QFUEL: Gullkalven eller det Sorte får


QFUEL har slitt lenge med dårlig ledelse, elendig kommunikasjon og underdimensjonert anlegg.

Magefølelsen sier at dem nå har snart fikset alt og vi får en POC innen 15 Jan.

Gikk all in og kanskje jævligt dumt, men oddsen på magefølelse pleier å vare bra..
Redigert 26.12.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare
Hammers
08.01.2022 kl 21:12 3232

Roadshow høres spennende ut.
En reisende "teatertrupp" som drar fra kunde til kunde og avslører hemmeligheter og smarte triks?

Neida, dette er en ordinær selskapspresentasjon som gjerne gjennomføres hos - eller i nærheten av der kundene holder til.
La oss bare håpe at ingen går rundt i den villfarelsen at de tror at QFUEL's dypeste hemmelighetene blir avslørt under seansen.

Man kan jo begynne å lure mtp hva som skjedde sist fredag.
Kursen ble hausset til de grader av at QFUEL skulle holde en ordinær presentasjon fk uke.

POC var "sikkert" i orden var omkvedet på forumet.
"Noe annet er utenkelig", ble vel gjentatt til det kjedsommelige.

Tror kursen steg 7-9% på denne "fantastiske nyheten".
Det var før noen smartinger takket og bukket - og solgte kursen ned 1%. Det var til dagens laveste.

- Gjennomført POC børsmeldes.
- Gjennomført POC meldes ikke under en presentasjon.
- Gjøres det ikke i den rekkefølgen kan trolig en saftig bot ventes.
Bulldog
08.01.2022 kl 21:43 3250

Ser ut som en person var ute på tur med alle niccene sine så kjører en reprise:

Kommer med et råtips:

PoC (Proof Of Concept) er FERDIG

Fit Investment Ideas skrev i går:
If this is right, I would assume that the Proof of Concept update could be comming very soon, possibly already today. https://fitinvestmentideas.com/2022/01/07/quantafuel-just-announced-management-road-show-for-next-wednesday-proof-of-concept-announcement-soon/

Enkelte tror PoC er på plass før road show men sannsynligheten er stor for at de først sendte ut invitasjonen når de visste at PoC var i boks.

Tidsberegning:

23. desember: We are currently doing some repair work for the shredder, i.e. the unit transforming incoming plastic feedstock into a suitable format for feeding into the reactors and will shortly resume production. https://newsweb.oslobors.no/message/550267
NB ....... SHORTLY RESUME....................Meget mulig at de var i gang 27. desember om ikke før

29. desember: Video av produksjonsrøyk https://vimeo.com/660996277

7. januar Invitasjon utsendt for road show.

Regner en PoC periode fra 27. des til morgenen 7. januar så har en 11 døgn testperiode. Legger en vekt på "shortly resume" fra meldingen 23. desember så har de kjørt 14. dager. Resten av fredag 7. januar oppsumerer og gjennomgår de PoC perioden for verifikasjon. Melding mandag og så road show med diverse meglerhus.
Redigert 08.01.2022 kl 21:44 Du må logge inn for å svare

Kjente slitedeler og ikke minst kritiske long lead items skal man alltid ha på lager med alarm på satt minimumsbeholdning for å sikre at de aldri går tomme før ny bestilling - det koster skjørta i nedetid å være amatør på det området.

Ja, det er ikke umulig men helt i grenseland hvor de da ikke har sendt ut melding om PoC uten opphold slik de er pålagt og ble PoC ferdig i dag , i morgen eller senere så har de uansett meldt om roadshow før PoC var i mål og det er der skoen trykker og som skaper usikkerheten.

Uansett, vi kan spekulere oss røde og til døde uten å få svar - svar får vi først når selskapet velger å gi oss det og vi må ikke vente lenge - senere i dag, i morgen, på mandag eller tirsdag om PoC er ferdig og en realitet - alternativt gjennom presentasjonen på onsdag, men da er PoC forsinket - amen ...

Fortsatt god helg!

Er litt overrasket over att noen tror att POc ikke er klart, når en innkaller til dette møte.
Kjøpte mer på slutten av fredag.
Kommer melding på mandag ???
HP17
09.01.2022 kl 16:35 2762

QFUEL er etter innholdet i de to siste børsmeldingene (siste 21.12.21) nødt til å levere PoC senest innen 15.01.21 (around year end). Hvis ikke må selskapet få børsmeldt nye forsinkelser på PoC (ASAP). Andre alternativer foreligger ikke etter min vurdering. Et annet poeng er at ingen er mer klar over viktigheten av å få gjenreist tilliten til selskapet blant investorer, kunder og partnere enn QFUEL selv, og da må kommunikasjon og børsmeldinger nå stemme. Det hadde også vært mye bedre å innkalt til investormøte etter PoC er klart - blir meldt.

Dersom QFUEL drar rundt på investormøte denne uken uten noe nytt og det ikke kommer en PoC (eller meldes en forsinkelse) i løpet av kommende uke blir jeg veldig overrasket.
Bulldog
09.01.2022 kl 16:40 2783

Kommer PoC kommer kontrakter?

09.12.2021
Quantafuel ASA | Quantafuel signs MoU with ENOC and Dubal Holding LLC (DH) for Plastic-to-Liquid plants
Quantafuel, ENOC Group and Dubal Holding LLC have signed a Memorandum of Understanding (MoU) to study the potential of establishing and operating Plastic-to-Liquid production plants turning plastic waste into valuable products and a step towards a circular economy. https://newsweb.oslobors.no/message/548848

Det skrives om fabrikker i flertall.
Herman*
09.01.2022 kl 17:35 2736

Jeg tipper de har ferdigstilt og er i gang med å bygge totalt 30 fabrikker i 2025. Potensialet er såpass stort da de fort kan kan bygge en håndfull fabrikker med flere av sine fremtidige partnere. Ingen investeringsbeslutninger vil tas før POC, og derfor er dette viktigere enn mange forstår. Nå håper vi de inviterer til fest i forbindelse med sitt roadshow. Alternativet er brannslukking, noe flere av oss ikke vil utelukke.

Tror de fleste blir overrasket da om det skjer, men det får vi ta når og hvis det skjer - frem til da får vi gi selskapet muligheten til å levere på lovnaden de har gitt for rundt årsskiftet er fortsatt ikke på overtid og vil ikke pr def være det før slutten av neste uke.

Satt på spissen - I og med at en av partnerene som står på vent har sitt opphav fra en Al-qaida region så er nok sannsynligheten større enn noen gang for at PoC blir levert som lovet denne gang ... ;)
hatitchi
09.01.2022 kl 18:22 2653

Stadig nye lavmål. Ryktes at produsenten av shredderen er lag til på listen over Al-Qaidas mulige terrormål?
Redigert 09.01.2022 kl 18:23 Du må logge inn for å svare
Volume
09.01.2022 kl 18:28 2658

Du har oppfattet poenget. Et av suksesskriteriene her er en kraftig utrulling av flere fabrikker. Men slikt tar tid. Tomter skal finnes og alle slags godkjennelser og tillatelser av myndigheter skal innhentes. Når alt dette er på plass tar det 2-3 år før en fabrikk er ferdigstilt. Her er det snakk om fabrikker som er 4-5 ganger så store som Skive. Så da blir det betydelig mer enn 2 år. I tillegg snakker vi bla om finansiering og partnere. Vedrørende sist nevnte synes jeg de er godt i gang.

de bør vel bygge ut på lisenser.
Skjønner ikke hvordan de skal klare å dekke etterspørselen.
Slik jeg oppfatter det kommer mye av det som gjøres i dag bli forbudt, brenning av plast mm.
EU stiller fra nå av mye strengere krav til behandling av plast, som vel bare Qfuel kan dekke ??
De har nå løst det største problemet verden står ovenfor, hvordan skal de få bygget ut raskt nok.

Litt galgenhumor må til i disse usikre tider - en god latter forlenger levet sies det og ikke minst så forkorter den ventetiden - til uka har vi fasit ... ;)
Herman*
09.01.2022 kl 19:33 2560

vi er tidlig i 2022, så i mitt scenario har de 22, 23,24 og 25- totalt ca fire år på seg. Det burde holde. Husk at alt går fortere når en har gjort det et par ganger.

Noen tomter er allerede lokalisert mens andre allerede er kjøpt hvor det er en selvfølge at godkjennelsesprosessen er tatt høyde for allerede under utvelgelsen så den er kun å anse som proforma. De neste fabrikkene blir en forstørret blueprint av Skive så byggetiden og ferdigstillelse vil således gå langt raskere. Nøkkelen er PoC og så snart den er en realitet så vil ikke funding til videre ekspansjon bli noe problem overhodet - mao, alt står og faller på PoC - til uka vet vi mer ... ;)

Fortsatt fin søndag!
Redigert 09.01.2022 kl 19:37 Du må logge inn for å svare
Gos9x
09.01.2022 kl 20:08 2501

Vanskelig å ikke ha noen som helst forventninger til neste uke, men vi er mange som har blitt møtt av skuffelse i Qfuel før. Det virker litt rart å invitere til "roadshow" uten på forhånd ha noe positivt underliggende - hvertfall når man er rundt den tiden selskapet har guidet proof-of-concept.
Redigert 09.01.2022 kl 21:36 Du må logge inn for å svare
Volume
09.01.2022 kl 21:35 2346

Det er mange som tror at å bygge en «Blue print» er utelukkende kostnadsbesparende og går betydelig raskere. Det er ikke alltid tilfelle. Etter hvert som basis-fabrikken produserer og leverer, er det alltid noe som kan endres på. Som feks. komponenter som ofte må skiftes ut eller repareres. Operasjonelle utfordringer som kan avhjelpes med endringer, flaskehalser som kan fjernes og mye mer. Endrer du noe på en tegning kan det lett medføre at 10-20 andre tegninger også må revideres osv. Så har du dette med trykk-satt utstyr og elektriske komponenter. Dette må forholde seg til de regler som gjelder for slikt i det landet fabrikken bygges.

Vi må ikke blande det å skulle bygge ut i fra andres blueprint kontra vår egen. Tror nok de fleste skjønner at det tar veldig lang tid å ferdigstille en fabrikk med ny teknologi første gang og av samme grunn sier det seg selv at når den først er oppe og virker som den skal så vil de neste fabrikkene ferdigstilles på en brøkdel av tiden - mao både raskere og ikke minst rimeligere. Selve skallet altså bygningen er jo ikke det som har tatt tid - det er teknologien. Spiller jo ingen rolle om man skal bygge mindre eller større - så lenge selve teknologien virker som den skal så virker den som den skal og ingen større endringer, modifiseringer eller uttestinger utover commissioning vil lengre være nødvendige og det er nettopp det som har vært tidkrevende.

MEN først må beviset på at teknologen virker som den skal (PoC) komme på bordet og akkurat det gjenstår og se - neste uke vet vi mer ... ;)
Redigert 09.01.2022 kl 21:58 Du må logge inn for å svare
Vandalen
09.01.2022 kl 22:03 2314

Heldigvis har QF konstruert sine blue print på ett modulbasert konsept, som igjen forenkler prosessen ved eventuelle endringer. Når du har kommet frem til den perfekte løsningen på modulen, er resten av prosessen nærmest som lego. PoC vil i seg selv være ett bevis på at videre endringer ikke skulle være nødvendig, men det kan jo utføres noen mindre endringer for enda høyere optimalisering. Uansett vil blue print være lik på alle modulene og det kan bygges varierende størrelse på fabrikker, avhengig av hvor mange moduler som settes sammen. Ganske genialt konsept opp mot problemstillingen du her skisserer
Volume
10.01.2022 kl 07:59 1959

Hvor lang tid mener du det tar å bygge en fabrikk som skal behandle 100 000 plast i året. Og at denne er en såkalt «Blue print» av en eksisterende fabrikk? Er leveringstiden for utstyr, rør, ventiler, pumper osv. kortere når man bygger slik fabrikk?
Herman*
10.01.2022 kl 08:06 1968

Som fryktet. Hovmod står dessverre for fall. De burde ikke ha vært så selvsikre ang POC. Nå blir det et par kjedelige uker, og mange føler seg nok lurt av selskapets innkalling til presentasjon.
Herman*
10.01.2022 kl 08:09 1965

Har du lest meldingen?
Volume
10.01.2022 kl 08:10 1972

Ja. Gå til hjemmeside under media.
Herman*
10.01.2022 kl 08:14 1937

Det var nok dessverre ironisk ment. De har absolutt ikke oppnådd POC.
vintage1
10.01.2022 kl 08:20 1908

Skulle ikke være mulig dette. Med den track recorden de har med feilslåtte lovnader, og den effekten de vet dette har på markedet.
vintage1
10.01.2022 kl 08:21 1935

Volume skrev Hva mener du?
Se bare på overskriften av meldingen da mann!
Herman*
10.01.2022 kl 08:22 1966

Volume skrev Hva mener du?
Jeg mener at du må lese meldingen. POC består av x kapasitet over x dager. De klarte kapasiteten, men i likhet med alle ganger tidligere så måtte de avbryte forsøket etter kort tid-så ingen POC.
Redigert 10.01.2022 kl 08:24 Du må logge inn for å svare
HP17
10.01.2022 kl 08:29 1909

Desverre er det slik. Merkelig at QFUEL tilsynelatende ikke har lært av tidligere fadeser med kommunikasjon til markedet. Selskapet presterer i 2 børsmeldinger (den siste lille julaften) å melde at de vil klare PoC "around year end" (....target for Proof-of-Concept (PoC) around year end is maintained.). Nå forskyves dette videre ut i tid. Litt mindre skåsikkerhet hadde gjort seg av QFUEL, ikke minst sett i lys av de utfordringer selskapet har hatt med PoC.

Hva legger selskapet i det, er det 2-3 uker fra d.d.?
"..“We are confident that our targeted PoC will be reached shortly and I am pleased to see that our second line which has never been in operations so far is capable of producing at the same, high load as the first line did during December....."

Vurderer å selge QFUEL i løpet av dagen, men avventer å ser hvordan markedet tolker dagens melding.
En skal ikke helt utelukke at meldingen tross alt blir tatt godt i mot. Det har gått raskt fra 1 til 2 linjer med PoC og med de siste justeringene kan de to siste komme på plass innen kort tid. Hvis investorer tolker det slik kan det gi en fin oppgang i dag.
Redigert 10.01.2022 kl 08:34 Du må logge inn for å svare
Nanoq
10.01.2022 kl 08:33 1885

Som det står i børsmeldingen d. 23. desember:

"We are currently doing some repair work for the
shredder, i.e. the unit transforming incoming plastic feedstock into a
suitable format for feeding into the reactors and will shortly resume
production."

Reparasjonen av denne mekaniske shredder har åpenbart tatt lenger tid enn de regnet med. Leveringsutfordringer av reservedeler her i jule-/nyttårsperioden ligner en forklaring på denne forsinkelsen.
Ekstra
10.01.2022 kl 08:35 1914

Jeg er mer positiv til meldingen. Vanskeligheten deres har vært i reaktoren og i deres egen foredlings-teknologi. Meldingen tyder på at dette problemet er løst med den siste installasjonen. Shredder-problemet er av enklere karakter og kan justeres uten noe hokus-pokus. Alle problemer er reelle, men den grensesprengende teknologien som ingen andre har synes å være bekreftet.

Hei
Jeg er enig i at dette var en tvetydig og litt merkelig melding til markedet. De melder om POC men samtididg at de har tatt ned linjene pga feil. Men ok, vi får se hvordan markedet tolker dette, jeg er litt i tvil om hva dette vil bli tolket som. Vurderer fortløpend e exit da fallhøyden her er stor.
Ha en fin dag
Lykke til

håper det er mulig å fylle på litt før hele markedet oppdager dette
Redigert 10.01.2022 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Herman*
10.01.2022 kl 08:40 1933

FA har jo en helt misvisende tittel. Det er ikke to linjer i produksjon. De kjørte linje 1 i desember frem til de fikk problemer. Deretter kjørte de linje 2 den siste uka frem til de fikk problemer. Det «positive» er at problemene ikke er prosessrelatert, mao det går ikke på kjerneteknologien om jeg har skjønt riktig. Selskapet gjør det meste feil i sin kommunikasjon med markedet, det som provoserer mest er at de forsøker å vri noe negativt til noe positivt. De klarte ikke POC og trenger mer tid. Det går nok bra til slutt, men om vi snakker to eller fire uker er ikke godt å si.
Volume
10.01.2022 kl 08:40 1954

Tilstrekkelig kapasitet og stabil drift er det som teller. Ei heller har det dukket opp uventede problemer. Modifikasjonen fungerer. Så får PoC komme når den vil. Men meldingen er så pass sterk og konkret at det det betviler jeg ikke.