REC – Info fra fabrikken i Kina (del 2)

Robinson
REC 29.12.2017 kl 00:15 3084

Vi er nå snart inne i 2018, og det er ca 2 mnd siden FBR-B reaktoren ble startet opp for testing/innkjøring.

Har igjen prøvd å henvende meg til Kina for å få svar på om reaktoren produserer som den skal, men møter bare taushet. Fra Investor Relations contact i USA er svaret at vi skal få info om reaktoren på Q4 9 Februar. Har prøvd å finne ut om polysilicon er lagt ut for salg fra fabrikken men finner ingenting. Har heller ikke sett noe konkret fra alle de som gjennom lengre tid har skrevet på tråder her inne.
Min egen konklusjon ut fra dette er at reaktoren fremdeles er under testing/innkjøring.

Hvis noen har funnet ut noe annet eller mer enn meg om saken, kunne det jo vært interessant om de kunne delt slik relevant info her.

Hvis FBR-B teknologien fungerer slik den skal, vil dette være den beste teknologien innen bransjen, og dette er helt åpenbart svært kurssensitiv informasjon.
At vi ikke skal informeres om at teknologien eventuelt fungerer som den skal før i februar/Q4 er helt galt og uholdbart. Med så mange som er involvert i fabrikken vil slik info lett lekke til utvalgte aktører, som så kan handle på dette. En stor fordel i forhold til oss vanlige aksjonærer og andre som vurderer selskapet.

Hvor vanskelig kan det være å sende ut en melding med noen korte linjer om at reaktoren faktisk fungerer som planlagt, når den eventuelt gjør det. Koster jo ingenting, hverken arbeid, tid eller penger. Meningsløst!

Fra regelverk Oslo Børs nettsider:
«Informasjonsplikt
Et effektivt og velfungerende verdipapirmarked er avhengig av fullstendig, nøyaktig og rettidig tilførsel av kursrelevant informasjon om utstedere av de verdipapirer som handles. Informasjonsplikten følger i hovedsak av børsforskriften kap. 5, 6 og 10…..»

Vi husker overraskelsen vi fikk oss angående oppstart på Q2 i sommer, og bør vel kunne ha ekstra forventninger denne gangen til at det informeres på en skikkelig måte.

Oppfordrer alle til å legge presse for å bedre informasjonsflyten.
Investor Relations contact finnes her:
http://www.recsilicon.com/investors/shareholder-services/contact-us







Odi.1
29.12.2017 kl 00:24 3065

Hvor er "DEL1" ?

Takk,under.

Nå er det ikke al verdens tid igjen til 09.02.18.
TT var klar på at alt måtte signeres med underskrifter før en var sikker, osv.
Intet nytt nå, vil jeg mene er godt nytt ut fra hva som er presentert i q3.
Redigert 29.12.2017 kl 00:36 Du må logge inn for å svare
strider1
29.12.2017 kl 00:33 3042

Noen vil få denne infoen lekket før oss ordinære sier du. Vel du kan jo spørre deg om hvorfor shortmafian plutselig har startet inndekning. Og vi lar de slippe alt for lett unna. De vil fortsette å dekke seg inn frem til Q4 hvor alle vi andre får infoen de har hatt lenge. Men da har de alt dekt inn shorten sin.
Ja, prisen vil kanskje komme opp mot 1,8 før all short er dekt inn. Hadde flertallet av oss andre sluttet å trade, eller solgt fordi nå var vi endelig i + igjen, og bare stengt krana hadde short fått panikk og vi kunne presset prisen mye høyere...
Robinson
29.12.2017 kl 00:52 3022

Ser en god del er dekket inn ja. Men noen øker faktisk, eller er helt ny aktør. Ved siste oppdatering av shortregister 22.11.2017 ser vi at JPMORGAN ASSET MANAGEMENT (UK) LTD er ny på shortliste med ca 14 mill aksjer short - 0,56%.
Hvis selskapet sender ut melding om at teknologien fungerer vil all shorting stoppe, inndekning fortsette, og kursen vil være i jevnt driv oppover.

Redigert:
Ser jeg tok feil om denne shorten: Ble satt jo satt 22.11.2017, altså i november, ikke 22.12.2017, beklager.
Redigert 29.12.2017 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
Robinson
29.12.2017 kl 01:05 2991

Odi.1
Legger man til grunn det man hører fra ansvarlig for investor relations i selskapet, om at det ikke skal informeres om reaktor før Q4 i februar, så er ikke intet nytt godt nytt.
Da er intet nytt hverken godt eller dårlig nytt. Det skal jo ikke informeres uansett, om det så går bra eller dårlig. Det er jo dette som blir helt feil, som jeg forklarer i hovedinnlegget.
Redigert 29.12.2017 kl 01:10 Du må logge inn for å svare
Odi.1
29.12.2017 kl 01:18 2970

Riktig, det er presentert q3 om oppstart, om det da ikke er startet, eller problem, ville jeg forstått at det kom en melding.
Når det ikke kommer noe informasjon eller melding, må en forholde seg etter hva som er levert og informert på Q3-17 om dette.
Enkelt å forholde seg til skulle en tro.
Odi.1
29.12.2017 kl 01:29 2943

short ser kanskje kun på pris av SIL ,og at de gamle på at denne vil ramle nedover igjen , slik flere analytikere mente den ville gjøre på q4, da kommer usikkerheten inn og derav økning og inndekning , om en annen....
Det er ikke sikkert de har peiling på hva Rec sysler på med i Kina i det heletatt.
Robinson
29.12.2017 kl 01:32 2963

Det som ble formidlet på Q3 angående oppstart av reaktor var:
«We also will start our first reactor by the end of this week (første uke nov), and that is the first time our FBR B reactor will be started.»

Reaktoren er altså blitt slått på innen slutten av denne uken. Men det vil jo ikke si at reaktoren er ferdig justert, velfungerende og klar til produksjon. Det som gjenstår er bare å trykke på en knapp for å starte den for produksjon. Da ville det jo være galskap og ikke formidle dette på Q3.

Den rasjonelle tolkning er jo at reaktoren er blitt slått på innen en uke for så å kjøres, testes, eventuelt slås av, justeres, kjøres igjen osv. og at det skal fortsette slik til den fungerer slik den skal etter teorien. Men hvordan dette går skal vi altså ikke få vite før Q4.
Redigert 29.12.2017 kl 01:34 Du må logge inn for å svare
Odi.1
29.12.2017 kl 01:45 2934

"Har prøvd å finne ut om polysilicon er lagt ut for salg fra fabrikken men finner ingenting. Har heller ikke sett noe konkret fra alle de som gjennom lengre tid har skrevet på tråder her inne. "

" Fra Fabrikken", aner ikke jeg, men en får tolke det som en vil, eller hva tror du, :

På CCCME sine sider : Shaanxi Non Ferrous Tian Hong Rec Silicon Materials Co., Ltd.

http://www.cccme.org.cn/products/detail-8179128.aspx
http://www.cccme.org.cn/products/detail-8179131.aspx
http://www.cccme.org.cn/products/detail-8179130.aspx

Det er også mulig å meile eller ringe fore spørsmål til mr Pang Chenwei.

questi
29.12.2017 kl 02:47 2908

Fabrikken har jo lekket ut info om at de på den 16. november har klart å få reaktoren til å produsere granulene med spesifisert partikkeldistribusjon, altså at et av de største problemene: støv (at granulene er så små at de svever), er dermed LØST(!!!).

Det gjenstår da kun problemet med renhetsgrad. Altså å øke renheten fra å være sånn ca solar-grad slik som de allerede produserer fra MosesLake, til å bli elektronikk-grad sånn som man ønsker for dataprosessorer i grafikkkort og roboter osv. Løsningen REC har valgt er å lage et spesielt belegg i reaktoren tilsvarende det belegget de har i en pilot-reaktor som fungerer. Renhet må være helt ekstremt, slik at selv når de rene granulene er ferdige, må feks innpakningen frakten og passes på (folk går rundt med masker når de behandler produktet for å unngå støv og hud/hårpartikler fra mennesker på dem). Det gjelder altså å passe på at alle ledd i hele fabrikken ikke introduserer forurensninger. Jeg tror at selve reaktoren fungerer som forventet siden det er dette punktet man fokuserer på først, men at det tar tid å analysere seg frem til de mer obskure punktene i produksjonskjeden som har en imperfeksjon. Vanligvis er slike punkter de med høy_temperatur / trykk / mye_mekanisk_bevegelse/vibrasjoner_feks_ventiler / ubestandige_materialer_feks_gummi, eller punkter med mulighet for menneskelig feil. Urenheten har sneket seg inn, men det er jo ikke sånn helt uforklarlig.. det gjelder bare å finne ut nøyaktig hvor :)

Kilde: 16. nov 2017 - Første produksjonsbatch med vellykket partikkeldistribusjon i TianREC samt Silan-oppstart
http://www.yousergroup.net/news/2010/7525.html

"....vellykket produserte den første batch av granulært polysilisium med en partikkelstørrelsesdistribusjon som tilfredsstiller designspesifikasjonene..."
Redigert 29.12.2017 kl 03:25 Du må logge inn for å svare