RECSI: Fundament tråd - Fremtiden nærmer seg

Slettet bruker
RECSI 18.11.2021 kl 09:11 7768

Hei alle sammen,

Nå nærmer tiden seg virkelig. Vi har i dag fått børsmelding fra REC om at Hanwah Solutions kjøper seg opp i REC og får en eierandel på 16.67%. Dette gjennom salg av AKH og emisjon. Per dags dato eier HS og AKH lik eierandel i REC og jeg antar at dette var et krav fra HS, ettersom de ønsker reell påvirkningskraft på selskapet de spytter så mye penger inn i. For de av dere som ikke vet, så anbefaler jeg at du søker opp HS.

Dette betyr at ikke bare får REC en ny solid eier på eiersiden, men selskapet får nå ekstremt mye ytterligere penger på bok. Disse pengene vil gå på å gjenåpne ML, oppgradere ML muligens og ytterligere investeringer i Butte. Jeg blir ikke overrasket om vi får melding om nye fabrikker i fremtiden.

Det jeg har sagt helt siden 2020 er at potensialet er helt enormt. Markedet vil bli lagt til rette for og dette kommer frem klart og tydelig nå. Jeg vil også lime inn tidligere kommentar fra i går rundt politiske aspektet, ettersom vi nærmer oss slutten på BBB også. Jeg vet at det har vært lang ventetid og mye frustrasjon for mange aksjonærer, men snart nærmer vi oss den tid hvor alt vil komme samtidig. Snakk om noen dager til uker nå, maksimalt. Jeg vil personlig ikke selge på disse nivåene, ettersom jeg tror at REC vil opp til tresifret i fremtiden.

POLITIKK:

Pelosi og andre politikere forsøker å sette press på Manchin til å bli enig fortest mulig, mens han ønsker å drøye dette og bruke god tid. La oss ikke glemme at når pakken først ble snakket om, så var det snakk om 10T (forrige pakke var også inkludert den gang, noe som får prisen til å virke mye høyere). Dette ble deretter kuttet til 3.5 trillion USD og nå til 1.75 trillion USD. Det folk ikke her forstår er at dette har blitt jobbet med ekstremt lenge nå. Det er bare nå i det siste at vi nærmer oss sluttfasene og mediene virkelig har lagt mye oppmerksomhet rundt dette.

BBB som den er vil gå gjennom, men det er ingenting å legge skjul på om at det har vært flere kutt her og at det vil kreve ytterligere investeringer fra USA sin side i fremtiden, dersom de ønsker et konkurransefortrinn og bygge egne verdikjeder. Det er fremdeles en helt enormt fin start og dette er en STOR pakke. Ulempen med pakken er at det inneholder så mye forskjellig.

For fakta har det vært to politikere som har vært utfordrende i denne perioden:

Manchin og Sinema. Manchin har vært TYDELIG på hva han ønsker fra første sekund og har ikke byttet mening frem og tilbake, selv om media får dette til å virke som om meninger blir endret ukentlig. Ja, Manchin har interesse innenfor kull virksomheten og personlig mener jeg at han er en helt forferdelig politiker (likevel blir han gjenvalgt...), men fakta er fakta: BBB slik som den er nå er på god vei til å bli godkjent innen noen uker. Om demokratene tror at de kan få han til å signere ved å sette press gjennom media, så har de misforstått Manchin. Han elsker nok den posisjonen han er i akkurat nå.

Rent politisk er dette selvmord for demokratene og særlig Biden, dersom BBB ikke går gjennom. Da er det bare å glemme gjenvalget neste år og Biden vil bli latterliggjort på alle fronter. Biden har ikke levert på skattekutt for studenter eller mye annet han lovet ennå. Vi ser jo at Trump har nylig gitt pin til Biden administrasjonen for dette, hvor Trump nærmest indirekte sier at Biden er den værste presidenten noen gang. Til Biden sitt forsvar er lovnadene hans store og krever enorme endringer og utfordringen med demokrati er at det kan ta tid. Det er ikke som Kina, hvor det bare er å komme med en ordre også blir alt gjort med en gang.

Jeg har allerede tidligere nevnt at fornybart ikke bare handler om økonomi, men USA sin sikkerhet i fremtiden. Fornybart vil avgjøre hvem fremtidens stormakt og vinner er. Det er i USA sin egen interesse å investere i fornybart nå slik at de kan beholde sin posisjon. Jeg er helt sikker på om at BBB vil gå gjennom, ettersom dette er for stort til å bli stoppet og konsekvensene vil være helt enorme. Jeg mener jo personlig at fornybart er neste steg innenfor menneskelig evolusjon og hvordan vi utnytter planetens ressurser. Det som er positivt er at det ikke er fornybar delen som nødvendigvis stopper opp her. De fleste har forstått viktigheten av det, men da kommer jeg tilbake til mitt opprinnelige poeng: Store pakker som omfavner flere ulike sentrale temaer vil alltid ta tid og være kontroversielt.

Så ja, jeg regner med at BBB vil gå gjennom. BBB pakken som vil gå gjennom er drastisk forskjellig fra pakken som opprinnelig ble omtalt, men dette er også et stort steg fremover. Forventer at når USA først starter, så vil det komme løpende pakker de neste årene. Subsidier og tax breaks vil komme REC godt til nytte. BBB er bare starten på veien fremover.

I forrige Q3 sa TT at de kan komme med melding om ML allerede i slutten av forrige måned og alt de ventet på var det politiske. Jeg er veldig sikker på om at REC er i sluttfasene på forhandling med kjente aktører slik som f.eks. Sila N, men her må alle parter vente, ettersom modellen kan endres hvis BBB går gjennom.

Jeg er positiv også får vi nok en konklusjon ganske snart. Tiden begynner å renne ut for Biden administrasjonen og nå handler det om å få implementert lovnader før valget i neste år, ettersom dette vil være avgjørende. Manchin er smart og prøver å utsette, fordi han vet at det snart kommer flere andre agendaer som vil holde politikerne opptatt. Pelosi derimot presser han så mye hun klarer. Spennende å se politikk utforme seg foran oss.

Jeg tror at REC kommer til å ta av ganske snart. Blir deilig det, fordi det har vært stille fra ledelsen i over ett år nå. Med en gang vi begynner å få fremskritt og faktiske børsmeldinger og politiske tiltak, så vil investor interessen øke drastisk og risikoen vil minske for de største. Tror det blir veldig fint og at ventingen blir verdt det, når den tid kommer.

Husk:

Fabrikker i ML og Butte. Inkluderer vi delvis eierskap i Yulin snakker vi 25 - 30 milliarder kroner i bare kostpris.
Knowhow, erfaring og teknologi opparbeidet over tjue år.
Ekstremt miljøvennlig.
Kan starte opp innen noen måneder fremfor flere år, investeringene er allerede gjort.

Akkurat nå blir ikke REC priset som en vekst aksje, men med en gang markedet får bekreftelsene de trenger vil det bli enkelt å prise inn fremtidig vekst. Får vel avslutte med å si at ML alene ikke er nok for meg. Jeg trenger at det blir bygd flere fabrikker / joint venture fordi markedet kommer til å eksplodere. Selv Kina som er avhengig av kullkraft forstår viktigheten av fornybare investeringer.

Nei, nå må USA vise vei her til resten av verden og ivareta sin økonomi og interesser. Jeg snakker ikke om aksjekurs, fordi den kan gå til 20kr eller 12kr i morgen for min del, jeg snakker kun om fundament og fremtidig potensiale. Hvorfor er jeg så positiv til REC, når sannheten er at dette er et "høy risiko" selskap? Fordi jeg har tillit til ledelsen, markedet og mulighetene som vil ligge til rette. REC klarte å overleve 20 ekstremt tøffe år, med ML stengt over flere år. Hvordan tror dere REC vil gjøre det når de endelig får forutsetningene de har ventet så lenge på? Vi har også eksisterende fabrikker med høy salgspris, så ja. Langsiktig er jeg sikker på om at pengene investert i REC ligger trygt og vil gi enormt med avkastning og kortsiktig forsøker jeg å la fundamentet styre mine avgjørelser fremfor markedsverdi. For ordens skyld: Med eller uten BBB tror jeg at REC vil blomstre de neste årene. BBB vil derimot være en kjempefin bonus og tilrettelegge enda mer for at forutsetningene for å lykkes er tilstede.

PS. Dette er bare egne tanker og meninger og ingen fasit. Kan godt hende at jeg bommer her. Viktig at du setter deg inn i det og gjør egne tanker og meninger før du investerer. Jeg er bare et menneske og jeg er på ingen måte smartere enn deg, bare fordi jeg klarer å formulere setningene mine. Alltid gjør egen research!

Avslutningsvis:

Nemis, Polion og alle andre som har gitt meg helvette i nesten to år nå. Fikk nærmest pin for å lastet opp for 1.3M denne uken, fordi "vi skulle ned" og jeg "hausset". Håper at dette gjør at dere forstår at investering ikke handler om dag til dag, men år for år og tiår for tiår. REC er et selskap du vil ha i tiår. Markedet som vil vokse i USA, EU og resten av verden vil være helt ENORMT. REC har overlevd en krise i flere år - men nå skal alt SNUES. Nå er det vår tid, kjære venner!

Gratulerer og HODL! Det er enkelt å være bitter og holde når man er i minus. Den virkelige dedikasjonen og vanskelige jobben er å ikke prøve å time og selge for tidlig. La shorts få svi litt i dag :)
Redigert 29.11.2021 kl 20:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.11.2021 kl 09:32 7427

Jeg ønsker også å påpeke at det er soleklart at AKH vil satse på REC de neste tiårene. Det er en grunn til at Røkke ble styreleder og nå som både VP kontrakten er terminert og HS har gjort milliard investering kan Kristian ta over skuta. Vi må også huske at Røkke Jr. nå blir formet til å ta sin fars rolle i fremtiden.

Gjenåpning av ML er garantert. Snart bør vi får beskjed av REC om gjenåpningsdato. Kommer vi i vei med BBB pakken enten denne uken eller de neste ukene, da snakker vi, fordi da blir makro forutsetningene enda bedre. Går BBB ikke gjennom på en eller annen måte, så går jeg god for at det vil komme en ny pakke, som kun omhandler fornybart. Fornybart er fremtiden og vi kommer oss ikke unna, uansett hvordan en vender og vrir på det. Begge partiene i USA ønsker vekst i økonomi og å holde hegemoni rollen ovenfor Kina om 20 - 30 år + + +.

Husk: REC produserer ingrediensene fornybare selskaper trenger. Snart bør det også komme oppdaterte analyser. Spent på hva SB1 har å si, denne gangen. Jeg vil si det samme som jeg har sagt siden 2020. Akkumuler. Akkumuler. Akkumuler. Ikke selg til 19, 20, eller 30kr for den slags skyld. RECSI har potensialet til å endre livet, langsiktig og det er en reise jeg absolutt vil være med på. Som jeg alltid har sagt, jeg er ikke i REC for å tjene noen hundre tusener eller en million. Jeg er i REC for å tjene titalls millioner.

Lykke til og la oss feire! Denne tråden holdes lukket også vil jeg jevnlig oppdatere her når det er nyheter som er verdt å diskutere.
Redigert 18.11.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.11.2021 kl 15:31 6728

Der kommer allerede den første analysen fra SB1. Veldig gøy å se hvordan de vender og vrir fra salg på 13kr til kjøp på 20kr. Forøvrig så synes jeg at de kommer med en mer riktig analyse enn sist, ettersom risikoen for gjenåpning har blitt drastisk mindre. Med det sagt, så synes jeg at TP 20kr er konservativt og de er fremdeles forsiktige her.

Spent på hva andre analytikere vil si. Det som er så gøy nå er at det vil være positiv REC moment fremover. Det vil komme flere analyser. Det vil komme flere utenlandske investorer og alle som har stått utenfor fordi risikoen er for høy vil begynne å komme innover.

Er jeg glad for nyhetene i dag? Selvfølgelig. Jubler jeg over 26% opp? Nei, er hyggelig, spesielt når så mange av dere sa at mine kjøp for to - tre dager siden på 1.3M var for høy "risiko". Kan ta ut 30% opp på noen dager, men hvorfor det, når jeg egentlig er ute etter flere tusen prosent avkastning?

Nei, jeg gjør som jeg alltid gjør. Jeg fortsetter å akkumulere mer.

Selv om nyhetene i dag har vært fantastiske så er det fremdeles SÅ MYE MER REC har å by på. Det er dette jeg gleder meg til!

Gjenåpning av ML vil komme etter BBB. SB1 analytikeren har helt rett der, avtalen blir ikke signert før vi har en avklaring, da dette vil påvirke inntjenings og utgifts modellen en god del. Disse avtalene er ikke en pilot prosjekt på 1M som man bare kan feile på. Her er det milliarder av kroner som blir investert og det er viktig at hver eneste detalje er på plass.

Jeg tipper at vi ikke hører noe fra dere som har vært ute etter ræva mi siden 2020, men det spiller ingen rolle. Hvor er avkastningen deres i forhold til min avkastning og anbefalinger? Jeg anbefaler fremdeles alle om å lese seg opp og gjøre egne vurderinger. Jeg mener det når jeg sier det, REC skal forandre livet og jeg har investert så og si alt på denne teorien. Fortsett å komme med tomme argumenter. Det eneste dere har gående for dere er å snakke om aksjekurs. Snart har dere ingen argumenter å lene dere til, lenger.

Fornybart er fremtiden. ML gjenåpning kommer. Flere fabrikker med joint venture kommer også. Kun snakk om tid. I mellomtiden ønsker jeg alle en fin dag, så kommer jeg med en siste oppdatering i kveld når jeg har litt bedre tid. HODL! På tide at selskapet får prisingen selskapet fortjener!
Slettet bruker
19.11.2021 kl 00:19 6167

https://e24.no/boers-og-finans/i/9KrRor/rec-silicon-faar-pengene-til-aa-gjenaapne-moses-lake-vi-har-paa-ingen-maate-alt-paa-plass

Åh herlighet. Innser i kveld at en ikke trengte å lese et eneste innlegg av meg, fordi TT sier jo det samme selv. Samme visjon eller bare jeg som er copycat? Hehe, det får du svare på selv.

AKH og HS vil sammen kontrollere fremtiden til REC. Oppdaterer med fundamentale aspekt og påvirkning dette har for fremtiden så fort jeg kan. Jeg feirer* i kveld og det bør alle andre også gjøre. Reisen er på vei til å begynne, snart.

God natt! :)
Redigert 19.11.2021 kl 01:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2021 kl 21:12 4825

Hei!

Må innrømme at jeg har vært dårlig til å oppdatere tråden. Det går i ett sett for meg på privatlivet og skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke fått fulgt med så mye denne uken. Får skrive et kort innlegg nå for å dele mine tanker og perspektiver:

Gulv på 20kr er satt. Sjekk UCT sin flotte tråd (du er en skjult perle som ikke får ros ofte nok!), der ser vi blant annet at JP Morgan er inne med 3 millioner aksjer. Vi ser også at flere fonds har kommet inn. Fra min forståelse, så er det småaksjonærer som gevinst sikrer, mens de store laster opp ytterligere. Dette er jo naturlig, ettersom inngangen til HS på 20kr danner et gulv. De kjøpte totalt for nesten 1.5 milliarder kroner, når aksjekurs var på 15kr.

Det som er litt synd derimot, er at små aksjonærer gevinst sikrer. Jeg forstår dem fullstendig. Dette har vært et tøft år, spesielt for alle som kjøpte seg opp tidlig i år på toppen, når stemningen var på toppform og vi var sikre på om at ML blir gjenåpnet i 2022. Her tar jeg selv kritikk. Jeg overestimerte Biden-effekten og undervurderte at slike prosesser tar lengre tid. Jeg trodde at dette vil ha en raskere effekt på planlegging av gjenåpning, ettersom markedet ville vokse fra 2023 og utover i USA og EU.

Dere som kjenner til mine innlegg, vet hvordan jeg har spyttet ut at Biden samt demokrater med majoritet er en game changer siden han ble valgt inn. Jeg har aldri vært en aksjonær i REC fordi jeg har tro på et marked i Kina (og har du vært det, har du egentlig hatt flaks med Biden-effekten). Jeg driter i markedet i Kina, hvis jeg kan være litt uformell i kveld. Det er noe som kan bli aktuelt flere år frem i tid. REC vil ha en markedsandel verden rundt i fremtiden. For her og nå derimot har øynene mine alltid vært på USA og EU og verdikjedene som vil bygges her. Spesielt USA.

For å være helt ærlig, så bommet mange av oss "kjente-ansikter" med våre prediksjoner for REC. Vi bommet kanskje på våre prediksjoner for aksjekurs og tidsperspektiv, men vi bommet aldri på fundamentet til selskapet. Dette er også en av årsakene til at jeg forsvant fra forumet i noen måneder. Før jeg forsvant skrev jeg et innlegg hvor jeg innrømte at jeg tok feil og at jeg ikke tror at det skjer noe før slutten av året. Det var ingen vits for meg å følge på dag til dag utvikling, ettersom jeg er langsiktig. Så ja, det er synd og litt trist å se folk være villig til å selge til disse kursene, fordi potensialet til selskapet er helt enormt. Patentene og teknologi vil gi et så stort forsprang til REC ovenfor alle andre i markedet. Deres bærekraftige produksjon vil være en kvalitetsstempel. Så fort subsidier blir lagt inn, så vil alle kunne dra frem kalkulatoren og enkelt regne på ting. Med inngangen til HS får vi ikke bare en sterk eier, vi får en potensiell kunde som allerede er etablert! Jeg vil ikke anbefale noen om å verken trade eller selge, men jeg har selvfølgelig full forståelse ovenfor alle som gevinst sikrer. Det er aldri feil å gevinst sikre.

Jeg vet også at mange nye aksjonærer pleier å lese mine innlegg, som også er årsaken til at jeg forenkler språket så mye som mulig. For meg har det alltid vært viktig at jeg kan inspirere noen andre til å tenke selvstendig. Være en rollemodell jeg skulle ønske noen andre var for meg, fordi sannheten er at aksjemarkedet er en maskin (langsiktig) til å akkumulere enda større formue og verdier. Dere må vite at alle bommer, selv de dere ser opp til. Det handler ikke om å treffe 100%, men det handler om å treffe de riktige casene som kan forandre livet.

Jeg kan jo dele med alle her, hvordan jeg tapte store verdier på blant annet USA aksjer, når jeg jaktet etter markedsverdi og raske "gains" fremfor fundamentet. Det ble fort en bølge hvor jeg sluttet å tenke fornuftig og følelsene tok over. Startet med uskyldige 100.000kr, men dette utviklet seg fort til å bli et tap på million-nivå. Jeg ble helt desperat. Herregud, står jeg på og jobber nesten 12 timer hver eneste dag for å tape bort hver jævla lønning? En depresjons sirkel dannet seg. Hoppet fra en hype aksje til den andre, gjorde ikke forskning selv, men valgte å stole på andre mennesker, fordi de formulerte seg riktig. For å være helt ærlig, så var det en helt forferdelig situasjon og det kostet meg flere måneder av livet mitt før jeg tok meg sammen og lærte meg hvor viktig fundamentet er for investeringer. Jeg forstod at tidligere investerte jeg ikke. Jeg tradet. Jeg gamblet. Etter det lovte jeg meg selv, aldri skal jeg stole på en analytiker eller andre individer. Jeg skal lære meg dette selv, fordi jeg stoler på min egen dømmekraft. Aldri igjen, Uchi.

Dette endret alt for meg. Ikke lenger jaktet jeg på daglig, ukentlig eller månedlig gains. Taktikken min endret seg; drit i aksjekurs og markedsverdi og utnytt situasjonen til å akkumulere. Som nevnt ovenfor, så ser jeg på meg selv som en smart individ og gitt at jeg har lagt inn forhånds arbeidet, så driter jeg i hva markedet synes. Markedet kan kaste seg til nærmeste vegg om markedet er uenig med meg. Ukjente individer som sprer usanne påstander og påfører andre mennesker tap kan kaste seg til nærmeste motorvei. Det er så stygt. Vi trenger ikke å kjempe mot hverandre, men for hverandre! Hvis bare flere forstod det! Så lenge jeg er trygg på min investering (merk investering og ikke casino / trading / gambling) så driter jeg fullstendig i hva alle andre sier. Eneste grunnen til at jeg deler mine tanker og meninger er for at andre kan lære, bli inspirert og sette seg inn i det selv. Samtidig har jeg møtt flotte mennesker på Hegnar, som jeg genuint er interessert i å møte og bli kjent med i fremtiden, fordi selv om man noen ganger må lete lenge, så finnes det flere perler på Hegnar som har erfaring, peiling og en kjempe fin tankegang alle kan lære av. Det å sette seg inn i aksjer er så mye enklere enn man først tror. Sannheten er at de fleste av oss er redde for å legge ned grunnarbeidet i livet generelt. Vi ønsker "rask" suksess og enkleste ruten, ellers vet vi rett og slett ikke bedre og trenger veiledning fra noen andre. Det livet har lært meg hittil, er at det ikke finnes noen enkle ruter. Det blir tøft, du må ofre mye, du må legge inn grunnarbeidet, men i gjengjeld vil du være sikker på din egen investering og fremtid uten å bry deg om hva markedet sier. Når jeg sier sett deg inn i casen, så mener jeg ikke at du skal lese noen innlegg som er godt formulert. Merk poenget mitt i begynnelsen av innlegget - og hvorfor jeg alltid oppfordrer dere til å tenke selv! Det at noen kan snakke for seg eller virker til å ha kunnskap betyr ingenting!

Bruk dette som et eksempel: La oss si at du hadde kjøpt deg inn på REC på 20kr. Når aksjekurs ble total slaktet, så burde situasjonen bli brukt for å akkumulere enda mer. Snitte ned. Du har tro på casen. Risikoen her er jo selvfølgelig å tape alt, hvis du snitter ned og selskapet du er investert i er dårlig. Det de fleste gjør derimot? Begynner å panikk selge, hopper inn i andre aksjer - og der kan en syklus med tap, depresjon, jakte på å hente tilbake tapet føre til ytterligere tap. Selvfølgelig er det tøft å laste opp når hele markedet panikk selger, men jeg kan anta at de som fulgte denne taktikken i dag takker seg selv. Det er derfor det er så viktig at du lærer deg å fiske selv, fremfor å være avhengig av å få en fisk i ny og ne basert på flaks.

Det handler om å kjenne til casen og ikke til markedsverdi. Markedsverdi vil alltid være volatilt, spesielt i aksjer som REC. Ikke la det påvirke følelsene dine. Ikke la det påvirke tankegangen og minn deg selv om hvorfor du først investerte. Jeg mener personlig at veien til 30kr startet i forrige uke og tror at vi vil komme dit i løpet av de neste ukene, med og uten BBB. REC Silicon handler ikke om ML eller Butte alene. Det handler om å posisjonere seg i hva som kan bli et helt vanvittig selskap, både i størrelse og viktighet for USA og EU. Det vil komme mange andre som REC, men det finnes kun en REC. Husk å visjonere for flere år frem i tid, basert på kunnskap som er tilgjengelig i dag. Husk at caser som kan gi deg flere hundre prosent / tusenvis av prosent i avkastning alltid vil ha "risiko" involvert. Hvis litt volatilitet, eller noen måneder / år med venting er for mye for deg mentalt å håndtere, så bør du ikke være investert i REC, men selskaper som Equinor eller Gjensidige.

Er man investert i REC og tar kalkulert risiko, så er man ikke her for 10 - 20 % oppgang. Da finnes det mange andre langt tryggere aksjer. Hvis du er her for flere hundre prosent / tusenvis av prosent med avkastning, da er du i riktig sted. Markedet kaller det kanskje risiko, men jeg liker å kalle det for kalkulert risiko. Stol på meg når jeg sier det; ikke bland investering med å jakte etter raske penger.

Spørsmålet er da; har du tillit til deg selv til å sette deg inn i selskaper, politikk, konkurrenter og tørr du å visjonere hvordan fremtiden kommer til å bli basert på informasjon tilgjengelig i dag? Hvis ja, så bra! Fortsett med det. Selvstendighet er nok den største gaven vi kan ha i livet. REC skal til 30kr først og deretter 40kr, men det vil nok være noen svingninger også denne gangen. Ikke gå glipp av Norges beste vekst case fordi du ikke vet nok. Nå er tidspunkt for å hamstre aksjer, feire utviklingen vi ser og begynne å akkumulere en posisjon som du kan holde i flere år, men ikke gjør det fordi det er min mening. Gjør det fordi du selv har satt deg i selskapet og har tro på deg selv og at du er smart nok til å stole på deg selv, alene og ingen andre.

Det ble et mye lengre innlegg enn først planlagt. Jaja, slik går det når man improviserer. Tror dette er nok for at jeg kan ta fri fra hegnar i en uke, haha. Vi ses og ha en fin kveld videre! :)

- Uchi
Slettet bruker
28.11.2021 kl 14:57 3925

Neste uke blir veldig spennende. Mener å ha lest at Manchin er på god vei når det gjelder paid leave. Som sagt tidligere, nærmer vi oss sluttfasene rundt BBB. De neste dagene og ukene blir bra! Selv med alt dette corona tullet jeg har lest på forumet denne uken... Jeg har ikke deltatt på de ulike trådene, men jeg mener rett og slett at det svekker kvaliteten på forumet når vi får de samme dumme diskusjonene på tvers av flere tråder. Agenda og intensjoner kommer ganske enkelt frem for meg, men jeg kommer ikke til å bruke denne tråden til å peke ut noen enkelt individer. Det eneste jeg har å si; og dette gjelder både langsiktige og tradere - hold dere til en tråd og ikke ødelegg kvaliteten på forumet for oss andre! Vi driter i diskusjonene deres om 2-5% opp eller ned og jeg får rett og slett avsmak!

La meg dele mitt perspektiv på saken:
Hele casen med REC er at ML vil være i drift til 2023. Det er først i 2024 - 2025. jeg ser for meg ekspansjons planer med ytterligere fabrikker for å møte etterspørselen. ML er nedstengt per dags dato og Covid har 0 effekt på driften. Omikron har ikke blitt påvist noe farligere enn de andre virusene. Sist vi hadde slik "markedsfrykt" endte vi opp med tidenes bull marked. Det som har skjedd det siste året, er at mange idioter har investert og føler seg som genier, når sannheten er at så og si ALT har gått opp siden 2020. Stol på meg når jeg sier det, det vil ikke være like enkelt å velge vinnere i fremtiden.

Vi har nylig fått nyheter som endrer fundamentet til det positive. Snart har vi nærmere 2 milliarder kroner på bok. Vi nærmer oss sluttfasene på BBB. Selv om jeg ikke forventer melding med oppstartsdato for ML før dette er avklart kan det alltid komme opp intensjonsavtaler. Kommer disse, vil markedet begynne å prise dette inn.

Markedet er psykologi styrt og er det nok idioter som velger å selge seg ut, selv etter nyhetene vi har fått - og nå som vi er rett rundt hjørnet på melding for REC - så fortjener de ikke å være med på REC reisen og jeg blir bare glad for at nye kjøpere tar deres plass. Det eneste som er litt synd er at jeg ikke får frigjort mer kapital til å fylle på ytterligere, fordi jeg elsker situasjoner som dette, hvor alle skal snakke dritt og sprer frykt når det har ingenting med fundamentet å gjre. Covid påvirker fundamentet tilsvarende 0%. Forøvrig synes jeg at REC har holdt seg knallsterk denne uken og jeg står fremdeles fast på at veien til 30kr og 40kr har begynt. Jeg tror på videre oppgang.

Jeg er åpen for å gi tilganger til andre mennesker til denne tråden, men jeg kommer kun til å godkjenne individer jeg vet bidrar med kvalitets innlegg. Vet dere hva som er motparten til frykt? Fakta :)

Redigert: Uavhengig av om vi går opp eller ned i morgen, legg merke til topp 50. Kan garantere dere at de store vil laste opp ytterligere og det er kun de små som vil selge seg ut. Vi får se når tallene blir offentliggjort.
Redigert 28.11.2021 kl 15:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.11.2021 kl 22:38 2622

Jeg vil bare understreke hvor viktig dette er med min historie i recsi:
Uchi skrev følgende litt lenger opp:
"La oss si at du hadde kjøpt deg inn på REC på 20kr. Når aksjekurs ble total slaktet, så burde situasjonen bli brukt for å akkumulere enda mer. Snitte ned. Du har tro på casen."

Dette er som tatt ut av ordreloggen min i år.
Jeg kjøpte på 20 da jeg oppdaget aksjen, på hvert fall har jeg skaffet meg mer. Hver gang kursen gikk høyt (19, 18 osv), og så falt igjen ble jeg med på reisen både opp og ned igjen, hvor jeg fikk samlet mer penger og kjøpt da den raste.
Hver gang jeg kjøpte på vei ned og anbefalte andre å gjøre det samme, ble det kommentert at jeg heller burde ta ut og hoppe over på noe annet.

Hva har jeg igjen for det nå?
Jo det skal jeg fortelle, nå har jeg 40% vekst på min ASK konto bare i år, mens de andre faktisk ligger under børsens snitt fordi de hele tiden jakter på den neste gode aksjen.
Neste år står det kanskje 140% der, og kanskje 240% året etter, uten at jeg behøver å løfte en finger.

Det er *dette* som er aksjemarkedet for meg, og jeg ønsker å komme dit hvor jeg kan la pengene jobbe for meg, ikke motsatt!

Prosenter kan bety så mangt, men takket være dyktige folk som belyser temaet godt (og som ikke minst refererer til kilder slik at jeg kan finne fakta og sannheten selv) så har jeg nå tjent mer i aksjer enn konas årslønn 😅
Som betyr at jeg mest sannsynlig får lov til å la sparepengene vokse på denne måten videre også 😆👌

Ikke bare har jeg tjent ekstremt gode penger, men jeg har også begynt å få troverdighet i det jeg driver med, og ikke minst tillit til å handle slik jeg ser best, selv om kona får panikk når mediene skriker børskrise, blodbad og pandemi 😁👍

Keep up the good work people!!
You truly make a difference!!
Redigert 30.11.2021 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.12.2021 kl 21:08 2079

Tore Torvund har valgt å tre vekk som daglig leder for selskapet og vi ser at aksjekurs har falt med 6.34%. Jeg har skumlest litt på forumet og ser at mye propaganda blir spredd, så jeg ønsker å legge frem litt fakta og hvordan dette påvirker selskapets fundament.

For det første så ønsker jeg å avkrefte teoriene om at ingenting vil skje i REC (i forhold til avtaler) før en ny CEO er på plass / ekstraordinær generalforsamling i desember. Dette er bare tull. I små aksjeselskaper er det som oftest styreleder eller daglig leder som har signaturrett, som betyr myndigheten til å fatte beslutninger/avtaler med andre parter. RECSI er børsnotert og er et stort selskap. James A. May vil ta over som interim CEO og dette betyr at hvis det trengs en signatur for avtale for ML, så vil dette ikke stoppes, kun fordi TT har gått vekk. Kom igjen da, hvis du først skal spre propaganda, i alle fall spre noe som virker troverdig...

På børsmeldingen står det også at HS ønsker å nominere en styremedlem inn i styret. Denne mannen heter Seung-Dok og har vært en styremedlem for HS. Det vil si at personen er en nøkkel person innenfor HS. Hvis vi graver litt dypere, ser vi blant annet at av erfaring, så er han uten tvil den rette mannen for å være med på å styre, bistå med sin kompetanse og sørge for at REC utvikles i forhold til HS sin visjon. Les gjerne selv;

https://www.bloomberg.com/profile/person/21022732

Dette styrker fundamentet enormt! Her har vi en dyktig person med mye kompetanse, erfaring og god historikk. Han blir ikke plassert i REC for moros skyld eller for styreverv honorarer, han er her for å ta REC til en ny tidsepoke.

Videre ser vi på børsmeldingen og kommunikasjon fra Nils Kjerstad (IR) at dette er årsaken til fratreden:

"– Torvund selv sover i USA nå, men jeg kan si at det ikke har vært noen dramatikk i denne avgangen. For det første er Torvund 70 år gammel, og han har nå bodd 20 år i USA med familien boende i Norge. I tillegg går selskapet over i en ny fase, med nye eiere og ny struktur, sier Kjerstad og understreker at det ikke er noen uenighet mellom styret og at det heller ikke har vært noen uenigheter rundt selskapets strategi fremover."

Jeg har ikke lyst til å snakke ned om TT dagen har går vekk med pensjon, fordi jeg har enormt med respekt for han og jeg mener at det bare har vært bra at han har vært forsiktig med REC under alle disse tøffe årene, med det sagt er han ikke egnet til å ta selskapet videre til denne nye tidsepoken som vi er på vei til. Dette forstår både han og alle i styret. Mannen er 70 år gammel, han må få lov til å hvile litt. Selskapet trenger en fremoverlent daglig leder som klarer å kommunisere med markedet. Som kan skape tillit til markedet. Som kan forbedre relasjoner for REC, både i USA, men også i Asia (Kina). Vi trenger en daglig leder som klarer å snakke for seg selv og som får frem budskapet mye tydeligere. Vi trenger en daglig leder som er optimistisk og karismatisk, fordi vi er ikke lenger i den samme situasjonen som vi var for to år siden. Jeg har lenge sagt at TT sin tid nærmer seg. IR i RECSI bekrefter de samme årsakene for hans avgang. Så hvordan er dette negativt, ja, det forstår ikke jeg. Takk til deg TT, men det er nødvendig for en ny daglig leder med de mulighetene som vil ligge til rette for REC Silicon.

Når vi får beskjed om en ny CEO, ja, da kan vi gjøre enda en grundig analyse på hvordan dette påvirker REC Silicon, basert på kunnskap, erfaring og kommunikasjonsferdighetene til nye CEO, men hvis dere tror at selskapet vil stå dønn stille frem til den tid, så har du ingen forståelse ovenfor hvordan bedrifter fungerer. Dette er utelukkende positivt i mitt syn og viser oss at det er store ting som er på vei til å forekomme i den nærmeste fremtiden.

RECSI sin tid kommer nå. Det er uunngåelig. Husk at markedet er styrt av psykologi, det negative sentimentet som startet i dag (med fin hjelp fra Finansavisen, som alltid. Hvor mye tapte Hegnar eller bekjente på REC, lurer jeg på) tilbud flotte kjøpsmuligheter for de som har anledning. Om det negative sentimentet fortsetter i morgen vil det by på enda bedre kjøpsmuligheter, men viser markedet litt sunn fornuft, så bør alle innse at dette på ingen måter svekker fundamentet til RECSI og at dagens aksjekursfall hovedsakelig har med gevinst sikring og negativt sentiment å gjøre. Ingenting mer og ingenting mindre.

Til dere rotter som bytter mening annenhver dag basert på deres posisjon: Skam dere. Plutselig skremmer du en person nok til å falle for tullet ditt - og det er en person for mye. Slutt å prøve å påvirke aksjekursen hele jævla tiden med deres falske påstander. Bull når dere er inne, bear når dere er ute. Vi kan lese deres intensjon selv bak en PC-skjerm. Jeg blir rett og slett flau og anbefaler dere om å notere ned navnene og aldri bruke ett sekund på deres meninger, da meningene ikke er sanne, men alltid basert på eget agenda. Flaut.

Til alle andre; ønsker dere en fin dag videre. Jeg spår ingenting om aksjekurs og veien videre dag for dag, men mine ord gjenstår: Jeg tror fremdeles at vi har startet veien til 30kr og 40kr, men som nevt i ett innlegg ovenfor, så vil det være svingninger og dette er noe vi alle må være forberedt på. Det går ikke alltid i en rett linje oppover på dag til dag eller uke til ukesbasis, men det som er viktig er at du invester for årsbasis / tiårsperspektiv - da vil du se eksponentiell vekst, gitt at casen treffer. Synes Zenzor beskriver veldig godt hva aksjemarkedet egentlig er. Les innlegget mitt ovenfor, hvis du ikke har gjort det tidligere.

Sikkert mange skrivefeil i innlegget, men følte bare at jeg måtte dele mine meninger, ettersom det er mye tull som ble diskutert på forumet i dag.
Selg, kjøp, short - jeg bryr meg ikke og det bør ingen andre gjøre heller, men ta avgjørelsen fordi du tror på det og ikke fordi du blir påvirket av andre.

Ønsker dere en fin kveld videre!

Uchi
Slettet bruker
20.12.2021 kl 13:54 1280

Nå som vi har fått avklaring rundt BBB, så gjenstår det ikke usikkerhet i markedet rundt dette, lengre. BBB, slik som den var, vil ikke gå gjennom. To streker under svaret. Markedet har priset dette inn de siste ukene og jeg tørr å påstå at bunnen er nådd, med mindre det kommer flere negative nyheter på kort sikt. Betyr dette at BBB er skrotet vekk og at USA vil legge ned sine fornybare planer? Absolutt ikke. Det betyr bare at prosessen på makro nivå vil ta litt mer tid. Dette setter REC i en posisjon hvor de enten kan avvente på flere nyheter eller velge å gå frem uten å satse på subsidier.

Kan se for meg at pakken blir enten delt opp i biter, eller at det blir enighet mellom Manchin og demokratene. Ulempen her er at tilliten til Manhin er svekket, i deres syn. Nå har de allerede forhandlet i et helt år med han. De var på sluttfasene. Han fikk mye av sin vilje - også velger han å trekke seg på et Fox News intervju? Lærepenge til neste gang.

Jeg håper at REC viser styrke og beveger seg fremover, uten å vente mer på BBB. Holdes ekstraordinær generalforsamling denne uken for å velge inn det nye styret. Agenda er allerede satt, så ingen må forvente andre nyheter på dette møtet, men det som er spennende er om REC nå vil komme med børsmeldinger og planlegge for veien veien videre, ettersom vi endelig har fått litt avklaring. Kan disse meldingene komme fortløpende / før nyåret, eller vil selskapet avvente? Dette bør også fortelle oss noe om posisjonen REC egentlig befinner seg i. Er de avhengig av statlige tiltak - eller er det bare en bonus? Hvor mye haster det å gjenåpne fortest mulig?

Dette er nyheter jeg venter på og håper vi får en avklaring på i løpet av de neste dagene / ukene / senest slutten av januar 2022:

Avtaler som sikrer gjenåpning
Gjenåpning for ML med konkret dato
Planlagte utvidelser for ML / Butte
Ny CEO

Jeg er spent og positiv og akkumulerer på mindre skala for hver gang aksjekurs går på rabatt. Vi har falt med over 22% siden toppen i Desember. Fallet har vært pga. avgangen til TT (midlertidig), virusfrykt (midlertidig) og at BBB ikke går gjennom før jul (midlertidig). For de som er langsiktige, spiller dette ingen rolle og gir enda en mulighet til å kjøpe aksjen nærmere 14% billigere enn det HS betalte for sine aksjer. Buy the dip, er hva jeg har sagt til alle mine nærmeste og gjort selv. Jeg vet selvfølgelig ikke om bunnen er nådd og vil ha flere kjøps poster klare dersom aksjen faller ytterligere, men poenget er;

Markedsverdien til REC reflekterer ikke de underliggende verdiene som egentlig ligger der. Ha penger tilgjengelig. Ikke gå all inn på et stort kjøp og del det heller opp i biter for å få best mulig snitt over tid.
Redigert 20.12.2021 kl 13:59 Du må logge inn for å svare