QFUEL: Gullkalven eller det Sorte får


QFUEL har slitt lenge med dårlig ledelse, elendig kommunikasjon og underdimensjonert anlegg.

Magefølelsen sier at dem nå har snart fikset alt og vi får en POC innen 15 Jan.

Gikk all in og kanskje jævligt dumt, men oddsen på magefølelse pleier å vare bra..
Redigert 26.12.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare

Hvorfor er du her inne og prøver å baisse med en gang du har solgt? En må jo begynne å stille spørsmål om du har større problemer en din familie tror?

De skrev i en tidligere melding at "The plant has limited redundancy". Dvs. mange av feilene som vil oppstå vil føre til delvis eller fullstendig stopp i produksjonen.
Redigert 06.02.2022 kl 14:34 Du må logge inn for å svare

Ja, da ble det ikke overraskende en ny bump på veien - trøsten får være at jo flere avvik man oppdager og får fikset i en tidlig fase jo færre blir det senere. Det som er viktig å forstå i denne sammenhengen er at når enkelte mekaniske avvik identifiseres og fikses så begynner man ikke på scratch - ikke ulikt materproblematikken.
Linje 1 har blitt kjørt over tid og til dels linje 2 etter at materavviket ble identifisert og fikset så nå er det avvik i brenneren som skal identifiseres og fikses. Når det er gjort så startes det opp igjen og kjøres videre med linje og 2 hvor brenneravviket skal tikkes ut samtidig som man fortsetter der hvor man slapp mot PoC.

Så får man bare håpe på at brenneren blir en relativ easy fix noe ala materen og ikke en omfattende design modifisering - om ikke lenge vet vi mer.

Da trekker jeg meg tilbake og overlater scenen til baisserne som sikkert vil dele sine dommedagsprofetier ... ;)

Fortsatt god helg!
Redigert 06.02.2022 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
hatitchi
06.02.2022 kl 14:40 4008

Selskapet har meldt at de har 100 % tro på pyrolysedelen. At det nå er pyrolysedelen som failer setter ikke selskapet i et godt lys. Eller hva mener du? Blir nok 10-20 % nedgang i morgen med mindre selskapet kommer med beroligende info før åpning.

Tja, er det på tide at man sier hei til 15 kroner per aksje eventuelt 10 ? I så fall så var det veldig smart av dem å hente penger nå :)
Redigert 06.02.2022 kl 14:45 Du må logge inn for å svare
fjettis
06.02.2022 kl 14:47 4012

25% ned. Tester 15-tallet

Æsj dette var jo ikke gode nyheter. Skal mye til om ikke kursen detter minimum 10% i morgen? Hmmm da vurderer jeg å gå all in om den raser.

Forbrenningsmotorens far Étienne Lenoir som i 1860 fant opp forbrenningsmotoren hadde også 100% tro på den selv om det ble noen bumper på veien med stadig forbedringer ikke ulikt brødrene Wright/Santos Dumont som går for å være flyets fedre og hadde 100% tro på flyvning selv om det også her ble noen bumper på veien så ja - det å finne opp noe nytt og ha 100% tro på det går hånd i hånd med bumper på veien med stadig forbedringer som et resultat ... ;)

Når det kommer til aksjekursen - ja, den vil nok gå både opp og ned fremover som den alltid har gjort og alltid vil gjøre noe som er likt for alle børsnoterte selskaper og av samme grunn er vi på børs for å følge med på og benytte oss av kursutviklingen - både kortsiktig og langsiktig ... ;)
Herman*
06.02.2022 kl 15:18 3894

For min del, som en marginal aksjonær, ville det vært best om de kvittet seg med Rosenløv og erstattet han med Christian Lach. Førstnevnte er sikkert godt kvalifisert, men han har på kort tid gjort seg selv og selskapet til latter og dermed bidratt til å ødelegge enda mer av selskapets tillit. Denne hendelsen kom på verst tenkelig tidspunkt, men det er jo litt tidlig å konkludere med at det får store konsekvenser. Selskapet burde starte med å rapportere produksjonstall to ganger per måned, og la POC komme når det kommer. Da vil investorene se eventuelle fremskritt via produksjonstallene, og det kan jo virke litt beroligende på frynsete nerver.

Ja, du er inne på noe vesentlig her. Etter love seg bort blemmen med Bøhn så var det å forvente at nye koster skulle koste bedre, men så har de altså klart å gå i samme fella med å videreføre lovnader de ikke hadde kontroll på ei heller kunne garantere.

En prod bedrift med splitter ny teknologi så er sammenstilling og løpende monitorering av prod det man skulle fokusere på og ikke alle bumper på veien i produksjonen for på den måten så behøver ikke midlertidig nedetid ha noe å si for produksjonsutviklingen per måned eller annenhver måned. Men slik de nå har lagt det opp hvor PoC får all oppmerksomhet og prod utviklingen som har vært svært positiv får liten til ingen oppmerksomhet blir feil.

Vi får gå ut i fra at de nå jobber på spreng for å finne ut av rootcause slik at om det kun dreier seg om et mindre og lett reparerbart avvik så dette blir kjent i markedet. Dreier det seg om en designfeil hvor en større modifisering vil være nødvendig så er også det viktig å få avklart - uansett, så er sannsynligheten heller liten for at det dreier seg om noe større tatt i betraktning at det nå er blitt prod på high load over tid på 2 linjer - men markedet må få dette bekreftet asap.

Det positive er at de kjører 7 dager i uka
thief
06.02.2022 kl 15:55 3748

Ikke akkurat heldig med denne aksjen, de skuffer hele tiden.Heldigvis solgte jeg siste rest på 25,før jeg kjøpte litt igjen på 21.Får garantert aksjer under 20 i morgen.Så er spørsmålet om man har troen på dette caset lenger.Så da blir det enten salg eller fylle på med mer🙂Kan jo bli tidenes kjøpsmulighet nå,hvis de fikser dette greit og at PoC kommer etterhvert.Eller forblir kursen på lave nivåer

Tror de aldri vil få til noe som helst. Selger alt på åpning til høystbydende i morgen. Neeeeeidaaaa, d blir kjøpt mer om den raser
Gos9x
06.02.2022 kl 16:10 3685

Med Quantafuel som stadig ligger nede med brukken fot, var dette en nyhet man kunne klart seg uten. Omfanget og kompleksiteten av å få dette fikset er ukjent, og dermed så er det nesten naturlig å anta det verste for å ikke bli skuffet (igjen). Ledelsen må sette alt av ressurser i gang for å konkludere med hva som har skjedd, og hvor lang tid det tar å utbedre feilen FØR åpning mandag. Jeg syns synd på meg selvl og alle aksjonærene som har havnet i dette tapssluket som etter flere år fremdeles har til gode å levere på guiding. Quantafuel er nær å bli et eksempel på et dårlig eksempel, og et skjellsord.
Dette er tydeligvis en aksje for shortere, og ikke den langsiktige, enn så lenge.
Som aksjonær så begnner man å tvile på sin egen vurderingsevne. Det er typisk norsk å være naiv.

Her skal man ikke se bortifra at denne hendelsen skjedde for et par uker sida, og Qfuel hastet i gang en emisjon. Her bør det etterforskes mener jeg. Dette uhellet kom ikke i går tror jeg.
dotcom
06.02.2022 kl 16:49 3557

Ja, ja. Da skal de vel inn å finjustere litt mer. Først må de bare finne ut hvor feilen ligger. :D
De finner forhåpentligvis ut av det etter hvert, men akkurat nå er jeg glad jeg tok tapet på 25. Dette lover ikke godt for morgendagen.

Minner om spetalen sin kommentar om qfuel. Kan se ut som han er inne på noe. Fake firma.
«Jeg var og så på et selskap nå som skulle omdanne plast til olje. Jeg er jo delvis kjemiker og geolog og petroleumsingeniør. Når jeg så de regnestykkene, altså av ett tonn plast får de fem fat olje, altså fem fat olje. Et oljeraffineri produserer 200 til 300.000 fat olje per dag, og så tror de at de skal lage et oljeraffineri av plast. Du må ha 200.000 lastebillass med plast som skal inn i det raffineriet. Det er så dumt altså, du lurer på om de investorene er født uten hjerne altså," sier Spetalen i Hegnar-podkasten.

"Det er helt enkelt, den enkle kjemien, den enkle fysikken, den enkle matematikken, det kan ikke stemme, det er noe gærent," sier Spetalen.

Spetalen forteller om hans tidligere medarbeider Glen Rødland som alltid lette etter hva som ikke stemte i prospekter fra folk som skulle presentere sine investeringsprosjekter.

«Eg må finne kor scam’et ligger, eg må finne kor scam’et ligger," hermer Spetalen etter Rødland.

Naiv eller ikke - legger vi den massive shorterandelen til grunn så vil nok dette være å anse som en gavepakke for shorterne hvor de mest sannsynlig vil benytte anledningen til å dekke seg inn noe som igjen vil være en motvekt til alle de kortsiktige som kommer til å lempe ut mandag morgen om ikke det kommer en oppdatering før åpningstid som tar bort usikkerheten knyttet til den mekaniske feilen gjennom at feilen er identifisert, at den er enkel å fikse og at nedetiden vil bli minimal - uten en slik melding så vil det nok bli salgspress hvor shorterne med største sannsynlighet dekker seg inn helt eller delvis om det blir volum nok.

Viser det seg der i mot at feilen er betydelig, en designfeil som vil kreve en betydelig, kostbar og ikke minst langtekkelig modifisering så vil det være på sin plass at det blir gjort undersøkelser for å avklare en eventuell sammenheng mellom avviket og emien - håper vi ikke ender opp i en slik situasjon for da er caset midlertidig fu....
HP17
06.02.2022 kl 17:24 3442

For et Jallaselskap - «game over»?
Det var et genistrek å få satt emisjonen på kr 25 går det mot kr 10? Den nye ledelsen er ikke et hakk bedre enn Bøhn

Quantafuel ASA | Skive update

Quantafuel’s plant in Skive, Denmark, has experienced a mechanical failure in the burner chamber of one of the production lines. As a safety precaution, we have closed down all production for the time being, until root cause is identified and rectified.
https://newsweb.oslobors.no/message/552766
Herman*
06.02.2022 kl 17:24 3472

Tror ikke vi skal gi Spetalen så mye ære. Han har investert i Priyme som har til hensikt å bygge en megafabrikk som skal kunne håndtere ca. 400 000 tonn plast. Hans regneeksempel er også helt på viddene. Hvis Quantafuel skulle produsere like mye olje som et oljeraffineri, måtte de jo ha prosessert 250 000/5= 50000 tonn plast per dag eller 18 millioner fat i året per fabrikk. Dette er selvsagt helt urealistisk og aldri noe som Quantafuel har annonsert at de noensinne skal klare. De satser som kjent på 80-120 000 tonn plast per fabrikk, og det finnes jo p.t. bare ca 10 millioner tonn plast som egner seg for kjemisk resirkulering i Europa. Så jeg tror det er Spetalen som driter seg ut og som nesten tror at mesteparten av verdens oljeproduksjon går med til produksjon av plast egnet til kjemisk resirkulering.
thief
06.02.2022 kl 17:25 3531

Er nok fornøyd, de som deltok i emisjonen 🙂

Du er hurtig ute med å dømme - realiteten kjenner vi ikke til før avviket er identifisert og først da vil vi kunne uttale oss - før det skjer så er alt kun spekulasjoner. Om vi legger selskapets melding til grunn så er prod stengt ned av sikkerhetsmessige grunner fordi forbrenningskammeret er 2 delt hvor hvert kammer inneholder forskjellige gasser som ikke er kompatible og derfor ikke må komme i kontakt med hverandre.

Mao, de kunne fortsatt ha hatt prod på den andre linja, men valgte altså å stenge ned begge linjer for å identifisere feilen i det ene kammeret knyttet til den ene linja noe som er helt riktig å gjøre. Når så avviket er identifisert så får vi svaret på om det er en enkel fiks eller mer omfattende - om avviket er isolert og gjelder kun dette ene kammeret slik at prod kan fortsette på andre linjer eller om feilen vil kreve en fiks av alle kamre knyttet til alle linjer da det er omfanget og tidslinjen som vil ha betydning og en slik avklaring vil nok bli meldt så raskt som mulig - frem til det skjer så er det ingen grunn til verken å krisemaksimere eller bagatellisere - det er hva det er frem til vi får vite mer.
Redigert 06.02.2022 kl 17:49 Du må logge inn for å svare

Å være eller å bli er 2 forskjellige ting - regner med at de som gikk inn i emisjonen hadde litt mer enn 1 ukes horisont så 1 ukes kursutvikling er nok heller ubetydelig for de som er langsiktige ... ;)
Hammers
06.02.2022 kl 17:45 3514

FULL NEDESTENGING av anlegget i Skive!

De har kanskje prøvd å kjøre det under litt større belastning over litt lengre tid nå i helga?
Det varte helt til røyken begynte å stige....men denne gangen kom den ikke fra fabrikkpipa....!

Et skandaleprosjekt der ikke noe som helst fungerer slik det skal?
Redigert 06.02.2022 kl 17:46 Du må logge inn for å svare

Der kom den generøse kongen av extreme adjektiver på banen - trodde du hadde våknet før, men helgefylla foran OL skjermen iført joggedressen fra fretex og slitte tøfler store nok til å huse mormors hjemmestrikkede ullsokker med hull på begge hæler har nok bidratt til den forsinkelsen(?) - men som det sies, bedre sent enn aldri ...

I morgen er det OL i curling - kanskje også i Skive hvor de nye kostene skal stå sin prøve ... ;)

Fortsatt god helg!

Pyrolysedelen er fortsatt rabatten.

Ja, det er riktig, men sett på annen måte - kanskje du midlertidig skulle ha senket standarden vedrørende Karibien drømmen og heller gått for lokal workmanship:

https://i.pinimg.com/originals/2f/26/d8/2f26d8f3262a794e32e5b38647056b04.jpg
Fyret
06.02.2022 kl 18:12 3513

Det kan vel også være e shorter der har pakket en stang dynamit ind i affaldspladt.
R_offe
06.02.2022 kl 18:25 3552

Nå gjenstår det å se hvor lenge anlegget vil være nedstengt og de finner ut hva som har skjedd.. I mellomtiden frykter jeg at aksjekursen vil sakte men sikkert synke fremover..

Vi får håpe denne ulykken ikke tar bort fokuset på å finne ut av POC, slik at POC blir ytterligere utsatt...
hatitchi
06.02.2022 kl 18:36 3503

Business as usual, med andre ord!
HP17
06.02.2022 kl 18:53 3420

En kan nok roe ned fremover for QFUEL har jo lovet PoC around year end. De glemte bare å opplyse om det var 2021, 2022, 2023 eller senere?
Volume
06.02.2022 kl 18:56 3430

Bildet er tatt 24 april 2016. Lenge før skive anlegget. Hva er det du prøver å fortelle her?

Jeg har nettopp gått inn med litt i quantafuel, fordi jeg har tro på det de driver med på lang sikt.
Det jeg har lagt merke til, etter å ha fulgt flere tråder her på forumet er useriøsiteten og barnehagenivået enkelte opererer med i trådene rundt quantafuel. Jeg vil oppfordre folk til en litt mer proaktiv og seriøs debatt, det vil gavne aksjen. Sjekk gjerne ut mpcc tråden og hvilket nivå den holder..
Hammers
06.02.2022 kl 19:20 3414

Som forumets klart mest treffsikre på QFUEL over tid er det bare to ting å spørre om;

- Hva var det jeg sa?
- Hva er det jeg alltid har påstått om QFUEL her inne?

Hammers hilser.

Kan ikke være mer enig i det du skriver om seriøsitet på denne tråden.
Du skrev i ditt forrige innlegg "Butikken går, de tjener penger...", da må jeg få spørre deg: hva legger du i det utsagnet?

mvh
Hammers
06.02.2022 kl 19:49 3365

Morsomt forslag, men det avslører i så fall ett stort problem:
- Sorteringsanlegget til QFUEL fungerer ikke hvis det ikke klarer å luke ut denne og andre type fremmedlegemer.

Ellers; Dynamitt brenner (som ved) ved opptenning.
Det må en detonator (fenghette) til for å få stoffet til å eksplodere.
Volume
06.02.2022 kl 19:50 3391

Hammers. Du kan inkludere 60% av alle selskapene på Euronext Groth og få rett. Ha en fin kveld.