Gevinstsikring og tvangssalg i Pen.


Fryktsomme og overbelånte tullebukker fortsetter nedsalget i Panoro. Aksjen er nå mer attraktiv enn på lenge. Investeringscaset er mer enn intakt og det vil komme mange positive nyheter på løpende bånd. Oljeprisen er mer enn høy nok som den er til at oljeselskapene vil tjene grovt med penger.Sannsynligheten for at oljeprisen vil stige ytterligere er høy jfr sanksjonene mot Iran og avtagende og ulønnsom skiferoljeproduksjonen i USA ( på lott sikt)

Det er jo nå man har en gylden mulighet til å kjøpe Panoroaksjen med en betydelig rabatt.

Man må ha kontroll over følelsene sine dersom man skal handle med aksjer.........., og selvfølgelig magamål når det gjelder å lånefinansiere kjøp av aksjer.

Det har vært turbulente tider i det siste. Både rent generelt på børsene og hva angår oljeprisen. Først ante man ikke om det var en korreksjon eller krakk. Nå synes det meste tyde på at korreksjon er rette ordet og at markedet er på vei inn i avsluttende fase. Dette forhold kan delvis begrunnes i lavere fryktindeks.

Iallefall Wall Street og signaler om handelskrigen mellom USA og Kina vitner om en viss lettelse. Så har oljeprisen falt både basert på det ovennevnte, samt at oljeproduksjonen var sky high i oktober inkl. USAs angivelige vilje til å gi unntak eller reduserte importkvoter for enkelte land. Den uvisse faktoren vil fremdeles være Kina. På mandag skal angivelig olje-direktivet (Iran) komme.

Ja, det har vært en bevisst "ramp up" fra Russland og Saudi Arabia, også fra USA i løpet av oktober. Men det er likefullt, selv med waivers, et gap på 0.5-1 mill fat olje per dag som skal tettes. Etter dette skal det veldig lite forstyrrelser eller uro til før det blir uorden og ubalanse som vil påvirke oljeprisen.

Hvilke dager vi står overfor: Her hjemme i kveld med mulig ny regjering, oljesaksjoneringen fom 5. nov. og mellomvalget i USA dagen etterpå, 6. nov. Det hele kulimineres med PENs Q3, 13. nov.

Vi snakkes på mandag!
Redigert 02.11.2018 kl 09:44 Du må logge inn for å svare

Løsner det nå? Opp 4,49?
Alby
02.11.2018 kl 12:11 2906


Det kunne da vært fint om vi kunne ta helgen over 16/??
Imprex
02.11.2018 kl 12:29 2853

Sitter å sideglor på traderen mens jeg gjør annet såkalt EDB-arbeide. Var dønn stille i en halvtime før 12:10. Interessant. "Lenge" mellom handlene. Stille før stormen? Tendensen med 1-2 aksjer er nesten ikke tilstede i dag. Er det mulighetene i Tunisia som begynner å materialiserer seg hos investorene nå?

På tide å komme seg ut i frisk luft...

Alby, vi satser på 16+ og deretter god helg!
Alby
02.11.2018 kl 12:38 2825


God helg til deg også ?
Imprex
02.11.2018 kl 13:14 2741

Ja...volum mangler dessverre. Men mikrovolumene uteblir. Blir bare synsing, men lurer på om noen prøver å snike seg stille ut i dag. Har tatt feil før og muligens helt på jordet. Andre erfarne har kanskje sett lignende mønster i aksjer i samme situasjon.

PEN har i all hovedsak, hvis man ser tilbake på de siste 3 månedene en veldig positiv volum balanse. Volumet som har vært under nedgangen den siste måneden har vært betydelig lavere enn volumet vi opplevde opp til 23. Samtidig ser det ut til at volumet er høyere når aksjen stiger enn når den faller, bortsett fra i dag hvor volumet hittil er unormalt lavt.

Dette er i utgangspunktet positivt for det betyr at mange er villig til å kaste seg på når aksjen stiger, mens få ønsker å selge når aksjen faller.

Veldig positiv melding den 31 og spennende link over. Anbefales til alle som ønsker mer info. om satsingen i Tunisia. De skal bore en brønn som de opplever har høy sannsynlighet for kommersialitet og samtidig knytte en allerede boret brønn til eksisterende infrastruktur. Med tanke på at brønn operasjonen kjøres alene tilfaller alt volum PEN hvis de får suksess. Selv om det ikke er mange fat totalt monner det voldsomt siden de får alt volumet alene. Måtte de bare treffe :-)
d12m
03.11.2018 kl 19:49 2229

Hvor har jeg skrevet at stort ikke har betydning? Det er nettopp dette jeg prøver å påpeke. Du lager dine egne narrativ som passer deg. Confirmation bias så det synger.
Alby
03.11.2018 kl 20:19 2197


d12

Har du et mål her og kritisere gunnarius. Kutt ut. Bring litt matnyttig inn i steden.Gabon kjører åpner opp for ny lisensrunde under African Oil Week som alltid holdes i Cape Town. Årlig forekomst med det meste som kan krype og gå innen næringen. 5-9 november.

https://www.petroleumafrica.com/gabon-to-launch-licensing-round-at-cape-town-event/

http://www.africa-oilweek.com

Finner ikke Panoro på talelisten, men mulig jeg ikke har lest godt nok.

Litt info om shorting gutter. For å kunne shorte en aksje må noen være villige til å låne ut aksjene sine. I tillegg er det svært strenge sikkerhetskrav i forbindelse med å etablere en shortposisjon. Det er svært få aksjer på Oslo Børs som det er mulig å shorte. Nordnet f.eks har en liste over selskaper du kan shorte. Den listen er meget begrenset og omfatter store selskaper med god likviditet. Selvfølgelig kan man forsøke å presse kursen ned med algoritmehandelen ved at man selger av en beholdning man sitter på, men det er ikke shorting.

Det snakkes veldig mye om shorting på Hegnar Online som en forklaring på kursnedgang. I de fleste tilfeller skyldes ikke en kursnedgang shorting , men andre naturlige årsaker som gevinstsikring, generell frykt f.eks pga av dårlige makronyheter eller annet. Kursnedgangen i Panoro skyldes nok paradoksalt nok de mange småsparerne som er lett påvirkelige og mangler erfaring.Frykten får lettere grep om småsparere enn større langsiktige aktører. Aksjene i slike selskaper opplever derfor høyere volatilitet. Fallet vi har sett de siste ukene i Panoro kan være en god kjøpsmulighet. Risk/reward er betydelig bedre nå enn da aksjen stod i kr 23......., men føles det slik etter at kursen har falt betydelig........ Det gjør nok ikke det, men de som har nervene under kontroll og tør kjøpe nå, kan bli rikelig belønnet. Merk at jeg sier kan........
Imprex
04.11.2018 kl 11:24 1868

Er vel ikke så mange oljemygger på den lista. Statssekretær Jens Frølich står på lista blant en haug andre prominente talere. PEN er nok i kulissene der med resten av oljeafrika.

Ganske interessant da FF. Blir spennede å se hvem som vinner budrunden. Ser mer og mer frem til Q3. Må jo være en haug med spennende info om hva som er på gang i Gabon.
Redigert 04.11.2018 kl 11:54 Du må logge inn for å svare
mini3
04.11.2018 kl 11:37 1839

Er enig i mye av det du skriver, men man må passe godt på nå, med kurs brutt ned i TA, lav omsetning, usikre utsikter på oljepris, nyheter på vei og mye småaksjonærer.
Dette er en lekker oppskrift som en større aktør vil benytte for å utløse stopp loss.
Vil ikke være overrasket om den går ned til 11-12 i løpet av uka, om oljepris går videre ned og andre oljeaksjer også faller vil garantert den muligheten benyttes for å riste ut småaksjonærer.

Skal man sitte long, sitt.
Skal man kjøpe, legg inn lave kjøpsordre.
Å selge vil jeg ikke anbefale om man ikke må.

mini3
Du tror ikke aksjen går videre opp nå med interessant utvikling med Aje og Q3 coming up?

Legg forøvrig merke til at siste topp 20 viser at topp 20 stiger
Imprex
04.11.2018 kl 12:04 1795

Hvilke utslag småaksjonærer, SL og HS formasjoner måtte gi er på sett og vis uinteressant så lenge aksjen ikke skal trades fra dag til dag. Det som ligger til grunn nå og det neste året er det som betyr noe. Og der er det mye potent stoff i pipen. Kursen har gått jokkobananas i feil retning. Det var til å begynne med stressende. Men situasjonen til PEN er mer positiv nå enn før kursfallet. Nå spilles det bare på følelser.
mini3
04.11.2018 kl 12:20 1764

Jo ved volumøkning og økning i oljepris. Men på lave volumer kan man utnytte situasjonen.
Man kan lage ett inntrykk av at noen selger ut før, men man i realiteten vil ha mer.

Imprex

Jeg mente ikke at de nødvendigvis skulle ha innlegg (selv om det sikkert kunne forstå slik), men tilstedeværelse synes jeg nærmest burde være en selfølge. Vi er jo ingen dverg i Afrikasammenheng. APCL er er mye mindre selskap enn PEN og vil være tilstede ifl. hjemmesiden sin.
Redigert 04.11.2018 kl 15:18 Du må logge inn for å svare

Mye klaging på kurs (meg selv inklusiv) og shorting. Det vi glemmer er at PEN har gått som en kule iår. Når det blir litt mer turbulent er det egenlig natulig at den faller mer enn gjennomsnittet i sitt segment. Mange ønsker og å verdisikre litt. Det er helt naturlig. Går børs og olje opp igjen kommer den som en kule. Det har vel ikke vært andre begivenheter enn flow, Tunisia og og Ruche NE. Siste melding fra Tunisia var det vel usedvanlig liten grunn til å stige på. Flowmeldingen var veldig positiv synes jeg. I det øvre nivået i forhold til mine forventninger.
Redigert 04.11.2018 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
Alby
04.11.2018 kl 17:51 2426


FF

Så enig, så enig men noe må vi klage på ??
Imprex
04.11.2018 kl 18:26 2371

Ja. Enig i det. Burde vært info på hjemmesiden til PEN om eventuell deltagelse. APCL er virkelig en mygg ja:)
$OSLO$
04.11.2018 kl 18:50 2335

viss Tunisia er presalt så er det derfor DNO ikke vil ta dette videre da DNO ikke har erfaring med presalt.
Panoro på sin side har MYE erfaring med presalt fra Manati og Brasil.Så hvorfor skulle da ikke Dno jafse 6% av Panoro samtidig få fasttrack på Tunisia.

$OSLO$

Presalt? Tortue og Ruche er presalt, men Tunsia?

Har du en link?

Jeg synes det er positivt at vi har skribenter som har et mer nyansert syn på selskapet enn hva de største optimistene her har. Samtidig tenker jeg at man skal vokte seg vel for å la eget svartsyn overskygge positive nyheter. Jeg har full respekt for at du Fluefiskeren er skeptisk til Tunisia. Du er ikke alene. At du derimot mener at siste melding fra Tunisia ga usedvanlig liten grunn til at aksjen skulle stige videre mener jeg skyldes tidligere uttalt skepsis hvor man velger å være negativ.

Tunisia har ikke vært på raderen for noen av analytikerne som har dekket aksjen. Når når de velger å melde om boring av onshore brønn i egen regi, med lave rater til rigg og annet nødvendig utstyr allerede på plass går det ikke an å overse Tunisia som asset lenger. Selvfølgelig sier ikke meldingen noe garantert om treff eller bom, og kan på det grunnlaget alene sies å være nøytral, men det er da tross alt veldig positivt at det skjer noe i stedet for at alt ligger brakk. Skulle gjerne sett at de ikke kjørte dette helt alene, men når potensielle partnere ikke får ut fingeren er det supert at selskapet kjører på. Blir det treff på denne blir det kursfest for aksjonærene. Blir det bom skal vi noe ned på grunn av forventninger og utgifter som må karakteriseres som sunk cost, men oppturen blir vesentlig større enn nedturen grunnet relativt billig brønn vs. det som for PEN vil være en stor produksjon.

Og DnO har ikke kjøpt aksjer i Panoro hvis de har trodd at dette er helt håpløst!

Det hadde vært interessant å vite hvor mange aksjer som er omsatt etter at kursen passerte kr 20.- Jeg tror det vil gi en liten pekepinn om hvor stor salgsiveren vil bli framover, dersom vi ikke får en stor generell børsnedgang eller et brutalt fall i oljeprisen.
Det er tross alt mindre attraktivt for de med inngang over kr. 20.- å selge enn alle dem som har inngang på 4-5 kroner. Topp 20 ligger nærmere 41%, denne listen er relativt stabil, men har økt litt i det siste. Det betyr vel at de på topp 20, som har vært på listen lenge, ikke betrakter dagens kurs som attraktiv salgskurs. For dem betyr det vel relativt lite om kursen faller litt. Dersom en er langsiktig, og f.eks tror at aksjen kan komme opp i kr 50.- i løpet av et par år, så er det uinteressant å selge nå. Dersom du bor i en grei bolig, og ikke har planer om å selge/ flytte så antar jeg at fallet i boligpriser ikke medfører særlig bekymring.
Er det urealistisk å håpe på en kurs på 50.- i løpet av noen år?

SEB indikerer at dette kan være realistisk i 2020 dersom fase 2/3 på Dussafu forseres. Dersom Aje viser seg å gi økt produksjon ved nye brønner eller ved salg så rykker kursmålet nærmere. Dersom Tunis satsingen viser seg attraktiv med produksjonsøkning i 2019 så er det grunn til optimisme.
Haussing eller blåøyethet?
For å bringe ballanse i synspunktene: Ja jeg vet at alt i verden kan gå til H...

Jeg snakker om en optimistisk sansynlighet, og om det er grunn til å satse på den.

Jeg vil bare minne dere om at mange av oss satser på et parforhold på tross av kunnskapen om at det er ca. 50% sannsynlighet for at det ryker.
Jeg tror det er mer enn 50% sannsynlighet for at kursen vil stige, derfor sitter jeg med min lille portefølje som skal sikre min pensjon to the end.
Redigert 04.11.2018 kl 21:24 Du må logge inn for å svare
Alby
04.11.2018 kl 21:42 2076


Trondheim
SEB hadde vel ikke Tunisia med i sin analyse ?

Jeg har lest analysen mange ganger. Hovedfokuset har vært på utviklingen av Dussafu
Alby
04.11.2018 kl 22:22 1999


Trondheim

Hvis de kommer med en ny analyse skulle den kunne bli enda bedre ?.

Synes generelt det er lavt nivå på debatten nå om dagen. Inkluderer meg selv, for det er ingen av oss som bryter ned hvert enkelt asset og verdiberegner den samlede verdi av selskapets verdier og eiendeler, etter hvert som nye meldinger tilkommer i markedet. Synes diskusjonen blir for smal og unyansert. Man ser ikke hele bildet.

Helt klart er det i aller seneste tid blitt tilført potensial for økt verdi for alle av Panoros eiendeler. Dette enten være seg Dussafu, Aje eller Salloum. Man kan gjerne være uenig om hvor mye de substansielle verdiene er økt, men det fratar ikke det faktum at prosjektmessig og potensial for produksjon, har det aldri så langt jeg kan erindre stått bedre til.

Folk virrer rundt som hodeløse høns og lar seg prege av fryktindeksen. Enten dette gjelder oljepris, børsene eller shorterne. Det er min påstand at småaksjonærene presses ut ved lavt volum på shorternes og tradernes betingelser – målt opp mot børs og oljepris uro. Så lenge frykten råder, er det stort sett topp 20 som sitter i ro.

Tror fremdeles at oljesanksjoneringen mot Iran på sikt vil medføre et stadig mer presset oljemarked. Det tas ut olje i markedet. Det tilføres kun det lille extra som bl.a. Russland, Saudi Arabia og delvis USA kan produsere og få eksportert. Og blir gapet for stort mellom tilbud og etterspørsel, så reguleres dette på neste OPEC møte, 6. desember.

USA og dersom republikanerne taper flertall i representantenes hus kan medføre at demokratene kjører et mye tøffere løp mot bl.a. Saudi Arabia. Og USA med Trump kan bringe Kinas import av olje som et ledd i løsning av handelskrigen. Dvs. Kina importerer fra USA, vinn- vinn for president Trump, fordi da blir det generert inntekter av salg, samt oljesanksjoneringen bli mer effektiv mot Iran. Men innrømmer dette her er ikke så enkelt, for det kan finnes smutthull eller fremtidige scenarioer som per i dag ikke er kjent.

Folk som vurderer aksjer må egentlig bestemme seg for om det er en korreksjon eller krakk som nå regjerer. Det samme gjelder oljeprisen. Deretter må Panoros eiendeler og produksjon ses opp mot om markeds og børsklimaet er forbigående eller er kommet for å bli i nedadgående trend. Dvs. vil E&P segmentet fremdeles bestå og kunne tjener penger.

Tror faktisk vi trenger et par analyser med nye kursmål. For det er visst dette som småinvestorene lener seg mot i en turbulent tid. Mon tro ikke oppgraderte reserver på Dussafu foreligger innen/på enten Q3 til PEN eller BWO. Sendte en note om MXO presentasjonen av Aje og her forventes at selskapet informerer tilstrekkelig i den aller nærmeste fremtid. For Sfax er det forlengelse og ny partner som farm in med cash/carry.

Man kan gjerne tenke depressivt, men glem ikke hva som utgjør det substansielle i aksjen.

Min konklusjon er at det er mer verdi i selskapet med tre separate assets enn det aldri har vært tidligere. Så blir det opp til enhver å vurdere om oljeprisen og børsene skal krakke. Etter at uroen har lagt seg og mellomvalget er unnagjort - business as usual. Det er iallefall min vurdering. Det vil alltid være risk for endring i oljepris og børsklima. Dette er forhold man som investor bare må ta høyde for. Etter at støyen har lagt seg og oljeprisen fremstår mer entydig i denne omgang, vil det være risk for ny turbulens like om hjørnet. Nå er det fryktindeksen som er populær og vektlegges. Media grafser i all verdens elendighet for å selge sitt budskap og annonser.

Det er en like gal verden som PEN aksjen er priset galt.
Redigert 04.11.2018 kl 22:55 Du må logge inn for å svare
Imprex
05.11.2018 kl 09:04 1671

Er å holde ut åtte dager til. Så kan man begynne eventuell finberegninger av assets. Pluss nye analyser vil dukke opp. Mellomvalg i USA og tallslipp av pengereservene i Kina er vel det som kan lage mer uro på børsene nå. Begge deler overstått innen Q3. Effektene av de to nevnte begivenheten kan dog gjøre markedene enda mer ustabile...Tvi-tvi! Med litt flaks leverer Kina, mellomvalg gir børsene en boost og Q3 innfrir over alle forventninger. Pluss shortskvis. Alle gode ting er tre og den fjerde følger med;) Gå inn i depresjon er ikke et alternativ.


«Synes generelt det er lavt nivå på debatten nå om dagen. Inkluderer meg selv, for det er ingen av oss som bryter ned hvert enkelt asset og verdiberegner den samlede verdi av selskapets verdier og eiendeler, etter hvert som nye meldinger tilkommer i markedet. Synes diskusjonen blir for smal og unyansert. Man ser ikke hele bildet. »

Nå synes jeg du var streng, Gunnarius. Ikke mange av oss har gode nok forutsetniger for å gjøre dette. I hvertfall ikke jeg uten økonomisk utdannelse i det hele tatt. Vi ser jo også at meglerhusene kommer med vidt forskjellig tall når det gjelder slike verdivurderinger. Ikke bare for PEN, men generelt.

Ser fram til nye reservetall fra Tortue. Minner om analysen fra Swedbank på BWO som jeg sakser fra her:

“Triggers: updated reserves, refinancing, contract extensions
We see three important triggers for the BWO share over the next 6 to 9 months. First, a potential updated reserve estimate on the Tortue area of Dussafu is expected in Q4 (potentially at the Q3 presentation on 20 November).

Mener helt bestemt at de har sagt november ett eller annet sted også. Det er derfor jeg skriver november. Det blir ihvertfall litt spennende.

Redigert 05.11.2018 kl 09:16 Du må logge inn for å svare
agawu
05.11.2018 kl 09:44 1576

Hermine Midelfart og hennes Pescara Invest har dukket opp på topp 30.
https://investor.dn.no/#!/Aksje/S104/PEN/PanoroEnergy

"Midelfart-søster blant de største i britisk oljeselskap
Kosmetikkarving og investor Hermine Midelfart har dukker gjennom selskapet Pescara Invest opp blant de 30 største aksjonærene i det britiske oljeselskapet Panoro."
Imprex
05.11.2018 kl 09:58 1540

Samtidig greit vi holder et viss nivå også. Har heller ingen økonomisk utdannelse for å kunne vurdere alle sider ved et selskap. Dermed avhengig av andres tolkninger og analyser i tillegg til det jeg tilegner meg på egenhånd. Og det gjelde sikkert mange av oss. Sånn sett har PEN-trådene vært veldig gode. Selv om enkelte vil påstå at det er lite rom for kritiske betraktninger. Noen høytflyvende kursmål har forekommet, men det gjelder så og si i alle tråder på hegnarforum. Det er da langt morsommere å spekulerer i positiv retning enn å fokuserer på det negative. Når det er sagt er det bra med de nøkterne som på en edruelig måte kan peke på hvor nedsiden er også. Også skal man ikke underslå at børs handler en del om tro og tvil i tider som dette...Så la oss nå håpe at vi har sett bunnen for siste gang på disse nivåer.


Fluefiskeren,

Kanskje jeg var litt unfair, men det skyldes trolig samme årsak som selskapet begrunner den sterke korreksjonen i aksjekursen med - man er fordundret og frustrert over at aksjen får så dårlig betalt i markedet ved gjentagende gode meldinger ifm. PENs assets. Og blir urimelig presset ned - lenger ned enn andre selskap innen E&P segmentet som er noenlunde sammenlignbart. Ta f.eks. BWO. Fra min side finner også jeg at aksjen som andre innen E&P korrigeres med god grunn, men korreksjonen har vært for hard of PEN. Dette forhold kan muligens bli reversert ved den tid shorten er inndekket og markedet ikke kun skjeler til fryktindeksen.

Det er nok også fordi aksjen følges så tett fra min side, man ser kanskje muligheter som andre ikke ser eller vektlegger. Tror sterkt på at oljeprisen skal opp igjen om Russland og OPEC vil. Det blir likefullt ikke feil å se hen til det substansielle i aksjen. Dvs. ikke kun frykt og en oljepris som alltid fluktuerer, må ses opp mot de substansielle verdiene i selskapet - særlig gitt disse vedvarende materialiseres til det bedre. Tror fremdeles at selskapet kan dra frem et par jokere i nær fremtid.
Redigert 05.11.2018 kl 10:14 Du må logge inn for å svare
polion
05.11.2018 kl 10:44 1435

Det er i flere innlegg ovenfor blitt konstatert «lavt nivå på debatten» og at dette skyldes ……. Det er i stor grad bare å konstatere at PEN ikke har fått betalt i forhold til de positive meldingen som er kommet. I mellomtiden så har vi aksjonærer lite annet å gjøre enn å vente på en stabil høy oljepris og eventuelt nye positive meldinger fra selskapet. At aksjonærene alternativt sitter og spekulerer seg i hjel på hvis så fremt i fall, vil selvsagt ikke få noen kursutslag.

NEI, «Ruhig, ruhig Rose Mari Ich habe einen Aktiengewinner, habe nur etwas Geduld“.