QFUEL: Gullkalven eller det Sorte får


QFUEL har slitt lenge med dårlig ledelse, elendig kommunikasjon og underdimensjonert anlegg.

Magefølelsen sier at dem nå har snart fikset alt og vi får en POC innen 15 Jan.

Gikk all in og kanskje jævligt dumt, men oddsen på magefølelse pleier å vare bra..
Redigert 26.12.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare
Bulldog
17.01.2022 kl 13:30 6172

Fra meldingen 10. januar:
Quantafuel can today report that two out of the four lines at its Skive plant have produced at a load and performance level qualifying for Proof-of-Concept.

PoC is linked to running one of these lines with post-consumer plastic waste at high load with high availability for a prolonged duration, producing a liquid acceptable for our offtake partner. https://newsweb.oslobors.no/message/550992

Hvorfor kjørte de to linjer når PoC er avhengig av en linje? Spesielt når de tidligere også hadde problemer med innmatingen.... Gikk det så bra at en grad av overmot slo inn eller kjørte de en og en linje?
Redigert 17.01.2022 kl 13:31 Du må logge inn for å svare

Selv om PoC skal testes på 1 linje så skal jo alle linjer startes opp etter mdifiseringen og det var det meldingen sa - at på tross av at linje 2 ikke tidligere var startet opp (etter modifiseringen) så produserte den på high load uten problemer og alle linjer er identiske så da kan vi utgå fra at det er samme status på linje 3 og 4 - mao, etter at PoC er kjørt og godkjent så vil det være desto kortere tid med oppramping frem mot full prod.
Redigert 17.01.2022 kl 13:37 Du må logge inn for å svare
Volume
17.01.2022 kl 14:23 6172

Takk for komplementet med 17 år. Hadde det bare hvert så vel. Jeg kjøpte mine første aksjer i 1971 (DNO). Da var det liv og røre med flere nye oljeselskap og "tantetegninger". Jeg var med i krakket i 1987 og hadde aksjer i Kreditkassen. Har overlevd dotcom-bølgen også. For ikke å snakke om finanskrisen i 2008. Joda - jeg erfart både oppturer og nedturer så det holder.

Den var til HP17 :-)
Volume
17.01.2022 kl 15:25 6109

Flere slike oppstartselskaper som kommer med ny teknologi er spennende og skaper store forventninger hos mange. Da prises aksjen til forventninger om fremtidige store overskudd. Da er det mange som hiver seg på og driver kursen oppover. På et eller annet tidspunkt får disse høydeskrekk eller tar en gevinstsikring, sikkert ikke dumt. Aksjekursen faller og etablerer seg på et nivå som reflekterer nåsituasjonen og et mer realistisk syn på fremtidsutsiktene. Der er vi nå. Siden oppstart av fabrikken har det kommet flere meldinger om ny samarbeidspartnere og andre positive hendelser for selskapet. Dette til tross så har aksjekursen sklidd nedover og er langt fra toppen i 2020. Den spenningen som driver kursen opp i et oppstartselskap er, etter min mening, for lengst utløst og man får ikke den i reprise. Forventningen om PoC på et eller annet tidspunkt har hele tiden vært til stede.
Volume
17.01.2022 kl 16:01 6019

Hadde vi vært på hovedlisten så kunne dette vært virkelig. Husk det er mange fond osv. som ikke kan investere i selskaper som ikke er på hovedlisten.
Volume
17.01.2022 kl 16:29 5988

Ja det er fond som kjøper seg inn i selskaper på denne listen. Men ikke alle. Sitter disse også å venter PoC?

Nei, her er vi ikke enige - ja, at det kan ligge for høye forventninger i en startfase, MEN nei at vi nå ligger på et riktig nivå fordi kursen ikke har gått i taket basert på partnerskap, tomtekjøp, oppkjøp og alskens annet nettopp fordi uten PoC så vil ikke noe annet av betydning bli noe av.

La oss si at PoC kom for 1 år siden så hadde kursen med største sannsynlighet vært 3 siffret i dag. Det at ting ikke kommer i riktig rekkefølge har hatt alt å si på kursutviklingen nettopp fordi det som har manglet (PoC) er helt avgjørende for caset, dets planer og således videre utvikling. Men igjen, dette er ting man skjønner om man hadde lest seg opp på dette caset hvor alskens tidligere børserfaring ikke kan erstatte det ... ;)

Fond er underlagt en helt annen investeringsstrategi enn andre nettopp fordi de forvalter andres penger. Mange kan feks ikke kjøpe seg inn i selskaper som ikke er på hovedlisten og av samme grunn er de forpliktet til å handle i selskaper som er på hovedlisten. De kan velge å om de vil kjøpe her nå avhengig av risikoprofil. Noen fond har allerede kjøpt, mens andre betaler gjerne mer når PoC er en realitet for da er caset å anse som derisket. Om ikke lenge får du bevis på akkurat det og da må du også betale mer om du ikke tar et lodd før PoC kommer - ikke mer komplisert enn som så ... ;)

Dagens kursutvikling fortsetter i den samme horisontale ventemodusen som den inntok i forrige uke - om ikke lenge så vil den skifte retning med positivt fortegn - lykke til med timingen ... ;)
Redigert 17.01.2022 kl 18:22 Du må logge inn for å svare
oivindl
17.01.2022 kl 18:44 5829

"nettopp fordi det som har manglet (PoC) er helt avgjørende for caset, dets planer og således videre utvikling"
-Rischioso i jan

"med disse realiteter i minnet så betyr en PoC nå nada da den nulles ut ved neste modifisering og prosessen starter mer eller mindre på nytt - mao, a never ending kostnadstungt story"
-Rischioso i desember

Ingen skal beskylde Rischioso for å være statisk i sine synspunkter.

"Men igjen, dette er ting man skjønner om man hadde lest seg opp på dette caset"
-Rischioso

Kanskje det er forklaringen?
Redigert 17.01.2022 kl 18:47 Du må logge inn for å svare

Ja, alt er mulig når man tar ting ut av en sammenheng noe visse er gode på - kanskje fordi de ikke gjør stort annet ....

Tenkte jeg skulle gjøre det samme med deg gjennom dine postinger, men til min store overraskelse så fant jeg ikke en eneste post om caset, kun posting angående andre skribenter ...

Kanskje nettopp det er forklaringen ...;)
Redigert 17.01.2022 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
oivindl
17.01.2022 kl 19:05 5890

Kun posting vedrørende andre skribenters uttalelser.
Forøvrig tror jeg det er langt mer nyttig å lese dine skiftende synspunkter enn å lese mine om dette temaet.
HP17
17.01.2022 kl 19:09 5904

Tydelig et høyt spenningsnivå her nå og mange spente på om QFUEL endelig klarer å levere PoC. Kursen i dag indikerer at markedet tror på en ny utsettelse mens flere her inne (meg selv inkludert) tror at selskapet nå endelig klarer å levere denne gjennombruddsmeldingen. Når det skjer vil kursutviklingen minne om når en klemmer for hardt på ketchup flasken!

Mange som sitter musestille og venter på utløsningen. Når POC meldes så blir det en +25% dag og ikke mange som ønsker gå glipp på åpningen, som da lett kan bli +15%

Du virker å være ikke annet enn en trist figur som søker spenning i hverdagen og gjør tydeligvis det gjennom å kverulere der det kveruleres kan. Helt ok i så måte for det er viktig at alle får utløp for sitt, MEN det som ikke er greit er at du tar på deg rollen som politi hvor du helliggjør deg selv gjennom å skulle arrestere andre for hva de en eller annen gang skulle ha skrevet samtidig som du forteller hvor viktig det er med kildereferanse - og det når du ikke selv overholder det du ønsker å arrestere andre for - da blir det ikke bare litt komisk ...:)

Kildereferanse hadde du riktig nok, men kilden forstod du ikke så da blir det gjerne kluss. Ja, det kan ved første inntrykk virke selvmotsigende spesielt når du tar det ut av sammenhengen noe du er flink til å gjøre, men forstår man det man leser så ville man også fått med seg at min mening om at PoC hadde nada betydning var om den kom før modifikasjonen var ferdig nettopp fordi den da ikke hadde noen verdi når den igjen måtte bli kjørt etter at den betydelige modifikasjonen var ferdig for da nullstilles alt - derav en never ending story for de som ventet på PoC i des før modifikasjonen ble meldt ferdigstilt. Og som vi kjenner til og logisk nok så kom det ingen PoC melding i des, men en melding i jan om at modifikasjonen var ferdig - altså i riktig rekkefølge noe som igjen betyr at PoC får en litt annen betydning enn nada.

Forstår man ikke det så burde man heller avstå fra å skrive om det og forstod du det, men allikevel valgte å få det til å fremstå som noe annet ved å ta det ut av sammenhengen - ja, da er det bare trist ...
Redigert 17.01.2022 kl 19:39 Du må logge inn for å svare
oivindl
18.01.2022 kl 06:03 5534

Jeg har sett skribenter bli æreskjelt på det groveste, tilsynelatende helt uten at det bekymrer dem, men kommer det et sitat fra noe de selv har skrevet, da blir det reaksjon.
Bruk av sitater er helt vanlig i en debatt. Det er selvsagt også helt greit å mene det man vil og endre oppfatning når man vil, og selvfølgelig forklare og begrunne hvorfor.
Her er forresten noen flere:
"Det er gjerne når man ikke klarer å dokumentere sine påstander at man begynner å kategorisere meddebattanter .."
-Rischioso

"Du virker å være ikke annet enn en trist figur"
-Rischioso

"du forteller hvor viktig det er med kildereferanse... og det når du ikke selv overholder det du ønsker å arrestere andre for...
Kildereferanse hadde du riktig nok"
-Rischioso
Redigert 18.01.2022 kl 06:06 Du må logge inn for å svare

Kan du nevne de fem er du grei
JML
18.01.2022 kl 07:31 5571

Quantafuel, Scatec, Kahoot, Zalaris og Link Mobility.

Du mener at kurs ved oppkjøp kun skal være 70- 80,- ?

Etter at all risiko er fjernet, de vet løsningen kan repeteres og det er et skrikende behov nær sagt over hele verden?

Tror du må regne på nytt ;)

thief
18.01.2022 kl 08:37 5467

Spørs helt når oppkjøpet kommer.Smeller noen til før kursen har gått mye på eventuelt Poc og nye kontrakter/utvidelser,så kan det fort bli 70-80kr.Venter man til qfuel har utviklet seg mer, og ting fungerer.Da er sikkert kursen endel høyere og oppkjøp blir også dyrere.Så kommer helt ann på tidspunkt for oppkjøp.Som regel vil man få premie fra 30-50% på oppkjøp.🙂Så er kursen 50-60,havner man rundt 80!Men er jo ikke sikkert oppkjøp kommer.
Nanoq
18.01.2022 kl 08:56 5416

Storaksjonærene i Quantafuel - BASF og LEGO-Kirkbi - vet godt hva selskapet er verd etter at PoC er meldt og ekspansjonen kan begynne.

Disse to med hver ca. 10% av aksjene i selskapet selger ikke aksjene sine til spottpris til en ekstern investor/storspekulant. For dem er dette en langsiktet strategisk investering som er tett kobla til deres eksisterende virksomhet.

Tipper at kursen skal over 500 kr pr. aksje før de begynner å føle seg fristet til å selge ut av sine QFUEL-aksjer.
Redigert 18.01.2022 kl 08:57 Du må logge inn for å svare
thief
18.01.2022 kl 09:11 5379

Spennende dager nå.Har det vel gått 1 uke siden oppstart igjen,så PoC kan vel tikke inn når som helst!Så blir det jo interessant å se hva som kommer,når Poc er i boks.Er jo da det virkelig begynner. PoC er jo døråpneren til mange triggere🙂

Ja, etter det som er sagt så kan POC komme i morgen.
Ble vel starta igjen tirsdag etter justeringen av innmatingen, så skulle anlegget gå i 1 uke før melding kan komme
iamkamal
18.01.2022 kl 09:24 5337

Et selskap Maalen-Johansen trekker frem, er Quantafuel. Selskapet meldte tidligere i desember at det er nærmere «proof of concept», og med BASF som største eier mener Maalen-Johansen at Quantafuel også er en attraktiv oppkjøpskandidat.

– Det vil bli viktig for store selskaper å få kontroll på teknologien i det videre kappløpet, så selskaper som kan vise til en drift i tillegg til å sitte med en patentert teknologi eller prosess, vil være meget attraktive, sier han.

– Men risikovilligheten vil være mindre, så man vil nok oppleve at selskaper får en del investeringskapital før oppkjøpene skjer.

Det mener han spesielt er tilfellet for olje- og gassindustrien, hvor de aller fleste selskapene har et uttalt mål om å satse på fornybar energi.
Redigert 18.01.2022 kl 09:25 Du må logge inn for å svare

Superbull på dette caset...

Og BASF har også en klar egeninteresse av at dette går i boks - selvfølgelig fikser de feederproblemer og lignende om de så må fly inn et par tyskere med titanskrallesett og tretten tuber smørefett !
Herman*
18.01.2022 kl 13:56 4980

Om de lykkes denne gangen vil melding komme i løpet av noen få virkedager. Markedet ser ikke ut til å bry seg nevneverdig, ikke akkurat et forventningsrally denne gangen. Dette skyldes nok at selskapet har ropt ulv ulv så mange ganger at guidingen faller på stengrun.«Show me the money» blir i dette tilfelle «show me the POC»..:-)
thief
18.01.2022 kl 14:29 4921

Ja,plutselig kommer melding om PoC,da kommer rekylen🙂Prøvde å fiske ut,hvor lenge de må kjøre før Poc kan meldes.Men fikk ikke noe eksakt antall dager.Så da er det bare å vente!

Hei xxxxx

Takk for din interesse i Quantafuel.

I vår siste selskapspresentasjon kommuniserte vi for første gang definisjonen av PoC. Vi har valgt å ikke kommunisere X og Y - jeg kan derfor ikke gi deg noe mer informasjon om hvor lenge anlegget må kjøre for å oppnå PoC.

“PoC = X days of continuous operation with average Y% uptime on any of the lines, at XX% capacity with at least YY% oil yield at an acceptable customer specification”

Kind regards,

Ja, du har nok helt rett i det og det er heller ikke så rart om man ikke har fulgt caset tett over tid så markedet generelt og ikke minst diverse fond kan nok være litt i ventemodus i tillegg til at Qfuel har gått og fortsatt går under radaren for mange som først vil bli klar over caset når PoC tikker inn og flere analytikere vil hive seg på med nye analyser og forhøyede kursmål.

I dag er vi på den 5-te dagen etter at presentasjonen ble holdt den 14.01 hvor det ble bekreftet at modifiseringen var ferdig og ansås som vellykket i tillegg til at den andre linjen som tidligere ikke var startet opp etter modifiseringen raskt kom opp i high load og at PoC kjøringen var begynt - mao, om alt går knirkefritt så kan PoC bli meldt allerede denne uken - om det skulle være behov for noen finjusteringer så kan det bli neste uke. Legger vi til grunn hva som ble meldt den siste tiden så hadde vi 2 oppdateringer - 1 den 12.01 hvor oppstart ikke var nevnt og 1 den 14.01 hvor oppstart var bekreftet så da er sannsynligheten størst for at de begynte PoC kjøringen den 13.01. Mao, torsdag den 20.01 har 1 uke passert og torsdag den 27.01 har 2 uker passert så i teorien vil PoC kunne tikke inn hvilken som helst dag fom førstkommende torsdag den 20.01 og fremover - spennende er det og spennende blir det ... ;)
Redigert 18.01.2022 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
thief
18.01.2022 kl 17:51 4668

De sa jo dette 12.1:

The main news from the call: “…we have the corrected feeding issues and restarted the plant today and anticipate achieving PoC shortly…”

Så da startet de vel opp onsdag,så er 1 uke i morgen🙂Men spiller vel ikke store rollen,poenget er vel at melding/update er veldig nær.Og når det bare var feederen,som hindret PoC,burde det gå i orden denne gang!De fremstod jo veldig selvsikre på at den nå ville komme i boks.De gikk hvertfall høyt ut ved forrige oppdatering.
HP17
18.01.2022 kl 18:01 4658

For noen spennende dager fremover nå i QFUEL.
Tikker endelig den forløsende meldingen endelig inn?
(jeg tror det - men hva vi tror spiller null rolle, det er opp til QFUEL å levere)

Det blir som en bil, først starter man bilen, mens kjøringen starter først når du har satt den i gir noe som sikkert skjedde dagen etter oppstart - men pytt pytt, hva gjør vel en dag fra eller til ... ;)

ja, ja nå er det gått en uke fra oppstarten , melding om POC kan komme i dag

Kan komme i morgen, kan komme fredag, KAN komme mandag osv osv. Ro ned litt nå, den kommer når den kommer
oivindl
19.01.2022 kl 08:38 4079

Kommentar til Hammers:
"Nå har du kanskje også fått med deg at et av baisse punkta dine forsvant da den mekansike filleutfordringen med materen er løst"
-Rischioso

Var ikke dette også et av dine baisepunkt?
Redigert 19.01.2022 kl 08:40 Du må logge inn for å svare