"Idiotforklaring" av markedet!

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2022 kl 20:55
polion
PNOR 29.11.2021 kl 15:51 46885

Lite nyheter av interesse på hovedtråden, som for øvrig eies av FKL. Kursen kommenteres, spekulasjoner rundt OPEC+ og Covid, diverse utsettelser, og så kommer den gjentagende gamle leksa om hvor fantastisk selskapet er; med analytikernes kursmål, det fundamentale, tjener gode penger, økning av cash, nedbetaling av gjeld, flere liftinger i Q4, osv. Og over en 2-3 måneders periode så informerte flere ivrige forumdebattanter oss om hvor viktig psykologisk negativ effekt den knøttlille repemien hadde på kursen. Men bla. FKL skulle ha seg frabedt at han hadde fremlagt dette som en hovedgrunn, uten at han dog ville oppgi hvilken annen grunn han hadde vektlagt mer i mange av sine tidligere innlegg.

Som vi alle vet, er markedet interessert i kun en ting, nemlig kjøpe billigst mulig og få god inngang i en kraftig underpriset aksje. Tar vi utgangspunkt i alt det superpositive som forumet skriver om selskapet, så blir alt dette intet mindre enn en ren idiotforklaring av nevnte marked. Et marked som tydeligvis ikke har peiling, det er ikke i nærheten av å se det som eks.vis FKL, thief, undertegnede, m/fl. har sett over aldri så lang tid.

For ellers å referere FKL: "..... på dagens omsetningsnivå så plages vi med salg. Vi har god kontroll på topp 20 og jeg har kontakt med flere store". Jeg regner med at disse nevnte kjenner selskapet meget godt (i motsetning til det øvrige "inkompetente" marked). Men hvorfor i all verden kjøper ikke disse seg ytterligere opp på dette aldeles "latterlige" kursnivået, der pengene mer eller mindre kan plukkes rett fra gata? Litt kjøpepress vil selvsagt heve kursen noe, men topp 20 kunne i det minste kjøpt seg opp inntil kursen lå på eks.vis NOK 1,60. Hvilke betenkeligheter er det egentlig topp 20 har?

Konklusjon: Interessen for PNOR er NULL KOMMA ZERO, og i dag har PNOR blitt omsatt rundt emikurs, mens oljepris og andre oljerelaterte aksjer har gått som en kule. Så for tiden (og over tid) er og blir aksjekursen pillråtten, samtidig som forumet bruker store kalorier på å idiotforklare et inkompetent marked.
Redigert 10.01.2022 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
Aldara
27.12.2021 kl 00:30 5057

Vel da åpner alt opp imorgen... Pnor også?
Denne fortjener vel bedre enn skarve 81 øre? Firmaet har ikke mistet verdi har det vel?
Fogge
27.12.2021 kl 00:46 5071

Ingenting som har endret seg i situasjonen enda. Venter på en avklaring på hva saken med knut omhandler, før jeg investerer noe ytterligere. Dette blir definitivt en spennende uke, men har min tvil om at saken blir belyst ytterligere på denne siden av året.
Aldara
27.12.2021 kl 01:28 5072

Sett at det ikke blir noe mer info på denne siden av året Fogge, i hvilken retning tror du/alle dere andre at aksjen beveger seg?
Mot 1 kr eller mot 0,60?
Fogge
27.12.2021 kl 01:55 5120

Tipper at den blir liggende omtrent der den er nå, +- 5 øre. Vi får sannsynlig enda en utsettelse på Aje, som en børsmelding denne uken. Ser heller ikke ut til at det blir noe M&A i år, som selskapet også har antydet i Q4, så dette skuffer nok litt, men tviler på at det drar oss noe videre ned. Jeg tror det kreves en trigger før vi beveger oss videre oppover (en av de mange som du kan finne i selskapets rapporter eller en avklaring i situasjonen med Knut).

Håper bare vi får litt mer informasjon fra Knut, slik at jeg selv kan ta et standpunkt i saken. Risikoen for en enda større reaksjon nedover anser jeg som liten, men den er fortsatt for stor til at jeg reinvesterer et større beløp per nå. Det er iallefall ikke nå man skal investere penger man ikke har råd til å tape. Lykke til i den kommende uken, dette blir spennende.
Redigert 27.12.2021 kl 01:57 Du må logge inn for å svare
Aldara
27.12.2021 kl 02:51 5127

Ok,I see.... Gudd Løkk 2 EvrY1....:-D
Slettet bruker
27.12.2021 kl 12:49 4925

Får man bare skapt nok usikkerhet med "tvilende" kommentarer som "dersom, kan hende, hvis og Skal ikke se bort fra" i tiden fremover, er det større risiko for at kursen faller godt under 80, enn at høpet om å se 1 krone , framover.

Men da kan vi jo synge som svensken : Vi klarar det ----
gunnarius
27.12.2021 kl 13:16 4847

Merkelig at det ikke diskuteres den artikkelen som først ble gjengitt på hovedtråden før jul. For her redegjøres det i detalj for situasjonen. Kan godt være at artikkelen kan ha feil, men den samsvarer iallefall på ett punkt - og det er ved å vise til de lisensene som PNOR har i Kongo: TCHIBELI-LITANZI, TCHIBOULA II et TCHENDO II .
De samme lisensene finnes på PNORs hjemmeside under hvor selskapet har virksomhet. Helma vises også til under selskapets historie for år 2009. Helma gjengis også i artikkelen.

Folk burde lese denne artikkelen og diskutere ut i fra denne - ikke kun synse og raljere rundt saken.

Etter mitt syn finnes allerede knytninger som kan tyde på langt mer enn persondeltakelse som ledd i saken . Økokrim skal angivelig ikke gå etter selskapet, men etter hva jeg forstår, mer prosjektene/tillatelsene som står i fokus. Finnes noe snusk rundt disse tillatelsene/prosjektene, så blir selskapet spesifikt satt under lupen.

igjen, sjekk hovedtråden og finn linken som det vises til der. Og ja, det kan være feil i artikkelen, men den gir et langt bedre inntrykk av saken, enn hva som kan leses her på forumet.

Når det gjelder Aje-deal mellom PEN og PNOR har det ikke så langt blitt angitt mer enn at de nigerianske myndighetene trenger tid. Gitt PEN og PNOR har frist til slutten av uka med å bekrefte ved melding, vil denne meldingen kunne gi en bedre forståelse av alvorligheten i saken.
Redigert 27.12.2021 kl 13:21 Du må logge inn for å svare
Kvike11
27.12.2021 kl 13:27 4821

Kursmål på 2,11 er endda lavt sat,
der er så mange gode nyheder på vej.
PEN handel, Gambia giver jackpot , og der findes en god løsning i Senegal, uden tvivl.
Dagens kurs er helt ved siden af skiven
Fluefiskeren
27.12.2021 kl 13:57 4729

Økokrim har vært tydelig på at saken er knyttet til to enkeltpersoner og ikke til selskapet. Hva det eventuelt kan utvikle seg til vet jo ingen, men jeg blir ikke med på spekulasjoner. De er ikke dømt heller, og Økokrim har jo bommet før. Dette får bare gå sin gang. Synes det har vært nok spekulasjoner og diskusjoner.
Redigert 27.12.2021 kl 13:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.12.2021 kl 14:05 4734

Det sies at en ulykke kommer sjelden alene.
Det neste er vel at Nigeria ikke godkjenner Aje kjøpet.
Positive for dere er at jeg har solgt 30% idag. Det bruker å være en god indikasjon på en foreståande oppgang!
Fogge
27.12.2021 kl 14:18 4738

Den saken jeg la ut fra Kongo, la jeg primært ut for å forhindre at noen andre skulle finne på å lage noe stort nummer ut av den ved en senere anledning. Det er klart grove feil i den "artikkelen", som også FKL påpeker. Etter å ha lest gjennom en del saker fra samme avis, er det helt klart at dette er journalister som umulig kan sitte på fakta i denne saken. Det ser derimot ut som at dette er en avis som dikter opp saker for å fremme deres politiske syn.

Hadde saken faktisk omhandlet disse lisensene på et tidlig stadie av etterforskningen hadde dette vært børssensitiv informasjon, noe som ville blitt meldt til markedet. Videre hadde ikke selskapet hatt anledning til å si at de ikke er berørt, samt ville ikke norske medier fortalt at ransakelsen var en "tredjemannsransaking", noe som betyr at petronor er en uskyldig tredjepart på nåværende tidspunkt.
Redigert 27.12.2021 kl 14:20 Du må logge inn for å svare
Mdg1
27.12.2021 kl 14:23 4743

Selskapet er ikke involvert, men det påvirker såklart litt at største aksjonær er siktet. Nå har ingenting endret seg i forhold til verdien til selskapet og jeg tror ikke Søvold kommer til å selge noe på disse kurser uansett om han må gå av. Så det er nok bare psykologi som har senket kursen.
gunnarius
27.12.2021 kl 14:43 4709

Fogge

Som jeg også viser til, det kan være feil i artikkelen og alltid har en mediaeier eller forfatter et syn som skal offentliggjøres. Dv.s budskapet blir ofte vinklet mot egne interesser.

Dette sagt, gitt det virkelig befinner seg mye feil i artikkelen, hvorfor spesifiseres og begrunnes ikke dett i detalj - man avviser artikkelen og innhold kun på et prinsipielt grunnlag?

Dersom det er feil i artikkelen må jo noen vite hva som er sannhet. At noen her på forumet skal sitte med fasit i saken blir utopisk. Hvordfan da hevde hva som er feil?

Er det bedre å stole på folk som har investorrelasjoner her på forumet og tapt kapital - enn å ivareta det "frie ord" via pressen?

Hvordan i alle dager skal noen kunne hevde å sitte med et svar som selv Økokrim ikke vet?

Slettet bruker
28.12.2021 kl 12:42 4460

De som diskuterer så inderlig side opp og side ned med gjentakelser, selvmotsigelser og hva jeg kan se, uten annet enn antakelser. Er slike som ikke klarer å ta til seg det som er fact's.
Når det gjelder svar på ting som selv ikke økokrim ikke vet enda, så er det ikke interessant for disse "diskutørene" å vurdere sakens realiteter .
Men det kan og være at de ikke forstår det som er realiteter. Men det er jo en svært god måte å holde kursen på Pnor - aksjen nede på lavmål.

Jeg forstår det slik at det er flere av "diskutørene" som benytter anledningen "de selv har skapt", til å kjøpe "billige" aksjer. Kanskje er det det som er hensikten ? Først "diskutere" ned kursen ved å så tvil om en hendelse om gang på gang er av-vist har noe med selskapet å gjøre, for deretter å kjøpe Billige aksjer.
Det er jo godt med en privat tråd for slikt !!

Det store Spørsmålet nå er vel hvor langt ned de klarer å "diskutere" ned kursen på aksjen, og ikke minst : hvor lenge blir den liggende der ? Gode gutter det der !

Trådstarter plukket ut sine "likemenn", som medspillere. Snedig gjort .
Skal undres hvor mange vanlig aksjonærer som setter stor pris på at det "bolles" med aksjekursen til Pnor på den måten.
Gullhaugen
28.12.2021 kl 12:46 4449

Ja det ser ut som den dra seg til oppover nå....er det melding på vei????

Noen begynner å sluke aksjer!!!
Redigert 28.12.2021 kl 12:47 Du må logge inn for å svare
oivindl
28.12.2021 kl 13:00 4404

"uten annet enn antakelser"

Nå er det jo antakelser mye av aksjemarkedet handler om. Hvor går oljeprisen, hva skjer med Covid, blir det treff på boringer, kommer det nye oppkjøp osv.
Så posisjonerer en seg utfra hva en har tro på.
Noen antakelser er sikrere enn andre, men ingenting er sikkert.
Å diskutere dette er vel nettopp hovedhensikten med et diskusjonsforum.
Over tid har forventningene til APCL/PNOR vært langt større enn skepsisen, noe som etter min mening slår beina under din teori.
Fluefiskeren
28.12.2021 kl 14:04 4338

Adamek har ikke forstått hva et diskusjonsforum er for noe. Hvis han mener det ikke er plass til et e este kritisk innlegg innimellom alle de positive så er han på feil sted. Han har ingen fullmakt til hva alle andre skal skrive. Eller ønsker han at ingen skal diskutere PNOR? Og at han tror at det påvirker kursen er patetisk. Her har mange av de mest fremtredende skribentene nærmest lovprist selskapet uten at kursen kan sies å ha gått særlig bra.
Slettet bruker
28.12.2021 kl 17:59 4228

Dette er helt vanlig reaksjon etter at jeg har solgt aksjer.
Stopper den opp så får jeg heller slenge ut noen prosenter til😆
Fluefiskeren
28.12.2021 kl 18:18 4198

He-he. Ja du varslet en oppgang for oss andre i dag fordi du solgte 30 % i går. Foreslår at du selger nye 30 % i morgen. 😊😏🤣
Børsbjarne
28.12.2021 kl 19:35 4126

Den var god Fluefiskeren 😂🤣😂
Alle med lidt sund fornuft kan jo se at det er en overreaktion af aktien’s nedtur. Vi er på vanlig niveau om en måned igen.
Godt nytår til alle🥂🍾🎉
Redigert 28.12.2021 kl 21:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.12.2021 kl 20:14 4068

Det der er tøvete mr. Flue. Det er slikt man serverer når man føler seg "tilsidesatt" !

Tør vel påstå at selv på "søstertråden" er det blitt en mer positiv vinkling og bruk av argumenter, uten side opp og ned med tullete og tøvete gjentagelser av argumenter i det vide og berede. Jeg tør gå så langt å si at, de leserne som har fulgt med på det som har foregått de siste to-tre åra i "diskusjonsrommet", angående de såkalte "diskusjoner" som har foregått om uvesentligheter angående Pnor, så er det vel flere som vil være enig med meg enn enig med de på tråden for å drepe kursen i Pnor.

Jeg vil og påpeke at etter at man har redusert negativiteten angående selskapet, så steg kursen 4 øre ??
Kan det ha noen sammenheng med en vri i diskusjonsmåten ?

Kan det være noen som utnytter negativiteten som serveres til det ytterste, til egen fordel (også de som driver på med den slags).
For øvrig : Det virker da slik at "diskutørene " kan føre positive argumenter til torgs, uten å knytte på "men jeg er ikke sikker, kanskje er det noe --, hvis ikke ---, kanskje den eller den ikke har ---, " osv., og likevel klarer å "diskufanimegtere" !

Slett ikke helt sikkert de klarer det videre, men kursen steg da vitterlig da de "greide det". Men så var det nå å forsto slikt.
oivindl
28.12.2021 kl 20:49 3980

"Jeg tør gå så langt å si at, de leserne som har fulgt med på det som har foregått de siste to-tre åra i "diskusjonsrommet"

Jeg har fulgt apcl/pnor langt mer enn et par tre år.
Hovedinntrykket er at det er dominert av nick med lang fartstid, god kunnskap og en positiv holdning til aksjen. Mest imponerende er kanskje den tålmodighet som er vist overfor de som har vært negative, med saklige og gode svar.
De negative har gjerne kommet og gått, gjerne basert på egen posisjon.
Så stryk i hvert fall meg fra listen din.
Redigert 28.12.2021 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
hofa
28.12.2021 kl 23:47 3789

Oivind det samme her, men det er jo ret imponerende vi stadig hænger på, har vi ladet os forføre af chef, FKL og marve-almar???, jeg tror dog stadig på casen og i dag mere end nogensinde, kun tiden vil vise, men der skal dog være plads til meningsudvekslinger.
Gullhaugen
29.12.2021 kl 00:50 3725

Hva åpner vi på i morgen da?? 0.9? Uansett så blir det en rød dag. Oslo børs Sikkert ned 0.60 prosent
Redigert 29.12.2021 kl 07:55 Du må logge inn for å svare
Aldara
29.12.2021 kl 01:32 3681

Er du full Gullhaugen?
Hva mener du egentlig??
Solgt deg ut nå da??
Gullhaugen
29.12.2021 kl 07:42 3561

Nei her selger jeg ikke før 2 kr. Dette er minst en doblingskandidat. Last opp.
Redigert 29.12.2021 kl 07:43 Du må logge inn for å svare
Orca
29.12.2021 kl 08:19 3503

På hjemmesiden til Petronor sier de at målet er 30 000 fat olje i produksjon pr dag innen tre år. Det er interessant lesning opp mot andre små oljeselskap som PEN , deres kurs og produksjon. Vel, bare et litt annet innspill enn det som skjedde rett før jul.
Aldara
29.12.2021 kl 08:31 3486

Klart dette som skjedde før jul var/fortsatt er en overreaksjon! La oss bare håpe nå at de/n som bare MÅTTE ut nå er UTE! Da kan en nordvandring skje!
Aldara
29.12.2021 kl 08:35 3492

Noen som vet om der eksisterer noe shorthandel i denne?
Finner ikke noe på Finanstilsynets sider...
rischioso
29.12.2021 kl 09:32 3415

Det kan være usynlige shortandeler under 0,5% grensen - noe som vil være naturlig at det er spesielt nå som korrupsjonsetterforskningen pågår ...
Slettet bruker
29.12.2021 kl 19:47 3142

Ta en titt på aksjonærenes "venner" på søstertråden. Gjengen "vi skal".
Nå har de fått fart på negativiteten igjen, og aksjekursen faller. Samme taktikk som brukt de siste to åra. Kursen gjør forsøk på å stige, men "gutta boys" klarer med "tror ikke, håper Pnor ikke er involvert, kan det være, osv. osv." å presse kursen ned så snart det er tegn på positiv utvikling. (konfr. hvert forsøk til stign. i kursen til Pnor tidligere). Det tar et par dager, så er kursene falt tilbake til utgangspkt. når de har servert sine negativiteter.

Og så kommer de med "tror du våre "diskuteriader" med negativitet side opp og side ned, påvirker aksjekursen ".

Det kan ikke bli mer utrolig. Å kjøpe aksjer i et selskap, for deretter å gjøre det til en livsoppgave å servere negativitet om selvsamme selskap er ----- !
Så du kan glemme 0,9 så lenge disse "opererer". Men så er jo tidshorisonten fram til 2050, sa en ??? Men de, være aksjonærer, kan jo det derre med å "disutere"! .
Fluefiskeren
29.12.2021 kl 19:54 3126

Den falt mindre enn de fleste andre oljeaksjer i dag. Det hører med til historien.
Gullhaugen
29.12.2021 kl 20:58 3053

Alle gjør som de vil. Jeg kjøpte flere på 0.827 i dag. Denne på vei nå. Hyggelig at noen selger her nede 😊
Konjagi
29.12.2021 kl 21:52 2993

Jeg er ikke mye innpå her, men både må jeg bare si en ting:
DYKK MÅ AKTA DYKK FRÅ DEN STORE FLEKKEN
Gullhaugen
30.12.2021 kl 12:20 2569

heheh her sitter det faktisk en værvøs naken short ...dette kan ta skikkelig fyr nå.!!!
Slettet bruker
30.12.2021 kl 21:43 2397

Det har jeg !
Legger merke til at i dag er det Nyttårshilsner mellom "Diskutørene" og ikke den evindelige gnagingen på hva som er galt.

Kursen stiger 3,3 øre.

Det kan ikke være pga. oljeprisen. Det kan ikke være pga. meld. om Aje - transaksjonen's tidsforskyvn.. (der burde ikke tvilen være så stor at kursen fallt fra 1,15 til 0,8.) Ikke burde det være så stor tvil om Knut - saken heller, for de som forsto meldingene som kom fra Økokrim (at selskapet ikke var innblandet) !! Kun "Diskutørene" fikk malt det negativt, side opp og side ned, og skapt usikkerhet om selskapets fremtid.

Kursfallet ble ene og alene provosert fram av "diskutørenes" svartmaling ved å så tvil om alt som foregår angående selskapet. Og det så snart de gis en anledning. Og gis de ikke en anledning, skaper de annen tvil ved å grave fram gammel dritt, og kopierer lenker fra andre forum hvor samme negativitet florerer.

Men i dag, uten alt dette (kun en som sådde tvil), så stiger kursen 3,3 øre !!!
Men så kommer hverdagen etter nyttår. De finner vel mer negativitet, så det kan produseres nedgang i kursen.
oivindl
31.12.2021 kl 00:01 2303

"Debatt er en måte for flere personer å utveksle meninger og argumenter."
https://no.m.wikipedia.org/wiki/Debatt

HO er et debattforum.