Evergrande og Kaisa group har missligholdt laan

Slettet bruker
KINA 09.12.2021 kl 16:55 3438

Det mest kjente eksemplet er China Evergrande Group. Det har til nå tapt 87,7 prosent av børsverdien. Evergrande har gjeld og forpliktelser på rundt 2700 milliarder kroner.

Evergrandes aksjekurs sank til en ny bunn onsdag, idet eiendomsgigantens finansielle situasjon blir stadig mer prekær. Kinas nest største entreprenør hadde avtalt å betale 82,5 millioner dollar i renter mandag, etter en utsettelse på 30 dager.

Ifølge BBC har långiverne imidlertid ikke fått betalt, og dette kan utløse et såkalt «kryssmislighold» av internasjonal gjeld på rundt 19 milliarder dollar. Det er dermed snakk om det største misligholdet i Kinas historie.

Eiendomsselskapet Kaisa ble suspendert fra handel ved Hongkong-børsen. Onsdag ble handelen i selskapets aksjer nok en gang stanset, uten noen forklaring fra ledelsen. Tirsdag meldte de lokale avisene imidlertid at Kaisa samme dag lå an til å misligholde lån på 400 millioner dollar. Dette kan i sin tur medføre at ytterligere 11,6 milliarder dollar i gjeld blir ansett som misligholdt, skriver Finansavisen.

Det har vært en lånefest i Kina siden Finanskrisen i 2008. Da åpnet Kina lånekranen og enorme beløp gikk ut. I dag står næringslivets gjeld for over 160 prosent av BNP og husholdningers for rundt 60 prosent.

Kinesiske selskaper har i år misligholdt utenlandsk obligasjonsgjeld på 10,2 milliarder dollar. Dette er en ny rekord. Eiendomssektoren står for 36 prosent, ifølge Bloomberg.

Kinesiske eiendomsselskaper sliter tungt. Renten på høyrisikolån er på over 20 prosent og boligkjøpere er nervøse. Salg av nye boliger falt med 38 prosent i november, ifølge China Real Estate Information Corp.


https://resett.no/2021/12/09/slutt-pa-lanefesten-i-kina-na-begynner-misligholdet/
Redigert 09.12.2021 kl 18:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.12.2021 kl 20:10 3228

Evergrande Has Finally Defaulted: Here's What Happens Next

Fitch said the developer did not respond to its request for confirmation on coupon payments worth $82.5 million that were due last month, with the 30-day grace period ending this week, and so assumed "they were not paid."

The non-payment has triggered an "event of default" on Evergrande's bonds and its other U.S. dollar notes will become due immediately and payable if the bond trustee or holders of at least 25% in aggregate amount declare so, Fitch said. The same "cross default" is true for Kaisa, which, according to Refinitiv data, has note maturities totlling $2.8 billion next year, and $2.2-3.2 billion of maturities each year between 2023 and 2025.

Fitch said there was limited information available on Kaisa's restructuring plan after it missed $400 million in offshore bonds repayment on Tuesday.

https://www.zerohedge.com/markets/evergrande-has-finally-defaulted-heres-what-happens-next

Redigert 09.12.2021 kl 20:13 Du må logge inn for å svare
MSoleim
09.12.2021 kl 20:18 3207

Hvordan tolkes dette når børsene i Asia åpner i natt da tro? Full fest og alt som normalt?
Slettet bruker
09.12.2021 kl 20:21 3191

Vel, dette har vsaert kjent i over ett doegn naa uten at boersene har falt mye pga. av dette.

Men eiendomsmarkedet i Kina er i ferd med og gaa overrende, for det stopper ikke ved Evergrande og Kaisa Group. Leste ett sted at rundt halvparten av de kinesiske eiendomsselskapene er i ferd med og gaa konkurs.

Paa toppen av dette kommer omikrom viruset som kan oeke antall covid tilfeller i verden med mer enn 1000% slik det har gjort det i Soer Afrika. Men det kan jo hende at dette tilsammen vil utloese nye runder med stimuli. Saa hvem vet hvor dette ender? Det kan like gjerne ende opp.

Men en ting synes ganske sikkert, og det er at dette vil bremse den kinesiske oekonomiens forsoek paa vekst. For den kinsesiske eiendoms bransjen utgjoer en stor del av den kinesiske oekonomien. Og noe som gjoer eiendomsselskapenes situasjon enda verre, er at boligsalget i Kina har falt rundt 40% de siste 3 maanedene.
Redigert 09.12.2021 kl 20:27 Du må logge inn for å svare
MSoleim
09.12.2021 kl 20:52 3132

Markedet vet vel ikke helt hvordan man skal tolke det kanskje. Fasiten kommer i natt. Hvis Asia surner følger vel resten etter i morgen. Er jo heller ikke topp stemning på Wall Street idag. Blandet, men det daler nedover på slutten her nå, likeså oljepris.

Kommer vel noe tall fra USA imorgen og, gjør det ikke?
omans
09.12.2021 kl 20:58 3114

Mislighold staves med kun en S.
Eller er dette en form for misse-konkurranse?
Slettet bruker
09.12.2021 kl 21:09 3082

Har fulgt dine tidligere kommentarer med interesse Omans. Men dette innlegget synes jeg var lavmål…
omans
09.12.2021 kl 21:12 3058

Har "fulgt" krakkulf'en i 10 år, og det er det samme i alle innelgga, 10 år, til slutt er det ikke annet å gjøre enn å ta krakken ved krakk-beina. Selvsagt er det bedre å ignorere nissen, og har blocket individet. Men noen ganger bare artig å spre litt nissegrøt. Ikke kan han skrive heller, trener vel ikke så godt på norske'n nede på Kypros.
Redigert 09.12.2021 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
doctor
09.12.2021 kl 21:23 3022

Det er vel klart for alle etterhvert at markedet ikke er i stand til ¨klare seg uten stimuli. Det er ingen symmetri i dette lenger - krisene utløser "artificial stimuli" men disse pakkene forsvinner ikke når forholdene normaliseres. Markedet er rett og slett ikke i stand til å tåle dette. Kortsiktig er selvsagt dette ok men ser man litt frem i tid er dette katastrofe. Face it - USA er konk. De vil aldri være i stand til å kunne betjene sin gjeld selv om man forsøker å inflateres seg ut av den. Trump foreslo jo å misligholde gjelden og forhandle fram en løsning med kreditorene.
Når det gjelder oljeprisen er jo den drevet av kartell virksomhet (noe som ellers er ulovlig i de fleste andre næringssammenhenger). Norge kommer til å bli stilt til ansvar for, mot bedre vitene, ha solgt dette produktet. (på samme måte tobakksprodusenter engang ble dømt for salg av tobakksprodukter etter at helseskade var påvist).
Til slutt Omans skal ha kred for å være bull og pengetrykking har vist seg å være en genial ide! Hvorfor ikke bare intensivere dette?
Redigert 09.12.2021 kl 21:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.12.2021 kl 21:34 2982

Ja, slike sleivspark under beltet er aldri greit. Er selv nederlender, og det finnes nok av folk som kommer med usaklighet rund innlegg de ikke liker. Ren rasisme. Norge for nordmenn, og så må du bo her, og skrive perfekt norsk. Mener du noe annet enn kirken blir du brent på bålet.
Jeg har Evergrand og Kaisa på min observasjonsliste, og det er interessant å følge med hvordan dette løses. Problematikken er flere år gammelt nytt, men vi er nå i sluttspillet og da er det greit å følge med. At det påvirker veksten i Kina er kjent stoff, og de fleste tror ikke at dette er sammenlignbar med Lehman Brothers. At en evt. konkurs, vil ha konsekvenser er selvsagt. Hva myndigheter foretar seg er også noe å følge med på.
omans
09.12.2021 kl 21:41 2956

Jeg tror mange ikke vet hva såkalt pengetrykking er for noe. Noen tenker at FED har en seddelpresse og øker volumet på disse i omløp.

Sagt på engelsk: When people say the Federal Reserve "prints money," they mean it's adding credit to its member banks' deposits.

Etter i morra forventer vel de fleste at FED skal fremstå hawkish på møtet 14-15 desember etter morgendagens inflasjonstall.
Dvs at renta skal opp ila 2022. Det har markedet visst i lang tid nå, allikevel er bl.a. Dow Jones svært sprek i opptakten til dette.

Når de er hawkish så vil det si at renta blir hevet og andre stimuli blir redusert, trukket tilbake. Dvs en er i høykonjunktur, og ikke lenger i lavkonjunktur der man er "duete".

Når det gjelder Kina er det nok ønskelig for myndighetene der å få orden på veksten, og stimulere på i andre deler av økonomien, ift at eiendomssektoren blir restrukturert, og tatt vare på mer av myndigheter, og ikke på spekulanter som har tatt gjeld over hodet.

Redigert 09.12.2021 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
doctor
09.12.2021 kl 22:04 2920

Det er jo akkurat det med seddelpressen som er en korrekt beskrivelse. Pengevolumet har økt eksponentielt de siste årene (bare sjekk dette!)
Pengene er "printed out of thin air" for å sitere Schiff. Det er nå så mye kapital i omløp som det aldri før har vært - å det meste ev dette er gjeld. Rentene er kanskje på vei opp (har ingen tro på dette) for det betyr bare en ting nemlig defaults av stater (USA) og for leveraged firma som Evregrande og Kaisa hvor de utenlanske kreditorere allerede har tatt betydelige tap. Nei, det blir noen hawkiske kommentarer fra Powell i morgen, men thats it. USA (måde markedet og landets gjeld tåler ikke renteoppgang.) En skrikende syk narkoman pasient trenger ikke mer dop skal han noen som helst sjansje for å bli frisk.
Slettet bruker
09.12.2021 kl 23:43 2828

Det jeg er skuffet over er alle verdens finansgenier som allerede i aar 2010 fortalte oss at dagens oeknomiske politikk vil foere til ett kjempekrakk. Jeg er ikke skuffet over sannheten i hva de sa, for hva de sa er riktig. Det jeg er skuffet over er at de glemte og si at det kan ta en 10-15 aar foer det skjer, og at boersene vil sette nye rekorder foer vi kommer saa langt.

Men naa begynner vi og naerme oss slutten. Gjeldsballongen har saavidt begynt og sprekke i Kina, hvor mange land har tilsvarende gjeldsproblemer i samme og andre bransjer som saalangt er skoevet under teppet ved hjelp av pengetrykking. For en ting har Peter Schiff hatt rett i hele tiden, og det er at som heroin missbrukere gjoer, saa trenger oekonomien til stadighet stoerre doser med penger for og ikke gaa konkurs. Og det har den faatt ved hjelp av pengetrykking. Men pengetrykking er ny gjeld som har skapt dagens uhaandterbare gjeldsballong. De kan selvfoelgelig svare med og trykke enda mer og utsette endeliktet. Det ville vel kostet Kina ett eller annet sted mellom 50 og 100 milliarder kr. pr. maaned i noen aar fremover for og stagge konkursene i eiendoms sektoren, noe som sikkert er haandterbart en stund hvis de vil. Men det ser ikke slik ut saalangt. Og det er ikke bare eiendomsbransjen som sliter med gjeld. Den er rekordstor privat mange steder i verden, det samme med statsgjeld, og bedriftsgjeld. Noe som kan stagge veksten verden rundt.

Det er kun en ting som kan utsette dette, og det er enda mer av det som ikke har virket tidligere. Mer pengetrykking og gjeld;-))) Aarsaken er at de fleste land har brukt mer penger enn de har tjent de siste 50 aarene etter at man gikk av gullstandarden. Og slik er det fortsatt. Det er kun land som Norge og noen faa til som har kjempeinntekter fra en eller annen ressurs som har unngaatt denne oekonomiske fellen. . Men siden de fleste land fortsatt lever over evne, forverrer situasjonen seg dag for dag. og naa maa regningen for dette saa smaatt begynne og betales. Men det er klart at rydder kineserne opp, og pengetrykkingen fortsetter rund baut kan alle holde paa noen faa aar til foer stoerrelsen paa verdens gjeldsboble sprekker og skaper verdens stoerste finanskrise ever. Time will show naar det skjer. Men jeg tror det maa enda stoerre stimulipakker til en dagens for og holde markedet i toemme en stund til.
Redigert 09.12.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
omans
10.12.2021 kl 06:10 2733

Samme for meg hvordan folk vinkler ting, investeringer går ofte dit det gir avkastning/tro på avkastning. Kan hende diverse vekstselskaper har løpt løpsk, men når det kommer til verdisetting, blir det ofte et mål på inntjening i bedriftene og forventninger til fremtidig inntjening.

Evergrande har vært kjent lenge og siste utvikling blir kun som en registrering av hendelse, ikke en Lehman hendelse på Kina/verdensøkonomi. På mandag ble det kjent, det noen tror ble kjent torsdag.
https://finance.yahoo.com/news/evergrande-crisis-no-lehman-moment-044659849.html
Redigert 10.12.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.12.2021 kl 22:47 2587

Omans tar feil her, fordi dette begrenser seg ikke til Evergrande. Dette vil alle se naar eiendomsselskap etter eiendomsselskap gaar konkurs de neste tre fire maanedene.. Hvor det kinesiske boligsalget har falt rundt 40% de siste tre maanedene som er det samme som og kaste bensin paa konkurs baalet.

Bolig/Eiendomsmarkedet i Kina er i ferd med og krakke med lik linje som hva det amerikanske boligmarkedet gjorde i 2007/2008. Det blir litt og rydde opp i for de kinesiske myndighetene. Vi snakker om mange billioner kr i tap.
Redigert 10.12.2021 kl 22:49 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.12.2021 kl 09:53 2366

Den Kinesisk eiendomsutvikler katastrofen vokser i omfang, og har saavidt startet. .Det samme vil skje hver eneste maaned i flere aar fremover, og ofte fra de samme selskapene om og om igjen etterhvert som ny gjeld forfaller med tiden.. Det anslaaes at rundt 40% av de kinesiske enendoms selskapene vil gaa konkurs.


All eyes will be on Chinese real estate developer Sinic Holdings, which warned last week it’s not likely to repay offshore bonds worth $250 million due on Monday.

On Friday, another developer, China Properties Group, said it had defaulted on $226 million worth of notes.

Ratings agencies issued a fresh round of downgrades on Chinese property firms last week.

It comes as investors remain in limbo as uncertainty over the fate of heavily indebted Evergrande looms.

https://www.cnbc.com/2021/10/18/china-property-defaults-risks-for-other-developers-pboc-on-evergrande.html

Tipper de kinesiske myndighetene maa ut med minst 10 billioner kr. for og rydde opp i dette kaoset i loepet av de neste 5 aarene. Hvis ikke mer.
Redigert 14.12.2021 kl 10:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.12.2021 kl 16:32 2288

Chinese property developers collapsing. China property group, Sinic Holdings, Evergrande, Kaisa group, Shimao +++

Chinese property developer shares and bonds plunged after a deal between units of Shimao Group Holdings Ltd. heightened governance concerns in an industry already grappling with a liquidity squeeze.

JPMorgan Chase & Co. analysts said a connected-party acquisition announced by the developer late Monday “not only implies tight liquidity conditions for Shimao, but is also a corporate governance red flag.” The latest crisis comes as economic activity in China likely slowed in November partly due to the worsening downturn in the property sector.

Shimao’s shares sank 20% Tuesday, their biggest drop ever, after plunging 12% a day earlier. The property firm’s dollar and yuan bonds also tumbled again, pushing down other Chinese high-yield notes with them. A gauge of property developer stocks fell to the lowest since early 2017, and China Evergrande Group’s shares dropped as much as 9.3% to a record low.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-14/shimao-risks-rise-economy-likely-slowed-evergrande-update
Redigert 14.12.2021 kl 16:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.12.2021 kl 23:16 2104

30.12. 2021

HONG KONG, Dec 30 (Reuters) - Shares of China Evergrande Group (3333.HK) tumbled on Thursday after the embattled real estate developer did not pay offshore coupons due earlier this week.

Evergrande, whose $19 billion in international bonds are in cross-default after missing a deadline to pay coupons earlier this month, had new coupon payments worth $255 million due on Tuesday for its June 2023 and 2025 notes.

https://www.reuters.com/world/china/china-evergrande-shares-fall-after-report-missed-coupon-payment-2021-12-30/
Slettet bruker
04.01.2022 kl 13:06 1860

Med minst 10 av de stoerste eiendomsutvikler selskapene i Kina paa vei mot konkurs, ligger videre vekst i den kinesiske oekonomien tynt an. Dette kan fort utvikle seg til aa bli Kinas Lehman Brothers oeyeblikk. For i tillegg stuper boligsalget i Kina.

Today; China’s authorities are sending a clear signal that there will be no let up in their crackdown on the property market, meaning the industry will remain a concern for investors for some time to come.

https://www.zerohedge.com/markets/beijing-sends-warning-evergrande
Redigert 04.01.2022 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.01.2022 kl 08:56 1710

SHANGHAI: The number of Chinese companies "consistently overdue" on commercial paper payments jumped 26 per cent in December from a month earlier as a liquidity crunch hitting Chinese property developers reduced their ability to service debt.

A total of 484 companies were overdue on at least three commercial paper payments in the period from Aug 1 to Dec 31 last year, according to the Shanghai Commercial Paper Exchange.

https://www.channelnewsasia.com/business/china-commercial-paper-delinquencies-surge-property-developers-struggle-2429636
Slettet bruker
13.01.2022 kl 05:26 1639

Nytt kinesisk eiendomsselskap kollapser paa boersene i Kina.

Nervøs børsstart i Asia – nytt kinesisk eiendomsselskap stuper på børsen

Den høye inflasjonen i USA, rekordhøye smittetall i verden den siste uken og usikkerhet rundt den kinesiske gjeldssituasjonen gjør at investorer er nervøse. Det er en blandet utvikling ved Asia-børsene torsdag formiddag.

«Inflasjonen i USA nådde syv prosent i desember og vil sannsynligvis være på rundt 7-8 prosent i flere måneder fremover. Det forsterker nødvendigheten av rentehopp av Fed fra mars. Det å få kontroll med inflasjonen er Feds hovedprioritet i 2022», skriver den australske storbanken ANZ i en morgenrapport.

Eiendomsselskapet Sunac China Holdings har stupt med 17 prosent ved Hongkong-børsen. Selskapet planlegger å gjennomføre en rettet emisjon og hente inn rundt fem milliarder kroner. Aksjekursen har falt med 67 prosent de siste 12 månedene.

I januar forfaller det rundt 1,8 billioner kr. til betaling for kinesiske eiendomsselskap, hvor store deler ikke kan betales, og slik fortsetter det hver maaned fremover. Denne katastrofen kan fort utvikle seg til aa bli Kinas Lehmann Brothers situasjon. Det er ingen tvil lenger, gjeldsboblen er i ferd med og kollapse..
Redigert 13.01.2022 kl 05:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.01.2022 kl 07:32 1561

Og hva skal man tro om denne voldsomme haussingen, er det en som begynner å bli smånervøs for at krisen i Kina kommer til å ramme USA ?
Eller har jeg blitt alt for mistenksom ?

https://finansavisen.no/nyheter/makro/2022/01/11/7801150/spar-monstervekst-for-amerikansk-okonomi

Bybonden...
Slettet bruker
18.01.2022 kl 09:18 1376

China's Property Sector Is Crashing Again And This Time It Has Reached The Country's Biggest Developer. Country Garden.

Country Garden is one of the few remaining large, (arguably) better-quality private developers that had been largely unscathed by the liquidity crunch, even as peers such as Shimao Group Holdings - a recently investment grade developer whose collapse in December was viewed as "more devastating than debt crises at Evergrande and Kaisa" - dramatic reversals in their credit ratings.

At least until now... and now that Shimao has imploded, Country Garden remains perhaps the final and most visible bellwether for contagion risk, as unprecedented levels of stress in the offshore credit market threaten to drag good credits down with bad.

Or at least she was, because on some of Country Garden's US dollar notes plunged to record lows in the wake of a report that the firm failed to win sufficient investor support for a possible convertible bond deal. Longer-dated bonds were trading as low as 69 cents on the dollar as of late Friday.

https://www.zerohedge.com/markets/chinas-property-sector-crashing-again-and-time-it-has-reached-countrys-biggest-developer
Slettet bruker
20.01.2022 kl 05:17 1265

Kineserne vil la eiendomsutvikler selskapen bruke deposit penger eiendoms og huseierne har skutt inn som sikkerhet kjoep av bolig (og at den ferdigstilles) for og betale gjeld. Noe som betyr at de samme eiendomsutvikler selskapene ikke har penger til og ferdigstille eiendommene/bygget/husene kundene har kjoept.

Dette blir det samme som om myndighetene skulle tappe pensjonsfond, og naar pensjonene skal betales, saa er det ikke penger igjen til og gjoere dette. De er borte.

Slik at dette betyr at det vil staa igjen haugevis av halv ferdige byggeprosjekt i kIna ingen har penger til og ferdigstille. Man skyver med andre ord den samme krisen foran seg i tid.. Samtidig som dette skjer, faller boligsalget i Kina kraftig.
Redigert 20.01.2022 kl 05:22 Du må logge inn for å svare