Recsi uke 49


Nå er snart uke 48 ferdig og 49 står for tur. Som forventet var det ikke bare RECSI som var i fokus. Håper at denne tråden og kursen på Recsi blir bedre for alle oss som er glad i aksjen uansett om vi er på Granca, Tøyen eller andre plasser😀
Dolly
04.12.2021 kl 15:31 22907

Spennende dette. Ikke til å komme bort i fra makro og hva som skjer generelt på børsene også vil påvirke Rec i uke 49. Og kan det komme noe news rundt bbb. Noen tror den godkjennes før jul, andre først på nyåret. Kommer helt an på hvem du spør antagelig:

https://www.marketwatch.com/amp/story/bidens-big-social-spending-bill-probably-will-pass-senate-this-month-without-many-cuts-to-it-analysts-say-11638466738
karve
04.12.2021 kl 15:33 22885

En ide måtte jo å være å LUKE UT alle som er så dumme at de svarer på innlegg som ikke hører hjemme her ? Det er det eneste som hjelper :)
Ta invest
04.12.2021 kl 15:38 22827

Skal vel mye til for att det ikke blir en liten dupp ned sånn som helga utvikler seg, om ikke det kommer nye nyheter igjen da. Håper erstatter for TT blir annonsert i slutten av uken . USA News lar vist vente på seg ser det ut for .
Dolly
04.12.2021 kl 15:39 22811

Kan ta med denne også. Kan omicron vise seg å egentlig være bull? Gode nyheter rundt denne mutasjonen vil helt sikkert dra markedet opp.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/12/04/195806984/lege-omikron-kan-vaere-slutten-pa-pandemien
questi
04.12.2021 kl 15:47 22761

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/11cb178a-e66d-411e-b721-6143877b5b89

"...Selskapets styre vil fra og med tidspunktet for gjennomføringen bestå av Kristian Monsen Røkke
(styreleder), Annette Beate Waknitz Malm Justad (styremedlem/nestleder), Audun Stensvold
(styremedlem), Lene Landøy (styremedlem) og Seung Deok Park (styremedlem)..."


Ifølge den foreløpige agendaen så vil Annette Justad fungere som nestleder etter Røkke Jr.
Av en eller annen grunn er Seung Deok Park 'lenger ned' på rangstigen.
Linkedin profilen til Annette angir henne som både 'Vice Chairman' og 'Chairman' for øyeblikket.

Kankje Hanwhas innflytelse er mindre (eller forsøkt holdt mindre) enn Akers?

Tror ikke vi hører stort fra selskapet annet enn EGF i år. Neste år går BBB igjennom, ny CEO før sommeren kanskje. Masse action neste år!

Helt uavhengig av BBB så vil ML starte opp igjen. Det kan ikke være noen annen grunn til at Hanwha kjøptr seg inn allerede nå.
Men blir spennende å se hvor stor del av fabrikken de tenker ha "til eget bruk"? Tenker de starte opp solcellefabrikk sjøl, hvor mye trenger de til det?
Eller vil de bygge waferfabrikk (i tillegg)? Hva med batterier? Mulighetene er enormt spennende. Og det som er sikkert er at mange planer er lagt,
de er bare ikke kommunisert ut. To be continued.... som de sier i serieverden.

Helt uavhengig av BBB så vil ML starte opp igjen. Det kan ikke være noen annen grunn til at Hanwha kjøptr seg inn allerede nå.
Men blir spennende å se hvor stor del av fabrikken de tenker ha "til eget bruk"? Tenker de starte opp solcellefabrikk sjøl, hvor mye trenger de til det?
Eller vil de bygge waferfabrikk (i tillegg)? Hva med batterier? Mulighetene er enormt spennende. Og det som er sikkert er at mange planer er lagt,
de er bare ikke kommunisert ut. To be continued.... som de sier i serieverden.
Spurs8
04.12.2021 kl 16:44 22544

Enig. Hanwha kjøper ikke seg inn uten at ML skal åpne. Er best mulig betingelser som gjør at åpning ikke bekreftet. Det siste er selvsagt min mening. Men de går ikke inn i selskapet uten at de vet. Tipper de selv tar mye av kaka. Vinn vinn

Enig her altså. Hanwha kan nå sikre seg lokalt produsert poly med lite karbonavtrykk. Made in America på skikkelig ESG vis. Blir veldig spennende!

De har en stor solcellefabrikk i Georgia, Hanwha Q Cells.

Q cells er Tysk.


Spennende tider! En ting som virkelig forundrer meg... hvem i huleste selger REC aksjer til under 20 kr nå som vi har HS på laget???

En liten observasjon:
Sist emi så duppet kursen ca 12% under emi-kurs. Hvis dette skulle gjenta seg så får vi en bunn på omkring 17,5. Dette tenker jeg må være den eneste motivasjon for å selge, ingen annen! Nyheter kan komme når som helst...å være ute da så har man gått glipp av mer enn de 10-15% som jeg anser er å høste nedover i dagens kursbilde. Men for all del.. For å si det slik- jeg ble i hvertfall tom for midler uka som gikk!

Med den økningen som skal skje i USA vil det vel ikke være noen sensasjon om de satt opp en fabrikk nr2? Eller kan fabrikken i Georgia utvides kraftig?

Får følge med på Bitcoin kursen i helga. Kan gi en fin indikasjon på om optimismen i hos investorene er på vei tilbake. Uansett vil det nok bli volatilt fremover ett stykke. Høye energipriser i Europa(og Norge), ett Russland som ypper og inflasjon som øker.
Personlig følger jeg også med på en indikasjon som ga oss positive nyheter for ikke så lenge siden og ergo kan det skje igjen.

Og ikke minst, skumle omikron 🤣 Mye dritt vi skal vasse i langt opp etter øra! Det er mye dritt i verden, ingen tvil om det. Men at det grønne skiftet kommer for fullt de beste årene er det ingen tvil om!
Rubin
04.12.2021 kl 22:23 21257

Ekspertene sier nå at Omikron er like «skummel» som en normal forkjølelse…🤧

Magefølelsen sier "buy the dip" i kommende uke. Så synd at jeg er fullinvestert.

Hva tror du? Blir uke 49 en god kjøpsmulighet i RECSI?

Ja, jeg tenker det kan bli tilbud til uka. Etter hva jeg har erfart tidligere så kan kursen gå overraske langt ned til tross nylig gode nyheter. Men blir sikkert feil å basere seg på såpass enkel forskning 😅 Jeg ble klarte hvertfall ikke holde fingrene vekk fra kjøpknappen både da vi nærmet oss 20 og 19,5- så fullinvestert her også gitt! Men uansett, er man langsiktig så tror jeg man treffer latterlig bra uansett bare en kjøper i disse dager!

Mange som tenker på å ta pengene av bordet da?

Nei, ser ikke helt argumentene for det. Er ingen trader jeg da. Kjøper på fundament og venter på at caset skal gå i oppfyllelse. Ser ut som caset har styrket seg betydelig siste tiden med Hanwha sitt inntog.

Kjøper mer.
jeg øker hver måned uavhengig om vi er på 18 eller 25.
MorganKane
05.12.2021 kl 18:14 19034

Slett ikke dumt,

På 3-6 måneders sikt er alt under 30 penger på gata. Anbefaler dog alle å gå sakte og rolig inn. Ved sterk oppgang ikke selg, men ikke kjøp mer eller. Bare la stå. Kjøp p duppene. Hvis ikke de kommer så finnes det andre muligheter også.
Redigert 05.12.2021 kl 18:15 Du må logge inn for å svare
manman01
05.12.2021 kl 18:24 18962

Sidder roligt, det har lønnet sig indtil videre (:
Uchihabrah
05.12.2021 kl 18:29 18904

Enig med deg her, MK. Slik som vi kjenner til REC, så gjelder det å være tålmodig og akkumulere ved røde dager. Ikke gå all inn på dager med store medie overskrifter, som oftest finner man en bedre inngang ved å være tålmodig og kjøpe seg inn over tid, fremfor alt med en gang. Jeg tror denne taktikken kan gjelde frem til meldingene kommer, da vil nok ting endre seg. Akkurat nå er REC en volatil aksje og selv om jeg personlig mener at det er latterlig at aksjen kan kjøpes for 19.45kr, så tørr jeg ikke å kommentere om dette er en fin inngang eller ikke. Dette er pga. historikken til REC, med all volatiliteten. Kan gå ned, kan gå opp.

Langsiktig derimot er jeg helt enig med deg. Disse prisene er nærmest som å plukke penger fra gaten, gitt at man har et langsiktig perspektiv, tåler svingninger og at REC leverer. Ting blir nok knallbra på sikt.

Håper at alle har hatt en fin helg og fått slappet av! Ikke stress med REC eller markedet forøvrig, når det kommer til dag-til-dag pris. Alt ordner seg :)
MorganKane
05.12.2021 kl 19:45 18556

Takk takk Uchi,

Selv så blir jeg bare sittende fremover. Både i REC Og hydrogenpro som jeg har det meste av pengene i. Tørrlast er en liten reserve. Gjør nok ingen endringer før det kommer nyheter av betydning. Og kommer heller ikke til å diskutere her noe særlig.

Ha en fortsatt god søndag og ikke minst god uke. Husk, tålmodighet lønner seg. Det er lett å plukke gode aksjer. Det er selve timingen som er umulig og derfor, i hvertfall i et større perspektiv, bør vektlegges mindre.

Redigert 05.12.2021 kl 19:46 Du må logge inn for å svare
Taycen
05.12.2021 kl 21:15 18141

Ikke glem at kursdrivende nyheter kan komme på rad og rekke .. plutselig får vi melding om ML oppstart og nye kontrakter etc

Ja, det er vel ingenting i veien for at f.eks Group 14 technologies annonserer bygging av fabrikk i ML med oppstart 2023. Vi har også Sila Nano og flere potensielle nyheter. Alt avhenger vel ikke av BBB må signeres først.
Blir det minus imorgen også er det vel bare å logge av...
grabein
05.12.2021 kl 21:41 17942

Jeg blir sittende, dette er min "Apple-aksje". Om 10 år, når Kina er veltet som tekno-supermakt, USA har tatt over og India har blitt for alvor å regne med, så står REC midt i smørøyet. Jeg har vært med på så mange opp- og nedturer her, og blir selvsagt i strålende humør når verdien stiger, men helt enig i at prisingen i dag er langt fra der den skal være.

Jeg tror faktisk at REC Silicon en dag i min levetid vil minst tangere ATH, hvis de da ikke blir kjøpt opp på veien og jeg blir tvangsinnløst. Men det vil uansett være på en vesentlig høyere kurs enn i dag.

Har ikke muligheten til å dypdykke i selskap og velger derfor å sitte long i Rec fordi det fundamentale ganske enkelt er fenomenalt:
-De produserer produkt som er sentralt i TRE ulike bransjer som alle er i rivende utvikling/økning pga det grønne skiftet.
-USA er fast bestemt på å få opp egne verdikjeder i alle tre bransjene for å kunne konkurrere med Kina, og for å få opp egne arbeidsplasser innen grønn økonomi.
-Rec har en teknologi som gjør at de produsereer med langt lavere energiforbruk enn konkurrentene, samt at de i ML har tilgang til vannkraft som gir langt lavere karbonavtrykk enn de andre. Dette er stadig viktigere fremover.
Summen av dette gjør at jeg ikke kan se at Rec skal unngå å bli en vinner de neste årene. Små tilbakesteg blir det sikkert, men de fundamentale driverne vil gjøre jobben og trumfe alt annet, for å si det sånn.
Uchihabrah
05.12.2021 kl 22:18 17655

Mhm. Blir nok sittende de neste årene selv, slik som ting er og med mindre noe negativt plutselig forandrer fundamentet. Sagt det før og sier det igjen, langsiktig er det ingen tvil for meg at alle forutsetningene selskapet har manglet over så mange år endelig vil ligges til rette. Jeg tror at ikke bare vil REC gjenåpne ML og produsere produkter som hele den vestlige sivilisasjonen vil ha behov for, men at selskapet vil vokse til nye høyder og virkelig vokse de neste årene, fordi markedet vil være så stort. Reisen har egentlig såvidt begynt... ting blir gøy de neste årene! :)
omac
06.12.2021 kl 12:23 16712

Tydelig at det er masse velvillige selgere under 20, sniker den seg opp til under 20 kastes det hundre tusenvis av aksjer ut.
seth
06.12.2021 kl 12:28 16652

Det gikk ganske fort også. Kan det være dekking av short?
Falco1
06.12.2021 kl 12:29 16639

Du glemmer helt kjøpere:)) Aksjen er i spill i et marked som ikke greier å prise denne riktig:))
Redigert 06.12.2021 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
06.12.2021 kl 12:33 16561

Traders paradise :)
Falco1
06.12.2021 kl 12:47 16415

Her lukter det short hjelp handling. Vi har sett siste tiden at short små dekker seg inn oppover hele veien noen hjelper de med å dekke inn før det ender i katastrofe for disse :))
Redigert 06.12.2021 kl 12:48 Du må logge inn for å svare