Ett nytt politisk parti i Norge?

Ikke Penge Dum
NORGE 15.12.2021 kl 14:34 318

Ref Spetalen sine kommentarer.
Jeg er blitt ganske lei av udugelig politikere og at det finnes «yrkes politikere», politikere som har sin egen personlige agenda de forfulger, og politikere som jukser (falske reiseregninger). Synes de fleste også er overbetalt (lønn pluss alle godene, iallefall sett etter alder og cv på noen av dem. Toppen av dette er dette med Acer, Elektrifiseringen og at JS kan bli sentralbanksjef.

Hva sier dere til ett politisk parti som:

Begrense yrkerpolitikerne igjennom:
- legge begresning på maks 10 år på storting og/eller regjering eller statssekretær i ett departement.
- legge begresning på maks 10 år enten kommunestyre, fylkesting, fylkesråd, byråd ordfører eller statsforvalter.
- sentralbanksjefen eller vise sentralbanksjefen kan aldri ha hatt en politisk rolle eller vært aktiv medlem i ett politisk parti.
- forsvarssjefen kan aldri ha hatt en politisk rolle eller vært aktiv medlem i ett politisk parti.

Redusere jukse initiativ og gjøre lønn mer i tråd med befolkningen:
- lønnen til alle på stortinget skal være medianlønnen + 20%, mao for 2020 statistikk ca 53 000kr pr måned. Regjeringen får en lønnspott som statsministeren og regjeringen fordeler selv internt. Denne summen tilsvarer 19*medianlønn*1,5. hvis alle fordeler dette i snitt likt blir lønnen før skatt på ca 794 700kr pr minister.
- for å slippe å føre reiseregninger kan alle politikere ta kollektiv helt gratis. Man inngår ordning med taxiselskap for bruk av dette og at det sendes faktura med beskrivelse av til og fra og formål. Regjeringsmedlemmer får sin egen bil og sjåfør (det gjør de allerede idag).
- har stortingsmedlemmet lengre reisetid enn 1time (hver vei) så mottar man bostøtte på 10.000kr flatt. Juks med bostedsadresse straffes med anmeldelse for økonomisk utroskap og reduksjon i maks antall pr på tinget.
- telefon dekkes via ordning i fellesskap og bredbåndsstøtte til hver representant med 750kr i måneden (de får dette dekket idag slik jeg forstår det).
- veldig romslig lønn mtp frynsegodene, men likevel en drastisk reduksjon fra dagens lønnsnivå!!!

Strømpriser:
- innføre ett system likt som i «gamle dager» der man «får» 3 bolker av kilowatt timer pr mnd. De første 500kwh koster 30øre, de neste 1000kwh koster 40øre, og de neste 2000kwh koster 50øre. Dette er 3500kwh pr mnd for 1550kr og er 45øre pr kwt. Etter 3500kwh så er det til markedspris. Dette gjelder hele året, og er pr mnd. De aller fleste husstander vil bruke mye mindre enn 3500kwh.
- bygge ut mer vannkraft og havvind
- stoppe opp med elektrifisering av sokkelen, la plattformen klare seg med gassen eller at de får finne på noe med havvind
- strøm skal ha 2,5 mva sats (se lengre nede)
- elavgiften fjernes.
- industri og bedrifter skal få ett lignende system som privatpersoner skissert ovenfor, men må utredes grundig først. Dette for at vi skal holde på våre komparative fortrinn med kraftkrevende industri og produsere hydrogen rimelig eller batteriproduksjon rimelig.
- lage en statlig havvind selskap gigant der man inviterer inn andre kommersielle aktører til å eie 50/50 staten pluss andre der man skal satse knallhard på å få lønnsomhet i havvind felt i nordsjøen mot storbritannia og mot danmark.
- lage ett statlig geotermisk selskap der man bygger ut geotermisk varmekapasitet der det er lønnsomt til enten fjernvarme eller elektrisitet (jo dybere med, jo mer lønnsomt).
- sette av midler til forske aktivt på Thorium kraft og kartlegge forekomsten av Thorium og analyser rundt hvor det er mest optimalt å plassere slike gruver og drift av disse gruvene. Bygge test reaktor basert på Thorium.
- aktiv redusere eksport av strøm gjennom nødklausul i ACER når markedsprisen på strøm overstiger 2kr pr kwt. Mao, vil prisen da aldri bli høyere enn dette. Hvis dette ikke er mulig, så blir det å gå ut av ACER. Da kan man operere med en eksportpris og en hjemmepris.
- ikke innføre effektordning, men bygge ut mer kapsitet i nettverket for intern overføring

Ta imot eldrebølgen best mulig:
- etthvert barn født i norge er netto bidragsytere. Dette betyr at de betaler inn mer skatt ila sitt liv enn det det koster med ett barn. Men barn gjør at vi sikrer kontantstrøm opp mot demografien. Altså vi må ha svak vekst i befolkningen for å ta imorgen den voksende populasjonen i 60+ kategorien og 80+ kategorien. Vi må for all del unngp Japanske tilstander! Forstår ikke hvorfor flere ikke er redde for dette! Løsning: øke barnetrygden til å dekke ett barns kostnader fra 0-18år. Dette vil tilsvare ca 4900 pr mnd i 18år.
- øke permisjonstiden til 18mnd (9mnd til far og 9mnd til mor).
- gi norsk statsborgerskap til alle med sykepleierutdannelse fra andre land og deres familie. Gi disse nødvendig kursing og oppfriskning fra sin utdannelse. Gi disse norskkurs (alle innvandrere får dette allerede).
- øke lønn til sykepleiere og hjelpepleiere med 10% for å øke status.
- gi mer penger til forskning på robotics for å ha løsninger klare før man opplever at rekrutteringen er for mangelfull sett opp mot økningen av eldre med pleiebehov.

Innføre ny mva system
- 2,5% mva på boliger og byggemateriell, Snekkere, rørleggere, elektrikere og andre håndverker yrker
, norskproduserte klær og norskproduserte møbler og norskprodusert kjøtt, fisk eller meieri, elbiler, kollektivtrafikk, buss, båt og ferge og tog. norskproduser frukt og grønt og strøm, reperasjon eller verkstedarbeid (stimulere til reperasjon fremfor nytt), norske bøker og aviser. Internett. Forsikring.,
- 10% frukt og grønt fra utlandet, klær av naturprodukter, sko, bøker og aviser fra utlandet. Mat på restaurant. Konsulenter. Finans, bank.
- 25% biler med forbrenningsmotorer, klær av fibre fra plast,
- 35% elektronikk, snus og kjøtt/meieri produkter fra utlandet.
- 40% alkohol, sigaretter og varer som har en direkte/indirekte konsekvens for helsen.

Generell mva regel blir fra nødvendighet til luksus også fra norsk til utenlandsk. Må utredes mer nøye for å trekke linjene opp riktig.

Lønn og skatt og NAV:
- avskaffe kompliserte NAV regelverk med en negativ inntektsskatt. La studenter, arbeidsledige og minstepensjonister få samme grunn-nivå.
- heve innslagspunktet på formueskatten til 25mill.
- halvere arbeidsgiveravgiften i alle soner

Jernbane og fly
- redusere reisetid til 4 timer bergen-oslo
- bygge ut mer jernbane på østlandet
- redusere reisetid oslo-trondheim strekning
- ikke bygge jernbane lengre nord
- styrke flyplassene og flytrafikken (vi er avhengig av det i Norge)

Forslag for inndekning:
- halvere bistandsbudsjettet
- redusere høyere utdanning (vi overutdanner befolkningen). Kutte all privat støtte til private høyskoler. Redusere kapsitet på tulle-linjer og legge ned linjer som det ikke er behov for.
- mer bruk av oljefondet (vi har råd til det!) og gjenninføre 4% regelen.
- øke selskapsskatten opp til 25% (men også senke utbytteskatten slik at total beskattningen er lik).
- nedleggelse av store deler av NAV vil gi besparelse iform av at man kan redusere arbeidsstokken.
- avvikle støtteordninger i Innovasjon Norge. La de hjelpe med eksport og satsing utad. Utvid heller ordningen med at private heller få fradrag når de satser på gründerbedrifter.

Pluss mye mye mer :)

Hva tenker folk? Vær ærlig, men vennligst avstå fra frekkheter.