KrF under sperregrensen på nok en måling

Slettet bruker
30.10.2018 kl 19:16 543


Dagsrevyen kunne i kveld presentere en fersk måling som viser at KrF holder seg stabilt under sperregrensen.
Nok en gang står partiet og stamper på 3-tallet, denne gangen på 3,9% i NRK-målingen.

Så da kan vi jo spørre oss - hvor i all verden blir det av medvinden fra alle de såkalt tusenvis av "innmeldingene"...?
Det er jo null effekt! Normalt skulle jo denne "begeistringen" som man kaller det, gitt seg utsalg i en oppsving på målingene også.

Men det skjer altså ikke.... Etter over en måned med tusenvis av "innmeldinger".
Kanskje nok en bekreftelse på at dette har vært en falsk innmeldingsaksjon fra AP- og SV-folk?
Slettet bruker
30.10.2018 kl 19:25 542


Hareide forsøker å bortforklare den dårlige målingen med at velgerne avventer.
"– Jeg tror velgerne avventer om min linje vinner frem på landsmøtet", sier KrFs partileder Knut Arild Hareide til NRK.

Men hvorfor gjelder ikke dette for alle de tusener på tusener som har meldt seg inn?
De avventer jo ikke! Dette er de samme velgerne så hvorfor avventer ikke de nye medlemmene på hva som vil skje...?

Hvorfor meldte de nye medlemmene seg inn før de visst hva som ville bli konkludert?
Og hvorfor har medlemsveksten stoppet opp etter at KrFs lokal- og fylkeslag har avholdt sine medlemsmøter?

Her er det noe som skurrer kraftig.

Redigert 30.10.2018 kl 19:30 Du må logge inn for å svare
Sotah
30.10.2018 kl 19:44 531

Og enda et flertall for regjeringsskifte. Hvis vi først skal bruke målinger til noe bør vi telle skikkelig.
Slettet bruker
30.10.2018 kl 19:51 526


Sotah,

Her er poenget KrF og forhold som skurrer med fakta.

Men skal vi se på de andre tallene så vil nok mange i AP merke seg at de har flertall med SV og SP - uten KrF.
Flere i AP vil nok stille spørsmålstegn til hva som er poenget med å svekke partiet med en regjering sammen med KrF.
Sotah
30.10.2018 kl 19:55 520

La oss håpe det. Kr.F i regjering er stort sett bad news. Dyrere fredagskos og tvangsmisjonering både her og der.
Sotah
30.10.2018 kl 19:57 519

Og han lyseblå misjonæren som er nestleder er verre enn Hareide, antar jeg. En ufin, litt slesk fyr som lett kan bli med på hva som helst hvis det gavner ham selv.
Nattevakt1
30.10.2018 kl 20:08 510

En type som Sotah med mao
Slettet bruker
30.10.2018 kl 20:09 509

Nestlederen fremstår langt mer ærlig og redelig.
Sotah
30.10.2018 kl 20:11 505

Hehe. Ja, jøss. Vi får ta opp den diskusjonen seinere. Ikke glem det, da.
Londonmannen
30.10.2018 kl 20:17 499

Helt klart. Hareide fremstår som en sosialist. En som ikke går av veien for å ta en bløff bare vedkommende oppnår fordeler for seg selv. Som Ap de partiet offisielt er imot private løsninger i velferden, mens der partilederen selv gjør nytte av private ordninger. Bare bløff og humbug. Slik passer jo Hareide og Frafjord Johnsen godt inn i det sosialistiske landskapet.
Når fredagens årsmåte i KrF er ferdig kan jo begge to melde overgang til Ap. I henhold til Hareide er jo det et parti som har like stor integritet inreligionsspørsmål som hans eget KrF. Så det må bare ha vært et uhell at Ap var med på å fjerne kristen formålsparagraf i skole og barnehager. Du snakker meg om.
atnorhe
30.10.2018 kl 20:18 497

Det siste lokalvalget holder vel på nå. (avstemning ca kl21.00 Når de er ferdig kan vi ta frem kuleramma, men det er landsmøte på fredag som skal foreta den offisielle opptellingen, etter at begge parter har prøvd å lokke over delegater, som kommer med ferdige mandater:)
NRK Alltid Nyheter direkte nå!
atnorhe
30.10.2018 kl 20:23 495

oi oi en delegat leverer sterke ord mot Knut Arild. "Hareide har ingen sak å felle Erna på" Så. overleverer han en gave til Hareide. En kuleramme:)
ingulf
30.10.2018 kl 20:25 493


På seg selv kjenner man andre.
atnorhe
30.10.2018 kl 20:36 484

Snakk om enkle mennesker som nå diskuterer, og de skal avgjøre landets fremtid.
Det finnes store muligheter for hjemmesitterpartiet, hvis de bare kan komme seg ut av sofaen til neste valg,
Redigert 30.10.2018 kl 20:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.10.2018 kl 20:50 470

De fleste talerne i Østfold KrF vil til dagens regjering. Ingen tvil.
Tidligere stortingsrepresentant Odd Holten kom med en klar anbefaling for Erna.
Slettet bruker
30.10.2018 kl 21:55 451


Nå har tellerkorpset holdt på snart en halv time med å telle et titalls stemmer.
De er ikke akkurat kjappe på å telle i det partiet....
Slettet bruker
30.10.2018 kl 22:16 437

"Hareide har satt Kristelig Folkeparti i en nesten unik situasjon i norsk politisk historie: Han ønsker å bryte med partiets blå grunnfjell, dra partiet over på venstresiden og felle en statsminister og regjering han selv gikk god for under valget. Og han gjør ikke dette fordi venstresiden har bedre politiske løsninger. Nei, nei: Han gjør det fordi han han ikke liker moralen til FrP, ut fra hans subjektive tolkning av denne. På dette stupide grunnlaget er han villig til å risikere både partiet, regjeringen og Norges fremtid.

Politikk er å prioritere: Hvis noen får, må andre miste. De som hevder at man «ikke skal sette svake grupper opp mot hverandre», må ta seg et grunnkurs i politikk, for politikk handler bare om å sette alskens grupper, formål og trengende opp mot hverandre, og om å fordele penger, ressurser og fokus gjennom bruk av makt. It‘s the budget, stupid.

Prioriteringer har ingenting med moral å gjøre; det har med voksne folk å gjøre. Denne politiske prioriteringen handler ikke om «moral» – om godt eller dårlig, rettferdig eller urettferdig, snill eller slem. Denslags er for barnehager. Politisk prioritering handler kun om uenighet rundt praktisk politikk. Og årsaken til at det må være sånn, er at samfunnet har begrenset med ressurser å fordele, men er en ubegrenset smeltedigel av meninger, løsninger og særinteresser.

Man kan være overbevist om at man har rett eller at andre tar feil, men man kan ikke påberope seg å ha en moralsk fasit, og påstå at de som er uenige, er ondskapsfulle. Men det er nettopp dette Hareide gjør. Hareide ikke bare VET best – han ER best også! Og slik kaller Hareide Fremskrittspartiet inn for «Tilsynet for Høg Moral». Han opptrer litt som et shariaråd, egentlig.

Det er ikke noe galt i å mene at man har rett når man driver med politikk. Hvis man ikke er overbevist om at man har rett i politikken, har man lite der å gjøre, for da har man neimen ikke mye å by på av politisk overbevisning. Men Hareide har ikke bare rett. Han er hundre prosent overbevist om at Fremskrittspartiet tar feil fordi det er ondskapsfullt og består av umoralske, slemme, hatefulle, rasistiske mennesker, som han – den fullendte, ufeilbarlige – ikke kan menge seg med. Og dét bør heller ingen andre gjøre, etter hans syn. Slikt tøv har ingenting med politikk å gjøre. Det er en hån mot alt politikken er og står for.

Mange velgere klager over at politikere aldri blir enige, og det bygger på en helt korrekt observasjon. Hadde politikerne vært enige, ville Norge vært et totalitært diktatur. Årsaken til at politikerne aldri blir enige, er at det alltid finnes flere løsninger på samme problem, og at det er mange hensyn å ta rundt enhver løsning. Det finnes ingen fasit. Sorry. Det er greit å påberope seg å ha rett, og like greit å hevde at andre tar feil. Det er politikk, og vi politikere har ingen problemer med det. Vi respekterer andre mennesker med andre meninger, selv om meningene etter vårt skjønn er på bærtur. Hareide påberoper seg imidlertid å være et bedre menneske, og at andre er dårlige mennesker. Dét er ikke politikk. Det er å være en moralistisk drittsekk som går løs på mannen i stedet for ballen.

At en mann med så mye politisk erfaring som Hareide ikke ser dette selv, er forståelig, for han er så nedsyltet i sin egen suverene, tårevåte sjølgodhet at alt som heter politikk har druknet. Men at delegatene til KrF ikke ser hvor dette bærer, det syns jeg er uforklarlig – og ganske skremmende: De røde delegatene lar seg ikke styre av politiske løsninger, men av et jag etter en høyere moral enn alle andre, samt av ønsket om å «avkle» det forferdelige Fremskrittspartiet, uansett hva det koster! Dermed er det også – indirekte –Fremskrittspartiet som styrer Kristelig Folkepartis handlinger nå. Ikke politikken eller delegatene. Tygg på den!

Hareide har kortslutta. Hans moralske forakt overfor FrP grodde seg så stor at han ikke lenger klarte å kontrollere den. Men i stedet for å trekke seg som politiker (siden han ikke lenger klarte å tenke politisk), bestemte han seg å dra med seg hele partiet på den moralske galeien som også Arbeiderpartiet er en drivkraft bak. Slik sett er Kristelig Folkeparti nå redusert til en trassig femåring som skader seg selv for å vise alle hvor slem FrP er. Det handler ikke lenger om politikk.

Hele sirkuset ville vært patetisk om det ikke var for én ting: Å erstatte politikk med moralisme er en sterk samfunns-trend for venstresiden over hele Europa. Det er som en kreftsvulst på demokratiets nervesystem, som langsomt gjør at europeiske samfunn mister seg selv og sin identitet. Det skaper handlingslammelse, splittelse og veldig, veldig dårlige beslutninger for samfunnet. Moralister bryr seg imidlertid aldri om samfunnet. De bryr seg bare om hvor strålende mennesker de selv er, og hvor forferdelige deres meningsmotstandere er. Ekte politikere bør vise dem den samme forakt tilbake."

https://www.document.no/2018/10/30/hareides-tilsyn-for-hog-moral/