kontra
05.11.2018 kl 12:16 5688

Tror jeg leste deg godt nok, det er vesentlig forskjell på å ønske og kunne i denne fasen. Så vidt jeg vet er ikke Soff kommet i den situasjon at kreditorene kan anvende et ønske, om de aldri så mye skulle ønske. Hvilke motiver du måtte ha for dine kommentarer har jeg ingen oppfatning om, så vidt jeg kan huske har jeg ikke tatt ordet "baisser" i bruk i mine kommentarer. I det ene øyeblikket sier du at du ikke har inngående kjennskap til Soff som selskap, men i neste kommenterer størrelsen på gjelda. Gjeld i forhold til hva? hvordan måles gjeld?.

Jeg har tidligere, til privataksjonær å være, vært tungt inne i selskaper, også der Røkke har vært hovedeier, som gjennomføre en emisjon for å komme gjennom en bølgedal. Jeg kan forsikre om at hverken liten eller stor aksjonær ble rævkjørt av hovedeier og kreditorer, og mine innskutte midler 6-doblet i løpet av et par år. Men jeg kan forsikre om at det ikke var måte på advarsler her på forumet.

Jeg har aldri lagt skjul på at dagens rater ikke er bærekraftig, hverken for Soff eller andre offshorerederier. At dette har sammenheng med den totale kapasiteten i flåten og dagens petroleumsaktivitet offshore, er nok noe de fleste forstår. Som tidligere skrevet har offshorerederiene i hovedsak sin opprinnelse fra fiske- og fangstflåten. Disse folkene har erfaringer fra å håndtere opp og nedturer også ved hjelp av brutale strukturtiltak i form av kondemneringer av overflødig kapasitet. Tror vi vil få erfare at tilsvarende tiltak kommer også i offshore.

Det som er tillitsskapende i forhold til samtalene Soff har tatt initiativ til, er at selskapet ønsker å komme potensielle utfordringer knyttet til likviditetssituasjonen i forkjøpet. På den måten påvirker selskapet premissene for samtalene både for egne vegne, og for andre rederi som måtte komme til lignende erkjennelser. Om noen måneder vet vi mer enn i dag.

De vil vel ikke at folk skal komme, det er vel ikke så mye gode nyheter der :P

Re kontra

Fint om du gidder å lese hva som skrives før du fyrer løs. Det er jo nettopp det jeg sier - jeg tror heller ikke at kreditorene ønsker å slå SOFF konkurs. Verdiene er for store og de får ikke samme verdi ved konkurssalg.

Folk må gjerne kalle meg en baisser. Når det er sagt sier ikke jeg mine meninger her for å få en billigere inngang. Jeg kommer som sagt ikke til å vurdere SOFF uansett hvor langt ned den faller før restruktureringen er gjennomført. Helt avhengig av kurs og antall aksjer "KAN" det da være interessant så se nærmere på denne. Ikke før.

Samtidig sitter jeg ikke med inngående kjennskap til SOFF som selskap, bortsett fra at jeg fra regnskapene ser at gjelden er alt for høy. Jeg sier bare det som historien viser oss gang på gang. Eksisterende aksjonærer som sitter i selskaper som sliter med for høy gjeld og som trenger hjelp blir dessverre raukjørt av kreditorene. Slik er det stor sett alltid. Spiller ingen rolle om selskapet har kjente investorer med store poster som aksjonærer. De lider samme skjebne. Aldri undervurder empiri.

Tror de skal komme i kveld hvis de følger samme skjema som sist. Men det har jo ikke engang kommet en invitasjon til presentasjonen så hvem vet :)

Kommer resultatet i kveld eller i morgen kveld? De pleier jo å sende på kvelden.

Det er vel da den andre personen fra Karmøy området som har kjøpt seg opp det siste året. Tror ikke han og Einar Magne Jansen har gått blindt inn i dette. Har nok tatt et par ord med sjefen først :)
05.11.2018 kl 08:49 3147

Ser at en "bekjent" av Solstad kryper oppover aksjonærlista ;)
danm
03.11.2018 kl 14:25 3527

Baisserne er meget klogere end alle andre, - indtil de ikke er det længere og så hører vi ikke mere til dem :-)
hara-a
03.11.2018 kl 11:24 3619

Legg også merke til at ingen av de store aksjonærene har kastet kortene. Hva er det de vet eller har troen på? Tror de tenker at Soff har gode kort i forhandlingene og at de skal lager seg dyrt da de har tatt mye av regningen allerede gjennom restruktureringen som har vært gjennomfort.
kontra
03.11.2018 kl 11:23 3620

Er enig i at gjelda høres høy ut, om en legger dagens rater og aktivitet til grunn. I så måte har situasjonen ikke endret seg så mye etter forrige strukturering og da Røkke og Fredriksen kom i bildet med en inngang på 12-13 kr. Tror heller ikke disse herrene så for seg overskudd og utbytte fra første dag, men derimot frem i tid. Begge disse har hatt og har sine ben godt plantet i det maritime miljø, og det blir for dumt å underkjenne deres evne. Med seg på lasset har de en rekke investorer med store og små poster, og som har tiltro til herrenes evne til å analysere fremtiden i bransjen. Tror ikke disse lar seg affisere av "noen" journalister kommer med personlige "drittpakker" når det tilsynelatende butter i mot. Derimot tror jeg, i den grad Røkke og Fredriksen er involvert i samtalene med lånegiverne, at alles interesser blir ivaretatt. Selv om kursen i dag ligger 30-40% lavere enn inngangen, er jeg rimelig sikker på at denne begynner å gi avkastning om en tid.
03.11.2018 kl 10:46 3668

Om kursen er 1kr eller 8kr er ikke store forskjellen i forhold til gjeldsberget. Jeg tror etter at kjeltringer hauset aksjen med etterfølgende kollaps som selvfølgelig er lovlig i dette landet vil bare et lite signal fra ledelsen om positive forhandlinger med kreditorer fyre aksjen i 10kr
danm
03.11.2018 kl 09:36 3706

Mange baissere fokuserer på aktiviteterne i Europa, hvor vinteren betyder svag aktivitet, men der er altså en hel verden, der skal betjenes og aktiviteten på den anden side af jorden er tiltagende. Jeg forstår udmærket, at daytraderne(baisserne) fortsat prøver at tjene penge, men jeg kan ikke rigtig se, at der er penge at tjene i SOFF, med den ringe omsætning. Folk holder på deres aktier og det gør det svært for daytraderne. De bruger meget energi på at tale SOFF yderligere ned, men jeg tror, det er forgæves.
really
03.11.2018 kl 08:44 3749

Fooled by randomness heter en bok som tar for seg temaet tilfeldighet som spiller en mye større rolle i det som skjer rundt oss enn det vi har lett for å tenke.
Redigert 03.11.2018 kl 08:44 Du må logge inn for å svare
kontra
03.11.2018 kl 00:26 3847

Nå er cet vel ikke alle investorene som tenker 6 mnd`er eller mindre i bransjen for avkastning. Kanskje noen ser litt lengre enn som så...
kontra
02.11.2018 kl 21:40 3947

Selvfølgelig kan ikke kreditorene slå Solstad konkurs; først må det finnes et grunnlag. Solstad har sendt melding om samtaler med sine "samarbeidsparter" med grunnlag i en mulig likviditetsituasjon etter vinteren 2019. Registrerer at enkelte ynder å tegne skrekkscenarioer med bakgrunn i denne, det får så være. Bokførte verdier i Soff er mange ganger høyere enn det markedet vil ha det til. Jeg tror ikke hverken ledelsen eller hovedeierne lar seg "pelle på nesen" av geskjeftige representanter for kreditorer, om diskusjonen om konvertering av gjeld til aksjer skulle bli et tema. Om det hele hypotetisk skulle ende opp med emisjon, så er lovverket entydig. Vi får alle samme mulighet, og har vi ikke muligheten, kan vi selge tegningsrettene. Spørsmålet dreier seg utelukkende om en tror på selskapet over tid. Personlig har jeg gjort opp mitt bestikk forlengs. I mellomtiden får en regne rater og telle skip i opplag.
5198
02.11.2018 kl 21:02 3979

Her kan alt skje, skal være ydmyk nok til å si at alle med en mening her inne egentlig kan få rett. Men utfra tidligere restruktureringer og erfaringene fra 2014 og frem til i dag så tror jeg det vil skje en emisjon før mars 2019, her vil de største aksjonærene kjøpe seg inn ( beholde eller øke eierandelen) før markedet tar seg opp mot sommeren 2019. Oljeselskapene renner over av penger og 2019 tror jeg det blir året det løsner. Dette ser de store og posisjonerer seg for det.

Når de store skal ut med penger i emisjonen tipper jeg det er nærmere 1kr en 3 kr, men alle får ta sine valg jeg har satset på den solide broren til SOFF
danm
02.11.2018 kl 19:43 4008

Det er muligt det bliver nogle hårde måneder hen over vinteren, men som 2019 og frem tegner nu, vil bankerne strække sig langt og derfor tror jeg, man finder frem til en løsning uden at konvertere lån til aktier. det er klart, at baisserne, der gerne vil ind endnu billigere bruger udvanding som spøgelse. Baisserne kom også med alle mulige scenarier i forbindelse med Archer inden Q3, men de fik som bekendt ikke ret.

Re firkløver

Jeg har ingen som helst tro på at kreditorene ønsker å slå Solstad konkurs. Det ligger alt for store verdier i selskapet til det, verdier som de på ingen måte vil klare å hente ut ved å tvangssalg eller konkurs salg. Jeg er derfor temmelig sikker på at selskapet vil bestå. Derimot må de få gjort noe med gjeldsbelastningen og da kan konvertering av gjeld til aksjer være et veldig reelt alternativ. Det er her gribbene kjenner sin besøkelsestid. Slik konvertering skjer gjerne til skammelig lav kurs, som dermed vanner ut eksisterende aksjonærer fundamentalt. Et annet alternativ er emisjon, men det er ofte ikke særlig bedre da også dette ofte skjer til svært lave kurser.

Tenker bare at det et greit at alle tenker over egen risiko vilje når det gjelder SOFF. Jeg tar som sagt ikke i selskapet med ildtang på nåværende tidspunkt.

Enig i at hvis man skal investere her så må man være forberedt på å kunne miste alle pengene.
Uenig i at bankene sitter på all makten.

Ingen er mer interessert i å konsolidere bransjen enn bankene. Solstad er den klart største aktøren og har en veletablert organisasjon med et ekstremt bredt nettverk. Hvis bankene skulle slå selskapet konkurs vil de også miste kontrakter som er inngått.
Bankene vil altså ha klart størst mulighet til å få mest mulig igjen ved å la selskapet leve videre enn at skipene blir solgt i et konkursbo i dagens marked. Dette gir aksjonærene en viss makt.

BlueFox
02.11.2018 kl 17:39 4126

Når kommer Q3 fra Solstad?
Får svare sjøl.
Quarterly Report - Q3, 2018 06.11.2018
Redigert 04.11.2018 kl 09:59 Du må logge inn for å svare
danm
02.11.2018 kl 17:24 4129

Hvis det var så slemt, som du beskriver, havde vi nok set en større omsætning. Det er alt for let med 3 mio. i omsætning at holde kursen nede.

Dette er godt ment, men dere får ta det som dere vil.

Anbefaler alle som har investert i dette caset å se på historikken til andre selskaper som har vært nedsyltet av gjeld og som har gått i dialog med sine kreditorer. For eksisterende aksjonærer resulterer dette nesten alltid i ruin og havari. Dere kan gjerne tro at Røkke og Store Ulv kommer reddende til, men det er dessverre (eller kanskje heldigvis da de kun er opptatt av å berike seg selv) ikke de som sitter med makta her, men derimot de som har lånt ut penger til selskapet.

Skal man sitte i dette papiret bør man i det minste gjøre ovenstående hjemmelekse og deretter forsøke å beregne en risiko på å bli sittende. I den grad man er tilfreds med risiko profilen kan man bare bli sittende, men i min verden er man da risiko pervers.

Har ikke aksjer i selskapet og kommer heller ikke til å kjøpe aksjer uansett kurs, før denne restruktureringen er gjennomført. Da vil jeg igjen vurdere caset.
danm
02.11.2018 kl 16:09 4195

Og olieselskaberne tjener penge som aldrig før, så der er råd til vedligehold og udbygning. Senest denne:https://aksjelive.e24.no/article/7lvkMK
danm
02.11.2018 kl 16:05 4186

Når der rigtig kommer gang i nye udbygninger ( 2019 bliver her det sker), vil SOFF kunne sende en stor flåde ud og tjene enormt mange penge. Derfor er det i alles interesse, at låneomlægningen falder på plads. Jeg tror på omlægning, fordi vi står på tærsklen til et nyt kæmpe boom.
Kontur
02.11.2018 kl 12:36 4310

Altfor mange båter i opplag, mer enn 40 stk. Dess og Farstad hadde med for mye gjeld. De store aksjonærene sitter på gjerdet og venter på at Solstad skal gå tom for penger og da blir også de gamle eierne i dette selskapet vannet ut.
Selg SOFF om dere kan og kjøp DOF. De er over kneika og når oppturen kommer som alle både offshore aksjonærer tror på så vil DOF være først ut av blokka. I mellomtiden tjener de gode penger på Subsea.
marco83
02.11.2018 kl 11:30 4382

Hehe selvsagt er båtene fullt mannet opp. Og hvis man tror man kan kun leve på at AkerBP kommer ut en eller to ganger i mnd med korte arbeidsoppdrag så bør man tro på noe annet egentlig:)

Nå har Solstads en avtale med Aker BP om å være første valg så det er vel ikke nødvendig å legge opp ankerhåndteringsbåtene. Antar at båtene ikke er fullbemannet mens de ligger i Bergen. Mannskapet er nok stort sett i sine hjem og avvikler fridager (men alltid klar til å springe til flyet igjen). Et annet spørsmål er om det har noen hensikt å ta korttidskontrakter som ikke en gang dekker mannskapsutgiftene? Bedre å holde skipene i beredskap med minimum mannskapsutgifter og jobbe for Aker BP når det trenges til rater som dekker det meste. Vintersesongen sliter også mer på skip og utstyr enn sommeren.
danm
02.11.2018 kl 09:45 4473

Bisserne kommer til at finde andre aktier end olierelateret, se bare Archer. Olieservice har aldrig været med større potentiale end nu.
hara-a
01.11.2018 kl 20:52 4664

He he, du må være steinrik siden du vet hva.fremtiden.bringer. Om kursen går litt ned så vil den uansett gå opp når markedet ser at dette ikke kommer en emisjon som vanner ut aksjonærene I betydelig grad. Dette er hva jeg tror, og flere tror faktisk dette. Derfor gikk også kursen opp i dag.
Redigert 01.11.2018 kl 20:54 Du må logge inn for å svare
trek
01.11.2018 kl 19:26 4752

Hvis du absolutt skal inn i Solstad, hvorfor kjøpte du deg ikke inn i går under 3 kr? Eller for den saks skyld på et senere tidspunkt, da det vil bli mange muligheter til å kjøpe på lavere kurs.
hara-a
01.11.2018 kl 16:46 4872

Kjøpte meg inn i dag. Salgsviljen var lav og det var ikke enkelt å bunnfiske. Men kom meg inn til slutt med snitt 3,11. Jeg tror dette selskapet har langt bedre kontroll på situasjonen enn det markedet tror.

Shortregisteret er jo ubrukelig når de kun viser posisjoner >0,5%. Er kun de som vil vise posisjonen sin eller de ikke gidder å ta seg bryet med å skjule den som står registrert der.
Og selv om det ikke skulle være en enkeltaktør som har shortet >0,5% (1,5mill aksjer) så kan det fortsatt være flere millioner aksjer shortet totalt sett.

Kanskje de burde lagt 3 AHTer i bøyene over vinteren. Har jo ligget urørte og bemannet i flere uker nå. Når de får et oppdrag, er det med tap.
Kaksi
01.11.2018 kl 12:52 5075

Ser ikke at Solstad ligger inne shortregisteret (>0,5%) så kan ikke være så mange aksjer som er shortet.

De som sendte aksjen ned har kanskje gått tom for aksjer? Og vi som sitter igjen er stabeiser som nekter å selge uansett. Blir vanskelig å sende aksjen videre ned da med mindre noen tør å shorte.

Og angående shorting så er det vel fortsatt noen millioner aksjer som er shortet, er vel sikkert noen av disse som tenker det er en grei tid å sikre gevinst.
Redigert 01.11.2018 kl 11:59 Du må logge inn for å svare