NBX - Nyttårsraketten?


Norwegian Block Exchange hadde sin første dag på børs for et par dager siden.

Jeg anbefaler alle å lese seg opp på hvem som sitter i administrasjonen på selskapet. Da skjønner man at dette er seriøs butikk.

De har potensiale for å bli Nordnet for krypto og deretter bli på størrelse med andre norske banker. Går fortsatt noe under radaren og kan dermed eksplodere når folk først får øynene opp.

https://www.nbx.com/no/about

https://www.nbx.com/en/investor

Tja, tror nok ikke den har gått under noen radar. Må vel heller bevise at den kan tjene penger.

Lagd profil. Tok j. med tid. Greit brukersnitt når en først er inne. Enkel i bruk og lave gebyrer. Så veldig spent på om man får mange fornøyde brukere etterhvert.

Førsteinntrykket er greit, men jeg hadde håpet på at det hadde vært enklere å lage seg en profil . På den andre siden er det jo fint at sikkerheten er ivaretatt.


Skal jo lite til at aksjen går kraftig etter at de første utålmodige selger. Er jo ingen bjellesauer i aksjen, ingen emisjon ble gjort ved notering ettersom de ikke behøver penger noe som er svært uvanlig.

Jeg laga profil idag, tok ca to minutter å opprette og bli verifisert. Jeg er superfornøyd med interfacen og enkelheten til de. Virker veldig proft.

Om de skal tjene penger ja. Se på Binance, Coinbase og de. Forretningsmodellen er genial. Bare å lene seg tilbake. Dette blir artig og spennende i årene fremover

Jeg så over aksjonærlista ista. Kjøpte meg en slant etter å ha lest gjennom den

Dette er starten på noe stort og det vil bli dyrt når de som ønsker seg tidlig ut et ferdig solgt. Kun ca 100 investorer i selskapet hvor topp 10 eier mesteparten. Dette kan bli nye Nordnet

Det var vel ikke mye nytt her, selv om det er fint med omtale!!

Nei, lite nytt for oss som allerede er inne. Men fint at de viser ansikt og timingen er veldig bra.

Tenker Nbx har forbedringspotensiale (det har jo alle).

Det at man ikke kan kjøpe cryptovaluta for annen cryptacaluta er en svakhet. Andre plattformer har denne funksjonen.

Det at det er få cryptovalutaer å velge i mellom er også en stor svakhet

Litt bevegelse! Men når skal denne ta av??
Karbon
27.12.2021 kl 10:19 2976

Foreløpig er NBX en kryptobørs med voksende kundemasse. Når de får konsesjon som e-pengeforetak, så vil den mest sannsynlig "ta av" en del.

Men når de senere i 2022 forhåpentligvis også får bank-konsesjon, og blir Norges første krypto-bank, så vil den nok "ta av" for alvor.

Ser at NBX tar 0,7% kurtasje. De har omsetning på 150 mill., og pdd. 26 ansatte. Regner med at de vil doble omsetningen til det dobbelte dette året, minst. Dvs 3,6 milliarder i omsetning, ca 250 mill i inntekt. 50 mill ut i diverse lønn osv. 200 mill i inntekter. Vil jo tro at aksjeverdien vil øke kraftig for NBX fremover.

Blir trangt inn døren her etterhvert

Etter å ha vært kunde noen dager, ser jeg et par svakheter som gjør at NBX ikke blir så populær som den burde bli.

Kurtasjen er i utgangspunktet lav, men kursen du får i det du kjøper er som når man veksler penger i disse bodene i utlandet.

At du må igjennom valuta som euro og kroner for å kjøpe ny cryptovaluta er også en svakhet som jeg har tatt opp tidligere. Det betyr at dersom du skal kjøpte ny cryptovaluta er det ikke 0,7% kommisjon/kurtasje, men nærmere 5%. Min portefølje sank i alle fall med dette etter kjøp.
Redigert 28.12.2021 kl 08:39 Du må logge inn for å svare
Karbon
04.01.2022 kl 18:18 2453

NBX opp 12 % i dag, uten noen kommentar på forumet. Det tolker jeg som et godt tegn for videre stigning.

Legg forøvrig merke til at selgersiden forsvinner totalt etter børsslutt hver dag. Jeg tror omsetningen av aksjer i selskapet til nå har bestått av aksjer som er frigitt av topp 10 (topp 1?) for å øke antall aksjonærer i selskapet.

Det var tross alt bare i overkant av 100 aksjonærer første noteringsdag.

Topp 1 er innsider og da må det meldes så nei jeg tror de som selger nå er de som har vært med en stund.
Det er naturlig at noen velger å ta gevinst men sakte men sikkert vil de som ønsker rask gevinst forsvinne og da vil må du gi mer og mer for å få tak i aksjer.
Når kursen står i 50kr vel man tenke hvorfor i all verden kjøpte jeg ikke under 10kr eller hvorfor i all verden solgte jeg under 10kr :)
Karbon
04.01.2022 kl 20:31 2373

Du har sikkert rett Fastinvest. Det jeg tenkte på var at Kjos i forkant av noteringen hadde solgt en liten andel av aksjene sine til Pareto, som skulle brukes til å skape omsetning i markedet:

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2021/12/03/7784366/kjos-familien-tar-allikevel-nbx-pa-bors-i-norge

Fra linken har jeg sakset følgende:

"Vi har i overkant av 100 eiere som vi er veldig fornøyd med, men vi ønsker at flere skal få delta, og kan tenke oss en tidobling av aksjonærene.

– Hvis det ikke blir nok omsetning, vil vi slippe aksjer slik at det blir handel, skyter grunnlegger og største aksjonær Bjørn Kjos inn."

Redigert 04.01.2022 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
Karbon
05.01.2022 kl 11:21 2286

Blokkjedeteknologien kommer, enten vi vil det eller ikke, sa Bjørn Kjos for en tid tilbake. Og det er her NBX er i førersetet; de ser mulighetene i blokkjedeteknologien. NBX vil derfor snart være så mye mye mer enn bare en kryptobørs.

Her er en link, hvor Jon Ramvi forklarer blokkjedeteknologien. Verdt å lese:

https://www.kode24.no/artikkel/norsk-ethereum-utvikler-forklarer---kryptovaluta-bare-et-nodvendig-onde-for-blokkjeden/75051492

Jeg overførte noe krypto fra binance til NBX og fikk beskjed om at jeg måtte bevise hvor pengene kom fra før de ville dukke opp på kontoen min. Sendte screenshot av transaksjonen fra binance, men ingen svar. Purret så for å høre om de trengte noe annet siden overføringen enda ikke var dukket opp hos min NBX konto. Noen flere som har opplevd dette eller vet hvordan jeg kan få fikset dette så raskt som mulig?
Når det tar over en uke å verifisere et innskudd og de ikke svarer på mail framstår det mer som en scam enn "seriøs butikk".
Karbon
06.01.2022 kl 09:26 2084

Greit å sitte med aksjer i et selskap som ikke lar seg påvirke av generell nedgang på børsen. Sprek oppgang i dag også, mens det meste på børsen ellers er rødt.

Ser ut til at nyttårsraketten har snudd, men jeg har fortsatt ståltro på at dette går jevnt og trutt oppover.
Det er mange triggere som vil påvirke kursen. Flere brukere vil generere overskudd, de vil i løpet av året bli godkjent som e-penge foretak, og de skal i løpet av året søke bankkonsesjon.
Dersom noen vil teste NBX sin børs kan de sende meg en melding, så skal dere få en vervekode hvor dere får 50kr i bitcoin dere kan prøve å handle for.
Bitcoin er også lavt priset nå, og det bare ett tidsspørsmål før enda flere velger bitcoin for å diversifisere porteføljene sine.

Etter å ha prøvd meg som kunde i NBX ca en mnd, ser jeg svart på denne. Lite info om hvordan man kjøper og selger. Kursene på kryptovaluta utover siste døgn, må du lete etter. Quick buy som de kaller det er svært dyre å bruke. Det at man må innom «vanlig» valuta før man kan veksle annen kryptovaluta, gjør at det blir noen fordyrende mellomledd. Dessuten er det et svært lite utvalg av kryptovaluta man kan velge i mellom. Min portefølje har gått ned med 25% siden jul. Holder meg LANGT unna…

Jeg som er vant til utenlandske kryptobørser synes denne er utrolig lett å navigere seg frem i.
Som med f.eks Nordnet er det bare å sette inn penger, og så handle når pengene er på konto.
Har du kun tenkt til å handle med NOK, fungerer dette utmerket. Så fort brukermassen øker, tipper jeg de lar deg handle i btc par.
At porteføljen har gått ned kan ikke NBX ta ansvaret for. Jeg er idag ned ca 30% siden nyttår, p.g.a det store fallet i bitcoin.

Jeg snakker om gebyrer og at løsningene for å sjonglere mellom kryptovaluta burde bli bedre!!

Du er ikke fast bruker, du er ikke investor og du ønsker NBX ned.
Trolig er du kunde av Fili og prater dritt om andre.
Se på dine tråder så ser man en undertone

NBX vil bli en bank og mye større en trading platformen de er i dag.
Prising x10 dagens kurs innen 2 år om de lykkes.
Gjør som du vil

Sett deg inn i caset, så vil du forstå hvorfor. Synes ikke gebyrene er noe å skrike om. Dyrere å kjøpe aksjer.
Sett i kontekst med at de forholder seg til norske regler, er dette det som trengs for å få Ola Nordman til å tråkke over dørstokkmila for å sette penger i krypto.

Jaja, «tror» de fleste som investerer er interessert i å tjene penger og og ikke tape dem. I aksjer kan man tjene penger på shorting og bearmarkeder. Krypto er Lotto. Men lykke til. Jeg holder jeg langt unna kryptovaluta heretter. Også NBX.
trani
07.02.2022 kl 10:37 810

Mulig dette blir en ny flop for familien Kjos..

Helt sikkert. Den familien har jo ikke tjent en krone før, verken på fly eller bank. Nei, business bør de Kjos folkene holde seg langt unna...