Børs; Jule- og nyttårsrally


Tradisjonell god periode fra ca 15-20. desember og ut første uka/14 dg i januar, spesielt for noen aksjer som har falt en del i år.

Nas, kahoot, elop, pexip, + mange mange andre kandidater.

Redigert 15.12.2021 kl 20:06 Du må logge inn for å svare

Q4 resultatene blir nok ganske bra, men det er gammel historie.

Og naa staar den ene katastrofen etter den andre i tur for og senke verdensoekonomien.

- Soekeresultatene paa google i USA for real estate og houses kraesjer. Noe som kan bety boligkrakk i USA i loepet av ett par mnd.
- Vi har skyhoey inflasjon
- Pengetrykkingen skal avsluttes
- Rentene stiger
- Skattene oekes
- Eiendoms markedet i kina vil sende kina ut i resesjon
- Gjeldskrisen vil eksplodere i ansiktet paa alle saa fort rentene i USA blir satt opp
- Omikron vil soerge for at halve verdens befolkning blir smittet i loepet av de neste 6 maanedene
- Nye mutasjoner vil overta i loepet av en 3 til 4 mnd.
Redigert 14.01.2022 kl 00:38 Du må logge inn for å svare
omans
14.01.2022 kl 01:28 740

Gammel historie? For de fleste tall, både makro og på selskaps nivå, så vil noe som evt kommer inn bedre enn forventet være bra for det forholdet det gjelder. Kort sikt kan global geopolitiske forhold etc forstyrre reprising pga fryktforhold, men når evt fryktforhold avtar vil aksjer reprise seg mot fair value. Så det handler om hva som forventes, og hvordan tall kommer inn ihht dette. Det kan også komme skuffelser da kan kurs falle. I tillegg har du nevnte guiding, som går på hvordan ledelsen ser på fremtidsutsiktene, og da er det tatt med i betraktning markedsutsikter.
Redigert 14.01.2022 kl 01:32 Du må logge inn for å svare

Vel Omans, verdens credit impuls har fallt med over 1% i det siste. Amerikansk detaljhandel viser nedgang i december, leiemarkedet i USA viser en kraftig nedkjoeling, osv. osv. Det er mange smaa signaler som i sum tyder paa at verdensoekonomien styrer mot nedkjoeling.

Retail sales ex autos, based on the aggregated BAC card data, contracted by 1.6% sequentially in December due to pulled forward holiday shopping, Omicron and fading stimulus savings.

Men det er FED's avgjoerelse og og slutte og trykke gratispenger som vil velte markedet. Det er vanskelig og forstaa at veksten vi har sett de siste aarene kan fortsette uten dette bakteppet. Og spesiellt naar den ene markedskatastrofen etter den andre nevt i tidligere innlegg staar i koe. Skyhoey Inflasjon, renter, Covid etc.

Vel, hvis Biden faar vedtatt BBB saa kanskje, men gjoer han det kan ogsaa renten paa amerikansk statsgjeld gaa bananas av to grunner. 1. FED avslutter pengetrykkingen, og den amerikanske statsgjelden blir saa stor at alle ser den blir uhaandtelerlig. Med andre or, Ponzischemet viser seg klart og tydelig frem for alle.. Men kommer BBB vil vi antkeligvis se en ny kort bullperiode foer alt raser sammen senere i aar.

Redigert 14.01.2022 kl 06:23 Du må logge inn for å svare
omans
14.01.2022 kl 12:49 588

Denne går ut til alle som trodde Evergrande skulle velte Kina og dermed skape ny finanskrise i verdensøkonomien.

https://www.reuters.com/markets/rates-bonds/with-evergrande-debt-relief-deal-china-signals-stability-trumps-austerity-2022-01-14/

USA Industrial Production Unexpectedly Contracts In December

Worse still, Manufacturing production tumbled 0.3% MoM in December, dramatically worse than the +0.3% MoM expected...

-------------------

US Retail Sales Tumble Most Since February As Web Revenues Crash

Dec retail sales plunged 1.9% MoM (and November was revised weaker)...
Redigert 14.01.2022 kl 16:38 Du må logge inn for å svare

Kinas oekonomi vil ikke krakke pga. Evergrande alene, men fordi det er en haug med andre eiendomsutviklere som staar i koe for aa gaa konkurs paa samme maate. Disse har tilsammen rundt1,8 billioner kr. som forfaller til betaling hver maaned fremover, hvor mye ikke kan betales.

I tillegg har bolig og eiendoms salget fallt kraftig. Noe som gjoer situasjonene for eiendomsutvikler selskapene enda verre.

Dette kommer til aa bremse den kinesiske oekonomien mye fremover.
Redigert 14.01.2022 kl 16:41 Du må logge inn for å svare
omans
14.01.2022 kl 19:35 494

Noen vil tape stort, men det er nok hovedsakelig spekulanter og de som har lånt for mye ifm disse investeringene.
Den gjennomsnittlige kineser i kommuniststaten jobber og har boligen de bor i, og det vil nok myndighetene bidra til at de fortsatt skal gjøre.
Finanstilsynet og bankene vil holde seg robuste pga myndighetene kan gjøre det som trengs for å holde stabil økonomi og vekst.
omans
16.01.2022 kl 12:42 383

Alle vet vel at nedgang i Retail sales for desember skyldtes bla.a omikron og innstramming i tiltak, så tallene inkluderer også restauranter og stengning der. En har sett slike variasjoner fra måned til måned før under pandemien. 2022 er året da pandemien offisielt slutter. Neste måned kan Retail sales være godt på pluss siden igjen, da forbrukerne skal "ta igjen det tapte."

Når det gjelder Fed avgjørelse og markedet fremover er det bare å se til historien: Get Ready for The Climb.

https://www.marketwatch.com/story/get-ready-for-the-climb-heres-what-history-says-about-stock-market-returns-during-fed-rate-hike-cycles-11642248640

All in oilservice!!! Hele 2022. Minst!