Hvorfor mobber samfunnet de som ikke kan vaksinere seg?

Frodon
CORONA 19.12.2021 kl 09:16 107969

Det er veldig mange i Norge som ikke kan vaksinere seg, også er det noen som ikke vil vaksinere seg. Hvorfor blir alle disse satt i en bås av samfunnet og mobbet? Det er ca 700-800.000 barn under 10 år som ikke kan ta vaksinen enda. Det var mange eldre som ikke kunne ta 3dje vaksine dose pga kapasitet, det løser seg kanskje nå. Det er en del i Norge med medisinske problemer, som får beskjed av sin lege å ikke ta vaksinen for covid-19. Gravide har for kort tid siden blitt anbefalt av FHI å ta vaksinen for første gang, da INGEN vet langtidsvirkningene på foster enda. Gravide skal også ta influensa vaksinen og det skal gå tid mellom hver sprøyte.

Det er bare 72,29% av den Norske befolkningen som er vaksinert. Det står øverst på førstesiden av VG på nettet. Det er ca 5 415 166 folk i Norge. Dvs det er ca 1,5 millioner uvaksinerte i Norge,

Men det Norske samfunnet synes det er greit å henge ut og mobbe alle disse gruppene? Det er flaut å se holdningen deres. Hvor er jule stemningen hvor vi tar vare på alle? En ting kan jeg love dere, det vil bli sett på som noe forferdelig i fremtiden, hvordan kunne de gjøre noe slikt?? Det dere gjør, får også motsatt virkning av hva dere prøver å oppnå, hvis målet er at flere vaksinerer seg. Bare se på artikkelen under:

«Mediene nører opp under holdninger som skaper et «oss» og et «dem»

Alle uvaksinerte jeg kjenner er redde for å si høyt at de er uvaksinerte.

Jeg er ikke redd for vaksinen. Jeg er kritisk. Jeg er kritisk til at vi velger en ikke ferdig utprøvd vaksine for hele befolkningen som løsning. Jeg er kritisk til at intensivkapasiteten på sykehusene ikke er økt. Jeg er kritisk til at det ikke har vært mer åpen debatt om virkning og bivirkninger av vaksinen – og om behandling av de syke»

https://www.nrk.no/ytring/ansvarlig-og-uvaksinert-1.15772782

"MACRON LOVER Å PLAGE UVAKSINERTE"

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/macron-lover-aa-plage-uvaksinerte.CI4iTH75e?utm_source=share-btn
Redigert 05.01.2022 kl 17:47 Du må logge inn for å svare
undrende
19.12.2021 kl 13:40 3621

Ingen tvil om at samfunnet har dreid ganske kraftig i retning mot mobbing av uvaksinerte den siste tiden.
Man ser det overalt i aviser, og mange av FB kontaktene man har, legger ut tråder rettet mot uvaksinerte.
I disse Woke tider, som vi har vært inne i de siste par årene, så er mitt inntrykk at, aldri har flere individer blitt mobbet i samfunnet, enn nå......
Det går på, at har man ikke helt sammenfallende synspunkter som varslere, PK media osv, så er det fritt frem for å mobbe, spotte, trakassere, utestenge, glemme, osv
Det som burde vært belyst langt sterkere, er hvorfor Norge ennå ikke har klart å opprette en styrket beredskap. Egentlig på alle tenkelige områder, men her på intensivplasser. Siden svineinfluensaen i 2013 har dette blitt luftet politisk. Resultatet etter, og gjennom 2 år med Covid er et helt annet enn styrket beredskap, tvert i mot. Leste i dag om opprettelse av 500 nye studieplasser for sykepleiere på landsbasis. Hva er det? Det er vel neppe nok til å møte den stadig økende eldregenerasjonen en gang. Og hvorfor er det bare noen utvalgte grupper som må ta støyten? Det som kalles dugnad, på fjerde, eller femte runden. Som musikere, uteliv, hoteller, reiseliv osv. Her ser det også ut til at landet, og vesten for øvrig, har sett mellom fingrene på stor reiseaktivitet til høyrisiko soner i verden, mens folk flest har droppet charter turen. I disse dager er kjøpesentrene stappfulle av folk med og uten munnbind som ligger over hverandre og kniver om det siste ribbestykket i ferskvaredisken, eller melk og brød. For ikke å forglemme toalett papir. Sånn sett, rent smittemessig, så kunne kanskje dugnadsgjengen også sluppet avlysninger og karantene. Jeg vet av noen som har angst for sprøytestikk, og har hatt det hele livet, For meg høres det litt rart ut, men hva vet jeg?
Ikke annet enn at jeg selv har tatt to vaksine doser, og kommer til å ta en tredje..... men fortsatt vil jeg absolutt mene at samfunnet er inne i en kollektiv mobbing, styrt fra regjering, storting, riksmedia m.m Fra de som har forsømt beredskapen i landet i årevis.
Balder67
19.12.2021 kl 13:46 3592

Barn under 12 år er ikke anbefalt og skal ikke ta vaksinen pr. i dag. Det er noen få mellom 12 og 16 år som har to doser, men dette er spesielt utsatte personer.
https://www.fhi.no/contentassets/8a971e7b0a3c4a06bdbf381ab52e6157/vedlegg/2021/ukerapport-uke-48-29.11---05.12.21.pdf
FHI sin statistikk sier ikke noe om det er noen barn under 12 som er vaksinert. Om det er noen i det hele tatt, så er det noen veldig få utsatte barn.

Det er ca 300 000 voksne som ikke har tatt vaksinen, FHI mener at det mindre enn 10 000 som kan ha en medisinsk årsak til å avstå.
SFI sier det slik i denne artikkelen: https://www.aftenposten.no/norge/i/QyEbQW/noe-har-endret-seg-den-siste-tiden-se-hvem-som-legges-inn-paa-norske-s

"– Jeg vil anslå at det samlet kan dreie seg om noen få tusen voksne personer. Godt under 10.000, sier Aavitsland."

Det er altså ca 300 000 voksne som ikke har tatt vaksinen. Likevel utgjør de uvaksinerte nesten halvparten av alle inlagt på sykehus. (Se FHI statusrapport over, side 12)
Så ja: De uvaksinerte utgjøre en unødig stor belastning på sykehusene,

Slettet bruker
19.12.2021 kl 13:50 3572

Her var IQ nivået lavt. Skape splittelse pga sin egen inkompetanse, det er vel som nazi fakter. Jeg vet at man ikke skal forvente mye av folk som har sin agenda, men jeg fatter ikke hva som gjør at det er slik som nå. Vaksinerte håper på en normal hverdag, noe som ikke skjer.

Noe sier meg at de fleste som mobber her og rundt forbi er byfolk, kjører gjerne elbil. Går rundt på julebord, fotball pub og gir faen i smittevern som det heter nå.

Vaksinerprogrammer har aldri vært særlig nyttige, sannheten er at de fleste vaksineringsrunder har kommet etter at statistikkene har flatet ut, og dermed har imunforsvaret selv ordnet dette.

Sønn min på 13 år har mer kompetanse enn de fleste her inne, så la oss håpe den nye generasjonen overgår drittslengingen fra tåpelige personer med shortcuts inne, som sitt våpen!
Fluefiskeren
19.12.2021 kl 13:59 3557

Jeg har sagt det til han også. Han tar med i tallet av en eller annen grunn med små barn også. Har prøvd å forklare han at antallet han opererer med er spinnvilt. Han viser også en rørende omsorg for de som ikke vil vaksinere seg. De som ikke kan vaksinere seg utgjør bare en bitteliten brøkdel av disse. Og de er nok veldig forsiktig med å ikke bli smittet og utgår derfor lite problem for andre.

Det er tydeligvis greit å fylle opp sykehusene og lage det enda verre for de som jobber der. De har hatt det kjempetøft snart i to år. Tror ikke han vet hvor slitne de er. Mange sier de går gråtende hjem. Flere på akuttavdelingen orker ikke mer og slutter. Med den nye mutanten kan helsevesenet kollapse. Man må fylle på folk fra andre avdelinger for å få intensivavdeligenr til å fungere. Dette fører til at andre må vente på f.eks. operasjoner. Det har skjedd at til og med kreftoperasjoner blir skjøvet.

Heldigvis viser de aller fleste i Norge solidaritet og vaksinerer seg, men det skal ikke så veldig mange uvaksinerte til for å gjøre det vanskelig. Vi så jo at to stykker smittet 150 stykker på julebord. Det er godt å se at man nå angrer etter at omikron kom og velger å vaksinere seg likevel. Og det skal vi være veldig glade for.

Mange land har innført koronasertifikat og noen har innført enda strengere tiltak for de som blåser i andre mennesker. Da jeg foreslo at de også burde vurdere å innføre koronasertifikat her fikk jeg beskjed av Polion at jeg var ond. Som sagt viser han derimot rørende omsorg for de som påfører andre smitte med alvorlig sykdom og kanskje død.
Slettet bruker
19.12.2021 kl 14:26 3499

Jeg kan nå si så mye at jeg jobber på ett sykehus,å her har man for tiden en håndfull med covid pasienter,Fellesnevner for alle er stortsett høy alder og fedme.Det er RS og influensa som tar opp plass nå.
Fluefiskeren
19.12.2021 kl 14:32 3495

Det varierer selvsagt med hvor sykehuset er. Jeg nekter å tro at disse sykepleierne står og lyver. At de slutter sier vel det meste.
Redigert 19.12.2021 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.12.2021 kl 14:35 3482

Ingen krise på sykehusene i Norge. Men salvsagt skulle man opprustet og utdannet flere, men det gidde vi ikke betale for, dessverre.

De fleste jeg kjenner som ikke ønsker vaksiner, er helsearbeidere..

Ting blir feil når de fleste stoler på politikere, media og ikke minst, de gidder ikke sette seg inn i utfordringene.. De tar enkleste hei.. Sjelden en god løsning
Frodon
19.12.2021 kl 15:00 3447

Det er jo ikke riktig. Det er veldig få innlagt på Norske sykehus med covid-19, vaksinerte og uvaksinerte. Hvis vi tar bort alle de gruppene du nevner, er det nesten ingen igjen. Hvorfor blir de uvaksinerte hengt ut da?
Frodon
19.12.2021 kl 15:01 3431

Ikke diskuterer du sak og ikke skjønner du ordet ca? Er du her bare for å krangle eller føler du selv at du hjelper til?
Frodon
19.12.2021 kl 15:06 3420

Godt det er en på HO som har fått dette med seg. Det er bare trist å lese de fleste andre innlegg her. Hva har skjedd med folk? Og hvorfor lar folk denne mobbingen fortsette?
8472
19.12.2021 kl 15:17 3411

Det interessante med det Scatec-julebordet var jo at 98% av de som ble smittet var vaksinerte. Blant de som ikke ble smittet var vaksine-andelen kun 93%. Sikkert bare tilfeldigheter på lite tallgrunnlag, men man skal ikke se bortifra at det også ellers er sånn at de fleste uvaksinerte er mer forsiktige, og dermed har mindre sjanse for å bli smittet og å smitte andre.
Frodon
19.12.2021 kl 15:18 3410

Yes, det er helt riktig. Er det fordi det meste av den Norske befolkningen, inkludert de fleste på denne tråden, ikke vet bedre?
Fluefiskeren
19.12.2021 kl 15:24 3392

Det er jo helt tydelig at vaksinen hjelper svært lite mot å bli smittet av omikron. Det er imidlertid også interessant at ingen av dem havnet på sykehus. Uten vaksinen hadde det neppe vært tilfelle.
Redigert 19.12.2021 kl 15:24 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
19.12.2021 kl 15:27 3390

Frodon
Tror du Norge og verden ville klart seg uten vaksine? Hva vet vi egentlig om det nye viruset, er vel ikke helt som en enkel influensa? Er vel bra at Who følger viruset med lupe? Sverige hadde rundt 7000 flere døde under denne pandemien, da er det vel grunn til å tro at denne ikke er helt som en vanlig influensa? Selv Dagens situasjon gjør at det er ekstra stort press på helsevesenet, allerede er det mange som må utsette operasjon med kreft ect.. skulle det bli ytterligere forverret da er det jo bare å tenke sjøl. Endel tror jo at viruset kan leve fint sitt eget liv uten tiltak.. jaja dem om det. Er selv vaksinert er blant majoriteten og tror den finnes flere eksperter her enn de 10 prosentene som ikke er vaksinert. Hvordan tror det det ville gått med verdens makro hvis vi ikke hadde vaksine og smittevern? Svaret er ganske enkelt!!
Redigert 19.12.2021 kl 15:32 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
19.12.2021 kl 15:30 3376

Det er også interessant at Moderna synes å gi bedre beskyttelse mot smitte enn Phizer. Hvis det er riktig er det bra for meg med tre doser Moderna. Datagrunnlaget et dog som en skrev her for lavt til å trekke konklusjoner.

« Julebord-smitten: Størst andel ikke-smittede fikk Moderna

En større andel av de som ikke ble smittet på julebordet på Louise var vaksinert med Moderna, sammenlignet med Pfizer, viser en studie. FHI-overlege Sara Watle oppfordrer likevel til å takke ja til den vaksinen man får tilbud om.»

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/wO0gvM/julebord-smitten-stoerst-andel-ikke-smittede-fikk-moderna

Redigert 19.12.2021 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
Frodon
19.12.2021 kl 15:33 3374

Men, du tuller jo til med dine egne tall.

Det er ikke bare uvaksinerte covid-19 pasienter på sykehuset fra den gruppen på 300.000 eller gruppen på 10.000. Det er bare 72,29% av den Norske befolkningen som er vaksinert. Er du enig i det tallet? Det står øverst på førstesiden av VG på nettet. Det er ca 5 415 166 folk i Norge. Dvs det er ca 1,5 millioner uvaksinerte i Norge, korrekt?

Poenget er «hvorfor blir disse folkene hengt ut?» Er det noen som tror at de vaksinerer seg hvis de blir hengt ut, presset, mobbet osv?
8472
19.12.2021 kl 15:35 3042

Hvis vaksinen (uten booster) kun har 0-20% effektivitet så spiller vaksinen ikke så stor rolle (var vel ingen som hadde booster der). Håpet er at omikron er en mildere variant. Men det er for tidlig å vite dette sikkert.
Redigert 19.12.2021 kl 15:38 Du må logge inn for å svare
Balder67
19.12.2021 kl 15:54 3017

Les dette fra mitt innlegg en gang til :
"Det er altså ca 300 000 voksne som ikke har tatt vaksinen. Likevel utgjør de uvaksinerte nesten halvparten av alle inlagt på sykehus. (Se FHI statusrapport over, side 12)"
Det er ikke bare uvaksinerte på sykehus, det har ingen påstått.
Les FHI sin rapport, side 12: https://www.fhi.no/contentassets/8a971e7b0a3c4a06bdbf381ab52e6157/vedlegg/2021/ukerapport-uke-48-29.11---05.12.21.pdf
Her er det vist at de fire ukene siste ukene før rapporten ble utgitt (5.Desember) var 9 personer under 18 innom sykehus på grunn av Covid. Når det gjelder voksne var det flere hundre. Er det vanskelig å se hvor skoen trykker ?

Det er voksne som er inkludert i vaksineprogrammet, det er de voksne som kan bli alvorlig syke av Covid. Det er de voksne som utgjør de 300 000 uvaksinerte det er snakk om.

Barn er ikke regnet med i antal uvaksinerte, ganske enkelt fordi de ikke er med i vaksineprogramet. Det er ca 300 000 voksne som bør ta til seg den opplagte risikoen for alvorlig sykdom og vaksinere seg.
Å henge ut folk vil neppe motivere noen til å ta vaksinen, men fakta som vist i nevnte rapport bør få noen bjeller til å ringe.
Om du møter opp til vaksinering vil du få skryt for å ta vaksinen, ikke kritikk for at du kommer så sent.

Frodon
19.12.2021 kl 15:54 3019

Jeg burde kanskje ikke bli overrasket mer, men hvordan kan kunnskapsnivået være så ufattelig lavt 2 år inn i en pandemi? Godt noen få har skjønt dette, sønnen din er heldig 😉
Frodon
19.12.2021 kl 16:01 2999

Hvorfor skal ikke barn bli tatt med i antallet over uvaksinerte?

Hvilken rørende omsorg viser jeg for de uvaksinerte? Kan du dokumentere dette med mine skriverier? Jeg skjønner bare ikke hvorfor disse gruppene blir hengt ut, presset og mobbet FORDI det er ikke flere som vaksinerer seg av den grunn. Hadde du kjøpt Tesla hvis du ble presset, hengt ut eller mobbet fordi du ikke hadde en Tesla?

Kan du vise til fakta om din påstand at Norske sykehus er fulle av covid-19 pasienter? Jeg er gift med ei sykepleier, og du tror ikke jeg kan noe om dette? De trenger hjelp fra den Norske befolkningen, hvorfor skjønner du ikke at du gjør det motsatte av å hjelpe?
Frodon
19.12.2021 kl 16:03 2992

Yes, det er helt riktig. Men hvorfor tror den Norske befolkningen noe annet? Det er kun 3-4 stk på denne tråden som vet det, resten tar feil. Er det noe informasjon fra sykehusene som kan hjelpe til?
Frodon
19.12.2021 kl 16:05 2984

Hva er det sykepleierne juger om? Hvorfor går du ikke bare inn å sjekker tallene selv? RS og influensaen har vært problemet en stund, men dere tror fortsatt det er covid-19 som er problemet. Hvordan kunne det bli slik?
CapitaL
19.12.2021 kl 16:11 2964

Innfør krav om coronapass og bli ferdig med denne diskusjonen.. nå må det bli slutt på at vaksinerte skal bære byrdene vaksinenekterne påfører samfunnet.. uten grønt pass, ingen restaurant, kino, konserter, treningsstudio, kjøpesenter og pålagt hjemmekontor.. da løper disse nekterne til nærmeste vaksinestasjon!
oivindl
19.12.2021 kl 16:21 2939

"Er på etterskudd med 1.400 operasjoner: – Vi har hatt den største belastningen med covid-19"

" Uvaksinerte pasienter kan ligge i flere uker på intensiven: – Livstruende syke"

To overskrifter som sier noe om situasjonen ute på sykehusene. Begge fra i går.
Forteller en annen historie enn du prøver å formidle.
Computum
19.12.2021 kl 16:23 2942

"At du leste det, gjør det ikke riktig?"

Vel, jeg, og de fleste andre, er avhengig av at den informasjonen som gis er riktig. Vi har små muligheter til å overprøve den. Man behøver ikke stole på værmeldingen heller. Men det kan være fatalt å neglisjere et stormvarsel. Jeg er en ganske tillitsfull person, og etter et forholdsvis langt liv har jeg hatt liten grunn til å angre på det.
Det må være travelt å tro at man blir lurt og manipulert hele tiden.
Her er informasjon fra Universitets sykehuset som burde være å foretrekke framfor konspirasjoner på "sosiale medier".:

https://ehandboken.ous-hf.no/document/140273
Frodon
19.12.2021 kl 16:29 2930

Det har vært mangel på sykepleiere lenge og det vil bli langt verre. Allerede før pandemien var det færre sykepleiere på jobb enn det som var påkrevd.

Har de sagt noe om hvorfor de ikke vil vaksinere seg?

Helt enig, ingen god løsning nei 😢
Frodon
19.12.2021 kl 16:34 2916

Om vi hadde klart oss uten vaksine nei, hvor har du det ifra? Jeg tror du skriver til feil person nå. Jeg har prøvd å informere lenge om at dette viruset ikke bare er en influensa. Er det inntrykket du får fra det jeg skriver?

Denne tråden handler om at de uvaksinerte ikke kommer til å vaksinere seg ved å bli presset, mobbet eller truet til å gjøre det. Hvordan tenker du at vi kan få flere til å vaksinere seg av de som kan vaksinere seg?
Fluefiskeren
19.12.2021 kl 16:39 2890

Du er rett og slett ikke sann. Du tillegger meg ustanselig utsagn jeg ikke har sagt. Jeg sier jo at de IKKE lyver.
Frodon
19.12.2021 kl 16:40 2882

Hvilken variant tenker du på? Moderna sin vaksine har større dose enn Pfizer, så vet du om like stor dose av begge beskytter bedre enn den andre? Fra de få studiene vi har om Omikron gir 2 doser 0-20% beskyttelse. Med 3 doser var det ca 55-70% beskyttelse, men usikker på hvilken vaksine den studie var om
Frodon
19.12.2021 kl 16:52 2843

Hvis det er 300.000 voksne som er uvaksinert og det er 1,5 millioner som er uvaksinerte, da mener du at det er 1,2 millioner barn i Norge som ikke er med i vaksine programmet? Men det er jo bare 792.000 barn i Norge under 12 år.

Selvfølgelig kan barn bli alvorlig syke av covid-19. Du skriver jo selv at det er 9 stk kun de siste 4 ukene.

Det er RS virus og influensa som står for de fleste innleggelsene i Norge nå, ikke covid-19. Men da vet du tydeligvis ikke det og har ingen interesse av å hente inn fakta selv heller
Frodon
19.12.2021 kl 17:02 2820

FHI sier at coronapass ikke hjelper på smitten, så hvordan tenker du at det vil hjelpe? Avstand og munnbind hjelper vell mye bedre enn corona pass? Frivillig og/eller pålagt hjemmekontor er jeg for, slik at hver kan tilpasse eget behov. Å nekte de som ikke kan vaksinere seg å dra på restaurant, kino, konserter, treningsstudio, kjøpesenter osv minner mye om slik nazistene gjorde ting. Vi ønsker vell ikke tilbake til den tankegangen? Da må lovverket bli endret i Norge + det er brudd på menneskerettigheter. Men det er kanskje ikke så nøye?
Viro
19.12.2021 kl 17:05 2812

Må slutte med slik egoistisk holdning.
Skal man sende røykere, alkoholikere, fedme pasienter også på private klinikker og eller la være å behandle dem.
Tenk deg litt om.
Forøvrig enig i mye av det Frodon skriver.
Ingen som snakker om bivirkninger og over 4000 av dem allerede registrert som alvorlige så kan man lese hva fhi definerer som alvorlig, ikke småtteri.
Og hvor mange av disse har ligget på sykehus i den 2 års perioden? Mest sannsynlig fryktelig mange, dette er garantert underkommunisert.
Samtidig er jeg ikke i tvil om at vaksinen hjelper endel av de eldre gjennom forløpet.

Redigert 19.12.2021 kl 17:07 Du må logge inn for å svare
Balder67
19.12.2021 kl 17:09 2808


Vaksinen har så langt vist seg å ha mye større fordeler enn ulemper, derfor er den tatt i bruk. Og gitt den korte tiden den er brukt, har den ingen endelig godkjenning siden dette krever langtidsstudier av virkning/bivirkninger.
Det samme gjelder Covid: Det heller ikkje så godt kjent hvilke langtidsvirkninger sykdommen kan gi.


Og igjen: bruk korrekte referanser/oppslag. Det er ikke 800 000 - 900 000 barn under 10 år i Norge.
Det er registrert 593 533 personer under 10 år i Norge ved utgangen av 2021 følge SSB.no

Oppslag her: https://www.ssb.no/statbank/table/07459

Barn er ikke med i vaksinasjonsprogrammet. Det er veldig få barn som blir alvorlig syke av Covid.
Voksne har langt større risiko for alvorlige sykdom og død. Derfor er det mye viktigere at denne gruppen vaksinerer seg.

Risikoen må tydeliggjøres gjennom informasjon, ikke tvang. Fordelene med vaksinen er tydelig. Tvang vil gjøre vondt verre.
https://www.fhi.no/contentassets/8a971e7b0a3c4a06bdbf381ab52e6157/vedlegg/2021/ukerapport-uke-48-29.11---05.12.21.pdf
Viro
19.12.2021 kl 17:11 2803

Det er vel i all hovedsak de vaksinerte som bidrar til smitte, så snart stikkene er satt føler mange av dem seg som udødelige og tror de ikke kan smitte andre.
I Liverpool er nå 4 spillere ute med covid, alle spillere, trenerteam og støtteapparat er vaksinert, selvsagt har de smittet hverandre.
Forbanna vrøvl med coronapass og jeg er ikke vaksine motstander.
Men, bare det at noen nå får dose 4 av en vaksine på under 12mnd burde få alarmklokkene til å ringe om man tenker i nærheten av rasjonelt.
Redigert 19.12.2021 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
Frodon
19.12.2021 kl 17:27 2778

Hva var det du ønsket at jeg skulle lese på den linken? Er det noe om vaksinene jeg ikke vet, som jeg burde lese meg opp på?

Du svarte ikke på dette?

Hva med eks de 700.000-800.000 barna i Norge under 10 år som ikke kan få vaksinen enda? Hvorfor kaller du dem stribukker, konspirasjonsteoretikere eller har angst for sprøytestikk? Hva med gravide, som kun for kort tid siden fikk anbefalt vaksinen for første gang?
Frodon
19.12.2021 kl 17:31 2763

Du ser jo selv i rapporten hvordan dette endrer seg og at full vaksinerte har vært problemet lenge. Så hvorfor får de uvaksinerte all hets?

"Sist uke var det en økning i insidens blant uvaksinerte og en nedgang blant fullvaksinerte, spesielt blant fullvaksinerte over 65 år, trolig på grunn av oppfriskningsdoser"
CapitaL
19.12.2021 kl 17:36 2750

Poenget er å få uvaksinerte vaksinert.. et coronapass er slett ikke noe brudd på menneskerettigheter. Et fornuftig verktøy som pinglene som styrer ikke tør ta i bruk..
Frodon
19.12.2021 kl 17:45 2744

Du er jo 100% seriøs i dette innlegget, det sier det meste.

- Du mener at barn ikke skal regnes med, hvorfor ikke? Virus ser ikke forskjell på alder.

- Kan du dokumentere den rørende omsorgen jeg har for de som ikke vil vaksinere seg? Du sitter vell ikke her å juger om meg?

- Har jeg skrevet at det er "greit å fylle opp sykehusene og lage det enda verre for de som jobber der"? Kona er sykepleier og din tankegang fyller opp sykehusene. Jeg har et håp om at du vil skjønne det etter hvert, har fortsatt litt trua eller så hadde jeg ikke giddet å kaste bort tiden på deg.

- "Tror ikke han vet hvor slitne de er. Mange sier de går gråtende hjem". Kona mi er sykepleier. Hun spør deg "hvordan skal vi få folk til å skjønne at denne mobbingen av uvaksinerte ikke hjelper?". Jeg er 100% sikker på at jeg vet dette bedre enn deg, men hvordan skal jeg klare å formidle det til deg?

- Hvordan har det gått med landene som innførte corona pass? Er pandemien over der? Corona pass bryter både mot Norsk lov og menneskerettighetene, men det er ikke så farlig? Hva med alle de som ikke kan vaksinere seg? Skal de få corona pass? I den gruppen har du eks mange invalide, folk med hjerteproblemer osv

Fluefiskeren
I dag kl 13:59
Han tar med i tallet av en eller annen grunn med små barn også. Har prøvd å forklare han at antallet han opererer med er spinnvilt. Han viser også en rørende omsorg for de som ikke vil vaksinere seg. De som ikke kan vaksinere seg utgjør bare en bitteliten brøkdel av disse. Og de er nok veldig forsiktig med å ikke bli smittet og utgår derfor lite problem for andre.

Det er tydeligvis greit å fylle opp sykehusene og lage det enda verre for de som jobber der. De har hatt det kjempetøft snart i to år. Tror ikke han vet hvor slitne de er. Mange sier de går gråtende hjem. Flere på akuttavdelingen orker ikke mer og slutter. Med den nye mutanten kan helsevesenet kollapse. Man må fylle på folk fra andre avdelinger for å få intensivavdeligenr til å fungere. Dette fører til at andre må vente på f.eks. operasjoner. Det har skjedd at til og med kreftoperasjoner blir skjøvet.

Heldigvis viser de aller fleste i Norge solidaritet og vaksinerer seg, men det skal ikke så veldig mange uvaksinerte til for å gjøre det vanskelig. Vi så jo at to stykker smittet 150 stykker på julebord. Det er godt å se at man nå angrer etter at omikron kom og velger å vaksinere seg likevel. Og det skal vi være veldig glade for.

Mange land har innført koronasertifikat og noen har innført enda strengere tiltak for de som blåser i andre mennesker. Da jeg foreslo at de også burde vurdere å innføre koronasertifikat her fikk jeg beskjed av Polion at jeg var ond. Som sagt viser han derimot rørende omsorg for de som påfører andre smitte med alvorlig sykdom og kanskje død"