Hvorfor mobber samfunnet de som ikke kan vaksinere seg?

Frodon
CORONA 19.12.2021 kl 09:16 107780

Det er veldig mange i Norge som ikke kan vaksinere seg, også er det noen som ikke vil vaksinere seg. Hvorfor blir alle disse satt i en bås av samfunnet og mobbet? Det er ca 700-800.000 barn under 10 år som ikke kan ta vaksinen enda. Det var mange eldre som ikke kunne ta 3dje vaksine dose pga kapasitet, det løser seg kanskje nå. Det er en del i Norge med medisinske problemer, som får beskjed av sin lege å ikke ta vaksinen for covid-19. Gravide har for kort tid siden blitt anbefalt av FHI å ta vaksinen for første gang, da INGEN vet langtidsvirkningene på foster enda. Gravide skal også ta influensa vaksinen og det skal gå tid mellom hver sprøyte.

Det er bare 72,29% av den Norske befolkningen som er vaksinert. Det står øverst på førstesiden av VG på nettet. Det er ca 5 415 166 folk i Norge. Dvs det er ca 1,5 millioner uvaksinerte i Norge,

Men det Norske samfunnet synes det er greit å henge ut og mobbe alle disse gruppene? Det er flaut å se holdningen deres. Hvor er jule stemningen hvor vi tar vare på alle? En ting kan jeg love dere, det vil bli sett på som noe forferdelig i fremtiden, hvordan kunne de gjøre noe slikt?? Det dere gjør, får også motsatt virkning av hva dere prøver å oppnå, hvis målet er at flere vaksinerer seg. Bare se på artikkelen under:

«Mediene nører opp under holdninger som skaper et «oss» og et «dem»

Alle uvaksinerte jeg kjenner er redde for å si høyt at de er uvaksinerte.

Jeg er ikke redd for vaksinen. Jeg er kritisk. Jeg er kritisk til at vi velger en ikke ferdig utprøvd vaksine for hele befolkningen som løsning. Jeg er kritisk til at intensivkapasiteten på sykehusene ikke er økt. Jeg er kritisk til at det ikke har vært mer åpen debatt om virkning og bivirkninger av vaksinen – og om behandling av de syke»

https://www.nrk.no/ytring/ansvarlig-og-uvaksinert-1.15772782

"MACRON LOVER Å PLAGE UVAKSINERTE"

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/macron-lover-aa-plage-uvaksinerte.CI4iTH75e?utm_source=share-btn
Redigert 05.01.2022 kl 17:47 Du må logge inn for å svare
Upup
20.12.2021 kl 09:39 3492

Er det "store sjanser" for å få varige skader av vaksinene? Hvilket belegg har du for denne påstanden?
Hva menes med "store"? 10%? 0,001%? 30%?
Slettet bruker
20.12.2021 kl 09:39 3503

God oppsummering. Dessverre passer den ikke i narrativet til de som løper rundt å smitter hverandre på julebord, flyturer og shopping. Kultur osv. Men trøsten er at tilslutt så år det opp for majoriteten. Takk for bidraget her!
Frodon
20.12.2021 kl 09:40 3502

Langtidsbivirkningene vet vi ikke alle svarene på før om 5-10 år. Myndighetene har jugd om mange av disse tallene underveis. Har de gjort det for å få flere til å vaksinere seg? Hvordan kan vi stole på tallene de gir oss i fremtiden rundt dette?
oivindl
20.12.2021 kl 09:42 3507

"Jeg er fortsatt enig i det 😉 Jeg lurer på hvordan vi kan bli kvitt presset på uvaksinerte, mobbingen, uthengingen osv."
De samme argumentene hørte vi fra røykerne i sin tid. Ikke minst da røykeloven kom.
Ikke mange som kritiserer røykeloven i dag.
CapitaL
20.12.2021 kl 09:49 3491

Mange land har innført coronapass.. jeg tror nok disse landene har full kontroll på menneskerettighetene. Ja, det er riktig at coronapass ikke hjelper mot smittespredning, det var heller ikke poenget mitt. Poenget mitt er at et slikt pass vil få flere vaksinenektere til å vaksinere seg, noe som i neste omgang vil bidra til at helsevesenet ikke overbelastes. Å ta til orde for et slikt pass har intet med mobbing å gjøre..

Har forøvrig akkurat revet et hus og skal bygge nytt.. helt i tråd med MDGs ønsker ;)
Slettet bruker
20.12.2021 kl 09:53 3483

Jeg får coronapass selvom er ikke vaksinert, så skjønner ikke logikken din, men skjønner at du ønsker våkne opp og at dette var en drøm/mareritt. Men man må altså forholde seg til smittevern med eller uten vax
Slettet bruker
20.12.2021 kl 09:54 3484

Og hvis ikke coronapass får flere til å vaksinere seg, hva blir det neste? En pistol mot tinningen? Så det å begrense en gruppes frihet ikke har noe med menneskerettigheter å gjøre? Og det å benytte pressmiddel også? Leser du det du selv skriver? Keiserens nye klær, all realistisk og logisk tekning totalt fraværende.
oivindl
20.12.2021 kl 10:00 3472

"Og ikke godkjenne vitenskapelige fakta, gjoer deg til en molbo. Naar det er saa tore sjangser for og faa varige skader.."

Du understreker betydningen av vitenskapelige fakta. Hvilken dokumentasjon har du for at sjansen er stor for varige skader?
Hva med varige skader av Covid, har du noe data om det?
Frodon
20.12.2021 kl 10:01 3465

Nye tall fra Sparebank 1 Markets idag. Her er et lite utdrag av analysen

«Still no consensus on the health consequences of the Omicron variant, and other data points are confusing too – 3 weeks into the 5th wave

South Africa
Growth in new cases slowed further last week, and in the Gauteng province there is no growth at all, from incredible high growth rates the previous weeks. How come? Mobility is not that much reduced. Is herd immunity reached? What is the real infection rate with Omicron??
Growth in hospitalisation slowed in both Gauteng and in S-A in total. The hospitalisation rate has fallen to 6% from some 20% in average during earlier waves (but data have been volatile). Of those hospitalised:
approx. 9% need treatment in a ICU unit, down from 15 – 20% - a 50% reduction
3% need treatment in a ventilator, down from 7 – 10%, a 66% reduction
14% are given oxygen, down from approx. 20%, a 40% reduction
In sum, if 1/3 as many as hospitalised as with Delta, and 66% fewer of them need the most intensive care in a ventilator, the health risk when infected by Omicron may be some 1/10 of a that from a Delta infection
Death stats confirm that Omicron creates less sickness in S-A, the CFR has fallen to 0.2%, less than 1/10 compared to earlier waves«
CapitaL
20.12.2021 kl 10:07 3452

Da blir det som nevnt restriksjoner.. en gruppes frihet kan ikke gå på bekostning av andres frihet.. men med coronapass får man et valg... Klart det er et pressmiddel, men fortsatt langt unna tvang. På meg virker det som om vaksinenektere tenker mest på seg selv og har liten omtanke for konsekvensene for samfunnet som helhet. Nå er det faktisk åpenbart at det er de uvaksinerte som er i ferd med å få helsevesenet til å knele. Man kan jo stille seg spørsmålet om hvorfor ikke beredskap og antall intensivplasser er styrket etter 18-19 mnd med pandemi.. der er det opplagt Erna og kompani som har sviktet totalt.. de var vel mest opptatt av å sy puter under armene til storkapitalen eller noe sånt.. ikke vet jeg.
Frodon
20.12.2021 kl 10:09 3444

De skriver det her også, mobbing på sitt verste og kun et fåtall reagerer. Helt utrolig, men sant.

Det ser ikke ut som de skjønner at det er mobbing engang, da er dette verre enn jeg trodde 🤔 Det har liksom blitt normalt i hodet dems, at det er greit å fryse ut de svake, gravide og barn fra samfunnet. De later som de ikke mener de gruppene, men skal de gruppene også få corona pass da? Hvis en familie skal på kjøpesenteret, hva skal de gjøre med barna sine som ikke har coronapass?
Redigert 20.12.2021 kl 18:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2021 kl 10:14 3429

Ingenting vil forbause meg med dagens regjering og tilstanden på befolkningen.

Det er i kriser du ser hvem du har av folk rundt deg.

Hva skal man med uvenner , når "vennene" er lik som norsk befolkning :-))

Problemet er mye det at alle aktører melker koronasituasjonen for seg og sitt.. Inkl helsevesenet, for som vi vet, har det blitt nedprioritert i årevis, og nå vises disse tidligere nedprioriteringe at man er nødt til å gjøre noe. Håper det fortsetter i sektoren etter dette hysteriet gir seg.. helst umiddelbart, men det blir for mye å be om fra de rikeste politikere i verden, som det sies :-)
Upup
20.12.2021 kl 10:18 3417

ja, man får også koronapass hvis det er registrert at man har hatt korona. Det er jo logisk, da har man en immunitet i seg.
Da er det heller ikke noe poeng i å vaksinere seg. Hadde alle vært unge og friske ville det vært bortkastet å vaksinere noen, da hadde dette gått sin gang inntil samfunnet hadde hatt flokkimmunitet. Kanskje er denne omikronversjonen løsningen hvis det nå viser seg at den smitter lett og har et mildt forløp.

bj111
20.12.2021 kl 10:25 3406

Forskjell på å ikke kunne vaksinere seg og å ikke ville vaksinere seg. Begge deler er greit for min del. Men de som ikke vil vaksinere seg og baserer dette på all verdens konspirasjonsteorier er de som sørger for mobbingen. Disse setter dessverre gruppen av uvaksinerte i et dårlig lys. Hadde disse holdt tullet for seg selv i stedet for å kringkaste det ene synspunktet mer idiotisk enn det andre på sosiale medier så hadde nok forståelsen vært større. Jeg har noen venner som jeg ser hver gang jeg logger inn på særlig FB som poster så mye om vaksinen, konspirasjoner og toppen av alt er at det da liksom er synd på de og at vaksinerte er komplette idioter.
Mennesker er sydd sammen slik at mange dømmes over en lest. En fra Irak begår et drap, alle fra Irak er farlige. En Afrikaner begår en voldtekt, alle fra Afrika er av samme ulla. En nordmann begår massedrap, o shit han er psykisk syk og alle disse er potensielt svært farlige.

Mange har sin egen personlige årsak til å ikke ta vaksinen. Hold det for seg selv og syntes en presset er stort så er det da bare å si i sosiale lag at en er vaksinert. Så enkelt er det og en kan eventuelt ta til motmele mot disse som sprer alt mulig tull fra alternative medier om vaksinen.
Slettet bruker
20.12.2021 kl 10:26 3392

Ja, og man får coronapass om man viser til negativ test. Ja man kan regne med at dette går seg til med virusets utvikling, men aller viktigst er det å holde avstand, treffe minst mulig personer utenfor hjemmet osv osv. Dette forstår ikke befolkningen, hvertfall ikke vaksinerte. Det er bare trist at kompetanse nivået ligger der det gjør. Mediene bidrar til at folk holder hjernen i søvn når det gjelder å få bukt med dette. Flere slike holdninger, lenger tiltak og nedstengnng som det kalles, dog er samfunnet pip oppe. Ikke så store nedstengninger som vi skal ha det til. Før korona så satt vi alle og sosialiserte på mobilen, beste fall på en pc, men nå plutselig er det skadelig å ikke sosialisere osv.. Man gjør seg o tanker om hvor mye folk bryr seg egentlig!
Upup
20.12.2021 kl 10:27 3393

mobbing sier du, og noen setninger etterpå blander du inn nazister..jaja
Koronapass kan bety så mangt, likedan hvor det brukes.
Et av de første tiltakene de gjør er å kutte alkoholservering.
Hva om man åpne kranene men må ha koronapass for å komme inn på nattklubb og pub.
Så kan alle slippe inn der alkohol kun serveres ved bordet, type restaurant.
Dette går ikke ut over barn, og i liten grad gravide selv om enkelte sikkert gjerne ville ha tatt seg en tur på pub og drukket brus.
Graviditeten går over :-) De som er for syke til å vaksineres bør kanskje holde seg borte fra store folkemengder innendørs midt i en pandemi, for sin egen del.
Da berger mange puber og nattklubber fra konkurs, evt. slipper vi skattebetalere å finansiere nye redningspakker.


kaunis
20.12.2021 kl 10:28 3265

Det er så mange påstander om det ene og det andre i denne saken, at hva som er det ene eller det andre er lite interessant i denne saken. Så, hvorfor har jeg tatt tre sprøyter?. Vi er alle ansvarlige overfor hverandre, når vi får slike uhandterlige/vanskelige situasjoner inn i vårt samfunn som kun kan bekjempes ved en samlet innsats og felles respekt for hverandres skjebne. Spørsmålet er mer hvorfor noen er så usolidarisk og bare tenker på sin egen skjebne/risiko i denne saken. Min plikt i denne saken er å gjøre det som er mest mulig til beste for oss alle og særlig for de som bli syke og har stor sannsynlighet for dø. Når 8% av en så liten populasjon som de uvaksinerte, utgjør 50% av de innlagte på intensivavdelingen på våre sykehus, er det da noe spørsmål om en skal vaksinere seg eller ikke. Hvor er din plikt, til å være med, på å unngå at andre dør i ung alder, for de du er så selvopptatt og egen at du ikke vaksinere deg? Det skal ikke mange ugras til i en åker før hele avlingen blir ødelagt, vist ikke ugresset blir fjernet i starten, vi fjerner det for de vi vet, at det ellers ville det føre til sterk utbredelse og stort avlingstap. Dette ville igjen kunne føre til matmangel og store sultkatastrofer. Så du som ikke vaksinerer deg (ser helt bort fra de som ikke kan vaksinere seg pga andre forhold) er som et ugras, du er en fare for oss andre. Tro hvor mange, som tenker over, at deres mangel på vaksinering kan være årsaken til at mage flere, som er vaksinert, dør for de de er i et stort % flertall som blir SÅ SYK, AT DE MÅ PÅ EN INTENSIVAVDELING og OPPTAR PLASSEN TIL andre som kunne vært reddet. særlig jævlig at mange som ikke kan ta vaksinen, og kan bli så syke, at de må på en sprengt/opptatt intensivavdeling. å ikke får nok stell for å kunne overleve. Det er der vi er i dag, hva gjør vi når vi ikke har flere som klarer å komme på jobb, for de de er utslitte etter ca to år med overtid og overtid og for lite personell på disse avdelingene ved våre sykehus. Vil du da være stolt over at du ikke gjorde din borgerplikt og vaksinerte deg???????????
bj111
20.12.2021 kl 10:29 3234

Når man sammenligner koronapass med Apartheid eller jødeforfølgelse under WW2 så får man null sympati. Det er så kunnskapsløst som det får blitt. Ingen av disse menneskene kunne unngå denne forfølgelsen. Koronapass kan alle skaffe seg om det er viktig. En kunne ikke bli hvit eller droppe å være jøde.

Det er sykt og direkte stygt å bruke denne sammenligningen og det bidrar til å sette et idiotstempel på de som ikke tar vaksinen.
Slettet bruker
20.12.2021 kl 10:31 3231

...leser du hva du selv skriver!!?? Utrolig...
Slettet bruker
20.12.2021 kl 10:45 3211

Kaunis
Hva synes du burde gjøres med de som nekter å la seg vaksinere ? Har du noen konkrete forslag??
Kaisovski
20.12.2021 kl 11:03 3192

De som kaster Nuremberg-koden og essensielle menneskerettigheter på dør, må nesten tåle å bli sammenliknet med de som har gjort akkurat det samme tidligere i historien.
Slettet bruker
20.12.2021 kl 11:11 3176

Noe de fleste burde ta seg tid til å høre på....

https://www.youtube.com/watch?v=N_uAwsVn10Y
Upup
20.12.2021 kl 11:25 3157

ja om bare jødene hadde gjort som hitler sa så hadde han latt de være i fred! glitrende sammenligning du

essensielle menneskerettighet: velge å ikke vaksinere seg, men samtidig kreve at alle andre behandler man som om man er vaksinert.

Norge har straffet HIV positive som unnlot å informere partner de hadde ubeskyttet samleie med om at de var HIV positive. Er ikke dette også da et brudd på en essensiell menneskerettighet? Her har man en sykdom og staten legger bånd på ditt privatliv? Diskriminering etc etc.
Tenker de fleste ser at retten til privatliv stopper der retten setter andres velferd i fare.
Slettet bruker
20.12.2021 kl 11:43 3117

Hvem setter andres velferd i fare? Hvordan gjør de evt. dette?
Slettet bruker
20.12.2021 kl 11:51 3090

Det er ingen grunn til og blande Covid inn i dette. Oensker man ikke og ta en vaksine fordi den ikke testet godt nok ut skal det vaere nok.

For Hvorfor skal man tvinges til og ta en medisin som man vet har bivirkninger, og for noen saa sterke at man doer av de? Naar man i tillegg ikke kjenner langtidsbivirkningene maa selvfoelgelig alle og enhver har rett til og si nei til vaksinen. For og ta den er det samme som og spille russisk rulett med ditt eget liv.

Og sier man nei, velger man og ta sjansen med Covid i steden og det maa vaere allemanns rett til og gjoer. Og i dag hvor saa mange er vaksinert, er det stoerre sjangse for og bli smittet av en vaksinert, fremfor en som er uvaksinert.


Redigert 20.12.2021 kl 11:52 Du må logge inn for å svare
SomSa
20.12.2021 kl 11:54 3083


Personlig dritter jeg i menneskerettigher og bla bla bla i slike tilfeller. De som vill ikke vaksinere seg men kan vaksinere seg og blir syke i stort antall gjennomfører økonomisk sabotasje og fysiske og psykiske tortur av folk som trenger behandling men blir utsatt, helsepersonell, oppsagte, økt selvmord....... Som skattebetaler skal vi ikke betale regningen til vaksine nektere. Staten bør krever at de dekker sine sykehusutgifter..............

Noen er så jævla frekke, offentlig sier at de nektet fordi de ville vente å se hvordan andre reagerte på vaksinen før de tok selv. Dersom jeg er forsøkskaninen på en slik person hvorfor skal jeg bry meg om fyren blir korona syk og trenger behandling, kan oppsøke privatsykehus.............

Redigert 20.12.2021 kl 12:02 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
20.12.2021 kl 11:57 3066

På barneskolene er vaksinene obligatorisk og de kan også ha bivirkninger. Hadde vi ikke hatt et vaksinasjonsprogram hadde vi helsemessig vært i en mye lavere divisjon. Jeg tror ingen ble spurt om de ville vaksineres mot f.eks. røde hunder, polio eller tuberkulose.
Kaisovski
20.12.2021 kl 12:03 3053

😂 Kan ikke si noe annet enn at dette er nøyaktig samme tankegods som de verste tyranner i historien baserte seg på.

Dette er kun en observasjon. At du selv tar deg nær av denne observasjonen, må du ta på din egen kappe.

Blir kvalm av de som ønsker å kaste menneskerettigheter på dør for å kjøpe seg følelse av sikkerhet.
Man ønsker i ramme alvor å ta fra andre mennesker jobben deres, nekte dem å handle mat og bevege seg offentlig, basert på om de ønsker å ta et uferdig medisinsk produkt fra Pfizer, som er bøtelagt mange titalls milliarder kroner for løgner, manipulering og lobbyisme.

Når du er løpegutten for farmasi-selskaper, media og eliten, da er på tide å tenke seg om litt.
Frodon
20.12.2021 kl 12:05 3049

Uansett hva som er lurt, er det ikke på tide at de uvaksinerte ikke blir uthengt, mobbet eller presset til å vaksinere seg? Finnes det ikke en bedre vei?
Frodon
20.12.2021 kl 12:08 3042

Hva med alle de som ikke kan vaksinere seg? Får de corona pass i din verden? Det er fortsatt ikke alle som kan vaksinere seg, men du «glemmer» det i innlegget ditt?

Hvordan tenker du at barnefamilier skal gjøre dette med coronapass? Skal ungene få være med foreldrene eller ei?
Slettet bruker
20.12.2021 kl 12:18 3033

Ja, også kan vi starte med å la folk betale selv visst man går ned med båten, tryner på sykkel eller skader seg i fjellet. Give me a fuckin brake a! Ønsker du splid og krigstilstander i nabolaget ditt??

Satser på at de med bivirkninger også får saftige økonomiske erstatninger pga forhastet tvangsmedisinering... :-)
Frodon
20.12.2021 kl 12:22 3021

Veldig bra og grundig analyse, som jeg støtter deg i. Håper vi får positive svar etter hvert, eller så kan konsekvensene være enorme 🙈
Fluefiskeren
20.12.2021 kl 12:23 3007

Det er ikke snakk om å stoppe mennesker fra å handle mat. Det er noen andre unntak også.

Nå er jo det hele ikke like relevant lenger som det var siden omikron også smitter vaksinerte. Men at de øker presset på sykehusene og arbeidssituasjonen til se ansatte på spesielt intensivavdelingene er det ikke tvil om. Bare det burde være grunn til å ikke være så pinglete. Jeg har tatt tre doser med Modena og merket ingen bivirkninger.
Fluefiskeren
20.12.2021 kl 12:26 2998

Ikke særlig overraskende:

« Sarah Palin: - Over mitt lik at jeg tar vaksinen. Skryter nærmest av at hun ikke vil ta den livreddende vaksinen mot coivd-19.

https://www.nettavisen.no/nyheter/sarah-palin-over-mitt-lik-at-jeg-tar-vaksinen/s/12-95-3424222002

SomSa
20.12.2021 kl 12:27 3007


Hvis man kjører sin båt mot en annen båt pga uforsiktighet betaler man også erstatning. Uvaksinerte som kunne ta vaksine påfører samfunnet og andre store lidelser og de må betale regningen selv.
Frodon
20.12.2021 kl 12:28 3004

Selvfølgelig kan jeg det, alle kan det. Har du ikke fått med deg dette underveis? Myndighetene som har lagd reglene underveis i pandemien, har til og med brutt sine egne regler 🙈
Frodon
20.12.2021 kl 12:34 2975

Det sa vell Tyskerne tidligere også, når de innførte det i krigen. Og nå er du på samme tankegang? Jeg trodde verden hadde lært, men tydeligvis tar jeg feil, utrolig nok.

Hvorfor skal du innføre coronapass hvis det ikke hjelper mot smittespredning? Er ikke dette å mobbe, presse eller tvinge uvaksinerte?

Hvordan skal du løse dette med de som ikke kan vaksinere seg, eks barnefamilier, handikappede, de med medisinske grunner osv?

Vet ikke om du tok poenget, så prøver igjen. RV kommer til makten og de bestemmer at siden du ikke har geiter i hagen, skal de ta alle verdiene deres, men dere kan få tilbud om et telt uten oppvarming. Da synes du det er greit?
Redigert 20.12.2021 kl 18:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2021 kl 12:36 2965

Som Sa
Hva med de som frivillig lar seg injisere med en eksperimentell "vaksine" og blir syke som følge av det, skal de ha tilgang på behandling, det kan jo hevdes at de burde ha visst om risikoen når de valgte å delta i et beviselig farlig eksperiment. ;-)
Redigert 20.12.2021 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
kaunis
20.12.2021 kl 12:40 2940

Det er det som er misbruk menneskerettigheter, en slår seg på brystet og hevder sin rett til ikke å vaksinerer seg. Men menneskerettighetene sier ingenting om egen bruk/ misbruk av disse, like lite som de tar for seg moral, etikk, ansvar, fornuft, samarbeid, samfunnsansvar/mm, bare rettigheter og ingenting annet. Hvordan de skal forståes eller moralsk brukes er ikke tema. Har man ikke moral og ansvarsfølelse nok, til å delta i bekjempelsen av noe, som egentlig er en fare for vår felles velstand og våre sykehus sin evne til å bekjempe sykdommer, som ingen har noen som helst mulighet til å vaksinere seg mot, blir det noe tragisk å henvise til menneskerettighetene. Vi bor i et av verdens beste demokratier, det tufter på at alle tar ansvar for alles beste og ingen kan kalle seg for demokratiforkjemper når en ikke deltar i dette. Til dere som har alle slags bortforklaringer (gjelder ikke de som ikke bør/kan ta vaksinene) hvordan mener dere et demokrati skal kunne bestå hvis mange nok ikke følger det demokratiske prinsippet om alles ansvar for dets opprettholdelse? Hva mener dere vi skulle gjort visst ingen vaksinerte seg, og alle som ble smittet, trengte en plass på en intensivavdeling på våre sykehus, hvor disse er på kanten av sammenbrudd selv med den høye vaksineprosenten. Ikke glem at dere representere en liten gruppe men bruker 50% av kapasiteten på våre sykehus. Demokrati er frihet under ansvar, forsvarer dere dette.