GRATULERER TIL MSEIS AKSJONÆRER


Ha en fin kveld. Spretter en øl av godt merke nå!
Odi.1
01.11.2018 kl 10:53 1648

takk for info, da slipper vi å sitte å lete etter noe som ikke finnes...

mr Rask hadde nok ikke tid til å trykke på " record "
2bi
01.11.2018 kl 10:40 1664

Jeg har ringt Magseis å snakket med dem, det finnes ingen webcast fra Q3 presentasjonen.
Presentasjonen ble beskrevet som veldig kort da alt fokus er på oppkjøpet.
Det ble vist ikke gitt noe mer informasjon rundt oppkjøpet på presentasjonen.
really
01.11.2018 kl 00:56 1831

Og hvordan fikk du dette til å bli baiss? Du er ubetalelig, bekrefter alle myter om deg selv.
Matsern
01.11.2018 kl 00:12 1854

Voldsomt med tid og ressurser baisserne bruker på Magseis nå da :) ikke uten grunn. Magseis blir enormt mye større enn de er i dag målt i omsetning. Fortsatt er børsverdien på knøttenivå, latterlig
really
31.10.2018 kl 23:53 1872

Etter å ha gått gjennom det Fairfield har lagt ut om handelen blir det litt klarere hva formålet med handelen er. De skriver: Magseis will acquire the Seismic Technologies business from Fairfield comprising data acquisition, nodal and system sale & rental activities, including all shares in Fairfield's wholly owned UK subsidiary WGP Group (jointly the "Business")(the “Transaction”). The name of the new business will be Magseis Fairfield. Fairfield Geotechnologies will remain privately held by the Sugahara family through Fairfield-Maxwell and focus its efforts on data licensing and data processing, as well as imaging, data analytics and data interpretation.

Det betyr at fokus fortsatt er på datainnsamling pluss node utvikling, salg og utleie. Det høres litt merkelig ut, å utstyre konkurrenter med høyteknologiske noder samtidig som de konkurrerer med kundene om oppdrag på datainnsamling. Mulig noen kan forklare hvorfor det er fornuftig.

Når 150 mill USD skal skaffes skal det som fra sidelinjen har påpekt sannsynligvis utstedes flere aksjer enn det som er utstedt i selskapet i dag. Avkastning skal skaffes ved at selskapene som til sammen guider 340 MUSD i omsetning i 18 skal omsette 500 MUSD i 19. Om nodesalget er verd 150 MUSD i 2019 som enkelte hevder blir det null vekst i et voksende marked på resten av virksomheten. Det henger ikke sammen og trenger forklaring.

Om jeg husker rett, så mente SB1M i dagens analyse at nodene ble solgt for ca 150MUSD.
Nå har de en ny node pågang, som skal bli produsert med hjelp av Kitron.

MSEIS sliter kanskje litt med operasjonene?
Fairfield vil ha nodene?

Hva med å slå sammen selskapene til felles beste og la de andre kjøpe gammel teknologi med god profit?

Jeg sliter mest med å forstå skalaen på det de har bestemt seg for.
Enten lander de 2018 med fyrverkeri, ellers så er det noen som har et forklaringsproblem ifht guidingen sin.
Selvtilliten er i allefall i orden.

Du treffer spikeren på hodet.
Magseis er elendige på å kommunisere hvilke planer de har, og snur 180 grader rundt på kort tid... Kursen er alt annet enn stødig mot målet, hva enn det måtte være...

Hva er f.eks. greia med å ikke ha en webcast av dagens presentasjon?
Hvor aksjonærvennlig er det å innkalle med 16 timers varsel til en presentasjon av et oppkjøp som forandrer alle kjente forutsetninger for å eie aksjer i selskapet?

Enig i at det er mange spørsmål til Q3.
Jeg velger å stole på at det de sier om omsetning for året,som ble gjentatt nå,holder. Noe annet vil jo være grovt,da det bare er 8uker igjen å bomme med..

Spennende tider. Tror ikke jeg har sett et så lite selskap gape så høyt før.
really
31.10.2018 kl 21:07 2039

Jeg er imponert over innsatsen du gjør fra sidelinjen for å gå i rette med Matsern. Det virker som han er en av dem som har tenkt de tankene han har tenkt å tenke og uansett er det ikke smart å lytte til noen som er så gift med en aksje som han er.

Jeg har ikke hatt tid til å lese meg opp på mags Q3 før nå, men det er skremmende lesning. De har hatt ett crew i drift i Nord-Europa i 2 måneder og ett i Midtøsten i 2 måneder. Det siste crewet har de som kjent klønet til så de drar store kostnader uten inntekt i 45 dager i kvartalet. Kostnadene for dette har de gjemt i balansen for at ikke det skal være for synlig hva dette har kostet. Til tross for at de har hatt 4 crew måneder med inntekt i kvartalet er inntektene nesten halvert fra Q3 i fjor med ett crew. Hva er det som skjer med inntektene? Kostnadene er utrolig nok uendret etter litt kreativ regnskapsføring, som sikkert er innenfor GAAPen de bruker, men ratene må ha kollapset.

En annen sak jer er forundret over er at det kan se ut som nodene de skal selge er nyproduserte. Hva er strategien bak det?

De kjøper kundekontakt og teknologisk virksomhet fra Fairfield. Er de i ferd med å forlate datainnsamling og satser på å produsere noder og prosessere data? Hele bildet at selskapet er rotete og de har ikke fått frem hva de egentlig vil med dette her. Jeg er ikke overbevist om at kapitalinnhentingen blir en Walk in the park. Enden på visa kan bli bookbuliding for almenheten forde de store holder igjen.

Er tankene bak oppkjøpet klare bør vi snarest få et tydelig bilde av hvor selskapet er på vei.

-De girer opp i sitt eget segment. Det må jo bety at de tror på det de driver med?
-Fairfield blir største aksjonær, det er ikke det samme som å kaste kortene når du plasserer egne folk i ledende posisjoner
-Over 50% av mseis aksjene har stemt FOR dealen. Det betyr også at de er innforstått med kapitalbehovet


Jeg er enig i at dette er overraskende, men en slik avtale ville aldri kommet på bordet om ikke Farestveit er positivt ladet.
Om ting gikk så trått som du påstår,er det jo innmari rart (eller straffbart) å guide som de gjør.
Jeg tror dette kan bli styggbra, men det sier seg selv at det må trykkes aksjer i bøtter og spann.
For en aksjonær spiller det keine kasserolle om en eier 1% av 1,5mrd eller 0,5% av 3mrd. For MSEIS +fairfield som selskap er forskjellen enorm.

Det er bare til å lese denne, den forteller det samme budskapet:

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/10/Magseis-sjefen-Vi-vil-faa-flere-bein-aa-staa-paa

Men du vil nok ikke lese direkte at CEO innrømmer at dette er et grep man ikke kommer utenom for å klare seg, og at denne regningen på 1.6 milliarder må aksjonærene ta. Men det er fakta, for hadde det ikke vært det hadde de latt være....

Dette beviser nok en gang at markedsinnsikten til mange haussere her inne er tuftet på egne drømmer og ønsketenkninger, fjernt fra virkeligheten. MSEIS spiser ikke opp seismikkmarkedet og lar smulene være igjen til streamerne. Hadde de vært i den posisjonen hadde det vært MSEIS som hadde blitt kjøpt opp, og ikke som dagens realiteter viser hvor de i stedet må bla opp 1.6 milliarder for å kunne «stå støtt nok».
Grytnes innrømmer her at usikkerheten uten dette trekket hadde blitt for stor, og jeg kunne ikke vært mer enig. Disruptive selskaper med smale nisjeområder funker i noen bransjer, men ikke i en så tradisjonell og kritisk sektor som denne. Det måtte da altså et oppkjøp til som koster skjorta før menigheten her inne forhåpentligvis innser at mine argumenter har vært de riktige hele veien, og at det er grunnen til at aksjen har falt mens marked og oljepris har dundret på.

I tillegg skal man nå hanskes med en kjempeemisjon uten tilstrekkelig med garantier fra eksisterende aksjonærer som backer caset. Vel, spent på å se utfallet av det, utvilsomt at det vil medføre en smertefull utvanning av dagens aksjonærer. Investorene kommer ikke til å stå i kø for å kaste penger etter dette, og jeg blir ikke det minste overrasket om sjefshausserne fortsatt tror den blir satt på 21 kroner eller høyere, for dette skjønner de absolutt ingenting av. Men aksjer skal de eie....
Redigert 31.10.2018 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
2bi
31.10.2018 kl 20:00 2108

Fra Sidelinjen,

Jeg tviler på at CEO la det frem så negativt som du skriver det men det er jo vanskelig å vite når kommentaren befinner seg et sted jeg ikke har tilgang til å lese :/

Jeg håper å få sett webcast presentasjonen av Q3 resultatet snart, der er det sikkert noe spennende informasjon.
TØH
31.10.2018 kl 19:26 2156

Synes Matsern får ufortjent mye pepper her. Hvis noen har kjøpt utelukkende på en persons synsing her på Hegnar, så får man ta ansvar selv for hvordan det går :)
Tror ingen vet hvor haren hopper nå, før emisjonskurs er satt. Men som flere påpeker, dette er ikke en kriseemisjon for å overleve, dette er for vekst.

Hvorfor selger fairfield om dette er så lukrativ? Matsern gikk PGS opp eller ned i dag? Hvor mye gikk de opp?
Matsern
31.10.2018 kl 18:58 2149

Alt er publisert på magsies sine sider. Her fairfieldmtransaksjonen https://www.magseis.com/magseis-acquires-fairfield-technologies-seismic-technologies-business/

Svakheten til Magseis har vært mangel på kunderelasjoner, ikke teknologien. Magseis har den beste teknologien, ingen tvil om det. Men det er mye annet som tar tid å bygge opp. Snarveien blir altså å kjøpe Fairfield, et bra valg.

Det mange ikke tenker på, er at Magseis for altså tilgang på seismikk onshore gjennom fairfield. All fokus har vært offshore, men vi vet at det er gode penger i shale oil også
Redigert 31.10.2018 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
2bi
31.10.2018 kl 18:39 2180

Hei Fra Sidelinjen,

Hvor er det du har lest kommentarene fra Grytnes?

Jeg har sendt mail til Magseis og spurt om link til Q3 presentasjon men har ikke fått svar enda.

Sidelinjen:
Må bare beundre at du orker å gå i rette med Matsern. Har fortsatt en liten post i MSEIS etter å ha redusert. De neste månedene vil det bli streamer for meg innen seismikk, så for vi se hva som skjer i MSEIS når bunnslammet legger seg.
Matsern
31.10.2018 kl 18:11 2216

Magseis har isolert sett en større backlog(215musd) enn PGS (144musd) som er verdt 6,5 ganger mer enn Magseis på børsen. PGS må være en fullstendig katastrofe, men kan ikke se at su skriver det i PGS tråden på HO

Hvis du har lest kommentarene fra Grytnes i dag om hvorfor de kjøper opp Fairfield så får du det svaret som jeg har påpekt lenge; selskapet er for smalt i satsningen og trenger flere ben å stå på. Har noen av dere «innrømmet» dette, eller mister dere tilliten til CEO når han i dag også sier dette?

MSEIS hadde ikke taklet fremtiden med dagens forretningsmodell, og det koster å innrømme det. Regningen har aksjonærene tatt i form av emisjoner og en aksje som faller mens alt annet stiger. Nå kommer den virkelig store regningen (1.6 milliarder).

Så ja, en failure....
Matsern
31.10.2018 kl 17:11 2288

Du er ikke sann, nå snakker du om noe som ikke eksisterer, som en failure

Hva skal holde kursen oppe nå da Matsern, hvilke drivere ser du i det korte bildet ?

Foreløpig ingen melding om innsidekjøp... Noen forventer kanskje å få aksjen billigere enn 17 kr.?

Trøster meg med at denne store nyheten bidro til at kursen bare manglet 0,3 prosentpoeng på holde tritt med hovedindeksen!

Nå har de ropt høyt om knallsterkt Q3 i to måneder. Det gikk skeis.

Så var det Q4 som skulle gjelde, i alle fall noen timer, helt til ikke det lengre er relevant. Hvorfor da være i aksjen hvis gårsdagens nyhet er eneste grunn? Det slår jo ihjel alle tidligere argumenter. (for de som har lagt sin tiltro til det...)

MSEIS er en failure, ferdig snakket.

Aksjen ble spådd opp 3.35 kroner av Matsern. Fasiten ble 35 øre. Snakk om treffsikkerhet, og i tillegg på en børs som steg 2.4 %...

Så ja, til overskriften i denne kunnskapstiraden av innleggsrekker; gratulerer alle MSEIS-aksjonærer....
Redigert 31.10.2018 kl 16:47 Du må logge inn for å svare

Ja, har Fairfield tradisjon for å levere gode tall og vekst? Og ikke minst, pleier de å treffe på guiding? Jeg er sur nå, på meg selv og Grytnes!
Matsern
31.10.2018 kl 16:20 2355

Det et ingen fundamentale endringer i streamermarkedet. Eller jo, det har blitt forverret med oljeprisfallet fra 84 til 76 dollar. Du skal være rimelig blind for å ikke se at det bare går utfor med PGS
Matsern
31.10.2018 kl 16:14 2370

Fokuset er nå på hva Magseis Fairfield kommer til å produsere. Ikke hva Magseis isolert sett skal omsette for i Q4
Redigert 31.10.2018 kl 16:15 Du må logge inn for å svare

Hva synes dere om tallene til selskapet, må jobbe hardt for å skaffe 40 % av guidingen på 100 mill USD i q4? Matsern du forventer vel at de omsetter for 40 MUSD frem til nyttårsaften, du!

Noen som vet om PGS har oppgang i dag? Matsern slakter PGS.
Matsern
31.10.2018 kl 15:51 2430

Det er mange surmaga her i dag. De dukker opp hver gang det kommer good news fra Magseis :):)
tina2
31.10.2018 kl 15:39 2466

Jeg kjøpte Magseis i slutten av februar til kurs 17,45. Har trua på selskapet, men det er jo et mareritt å lese alle disse haussetrådene og innleggene til Matsern. Trodde jeg unngikk dette med å gå inn i en illikvid aksje som Magseis, men dette er jo som å være på Nel- og Nanotråder. Ensidig useriøs haussing. Feil tar han også. Skulle over 20 idag? Nytter ikke å skylde på lav omsetning. Omsetninga idag har vært langt høyere enn vanlig, 5,9x.

Matsern, ta deg nå ett friår fra forumet. Det fortjener du! Blir fint for oss andre det :D
Matsern
31.10.2018 kl 15:22 2499

Tipper det kan ha en sammenheng med at Magseis blir et nytt selskap med milliarder av kroner i backlog. Hadde jo vært kjekt å kunne kjøpe aksjen så billig som mulig, før den tar av :):):)
uritse
31.10.2018 kl 15:10 1617

Lurer på hvorfor folk bruker så mye tid for en aksje de tydeligvis har ikke noe interesse å eie. Not calling names:)
Odi.1
31.10.2018 kl 14:59 1636


Florence Nightingale ,mine Damer & Herrer in treed.. :)
Odi.1
31.10.2018 kl 14:43 1665


Nå har vel flere Meglerhus hatt analyser for mseis til 30 -40 kr for H1 , om ikke det kom i H1 så ville de mene at den kom i H2 , så det er ikke bare "en mann SHOW dette.
Fortsatt 2 Måneder igjen av 2 H :)

Rimelig sikker på at jeg ikke har raket ned på noen som helst, annet enn at jeg synes det er skummelt at personer som deg kan få slikt spillerom som du har fått på forumet. Det å påføre seg selv tap er en ting, å dra andre som trenger veiledning ukritisk inn i det er en annen.

Status ble over dobling i PGS, 50 % i AKSO, 30 % i BDRILL. I ettertid av dette har de stupt, det var også grunnen til at jeg valgte å ta de ut, det hadde gått for mye på for kort tid.

NANO er greit i pluss, TRVX er p.t ganske så ræva, men det er kun mine penger. Jeg åpner ikke 10 nye tråder hver dag hvor jeg roper ut at alle andre skal kjøpe de, det får de evt finne ut av selv. Det er der vi og de andre på kontoret er rystet over din aktivitet, det virker som du føler null ansvar for andre. EMGS var penger på gata på 2.90 og kunne kun doble seg derfra! Vel, hva er status?

Jeg påstod samtidig at den skulle ned, og at det kommer en emisjon til, trolig rundt 1 krone +/-.

NB!! For de som da tenker at de har lyst til å prøve seg på NANO og TRVX, så vær klar over at det er farmasi med høyst usikker fremtid og beheftet med stor risk. NANO skal presentere 3 stk datapunkter i morgen, det kan kjøre aksjen både opp og ned 20 % på en dag. TRVX er litt i limboland, men har levert greie sjekkpunkter i det siste. Kan fint falle 20 % til, men kan også tredoble seg ved riktige grep og data fra studier. Jeg anbefaler ingen å gå inn i noen av disse med mindre de tåler å tape 50 % eller mer av det de går inn med. Oppsiden er 9 - 10 gangen DERSOM de lykkes, oddsene for det er derimot befengt med tilsvarende usikkerhet.
Redigert 31.10.2018 kl 14:37 Du må logge inn for å svare

Jeg håper og tror at ledelsen har sondert terrenget en smule før de går på dette. Mange større aksjonærer og innsidere sitter med snitt godt over 20kr., så de ville ikke tillatt dette hvis de ikke var sikre i sin sak på at det gikk veien.
Jeg tipper på en emisjonskurs mellom 15 og 18 kr., og vil ikke bli overrasket om Fairfield-selgeren tar en betydelig jafs av denne...

For min del var dette ennå en strek i regninga, og et sprell jeg fint kunne vært foruten.
Magseis var oppkjøpskandidat i mitt hode, ikke OPPKJØPER.