Nå er det jaggu på tide SIOFF stiger til nye høyder !


Nå har vi altså vært igjennom 6 måneder med ørkenvandring! Det har blitt solgt ut masse aksjer til dumpingpris som ble delt ut etter omstrukturering. Nå kommer kontraktene inn og det er helt utrolig om denne ikke snart tar av. Omsetningen øker, men ser vi i dag nå stanger mellom kr. 3,5 - 3,6, og det kommer stadig nye aksjer ut for salg. Ganske utrolig. Og kjedelig. Når det gjennomføres handler bestående av 1 aksje så sier det seg selv at noe ikke stemmer. Her er det nok noen som forsøker å styre kursen. Er vel å håpe at noen store fisker tar noen reale jafs nå slik at vi kommer videre. Det er SIOFF sin tur nå :-)
Fenriken
08.03.2022 kl 10:45 3295

Litt vanskelig melding, men når jeg leser flere ganger så virker det som at man hvis transaksjonen gjennomføres til enda opp med aksjer i et nytt børsnotert selskap som heter Siem Sustainable Energy (SSE) og dagens SIOFF blir eid av dette selskapet. I tillegg skal det satses på fornybarsektoren i dette selskapet. Så hvis jeg tolker riktig så beholder man eksponering men får også en vekstmulighet inn i selskapet.

I mitt hodet er dette en positiv utvikling.
b-boy
08.03.2022 kl 10:49 3277

ja, virker ikke som noen veldig betydelig endring. bytteforhold 1-1, men med litt greenwashing.

Slik jeg leser det handler det bare om en endring i selskapsstruktur, som ikke burde gi veldig stort utslag på aksjeverdien.

Veldig frustrerende å få en så uforståelig melding.. Jeg har ring CEO 2 ganger og CFO 3 ganger. Ingen svarer..
At aksjen faller betyr bare at det er mange som ikke forstår meldingen og blir usikre. De vil aldri kunne gjennomføre noe som er negativt for aksjonærene. Det vil de ikke få flertall for å gjøre, men skulle gjerne visst mer. Dersom de skal komme med et tilbud, er det merkelig at de ikke gjør det med en gang. Hmmm...
thypoon
08.03.2022 kl 11:24 3078

hentes 80m i det nye selskapet som skal brukes til kjøp av sioff aksjer!! ikke selg billig nå da.

De 80 mill er til å kjøpe ut de 5% som ikke vil godta tilbudet. Dersom de ikke får 95% aksept, blir jo ikke dette noe av. Da er det vanskelig å forestille seg at dette er negativt. Da får de garantert ikke 95% aksept. Her er det mange som selger i villrede.. Det er synd.. Jeg kjøper..
locksley
08.03.2022 kl 12:07 2864

Dersom de skal kjøpe ut siste 5% av aksjonærene til 80 millioner, verdsetter det selskapet til 1,6 milliarder, eller en aksjekurs på 6,7 kr.

Det høres jo ganske fornuftig ut..

Tviler på at de får tvangsinnløst noen under den prisen.
Redigert 08.03.2022 kl 12:12 Du må logge inn for å svare

Kjøpte 40k aksjer til i dag, blir en lys fremtid

Hvorfor greenwashing? Jeg har bare forakt og skepsis til overs for fornybarhaussere. Jeg har kjøpt et olje- og offshoreselskap som har utsikter til å tjene gode penger på oppsvingen og underinvesteringen i akkurat den sektoren og er ikke på jakt etter en aktør som har dårlig fokus og planer om å kaste penger i fornybarsluket.

Da har jeg snakket med Omdal... Er selv 11 største aksjonær i selskapet, så viktig å få klarhet i dette.

Kortversjonen er:

Etter restruktureringen ble det nedfelt en del restriksjoner hva gjelder nye investeringer. For å få muligheten til dette, og dermed kunne vokse videre, er de avhengig av å opprette et nytt morsselskap med nye retningslinjer. Her vil man bytte aksjer 1 mot 1. Alt annet likt.

Omdal mener denne nyheten er entydig positiv, og er overrasket over reaksjonene i markedet, men innså at dette trolig skyldes misforståelser. De skulle forsøke å rette opp i dette med en uttypelse gjennom media.

Her er det ingenting å frykte..
Kontur
08.03.2022 kl 12:35 2758

Bare en dupp, vil stige videre i dagene som kommer

De skal jo levere tjenester til Fornybarsektoren, ikke selv satse på fornybar energi. Det skal forsatt være et offshore rederi, men ser store muligheter inn mot fornybar-sektoren.

"Etter restruktureringen ble det nedfelt en del restriksjoner hva gjelder nye investeringer"
Det er altså restriksjoner innsatt av långiverne som skal omgås?
Redigert 08.03.2022 kl 12:49 Du må logge inn for å svare

Vet ikke om jeg vil bruke ordet "omgås". Men ja.. Avtalen med bankene etter restuktureringen gir veldig små muligheter for nye investeringer. Dette vil de nå endre.

Håper det kommer seg opp til 6,30 igjen raskt ufortjent fall!

...og jeg kjøpte faktisk 7K nye aksjer i SIOFF i dag midt på 5-trinnet selv om jeg synes meldingen var håpløs. Det underliggende er for sterkt til å la kjøpsmuligheten gå fra seg.
fylla12
08.03.2022 kl 16:04 2423

Hadde tenkt å la de aksjene stå men jeg likte ikke deg jeg leste så jeg har solgt meg ut.
Det var ingen stor post men det ble 100% profit

Mutert gevinst sikring idag ....

Jeg er fortsatt positiv til selskapet og det er lov å kjøpe seg inn senere.
Redigert 08.03.2022 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
desirata
08.03.2022 kl 16:17 2422

Dette er sikkert noe Kristian Siem har funnet på, for å skape usikkerhet og holde aksjekursen nede. Den har nå faller 1-en krone på dette tullet hans.

Vi bør starte slik aksjonær gruppe som i Dof. Med 6% av stemmene, kan vi stoppe forslaget hans. Er det noen som kan ta seg av slikt, så skal de få mine 200k stemmer.

Tidenes overreaksjon. Dundrer rett videre.

Mye bedre å seile videre under nytt navn og dyrke renewables. Investorer og fond med krav om fornybar profil vil da kunne gå inn i selskapet. Det er verre som et rent oljeorientert selskap. Spår enorm rekyl når msn ser hva dette egentlig betyr.

Hva tenker du/dere om en squeeze-out pris? blir den eventuelt regnet etter verdiene eller aksjekurs? hva mener dere om en rett aksjekurs?
Redigert 08.03.2022 kl 17:18 Du må logge inn for å svare

Dette gjøres kun for å få større finansiell fleksibilitet.. Det er en ny artikkel i FA nå. Her er et utklipp av hva CEO sier:

Slik selskapet er etter restruktureringen, så ligger det vilkår til hvilke investeringer det kan gjøre. Nå blir mulighetene større, sier konsernsjef Bernt Omdal i Siem Offshore.

Videre sier han:

Man bytter aksjer like-for-like, så sånn sett er det ingen endringer. Det er samme styre, ledelse og forretningsplan, men dette gir større handlingsfrihet, sier Omdal.
Redigert 08.03.2022 kl 17:48 Du må logge inn for å svare

Dumt at folk misforstår da og kursen stuper!!!
desirata
08.03.2022 kl 17:56 2284

Enorm rekyl var det, men kun nedover (15%)
Amatørmessig av et selskap å vedta noe slikt, uten å ha gjort skikkelege markeds undersøkelser.
Jeg sier skikkelege, fordi de har sikkert foretatt noe, men å gi oppdrag til meglerfirma, er som bukken på havresekken.

Tror heller Siem skal squezze mere aksjer til seg selv. Dersom ikke de framlegge dette bedre slik at markedet godtar det og aksjen stiger, så burde vi stoppe dette med 12 mil stemmer.
Liffo
08.03.2022 kl 18:04 2283

Bare å kjøpe seg opp, blir nok noen lette prosenter å hente

Rart de kommer med en sånn melding nå! oljeprisen stiger og mere virksomhet i offshore og urolighet i verden!

Det blir akkurat like mye offshore.. Dette er et offshore rederi, men veksten fremover kommer til å bli innen offshore wind. Der trengs det utallige båter for å kunne håndtere de planene som er fremover. Det trengs spesialbygde skip og det er vel her nye Siem Offshore kommer inn. Dette blir knallbra..
Og… Skulle det vise seg at aksjonærene er usikre, så trenger de altså 95% for å kunne gjennomføre dette. Det skjer ikke dersom aksjonærene er i tvil..

Markedet burde jo tatt det som positivt å ikke motsatt kursreaksjon, men blir vel motsatt i morgen da!
sveipen
08.03.2022 kl 18:48 2266

Uforståelig at aksjen faller på dette.
Her må det være mange som ikke har forstått.
Tror markedet er veldig nervøst, og folk kaster seg ut når det er noe de ikke forstår.
Jeg tror dette blir positivt for selskapet, og hvorfor skulle noen ønske noe annet?.
Alle, og selv de største eierne har vel interesse av at selskapet skal vokse og bli et bedre og større selskap.

Vi kan ihvertfall være enige om at selskapet er minst like mye verdt etter meldingen som før meldingen, så får markedet bestemme hvor aksjekursen skal i det korte bildet.
Ivan1
09.03.2022 kl 08:11 1928

Det er uansett rart. Aksjen faller i går 10 % på det som "alle" inkludert ledelsen mener er gode nyheter men markedet er uenig.
Pre handel i dag ligger på samme nivå.
Det blir spennende dager.

God morgen..

Ja det er rart.. Men skyldes nok at meldingen er vanskelig å forstå, og at den dessverre ble sendt ut midt i handelen, og ikke før / etter børs. Når momentet først har tatt tak, er det vanskelig å snu det.

Siem Offshore har små muligheter til å gjøre nye investeringer pga restriksjoner fra bankene etter restrukturering.
Siem Sustainable energy vil eie 2 selskaper. Det ene er siem Offshore slik vi kjenner det idag, det andre er et selskap som vil satse på skip inn mot fornybar energi. Dette selskapet er ikke underlagt de samme restriksjonene fra bankene og kan derfor gjøre nye investeringer.

Som eier i Siem sustainable energy vil du eie begge disse selskapene. Siem Offshore slik vi kjenner det idag, samt et nytt fremvoksende selskap.
Her ser jeg veldig lite nedside, kun oppside.
Fenriken
09.03.2022 kl 11:04 1715

De to største og viktigste skipene i SIOFF sin flåte får viktig kontraktsforlengelse og backlogen øker betydelig. Total backlog opp 48% på dette, OSV backlog opp 58%.

Meldingen:

Siem Offshore and Helix Energy Solutions Group Inc, has entered into an Agreement for the Well Intervention Vessels “Siem Helix 1” and “Siem Helix 2”.

The agreements will replace the existing contracts and the new firm period will be 3 years for “Siem Helix 1” and 5 years for “Siem Helix 2” with subsequent options for both vessels. Commencement will be in direct continuation of present contracts within Q1 2022. The extension reconfirms that the Company plays an important role in the Well Intervention segment, and we are very pleased to see a key client such as Helix Energy Solutions extend our professional relationship.

Total contract backlog for SIOFF is now USD 440 million.

Kontrakt eller forlengelse?
Fenriken
09.03.2022 kl 11:16 1698

Det er jo en kontraktsforlengelse. Siem Helix 1 og Siem Helix 2 ble bygd mot lange kontrakter til Helix og disse kontraktene mener jeg skulle gå ut i midten av 2023 og tidlig 2024. Når er Siem Helix 1 sikret videre arbeid med Helix til Q1 2025 og Siem Helix 2 helt til Q1 2027!

Hvis man går inn på Helix (børsnotert i USA) så kan man se hvor utrolig høy utnyttelse skipene har hatt når de har jobbet på Helix sine kontrakter med Petrobras i Brasil. Kan ikke være noe annet enn de to beste enhetene som Helix har i sin flåte.

Wow..!

Dette var virkelig gode nyheter. Totalt 8 år på Sioff sine mest innbringende skip. Dette er strålende nyheter som sikrer solid cash-flow i lang tid fremover.
Litt vanskelig å beregne nøyaktig hva verdien av gjenstående kontrakt var, men antar at disse kontraktene har en verdi på ca 200 mill USD.

De hadde en back-log på 298, så må man redusere med verdien av gjenstående kontrakt som nå forsvinner, da antar jeg at vi er rundt 200 - 250 mill USD.
Etter ny kontrakt er verdien 440 mill USD, altså en økning på 200+ Mill USD.

Dette hadde fått aksjen til å sprette opp 20% for et par dager siden.
Men uansett; Fantastisk nyhet!
Redigert 09.03.2022 kl 11:27 Du må logge inn for å svare