"Idiotforklaring" av markedet!

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2022 kl 20:55

Lite nyheter av interesse på hovedtråden, som for øvrig eies av FKL. Kursen kommenteres, spekulasjoner rundt OPEC+ og Covid, diverse utsettelser, og så kommer den gjentagende gamle leksa om hvor fantastisk selskapet er; med analytikernes kursmål, det fundamentale, tjener gode penger, økning av cash, nedbetaling av gjeld, flere liftinger i Q4, osv. Og over en 2-3 måneders periode så informerte flere ivrige forumdebattanter oss om hvor viktig psykologisk negativ effekt den knøttlille repemien hadde på kursen. Men bla. FKL skulle ha seg frabedt at han hadde fremlagt dette som en hovedgrunn, uten at han dog ville oppgi hvilken annen grunn han hadde vektlagt mer i mange av sine tidligere innlegg.

Som vi alle vet, er markedet interessert i kun en ting, nemlig kjøpe billigst mulig og få god inngang i en kraftig underpriset aksje. Tar vi utgangspunkt i alt det superpositive som forumet skriver om selskapet, så blir alt dette intet mindre enn en ren idiotforklaring av nevnte marked. Et marked som tydeligvis ikke har peiling, det er ikke i nærheten av å se det som eks.vis FKL, thief, undertegnede, m/fl. har sett over aldri så lang tid.

For ellers å referere FKL: "..... på dagens omsetningsnivå så plages vi med salg. Vi har god kontroll på topp 20 og jeg har kontakt med flere store". Jeg regner med at disse nevnte kjenner selskapet meget godt (i motsetning til det øvrige "inkompetente" marked). Men hvorfor i all verden kjøper ikke disse seg ytterligere opp på dette aldeles "latterlige" kursnivået, der pengene mer eller mindre kan plukkes rett fra gata? Litt kjøpepress vil selvsagt heve kursen noe, men topp 20 kunne i det minste kjøpt seg opp inntil kursen lå på eks.vis NOK 1,60. Hvilke betenkeligheter er det egentlig topp 20 har?

Konklusjon: Interessen for PNOR er NULL KOMMA ZERO, og i dag har PNOR blitt omsatt rundt emikurs, mens oljepris og andre oljerelaterte aksjer har gått som en kule. Så for tiden (og over tid) er og blir aksjekursen pillråtten, samtidig som forumet bruker store kalorier på å idiotforklare et inkompetent marked.
Redigert 10.01.2022 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
solid1
16.12.2021 kl 09:55 4531


Er vel foreløpig bare pågrepet. Dersom han blir siktet, får vi nok vite hva siktelsen går ut på.

Vi må uansett håpe at dette ikke har med selskapet å gjøre. Lykke til.
Dado83
16.12.2021 kl 10:07 4468

De kameratene der hadde nok rett til å grave og være negative. Det her er veldig alvorlig for hele Pnor.
512tr
16.12.2021 kl 10:29 4371

Hvis han er pågrepet og ikke varetektsfengslet, står da politiet og holder han fast ute på gata over natta? 😊

Håper virkelig ikke for selskapets skyld at det kommer frem korrupsjon. Om feks selskapet les CEO har betalt under bordet for å feks forlenge lisenser eller faktisk få de i første omgang og det stemmer kan selskapet gå konk. For de som elsker high risk, kjøp med begge henda.
oivindl
16.12.2021 kl 11:53 4256

Politiet kan holde personer i arresten uten varetektsfengsling.
"Dersom politiet ønsker å holde deg fengslet i mer enn 72 timer, må det avholdes et fengslingsmøte hvor en dommer tar stilling til hvorvidt vilkårene for varetektsfengsling er oppfylt."
hofa
16.12.2021 kl 12:02 4216

Politiet kan ikke varetægtsfængsle, det er en dommer, derfor skal han for en dommer indenfor 24 timer eller løslades. De 72 timer er for udlændinge.
Adamek
16.12.2021 kl 12:33 4140

Synes du det er det rette å gjøre i denne situasjonen ? Gavner det noen som helst ? Har det noe med saken å gjøre ?
Etter mitt skjønn har det ingen relevans for saken, annet enn en påminnelse om at noen har gjort noe før, da selskapet het APCL !! Det er vel mer likt barn når de sier "jeg husker nok den gangen da du ---".
Jeg legger også merke til at de journalister som har gitt meldingen ikke EN gang antyder at det har skjedd ting før, da selskapet het APCL !! Sier egentlig mye.

Hvor farlig er det egentlig for Pnor ? Antar man at det er ledere i selskapene som Pnor har kontakt med som er så "lamme" at de tar en anklage mot en/ to tilsatte som har gjort noe galt, som ikke kan relateres til selskapet. Det må da kun være ledere som har/ har hatt urent mel i posen som har grunn til bekymring. De samarbeid som foregår på selskapsplan har da helt andre karakterer. Nervøsiteten til selskaper som er samarbeidspartnere, kan jo kun gjelde at egne ansatte er involvert..

Det er en som ramser opp "Alle forretningsforbindelser vil trekke seg for å beskytte seg selv ?Tidl. forutsetninger fordufter ? Ingen vil vedkjenne seg samarb. ?? Ansattes jobbsituasjon ? Turbulens " ?
Det eneste riktige er vel at aksjekursen vil falle mer, særlig med slike skriverier, og dess like . Jeg antar det er vel hensikten.
Og nkamok som strever på sin måte for å svartmale så grundig som mulig, og mye som mulig.

At aksjekursen får hjelp til å falle endel til (ca. 60 øre), er vel veldig trolig, men det er siste fall nå, før en oppgang. Så er spørsmålet om man da leter fram de store " Kanskje-overskriftene" for å presse kursen mer. Om ikke er det mer trolig at kursen kommer opp til godt over krona etter en liten dipp til.

Vil bare påminne at da korrupsjons-saken i Telia ble oppdaget (gjalt to-tre toppledere), var det ikke store påvirkningen av aksjekursen. Men der var det få (om noen) som vinklet det hel mest mulig negativt i ukevis på noen forumer. Og ikke har jeg hørt at så mange selskaper har flyktet fra samarbeid, enda det er en adskillig mer følsom bransje.

Men så har nå svenskene en tendens til å kjøpe aksjer for å tjene penger, ikke for å svartmale det selskap de har aksjer i.
polion
16.12.2021 kl 13:27 4067

Jeg har gjentagende ganger og med rette klaget på at markedsinteressen for PNOR har vært mindre enn null. Men etter nyheten om at selskapet nå flytter fra Australia til Ullersmo, så får vi plutselig en omsetning på godt over NOK 40 mill. på to børsdager.

PS. Ellers så leste jeg på nabotråden at noen tidligere visstnok hadde snakket med Knut Søvold og fått inntrykk av at nevnte virket å være en rettskaffen mann. Nødt for å dra på smilebåndet av sånne kommentarer. For de gangene jeg har snakket med David Toska på tomannshånd, så fremstår han som intet mindre enn bare en "godslig bamse".

De beste kriminelle tror så mye på sin uskyld at også omgivelse tror på de.
oivindl
16.12.2021 kl 13:56 4049

"Senest tre dager etter at politet har pågrepet og varetektsfengslet en person, skal spørsmålet om videre varetektsfengsling behandles av domstolen i et såkalt fengslingsmøte."
https://www.domstol.no/straffesak/sakstyper/varetektsfengsling/

Har du andre kilder, Hofa?
512tr
16.12.2021 kl 13:56 4078

Ja, du får sagt det .....fra Australia til Ullersmo, dvs. notering på hovedlisten på Ullersmo Stock Exchange😊
denvise2
16.12.2021 kl 14:07 4025


Økokrim bekreftet at PetroNor ikke er innblandet. Jeg ble vettfall beroliget av den meldingen.
Tror vi kan få en kraftig rekyl fremover.
Ha aldri alt i samme kurv!
oivindl
16.12.2021 kl 14:08 4032

La oss håpe at aksjene også sitter i varetekt og ikke slippes på lenge 😊

Gi deg da. Hvordan kan de fly til himmels hvis de sitter i varetekt.
polion
16.12.2021 kl 14:12 4051

Etter alt dette rabalderet, regner jeg dog med at de fleste tok denne noe tvilsomme spøken. Men som solid aksjonær, synes jeg at noe galgenhumor så absolutt bør være innafor. Og Ullersmo Stock Exchange😊 - det lukter kriminell omsetning lang vei.
polion
16.12.2021 kl 14:19 4033

Personlig så er jeg for tiden "ute mot kausjon", som det heter. Det samme må vel også kunne gjelde for aksjer, eller er jeg helt på blåbærtur?
HP17
16.12.2021 kl 14:29 4003

Notering på " Ullersmo Stock Exchange" hadde kanksje vært på sin plass?
For alle som har fulgt dette "skandaleselskapet" over tid husker tilbake til da navnet var APCL og selskapet mente det hadde mange lisenser i Senegal og Gambia. Det gikk jo ikke så veldig bra og det er kanskje ikke så overraskende?
Mener flere har ment at kursen burde opp til kr 2 og mer. Nå er det ihverfall en lang vei dit, tillitt er noe det tar lang tid å bygge opp. PNOR har en lang vei å gå nå fremover som også andre slike små selskaper innen denne sektøren (ex. IOX, QEC m.flere)
Adamek
16.12.2021 kl 20:54 3737

Vær glad den ikke skal inn på Ullersmo' s unoterte.

Når det gjelder tillit, er det noe som resten av styre og stell ikke har mistet fordi en person er anklaget for uregelmessigheter.
Det vil forbause meg om ledere/styrer i andre selskaper ikke er fullstendig klar over at det er noe som kan hende i hvilket som helst selskap, og ledelse. Det er helt utrolig om ledere i selskaper Pnor samarbeider med, eller har kontakt med, vil belaste andre i Pnor - ledelsen for noe de ikke har gjort !
Og Jens Pace har gjort en god jobb før.

Pnor --aksjen vil stige om ikke olja gjør et stort fall. Men det vil også bero på roen rundt selskapet nå. Og hvor mye nervøsitet som skapes for investorene. Særlig traderne.

Humor er på sin plass. Jeg føler med de som sitter lastet over ripa i PNOR og håper vi ser en bunn i disse områdene.

Jeg har lenge vært av den oppfatning at det ville bli salgspress og kjøpsmuligheter i fleng frem til selskapet ble notert på hovedbørsen, men de siste vendinger har overgått min fantasi.

Slik situasjonen er nå kan vi ikke vente at CEO leverer avskjedssøknad før julaften i beste fall.

polion
16.12.2021 kl 23:34 3469

"För det stod inte i programmet", sa Karl Oscar när den stora björnen skjet i manesjen. Det samme må vel kunne sies i sirkus PNOR, "det stod vel inte i programmet at Knut och Gerhard skulle sitta en vecka i fängelse på vatten och bröd och med besöksförbud". Faktisk en virkelighet som i godt monn overgikk fantasien til de fleste.

Bet meg for øvrig merke i ordet "GROV" korrupsjon. For de to nevnte herrer, håper jeg endelig at det hele ender opp med at Økokrim bare har gjort en halvdårlig jobb. Alternatiivt kan det virkelig se stygt ut for de to. Skal man "smørre hjula" litt for å få litt fortgang på saker og ting, handler det om en ting - ikke å bli oppdaget.

Ellers så er ikke "manns minne" særlig langt i finansverden. Før nyttår, så er nok aksjen sannsynligvis over krona igjen. Bare de siste to dagene, er det utrolig mange som har fått øynene opp for dette lille filleselskapet med en mcap på beskjedne 1,2 mrd. Forhåpentligvis begynner nå flere å analysere, spekulere, vurdere og kanskje finne ut at aksjeverdien ikke på noen måte står i stil med selskapets pondus? Og med en CEO i jailen, så er det klart at selskapets lønnskostnader vil gå drastisk ned, med en påfølgende styrket bunnlinje. Nei, kven kveit - ikkje kveit eg!

EDIT: Hva ellers gjelder tråd-tittelen; "Idiotforklaring" av markedet!: Fullt mulig at markedet er en smule mindre idiot hvis det nå tar en PNOR-inngang på ca, 0,85 - 0,90?
Redigert 16.12.2021 kl 23:53 Du må logge inn for å svare
Adamek
17.12.2021 kl 13:29 3092

Kanskje en mulighet for at Mr. Knut greit og enkelt "slipper" å kommer tilbake. Uansett om det kun gjelder hans private selskaper, noe som vel ligger nærmest i kortene.
Foreløpig er situasjonen at Knut nekter, mens myndigheter mener noe annet.
Poenget er også at selskapet Pnor er ikke dratt inn i dette, foruten kobling til Knut's stilling i selskapet. Men det er påpekt private selskaper.

Men med alle negative skriverier har allerede slått inn når det gjelder kursen i Pnor - aksjen. Og jeg forstår at det multipliseres på andre tråder i andre disk.fora også.
Hvor langt ned skal kursen? Som tidligere påpekt, når Negativiteten adderes, vil det påvirke mye.
Men etter hva jeg forstår, har flere påpekt at det skjer kun i min boble. Artig teori det der med "Bobla mi". Men den finns.

Det vil glede meg om kursen stopper nærmere 70 øre (har ikke tenkt å kjøpe, har nok foreløpig). Men jeg heller sterkt til at bunnen vil være nærmere 60 øre, enn 70.
Jeg har tatt feil før, og håper jeg gjør det nå også.

Får vi nå en dipp i oljeprisen ned til 65 § (eller lavere), og god hjelp av alle disse som (i den tro at det er veldig interessant) må ha "lissom" diskusjoner opp og ned i mente om hva Knut kan ha gjort og hva som kan kanskje, hvis om osv. skje dersom at, hvis osv.. Den går i det uendelige. Da ender "vi" vel på 50 øre.

Det finns ingen grunn til fall i aksjekursen nå når man vet så mye som man gjør nå.
De som utnytter negative skriverier, de er der, og vil benytte den så langt de kan. De bare venter på at negativiteten skal spres nok (og understøttes av flest mulig)
Det finns roboter som kan styres sterkt og skremme nok når det trengs.
Så kan man igjen spørre meg : Tror du virkelig at vi her kan påvirke aksjekursen ???? Artig spørsmål det der også Men se på kursen, godt folk. Hva tror dere ?

« Det vil glede meg om kursen stopper nærmere 70 øre (har ikke tenkt å kjøpe, har nok foreløpig). Men jeg heller sterkt til at bunnen vil være nærmere 60 øre, enn 70.
Jeg har tatt feil før, og håper jeg gjør det nå også.»

Og du snakker om at andre snakker ned selskapet…. Jeg synes heller at folk stort sett er kjempepositive og heller prøver å snakke opp selskapet enn ned. Så har aldri forstått hva du egentlig mener. Synes at man heller får la dette ligge. Vi sitter alle i samme båt.
polion
17.12.2021 kl 14:30 2949

Ja, her snakker vi vel om en kretsmester i selvmotsigelser.
hofa
17.12.2021 kl 14:37 2947

FF det er korrekt, men overskriften siger vel også alt om den person. Jeg forstår godt han er udelukket fra hovedtråden og jeg er også færdig her.
Adamek
17.12.2021 kl 17:03 2861

Vil be de herrer å ta en titt på hva de har prestert på de siste to sider i tråden ved siden av. Selv sjefsaksjonær har bedt dem roe seg i flere innlegg og brukt ordlyden "nå synes jeg det blir vel mye negativt her".
Og så fyrer debatantene angående meg: At jeg kommer med motsigelser ??? Og hofa som "forstår godt" ? Jeg har nå mine tvil, og tror det ligger noe der som sier ikke så lite om herr hofa selv. Utelukkelsen fra "hovedtråden" som hofa kaller den, gjaldt det samme som nå. Jeg påpekte alt det negative som ble franført mot Pnor. Da ble det brukt metoden : Du fåkk'e komme i våres gård.

Når det brukes uttrykk som :
Det er ikke omstendighetene om Pnor som diskuteres ? Dårlig pr. ( for Pnor antar jeg menes der) ?Så fyrer sjefsaksjonæren av (etter å ha advart mot mye spekulasjoner) Har vært andre nyanser ?? Og følger opp med "ingen som helst tiltale mot selskapet ! Så mener en at det at selskapet ikke er tiltalt er et "rimelig viktig poeng" ??
At det ikke er tatt ut tiltale mot selskapet er Det Viktigste Poenget For både eksisterende aksjonærer og eventuelle nye !!!

Skribentene gjør et nr. av mine antakelser om aksjekursen. Slik jeg ser det, er de med på å legge grunnlaget for hvor mye aksjekursen skal ned. Og tror de ikke det, så fortsett.
Ett er sikkert : De har uttalt tidligere, og påpekt at det som tøv:
At de skriver side opp og side ned med negative vinklinger, skulle gi grunnlag for kurspåvirkning. Det ble fremstilt som umulig .
Men de må ha svært god tro om meg likevel, siden de mener jeg alene skulle kunne skrive ned kursen fra 90 øre til 60 øre.
Hvor trolig er det da, ut fra deres egne teorier ??

Ja, ja, hofa og gutta boys skal jo ha noe å diskutere. Og snur kappa etter som det passer. Det skal da tross alt diskuteres !!
Men at det er positivt for selskapet, og dets aksjekurs ? Noen som tror det ?
Side opp og side ned med antakelser og spekulering, det er det.
Det ble fremført at jeg lever i en boble ? Da vet jeg hvem som lever i den andre. Og den bobla er ikke den minste. Det blir vel feil å : Tommelen opp ?
polion
17.12.2021 kl 20:39 2750

I forsøk på å preike kursen enda mer opp, kan jeg jo komme med denne:
På de to trådene gjøres et ganske stort nummer av at Økokrim ikke har siktet selkapet. Her må bemerkes at dette bare er foreløpig, ingen vet her noe som helst om endelig utfall før saken er ferdig etterforsket. Skulle det vise seg at to personer meget høyt oppe i hirakiet har tatt seg vel mye til rette i privaten, kan det fort være at man også har blandet kortene privat/arbeid. I sirkus PNOR kan nemlig alt skje, det er i alle fall sikkert.

Man skal aldri si aldri, men hadde det vært noen sjanse for det hadde nok handelen vært stanset.
Redigert 17.12.2021 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
polion
17.12.2021 kl 22:38 2704

Vet ikke om du helt tok nyansene i det jeg skrev, men: Jeg konstaterte bare at saken ikke er ferdig etterforsket og at hvis man har grums i privaten, så kan det være mulighet for at videre etterforskning også kan vise grums privat/arbeid. Ikke før dette eventuelt skulle vise seg, kan det bli stans i handelen. HITTIL har Økokrim intet grunnlag for å mene noe om dette eventuelle "blandingsforholdet", følgelig heller ingen stans i noen handel.
Økokrim har allerede skapt nok dramatikk i PNOR, skulle jaggumeg tatt seg bra ut hvis de i tillegg kom med grunnløse/udokumenterte anklager mot selskapet.
MEN VENT OG SE, store muligheter for at siste kapittel enda ikke er skrevet.

« HITTIL har Økokrim intet grunnlag for å mene noe om dette eventuelle "blandingsforholdet", følgelig heller ingen stans i noen handel. »

Du skal se de har et grunnlag for å si det siden de tross alt har sagt det. De vet nok mer enn oss.
Redigert 17.12.2021 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
denvise2
17.12.2021 kl 22:48 2719

Det er vel liten tvil om at handel hadde blitt stoppet om det var razzia eller mistanke mot PNOR.
Vi husker vel til dømes Funcom..
https://www.dn.no/okokrim-razzia-hos-funcom/1-1-5031246

Har vanskelig for å tro det er gjort noe kriminelt med vilje. Om dei hadde svinn på skogen, hvorfor tiltrekke seg mer oppmerksomhet med å slå seg sammen med APCL, for senere å ville flytte selskapet til "strenge" Norge. Attpåtil hovedlisten med dei tilsynsreglene det innebærer.
Får det ikke til å stemme..
polion
17.12.2021 kl 23:31 2687

Slett ikke uvanlig at en videre etterforskning kan avdekke (mer graverende) forhold, forhold som ikke var kjent da opprinnelig siktelse ble tatt ut. Føler Økokrim at de har noe å fare med, så forsker de selvsagt vidt og bredt. Foreløpig så vet verken du, jeg eller Økokrim hva den videre etterforskning vil avdekke.

Men ikke misforstå, som jeg skrev i et tidligere innlegg så håper jeg at Økokrim i dette tilfellet har bommet helt og fullt. Som noen allerede har nevnt, så kan det hele dreie seg om en form for "hevn" fra en eller annen forsmådd småskurk.

Hvis herrene har foretatt seg noe på vegne av PNOR uten styrets godkjennelse har selskapet en sak og mulig krav mot dem.

Nå regner jeg med at Pace har fulgt med i timen som styreleder slik at Søvold ikke har operert i komplett vakuum de månedene han har vært CEO, så tror vi skal forholde oss til det Økokrim har kommunisert ut.

Nå er det jo ikke Pace som er styreleder, men det endrer jo ikke poenget ditt.
Adamek
19.12.2021 kl 14:25 1880

Riktige poenger, upsidedown. Det er , etter det jeg ser, ikke gjort/tatt forbehold mot selskapet i "saken", fra økokrim.
Har herrene gjort noe utenfor rammene styret har satt, er det herrene som er i sentrum.

Er også enig i at Pace burde være innsatt i saken, særlig siden han trer inn som midlert. CEO. Han har vist kvaliteter før, så jeg går og ut fra at han med en gang har satt seg inn i de momenter som gjelder. Det betyr igjen at:
Om han ser, eller har mistanke om at det er ting som har noe med selskapet å gjøre, er han pliktig å ta tak i den, og ikke minst informere markedet prompte. Særlig om det finns uregelmessigheter som kan påvirke aksjekursen. Det er han kjent med, uten tvil.

Jeg regner med at styret og fungerende CEO informeres fortløpende av Økokrim hvis det fremkommer forhold der PNOR blir direkte berørt.

Vi får se hva som skjer 23. desember. Slipper de ut, er i hvert fall Søvold pliktig til å gi markedet sin versjon.

Men uansett håper jeg han trer tilbake som CEO, hvis det ikke samtidig foreligger tidenes unnskyldning fra Økokrim.
Adamek
20.12.2021 kl 14:28 1604

Jeg er enig i din framstilling. Det er det mye fornuft i. Og det vil nok skje.

Men nå har jeg "tyvlest" på "den andre tråden", og jeg må si jeg er forbauset over hva de får seg til å påstå/lage av konspirasjonsteorier.
Et Lite knippe utsagn :
Er det rart denne saken har rammet selskapet ? (ja undres mye). Økokrim har ansvar? (dristig påstand det der. Har de ikke utført sitt ansvar? Gjør de ikke sin jobb?)
Er i tvil om økokrim er sitt ansvar bevist ??? (dristig, dristig, dristig !) Er det økokrim som har medført skade på "uskyldig part" ? (kan skriverier som begynner å nærme seg Fake news" være en del av den "skade" ?)
Når man ser på diskusjoner og rykter som florerer ? (hvem understøtter. disse diskusjonene?) Du store !!

Nå bør det være på tide å roe ned. Hvem framfører spekulasjoner, antakelser og "kanskje" Og hvor kommer alle på "påstander" fra ? Økokrim ??
Er det noen som har et "snev" ansvar av debatantene, her eller andre steder?

Det hele grenser jo til det absurde !!
Med fallende oljepris, fallende børser og disse "Diskusjoner", anser man vel at det til det beste for selskapet Så får vi se hvor aksjekursen står etter noen flere sider opp og ned og i mente ,med "Diskusjoner" av dette "slaget"