QFUEL: Gullkalven eller det Sorte får


QFUEL har slitt lenge med dårlig ledelse, elendig kommunikasjon og underdimensjonert anlegg.

Magefølelsen sier at dem nå har snart fikset alt og vi får en POC innen 15 Jan.

Gikk all in og kanskje jævligt dumt, men oddsen på magefølelse pleier å vare bra..
Redigert 26.12.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare
Hammers
27.01.2022 kl 21:18 3621

Ja det var mange betraktninger som ble formidlet fra "busken" utenfor anlegget.

Røyk i pipa (de fyrte vel for å holde varmen), biler på P-plassen (hvor skulle de ellers stå) og "mystiske lyder" fra fabrikken.
Kanskje noe som ble demontert og som deiset i betonggolvet under?
HP17
27.01.2022 kl 21:22 3596

Sjeldent har vel så mange tatt feil samtidig (inkl. undertegnede) i en aksje? Hva gikk galt underveis?
Redigert 27.01.2022 kl 21:25 Du må logge inn for å svare
gw60
27.01.2022 kl 21:34 3528

-hvilke vilkår har de satt tro? Fra Finansavisen:
"Kirkbi Invest A/S, som eier rundt 9,3 prosent av aksjene og er representert i styret, har under visse vilkår forpliktet seg til å tegne aksjer for 100 millioner"

Tror også man skal vente lenge på noe PoC:
"Skive trenger mer tid

Når det gjelder Skive-anlegget trenger Quantafuel fortsatt å stabilisere driften og produsere i en lenger tidsperiode for å levere på planen for «proof-of-concept».

Da kom emisjonen som jeg sa ville komme for 6 mnd siden. Godt at alle har fulgt dine andre sine råd her inne.... Er lov å være skeptisk til informasjon og vurdere den selv.... Hva er det emisjonen skal brukes til? Ble fortalt på forumet her at selskapet hadde mer en nok penger til å drifte og følge opp i Skive.... Vel hva vet jeg....

Du bommet med 6mnd der altså. Men nå gidder du ikke å lese meldingen, men måtte bare kommentere dette. Skal vi oversette til norsk for deg kanskje
Hammers
27.01.2022 kl 21:45 3461

Galt?
Du lyttet ikke til mine kloke betraktninger under hele ferden, men satte din lit til de som kom med all denne haussingen.
Synes faktisk at de fortsetter - også på en dag som denne.
Meningsløst!
Redigert 27.01.2022 kl 21:47 Du må logge inn for å svare

Det var trolig mindre en 50 prosent sjanse for at PoC kom som meldt.

Og PoC er jo bare BERGYNNELSEN på BEGYNNELSEN for å sitere Winston Churchill...
hatitchi
27.01.2022 kl 21:48 3448

De opplyste vet hvor man finner Reserven, galehuset på HO er ikke noe å satse på. Lite opplyste diskusjoner når samtalen styres av HP17år og riskokeren som ikke har noe annet formål enn å maksimere egen investering. Noe positivt med at emisjonen kom før PoC er at førstnevnte ikke fikk gjennomført klippet sitt, som YNWA nevnte tidligere.

Jeg har lest meldingen og vet hva pengene skal gå til... Dere sa jo så bastant at det ikke trengte noen emisjon de neste årene. Jeg poengterte da at test kontra produksjon er mye dyrere.... Så kanskje reflekter litt over dine uttalelser og mine. Så kanskje du klarer å se hva som har hatt mest rett.... Sa aldri at emisjonen skulle komme om 6 mnd, jeg sa at de vil måtte trenge en emisjon. Mest sannsynlig når de skulle øke produksjonen. Må vel sies å være noe korrekt vurdert? Eller?
Herman*
27.01.2022 kl 21:56 3376

I et verst tenkelig scenario vil dette føre til betydelige kortvarig kursfall, men en svært begrenset invasjon av Dombas som russerne kontrollerer fra før, og som ikke involverer NATO land, vil ikke føre til alt for mye frykt blant investorene. Uansett har Qfuel ventet i årevis på POC og de har også hatt samtaler med ulike partnere i flere år bokstavelig talt. Så om en konflikt i Europa gjorde det umulig å hente kapital i noen uker, så hadde ikke det vært verdens undergang. De har en burnrate på 10 mill NOK pr med, og har derfor likvider til drift både i 2022 og deler av 2023.

Hvis meg et innlegg hvor jeg sier at emisjon ikke kommer? Alle med 2 små grå skjønner vel at en eller flere emisjoner må til i et vekstselskap? Pengene skal gå til vekst og det er flott. Tenk om de ikke hadde fått inn penger nå. Da måtte de dumpet kursen skikkelig og d ville jo vært synd. Nå henter de penger med en liten rabatt og selskapet stiller sterkere en noensinne. Og snart kommer POC så ikke tvil på det.

Du har jo vært en av de mest positivet til selskapet. Hvis ikke deg, i allefall en av menigheten :) Betyr jo heller lite :) Vel, vi får se i morgen hva rabatten blir og hvordan markedet reagerer på det.... Godt å høre at POC kommer :)
Nanoq
27.01.2022 kl 22:18 3242

Denne emisjonen handler mye om Esbjerg-fabrikken. Esbjerg-fabrikken er en hastesak for Quantafuel . Her handler det både om plastsortering og om nafta-produksjon.

Med denne emisjonen så vil Esbjerg-fabrikken bli en sikker realitet i løpet av 2023, og bli et bevis på at Quantafuel kan leve opp til ambisjonene.
Herman*
27.01.2022 kl 22:21 3214

Ser dere hva FA skriver? Analytiker er enig med meg og de av oss som mener at det hele stinker. Rosenløv har ført aksjonærene bak lyset. Det er greit at de har mekaniske low tech problemer, men får de ikke plasten inn i systemet så hjelper det jo lite hvor low tech dette er.
vintage1
27.01.2022 kl 22:27 3172

Kjenner lukta her jeg sitter ja.. hva gjør du Herman? Blir du med videre?

Jeg tar tapet i morgen og fordufter. Dette er det mest skittne befritne falske uanstendige⁸ selskapet jeg har handlet, og det er ikke få. De vet ikke hva redelighet er. meldrr Poc flere ganger så smeller de i tryeten emisjon Kronidioter hele gjengen. Kiss my æs. Takk for
men uanset jvor kursen går. La de putte den opp i ræva før min del
Jg er ferdihg med qatafuel for ever. Takk for meg.
Eytikk hsr de ikke hørt om.
Redigert 27.01.2022 kl 22:31 Du må logge inn for å svare

Hvor har du det fra? Jeg har ikke tenkt å melde meg på emisjonen og det vil sikkert brukt en book building prosess. Så med mindre du er med, hvordan skal jeg vite hva de ender på. Det som er klart er jo at provenyet for å være med er høyt og at en stor eier ønsker å bruke 100 mill. Tilsvarer ca 25% av emisjonen...
Herman*
27.01.2022 kl 22:33 3094

Det er ikke akkurat fristende å selge med stort tap. Har etterspurt konkrete svar fra selskapet, synes børsmeldingen var ganske uklar. Vil avvente den informasjonen som jeg måtte få tak i. Kanskje jeg kjøper mer hvis det er mange som selger i raseri, det kan jo være en god kjøpsmulighet. Er dog ganske trygg på at jeg skal ut så fort vi får meldingen om POC og noen avtaler. Jeg har ikke noe personlig mot ledelsen utover at de har mistet min tillit.
Noryng
27.01.2022 kl 22:52 2956

15 mill nye aksjer, er det så ille når pengene går til videre utbygginger ?
Hva blir emi.kurs?
Det er vel nå skaleringen av Qfuel kommer !

Det får jo du vurdere selv. Er tross alt du som er investert. Problemet til selskapet er mange og en av dem er jo info til markedet og hvordan den samsvarer til virkeligheten. Det er for meg åpenbart at de trengte denne emisjonen, men blir jo ikke brukt til skalering. Den blir brukt for å prøva å få Skive til å fungere. De har jo nærmere en halv milliard i kontanter. Så dette viser jo at å få produksjon til ikke er enkelt. De har investert tidligere for å få denne til å fungere? Hvorfor trenger de nesten en halv milliard til? Det får du vurdere. Hvor mange flere emisjoner må komme for at de skal skalere opp, slik du sier?
Herman*
27.01.2022 kl 23:02 2864

Rett skal være rett. Mesteparten av beløpet skal brukes på sorteringsanlegget, resten på fabrikker i gulfen og UK. Budsjettet for Skive holder enn så lenge, og de brenner bare 10 mill per måned. Om det ikke hadde vært for investeringene hadde de klart seg til langt ut i 2023. Å si at de ikke bruker dette til å skalere blir derfor feil.
vintage1
27.01.2022 kl 23:03 2870

Så fristen ble satt til 08.00. Sjanser for opplysninger om hvem som tegnet innen børsåpning?

Det som er åpenbart er at det meste av emisjonen skal gå til Skrive... Alt av forbedringer og endringer vil bli kalt investeringer i anleggsanlegg..... Det betyr jo ikke at det er fornuftig.... Det andre er jo at de er nødt til å investere. De tjener jo ikke penger, så noe må de jo kalle disse investeringene :) Men nye anlegg før de vet om teknologien fungerer... Hadde ikke vært min valgte metode :)
Bulldog
27.01.2022 kl 23:12 2819

Merker meg at de fremhever at nest største aksjonær, KIRKBI Invest A/S (Lego), deltar i emisjonen. Hva med største aksjonær - BASF?
Regner med at BASF har fått spørsmål om å delta de også.

Ok? Hva mener du? Det er jo åpenbart at emisjonen kommer til å være lavere enn dagens kurs. Eller tror du det motsatte? Hvordan kan du da mene at denne emisjonen er bra for de som ikke kan delta? Med mindre du tenker alternativ kost. Konkurs eller emi :)
Herman*
27.01.2022 kl 23:23 2722

I fjor fikk jeg beskjed om at Basf ikke er så opptatt av sin rolle som investor i Qfuel, de er dog meget opptatt av å få tilgang til selskapets produkter (nafta). Ang Kirby så er det jo imponerende at de stiller med 100 millioner, de må i det minste ha en formening om at produksjonsutfordringene løser seg etterhvert. Skal vi si POC innen 15.3? Leser at det er ca 25 privatbiler utenfor fabrikken mens det tidligere ble sagt at det bare var et par. Dette antyder vel at ledelsen har dratt inn hele arsenalet av ingeniører for å sikre stabil drift og dermed POC.
Bulldog
27.01.2022 kl 23:25 2739

Det er forbanna aksjonærer i de bilene ved anlegget.

Det burde jo være motsatt. Hvorfor mener du at de trenger all personell som er tilgjengelig for å øke kapasiteten i anlegget? Hadde det ikke vært bedre om det knapt nok var biler? Da hadde jo alt gått på skinner....
Hammers
27.01.2022 kl 23:29 2824

Tuter sjåførene med hornet og knytter nevene i lufta?
Eller vifter de med hvitt flagg som et signal på at de gir opp "heile dridden"?

"Produksjonen" er mindre enn 1% av kapasiteten.
Det etter 3 år med prøving og aller mest feiling.
Sier ikke dette det aller, aller meste?

Latterlig!
3 år og man kommer ikke en gang ut av startblokka.

Kanskje også alle de ukritiske hausserne også skal hente fram de hvite flaggene?
Redigert 27.01.2022 kl 23:34 Du må logge inn for å svare
Herman*
27.01.2022 kl 23:30 2865

Jo, absolutt. Synd jeg ikke leste om den armadaen med biler tidligere. Når det står to biler der, er det bare et par operatører på jobb-slik det skal være ved normal drift. Nå er det tydeligvis noe som skal fikses/justeres.
Redigert 27.01.2022 kl 23:31 Du må logge inn for å svare
Herman*
28.01.2022 kl 00:06 2739

Fikk en melding fra selskapet nå rett før midnatt. De hevder at de ikke skjuler noe som helst, de har problemer med det mekaniske. Men hvorfor ikke løse dette før en ber om penger, det er noe vi må få svar på. Det hele oser av svak ledelse.
Hammers
28.01.2022 kl 00:16 2743

Jøss....!
"Hausseren Herman* " på Finansavisens Forum får melding fra ledelsen rundt midnatt ang ståa i selskapet.

Kanskje på tide å ta et par sovetabletter og gå til sengs nå, Herman*?
Morgendagen kan bli vond å svelge. Langt verre enn de tablettene.

Jeg kan jo ikke annet enn å le - det var jo å forvente at det kom krypende frem vingeløse gribber fra et hvert hull så snart emi blir nevnt, men å skulle komme med hva var det jeg sa når du selv ikke bare bommet med over 6mdr, men heller ikke hat tatt deg bryet med å lese meldingen og derfor utgår fra at det er en utvannende kriseemisjon - noe det så absolutt ikke er så blir det jo bare komisk ...

Verken du, jeg eller andre vet nøyaktig hva eminivået ender på - i morgen får vi nok mest sannsynlig vite det. Men legger vi vektet gjennomsnitt de siste 3 måneder til grunn som ofte brukes så er det svært liten sannsynlighet for at det blir gitt noen rabatt av betydning. Legger vi så til at de har over 300m i cashkassa og at kapitalen fra emisjonen hovedsaklig skal brukes til å øke selskapsverdien fremover så er det enda mindre sannsynlighet for at det blir gitt noen rabatt av betydning om noen. I morgen vet vi mer ... ;)
Redigert 28.01.2022 kl 00:24 Du må logge inn for å svare

Der var emien gjennomført - den gikk jo på 1-2-3 så interessen var høy som forventet:

https://newsweb.oslobors.no/message/552141


Det ble hentet hele 400m til 25nok/aksje - nær sluttkurs på tradegate:

https://www.tradegate.de/orderbuch.php?lang=en&isin=NO0010785967


* Nå har selskapet over 700m på konto hvor vi er solid rustet for videre investeringer noe som øker selskapsverdien og gir direkte merverdi for oss aksjonærer så det er bare å beklage, men de vingeløse gribbene (med eller uten linjal) får luske videre til neste case med sin nye viten om at alt som ved første øyekast kan se rødt ut ikke nødvendigvis er blod - alternativt at dere benytter anledningen og tar et lodd nå som det meste er på plass og reisen nordover for alvor kan starte ... ;)

Redigert 28.01.2022 kl 00:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
28.01.2022 kl 00:30 2706

Haussing? Er ikke mye haussing her i gården, det kan jeg love deg. Send over et par valium så skal det nok gå bra i morgen.

By structuring the equity raise as a private placement, the Company has been in a position to raise equity efficiently, with a lower discount to the current trading price, at a lower cost and with a significantly lower risk compared to a rights issue. It has also been taken into consideration that the Private Placement is based on a publicly announced accelerated bookbuilding process. The subscription price represents a 8.8% discount to VWAP on the transaction day. The number of new shares represents 10.7% of the existing number of shares in the Company.
Kun 8.8% rabatt og hele 400mill friske midler som skal brukes til vekst et jo bare gull. Lego går inn med 100mill til i denne emisjonen og jada kjære baissere, det er sikkert noe de bare gjør for å kvitte seg med litt penger. Snakker om tullinger
Redigert 28.01.2022 kl 00:43 Du må logge inn for å svare
thief
28.01.2022 kl 00:48 2649

Da starter vi vel på 25-26kr i morgen da.Så får vi satse på de kommer i mål med PoC etter hvert 🙂Og at den etterlengtede reprisingen starter!