STRØM! KONKURSVARSEL!

H1rik1
28.11.2021 kl 18:36 5649

Det er merkelig stille rundt de skrekkelig høye strømprisene vi har om dagen. For en husholdning som forbruker 25000kwh pr år så vil 2 kr pr kWh tilsvare 50.000,- nettokroner i året. På toppen av dette kommer økte renter, økte kommunale avgifter, eiendomsskatt, økte matvarepriser +++. Lønnsveksten er tilnærmet null.

Når tenker dere at vi ser konsekvensene av dette? Selv tipper jeg tvangssalgene kommer utpå forsommeren.

Politikerne våre sitter å sover som vanlig. Dette er nødt til å gå til helvete.
Redigert 28.11.2021 kl 18:42 Du må logge inn for å svare

Det med renter er litt vanskelig, hvis man lar de være så blir mer vanskelig å øke rentene i fremtiden, man havner i ond sirkel jo mer man venter jo verre blir det. Gjelden vil øke raskere.
Redigert 28.11.2021 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
Riggsjef
28.11.2021 kl 18:41 5628

Er det ikke rett og rimelig at strømmen koster like mye i det kalde nord som i det varme Frankrike og Spania ?
Alle skal bidra. Staten bør ta tilbake alt av elektrisitet produksjon, det er bare å ekspropiere. Steng alt av kabler som går ut av landet. Jeg har lenge vært dritalei både politikere og storting, men nå kan jeg offisielt si at jeg hater dem ALLE. Å si hate er et sterkt ord jeg aldri har tatt i min munn, men nå er det på tide og kalle de tilbakestående politikerbroilerne vi har i dette landet for møkk det er det de er. Blir morsomt å se hva unnskyldningene er når vi får kastet folk ut av husene her i det kalde Norge. Andre steder er det i det minste ikke sjanse for å fryse ihjel så fort, men her Gud brutle!
Elektrisitet bransjen burde vært kjeppjaget, de operer verre enn Facister. Her sprengfyres med ved så langt det lar seg gjøre. Aldri vært så mye røyk her i nabolaget før. Går du en tur ut lukter det som om du har vært på fisketur og sittet ved leirbålet. Prisoppgangen på hus stanser nok opp og aller helst litt ned.
Redigert 28.11.2021 kl 18:49 Du må logge inn for å svare
H1rik1
28.11.2021 kl 19:00 5550

Politikerne våre er mest opptatt av å finne ut hvordan de kan snylte til seg enda mer av fellesskapets goder. God lønn, doble feriepenger, feite tillegg og pensjon og etterlønn som overgår det aller meste. Så dukker det opp tvilsomme praksiser med jevne mellomrom. Vi snakker reiseregninger, pendlerboliger mm.
Samtidig slår de seg på brystet med at de tross alt har slått av ett par øre på el-avgiften. Det er jo en hån mot folket og utgjør ingenting når vi snakker om 3-4 kr kWh ink nettleie og avgifter.
Redigert 28.11.2021 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
Bmwi8
28.11.2021 kl 19:20 5489

Skjønner ikke alt gnålet om strømprisene det er jo en dråpe i havet om du betaler 2,5 eller 8 tusen i måneden. Ok kanskje enkelte må handle litt mindre neste black friday men so what?
Maalselv
28.11.2021 kl 19:21 5469

Høy på pæra er du, men bil har du ikke økonomi til å kjøpe.
Maalselv
28.11.2021 kl 19:26 5435

Ja det er til å spy av, og nå er det stort sett samme prisen over hele landet, ingen tvil om at dette vil få store konsekvenser for mange hvis det vedvarer. Bøndene er jo storforbrukere av strøm, så det blir spennende å se hvordan lattermilde Vedum skal håntere det.
Garmis
28.11.2021 kl 21:40 5164

De er jo selvstendige næringsdrivende og kan jo bare skrive dette av inntekten, ergo er dette bare en papir øvelse......
Bare ta deg en tur rundt og besøk bøndene rundt deg, de har de fineste kjøkken og største traktorer du bare kan tenke deg.

Papirøvelser......
monitor1
28.11.2021 kl 22:02 5064

I seriøse land så BESKYTTES innbyggere mot uforutsigbarhet i utgifter på alt fra husleie, boliglånsrenter, strømkostnader, boutgifter, og avgifter. I Norge er det nå total kapitalanarki, og ingen partier ivaretar sine innbyggere lengre. Demokratiet er avlivet på kun en generasjon.

Betalende instans er nå alltid vanlige husholdninger, og alle aktører kan gjøre hva de vil, uten innblanding, reguleringer, krav og begrensninger.

Konsekvensene uteblir selvsagt ikke, og Norge topper stolt listen over det landet hvor flest studenter ( en av tre) har alvorlige psykiske plager, mot 1 av 9 i f.eks Nederland.

Samtidig er de rikeste i Norge nå tre ganger så rike enn i rike EU land, og mens prising av varer og tjenester ligger over 50% høyere enn i disse landene, ligger medianlønna for en lærer på 17. plass i OECD.

Kan det bli verre?

Ja det er allerede verre:

- Tvanginnføring av DAB gjennom å legge ned FM nettet som eneste land i EU, gagnet kun Elkjøp og bilimportørene.

- Tvangsinnføring av smartmålere; De som ikke har en blir straffet med mer enn 2000 kroner i bøter, hvert år som eneste land i hele verden. Det er omtrent 15 fartsbøter i Tyskland per år. I de få gjenværende demokratier er dette helt frivillig, og ingen må betale 2000 kroner i ulydighetsgebyr hvert år. Med innføring av et veldig omstridt nytt nettleiesystem vil disse straffes enda hardere ved at de må betale den høyeste avgift, selvom de er bevisste forbrukere. Så ialt blir man straffet for mer enn 6000 kroner per år for å ikke ha en omstridt digital strømmåler. Med 15000 kroner i økt strømregning må vi ut med 21000 mer, mot 2400 i Nederland ( uten hensyn til en hastekompensasjon fra Staten.) Nærmere fascisme kan man ikke komme.

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/ny-stromtariff-rammer-de-med-darligst-okonomi/o/5-95-345057

- I Nederland har " alle" strømavtaler med lang bindingstid, og er avansen for disse kontrakter lav og regulert. De fleste vil få en økning på 20 euro per måned neste år. Dessuten får samtlige husholdninger som nevnt en engangskompensasjon ( hastevedtak).

Boliglånsrenter med lang løpetid er regulert på samme måte, og løpetiden lån er vanligst på 10 år eller lengre med meget lave regulerte avanser. Du blir heller ikke utnyttet slik som i Norge når du bytter til en ny bolig.

I Norge brukes det nå utstrakt tvang, samtidig som det er fritt frem for de få aktører som deler de ulike markeder seg imellom. Norge egner seg ikke for konkuranse; Det fungerer ikke i et så lite land ( og derfor de sinnsyke høye priser, og ekstrem rikdom for få).

Også Oslo Børs Casino bidrar til høyre overføringstakt til de rike, med elendig kontroll av daglige uregelmessigheter, innsidehandel og lekkasjer til få utvalgte innvidde. Nye pålegg for at det skal bli en ekte børs, fra EU etterkommes ikke. Media får lov til en manipulering som er forbudt i de fleste land.Konsekvensene av 40 år med kapitalanarki, maktmisbruk og systemundertrykking av sin befolkning har nå så store skadevirkninger at mer enn 60% av befolkningen ikke klarer å betjene sine obligatoriske utgifter gjennom lønnsinntekt, noe som også har medført at vi er det mest forgjeldede samfunnet i verden, og veldig ulykkelige innbyggere, med den dårligste psykiske helsa. Dette var før COVID..Politikere skal sørge for at flest mulig i et samfunn skal ha best mulig livskvalitet, og der har samtlige av de etablerte partier sviktet fullstendig etter 40 år med rovdrifts- og tvangspolitikk. ALLE regninger skal betales av folk med alminnelig inntekt. 0 beskyttelse på ikke et eneste området.

At respekten for politikere nå er nær Kelvin sitt absolutte nullpunkt er totalt selvforskyldt, og medfører enda mere polarisering, vold, terror, selvmord, psykisk syke, fortvilelse, oppgitthet, maktesløshet, uførhet, sykefravær, barnevernssaker, innleggelser osv.

Selv har jeg i løpet av de årene gått fra å være en optimistisk iherdig demokratiforkjemper, til å måtte erkjenne at demokratiet Norge ble begravet for mange år siden, og at Norge er nærmere Russland, USA og Kina, enn de er EU i sin håndtering av innbyggere.

Eksempler på hva som skjer i flere land i EU:

I flere byer kan ingen kjøpe lengre en bolig om de ikke skal bo der selv.

Utbyggere tvinges til "pakker" hvor det settes krav til pris, størrelse, kvalitet, slik at vanlige husholdninger har råd til å kunne bo sentralt

Strøm, leie, boliglån er streng regulerte, og det er politisk enighet om det. HOVEDTANKEN ER Å IKKE UTSETTE FOLK FLEST FOR UFORUTSIGBARE STORE UTGIFTER.

Studenter, uføre osv. reiser gratis ( eller til meget lave priser), i helgene med all offentlig transport. Økt mobilitet tilrettelegger for et bedre sosialt liv, og dermed en bedre livskvalitet er tankegangen.

Norge er sosiologisk sett kun millimetere unna en totalitær og kapitalanarkistisk stat, og det verste er at det er den politiske ukulturen som har fått utvikle seg fritt i 40 år som er årsaken til det.

Den nye strømregningen neste år er forkastelig, og det alvorligste og mest inngripende og destruktive politiske handlingen noensinne.

Det viser også med all tydelighet at det er et politisk mål i seg selv å ta et så hardt som mulig balletak på vanlige folk som mulig. Politisk sadisme er kanskje dekkende. Å ville folk vel ligger ikke i den politiske norske DNA-en. Det er water under the Bridge.

Man ikke ikke plukke fjær fra en ribbet høne, men det blåser vel samtlige politikere i. Mye viktigere å passe godt på seg selv, og lyve til sin befolkning uten å blunke, samtidig som undertrykkingen forsterkes på alle fronter.
Redigert 28.11.2021 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
Maalselv
28.11.2021 kl 22:19 4975

Såvidt jeg vet så må også bøndene betale sine strømregninger fortløpende, forøvrig forventer jeg ikke at dem skal benytte traktorer fra 60-tallet i driften, blir vel kanskje litt vanskelig på dagens bruk som stadig må utvides og effektiviseres for å kunne overleve.
undrende
28.11.2021 kl 23:07 4826

Ekstremt tåpelig kommentar.hva er forskjell mellom 2.5 og 8 tusen.
Det er vel forskjellen for svært mange mellom tvangssalg av hus eller ei.
Vet ikke hva du ønsker å formidle her om deg selv, men det sier vel litt om det bil nicket også.
Min sønn har også en BMWi8, men har ennå ikke sett han har prøvd å fremheve seg med det på nettet, eller brukernavn
Garmis
28.11.2021 kl 23:08 4810

Jojo, men hva man betaler og sitter igjen med tilslutt er jo avgjørende. Om man som bønder og liknende registret som selvstendig næringsdrivende blir jo summeringen helt forskjellig i forhold til folk flest.
Redigert 28.11.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare

Litt på siden
Når 4 mill nordmenn har elbil hybrid om 5 år hva skjer med strømnettet?
Garmis
28.11.2021 kl 23:21 4750

Jojo, men se for deg en bilforhandler som må ha 2000kvm lokale. Tror du han betaler for dette? Nei, det avskrives som utgifter, og hvem tror du må betale for det. Jo det er selvfølgelig "folk flest" som det alltid er.
Hvis en bonde må ha en "tørke" til hva som helst. Hvem tror du betaler for det? Svaret er "folk flest".....
Garmis
28.11.2021 kl 23:26 4724

Og jeg kan fortsette, hvem tror du betaler for belysning av veiene om natten når det ikke er noen der? Jo "folk flest" fordi det gir kommunene penger....
pengex
28.11.2021 kl 23:27 4715

Akkurat det er nok umulig. Fin ønsketenkning av politikerne men umulig med dagens infrastruktur. Nettstrukturen nå er bygd ut slik at man gambler på at ikke alle makser tilførselen sin. Og hvis man som nå skal ha 2 biler pr husstand med hver sin 32A ladere vil trafoer og sikringer blåses adundas.
Det der kommer nok som postmann på kjerringa som alt annet for politikerne. Utrolig hvor lite fremsynt de er.
Redigert 28.11.2021 kl 23:30 Du må logge inn for å svare

26 kr for å spyle seg litt i morgen ifølge e24- det er dyrt, men jeg tar nok den kostnaden fremfor å stinke som en bonde resten av dagen:)

Skattene er lave i Norge om det er bonden eller hvem annen er en å samme sak
thypoon
28.11.2021 kl 23:35 4660

Glad jeg sikret meg mot høye priser tidligere i høst, betaler 500kr i mnd for stor enebolig. Tjener mange ti tusen på dette hvis strømprisen holder seg høy utover i 22!!

🥳🥳🥳

Du sparer evt, du tjener ikke..
Garmis
28.11.2021 kl 23:40 4623

Egentlig burde ikke produsentene få noen ting, det er allerede betalt igjennom subsidier. (fra Folk flest) Det som burde belønnes er videre foredlingen av produksjonen. Men jeg blir ikke oppmuntret av dette når prisene er 3 gangen. Foreksempel er det noen gårdssalg opp mot Beitostølen som forlanger flere ganger prisen for kjøtt eller ferdig produkt. Det gidder jeg selvfølgelig ikke kjøpe, tenk om de kunne vri litt på tankegangen. Senke prisen til et normalt nivå slik at de solgte 10 ganger mer, med større fortjeneste og et bedre produkt. Slik det er i dag er det middels kvalitet til en altfor høy pris.

Jeg ser den H1. Jeg vet ikke kg pris kjøtt Beitostølen
Redigert 28.11.2021 kl 23:45 Du må logge inn for å svare
Garmis
28.11.2021 kl 23:47 4571

Hehe den fortjente jeg :-)
Hammers
28.11.2021 kl 23:50 4554

Da spotprisen i høst lå over kr 0,60 i Sone 1 - samtidig som utetermometeret viste rundt 20 grader - valgte jeg å binde egen pris på kr 0,755. Jeg så med gru på hvilke priser man kunne forvente når kulda kom og vindmøllene sto stille!
I ettertid; En veldig god tanke.
Redigert 28.11.2021 kl 23:51 Du må logge inn for å svare
H1rik1
01.12.2021 kl 18:19 4077

Gratulerer til dere som var heldige med fastprisavtalen. Dessverre så hjelper ikke dette "folk flest" som ofte har spot avtaler.

Ellers så er rødt på banen med et realt kraftforslag. Hele 450,- skal hver husholdning få når utbytte kommer en gang utpå seinsommeren. Det bør monne mener Rødt. Jeg tipper en gjennomsnitts husholdning vil hoppe i taket av lettelse over å få dekket hele to dagers strømforbruk av staten.

Støre-regjeringen venter 2,3 milliarder kroner ekstra i utbytte fra Statkraft neste år på grunn av høye strøminntekter. Det tilsvarer om lag 450 kroner per innbygger, og dette vil Rødt også gi videre.
Redigert 01.12.2021 kl 18:58 Du må logge inn for å svare
fylla12
01.12.2021 kl 20:31 3920

Dagens strømkrise er en varslet krise .. mere bruk av atomkraft vil tvinge seg frem.
En bekjent har en Toyota Mira desverre så er ikke hydrogen like enkelt å få tak i .....

undrende
01.12.2021 kl 21:06 3841

Dette er bare starten.
Ingen kan vel fortsette på denne måten, uten å ende i konkurs.
Matvareprisene vil i alle tilfeller løftes gjennom taket.
https://www.nationen.no/politikk/fikk-stromregning-pa-60-000-fire-ganger-dyrere-enn-i-fjor/
Maalselv
02.12.2021 kl 00:43 3699

Sitter neppe igjen med særlig mye når gård og grunn har gått på tvangsauksjon.
pengex
02.12.2021 kl 09:39 3436

Det morsomme er at kraften strøm er en gratisvare. Den koster ingenting å produsere og kan lages av tynn luft.
Den vet ikke hvor den kommer fra bare hvor den skal.
Ta en magnet ,en pinne med litt ledning på og du har strøm.
Statkraft og staten tjener tilnærmert 100% så lenge pinnen snurrer gratis. Og det gør den jo.
Det er faktisk billigere å fyre med diesel nå.
1 liter diesel gir ca 10kwt. Traktordiesel koster 13kr literen. Støm 10kwt ca 15-20kr.
Redigert 02.12.2021 kl 10:46 Du må logge inn for å svare
fylla12
02.12.2021 kl 13:32 3262

Sånn lager en sitt eget kraftverk

En kobler en inverter til batteriet ...
Starter bilen og lar den gå.

Jula og andre selger vannkokere som går på 12V.
Start bilen ...
Plugg inn vannkokeren i sigarett tenneren ...
Kok vann til din afternoon tea
Vent litt med å skru av bilen fordi batteriet kan tappes litt for mye.
Slike vannkokere bruker ~ 15A

12V vannkoker kan kobles direkte på ett "vanlig" solcellepanel .
Vannet til min kopp med te som står med min side
Er kokt direkte via ett 240W solcelle panel.
Redigert 02.12.2021 kl 13:43 Du må logge inn for å svare


Dette er ett børsforum. Ikke gjerrigknarken .com

Mye bedre å leve på subsidier og statlige overføringer . Og å brenne gamle traktordekk i ovnen.

V.
vicktor
02.12.2021 kl 16:00 3109

Riggsjef
Jeg er helt enig med deg. Vi minster nå all respekt for disse udugelige politikerne,
som ikke gjør annet enn å plage oss med skatter og avgiften.
Vi har noen andre som også plager folk her i landet og det er ulven.
Den har vi heldigvis skuddpremie på.

Norge har et utall dommer fra menneskerettsdomstolen i....eh...Hague? (en drøss barnevernssaker er rene skandaler med terroriserte foreldre).
NAV-skandalen var en katastrofe for norsk omdømme. Folk ble fengslet.
Politikere som ikke kan beskytte sitt eget folk, f.eks. mot økonomisk konkurs, og med alt det medfører av kjedereaksjoner, boligpriser, kollaps osv.
Er planen at EU nå skal overta alt og "redde landet, folket og samfunnet"?
Eller er ikke det nødvendig nå som folk "faller fra" _PGA_ vaksen?
Redigert 02.12.2021 kl 16:28 Du må logge inn for å svare
vicktor
02.12.2021 kl 16:28 3069

valdresbonden
Det er riktig at dette er et børsforum og Kraftbørsen Nord pool er en handelsplattform ( eller børs) for strøm.