QFUEL: Gullkalven eller det Sorte får


QFUEL har slitt lenge med dårlig ledelse, elendig kommunikasjon og underdimensjonert anlegg.

Magefølelsen sier at dem nå har snart fikset alt og vi får en POC innen 15 Jan.

Gikk all in og kanskje jævligt dumt, men oddsen på magefølelse pleier å vare bra..
Redigert 26.12.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare

Er Skive 100 000 tonns fabrikk?

Litt usikker, men de skal prosessere 12000 tonn plastikk i 2022. Det må gi litt inntekter dette, håper på oppklaring i q4 for 2021 som kommer i februar.

"The 2022 target for Skive is processing of 12,000 tonnes of plastics, ending the year at a 20,000 tonnes per year run rate as communicated previously."
Redigert 10.01.2022 kl 21:13 Du må logge inn for å svare
Gos9x
10.01.2022 kl 21:16 6103

Nei, Skive er 20 000. EBIDTA for Skive ligger på 80 mill NOK.

Esbjerg som er neste er 80 000.

Redigert 10.01.2022 kl 21:17 Du må logge inn for å svare

Takk for info.
Jeg skal følge med på resultatene.

Jeg verken forsvarer eller priser dagens melding, men forholder meg til det som faktisk ble meldt. Jeg skjønner godt at dagens melding skuffet markedet, men også at noen mener at den var positiv. Skuffende fordi markedet forventet at PoC ble levert som lovet, MEN positiv fordi ingen melding har noen gang vært så konkret når det kommer til å detaljforklare selve utfodringen ei heller så bekreftende når det kommer til at selve kjemiske prosessen fungerer som den skal noe som igjen bekrefter at den omfattende modikasjonen har vært vellykket noe som burde være det viktigste av alt - mao, det er materen og ikke selve teknologien som det nå står på.

Jeg var selv en av de få som så at en ytterligere utsettelse kunne komme noe jeg har skrevet om ved flere anledninger, men på tross av det valgte å bli sittende og heller øke på dippen nettopp fordi PoC er så nær og vil mest sannsynlig komme som julekvelden på kjerringa for mange den dagen den kommer hvor jeg ikke ønsker å stå utenfor når det skjer for den første 50%-en vil være en realitet i det PoC meldes - som en begynnelse på reprisingen. Mao, den potensielle kortsiktige oppgangen langt overgår potensielle dipper fremover - slik jeg ser det.

Litt uheldig at denne meldingen kom sammen med et surt børsklima som mest sannsynlige tynget kursen ytterligere og trigget en overreaksjon da majoriteten av selskaper over hele linja fallt i dag, men etter regn kommer alltid sol og når markedet har fått absorbert både skuffelsen og ikke minst den konkrete bekreftelsen på at modifikasjonen har vært vellykket og at teknologien virker så vil det nok ikke være lenge før kursen begynner innhentingen.

Caset er som kjent betydelig shortet og om shorterne ikke er ordblinde så vil de helt klart ha interesse av å få dekket seg inn så mye som mulig før PoC foreligger og de har vel aldri noen gang hatt så dårlig tid som nå og slikt vil skape volalitet i begge retninger - i dag ble det ned.

Den kortsiktige kursutviklingen frem til PoC foreligger er av heller underodnet betydning - det er kursutviklingen fra PoC foreligger og fremover som vil være av betydning hvor noen (meg selv inkludert) vil velge å bli sittende og heller plukke ekstra rimelige aksjer om muligheten byr seg, mens andre velger å stå på utsiden og prøve å time den optimale bunnen noe de fleste vil bomme på og dermed vil måtte betale langt mer noe senere. Sannsynligheten er derfor høy med basis i dagens melding at det vil være flere som vil posisjonere seg fremover enn de som vil selge og dette sammen med tidvis snikende short inndekking vil nok heller trigge kursen fremover etter hvert som dagene går for det er ingen umulighet at PoC fortsatt vil komme i januar da selve PoC kjøringen tar knappe 7 dager etter at materen er fixet noe som vil kunne være fixet veldig snart - om ikke allerede.

Blir også spennende og følge med på markedsreaksjonen etter presentasjonen førstkommende onsdag.

Time will show og i mellomtiden opprettholdes spenningen ... ;)'

Fortsatt fin kveld!
Redigert 10.01.2022 kl 22:23 Du må logge inn for å svare
oivindl
10.01.2022 kl 23:05 5909

"Jeg var selv en av de få som så at en ytterligere utsettelse kunne komme"
-Rischioso

Du var vel også en av de få, om ikke den eneste, som antydet et fall på 50% i så tilfelle.

"Kommer ikke PoC som lovet i løpet av årets siste 8 handelsdager så vil posisjonen din raskt kunne være verdt knapt halvparten av dagens"
-Rischioso
Redigert 10.01.2022 kl 23:05 Du må logge inn for å svare

Litt skuffet og blir litt avventende for meg. Laster igjen men usikker hvis vi ser 25 nivå igjen. Leste innlegg fra Jan 2021 der dem hadde utfordringer med mating til shredder og til forbrenning. Altså et meget kjent problem virker det som. Stå på!! .

Selv så lastet jeg i går, med ca.7 prosent rabatt

Har fulgt dem før, og er overbevist om at de vil levere fremover

Ingen monsterpost, så tåler minus en stund om så er


Dette blir litt latterlig, innmatingen av plast kan da ikke være vanskelig å løse, dette rette de raskt.
Når de har klart å få til alle andre tekniske løsninger, høres dette merkelig ut
Blir spennende å se hva de kommer med i morgen
Redigert 11.01.2022 kl 08:31 Du må logge inn for å svare

Ja, det er latterlig - verdens beste kjemiske teknologi er på plass men har problemer med materen ... Vi bør vel anta at de klarer å få fixet en slik mekanisk filleting ...

Når det kommer til kursutviklingen så virker bunnen å være rundt (+/-) 30 som den snudde sist og med bekreftelsen på at modifiseringen har vært en suksess og ikke minst med PoC dager unna så vil det overraske stort om den ikke snur her ...;)
HP17
11.01.2022 kl 09:35 5575

Godt mulig at shortere ønsker å presse kursen ned på 28 tallet i dag før de starter inndekningen?
I morgen vil QFUEL gi utfyllende informasjon på møte som skal avholdes og da vil en se raskt på kursutviklingen hvorvidt investorene fester lit til at PoC er nært forestående. Mitt tips er en svak kursutvikling før slutten av dagen i dag da enkelte vil posisjonere seg før møte i morgen og at kursen i morgen er tilbake mellom kr 32-34 før børsslutt. I det veldig korte bilde avhenger mye av hva QFUEL komuniserer på møte i morgen og investorene tolker denne informasjon. Deretter henger alt på PoC. Om en ønsker å sitte med QFUEL har kanskje ikke timingen (risk/reward) vært bedre nå enn noen gang?

Ja, utviklingen etter presentasjonen i morgen og dagene fremover mot PoC vil nok være tiden det for alvor snur og av samme grunn befinner vi oss nå veldig nær nivået det vil snu.

Vi må nok ikke vente lenge på at shortinndekkingen så smått begynner så en inngang/akkumulering på dette nivået vil aldri bli feil ... ;)

Jeg har fått noen flotte kjøp i går og i dag

Selvfølgelig i minus i og med at kniven har falt - men kun et overfladisk kutt som nok gror på en ukes tid

Glemmer markedet at de nå MÅ levere gode resultater snart før BASF mister tålmodigheten da slikt negativt påvirker deres gode navn og rykte?Lykke til, alle sammen!

Merkelig att folk tror de fra i morgen skal dra på presantasjons runde og fortelle att, vi fikk det ikke til
Tror de fleste da heller
vært hjemme og løst problem

Ja, det er vel først nå at Både Tic og Tac vil komme til sin rett ... ;)

Hva mener du med at de ikke fikk det til?

De har vært igjennom en omfattende modifisering av den kjemiske teknologien som er bekreftet som suksess da de pr nå kjører 2 linjer med stor belastning som alene kvalifiserer til PoC - det er hva de har fått til. At den mekaniske materen fusker litt som igjen har skjøvet PoC noen dager frem i tid kan vel ikke akkurat sies at de ikke har fått ting til ...

Nei, vettu hva - kom deg inn igjen nå som det er rett før det for alvor snur - extra irriterende å selge på bunn ...;)
Redigert 11.01.2022 kl 10:50 Du må logge inn for å svare

hei
Dette var ironisk ment fra meg.
Er inne igjen. Men kursutviklingen viser jo att folk tror dette.
Har selv driti meg ut litt, kjøpte på 35,- forrige uke, trodde den skulle ta av.
men selger ikke nå.
Var inne fra 27 --- 60 forrige gang, men ble veldig skuffet over att skive ikke funka, men dette er jo løst nå.
Kjøpte litt mer i dag

Jeg vil heller si at kursutviklingen er preget av at motstridende krefter er i bevegelse - altså shorterne som naturlig nok vil ha et ønske om å prøve og få ristet ut så mange som mulig slik at de får dekket seg inn så billig som mulig. Av samme grunn sa jeg i går at den kortsiktige kursutviklingen er underordnet - det er fra i morgen etter presentasjonen og frem til PoC foreligger som vil være begynnelsen på både posisjonering og inndekking og når PoC kommer på bordet så begynner reprisingen for alvor. Mitt bet er at vi kun er en snarvisitt under 30 og at kursen veldig snart og igjen vil etablere seg på oversiden i påvente av nettopp PoC - mao, det gjelder å benytte anledningen nå mens den er der ... ;)
HP17
11.01.2022 kl 11:18 5531

Legger inn kjøp på kr 28,50 nå. Tror bunnen er nær nå med fallet fra kr 36 i forrige uke.

Ja, må nesten le - kunne ha skjønt det om det materen funket og den kjemiske teknologien fusket - men her er det motsatt, altså at den kjemiske teknologien som er kjernen i caset - den funker som den skal etter en omfattende modifisering, mens den mekaniske materen som skal mate linjene med plast som er en adskilt enhet og som ikke har noe med den kjemiske kjerneteknologien å gjøre - den fusker og kursen blir straffet ....

Et skoleeksempel på at markedet ofte ikke er logisk, men for all del - vi kjenner jo også til den betydelige shorterandelen som sikkert bidrar med sitt men igjen - denne kursutviklingen er jo egentlig bare komisk og vil derfor heller ikke vare ...

Nei, når man har lastet ferdig så er det bedre å gjøre andre ting enn å sitte her å stirre på kursen - snakkes i morgen når presentasjonen ligger på bordet.

Ha en fortsatt fin dag og lykke til med timingen .. ;)
Finkal
11.01.2022 kl 11:34 5519

Kommer med en melding som sender kursen rett ned, og drar ut på roadshow for å samle inn penger. Jaja. For ikke å si haha.

Godt forsøk - problemet er bare at cashbeholdningen er på rundt 350m så du bør nok finne på noe annet å le av for og unngå å selv bli ledd av ... ;)
Finkal
11.01.2022 kl 11:52 5507

....og verdsettes til mellom 4 og 5 milliarder. Luft!
Redigert 11.01.2022 kl 11:53 Du må logge inn for å svare

...og, det betyr jo økt verdi for oss aksjonærer og fortsatt 300m på bok og ikke minst så åpner PoC tilgangen på nærmest ubegranset med kapital for da begynner industrieventyret med ekspansjoner world wide hvor kapitalsterke partnere åpner sine lommebøker ... ;)
Redigert 11.01.2022 kl 12:13 Du må logge inn for å svare
Nanoq
11.01.2022 kl 12:26 5455

Børsverdien på QFUEL på ca. 4,5 mia. NOK er mye lavere enn for andre grønne selskaper som f.eks.

NEL: børsverdi på ca. 20 mia. NOK,
ACC børsverdi på ca. 14 mia. NOK,

ingen av disse to tjener penger, men taper et 3-sifret millionbeløp hvert år (2020).

QFUEL er mye nærmere et årlig driftsoverskudd enn disse to selskapene.

PS.: Quantafuel eier 40% av det store avfallsselskapet Geminor med årlige salgsinntekter på mer enn 1500 mill. NOK, og eier 100% av Replast i Kristiansund som snart vil kjøre med overskudd via. den mekaniske avfallsplast-avdelingen med produksjon av bl.a. PVC og PET plastpellets til ny plastproduksjon.
Dette er ikke luft. Det er god business som vil bli mye bedre om kort tid.
Redigert 11.01.2022 kl 12:35 Du må logge inn for å svare

Også verdt å merke seg at det har vært tynn omsetning i papiret under de siste dagers nedgang noe som forteller at det er få som er villige til å selge og de som har solgt er nok en del kortsiktige lykkejegere som hoppet av for å prøve lykken andre plasser.

Blir spennende og se utviklingen fremover for shorterne får det også vanskeligere når det er tynn omsetning - de må jo ha volum (noe Kahoot i dagens handel er et godt eksempel på) og når volumet uteblir så blir de også sittende mer eller mindre fast hvor sannsynligheten for shortsqueeze øker så snart PoC tikker inn og av samme grunn kan det nok gå litt i rykk og napp fremover - nå har det vært flere dager med napp så det er å forvente snarlig rykk...;)
Redigert 11.01.2022 kl 14:26 Du må logge inn for å svare
Finkal
11.01.2022 kl 14:35 5213

Hvem av dem som handler aksjer på børsen er ikke lykkejeger? Verdiløst argument. Går det ellers an å bli PoCker så lei av at noen forteller om litt røyk i fabrikkpipa.
Volume
11.01.2022 kl 14:37 5218

Det er mye korte penger der ute. I fjor kom det 80 000 nye som deltar i aksjehandel på til Oslo børs. Mange av disse kaster seg over aksjer som handles på samme børs som Qfuel. De er happy om de kan tjene noen kroner.
Volume
11.01.2022 kl 14:40 5211

Det er mye korte penger der ute. I fjor kom det 80 000 nye som deltar i aksjehandel på til Oslo børs. Mange av disse kaster seg over aksjer som handles på samme børs som Qfuel. De er happy om de kan tjene noen kroner.
HP17
11.01.2022 kl 14:46 5237

..."shortere må jo ha volum (noe Kahoot i dagens handel er et godt eksempel på) og når volumet uteblir så blir de også sittende mer eller mindre fast hvor sannsynligheten for shortsqueeze øker så snart PoC tikker inn og av samme grunn kan det nok gå litt i rykk og napp fremover - nå har det vært flere dager med napp så det er å forvente snarlig rykk...;)

Det er et meget godt poeng og nå er kursen kjørt ned slik at det er null forventning til presentasjonen i morgen. Det første rykket oppover kan komme allerede i morgen og når PoC kommer kan det bli livlig i short leiren. Jeg misset den første oppgangen i Gamestopp (fra rundt 17-18USD til rundt 460USD, men jeg var med på deler av runde to + deler av shortskvisen i AMC, og når shortere må dekke seg inn (samtidig som mange andre laster opp) så blir det skvis og kursen skyter fart.

Om/når det skjer i QFUEL gjenstår å se, men kan ikke forstå at kursen skal mye lengre ned enn kr 28.50 innen det snur.
jokke
11.01.2022 kl 15:17 5197

I morgen er det roadshow-presentasjon uten noen nyheter om Proof of Concept, uten raske biler og uten fine lettkledde damer hva skal de komme med som ikke er kjent fra før. Det jeg frykter mest er at de prater aksjene mine leger ned i morgen 😒
Volume
11.01.2022 kl 15:46 5133

Hele poenget med Road Show er å presenter selskapet og dets planer for nye investorer. Husk at Qfuel har en rekke prosjekter som skal finansieres. Nå har de anledningen til å nå ut til finansfolk som muligens aldri har hørt om Qfuel før. Husk Qfuel er et lite selskap i et stoooort aksjemarked og da er det behov for markedsføring av selskapet og dets planer i slike miljøer.
HP17
11.01.2022 kl 16:09 5096

Hvis QFUEL klarer å kløne det mer til enn de alt har gjort kommunikasjonsmessig de siste 18 månedene under roadshowet morgen er det sannelig et kunststykke uten sidestykke i historien på Oslo Børs for 2021. Jeg forventer at QFUEL nå har lært leksen og gir en god og utfyllende presentasjon av status og forventet fremdrift. Kjøpsordren på kr 28,50 gikk inn, så nå er jeg tyngre lastet i denne aksjen enn jeg selv hadde trodd for kort tid tilbake. Jeg har truffet godt i BCS, så får en se om historien vil gjenta seg i QFUEL. Det er spennende dager fremover i januar i denne aksjen og det vil komme et nytt forventningsrally (i morgen eller senere) men det kommer.
Redigert 11.01.2022 kl 16:12 Du må logge inn for å svare
Volume
11.01.2022 kl 16:26 5081

La oss håpe de klarer dette bra. Nå har de jo mye konkret å presentere. Tror ikke de kommer med noen nyheter. I så fall må den slippes før presentasjonen.
Byzantin
11.01.2022 kl 17:34 4957

Se for dere et selskap som har funnet opp en stor prosessor som beviselig kan omdanne gråstein til gull, men så kan de ikke melde POC fordi samlebåndet (eller gravemaskinen) som skal forsyne prosessoren med stein stadig streiker.
Redigert 11.01.2022 kl 17:35 Du må logge inn for å svare