Gevinstsikring og tvangssalg i Pen.


Fryktsomme og overbelånte tullebukker fortsetter nedsalget i Panoro. Aksjen er nå mer attraktiv enn på lenge. Investeringscaset er mer enn intakt og det vil komme mange positive nyheter på løpende bånd. Oljeprisen er mer enn høy nok som den er til at oljeselskapene vil tjene grovt med penger.Sannsynligheten for at oljeprisen vil stige ytterligere er høy jfr sanksjonene mot Iran og avtagende og ulønnsom skiferoljeproduksjonen i USA ( på lott sikt)

Det er jo nå man har en gylden mulighet til å kjøpe Panoroaksjen med en betydelig rabatt.

Man må ha kontroll over følelsene sine dersom man skal handle med aksjer.........., og selvfølgelig magamål når det gjelder å lånefinansiere kjøp av aksjer.
mimsa
30.10.2018 kl 16:31 8479

Det var dette jeg prøvde å advare de "overbelånte tullebukkene" om i mange måneder. Jeg prøvde å dempe hausingen som Heloween og et knippe andre drev på med. Jeg blei mobbet og sjikanert på det groveste, men om dere hadde fulgt mine særs gjennomtenkte og ytterst verdifulle råd, kunne mange av dere ha fliret heile veien til banken i disse ulvetider, istedet for å stå der med lua i hånden. Veksten vi så var ikke holdbar over tid. Jeg tror vi fortsatt skal ned et par kroner før det er over. Nyheten om flow var som forventet og skapte bare et lite oppsving en dag. Om aksjen er så utrolig billig, hvorfor er det ingen av de store som benytter sjansen til å kjøpe seg betydelig opp? Dette med at shortingen har så stor innflytelse på kursen tror jeg ikke. Det som muligens kan skje er at noen legger inn bud på heile selskapet, men det er vel ikke så sansynlig lenger etter at PEN kjøpte seg inn i Tunisien. Ser at noen nevner DNO som mulig kjøper da de sitter på 4-5 miliarder i likvide midler. Men hvorfor ville de selge (kvitte seg med er vel bedre) Tunisien for så å kjøpe det tilbake gjennom et oppkjøp av PEN? Jeg begynner også å få en stadig dårligere magefølelse når det gjelder Aje. Er slett ikke så optimistisk som Gunnarius, og har liten tro på at PEN vil klare å kvitte seg med Aje i Q4 til en brukbar pris. Er det i det heile tatt noe som skjer i Nigeria. Virker totalt dødt på meg.
oto1
30.10.2018 kl 16:45 8439

Mimsa

Har du noensinne anbefalt å kjøpe aksjen?
Det eneste jeg har sett fra deg er syting og råd om salg siden 7-8 kr.

Det er ikke alle som har bommet i pen.
De fleste har sittet siden 3-4 kr, og da er ikke 15 så aller verst.

Selv mener jeg at jeg har gjort det bra i pen.
Som du kanskje fikk med deg så begynte jeg nedsalg av grunnfjellet på 16 kr, og det fortsatte helt til 23,50 som er høyeste salg jeg har gjort.
Og nå i dag har jeg kjøpt tilbake nesten alt jeg har solgt fra 16, uten at jeg roper høyt over min egen fortreffelighet hver dag på pen trådene.

Jeg tippet vel 13,50 eller noe sånt i tråden om årsslutt på pen.
Siden den gang har de funnet mer olje på alle sine boringer, og om jeg kunne endret så ville jeg i dag sagt 17-18.

Og jeg tror kanskje vi ser 30 tallet i 2019.

Mimsa

Du skal se at mitt tips på 15 kr ved nyttår kanskje ikke så galt allikevel som jeg en periode trodde det var. Var ikke ditt tips på 7,5 ?

EDIT TS: Foreslår at du tar med PEN i trådtittelen hvis du vil ha mange kommentarer.
Redigert 30.10.2018 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
polion
30.10.2018 kl 17:47 8396

Jo, jo - jeg konstaterer også at mimsa nå begynner å bli vel offensiv/etterpåklok. Han har tydeligvis glemt mye av det rølpet han selv har skrevet tidligere. Dagens PEN-kurs er godt i overkant av det som han har prediket, og samtidig vet vi at det skal nokså lite til før vi kan se 20-tallet. Og da vil jeg tro han finner det nødvendig å roe seg en smule igjen.
Alby
30.10.2018 kl 17:51 8366

Huff hvor når skal elendigheten snu ??
Redigert 30.10.2018 kl 18:02 Du må logge inn for å svare
abroker
30.10.2018 kl 17:58 8317

Men > på seg selv kjenner man andre vettu?

Alby
30.10.2018 kl 18:03 8284


Abroker

Hvis den var til meg forstod jeg den ikke ?
Imprex
30.10.2018 kl 18:53 8164

Ingen grunn til å skylde på noen. Går man på haussingen så går man på haussingen. Til syvende og sist sitter man med ansvaret for de handlinger som er gjort, eventuelt ikke gjort.

Man tar avgjørelser på den informasjonen man tilegner seg publisert av selskapet, markedet, nyheter i media og ymse forum. Hvordan man velger å vektlegge informasjonen fra de ulike kanalene må man selv stå inne for. Mange gode bidragsytere her. Det har vist seg de siste ukene, på tross av mange gode analyser, at optimismen kanskje har vært i overkant. Tiden vil vise. Som regel ligger sannheten et sted midt i mellom. Men det er lett å hive seg på euforien og forbanne de som ikke er like enige.

Visst er det surt å sitte i papiret i dag. Skal man tolke situasjonen akkurat nå virker det som markedet ikke klarer se veien videre for PEN. Alt avhenger av november nå. Jeg har en hang til å være optimist og tror uansett, om vi bunnet ut i dag eller må enda to-tre kroner lavere, er ståa en helt annen mot slutten av året. Omtrent alt PEN har levert i år, er så og si udelt positivt! Det eneste som har vært svært negativt er kursutviklingen siste måned. Det blir enormt spennende å høre hva de har å si om Tunisia, AJE, Dussafu og veien videre.

Ikke glem dette. I løpet av et år har kursen gått ca 280 prosent, 137 prosent siden nyttår. For enkelte er nok pen fremdeles en knallgod investering de sover godt med.

Enkelte av oss andre må svette noen uker til. Men sånn er det å investere i aksjer. Innimellom er det et sant helvete, men plutselig løsner det. Ingenting er tapt før man selger med tap.

Fatt mot folkens. Ha en fin kveld.
Jajaja
30.10.2018 kl 19:59 7925

Imprex: "Visst er det surt å sitte i papiret". Det gjelder nok bare de kortsiktige lykkejegerne.

Nå må folk slutte med å si at aksjen bunner ut ved ...., fordi en slik tankegang baseres på psykologiske mål. Ja, dersom alle tenker i psykologiske termer så ender kursen der. Ved å ta utgangspunkt i topp 20, så erfares at det er rimelig stabilt. Storebrand og KLP hadde vel også nedsalg ved den tid aksjen lå over NOK 20. Nevn hvilke på topp 20 som selger eller har solgt i bøtter og spann?

PEN er den perfekte aksje til å drive med shorting. Nettopp fordi topp 20 sitter rimelig fast og foretar seg lite, selv om aksjen skulle falle. Kan også bety at investorene går etter det substansielle, altså selskapsverdiene. Og ikke tant og fjas ved shorting og trading på rimelig lavt volum. Egentlig forunderlig at ikke flere av de største investorene tar grep og kontrollerer aksjekursen., For det skal fryktelig lite til. Denne shorteren har skjønt det denne gang og må berømmes for eksellent timing. Når først shorting var tema, har aksjekursen fått utvikle seg nettopp slik shorterne/traderene har ønsket.

Betyr dette at aksjekursen er mer riktig nå ved NOK 14,70 enn på topp ved NOK 23,20, 27 september i år – gitt man i ettertid har fått flow og god oppdatering på Dussafu? Det er denne pris markedet per i dag er villig til å betale for aksjen. Men hvem er det som styrer showet og er vi vitne til annet enn en skikkelig planlagt røvkjøring fra disse aktørene som vil ha kursen ned? Er det virkelig noen som tror at røvkjørerne vet mer enn oss andre? Så tett som denne aksjen følges av enkelte, med hot line både her og der, er svaret ubetinget nei. Største aksjonær øker. Kjenner til denne aktøren og vet at han er tusen ganger mer oppdatert enn hvem ellers som trader og shorter i aksjen.

Klart at reduksjon i oljepris og børsklima må ta mye av skylden, men dette behøver ikke bety at aksjen per i dag er riktig priset.

Hvorfor er det ingen som argumenterer med selskapets reelle verdier når aksjekursfallet skal forklares. Hvorfor er det ingen som leser tegningen for hva som kan komme - også av meldinger?

Dessverre har det meste handlet om aksjekurs og kreftene som har sin egen agenda, nemlig få kursen lavest mulig.

Fallet har vært alt for voldsomt. En aksje vi har benyttet som referanse, BWO - for både PEN og BWO har noe felles har falt 22.6% siden 27. september, mens PEN har falt 36.2%. Dersom PEN hadde hatt samme prosentvise fall som BWO, ville aksjekursen til PEN i dag ha vært NOK 18.

Nå har fallet i PENs aksjekurs vært så overdrevent unaturlig at det blir opp til aksjonærene om shorting og trading skal kunne lykkes i fortsettelsen. Markedet lar seg skremme så til de grader av shortingen at det glemmes å se hen til de egentlige verdiene i selskapet.

Jo, oljeprisen er meget viktig. også børsklimaet, men dersom det ikke er et krakk, så er korreksjonen trolig inne i sin avsluttende fase. Det hersker usikkerhet om oljeprisen. Helt rimelig, fordi det er ikke mer olje som tilbys i markedet, men en omfordeling. Oljeprisen testes i disse dager. Først når USA har meddelt alle konsekvensene ifm. oljesanksjoneringen mot Iran og om det blir gjort unntak, helt eller delvis, vil oljeprisen kunne redegjøres for fremover.
Redigert 30.10.2018 kl 22:27 Du må logge inn for å svare

Godt seriøs indlæg Gunnerius
Jeg tror vi er mange der gør os de samme tanker. Hvad angår kurs har vi 14 dage til Q3 der er sikkert en hel del af de shortede aktier der skal leveres tilbage med et væsentlig løft i aktiekursen til følge. Et løft i kursen kan gå lige så hurtigt som faldet har været.
oto1
30.10.2018 kl 23:53 7542

Bare å bli vant med det.

Roboter etc kjører kurser for langt begge veier.

Det vil som før lønne seg å sitte langsiktig, men kan trolig tjene minst like mye på trading underveis.

Det som mange mangler er forståelse av at "motparten" ikke har peiling, og dermed tro på egne vurderinger.
Det fører ofte til at man selger til tidspunkt man definitivt ikke burde selge, og kjøper til tidspunkt man definitivt ikke burde kjøpe.

Og media fyrer oppunder, selv om 99% av de som skriver der i alle fall ikke har peiling.

Good hunting.

Spørs om det er nå vi fosser opp igjen etter positiv melding fra Tunisia!
«SAMW-1 represents a low cost and attractive risk-reward drilling
opportunity which could enable a fast-track development of the Salloum oil
discovery located on the Sfax Offshore Exploration Permit".
Redigert 31.10.2018 kl 07:25 Du må logge inn for å svare
oivindl
31.10.2018 kl 07:30 7334

"Ingenting er tapt før man selger med tap."
Dette er jo en gjenganger, og kan sikkert være en trøst når det går litt trått.
Men tapet er reelt uansett hvordan man snur og vender på det.
Imprex
31.10.2018 kl 08:00 7231

Har vært i samme situasjon i IOX tidligere. La aksjene i "skuffen", logga av forumet og tenkte tap. Plutselig snudde det 400 prosent opp noen måneder senere. Intet tapt i min verden;)

Vis meg de investorer som på sikt klarer å avstå fra lukten av penger. Om ikke markedet i første runde griper begjærlig denne meldingen om boring en brønn i Tunisia og kanskje nesten like mye olje herfra, som hele Fase 1 på Dussafu for PEN, blir jeg overrasket. For noen investorer vil skjønne PENs engasjement i Tunisia. og mer om Tunisia og denne boringen vil bli forklart på Q3, 13. november.

Money talks, med eller uten de angstfulle småfiskene i aksjen og kortsiktig shorting.
Redigert 31.10.2018 kl 08:08 Du må logge inn for å svare

Kan vel ikke forvente mye oppgang på denne mld. men det hadde jo vært fint å stoppe den siste tidens nedgang. Det kommer vel mere positive nyheter fremover som er mer drivende for prisen, og det spiller jo ikke noen rolle hva den står i nå, da jeg og forhåpentligvis andre sitter long i denne aksjen. Det er vel snakk om et par år før den bør ha fått godt betalt, men forhåpentligvis før så klart.

Aiaiai... Ser ut som om de kjører solo i første omgang i Tunisia? Ingen farm down eller partner? Risky business.. Hvorfor gir DNO fra seg Tunisia så enkelt spør jeg meg selv.

Ha, ha, mange som har solgt ser jeg. Nå får vi se i fortsettelsen hvem som skjønner denne boringen Sfax og mulig suksess med økt produskjon i 2019 som fast-track. Trolig nesten like mye olje fra denne brønnen per dag som PENs produksjonsandel Fase 1 på Dussafu. Med spudding i H1 2019, trolig cash flow i løpet av H2 2019. vel og merke om alt følger plan som PEN håper på. .
oivindl
31.10.2018 kl 08:37 6940

Ingenting som sier at ikke tap igjen kan snus til gevinst, men likefullt tap når en aksje har falt ;-)

Ikke solgt Gunnarius, bare ønsket at selskapet reduserer eksponeringen sin i Tunisia. Høy risk/reward ja men de har ikke råd til å bomme tenker jeg. Dersom det er så enkelt ville vel DNO har gjort dette selv?
polion
31.10.2018 kl 09:00 6887

Det som gjør meg noe beroliget m.h.t satsningen i Tunisia, er at vi nå har krefter fra Lundin med på laget. Og nevnte har langt fra noen lettvekterrolle, her er det snakk om ekspertise og erfaring, en kompetanse som vet hva/hvor det bør satses. Hadde det derimot bare vært gammel ledelse som satt og veivet med armene nede i Afrika, ja da hadde jeg vært adskillig mer skeptisk.
Alby
31.10.2018 kl 09:03 6855


Nå får vi håpe at shorterne løper etter ??

Dette kan det vinnes mye på!! Lite å tape:
«The decision to drill this new well is supported by rig availability, cost-savings due to drilling equipment for the well already being owned and stored in Panoro’s Sfax warehouse, existing 2D and 3D seismic covering the SAMW-1 location, close proximity to the Salloum-1 discovery well, the existing adjacent oil infrastructure, and a high chance of success.
oto1
31.10.2018 kl 14:07 6572

Hvorfor DNO ikke gjør dette selv?

Grunnen tror jeg er at de ikke har nok folk til å fokusere på en miniproduksjon i Tunisia (mini for DNO).
En brønn på Peshkabir tar 2 måneder å bore, produserer 10k fat/d (7,5k til DNO), og utgjør vel ca 5 brønner i Tunisia.
I tillegg så holder DNO på med Faroe, NCS, og trolig et tredje alternativ.

Derfor har DNO kvittet seg med Tunisia, Somaliland, UAE og snart Oman.

DNO er fortsatt eksponert i Tunisia ved at de får noe av oppsiden om det går bra, men altså noe DNO ikke vil fokusere på selv da de har større planer.
For PEN derimot kan dette være midt i blinken da et par k i økt produksjon utgjør mye på markedsverdien.
Alby
31.10.2018 kl 14:10 6545

Så er det ned igjen, håper på ny sats :-)

Re imprex
Har tenkt akkurat de samme tankene som du formulerte godt i går vedr. situasjonen til PEN. Som du skrev har omtrent alt PEN har levert i år så og si udelt vært positivt! Det eneste som har vært svært negativt er kursutviklingen siste måned.

Etter ditt innlegg kom nok en positiv melding, denne gangen fra Tunisia som mange har avskrevet som et rent tapsprosjekt. Mulig at det blir det, men det kan også bli jackpot. Uansett er risk/reward på denne boringen utrolig bra da de skal bore onshore med derpå horisontal boring for å forsøke å treffe det vi må håpe er et drivverdig reservoar. Stikkordet her er onshore som gjør dette grisebillig i forhold til offshore. At de i tillegg har alt utstyr betyr at dette ikke blir så dyrt og hvis det stemmer at det er stort potensial for treff støtter jeg boringen så til de grader, selv om den gjøres alene. Få nå tak i lisensen og sett i mars sier nå jeg.

Jeg har akkumulert på 15 tallet med midler jeg egentlig hadde satt av til andre prosjekter (ikke lånte penger så ingen fare for tvangssalg). Jeg klarte rett å slett ikke å la være da jeg mener at dagens kurs er rene gavepakken og penger på gata om man har et perspektiv på 6-12 måneder frem i tid. Gleder meg til Q3 (kanskje første gang i historien at jeg gjør det).
Alby
31.10.2018 kl 15:38 6355


Ny sats ble tatt ??
Jajaja
31.10.2018 kl 15:52 6276

Mange? I hovedsak Mimsa som har avskrevet Tunisia som "et rent tapsprosjekt", og kanskje 1 til som uttaler skepsis. Noen ganger er det slik at slike "besservissere" får gehør slik at det tuller på seg med enda flere deltakere i det lille "koret". Det har ikke skjedd ennå. I dag sitter de antagelig og tenker på hva de nå skal si, helt stille så langt - i dag. ;-) By the way: Ofte stor risiko i oljeaksjer der en god produksjon ikke er igangsatt ennå.
Redigert 31.10.2018 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Imprex
31.10.2018 kl 16:10 6227

Ja. akkurat en slik melding vi trengte akkurat nå. Jeg tror også Tunisia kan bli en veldig god investering.

oto1 har antagelig rett i hvorfor DNO ikke gjør dette selv i Tunisia. Gjennom PEN slipper de å gjøre jobben selv og sikrer seg samtidig tilgangen til verdiene på feltet. DNO har neppe gjort dette for å bli kvitt et problem. De har funnet en løsning for å sikre verdier ut i fra hva de selv har kapasitet til. Det svarer seg mao for DNO å la PEN ta over jobben og sitte som aksjonær i stedet for å gjøre alt selv.

Juice

Jeg tror de borer en avviksbrønn på den måten at de borer “på skrå» istedenfor rett vertikalt som er det vanlige. Tror ikke de skal bore noen horisontal


Jeg hører til de som ikke har trukket Tunisia til mitt bryst. Dagens melding sier vel ikke så veldig mye utenom det vi vet. Også BWO går bra idag uten at det har noe med Tunisia å gjøre.

Jajaja

Det bør vel være lov til å mene noe annet enn majoriteten bare man begrunner hvorfor. Det mener jeg å ha gjort. Kan ikke huske at du har begrunnet det motsatte.

Husk. Ingen sitter på fasiten. Alt er heller ikke svart/hvit selv om det er vanlig å tro det på dette på HO-forumet.
Redigert 31.10.2018 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
Jajaja
31.10.2018 kl 16:36 6109

;-) Om du leser innlegget mitt en gang til, så ser du sikkert at min kommentar ikke omhandla om det er "lov å mene/tro/begrunne" skepsis - eller ei. Det er selvsagt lov. Kommentaren var en imøtegåelse av påstanden om at "mange" er skeptisk til Tunisia-prosjektet. Jeg viste da til et antall skeptikere her (i hovedsak deg og Mimsa) - så langt.
Redigert 31.10.2018 kl 16:40 Du må logge inn for å svare
Imprex
31.10.2018 kl 16:45 6071

Jeg har forsåvidt også uttrykt en viss skepsis tidligere. For meg har det derimot snudd til optimisme. Q3 vil nok "omvende" flere tror jeg.

Jajaja

Du bør lese innlegget ditt selv synes jeg. Det var veldig nedlatende. Det må være lov å skrive noe annet enn de fleste andre bare det er begrunnet. Det er vel noe av vitsen.

Jeg ville også være forsiktig med å triumfere nå. Det eneste nye i meldingen var vel at det var inngått en intensjonsavtale (HoT) med CTF om å benytte deres rigg for boring. Ingen vet fasit for hvordan Tunisia vil arte seg. Egentlig er det fint at meldingen for oss aksjonærer ble godt mottatt for kursens skyld, men også BMO gikk bra (uten at de har noe med Tunisia å gjøre).
Redigert 31.10.2018 kl 17:05 Du må logge inn for å svare
oto1
31.10.2018 kl 17:30 5905

Bare så det er sagt:

Jeg er ikke kjempepositiv til Tunisia. Det er mange selskap som har prøvd seg der, og ikke fått det til.
Grunnen til det er vanskelige reservoar med ok initiell produksjon og høy decline.
Dermed så fisler det vekk ganske så kjapt.

Men om man klarer å bore billig og drive det billig så kan det være penger i det.
Problemet jeg tror mange har slitt med i Tunisia er at de har hatt en flott produksjon etter boring, og så har man tatt helt av og lagt planer etter det.
Dermed så har man gått på en smell når produksjonen faller.
Håper Panoro er obs på dette.

Betingelsene er ellers ok i Tunisia.
Redigert 31.10.2018 kl 17:31 Du må logge inn for å svare

Tror nok at Panoro og den partner som selskapet har "advanced discussions" med (erfaring fra O&G) er klar over nevnte og eventuelle forhold. Derfor blir det spennende å se hvilken partner farm in deal som kan bli meldt - cash/carry - trolig på samme tid som den formelle forlengelsen.
Alby
31.10.2018 kl 19:32 5689


Nå blir det spennende å se om oppgangen fortsetter i morgen ??