Hvorfor mobber samfunnet de som ikke kan vaksinere seg?

Frodon
CORONA 19.12.2021 kl 09:16 112716

Det er veldig mange i Norge som ikke kan vaksinere seg, også er det noen som ikke vil vaksinere seg. Hvorfor blir alle disse satt i en bås av samfunnet og mobbet? Det er ca 700-800.000 barn under 10 år som ikke kan ta vaksinen enda. Det var mange eldre som ikke kunne ta 3dje vaksine dose pga kapasitet, det løser seg kanskje nå. Det er en del i Norge med medisinske problemer, som får beskjed av sin lege å ikke ta vaksinen for covid-19. Gravide har for kort tid siden blitt anbefalt av FHI å ta vaksinen for første gang, da INGEN vet langtidsvirkningene på foster enda. Gravide skal også ta influensa vaksinen og det skal gå tid mellom hver sprøyte.

Det er bare 72,29% av den Norske befolkningen som er vaksinert. Det står øverst på førstesiden av VG på nettet. Det er ca 5 415 166 folk i Norge. Dvs det er ca 1,5 millioner uvaksinerte i Norge,

Men det Norske samfunnet synes det er greit å henge ut og mobbe alle disse gruppene? Det er flaut å se holdningen deres. Hvor er jule stemningen hvor vi tar vare på alle? En ting kan jeg love dere, det vil bli sett på som noe forferdelig i fremtiden, hvordan kunne de gjøre noe slikt?? Det dere gjør, får også motsatt virkning av hva dere prøver å oppnå, hvis målet er at flere vaksinerer seg. Bare se på artikkelen under:

«Mediene nører opp under holdninger som skaper et «oss» og et «dem»

Alle uvaksinerte jeg kjenner er redde for å si høyt at de er uvaksinerte.

Jeg er ikke redd for vaksinen. Jeg er kritisk. Jeg er kritisk til at vi velger en ikke ferdig utprøvd vaksine for hele befolkningen som løsning. Jeg er kritisk til at intensivkapasiteten på sykehusene ikke er økt. Jeg er kritisk til at det ikke har vært mer åpen debatt om virkning og bivirkninger av vaksinen – og om behandling av de syke»

https://www.nrk.no/ytring/ansvarlig-og-uvaksinert-1.15772782

"MACRON LOVER Å PLAGE UVAKSINERTE"

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/macron-lover-aa-plage-uvaksinerte.CI4iTH75e?utm_source=share-btn
Redigert 05.01.2022 kl 17:47 Du må logge inn for å svare
Meatskull
03.01.2022 kl 12:53 2151

Kanskje du og alle andre vaksine heltene her inne kan forklare denne studien?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5360569/
Når man sitter på kunnskap som dette fra tidligere, som viser at de har trøkt små afrikanske babyer fulle av vaksiner og drept de med kaldt blod.
Studien viser at jente babyene som blei vaksinert hadde 10 ganger dødelighet av uvaksinerte baby jenter i samme alder! Er det rart man blir skeptisk når Bill gates og WHO pushet denne i Afrika tidligere selv om de satt på denne infoen:The DTP vaccine was discontinued in the US and western nations in the 1990s following thousands of reports of death and brain damage.

But Bill Gates and his surrogates, GAVI and WHO, made DTP a priority for African babies. The Danish government and Novo Nordisk Foundation commissioned this study by a team of the world’s leading experts on African vaccination. The two most prominent names, Drs. Soren Mogensen and Peter Aaby, are both vocal vaccine supporters. They were shocked when they examined years of data from a so called “natural experiment” in Guinea Bissau where 50% of children die before age five. In that west African nation, half the children were vaccinated with the DTP vaccine at three months and the other half at six months. Dr. Mogenson and his team found that girls vaccinated with the DTP vaccine died at 10 times the rate of unvaccinated kids. While the vaccinated children were protected from Diphtheria, Tetanus and Pertussis, they were far more susceptible to other deadly diseases than unvaccinated peers. The vaccine apparently compromised their immune systems. Thanks to Gates, DTP is the world’s most popular vaccine.

The researchers suggested that the DTP vaccine is killing more children than the diseases it targets.

Ja så jeg forventer at dere kan ta dette i forsvar? Dere syns vel dette var flott for alle de tusenvis av små afrikanske babyene som fikk livene ødelagt og døde?
Og dette er en studie som ingen kan benekte! MAinstream forskning ;) Ingen rare linker men den brutale sannheten om den onde historien til Bil Gates og WHO!
Så hva syns dere om studien? Hilsen en som heller hadde død en og ta vaksine ;)
Frodon
03.01.2022 kl 12:58 2156

Jeg vet ikke hvilken tråd du sikter til, men hvis det er tråden du skriver på, handler den om mobbing fra samfunnet på de som IKKE KAN vaksinere seg.

Fantastisk at du sier det. Hvorfor etterspør ikke eksperter, myndighetene, media og befolkningen disse tallene? Er det ikke viktige tall å vite FØR nød vaksinene blir dyttet inn i stadig yngre mennesker?
Haltopen
03.01.2022 kl 12:58 2154

Hvorfor i alle dager skal jeg forsvare dette? Dette er "whataboutism" på sitt aller beste.

Jeg kan ikke se at Bill Gates nevnes i forskningsrapporten. Hvor klippet du dette fra?
Haltopen
03.01.2022 kl 13:00 2159

Fordi det finnes mye relevant informasjon der ute. Jeg mener helt enkelt at du selv kan finne informasjonen du etterspør.

Frodon: "De fleste på denne tråden mobber, truer og presser folk til å ta en nød vaksine" Hvorfor nekter du å anerkjenne at det mobbes begge veier? Gang på gang nevner du kun de uvaksinerte, selv om du også faktisk erkjenner du ikke vet hvem som er hvem.
Redigert 03.01.2022 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
Meatskull
03.01.2022 kl 13:09 2153

Jeg er uvaksinert, HMS sjefen på jobben kom in i brakka på jobben og spurte meg foran alle gutta er du vaksinert? Nei svarte jeg!
Hvorfor er du ikke det?????
Det er veldig proffesjonelt og spørre noen foran alle kollegaene i mat brakka!
Og jeg tåler fint at gutta mobber meg på jobben fordi jeg ikke er vaksinert men meget uproffersjonelt av HMS sjefen!
Så jeg var inne på konotoret hans 2 timer etterpå og fikk han til og be om unnskylding og forklarte min medisinske årsak, da var han plutsleig kompis!
Jeg løy jo også såklart og sa at jeg vurderte og ta vaksinene i fremtiden når det lå mer data ute for personer som har allergier og astma samt allergiske reaksjoner på mediosiner bla bla bla. da var han fornøyd. jeg skjønte at om jeg ikke dro detta så hadde jeg mista jobben som en annen på jobben gjorde, han inrømte til og med på stedet at dettee var noe helt annet en en kollega ssitt navn som fikk sparken uka før :P Sykt når man må lyve for og beholde jobben men ja!
Fluefiskeren
03.01.2022 kl 13:45 2096

« Uvaksinerte utgjør nå drøyt 300.000 mennesker over 18 år i Norge, mens det er 3,9 millioner fullvaksinerte. Hadde ikke vaksinen hjulpet, burde det altså vært 13 ganger flere dødsfall blant de fullvaksinerte enn blant de uvaksinerte.

Dessverre for de ubeskyttede er det ikke slik:

De siste fire ukene døde det 51 uvaksinerte, mens det døde 97 fullvaksinerte.
Hadde de uvaksinerte vært beskyttet, kunne rundt 45 av dødsfallene vært unngått.
Og hadde de fullvaksinerte vært ubeskyttet, kunne det vært 566 flere dødsfall i denne gruppen.
(NB! Dette er usikre tall med feilmarginer, så de er mest for illustrere poenget).

Merk også at de uvaksinerte som dør i normalt er fire år yngre enn de vaksinerte, og at det normalt har gått veldig lenge siden de fullvaksinerte fikk sin andre dose - normalt 238 dager.»

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/vi-kan-ikke-stenge-samfunnet-av-hensyn-til-dem-som-fortsatt-vil-vare-uvaksinerte/o/5-95-368118
omans
03.01.2022 kl 13:54 2064

Og hva blir det så til her da, kommer folket noen vei i denne diskusjonen?
Om man tar til side de 10 000 som ikke kan vaksineres pga medisinske årsaker, og barn som ikke har fått vaksinen, hva skal man gjøre med resten av "mobbe-ofrene", er jo noen hundre tusen igjen som nekter beskyttelse i frykt for bivirkninger som er egoistisk tankegang.
Meatskull
03.01.2022 kl 13:55 2065

https://www.nrk.no/livsstil/_-en-medisinsk-katastrofe-1.10880384
Her vises det til at Svineifluensa vaksine var en medisinsk katastrofe med over 500 alvorlige bivirkniner!

C19 vaksine alvorlige bivirkniner som er a rapportert var sist jeg sjekket på godt over 4000 og da var kun litt over halvparten av bivirkninger gransket!
Så kan være mange flere en 4000 nå!

Så med tanke på den medisinske katastrogen med svineinfluensan så er vi fortsatt egoister og sta og tenker kun på oss selv? Det fins faktisk noen som klarer og lære av historien!
Redigert 03.01.2022 kl 13:55 Du må logge inn for å svare
Meatskull
03.01.2022 kl 14:00 2041

Jeg slåss gjerne til siste slutt jeg, så dere får ikke gjort noen ting! Om ting virkelig tar av flytter jeg ut i skogen med våpen og fiske stang og klarer meg selv!
Egoistisk tankengang? Okey? Svine influensa vaksineringen sett på som moderne tids medisnske største katastrofe med 550 alvorlige bivirkninger!

Mens c19 vaksina står bak over 10 ganger så mange alvorlige bivirkniner!
Ingen veit enda hvor mange men allerede vist til over 4000 alvorglige og bare litt over halvparten av alle bivirkniner er sjekket opp i enda!
Så kanskje du som er ganske ignorant og ikke klarer og lære av historien som er problemen? Ser kun din egen side og når du skjønner du har driti deg ut og tatt vaksina og ødelagt imunforsvaret ditt så vil du at alle andre skal gjøre samme feilen som deg?
Hvordan er frykt for bivirkninger en egoistisk tankegang?????? Merka så mange som har virkelig forandret seg etter vaksinering!
Hva har skjedd med deg? Du var jo ikke slik før vaksinen Omans?
Fluefiskeren
03.01.2022 kl 14:00 2039

Ikke over 500 bivirkninger som du skriver, men over 500 personer fikk bivirkninger. Og tilsvarende for koronavaksiner.

Det er vel vaksinemotstanderne som tenker kun på seg selv. Ikke at de kan smitte andre. Ikke at de lager et helvete for helsepersonell som er utslitt nå. Heldigvis er folk i Norge stort sett fornuftige og lite preget av konspirasjonsteorier som i mange andre land. Derfor har vi greid oss så bra.
Computum
03.01.2022 kl 14:05 2037

Jeg har ikke sett at noen som ikke KAN vaksineres av en eller annen grunn blir utsatt for kritikk. Så hele premisset for denne tråden er riv ruskende gal.

At stribukker, egoister og konspirasjonsteoretikere får motstand skulle ellers bare mangle.
Men kanskje på tide å bare åpne opp slik at de som IKKE VIL beskytte seg får ta eventuelle konsekvenser av sine valg? Ikke alle blir syke, men problemet er de som har medisinske eller andre gode grunner for ikke å bli vaksinert. De blir isåfall uskyldige gisler ved et eventuelt frislipp.
Meatskull
03.01.2022 kl 14:05 2037

Dette er ikke så trygt som alle her skal ha det til også!

Erfaringer med Covid 19 vaksinering - Norge
Privat gruppe
·
25,9 k medlemmer

Dette er en Facebook gruppe hvor man leser daglig om grusomme bivirkninger og ødelagte liv her i Norge!
Veldig triste saker :( Anbefaler og bli med her så får man ganske fort forandret synetet på at vaksinen kun er trygg og sikker beskyttelse!
Meatskull
03.01.2022 kl 14:10 2020

Dere bare gjentar dere selv eller? Er det ikke noe i hjernen hos dere? Dere kalles oss egoister? over 4000 alvorlige bivirkniner i Norge og bare litt over halvparten av bivirkningene er undersøkt! Så fort en 7000 alvorlige bivirkniner frem til nå! Og det er altså egosisktisk om man er skeptisk til en haste og nødgodkjent vaksine som ikke er endelig godkjent før 2023? Hvordan får dere det til og bli egoistisk?
Er det egostisk av meg at jeg frykter for dna og celle skader på fremtidig barn jeg har tenkt og lage med min forlovede?
Ingen veit noe om dette er trygt enda! Så hvordan er det egostisk når det ikke fins noen lang tids data ute???????????
Klarer dere virkelig ikke og tenke lengre en at dere mener det er egoistisk?
Virkelig skuffende at folk er så tette.....
omans
03.01.2022 kl 14:20 2019

Om du kan isolere deg er det sikkert Ok. Det er ikke alle som kan det, og smitte spres ved omgang med andre mennesker.
Målet er å stoppe/begrense smitte(og dermed sykdom/død), slik at alle kan bli ferdig med dette her, som har vart i 2 år nå. Om man ikke fryktet spreding av smitte, kunne "vanlige folk", hatt et nogenlunde normalt liv.
Redigert 03.01.2022 kl 14:22 Du må logge inn for å svare
Meatskull
03.01.2022 kl 14:24 1873

Ingen veit hva som skjer om 1-2 år. Kanskje alle dere har ødelagte liv grunnet vaksinen!
Ingen data som kan vise at dette er trygt på langtid!
Men blir spennende og se! Du veit jo også at det er ikke noen forsikring som dekkere vaksine skadene?
Og selskapene som produserer vaksinene har fraskrevet seg alt ansvar!
Dere får nok nei fra myndighetene også siden vaksinen er frivillig!
Lykke til da! Jeg stoler på imunforsvaret mitt og drar ikke på sykehus selv om jeg blir dødssyk.
så trenger ikke bekymre dere for at jeg skal ta opp noe sykehus plass!
Computum
03.01.2022 kl 14:27 1882

Det vi med sikkerhet vet er at pandemien fører til død og helseskader. Om du velger din informasjon fra facebook framfor offisielle kilder, så har du liten grunn til å kalle majoriteten for "tette".
omans
03.01.2022 kl 14:29 1872

Alle vet at det vil bli ekstermt mange flere ødelagte liv, dersom ikke folk får vaksiner.
Så av to ting, der det ene er mer sikkert enn det andre, er det en selvsagthet å stole på helsemyndigheter.
Redigert 03.01.2022 kl 14:30 Du må logge inn for å svare
Meatskull
03.01.2022 kl 14:30 1902

Myndighetene har aldri brydd som om at folk har daua tidligere!
Plutselig bryr de som om 1000 døde over 2 år?
En vanlig influensa seson dauer det fort en 1400 mann!
De brydde seg ikke en shit om alle som døde grunnet margarin!
His Battle Against Trans Fats
In 1957, Kummerow showed that the plaques in diseased arteries are filled with trans fats, which are manufactured from hydrogen-treated oils used in processed foods such as margarines, pastries and breakfast cereals (Science. 1957; 126:698–699). He then showed that feeding trans fats to rats caused plaques to form in their arteries. Next he showed that removing trans fats from the rats’ diets reversed the plaques. He then convinced Walter Willett at Harvard to include trans fats in the landmark Nurses Study to show for the first time that trans fats are linked to heart attacks in humans. However, it took more than 30 years for scientists to accept his major breakthrough. Thirty-seven years later, in 1994, the Center for Science in the Public Interest petitioned the FDA to require trans-fat content of foods to be listed on their labels, and it took 12 more years (2006) for that law to be passed. In 2009, 97-year-old, Fred Kummerow petitioned the FDA to ban artificial trans fats altogether. In 2013 Kummerow sued the FDA and the U.S. Department of Health and Human Services to force them to ban partially-hydrogenated fats from all foods. On June 16, 2015, the FDA gave manufacturers three years to remove trans fats from prepared foods, and on June 18, 2018, it will become illegal to add trans fats to foods.
Oxidized LDL Cholesterol
LDL cholesterol is a large molecule in your bloodstream that contains cholesterol and triglycerides inside a coating of fat and protein. Dr. Kummerow claimed for years that LDL levels are harmful only after the LDL is oxidized (Am. J. Cardiovasc Dis, 2013;3(1):17–26). After all, close to 50 percent of people who suffer heart attacks do not have high blood levels of LDL cholesterol. Furthermore, Dr. Kummerow also stated for more than 50 years that the high temperatures of cooking without water, particularly when frying, causes unstable polyunsaturated fats to become oxidized to increase risk for cancers and heart attacks (Am. J. Clin. Nutr.,1979;32:58–83).

omans
03.01.2022 kl 14:32 1895

Du er ute på viddene, dersom ikke vaksiner og tiltak her i landet, ville det nok sett ut som i noen andre land.
Skremmende siste innlegget ditt egentlig.
oivindl
03.01.2022 kl 14:36 1881

"over 4000 alvorlige bivirkniner i Norge og bare litt over halvparten av bivirkningene er undersøkt!"


Du har ikke lest undersøkelsen godt nok.
De har prioritert alvorlige meldinger
"Det er så langt behandlet 4 203 meldinger om hendelser som klassifiserer som alvorlige. Dette utgjør 17 % av alle behandlede meldinger. Vi prioriterer behandling av alvorlige meldinger først, slik at de ubehandlede meldingene stort sett er lite alvorlige meldinger."

At de er behandlet, betyr heller ikke at de er stadfestet som alvorlige bivirkninger.
"At meldingene er behandlet betyr at de er klassifisert og sortert, men det betyr ikke at det
er gjort en endelig vurdering av årsakssammenheng i alle tilfellene."
Redigert 03.01.2022 kl 14:45 Du må logge inn for å svare
Mdg1
03.01.2022 kl 14:36 1876

Hver uke dør over 300 personer ved norske sykehjem. Om disse tilfeldigvis dør innen en gitt tid etter at de ble vaksinert blir dette regnet som en alvorlig bivirkning. Selv om det ikke trenger å være en årsakssammenheng. Det er også mange andre tilstander som er veldig vanlige som kan inntreffe etter vaksinering, men der vaksinen ikke er den utløsende årsaken. Det er derfor umulig å bruke tallene om alvorlige bivirkninger uten kompliserte statistiske sammenligninger
Redigert 03.01.2022 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
Meatskull
03.01.2022 kl 14:38 1873

Det er faktisk noe vi aldri vil ha mulighet til og finne ut av så det blir bare spekulasjoner!
Vi ser jo vertfall at det har gått bra i land i afrika med under 1% vaksine dekning!
Så kan godt tenkes at det hadde gått bra her også!
Skremmende? At så mange døde av Margarin/trans fett etc?
Ja syns det er skremmende jeg også! Så gjør mitt ytterste og spise mat uten plante oljer!
oivindl
03.01.2022 kl 14:42 1866

Det er riktig og viktig.
Tidligere var det en som trakk frem at noen hadde fått kreft etter vaksinasjon.
Med 35 000 nye krefttilfeller per år er det nesten umulig å unngå.
"2020 ble det registrert 35.515 nye krefttilfeller i Norge"
Meatskull
03.01.2022 kl 14:45 1860

Ja jeg skjønner! Men vil jo være stor sannsynlighet vertfall at de fleste av dem stemmer!
Men det er jo også ganske allment kjent at bare 1-10% av side effekter på vaksiner faktisk blir rapportet inn!
Det er jo litt skummelt og tenke på!
Balder67
03.01.2022 kl 14:53 1847

Det føres naturlig nok statistikk over mulige bivirkninger. Du finner rapportene hos legemiddelverket, f.eks her:
https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger%20og%20sikkerhet/Rapporter%20og%20oversikter/Koronavaksiner/20211216%20Rapport%20over%20meldte%20bivirkninger%20av%20koronavaksine.pdf

Det er forholdsvis få som opplever alvorlige bivirkninger. Fordelene med vaksinen er langt større enn ulempen.
Fattig trøst for de som blir rammet, men sannsynligheten for å oppleve alvorlige bivirkninger er liten.

"Jeg stoler på imunforsvaret mitt og drar ikke på sykehus selv om jeg blir dødssyk."
Det er ikke vaksinen som bekjemper viruset om/når du får det. Det er det ditt eget immunforsvar som gjør. Vaksinen er "bootcamp" for immunforsvaret ditt slik at du er bedre forberedt om/når du får viruset.

"Ingen data som kan vise at dette er trygt på langtid!"
Selvfølgelig er det ikke noen langtidsdata tilgjengelig, det er bare to år siden koronaviruset begynte å bre om seg for alvor. Og vaksinene hakk i hel.
Så det er ikke noen langtidsdata for følgene av Covid heller...
Computum
03.01.2022 kl 14:55 1861

La oss heller begynne å diskutere aksjer igjen. Her er vel det meste nå sagt?
oivindl
03.01.2022 kl 15:03 1850

"Det er faktisk noe vi aldri vil ha mulighet til og finne ut av så det blir bare spekulasjoner!"

Dersom du ikke er tilhenger av spekulasjoner, anbefaler jeg i alle fall å følge vitenskapelig og kunnskapsbasert informasjon fra anerkjente kilder.
Spekulasjoner florerer det av.
oivindl
03.01.2022 kl 15:05 1850

Finnes det aksjer som er vaksinert mot nedgang dette året? 😊
Frodon
03.01.2022 kl 16:01 1789

Enten leser du ikke det jeg skriver eller så forstår du ikke ordene jeg skriver
Frodon
03.01.2022 kl 16:02 1784

Helt sykt. Og det er dessverre den veien dette har gått, at folk ljuger om dette. Og hvordan skal det hjelpe samfunnet? Og som du ser, de aller fleste på denne tråden skjønner ikke disse tingene :(
Redigert 03.01.2022 kl 16:03 Du må logge inn for å svare
Frodon
03.01.2022 kl 16:37 1745

At du ikke har sett det, gjør det vell ikke feil? Hvis du leser hele denne tråden, finner du masse mobbing/kritikk osv også av de som ikke kan vaksinere seg. Så denne tråden er 100% bevis på at det finnes.

Hva tenker du å gjøre med de som ikke kan vaksinere seg da?
Frodon
03.01.2022 kl 16:38 1756

Du må huske på at myndighetene og media ønsker ikke at denne infoen skal bli kjent....enda
bj111
03.01.2022 kl 16:45 1752

Tvangsvaksinering så klart, legeattest for de som ikke kan. De som ikke vil skal ha store bøter gjerne i form av dagsbøter fra kr 1000 og opp. Kan ikke drive å ta hensyn til de som ikke har lyst på vaksine fordi de har lest oppfinnsomme sider på nettet.
Frodon
03.01.2022 kl 16:45 1753

Aksjene stiger jo av seg selv, trenger liksom ikke gjøre så mye der ;)
Frodon
03.01.2022 kl 16:49 1751

Nå skrev jeg jo de som ikke KAN vaksinere seg ;) Tvangsvaksinering er et brudd på menneskerettigheter. Hvem tar regningen for de erstatningene? Er det ikke billigere å øke kapasiteten på sykehusene istedenfor? Det har vrt mangel på helsepersonell på Norske sykehus lenge før pandemien startet
oivindl
03.01.2022 kl 16:56 1736

"At du ikke har sett det, gjør det vell ikke feil?"

Det er feil tilnærming. At du påstår det, gjør det ikke korrekt. Det er du som må fremskaffe dokumentasjon.
Påstander som slenges ut må dokumenteres, de trenger ikke motbevise.

Påstanden din gjelder forøvrig mer enn at det finnes noen på denne tråden.

" ca 700-800.000 barn under 10 år... mange eldre som ikke kunne ta 3dje dose... en del i Norge med medisinske problemer... Gravide har for kort tid siden blitt anbefalt av FHI å ta vaksinen.

det Norske samfunnet synes det er greit å henge ut og mobbe alle disse gruppene?"
Redigert 03.01.2022 kl 17:05 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.01.2022 kl 17:04 1717

"Tvangsvaksinering er et brudd på menneskerettigheter. Hvem tar regningen for de erstatningene?"

Igjen synser du uten dokumentasjon. Sleng på et "etter min mening" så blir det straks mer spiselig.
Hjelper deg her med en kilde:
"Menneskerettsdomstolen kom torsdag til at statene kan påby vaksinering av innbyggerne."
https://juridika.no/innsikt/vaksinedebatt-og-juss-bryter-tvangsvaksinering-menneskerettighetene

Saken kom opp før Covid, men prinsippet er likt selv om nok hver sak må vurderes separat.
Les gjerne hvilke kriterier som må oppfylles.