fullstendig omkalfatret, selv om dette maktskiftet kanskje vil skje på en veldig brutal måte.

Akobo Minerals må – før 2018 - på en eller annen måte ha hatt en politisk overenskomst og tillit fra TPLF-grupperingene som bør være mulig å videreføre også etter et eventuelt maktskifte i landet.

Dette rimer med det som rapporteres i selskapets siste børsmelding, der det blir forklart at man driver på uforstyrret som normalt og at leteoperasjonene går sin gang med svært gode resultater.

• Akobo Minerals har allerede solide påviste ressurser med høy grade. Ressurser validert av tredjepart er fortsatt bare 52 000 unser, men børsmeldinger i etterkant av dette «maiden resource estimate» (blant annet den om 10m synlig gull ved 170m dyp) gir ganske sikre indikasjoner på at ressursestimatet for denne svært lønnsomme åren vil bli utvidet betraktelig før neste emisjon. Ved nyttår forventer selskapet å ha boret til sammen 15 000 meter med kjerneprøver med sine tre rigger. Jeg forventer et oppdatert påvist ressursestimat på mellom 100 000 og 150 000 unser. Kanskje også mer. Åren i Segele har en grade på over 20 g/t, og kanskje også høyere hvis estimatene fra Peacocke og Simpson skal tillegges vekt. All-in-sustaining costs på $243 pr. unse på gruven i Segele selv med utgangspunkt i et lavt ressursestimat tilsier svært høy lønnsomhet.
• Betydelig positiv kontantstrøm allerede i 2023. Basert på de påviste reservene til selskapet (på 52 000 unser), planskissene og kostnadene forbundet med gruveinvesteringen i Segele, og den planlagte driftsbelastningen på prosesseringsanlegget (som skal kunne håndtere 20 tonn per time), kan man regne seg frem til at selskapet allerede i første driftsår for gruven (i 2023) bør kunne ha netto overskudd på gruvedriften på ca. 1 million kroner pr. dag. Annualisert betyr dette at selskapet vil ha en inntjening i første driftsår for Segele-gruven som er større enn dagens MCAP. Det er et nøkternt anslag basert på at anlegget gjennomgår en ramp-up og ikke egentlig har mer enn et snitt på halv kapasitet. Dette tilsier uhyre gunstig prising av selskapet på dagens nivåer
• Svært gunstige risikoreduserende driftsbetingelser. Akobo Minerals har inngått en avtale med staten om at alle transaksjoner, inkludert inntekter fra salg av gull, innbetaling av skatter og utbetaling av utbytte kan gå via amerikanske dollar i utenlandske banker. Selskapet står også fritt til å selge gullet på det internasjonale markedet og tvinges ikke til å selge de via fordyrende lokale mellommenn. Skatter og avgifter som inngår i gruvedriftlisensen er også konkurransedyktige sammenlignet med tilsvarene vilkår som andre selskaper har i denne regionen av Afrika.

I sum: Det skal ikke mer til enn litt avklaring i av uroen i Etiopia den ene eller andre veien før denne aksjen er tilbake på 10-trinnet. Enten det er TPLF som overtar, en våpenhvile med internasjonale fredsoperasjoner eller dersom militsen i nord må gi tapt, vil det være positivt. Markedet liker først og fremst ikke usikkerheten.

Hvis selskapet også kommer med en oppdatering av ressursestimatet bekreftet av tredjepart på opp mot 100 000 til 150 000 unser før emisjonen får markedet en veldig sterk bekreftelse på at dette selskapet er på vei til å levere samlede nettoinntekter fra gruvedriften i Segele på mellom 1,4 og 2 milliarder kroner allerede i tidsrommet mellom 2023 og 2027. Netto. Overskudd. Basert kun på det som da er påviste ressurser og en nøktern fremdriftsplan utarbeidet av tredjepart. Dette fra et selskap som i dag er priset til under 300 MNOK.

I tillegg har selskapet fortsatt klokkertro på at det er Joru mer enn Segele som egentlig er gullkalven med tanke på ressurser og økonomisk potensiale. Her vil sannsynglvis også det første ressursestimatet foreligge før emisjonen.

Jeg tror kursen er minst det dobbelte av dagens kurs innen utgangen av Q1 neste år.
Redigert 13.11.2021 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
08.11.2021 kl 21:33 30367

Jeg håper at forumet setter pris på analysen min. Det ligger noen timer bak informasjonsinnhentingen, kalkylene og analysen.
GullogGråstei
08.11.2021 kl 21:36 30305

Under negative faktorer burde jeg selvfølgelig tatt med at dette er en aksje med stor volatilitet og lavt volum. Det har vel de fleste fått med seg, men det betyr også at det kan bli trangt i døren når noen vil inn eller ut på gode eller dårlige nyheter.
GullogGråstei
08.11.2021 kl 21:40 30267

Og under positive faktorer burde jeg tatt med at alt det formelle overfor staten Etiopia (slik staten fremstår i dag) er på plass med tanke på å starte gruvedriften. Ikke bare letelisensen, men også gruvelisensen for gruvedriften er etablert.
Staffanstorp
09.11.2021 kl 06:40 30085

Thank you. All food for thoughts. Nothing new really in terms of adventures in Africa. Let's hope for a quick compromise. Diplomacy doing its job.
GullogGråstei
09.11.2021 kl 07:36 30017

Under positive faktorer - i drøftingen av hva det innebærer å nå målet om 500 000 unser i Segele og 1 000 000 unser i Joru - burde jeg tatt med at dette i praksis innebærer at selskapet da vil sitte med nettoverdier (netto etter utvinningskostnader og skatter, ikke brutto) i bakken på mellom 12 og 15 milliarder. Kommer man nærmere et slikt mål i løpet av det pågående leteprogrammet er det ganske åpenbart at kursen skal betydelig opp.
Slettet bruker
09.11.2021 kl 11:35 29856

Voldsomme svingninger her for tida. Børspause nå? Nyheter på gang?
GullogGråstei
09.11.2021 kl 21:15 29723

Det er vanskelig å se at det skal komme spesielt negative nyheter som går på forhold knyttet til selve selskapet på kort sikt.

Så lenge dagens regime beholder makten, er det liten grunn til å tro at en dagens regjering skal stikke kjepper i hjulene for gruvedriftslisensen som de innvilget for en drøy måned siden. Ergo har Akobo Minerals det de trenger fra den etiopiske staten for å fortsette sine planer frem mot drift. Det hadde kanskje vært mer kortsiktig bekymring rundt det formelle hvis gruvedriftlisensen lå på bordet til gruveministeren nå i dag. Hvis det derimot går mot en rask regimeendring vil det kanskje være en periode med usikkerhet frem til selskapet eventuelt får etablert at driftsvilkårene forblir uendret under det nye regimet.

Selskapet har egentlig holdt alle planer de har satt seg så langt. Det som ville vært negativt var om man bestemte seg for å utsette emisjonen for å finansiere igangsetting av gruvedrift i Segele basert på en helhetsvurdering av risiko eller basert på at det ikke er mulig å få inn innsatsmidlene og maskinene som er nødvendige i landet. Det tror jeg ikke at kommer til å skje. Man får utrolig nok logistikken rundt gruvedrift til å fungere i mange veldig urolige deler av Afrika. Da bør det også være mulig i Etiopia, selv under krevende politiske forhold.

Det er også ønskelig for Akobo Minerals å komme i gang med gruvedriften selv om landet er urolig. Både fordi driftslisensen forplikter selskapet til å sette i gang innen en viss tid, men også fordi det vil gi positiv cash flow for selskapet (og aksjonærene). Jeg tror fortsatt at det er et par måneder til markedet kan forvente nyheter om emisjonen.

Det er rimelig å anta at de store utslagene i kursen er forbundet med nyhetene om eskalerende borgerkrig i landet, og dessuten knyttet til hvordan bildet av konflikten i internasjonale medier nå er speilvendt sammenlignet med hvordan det var i for en snau måned siden.

Det er bare noen uker siden konflikten ble fremstilt som at regjeringsstyrkene hadde jerngrep og omringet en liten forskanset region, Tigray, langt mot nord. Det var iallfall det jeg kunne lese meg til (og som jeg har skrevet om her før). I dagens nyhetsbilde er det plutselig opprørerne fra nord som - sammen med allierte i OLM - har omringet og etablert en barrikade rundt hovedstaden.

Risiko-bildet var mye mindre relevant for oss som aksjonærer all den tid regimet satt trygt og konflikten var 500 km unna. Nå risikerer vi usikkerheten rundt en regimeendring og en konflikt som bare er ca 300 kilometer unna Akobo Minerals sin leteaktivitet. Regimeendring trenger ikke - som jeg skriver over - være krise for Akobo Minerals ettersom de tross alt har jobbet med letearbeid under TPLF tidligere. Ingen av partene i den pågående konflikten har en agenda om å ville presse utenlandske investorer ut av landet eller en populistisk filosofi om å nasjonalisere land og kapital. Det er ingen Robert Mugabe-skikkelse i kulissene her. Iallfall ikke som jeg har kunnet lese meg til. Både TPLF og den nåværende regjeringskoalisjonen har hatt økonomiske utviklingsstrategier som blant annet har involvert store investeringer fra kinesere og diverse vestlige aktører.

Det er mer problematisk dersom det går mot en langvarig utmattelseskrig der begge sidene i Etiopia svekker hverandre stadig mer, og der andre mindre konflikter blusser opp i skyggen av den store konflikten. Markedet liker ikke at det uavklarte og usikre vedvarer. Men man må også forvente at de beste kjøpsmulighetene i denne aksjen også er borte den dagen f.eks. dagens lederskap stikker halen mellom beina og rømmer fra landet (slik noen forventer at de vil gjøre).

Etiopia har ca 115 millioner innbyggere. Det er Afrikas nest mest folkerike land etter Nigeria. Hvis denne konflikten forplanter seg eller eskalerer veldig mye mer, kan det drive utrolig mange mennesker på flukt. Da blir det også fort et enormt problem i fanget på den Afrikanske Unionen, EU, FN og kanskje NATO/USA. Trusselen om at millioner av mennesker kan sette nesen mot Europa, kan kanskje føre til at det legges press på at FN skal gripe inn med fredsbevarende operasjoner. En slik løsning kan også være veldig fin for Akobo Minerals. Stabilitet garantert av verdenssamfunnet, gjenåpning av forsyningslinjer inn til både Addis Abeba og Tigray som kan gi stans til hungersnød og lidelse spesielt i Tigray-regionen, og noen soldater som kan holde konfliktpartene fra hverandre.

Dette er en risk-reward aksje akkurat nå. Selskapet sitter på påviste reserver som tilsier netto aksjonærverdier som er skyhøyt over en MCAP på 275 MNOK for hele selskapet. Selskapet jobber strukturert og seriøst frem mot småskalagruvedrift i Segele. På mikroplan går alt som kan tenkes selskapets vei. De får tilbakemelding om at gruvedriften vil enkel og ultrakonvensjonell slik at prosessanlegget til må kjøpe omtrent er "hyllevare". De får beskjed om at massene er lettere å knuse enn antatt. De mottar stadig mer positive signaler om utvinningsgraden i Segele (97% er siste). De får indikasjoner på at graden i Segele kan være høyere enn antatt (>20,1). De fortsetter å bore kjerneprøver som viser forlengelse av åren helt ned til 170 m (og dypere). De har informert markedet om lovende prøver også fra Joru.

Selv om man bare svært, svært, svært konservativt bare forholder seg til de 52 000 unsene som selskapet påviste etter ca. 3300 meter med kjerneprøver i Segele, representerer det bruttoverdier i bakken på 810 MNOK med dagens gullpris og dollarkurs og nettoverdier for selskapet (fratrukket $243 pr. unse i kostnader) på 703 MNOK. Anlegget som Akobo Minerals planlegger å idriftsette vil etter planen ta ut disse verdiene i løpet av 27 måneder fra Q1 2023 hvis det kjøres på halv kapasitet.

Ved inngangen til Q1 2022 forventer selskapet å ha gjort 15 000m med kjerneprøver i Joru og Segele. Med gode tall herfra før emisjonen vil kursen fort stige betydelig.
Staffanstorp
11.11.2021 kl 09:58 29521

Gold futures propelling on, now USD +1,860. Hedge against inflation.

Does anyone know whether the company actually sell the gold from all various samples? Must be a lot of it over the last half year.
GullogGråstei
11.11.2021 kl 15:18 29448

Diameteren på kjerneprøvene er ganske liten. Det er neppe mer gull i hver meter med kjerneprøve som har truffet gullåren enn at salgsverdien av gullet overstiger noen hundrelapper pr meter. Innen utgangen av året vil selskapet ha boret 15 000 meter med kjerneprøver hvorav kanskje bare 10% av disse metrene er intersekt med åren.

Til sammen er det kanskje verdier for noen hundre tusen kroner i disse prøvene. Jeg er usikker på om dette er noe som tredjepartslaboratoriet beholder som en del av oppgjøret for sine analyser, eller om det tilbakeføres til selskapet. Det er uansett snakk om neglisjerbare summer i den store sammenhengen.

Du kan se bilder av kjerneprøver hos Akobo i denne artikkelen.
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2020/05/17/7528228/hans-olav-torsen-vil-ta-akobo-minerals-pa-bors.-erik-haugane-og-tore-aksel-voldberg-er-med.

De blir blant annet lagt side-om-side i esker på det ene bildet for å organiseres og transporteres vekk. Det ser ut som om en voksen person nesten kan gripe helt rundt sylinderen. Da er diameteren antageligvis under 10cm.

Da er det bare å finne ut kalkulatoren: 0,1 m i diameter er 0,05 m i radius. Volumet av en sylinder (h pi r²) tilsier at hver meter med kjerneprøve ikke har større volum enn 0,008 m³. Hvis man antar at massene veier 2,5 tonn pr. kubikkmeter tilsier det at hver meter med kjerneprøve veier 20kg. Gitt at kjerneprøven har truffet på en åre der grade i gjennomsnitt er 20 gram pr. tonn, tilsier det at 1 meter med kjerneprøver ikke inneholder mer enn 0,4 gram med gull. Omregnet til unser, med dagens dollarkurs osv tilsier det verdier for ca 200 kroner i verdi pr. meter. Det er neppe mer enn 10% av kjerneboringen som føres gjennom selve åren. Det tilsier at de samlede verdiene etter 15 000 meter med kjerneprøver faktisk ikke er mer enn kanskje 300 000 kroner. Det er neglisjerbart.
Redigert 11.11.2021 kl 15:19 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
11.11.2021 kl 19:07 29385

Det er positivt at partene i borgerkrigen nå begynner å snakke om betingelser for en våpenhvile. Det hadde passet veldig godt for aksjonærene i Akobo. Ikke at nervøsiteten i markedet dermed vil forsvinne over natten, men nesten enhver utvikling bort fra dagens usikre bilde må være å anse som positiv.

På overflaten ser det nesten ut som om man burde klare å komme til en enighet her. TPLF har sagt offentlig at de egentlig ikke er på jakt etter å ta territorier, bare å få stanset blokkaden av Tigray. Regjeringen er nok også nå genuint redd for at Addis Abeba skal kunne bli en krigssone og at de fort kan tape det slaget. TPLF har antageligvis ikke lyst på alle de ekstra fiendene de vil få - og tapene de vil lide - ved å forsøke å ta Addis Abeba.

I korte trekk burde det være mulig å komme til enighet om at A) Blokkaden av Tigray oppheves, B) TPLF anerkjenner regjeringen og trekker seg ut av Afar og Amhara C) En ekstern aktør som den Afrikanske Unionen eller FN rykker inn med styrker som kan stå i en buffer-sone som sikrer logistikk til og fra Tigray samt hindrer trefninger.

https://www.voanews.com/a/ethiopia-sets-out-terms-of-possible-talks-with-tigray-rebels-/6309173.html
GullogGråstei
12.11.2021 kl 10:19 29240

Akkurat Addis Standard er vel et medie som er i ganske tett forbindelse med den sittende regjeringen, og slik sett en kilde som må leses med varsomhet. Men at det eksisterer en vilje til å snakke om betingelsene for en våpenhvile fremstår å være en realitet.

Så kan man spørre seg om en slik våpenhvile er noe partene først og fremst ønsker slik at de kan omgruppere og starte en ny offensiv, eller om det nå eksisterer en revidert virkelighetsforståelse som tilsier at man ønsker å styre unna videre eskalering av konflikten.

Det faktum at det fremstår å være mulig å se konturene av hva en avtale skal inneholde, tilsier at det bør være fullt mulig å få til fred. Det at dette åpenbart fremstår å være en konflikt forankret i tøffe etniske motsetninger, der spesielt Abiy Ahmed Ali fremstår å ha et tydelig politisk prosjekt som er anti-Tigray, gjør det litt vanskelig å se en langsiktig stabil løsning basert på tillit.

De må nesten få inn noen stabiliserende styrker fra en tredjepart. Det kan det også godt tenkes at de får. Man må ikke glemme at Addis Abeba rommer hovedkvarteret til den Afrikanske Union, og at det der sitter mange diplomater fra hele Afrika som gjerne vil ha ro og fred. Det blir litt som om man beleirer Brussel. Man skal ikke undervurdere risikoen ved å terge på seg så mange diplomater, og man skal ikke undervurdere hva disse vil få på plass for å sikre sin egen trygghet.

Jeg tror den Afrikanske Union er nøkkelen til en løsning her.
Redigert 12.11.2021 kl 10:23 Du må logge inn for å svare
Staffanstorp
25.11.2021 kl 08:50 28899

Akobo Minerals AB (publ) (EURONEXT: AKOBO) today reported its third quarter 2021
results. Akobo Minerals is in a project development phase and consequently had
no income in the third quarter. The net loss for the period was SEK 5.1 million,
and SEK 10,1 million for the first three quarters. The company has no external
debt and a strong cash position of SEK 47 million.

"The third quarter of 2021 has been another transformative quarter for the
company with

several new milestones achieved. We had our first trading day at the Euronext
Growth exchange, enabling increased liquidity in the share. Further we both
applied for and received our large scale mining license for extracting gold and
associated minerals from the Segele deposit.

As envisaged, Akobo Minerals is now an exploration company to be supported by
mining operations. With the scoping study for Segele finalised we have now a
much better understanding of the economics of the future mining operation. It is
an exceptional deposit; world class gold grade of 20,9 gram/ton combined with an
estimated all-in sustaining cost (AISC) of 243 USD per ounce. The potential for
a high margin mine operation is clear." says Jørgen Evjen, CEO of Akobo
Minerals.

"Akobo Minerals has solidified its position as a leading exploration company in
Ethiopia and is now ready to continue to build a solid gold mining operation
based upon the same principles.

We are already busy planning for start-up of our mining operations next year. A
lot needs to be done, but I am confident our organisation will deliver. Looking
forward to the next chapter in Akobo Minerals journey."

IMPORTANT EVENTS IN THE THIRD QUARTER

· Applies for and is awarded a large-scale mining license for gold and
associated minerals
· Listed on Euronext Growth
· Completes its Segele scoping study with very favorable project economics
· Peacocke and Simpson awarded contract for metallurgical testwork at the
Segele project
· Continued High Grade Intersections at Joru, and Segele
· Sources the first drill rig from Midroc

Events after the period

· Sources the second drill rig from Midroc
· TS Environment contracted for Environmental studies in Akobo
· Receives very positive results from metallurgical testwork, potential for
greater than previously expected revenue generation
· Segele gold mineralization continues at depth with high grade intersections
intercepted at 170 meters
· 1st drill program completed at Joru - rig to be moved to Segele

Akobo Minerals will host a webcast for all shareholders and interested parties
today at 13:00 CET. There will be a Q&A session following the management
presentation.

The webcast will be available through https://inqrate.com/xtravideos/akobo
-minerals-q3-21-presentasjon/
GullogGråstei
25.11.2021 kl 17:51 28833

Det går fremover for Akobo, selv om jeg kanskje hadde drømt om at det skulle gå enda fortere.

Hvis jeg skal trekke frem det negative og det positive jeg fikk med meg fra dagens presentasjon kan det oppsummeres slik:

Det negative:
- Selskapets ambisiøse mål om å påvise 1,5-2 mill. unser er ikke lenger tidfestet til Q3, 2023. Dette gjør at selskapet er avhengig av å få forlenget letelisensen ut over 2023 for å realisere det man antar er det geologiske potensialet i de to hoved-lokasjonene Segele og Joru.
- Den politiske situasjonen fremstår uavklart i Etiopia og selskapet varsler at dette hypotetisk kan få negative ringvirkninger dersom situasjonen vedvarer.
- Ramp-up med nye rigger har ikke gått like fort som man kanskje skulle tro basert på tidligere signaler. Det betyr at antall meter med kjerneprøver er noe færre enn et optimistisk anslag skulle tilsi og at forventningen til fremtidig økning av neste ressursestimat kanskje blir noe lavere enn jeg har hatt tro på.

-Det positive:
- Planleggingen av gruvedrift i Segele ser ut til å gå etter planen. Selv basert kun på det initielle ressursestimatet fra april er selskapets nettoverdier i bakken mye høyere enn dagens selskapsverdi.
- Selskapet driver med veldig lav burn rate og kan fortsette å jobbe lenge med den kapitaliseringen som man oppnådde ved forrige emisjon.
- CEO Evjen er positiv med tanke på at letelisensen kan forlenges.
- Evjen påpeker også at selskapet har jobbet under vekslende regimer i Etiopia tidligere - i tillegg til at de driver i den roligere Gambella-provinsen - slik at det ikke er overhengende grunn til å være bekymret for virksomheten fremover. Dagens drift går upåvirket av den politiske uroen.
- Selskapet har en rekke spennende targets å angripe for både infill og scout-drilling og kommer mest sannsynlig til å gjøre store fremskritt i boreprogrammet nå i Q4.

Jeg tror de neste to-tre kvartalene blir veldig spennende for selskapet og håper fortsatt på at de vil ha påvist ressurser på mer enn 100 000 unser før det evt. er behov for en ny emisjon (for å finansiere selve gruvedriften). Økonomisk sett bør alt dette være å regne som ren oppside i aksjen gitt dagens meget beskjedne MCAP.
Redigert 25.11.2021 kl 20:52 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
25.11.2021 kl 18:10 28808

Det er viktig å merke seg at dersom selskapet faktisk på sikt finner 1,5 millioner unser og får disse opp av bakken med dagens dollarkurs, gullpris og typiske driftskostnader for gruvedrift, så snakker vi om at aksjonærene vil ha blitt tilbakeført verdier for mellom 10 og 15 milliarder kroner netto! Det sier noe om oppsiden i aksjekursen som i dag bare verdsetter selskapet til under 300 mill.

Jeg drømmer om snarlig dobling, tredobling og/eller tidobling av aksjekursen. Når jeg sier at jeg hadde «drømt om» et høyere tempo er det i lys av denne typen forventninger. Jeg sitter fortsatt med en (for meg) betydelig post i selskapet og har ingen planer om å ta gevinst på kursnivåer under 25 kroner.
Redigert 25.11.2021 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
Purdey
25.11.2021 kl 19:48 28766

Akobo er et eventyr av en aksje. Nevn en aksje som har mer spenning i seg. Altså det er så mye historikk og nostalgi i dette. Gullgruve i afrika. "Ingen ting" kan gå galt her liksom.

Jeg tror derimot at evjen og co gjør dette helt riktig. De turer ikke frem på gammelt britisk vis å bare tar det de vil ha. Men innvolverer og lager en bærekraftig fornuftig plan for å få nationale og lokale med seg. Det er nok utrolig viktig for velvilje. Det er mange som har funnet sine formuer i bakken i Afrika. Akobo gjør det med norske/nordiske verdier. Det kan være den rette medesinen for å lykkes. Dette er vår sjangse til å bli med på et eventyr i Afrika.

Jeg doblet denne uka
GullogGråstei
25.11.2021 kl 20:44 28715

Det er lett å være enig med deg i det, Purdey. Det er få av mine investeringer som engasjerer meg like mye som denne aksjen. Den har alt man kan drømme om som litt eventyrlysten investor. Mulighetsrommet, det forgjettede gullet, risikoen, spenningen, oppsiden og det eksotiske med Afrika.

Det som imidlertid skiller dette selskapet fra andre typer eventyr av samme karakter er at folkene bak slett ikke fremstår å være den typen spinnville cowboyer som man typisk finner i slike risiko-prosjekter. Evjen hadde f.eks. en etikk- og compliance-rolle i sitt tidligere virke i finansnæringen. Det er en nøkternhet og redelighet i ledelsen av denne virksomheten som skiller det klart fra tidligere selskap av samme type som har vært notert på Oslo Børs.

Akobo har f.eks. en helt bevisst strategi med å kun gå ut med validerte ressursanslag og tredjepartskontrollerte opplysninger.

Selskapet går ikke over lik for å få mest mulig ressurser på kortest mulig tid, men er opptatt av å opptre ryddig og å bygge langsiktige relasjoner på alle nivåer mens de tar samfunnsansvar lokalt. Det kan de sannsynligvis høste fruktene av både i dagens og fremtidens turbulente politiske landskap. Hvem vet, holder selskapet sin sti ren, kan det kanskje gi tilgang til andre spennende lisensområder?

Jeg likte f.eks. prosjektet som de snakket om på dagens presentasjon, der lokalbefolkningen skal få kompensert for å reetablere områdene som er preget av såkalt "artisanal mining" tilbake til sin naturlige tilstand. Områdene rundt Segele og Joru er preget av livsfarlige dype hull i bakken etterlatt av primitiv gruvedrift, som man lett kan ramle ned i og som representerer en forstyrrelse av det naturlige landskapet. Tanken om at selskapet bidrar til å få ryddet opp i lokalmiljøet rimer veldig godt med idéen om langsiktig relasjonsbygging. Det at Akobo Minerals slett ikke selv er å belaste for disse hullene, understreker bare selskapets vilje til å stille opp på en positiv måte for de som påvirkes av gruvedriften lokalt.

Jeg var bull på kurser rundt 10 som vi hadde rett etter scoping-studien (men før den politiske konflikten i landet ble mer uoversiktlig). Jeg er fortsatt veldig bull i dag og har snittet nedover med flere kjøp rundt 7 den siste tiden. Aksjen er billig på dette nivået akkurat som den er billig på 10-tallet. Jeg tror helt oppriktig at denne aksjen kan passere hundre kroner pr. aksje på sikt, eller som jeg skriver over, at de samlede askjonærutbyttene over de neste ti årene vil overstige 15 milliarder kroner.

Jeg tror et tydeligere bilde av hvor høyt denne aksjen kan gå vil avtegne seg over de neste par kvartalene. Da får vi en pekepinn på hva Joru-drillingen peker mot av ressurser og et betydelig oppgradert ressursestimat fra Segele. På rent øyemål i en vurdering av den 3D-videoen som ble vist i dagens presentasjon, virker det sannsynlig at infilldrillingen pr. i dag (25.nov) allerede peker mot 25 000 unser til i dypet. Det er i mine øyne sannsynlig at dette vil utvides med kanskje 25 000 unser til gjennom ytterligere infill drilling i dypet den neste måneden. I tillegg kommer Joru og eventuelle ekstra funn i omkringliggende områder i Segele.

Akkurat hvor mye de vil klare å påvise i disse kvartalene blir jo veldig spekulativt, og det er nettopp her noe av spenningen med aksjen ligger. Gull-leting minner litt om det klassiske barnespillet "senke slagskip". De geologiske forholdene ligger veldig til rette for å finne gull. Med litt uflaks finner man kanskje bare litt hist og her. Med litt flaks finner man betydelige sammenhengende områder i bakken (i lengden, bredden og dypet) med "ore grade" nivåer av gull.

Det fine for oss som aksjonærer er at absolutt alle funn (både store som små) egentlig er å anse som oppside gitt at man aksepterer den strukturelle politiske- og samfunnsmessige nedsiderisikoen i Etiopia. Nettoverdien av påviste reserver i Segele er allerede over 700 millioner kroner. Hvis dette dobles til 100 000 unser sitter man på 1,4 milliarder osv. Akobo Minerals sin MCAP på dagens kurs (kr. 6,90) er bare 299 millioner kroner.
Redigert 26.11.2021 kl 00:57 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
03.12.2021 kl 12:54 28500

Sjekk dette intervjuet med Matt Jackson i Akobo på programmet Mines and Money. Her formidles mye spennende om interessen rundt selskapet blant investorer og andre gruvevirksomheter i UK, men kanskje aller viktigst så opplyses det om at Akobo tilsynelatende har fått muntlige indikasjoner på at letelisensen i hele leteområdet vil bli forlenget med ti år (fra dagens sluttdato for lisensen som er i november 2023).

Dette er glimrende nyheter for selskapet. Jeg har vært litt bekymret for at de ikke vil klare å rekke over alle priority drilling targets innen letelisensen utløper. Med en slik forlengelse virker det enda mer sannsynlig at selskapet vil klare å hente ut det fulle potensialet i området.

Med sterkt positiv cash flow allerede fra slutten av neste år, vil disse potensielt enorme verdiene kunne identifiseres og utvinnes uten spesielt mye mer utvanning av aksjonærene.

Det er helt utrolig at denne aksjen handles til under syv kroner, all den tid borgerkrigen i Etiopia ikke egentlig berører området der de leter og utvinner.

Etter å ha snakket om alle de gode nyhetene som har kommet fra selskapet i Q3, avslutter Jackson med: "I'm looking forward to telling everyone about what we have achieved in Q4".

https://www.proactiveinvestors.com/companies/amp/news/968108
Redigert 03.12.2021 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
03.12.2021 kl 13:45 28470

Under den aktuelle Mines and Money konferansen i UK ble dessuten Akobo nominert til en pris for sin ESG satsing. Det gikk ut børsmelding om dette i dag. ESG er viktig for å styre risiko.

Akobo Minerals shortlisted for prestigious ESG award for Ethiopian gold exploration project
FRI, DEC 03, 2021 11:47 CET
OSLO, 3 December 2021: Akobo Minerals (Euronext Oslo – “AKOBO”) is delighted to announce it was shortlisted as ESG (Environmental, Social, and Governance) Explorer/Developer Mining Company of the Year at this week’s Mines & Money London, the premier European forum for mining investment and capital raising.

Organisations were considered based on how well they have developed a long-term sustainable ESG strategy, and the nominated companies were recognised as having successfully integrated ESG into this strategy in a meaningful manner. The shortlist of those companies was decided by a panel of both ESG and mining industry experts.

Commenting on being nominated for the award, Jørgen Evjen, CEO at Akobo Minerals, stated: “We are proud to have been one of only six highly regarded companies from around the world shortlisted for our ESG activities by Mines & Money London. Akobo Minerals, in its present guise, has only been operating for little over one year and despite not winning the award, to even be shortlisted for such a prestigious honour speaks volumes about the great strides we have taken in this time – in general as an exploration and mining operation; and specifically, in developing our ESG activities.”

He concluded: “After a period of rapid growth, this shortlisting shows that we are considered to be within an important peer group of respected and forward thinking exploration enterprises. Every employee can be proud of the part they have played in helping to build our world class ESG program –one that is already benefiting the local population on the ground in Ethiopia where we are successfully building our exploration and mining activities. ESG will always to be at the heart of our corporate philosophy.”



- ENDS –



Background on Akobo Minerals’ ESG program

Akobo Minerals is building the capacity of its corporate and operations team to place ESG issues at the heart of the development of its Gold Project.



The Akobo Minerals mining licence includes a number of ESG obligations that it has negotiated, including a designated proportion of royalties coming to the Gambella region and a commitment to support sustainable development initiatives in the project woreda(district).



Akobo Minerals, as an ethical exploration company is seeking to turn the complex ESG challenge into an opportunity. At the beginning of 2021, Akobo Minerals embarked on a partnership with Sazani Associates (Sazani), a UK-based not-for-profit organisation specialising in natural resource governance to undertake a rapid appraisal of natural resources use in the project area, and a local community analysis of needs, and is presently preparing a sustainable natural resource management plan (SNRMP). This will be in addition to environmental and social management plans resulting from an environmental and social impact assessment (ESIA), the company is undertaking.



The SNRMP is being designed as a parallel self-sustaining initiative to the development of

its gold mining project and will incorporate the following:

Capacity building in environmental and social safeguarding and technical capacities of artisanal and small-scale gold mining (ASGM) activity as well as improved regulation;
Alternative sustainable livelihood opportunities that support food security and technical vocations; and
A payment for ecosystem services scheme, to generate income, from carbon credits, for our host communities, through rehabilitation and conservation of degraded areas.


These initiatives are in addition to a program of local community initiatives, including purchasing equipment for local schools, football clothing for local junior soccer teams and healthcare support in local health centres. Akobo Minerals has also helped to ensure the only local road is of sound quality by making general repairs to its surface. And during 2021, it made a significant upgrade to a landing strip near to its camp, so light aircraft are now able to land and take-off – a boon to support community emergency situations
hurraya
03.12.2021 kl 20:58 28425

Aksjeprisen er ikke mye å være overrasket over hvis du følger med på PM markedet i verden.
GullogGråstei
03.12.2021 kl 22:06 28407

Hvordan verdsetter du da Akobo, som exploration selskap eller som gruveselskap? Jeg vet at en urealisert reserve med gullåre typisk ikke verdsettes for mer enn ti prosent av årens bruttoverdi dersom man bare selger miningrettigheten til en major. Men Akobo har jo også kastet seg på gruvedrift og har - spesielt for Segele - et helt konkret business case som ser ut til å bli svært lønnsomt for oss som aksjonærer. Positiv cash flow ligger ett år frem i tid (i henhold til den gjeldende planen). Det er realistisk å anta at selskapet henter ut netto overskudd fra denne gruven på 2-300 millioner hvert år i minst tre år fra starten av 2023.

I tillegg kommer potensialet som åpenbart er der i Joru og som hypotetisk er der i resten av lisensområdet.

Jeg ser primært oppside, men forventer uansett å få igjen pengene mine med gode renter selv om leteresultatene de neste to tre årene blir nedslående.
Redigert 03.12.2021 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
RLP
05.12.2021 kl 16:22 28270

Vet du hva som "bussinesplanen" for Joru og andre gullårer de måtte finne? Utvinner de dette selv, leier de inn selskaper som utvinner, eller selger de områdene videre?

FYI, så vet jeg veldig lite om gruveselskaper, men kom over denne case her, og det virker veldig spennende. Prøver å lese meg litt opp.
GullogGråstei
06.12.2021 kl 04:27 28160

Jeg tror "businessplanen" for eventuelle andre funn er å holde mulighetene åpne. Akobo var f.eks. tilstede på den Mining-konferansen der Matt Jackson ble intervjuet og driver aktivt og bygger relasjoner til andre aktører i markedet. Jeg regner med at de kanskje vurderer å trekke inn andre partnere for å drive et gruveprosjekt i Joru sammen hvis det krever mer CAPEX eller mining-kompetanse som selskapet ikke har.

Men hvis Joru-reservene også fremstår som enkle å utvinne - og spesielt dersom man får forlenget letelisensen for hele leteområdet med ti år til - kan jeg godt tenke meg at de kjører et solo-løp også i Joru med oppstart finansiert med cash-flow fra Segele.

Mineraliseringen i Segele og Joru er ganske forskjellig. Jeg tror det som kan bli aktuelt i Joru er "open pit" mining, spesielt dersom reserven har en viss størrelse. Det vil kanskje kreve en del med tanke på utstyr. Jeg vet ikke.

For 1-2 år siden var planen til Akobo å være et rent leteselskap med plan om å selge påviste reserver. Det var først etter at de fant den lukrative high-grade Segele-ressursen at de bestemte seg for å starte gruven selv.

Hvis jeg skal tippe, vil jeg tro at selskapet nå ikke lenger planlegger å selge sine påviste reserver, men at selskapet som sådan likevel kan bli gjenstand for et oppkjøpsforsøk av en major, dersom de påviser en god del gull i løpet av det neste året. Hvilken strategi de velger for Joru vil kanskje også være farget av de konkrete erfaringene de gjør seg i Segele.

I Segele ser modellen ut til å bli at de outsourcer selve utvinningen av åren, men investerer i prosessanlegget selv. Jeg tror dessuten at de forsøker å forhandle med utstyrsleverandører til prosessanlegget om forskjellige varianter av "deferred payment" for å redusere behovet for CAPEX up front.

Det er et veldig morsomt aksje-case. Det er åpenbare risikofaktorer, som den politiske uroen i Etiopia, den lave likviditeten i aksjen, og all den usikkerheten som ligger i at leting etter gull er ganske uforutsigbart. Men det er noen virkelig spennende oppside-muligheter i at selskapets letelisensområde egentlig er veldig stort, de allerede påviste funnene er nok til å gi en inntjening som langt overgår MCAP, samt at driftsbetingelsene for gruvedriften i Segele (både gruveteknisk og regulatorisk/skattemessig) er veldig gunstige. Det er dessuten veldig seriøs drift av dette selskapet og ikke en cowboy-mentalitet som kan skape fundament for et god langsiktig vekst og gode tillitsrelasjoner til stakeholdere på alle plan.
Redigert 06.12.2021 kl 04:36 Du må logge inn for å svare
RLP
06.12.2021 kl 17:29 28054

Takk for bra svar. Tok en sjanse, og hoppet på med 5800 aksjer. Blir spennende å følge med på.

GullogGråstei
07.12.2021 kl 14:45 27986

Lykke til! Håper du blir fornøyd med investeringen. Jeg har nå over 50 000 aksjer selv etter å ha kjøpt en del nylig. Jeg tror at markedet kommer til å re-evaluere aksjen i takt med at det påvises nye reserver de kommende kvartalene, og spesielt at det vil skje en re-evaluering når de kommer i gang med betydelig positiv cash flow om ett år.
Redigert 07.12.2021 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
22.12.2021 kl 15:14 27712

Det kom en spennende melding fra AKOBO i dag. Jeg liker denne meldingen godt av to grunner.

For det første bærer det vitne om at vi vil få enda mer fortgang i prosessen med utvidelse av ressursene neste år.

For det andre sier det noe om måten dette selskapet driver forretninger. Man bruker penger på en veldig fornuftig måte. Her har man fått tre brukte rigger med masse reservedeler for halvparten av det som er normal bruktpris for én rigg.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Akobo Minerals significantly increases it drilling capacity by buying 3 second hand Diamec 262 drill rigs

MON, DEC 20, 2021 14:30 CET

OSLO, 20 December 2021: Akobo Minerals (Euronext Oslo – “AKOBO”) announces that it has acquired 3 second hand Diamec 262 drill rigs including many spare parts from Protek Norr AB. The agreed tender is 400 000 SEK for the following items;

Three Diamec 262 core drill rigs - two which are operational and one to be upgraded
Three electrically powered hydraulic units
Several spare rotation units
Spare core winches
One pallet of spare parts, including hydraulic valve blocks, pipe clamps, hydraulic motors etc.


The drill rigs are of the same model that is already owned and operated by the Akobo Minerals drill crew, and has been so for the last 1,5 years with an outstanding performance.

The acquisition of the drill rigs will enable Akobo Minerals to continue its low cost operations, and also have the flexibility to expand the exploration program at a much higher pace. Three drill rigs are in operation already in Akobo; one is owned and operated by Akobo Minerals and two are sourced from and operated by Midroc. The drill rig owned and operated by Akobo Minerals has a much lower operating cost.

Cost efficient and fast core drilling is critical to success in mineral exploration and Akobo Minerals’ ability to operate high production low cost drilling has been important in the success at Segele. This acquisition enhances the company’s resilience in exploration drilling in addition to expanding overall capacity. It is anticipated that this development will be of considerable value in discovering the exciting potential of the licences at the Akobo Project.

The new drill rigs can also be used in underground mining operations, and have a capacity to drill down to 300 meters depth. We expect the drill rigs to be phased into our operations around the middle of 2022, alongside expansion of the company’s competent drill crew.
GullogGråstei
28.12.2021 kl 16:52 27778

Det var en fin kursstigning i dag på ganske høyt volum til aksjen å være. Kanskje det er et tegn på at markedet er i ferd med å revurdere risikoen knyttet til den politiske situasjonen i Etiopia.

Opprørsstyrkene har nå trukket seg tilbake til Tigray-provinsen, og regjeringshæren har sagt at de ikke akter å forfølge dem inn i regionen. Det kan tyde på at vi står foran en roligere periode, og iallfall at vi er et stykke unna ny politisk ledelse i landet (med den usikkerheten som noe slikt ville innebære). Akobo Minerals sitt lisensområde ligger fortsatt sørvest i landet og har - etter det jeg har skjønt - ikke vært berørt av de urolighetene som har pågått i det hele tatt.
Redigert 28.12.2021 kl 16:53 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
28.12.2021 kl 18:09 27722

Vi går for øvrig inn i det som kan bli et spennende første kvartal for selskapet. I henhold til planen kan vi forvente et oppdatert ressursestimat for Segele og et initielt ressursestimat for Joru. Kanskje kommer det også en bekreftelse på forlengelse av letelisensen og noen gode nyheter om fremdrift mot oppstart av gruvedrift i Segele. Hvis den politiske situasjonen forblir rolig står triggerne i kø.

Det er mulig at faktorer som den politiske situasjonen og utbredelsen av omicron kanskje kan utsette oppstart i Segele noe, men jeg regner med at selskapet gjør alt de klarer for å være i gang med gruvedriften i første halvår 2023.
GullogGråstei
29.12.2021 kl 13:07 27605

Her er et innlegg fra en etiopisk skribent som bekrefter inntrykket av at den politiske uroen er relativt uvesentlig for oss som Akobo-aksjonærer:

https://investornytt.no/forbigaende-stoy-akobo-minerals/
GullogGråstei
27.01.2022 kl 17:34 27234

https://investornytt.no/akobo-minerals-en-spennende-investering-pa-kort-og-lang-sikt/

Her er en veldig grundig analyse av AKOBO med kursmål på 13,9 kr/aksje
Billyjojimbob
27.01.2022 kl 18:14 27200

Takk👍
GullogGråstei
27.01.2022 kl 19:07 27163

https://mine.nridigital.com/mine_feb22/ethiopia_mining_golden_age

Her er et ferkst intervju med Evjen, der han blant annet bekrefter at selskapets mål fortsatt er 1 million unser i Joru.
GullogGråstei
06.02.2022 kl 14:25 26868

https://www.miningreview.com/gold/akobo-minerals-first-gold-mover-advantage-in-ethiopia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=akobo-minerals-first-gold-mover-advantage-in-ethiopia

Dette var en interessant artikkel om Akobo Minerals. Her er det mye kjent historie, men også ganske ambisiøse uttalelser fra Evjen. Målet er ikke bare å utforske ferdig og bygge gruver i Segele og Joru:

"Looking ahead, Evjen states the development of Segele will allow the company to fund further exploration activities in the country over the next 10 to 15 years. “Our aim is to be the leading exploration company in Ethiopia, one that also undertakes ESG-positive small-scale mining.

And this is the goal not only in the region we are currently exploring but in other parts of the country as well,” he concludes.
Staffanstorp
08.02.2022 kl 15:18 26722

Considering the extreme low volume in this stock some remarkable large trades today at 15:06 and 15:07 (200,000 + 330,000).
thief
08.02.2022 kl 18:32 26679

Ja,var noen saftige kjøp.Kanskje en ny ressursoppdatering kommer snart🙂
GullogGråstei
08.02.2022 kl 20:28 26652

Det er spennende at det kommer nye storaksjonærer inn i aksjen.

Kanskje enda mer spennende er denne nyheten her. Det burde ha vært en børsmelding på dette, for her sier vitterlig Evjen at produksjonsstart kan bli allerede Q4 i år!!!!

Tidligere guiding har vært på at oppstart i Segele først vil være i Q2 2023. Jeg tror dette kan få potensielle investorer til å våkne. Vi kan altså være så kort som et drøyt halvår unna positive kontantstrømmer for selskapet.

https://www.miningweekly.com/article/first-gold-at-segele-has-been-a-long-time-coming-for-akobo-minerals-2022-02-07
GullogGråstei
08.02.2022 kl 20:32 26642

Legg dessuten merke til at en fremskyndet oppstart til Q4 i henhold til nåverdimodellen i analysen hos Investornytt løfter nåverdien/kursmålet fra 13,9 til 14,3-14,4 kroner pr. aksje.

https://investornytt.no/wp-content/uploads/Akobo-27-jan-13.png

https://investornytt.no/akobo-minerals-en-spennende-investering-pa-kort-og-lang-sikt/
Staffanstorp
08.02.2022 kl 20:59 26619

Q4 on 24/2. A lot of updates have been reported recently; particularly in January. Production in Q4 (hopefully). Gold price staying strong, naturally, considering what we have ahead of us with inflation and increased interest rates. I don't think a need for more equity will make much difference. The case looks good. The Q4 reporting will hopefully give us some answers.