FRO – Tid for å posisjonere seg...

TrengMerPeng
FRO 17.11.2021 kl 13:35 22584

FRO – Tid for å posisjonere seg

Det er liten tvil om at oljeforbruket vil akselerere i tiden fremover. Det er imidlertid fortsatt noen duper i veien gjennom nye korona restriksjoner rundt i verden. Ser man på siste tids oljelagre er det helt klare signaler på at disse er på farlig svake nivåer. Det mest transparente oljelageret, Cushing i USA, er faretruende svakt og generelt i USA er lagrene ned over 60 millioner fat målt mot 2020. Lagrene rundt i verden er svake på å rapportere, men satellitt overvåking tyder på de samme tendenser. Det vil snar bli behov for å frakt mye olje.

Teknisk ser FRO nå meget pen ut gjennom dagens test av nedre diagonal i etablert positiv kanal med referanser NOK 48,87 fra 29 januar i år samt bunn NOK 61,36 fra 31 august. Vi tester diagonalen nå på NOK 66,00. Ved et eventuelt brudd ned kan det kjøpes ytterligere på nivå NOK 65,03 og NOK 61,25 som i så fall er potensielle «dobbel bunn» formasjoner. Både dag og time chart vil gå i kjøp i Oscillator modellen MACD sammen med RSI dag som nå leser 24,33%

Så om man tror på et kommende tankmarked er det lurt å starte posisjonering om man ikke allerede er inne. I så fall kan man vurdere å snitte ned.

TMP
Redigert 17.11.2021 kl 13:36 Du må logge inn for å svare
Arky
21.12.2021 kl 23:38 7240

avklart tidligere i tråden at det skal være 61....

Eller var det kanskje 100 % opp fra 31.....
Redigert 21.12.2021 kl 23:39 Du må logge inn for å svare

Grove er nok å lukter på gull her, men det spørs om han klarer å holde på aksjene lenge nok, og så er han jo så redd for krakk hele tiden:-))

Hehe,

Han har nok fått kalde føtter. Europa stenger ned igjen. Usikre tider. OPEC reduserer produksjonen. Dette lukter lang vei en som vil ut raskt. Jeg hadde ikke kjøpt en eneste Frontline aksje før vi vet hva som skjer med Corona utover vinteren. Ingenting tyder på at vi vil få opp igjen reiseaktivitet etc før litt ut på seinvinteren. De neste par ukene blir ihvertfall ikke noe økning i produksjon/forbruk. Og IRAN ligger laaaangt lenger frem i tid.

Edit: Det siste året har det bare vært masse viss vass fra den kanten. Alt fra shorting av Tesla, all inn i Jernmalm i Mo i Rana, noe rigg greier, og ikke minst Flyr. Alt sammen bare masse rør. Ingen plan. Ingen strategi. Ingen langsiktighet. Dette er mye av det samme. Han er ute før nyttår. Sannsynligvis med tap. Eventuelt unngår han det hvis han klarer å lure noen stakkars småsparere som hopper på karusellen. Det er mitt tips.
Redigert 21.12.2021 kl 23:56 Du må logge inn for å svare

Er ingen dum strategi å gå al in,
er du stålbull og har tro på tank er det kun et tank rederi som gjelder og som går med 100% sikkerhet når markedet går, det er Fro.
Likvid er den også, kan kastes ut, i det minste når en er så redd krakk som Grove, Fro er ikke scam, det er et selskap med ryggrad til å tåle det meste, helt ok å gå al in da.
Nei den strategien med få aksjer er helt topp, 3 er passe, 5 er maks
Redigert 21.12.2021 kl 23:53 Du må logge inn for å svare

Det kan du ha rett i, men denne vesle investoren kan ikke påvirke en gigant som Frontline.
Noe annet var når han lurte all løken i ilikvide Nodl, takk for salget Ørn, jeg fikk kjøpt meg opp på 11, det blir nok ei større kule en Frontline.

Dessuten Sandsli, enten er en bull på tank eller ikke, tror du ikke på tank er det siste selskapet en skal eie overpriset Hunter group.
Det er slutt på de lange gode ratene til Hunt, nå er det ned på jorda, men fra spøk til side, q4 vil Fro tline og trolig flere andre stor tank igjen vise grønne tall.
Redigert 22.12.2021 kl 00:01 Du må logge inn for å svare

Han har en teori som kan gå, det gikk i rec men ikke på hans utredning slik jeg forstod det i intervjuet med Hegnar

Tydelig at Sandsli ikke er inne i FRO....;)

Jeg er:) Snitt under 60.Nei, det er helt riktig så man kan si at han hadde en del flere gullhår enn fortjent i den, men ei kule ble det jo uansett selv om det tok 2 år . Glemmer heller ikke at han stod i heisen i Hemsedal og lempet ut aksjer til den store gullmedaljen ... :)))
omac
22.12.2021 kl 09:13 7401

I REC skulle Kina fjerne straffetollen var han mening. Griseflaks for han så kom Røkke inn i REC og reddet ræven hans for Kina gjorde ikke det

Lykke til. Jeg tror dette er et blaff. Lavere rundt nyttår. Iran dealen er langt frem og vil uansett ikke ha den effekten Grove tror. Da vil i så fall oljeprisen kollapse. Og det tror jeg ikke OPEC ønsker. Frem til coronaproblemene er over er det etterspørselen som vil styre dette. Ikke tilbudet. Jeg gikk derfor inn i Akerbp isteden. Denne har gått kraftig ned i dag. Inngang under 300 kr er bra etter dealen med Lundin. Som sagt, fortsatt mange skjær i sjøen før Iran kommer inn med 1-2 mill fat/døgn (de 5-7 Mill fat som grove fantaserer om vil aldri skje). At Iran dealen kræsjer for nå er positivt for oljeprisen og dermed Akerbp. Og det kommer til å skje, eventuelt har allerede skjedd (i første omgang).

https://www.google.com/amp/s/www.argusmedia.com/en/news/2284744-us-sees-betterthanexpected-outcome-of-iran-talks%3famp=1
Redigert 22.12.2021 kl 10:31 Du må logge inn for å svare

Slu som en rev er det noe som heter,men i all den eforiske tilstanden som nå er i begynner stadiet,så er det ingen som har hørt om denne grove i Usa.Det skal bli spennede å se hva kursen står i når de åpner over there.
Fuglen er lurere enn reven da han ser glitrende diamanter øse over borr nå.
I tillegg så har fuglen ofte blitt lurt inn selv i slike eforiske tilstander i fro,og nå de åpnet i usa så satt fuglen med skjegget i postkassa,men å har han lært litt.
Redigert 22.12.2021 kl 11:12 Du må logge inn for å svare

Hva er det som drar denne opp i dag? Ørns useriøse haussing kan vel ikke påvirke en solid aksje som FRO så mye? Jeg hadde maksimal flaks og dekket inn short i USA i går kveld og snudde til en liten longposisjon (veide opp for en nybegynnertabbe hvor jeg endte opp short i Tesla fordi jeg bommet på kjøpsknappen og ikke oppdaget det før kursen hadde gått mange prosent :)) . Frister å ta gevinst i Fro den umiddelbart, men skulle gjerne visst mer om hva som driver denne opp i dag. Ser ikke noen andre tankaksjer med tilsvarende oppgang, men det kan jo hende det tar av når USA åpner.

Ja, du har jo alltid flax - er det da ikke på tide kalle det noe annet når det ikke bare skjer ofte, men hver gang ... ;)

Ikke fått med deg den euforiske "analysen" til Nicolay Grove-Knutsen?

Det var jo det han sa - Ørns useriøse haussing ... ;)

Føler ikke at jeg har verken flaks eller teft hver gang når jeg sitter short i tesla i dag :) Får holde meg til shipping, der har jeg truffet langt bedre :)

Slik jeg kjenner deg fra forumet opp gjennom årene så har du truffet godt mang en gang, men ikke alltid for hvem har vel gjort det - selv ikke jeg og akkurat det sier jo en hel del... ;)
Vampyren
23.12.2021 kl 13:08 6416

Fearnley-analytiker Peder Jarlsby er ute med en tankrapport med mye dårlige nyheter. Han senker kursmålet på Hunter fra 4,70 til 3,50, Hafnia fra 26 til 23 og Frontline fra 120 til 85.

Det siste er dårlig nytt for Nicolay Grove-Knutsen som nettopp har lastet inn med Frontline-aksjer til kurs 61 kroner.

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2021/12/23/7794188/abg-hoyner-kraftig-i-haudemann-aksje
Tøff
23.12.2021 kl 13:30 6384

Det er bra at analytikerne setter et litt mer edruelig kursmål i tank. Det gjenstår å høre innenfor hvilket tidsrom man tenker seg. Grove er jo helt spinnvill. Kan det være mulig at han har påvirket markedet? Stødig kurs i FRO fremdeles. Fearnley var ikke veldig positiv denne uken, men det svinger. Det spennende med tank og spesielt FRO er at de gode nyhetene kommer plutselig. Det meste av negative inntrykk er nå diskontert i kursene. Man ser det også på de amerikansk tankaksjene. Jeg tror det klart for en liten opptur.
Flipper
23.12.2021 kl 14:36 6295

På min Infront sier den

Consensus: Strong Buy

og

Target price + 97,5 %

Redigert 23.12.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare

Forstår lite av Fearnley. Dette er deres forsøk å få ned kursene før de anbefaler og hjelper sine klienter inn og derav nye kursmål vesentlig høyere fordi "utsiktene" har snudd.

Hva er mest sannsynlig? Vi er i slutten på starten av pandemien eller vi er i starten på slutten av pandemien? Jeg tror sistnevnte. Svineinfuensaen, russiske forkjølelsen og spanske syken var over på 2-3år. Omnikron viser de alle fleste tegn på at pandemien er mot slutten.

Jeg er ganske sikker på om 1månedstid hører vi fra FHI: "Omnikron har 30-70% lavere sannsynlighet for alvorlig sykdom. Nye estimater viser... Vi anebfaler lettelse av tiltak." 2 måneder etter der er corona-piller i masseproduksjon og mest sannsynlig har noen av vaksineprodusentene klart å ordne en omnikron vaksine.
I juni blir det sikker ingen tiltak igjen i de fleste vestlige land. Vinteren 2022 erklærer nok WHO at pandemien er over.

Også har du Biden, som trenger en "seier" etter hans siste politiske tilbakeslag. Han vil nok da ønske å se at pumpeprisen går ned og ønske mer stabilitet i midtøsten. Så trolig vil han prøve hardt å få på plass en atomavtale med Iran igjen og derav kommer det mer olje på markedet fra dem.

Også har du Russland. Stor fare for at de ønsker å ta de 2 "separist" områdene i Ukrania. Og fare for krig og usikkerhet pleier å være bra for oljeprisen og tankmarkedet. Dette ønsker de også for å presse igjennom gass-frakt ledningen sin. Tipper de slår til i type januar/februar hvis de gjør det. Nato kommer nok ikke til å gå til krig for en liten del av Ukrania, så da blir det litt surmuling og kanskje noe sanksjoner mot russland. Og viss det da blir sanksjoner mot russisk olje så er det bra for tank markedet fordi da må mer olje gå sjøveien til Europa.

Det er mer sannsynlig at vi får oppsving i tank til sommeren enn motsatt vei spør du meg.

Groove er nok allerede ute, tjente sikkert 3 mill på den idiotiske Hegnar hausse artikkelen
Frontman
24.12.2021 kl 11:01 5717

Tenker å kjøpe meg inn igjen i januar i Gogl. Blir jo konge utbytte i mars

Flink gutt på timingen, den Grove!
Iran avtalen er imminent, bare les mellom linjene i nyhetsstrømmen det siste døgnet. USA har hatt møte med Israel og nå er tonen fra israel plutselig mer positiv.
Forhandlingene starter opp igjen mandag og bli ikke overrasket om avtalen annonseres i løpet av neste uke. Dette er en avtale alle ønsker (untatt de som sitter short i FRO eller venter på en bedre inngang:-).

Etter en svak periode ser det endelig ut som det kan løsne igjen, kanskje ikke en dobling, men med en Iran avtale på plass når vi 100,- i løpet av januar!

God jul!
I
Tito
24.12.2021 kl 16:21 5437

Vil en slik avtale være negativt for Rig markedet?
Tenker da på at det blir mere olje tilgjengelig

Ja. Rigg har alltids vært prisgitt OPEC+ sin nåde.

Av presentasjonen til Borr drilling 7 juli ,så ser borr for seg at ved en Iran avtale så blir det behov for 16 rigger mere i Jobb,m.a.o ratene kommer til å stige for jackupps.
Tito
24.12.2021 kl 20:04 5624

Hvorfor i all verden vil ratene stige av den grunn?
Redigert 24.12.2021 kl 20:04 Du må logge inn for å svare

etterspørsel av 16 rigger er 16 rigger mindre etterpå,så da blir tilbudet av rigger etterpå mindre og ratene stiger. se presentasjonen av 7 juli så forstår du hva borr mener,men nå er det jul,og jeg har ikke mere tid tilgjengelig.
Ps borr sa det var behov for 16 jackupprigger.

Redigert 24.12.2021 kl 20:35 Du må logge inn for å svare
Garmis
24.12.2021 kl 21:49 5665

Drømme senario diamant fugl drømmescenario, men jeg tror ikke dette vil skje i nærmeste fremtid.
Hornelen
25.12.2021 kl 11:43 5369

Sjekket rundt litt i medieverden. Det ser ut for at det er hold i troen på at forhandlingene med Iran går mot et resultat.
Reports indicated the participants – Iran, China, Russia, France, Germany, and the United Kingdom which took part in the talks, plus the US which is participating indirectly – were close to reaching a new joint draft, incorporating elements from a text reached by the end of the sixth round in June and new proposals, by the administration of President Ebrahim Raisi, presented in the form of two documents earlier this month.
https://www.aljazeera.com/news/2021/12/23/iran-nuclear-talks-to-resume-on-december-27

Tito
25.12.2021 kl 12:44 5268

Jeg levde i den troen at Iran hadde landbaserte anlegg, men da må de trolig ha noen på vannet også

Jeg har nå belyst det på min borrtråd.

Ser ut som FRO har snudd oppover.
Snittet litt ned idag, så får vi se hva det bringer med seg inn i det nye året.

Nærmer seg 65 kroner, og bikker den over det så tenker jeg det blir fri bane oppover.
edit: blir ingen fri bane opp idag i hvertfall...... USA åpnet og da var det rett ned igjen. Jaja, sånn går nå dagan.
Redigert 27.12.2021 kl 15:39 Du må logge inn for å svare