***STRØMPRISEN*** FAKTURAEN FOR VANLIGE FOLK - SKREKK OG GRU

*JBJB
02.12.2021 kl 19:00 103921

Hei folkens:))

Og...Nord Pool melder i dag om 236.25 øre/kWh pluss MVA, el avgifter, Co2 avgifter++++ i Sør-Norge, folkens - hvis denne prisen holder seg gjennom hele julemåneden vil en vanlig forbruker med et gjennomsnittlig forbruk på 3000 kWh i Desember få en faktura fra sitt strømselskap på nærmere 15 000 kr, i Januar - som vi beskrev i vår tråd som nå er fjernet vil de som først får besøk av namsmannen og må frekventere fattighuset de som har skreket høyest om "jorden brenner" og krevd iverksettelse av grønne luftslott - bedrifter og firmaer vil føle utgiftene på bunnlinjen og inflasjonen vil stige raskt og brutalt - Tyskland meldte om skyhøy inflasjon denne uken og proklamerte i rene ord at energiprisene var hovedårsaken - tang og tarefolket i samarbeid med nikkersadelen har tutet om fornybar kraft uten at konsekvensene ved å avvikle stabile kraftkilder har blitt utredet - resultatene ser vi nå med vindturbiner som står stille, solen uteblir og gassleveransene er overlatt til Putins dagsform - vi er fortsatt bare i den første vintermåneden og prisene på strøm kan bli dramatisk høyere når høytrykkene legger seg over kontinentet - periodevis strømutkobling lurer i kulissene hvis kulda legger seg over Europa i Januar/Februar etter at de grønne naive politikerne har klekket ut at prisen til oppvarming skal være mest mulig lik i Norge som på Sicilia/Mallorca - inkassobyråene melder allerede om høy aktivitet hos "vanlige folk" på grunn av de astronomiske prisene til oppvarming og lys her i et av verdens kaldeste og mørkeste land - vinteren vil bli grisete big time - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

NB! Håper dere fulgte våre råd om å binde strømmen slik vi gjorde til 49 øre/kWh inkludert MVA tidligere i år:))

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150 er:
236.25 øre/kWh
https://norgesenergi.no/hjelp/strompriser/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 16.01.2024 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
17.08.2022 kl 23:01 4194

Er det å følge eu blindt å samarbeide? Egentlig?
Tigerberget
18.08.2022 kl 07:31 4155

Ja. Strømregningen går i minus når jeg har fastpris på 79 øre, så strømstøtten fra staten er høyere enn prisen på forbruket.
Slettet bruker
18.08.2022 kl 09:28 4140

Norge følger ikke EU blindt ....
Det gjør heller ikke svenskene ..

Systembolaget og vinmonopolet er noe pampene i Brussel vil ha vekk.
Men Svergie og Norge ville ikke det.

Det er mere samarbeide som må til.
Ett splittet Europa hvor alle sitter på egen tue og med stengte dører er hva Putin drømmer om.

Putin har gjort dagens krise langt værre .
Den eneste fordelen er at dette tvinger frem en langt bedre bruk av resusser

Norge har 25% moms på solcelle paneler mens EU ambefaler helt ned til 0
Det er bare tøv at Norge logrer med halen for EU
Redigert 18.08.2022 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.08.2022 kl 11:24 4098


Noen flere har sett lyset

https://www.biltema.no/nytt-og-nyttig/nyheter/biltema-installerer-1-million-kvm-solceller/

Det er svært mye ledig plass på tak i Syd Norge.


Hugoil
18.08.2022 kl 21:37 4090

fylla: Du høres ut som Hegnar. Ukraina-krigen er stimulert fram av USA. what war we will do (Jens).

https://www.nettavisen.no/okonomi/slik-jobbet-staten-for-nye-stromkabler-som-ville-gi-dyrere-strom/s/12-95-3424230081
"
- Ingen kunne forutse den ekstreme situasjonen vi har fått nå, ikke vi da dette ble planlagt - ikke engang analytikere så dette i starten av 2021, sier kommunikasjonssjef Christer Gilje i Statnett.

Men at Norge er koblet nærmere europeiske priser er ikke arbeidsuhell, men noe som kraftbransjen og norske politikere ønsket at skulle skje: Norge hadde nemlig bestemt seg for at vi skulle bygge ut masse vindkraft. Problemet var at lave priser gjorde at dette ikke var lønnsomt. Norge hadde kraftoverskudd, og trengte ikke mer strøm.


Drøyt to måneder etter at begge kablene var åpnet, i desember 2021, kunne Statnett fortelle at kraftoverskuddet i Norge vil være borte innen fem år, og at det nå haster med mer strømutbygging. Samtidig står man i fare for å måtte rive Norges største vindkraftverk.


Målet var å tjene penger på eksport - konsekvensen dyrere strøm i Norge
Våren 2013 leverte Statnett for andre gang en søknad om å få bygge en strømkabel til England. Det første forsøket i 2001 ble avslått.

Denne gangen ville de bygge to kabler samtidig: En til England og en til Tyskland. De nye kablene skulle kunne frakte litt under 20 prosent av all strømproduksjon i Norge ut av landet.
"

great reset - påtrykt oss av EU og World Economic Forum, for å redde formell og uformell makt (de største pengene)


Noen som har sett den "10% analysen" til Statnett??

Priselastisitet på kun 10% ved nesten 20% volumreduksjon - i dagens vannmagasin+korona+krig situasjon? Høres lite ut.

Tilliten til politikere er svært dalende, desverre. Vil heller ikke ha tilbake Fjerna.
Tenk å tulle bort hele fjorårets valgkamp på klimadebatt.

great reset igjen
Redigert 18.08.2022 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
Hugoil
18.08.2022 kl 21:47 4068

Fra samme link:

"
Det uttalte målet med de to kablene var å øke eksporten og tjene penger. Konsekvensen var dyrere strøm i Norge.

«Endrede priser på norsk side gir en stor gevinst i form av økt produsent- og konsumentoverskudd. [...] Slik den framtidige markedsutviklingen ser ut nå, gir kablene mest sannsynlig en omfordeling fra konsumenter til produsenter i perioden fram mot 2020 og 2030», skrev Statnett i sin analyserapport.

Det Statnett omtaler som omfordeling, er i praksis økte strømregninger for alle.


Trodde på høyere priser uansett
Hele fundamentet for søknaden er at Statnett hadde regnet seg frem til at kabelen var samfunnsøkonomisk lønnsom. Norge som helhet ville få nye eksportinntekter i milliardklassen.

Det betyr ikke at alle kommer godt ut av det, men som NVE-sjef Kjetil Lund en gang sa om slike beregninger: «Gevinsten til de som tjener er høyere enn tapet til de som taper».

Ingen vurderte om de som tapte, hadde råd til å betale og hvilke følger det kunne få. 2021 endte med en historisk høy prisstigning i Norge, nesten utelukkende drevet av høy strømpris.
"

Dette er ikke edruelig:
"
«Hvis kablene ikke kommer, kan det reduserte prisnivået trigge tilpasninger i form av økt forbruksvekst innen industrien, mindre produksjonsvekst eller flere kabler fra for eksempel Sverige.» [...] «Hvis dette skjer får vi et høyere prisnivå også uten kablene, og dermed reduseres den reelle forskjellen i det norske prisnivået med og uten de to kablene».

Statnett har ikke vurdert om Norge ville tjent bedre på at nettopp dette har skjedd.
"

Er dette en utttalelse på Høstfesten?:
"
Statnett skriver i rapporten at deres modeller «underdriver» hvor ofte det vil oppstå såkalte effektbegrensninger (mer forbruk enn produksjon), som er den kraftigste driveren til ekstreme strømpriser. Samtidig mente de at modellen «overdriver» inntektene på kabelen.

De understreker også at de forutsetter at det ikke er noen interne flaskehalser av betydning innad i Norge.

«I våre beregninger av kabelnytten legger vi til grunn at nettet blir forsterket i henhold til eksisterende planer, og at vi i liten grad har interne flaskehalser, spesielt i Sør-Norge. Dette er en viktig forutsetning da interne flaskehalser trekker ned nytten av kablene.»

"
Redigert 18.08.2022 kl 21:57 Du må logge inn for å svare
noprofit
19.08.2022 kl 16:24 3993

Må bare si at Støre bommer så mye når han trekker krigen inn i strøm debatten som han gjorde i debatten i går. Det er helt riktig at det har blitt verre med krigen.

men POENGET er at problemet begynte flere måneder før krigen som startet 24 februar i år.

Strøm probelmet begynte når ledningen åpnet i OKTOBER 2021 og siden har det bare vært et helvete, hvor regjeringen konstant er på etterskudd.

Det nye mantraet nå er at vi skal lide i solidaritet med våre europeiske brødre og søstre selv om kraften vi eksporterer kun utgjør 1-2% av EU's behov.



Hugoil
20.08.2022 kl 13:06 3917

Både Jonas og Erna bortforklarer med Putin, selv om Erna har et visst poeng i det hun mener er et stort poeng - at Putin allerede i 2021 i et par runder over året reduserte gasseksporten til Tyskland, delvis som motreaksjon på enhåndfull militære aktiviteter opp mot russisk grense, hvor bare den ene med UK fregatten i høy fart langt inn i Svartehavet mot russisk grense. Disse hendelsen er norsk presse for dårlig/blodfattig til å klare å dekke, se bare på den tvilsomme Dagsrevy-innslaget fra Ukrainsk side i den 8-årige borgerkrigen i desember 2021 - som ble klaget inn til Presseombudet).) Dette sagt, dette er også alarmerende riktig:
--
Av Odd Handegård.

Energidebatten de siste par ukene er blitt stadig mer virkelighetsfjern, også under Arendals-uka og i gårsdagens partilederdebatt. Partilederne tok utgangspunkt i en oppdiktet virkelighet og konklusjonene ble deretter. Energikrisen har selvfølgelig to hovedårsaker som henger nøye sammen:
De tre-fire siste (unødvendige) kablene til EU, har gjort det mulig for energibransjen å realisere mulighetene i energiloven fra 1990-tallet om å selge norsk strøm så dyrt som mulig, dvs. til EU. Statkraft og andre kraftselskaper har plutselig funnet det hensiktsmessig å importere europeiske strømpriser til Norge. Dette spørsmålet ble knapt nok nevnt i debatten (bortsett fra av Moxnes). I stedet haglet det irrelevante argumenter som jeg har vært innom flere ganger – men som dessverre må gjentas, i alle fall noen av dem:

1. Påstand: Vi har eksportert kraft i 60 år – en vellykket ordning. Vi kan ikke kutte kablene nå. Kommentar: Ingen har foreslått det heller. Kravet er at vi kun skal eksportere vårt overskudd.

2. Påstand: Vi har hatt lite nedbør i år. Kommentar: Riktig enkelte steder, men hovedgrunnen til at det er lite vann i enkelte magasiner, er den ekstraordinære krafteksporten i Agder/Rogaland.

3. Påstand: Makspris vil føre til mindre sparing av strøm. Kommentar: Statistikken fra SSB viser at påstanden er feil. De som har mindre boliger og lavt strømforbruk bruker omtrent det de må bruke. Luksusforbruket til rikfolk er det ingen som gidder å redusere. En to- eller flerprisordning vil trolig heller ikke redusere strømforbruket, men først og fremst være et tiltak som reduserer de økonomiske forskjellene i Norge.

4. Påstand: Putin har redusert eksporten av gass til Europa. Kommentar: Bare tull. Russland er selvfølgelig interessert i å selge gass for å finansiere russisk virksomhet, ikke minst i Ukraina. Det er EU og USA som boikotter Russland, også gassimporten til EU.

5. Påstand: Russland reduserer gasseksporten til EU – derfor må Norge eksportere vannkraft som kompensasjon. Kommentar: Helt vilt. 20-30 TWh med norsk vannkraft betyr ingenting i EU. Derimot betyr det mye at Norge årlig eksporterer over 2.000 TWh petroleum til EU.

6. Påstand: Det er krisen i Europa etter invasjonen i Ukraina, som er årsaken til den vanvittige norske strømprisen. Kommentar: Galskapen i Norge startet før invasjonen i Ukraina.

7. Påstand: Norge må produsere mer kraft, særlig vindkraft, til norsk industri, elektrifisering av sokkelen m.m. og for å eksportere mer kraft. Kommentar: Det påståtte behovet for ny, norsk kraft skyldes i hovedsak politikernes energisløsing – til elektrifisering av sokkelen, og til overdrevne planer om mer eksport og produksjon av batteri-, hydrogen- og datasentre (bitcoin-spekulasjon).

8. Påstand: Med jevne mellomrom oppstår det (angivelig) tørrår som skaper behov for kraftimport fra EU. Vi risikerer at EU vil nekte oss strøm hvis vi reduserer eksporten av vannkraft. Kommentar: Egentlig bare tull. EU vil ikke blokkere eksport av litt strøm (lagd av norsk gass) til Norge fordi Norge eksporterer det mangedobbelte med gass/olje. – Men selv om det enkelte sjeldne år kommer litt mindre nedbør enn vi bruker, er det norske kraftsystemet organisert slik at lite nedbør enkelte år ikke vil få negative konsekvenser fordi det også i slike år alltid er en god del kraft i de norske magasinene – de er aldri helt tomme. I tillegg har vi en rekke flerårsmagasin som skal takle den norske kraftforsyningen i «tørrår» – som i praksis kun er et teoretisk begrep.

9. Under debatten lå en forutsetning som knapt ble nevnt (bare Moxnes fikk kjeft for klimaskepsis av de andre partiene): Forslaget om å eksportere 20-30 TWh fornybar kraft og det 10-dobbelt med fossil energi til EU, var å berge det globale klimaet, altså et fullstendig selvmotsigende sammensurium. – Mangelen på alminnelig sunn fornuft, har jeg skrevet om mange ganger: Det finnes ikke et eneste land i verden med fossile ressurser som kommer til å redusere produksjonen av fossil energi, og det finnes knapt et eneste land som vil produsere så mye fornybar energi at bruken av fossil energi vil bli redusert.

Både Frp, Sp, SV angret på at partiene i sin tid stemte for de siste eksportkablene til EU. De ville ha stemt mot kablene dersom de hadde visst det de vet i dag. Det er beklagelig at kunnskapen i partiene var så mangelfull for 10-12 år siden, men det må muliges kunne aksepteres at også partier må kunne skifte mening – hvis de i dag tar fornuftige standpunkter.

Jeg kikket litt på kommentarene i VG og Dagbladet til partilederdebatten. I Dagbladet og VG (Hanne Skartveit) fikk Støre 6 – til tross for at han burde ha strøket, og Erna Solberg – som ikke sa et eneste fornuftig ord – ble utropt til debattens seierherre. I Dagbladet ble Støre «debattens klare vinner» tross en sammenhengende ordflom med ufattelige mengder feilinformasjon. Vi må dessverre konstatere at heller ikke journalistene i mange av de største avisene våre befinner seg i virkelighetens verden.
--

Ang. punkt 7, hør hele minutt 7 her: https://www.armstrongeconomics.com/armstrong-in-the-media/interview-an-introspective-look-at-the-collapsing-republic-push-for-global-totalitarianism/

(hør forøvirg også minutt 2)
Redigert 20.08.2022 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Hugoil
20.08.2022 kl 13:30 3945

Litt vanskelig å redigere innlegg om de er litt lange - selv om redigeringen er en forkortelse, kanskje HO kan fikse på det)

(hør forøvirg også minutt 2, 19-23 om inflasjon og renteøkningens upresise effekt, 30 om åpent/direkte demokrati istedenfor at folkevalgte skal få styre fullt ut etter deres/Davos ønsker - som du vet: Jonas vil "avvente og se hva EU bestemmer seg for", min56)

Ang. forrige innleggs:
"
Energidebatten de siste par ukene er blitt stadig mer virkelighetsfjern, også under Arendals-uka og i gårsdagens partilederdebatt. Partilederne tok utgangspunkt i en oppdiktet virkelighet og konklusjonene ble deretter.
"
Dette er dere/seerene medskyldig i - fordi du selv passivt foretrekker å bli hyggelig underholdt av et slikt hyggelig partilederdebatt - under sommerlige, hyggelige Arendalsuka. Hvem vil ha brudd/endringer i sannheten her? Vi koser oss og klapper. Programlederen er flink, satdi pent antrukket også. thats it, IT.

..men vær forsiktig, poster du på FB ila. 1 mnd mer enn 10 av de innleggene jeg poster på HO, så blir du sletet. Fordeler du det over 2 mnd, så overlever du, ihvertfall 1-2 år. Ytringsfrihet vet du.
Redigert 20.08.2022 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.08.2022 kl 14:33 3915

>> fylla: Du høres ut som Hegnar. Ukraina-krigen er stimulert fram av USA. what war we will do (Jens). <<

Denne krigen er Putin sitt ønske om gjenopprette det gamle Sovjet.
Alarmen burde gått i 2014 da Putin tok Krim.

noprofit
20.08.2022 kl 14:35 3927

Jæ.. bra innlegg 👍

D r bare helt utrolig som du sier hvordan de vrenger sannheten eller bare plukker det som underbygger deres standpunkt.

J r nesten 100% sikker at Støre regjeringen blir oppløst og kanskje allerede i år pga strømkrisen
Redigert 20.08.2022 kl 14:36 Du må logge inn for å svare
noprofit
20.08.2022 kl 14:39 3976

Bare for å relatere dette til aksjer vil j si at smarteste du gjør nå er å kjøpe så mye olje og oljeservice aksjer du kan, tips til hvilke ser du i andre tråder 😉

Det blir en lang kald vinter 🥶
Mr Karma
20.08.2022 kl 15:31 3949

Fint innlegg. Dessverre er styringen av landet ikke bedre. Det er fantasier mot fakta. Særlig de siste 10 årene har fantasiene vunnet over hele linja. Man oppfordrer til dialog og samtaler til alt mulig. Men man er sjanseløs mot fantasier. Siste 10 årene spesielt i NAV (mantra: Alle som søker hjelp hos NAV er svindlere) har ødelagt hele trygdesystemet. Alle som har hatt alvorlig bruk for det vet at det er en gigantisk svindel. Som sikkerhetsnett er det usikkert og dermed er det ubrukelig. Nå er det altså energisektoren som brettes ut for alle selvstendig tenkende som en nasjonal katastrofe. Hvordan i heiteste klarer man i hydroenergi - Norge å komme i den situasjon at myndighetene i det hele tatt nevner muligheten for strømrasjonering? Vi som er noen år lærte at Norge hadde så mye og billig elektrisitet at vi kunne bruke det til KRAFTKREVENDE industri som så eksporterte produkter som skaffet landet HARD valuta slik at vi kunne importere fra utlandet.

Hva blir det neste som rakner? Banksystemet? , Transportsektoren?,

I sommer har strømprisen i mitt område vært jevnt ca. 4-7 kr kwt. På sommeren! hva blir det da i januar? 20 kr kwt? mer? Legg merke til at ingen går ut og sier at dette er over i 2023. Så alle som ikke får strømstøtte (f.eks Bedrifter) kommer til snart å anta at dette er noe vi må regne med på sikt.. og DA kommer de store avgjørelsene. Nemlig nedstengning eller enorme prisøkninger hvis de ser markedet kan tåle det.
Slettet bruker
20.08.2022 kl 17:00 3927

Det er ikke alle sitter med henda i fanget .....
https://www.biltema.no/nytt-og-nyttig/nyheter/biltema-installerer-1-million-kvm-solceller/

Penga renner inn i den norske statskassa.
Støtte til bedrifter må klare betingelser og staten kan gi litt ekstra så lenge dette ikke
havner som utbytte eller økt lønn/bonus til ledelsen.

Ett naturlig krav er at tak og sydvendte vegg skal ha solcelle paneler.
Bedrifter med tomt bør ha en god grunn til å nei til bakkemonterte solcelle paneler.

Solceller funker bedre i Syd Norge enn Holland p.g.a kaldere klima.
Lys reflektert fra snø og is vil veggmonterte paneler dra nytte av.

EU anbefaler 0 til 5 % moms på solcelle paneler mens Norge tviholder på 25 %
Påstander om Norge dilter etter pampene i Brussel er ikke sant.



*JBJB
20.08.2022 kl 20:18 3868

Hei folkens:))

Og...nå er snart alle profetier i åpningsinnlegget i ferd med å gå i oppfyllelse, folkens - innlegget ble skrevet den 02.12.21 nesten 3 måneder før Putins hensynsløse angrepskrig i Ukraina, men alle med et snev av taktisk tenking så hvordan Europa viklet seg inn i Putins gassfelle - det er derfor forstemmende at dagens statsminister og tidligere statsminister i torsdagens debatt la ansiktet i folder og skyldte på krigen i Ukraina for de elleville energiprisene - de tør ikke henge bjella på katten og ta ansvar for at de med åpne øyne har underskrevet Parisavtalen med liten skrift, godtatt FNs bærekraftmål (husk at djevelen alltid sitter i detaljene) og sleiket EU pampene oppetter ryggen med lovnader om Norge som Europas grønne batteri - i statsministerboligen og pendlerleilighetene er forresten strømstøtten 100% rund baut inkludert nettleie og avgifter - prisene for Norges rene vannkraft skal nemlig opp på et nivå som gjør investorer og nikkersadelen villig til å gå inn med frisk kapital i den grønne galskapen under forutsetning av store statlige skattefinansierte bidrag - Almelid i NHO (han med FNs bærekraftmål på jakkeslaget) i symbiose med globalistene i AP og Hoire har staket ut kursen slik at vi her oppe i et av verdens kaldeste og mørkeste land med 5,3 millioner mennesker skal redde verden selv om Norges samlede CO2 utslipp nesten ikke er målbar i det store regnestykket - Hellas og Spania har det mest ideelle klimaet for elektriske biler i Europa, men der finnes det så godt som ingen slike kjøretøy - det grønne skiftet uten konsekvensanalyser er i ferd med å føre et helt kontinent inn i fattigdom og faren for Sri Lanka tilstander blir stadig mer reell - vinteren vil bli mega griset big time for vanlige folk mens fattighuset/namsmannen blir en "næring i vekst" - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Neste uke blir døgnprisen i NO2 den høyeste som noen gang er registrert i Norge. Mandag bikker prisen 6,08 kroner per kilowattime mellom klokka 18 og 20.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2022/08/21/195866022/stromprisrekordene-faller-som-korthus-ny-topp-mandag

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 21.08.2022 kl 14:24 Du må logge inn for å svare
Hugoil
21.08.2022 kl 12:18 3752

Makrososialisme
Slettet bruker
21.08.2022 kl 16:55 3702

https://www.dn.no/industri/rec-solar/strom/rec-solar-takket-nei-til-gunstig-fastprisavtale-pa-strom/2-1-1281860

Hva som foregår i Norge kan en lure på ....

Kona vil ikke flytte fra Norge men når det er kaldt gjør hun som trekkfuglene og dra mot syd.
P.g.a EU/EØS er lengre opphold i syd helt uproblematisk mens britiske trekkfugler sparkes ut
av redet etter 90 dager og må hjem til engelsk vinter .


*JBJB
21.08.2022 kl 18:03 3656

Hei folkens:))

Og...ta deg en bolle, fylla - pampene i Brussel har kjørt Europa inn i en energikrise på det politisk korrekte alter etter nesegrus beundring for Parisavtalen med liten skrift og FNs bærekraftmål selv om advarslene har stått i kø - de har avviklet alt av stabile energikilder uten konsekvensanalyser og bundet seg til Putins mast - at Norge som et av verdens kaldeste og mørkeste land nå skal tappes for ren energi for å holde båten flytende tar Brussel/Berlin som en selvfølge - pampene i Brussel mener det er en god ide at vi her oppe i iskanten skal betale den samme prisen pr. kwh. som Malta, Mallorca og Sicilia - selv om hele Nordsjøen teppebombes med vindmøller vil dette ikke ha noen betydning for kraftprisene for vanlige folk verken på kort eller lang sikt - at Jonas, Erna og NHO roper etter nye vindmøller til havs og på land finansiert med nye skattemilliarder vil aldri kunne få prisene under 5 kr. pr. kwh, men høres besnærende ut for å lure folket til å ta bølgen - i 2021 produserte Norge ca. 157 Twh. totalt - Eu har et samlet behov for ca. 3000 Twh. årlig og Norge kan aldri erstatte gapet som har oppstått etter nedleggelsen av stabile energikilder i Tyskland, Frankrike, Nederland +++, og reduksjonen som har oppstått etter Putins krumspring - vinteren vil bli grisete big time for vanlige folk - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
SinnaNecer'n
21.08.2022 kl 18:24 3653

Det store strømranet. Politikerne ror så det fosser for å komme seg ut av det og løgner er åpenbart taktikken......

https://www.klimarealistene.com/2022/08/20/arendalsuka-2022-politisk-korrekt-som-forventet/

Partilederdebatt – inkompetanse eller løgn?
Vi siterer fritt (med forfatterens tillatelse, men noe forkortet) fra Øystein Nordfjelds ytring på Facebook, hvor han har satt opp fire sentrale forhold hvor viktige politikere ikke har kontakt med virkeligheten.

Løgn 1. «Strømprisen – det er Putins feil.»
Koordinert historieomskrivning av «klimakameratene» Ap, H og V. Strømprisene startet å stige umiddelbart etter åpningen av de nye kablene rundt sommertider i fjor og gikk bananas utover høsten. Da regjeringen vedtok strømstøtte 11. desember i fjor, dvs nesten 2,5 mnd før krigen brøt ut, så vi allerede priser på 6 kroner pr kWt.
Putins struping av gass til EU legger riktignok ytterligere press på energiprisene i Europa. Men vi bruker ikke gass til el-produksjon eller oppvarming i Norge. Vi importerer imidlertid europeiske priser gjennom de nye kablene. (redaksjonens utheving)

Redaksjonen tilføyer at statistikk for nettoeksport fra vannmagasinene i sør-Norge 2021-2022 viser at denne eksporten er ca. det doble av hva magasinene IDAG mangler for å ligge på gjennomsnittlig fyllingsnivå. Uten eksport, eller eksport på nivå med tiden før 2021, er det ingen magasinmangel. Slike historiske data underslås og man viderebringer heller en absurd påstand fra Statnett om at eksport kun teller 10 % for prisene.

Løgn 2. «Mer strømproduksjon skal få ned prisene.»
Bakteppet er at «klimakameratene» Ap, H og V ønsker en storstilt utbygging av vindkraft (og andre unyttige prosjekter) og har lovet private «klimavenner» 60 milliarder i subsidier fra skattebetalernes lommer. Norges eksport til EU i 2021 utgjorde 6 promille av EUs strømforbruk, og selv en tidobling av eksporten ville ikke påvirket prisene. De nye kablene som åpnet i fjor har en ledig kapasitet tilsvarende 1/4 av Norges samlede el-produksjon, eller 3000 vindturbiner, om man vil. Med priser som er 10-20 ganger høyere enn normale norske priser er det lite tvil om hvor strømmen fra nye utbygginger vil gå (jfr figuren). Vi vil altså miste enorme naturområder til vindparkprosjekter med levetid på kun 15-20 år mens noen private aktører vil tjene seg søkkrike – UTEN at det vil hjelpe norske husholdninger eller bedrifter. Er dette bakgrunnen for at ledelsen i NHO (Almlid, Hauglie (H)) løper rundt med de samme løgnene. De representerer de største «klimaprofitørene».

Løgn 3. «Mer strømstøtte vil føre til økt inflasjon og økte renter.»
Fremført av finansminister Vedum (Sp).
Redaksjonen påpeker: Utsagnet har INGEN sannhetsverdi siden det i utgangspunktet er inndratt langt mer kjøpekraft (økt moms, strømpris og avgifter) enn de smulene som nå deles ut som såkalt «kompensasjon». Statistisk sentralbyrå (SSB) kalkulerte tidligere i år at inflasjonsgraden gikk ned 2 % fra 7,9 til 5,9 % nettopp pga strømstøtteordningen vinteren som var. Vi har beklageligvis en finansminister som ikke forstår elementær sosialøkonomi der det først og fremst vil være viktig å begrense de mest sentrale prisdrivere som BÅDE slår inn i produksjonslivet og hos husholdningene.

Øystein Nordfjeld påpeker: Alternativ er svensk modell: La kraftselskapene betale tilbake overprisene til kundene. Kraftselskapene er aksjeselskaper, og tilbakebetaling av overpris fra aksjeselskaper til deres kunder vil ikke føre til press i økonomien. Dessverre demonstrerer Vedum igjen at han er inkompetent og uegnet til jobben. Han fremstår nå som en nyttig idiot for «klimakameratene», og Sp burde seriøst vurdere å trekke seg fra regjeringen.

Løgn 4. «Nye kabler bidrar kun 10% til økte strømpris».
Nordfjeld: Gjentatt av flere i går, bl.a Solberg og Støre, og viser til at dette er beregnet av «ekspertene». Vel, dette er de samme «ekspertene» som mente kablene kun ville føre til en prisøkning på 3-4 øre og som er noen av profitørene i denne saken: Statnett og Statkraft. Ledelsen i Statnett har villedet befolkningen og trolig mange politikere helt siden 2013 og er kritisert av Riksrevisjonen for dette. De bør umiddelbart settes under administrasjon og granskes. De brukte eksempelvis «forsyningssikkerhet» som argument for kablene enda de visste at de aktuelle markedene (Tyskland og UK) bygde ned sin stabile termiske kraft (kull og kjernekraft) og dermed ikke ville være i stand til å levere en slik sikkerhet.

Redaksjonen presiserer at 10 %-utsagnet ovenfor er en udokumentert påstand, og klart i strid med kjente fakta om eksportvolum og fyllingsgrad.
Hugoil
21.08.2022 kl 21:13 3572

Støres "Det er krig i Europa" er en stretch. Kanskje det skyldes CIAs bidrag på denne siden: https://no.wikipedia.org/wiki/Europa

http://images.evrazia.org/images/map-2-small.jpg
pengex
22.08.2022 kl 08:38 3423

Derfor ler trønderne..... https://www.trondelagkraft.no/strom/strompriser/
Men kabling mellom nord og sør........umulig.....
Redigert 22.08.2022 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.08.2022 kl 09:31 3375

Så var presidenten i World Economic Forum i Davos, herr Ernas ex-utenriksminister Børge Brende, i media igjen for første gang siden tidlig våren 2020 (innlegg i Dagbladet eller VG) med en artikkel sammen med sønnen til Røkke. Den handlet om "La oss bruke de høye strømprisene til å få lagt om energikildene. Innholdet og konkretiseringen var omtrent på samme nivå som de nå halvveis fallerte prospektene ved børsnoteringene i 2020 for de grønne selskaper, bla. statlig tilrettelegging. Statlig tilrettelegging var jo en av grunnene for de 2 nye strøm utenlnadskablene - ved at strømprisen ville gå opp slik at vindkraft ville bli mer lønnsomt.

Det kommer mye tvilsom fra World Ec Forum og internettsidene deres er hyperintensivt overfylt med futuristisk tankegods, bla. chiping av barn:
https://www.weforum.org/agenda/2022/08/ethics-not-technological-limits-will-be-the-guiding-factor-for-an-augmented-age/
Det skumle er at dette forsterker den transhumanismen som WEF allerede har gjort seg til talsmann for og at WEF har så enorm innflytelse på regjeringer over hele verden og dessuten kontrollerer FN-systemet.

Fram til korona-furoren brøt ut i 2020, klarte man å få olje så upopulær at den krakket totalt. Det er jo bra for WEFs great reset og grønn energi. Men så ble Oljefondet og andre så fristet av å kjøpe svært BILLIG olje at prisen likevel steg mye, igjen på fortjenestemulighetene. Deretter har man klart å få oljprisen så DYR at andre energipriser også blir dyre, dyre nok til at grønn energi kan virke interessant igjen. Disse forstyrrelsene er grunnen til INFLASJON og renteøkninger. Så de rikes pengespill gagner dem og middelklassen og under må ta kostnadene. Men WF tror at dette skal gagne alle på sikt, tror jeg. Kanskje ikke Støre tenker mest på seg selv, eller? Det er jo ganske vanlig. Ihvertfall hvordan beholde /få velgere og samtidig klare å gjennomføre politikken fra WEF. Det blir det endel UFORSTÅELIG STÅHEI av, med forklaringer som ikke får lov til å komme på trykk, heller ikke i norsk presse. Både DN og FA er gode til det.
Redigert 22.08.2022 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
Odi.1
22.08.2022 kl 09:38 3367

Mdg med Rassmuss i spissen vil gi ( lav pris) på Norsk Gass til EUROPA , en solidaritets handling i følge dem selv.
Nå sitter det en Minstepensjonist kone i OSLO med 1000 kr igjen pr måned etter att OSLO Kommune har forsynt seg av Minstepensjonen hennes, i følge sønnen.
Så Kommunistene i Oslo har det med solidaritetstanker for Norske innbyggere.

1000:-: 30dg = 33kr pr dag å leve for etter at Oslo Kommune har forsynt seg til Strøm og Tak over hode.
I disse "33" kr er det også Avifter og Mva på mange av produktene , dette skal Staten også ha inn i kassen sin.

Får bare inderlig håpe ikke dette menneske og Sønnen har gitt sine stemmer under valg til Kumulere politikere i AP-MDG-Rødt SV eller SP
Da har dem INGEN grunn til å klage!!
https://www.nettavisen.no/okonomi/93-aring-ma-punge-ut-til-oslo-kommune-jeg-finner-det-helt-uakseptabelt-og-harreisende/s/12-95-3424301279

Denne Udemokratiske Kumuleringen må en få fjernet!! 0 Demokrati før dette er på plass i riket!


Hva er det som foregår i Norge for tiden??


Barth som "Messias og Frelseren for folk flest i Norge ? " SE hvor flink og SNILL jeg er med dere !! "

" IKKE MYE DYRERE: – Strømmen er ikke spesielt mye dyrere for deg og meg gitt det som er verdens rauseste strømstøtteordning, sier statsråd Espen Barth Eide (Ap) "


Redigert 22.08.2022 kl 09:50 Du må logge inn for å svare
*JBJB
22.08.2022 kl 19:36 3274

Hei folkens:))

Og...hvorfor har ikke solcellebedriften Rec solar et eneste solcellepanel på sine mange kvadratmeter med tak, folkens - det ville jo vært en gylden mulighet til å fronte det grønne skiftet med egenprodusert strøm og peke nese av forurensende importert kullkraft - spør for en venn - skrekk og gru...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
pengex
22.08.2022 kl 20:46 3225

You don't get high on your own supply.
Odi.1
22.08.2022 kl 23:20 3160

Spetalen sier det er spekulanter som sitter med gevinsten på EL kraften; jeg er helt enig.
Odi.1
22.08.2022 kl 23:22 3167

Det blir for lite energi og for ustabilt og dyrt. Det er ett helt ok supplement på tak etc. Bruke skogsområder ,utmark og dyrka områder til dette , er totalt uansvarlig.

Se Micael More doc film Homans off the Planet på youtube...
Redigert 23.08.2022 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Odi.1
22.08.2022 kl 23:34 3179

En kan si mye om Donald; men dette advarte han hele Europa "eliten" om ... Tyskerene satt å lo bak ryggen på han!! Dette burde vært spilt av hver dag i NRK
Odi.1
23.08.2022 kl 07:45 3095

Det Partiet som først melder at dem vil beslutte å trekke Norge UT AV EUs energibyrå Acer blir den gigantiske ,solide vinneren av minst de to neste Stortingsvalg og Kommunevalg !! Just say

Redigert 23.08.2022 kl 07:46 Du må logge inn for å svare
pengex
23.08.2022 kl 09:25 3051

Har vært veldig stille hos mdg nå. Hvor er de grønne predikantene. Det er jo nå de burde slå i bordet når europa fyrer opp olje og kullkraftverk igjen.
noprofit
23.08.2022 kl 09:32 3042

Dagbladet mener:
Nei til makspris

Jeg må virkelig si at disse mediene, må slutte å kappes om å være enig med regjeringa, kan de ikke begynne å grave frem litt statistikk og harde fakta.

Dette var et problem som uansett ville dukket opp, STRØMKRISEN STARTET i FJOR, og er ikke Putin skapt, det er for lite fossil energi på markedet.Krigen har forsterket det men denne energimangelen har ligget i kortene i flere år.
Hugoil
23.08.2022 kl 13:02 3003

La oss få se "10% analysen".

Energikrise? Never let a crisis go to waste (- som det het så kjekt under korona-krisa):
https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/energy/the-biden-administration-urges-struggling-families-to-buy-solar-panels/
Odi.1
23.08.2022 kl 13:04 3032

Ja, sent i retur miljøprisen dem reiste med fly for å hente... Som protest?

Hvordan går det med denne klokka i Oslo som teller ned til 2030 ? Har de strøm til den....
Redigert 23.08.2022 kl 13:06 Du må logge inn for å svare
*JBJB
25.08.2022 kl 22:27 2809

Hei folkens:))

Og...da vi startet den slettede tråden i August 2021 og denne fra Desember 2021 om den grønne galskapen og de eksploderende strømprisene var det nesten ingen som så fanden på veggen, folkens - nå er temaet head lines i alle store medier og i morgen (lørdag 27.08.22) toppes de eksploderende energiprisene med beløp pr. Kwh som selv tang og tarefolket kan si seg fornøyd med - den grønne galskapen satt i scene av Parisavtalen med liten skrift/ FNs bærekraftmål og pampene i Brussel (husk at djevelen alltid sitter i detaljene) har satt et helt kontinent ut av spill og truer nå med å mørklegger det samme kontinentet når nettene blir lange og kulda setter inn - industridød i Norge og Europa, galopperende inflasjon, renteøkninger og en overarbeidet namsmann er takken for at tang og tarefolket med følge har fått sette dagsorden i klimaredaksjonen i ARK, VG, DB og resten av hylekoret - EU redaksjonene (tør ikke å nevne navn, men blant andre renner bokstav nr. 8 som første bokstav i navnet oss i hu) har sin egen agenda og marsjerer i takt med nikkersadelen - vinteren vil bli grisete big time når nettene blir lange og kulda setter inn - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....

NB! Håper dere fulgte våre råd om å binde strømmen på et fornuftig nivå i fjor høst, folkens - vår egen fastprisavtale på 39 øre/Kwh + Mva , avgifter og nettleie er i dag rene gullgruven og uoppnåelig i dagens marked!

https://www.vg.no/spesial/2022/stromprisene/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 26.08.2022 kl 19:52 Du må logge inn for å svare
*JBJB
27.08.2022 kl 19:49 2534

Hei folkens:))

Og...velkommen til Parisavtalen med liten skrift, FNs bærekraftmål (djevelen sitter alltid i detaljene) og grønne drømmerier uten konsekvensanalyser fra pampene i Brussel som blir bukket inn i det Norske storting og tvangstredd ned over vanlige folk, folkens - i morgen settes foreløpig ny prisrekord med 5,55 kr/kwh pluss Mva, nettleie og avgifter i Øst og Vest - selv med 90% strømstøtte vil fakturaene bli grisete når nettene blir lange og kulda setter inn - i vårt naboland Sverige begynner myndighetene å forberede befolkningen på bortfall av energi og strøm til vinteren slik vi har advart mot over lang tid - pendlerleilighetene og Statsministerboligen har som kjent 100 strømdekning, god innetemperatur og sannsynligvis dieselaggregat i kjellerne - først når kaffelattemaskinene går i svart vil tang å tarefolket starte sutringen - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....

Ferske tall fra strømbørsen Nord Pool viser at det søndag vil settes nye prisrekorder for strøm på Øst- og Vestlandet.
I øst og vest vil maksprisen søndag bli på 5,55 kroner pr. kilowattime, som er 38 øre høyere enn maksprisen lørdag. Prisen vil i disse områdene nå sitt høyste mellom klokken 21.00 og 22.00 på kvelden søndag.
https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/08/27/7920748/ny-stromprisrekord-pa-ost-og-vestlandet?internal_source=sistenytt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Bracon
27.08.2022 kl 21:33 2499

Kjøp strømmagregat. Har kjøpt Champion 2,2. Funker perfekt til mitt bruk. Kjører varmtvannsbereder, vaskemaskin, støvsuger, micro, lager mat på 2 platersovner fra Power, kjører kantklipper i hagen, høytrykkspyler++++++ Strømselskapene skal ikke flå meg med bonuser til ledelsen. (Følger selfølgelig med på 95 oktan) Alikevel kommer jeg bedre ut med aggregatet.
geo01
28.08.2022 kl 01:24 2422

Trist de slitermed troverdighet om dagen,
Det er forskjell mellom hvem som forurenser.
Vi burde doble co2 avgiften her hjemme så vil det ordne seg for hele verden.
Kulll er gull for europa,mens Mdg sitter og ser på.
Mr Karma
28.08.2022 kl 10:25 2309

interessant Bracon. kan den brukes til PC ? og et dumt spørsmål: Den må vel svive utendørs?

Du har kanskje regnet ut kwt pris? har et sted selv som jeg vurderer å gi blaffen i disse strømbaronene. Bruker den lite, men betaler over 4000 kr i året bare for å få lov til å være abonnent......

forresten solgte litt ved her om dagen til noen i nær krets. Intervjuet de litt.... det er etterspørsel etter ved, men det er overhode ikke noe panikk, Folk har tydeligvis en blind tiltro til "systemet". Strømstøtten er bra, men den har også fungert som en demper på alvoret. Merk at støtten tilfeldigvis er gitt primært til STEMMEBERETTIGE. Det er nok ikke en tilfeldig strategi.....
Bracon
28.08.2022 kl 11:10 2317

Kan lett brukes til PC, og TV. Jeg har den inne også. Har kjøp eksosrør som jeg har mot en ventil i huset. Kan plasseres ved ett åpent vindu. Søker du opp Champion 2200w så får du produktbeskrivelse der. Kjøpte mitt aggregat på Bauhaus.