Hvordan påvirkes PGS av energikrise og mangedoblet gasspriser

Cliff
PGS 27.12.2021 kl 17:26 94188

I vinter har vi opplevd ekstrem kostnadseksplosjon i gass og elektrisitet forårsaket av storpolitikk med Putin sin maktdemonstrasjon overfor Tyskland og EU,
Med tilsynelatende begrunnelse i at Tyskland avventer teknisk godkjennelse av nybygget gassrørledning fra Russland, så velger Putin å strupe sine gassleveranser til EU.
Den egentlige årsaken ligger sannsynligvis i Ukraina. Der Putin frustreres av EU sin støtte og frieri til Ukraina.
Putin ønsker å markere at gassleveransen gir makt.

I det korte bildet utløses en ekstrem prisstigning på gass og derfor også galopperende prisstigning på strøm.

I det lange bildet er det grunn til å forvente at olje/gass-selskapene vil prøve å skaffe seg mer gass. De vil mest sannsynlig øke sine letebudsjetter.
I det lange bildet vil EU sine politikerne søke etter alternative leverandører. De ønsker å redusere sin avhengighet til Russland.
Norske politikere vil forstå at de må revurdere sine planer om å redusere sin olje&gass-produksjon. De vil måtte innse at hvis de bidrar til at EU kommer i skvis, så kan det utløse 3. verdenskrig. EU sin befolkning har en tålegrense. Opprør og frustrasjoner vil kunne bli grobunn for framvekst av ekstreme politiske grupperinger.
Det kan bli gjentagelse av forspillet til 2.verdenskrig, som resulterte i nasjonalsosialismens framvekst, grunnet nøden som "vinnerne" av 1.verdenskrig, påførte tyskland.
Norske politikere vil måtte innse at de ikke kan la seg styre av de "grønne hodene" som vil stenge nordsjøen for å redde verden. De vil måtte innse at det først må etableres nye energikilder før de kan ta bort de eksisterende.

.3/4 av verdens energiforbruk kommer fra Kull, Olje og Gass.
Vann, vindkraft, solenergi og atomkraft er relativt små bidragsytere.

Forhåpentligvis vil verden fokusere på å ta ut den verste............. Kull.
Og forhåpentligvis vil det store flertallet forstå at verden trenger olje og gass for å kunne frigjøre seg fra Kull.
Når Kull er tatt ut vil forhåpentligvis karbonfangst og renseteknikker bidra til at problemet er redusert.
Samtidig kan vi håpe at de utslippsfrie energikildene har fordoblet seg.

Men jeg tror de fleste har lært noe av vinterens eksplosive prisvekst.

Jeg tror på betydelig økning i leting etter mer gass og olje
Redigert 27.12.2021 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Hvalross
13.01.2022 kl 19:01 5302

Hva tror du Cliff, en konkurent mindre? Blir Green Energy Group kun å satse på grønne mineraler?

Cliff

I dag kl 18:4826

Green Energy Group vil hente 20–30 millioner i emisjon
15 minutter siden · Camilla Knudsen
Green Energy Group (Seabird Exploration) vil hente 20–30 millioner kroner i en emisjon (salg av nye aksjer), ifølge en melding fra selskapet. Styremedlemmer og enkelte eksisterende aksjonærer har garantert for 11 millioner kroner.
I tillegg forsøker selskapet å selge fartøyet Petrel Explorer, og har mottatt interesse fra mulige kjøpere.
Selskapet har også søkt om betalingsutsettelse i sine bankforpliktelser og venter positivt svar på dette.
Cliff
13.01.2022 kl 19:36 5280

SeaBird har aldri vært en konkurrent til PGS
Hvalross
14.01.2022 kl 11:23 4833

https://www.zerohedge.com/geopolitical/europe-highest-risk-war-decades-says-top-polish-official høyeste krigsrisiko på 3 tiår.

Forsvinner russisk olje og gass fra det vestlige markedet vil prisene på olje,gass og strøm bli så høye at det vil kunne føre til opptøyer, industridød og sterke indre spenninger endog krig. Slik sett har årevis med ren dumskap og grønne utopier fra vestlige politikere utover å være dyrt blitt en reel sikkerhetspolitisk risiko, og NATO står nå delvis bundet på hendene hvis det ideologisk drevne Russland søker militær ekspansasjon.

Denne destabiliserende avhengigheten av russisk olje og gass skal vekk for en hver pris, og de som kan tilby mye ny og sikker energi vil bli svært rike i prosessen
Bomerang
14.01.2022 kl 11:39 4922

Hvorfor går ikke aksjen opp? Holdes den ned av short?
Hvalross
14.01.2022 kl 20:09 4749

https://finansavisen.no/lordag/bokanmeldelser/2022/01/14/7801792/ravareelitens-ville-liv?internal_source=sistenytt

Creme de la creme til oppfølgeren benevnes her ...

Hvor skal Røkke og Slyngstads 1000 milliarder plasseres tro, om ikke i ny olje og gass? ... Hvem her tror Nato kommer til å VELGE å fortsatt være bakbundet i forhold til erkefienden Russland?

PHLX Oil Service Sector 65.05 +2.40 (+3.82%)

Brent Oil Futures - 86.42 +1.95 (+2.31%)
Redigert 14.01.2022 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
Cliff
15.01.2022 kl 12:11 4385

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fem-soknader-for-lagring-av-co2-pa-sokkelen/id2892304/

Det er energikrise i verden.

Det grønne skiftet går for fort.
3/4 av all energi hentes fortsatt fra Kull, Olje og Gass.

Løsninga er å rense CO2 og lagre dette forsvarlig.
Når det skjer i stor skala vil energi-tilførselen være under kontroll

Blir morro å se hvor pengene skal komme ifra når de skulle blitt brukt til vedlikehold av aldrende reaktorer, samt fremtidige utbyggingsplaner. Parisavtalen 2030 begynner å bli en vits.
danmark1
15.01.2022 kl 16:02 4291

I første omgang bliver det selskaber, der henter olien op, der tjener store penge. Men netop manglende vedligehold af produktion bliver service virksomhedernes guldåre i mange år frem.
Cliff
15.01.2022 kl 16:20 4272

https://www.regjeringen.no/no/tema/energi/co2-handtering/id86982/

Jeg tror CO2-fangst og lagring er den endelige løsningen for energi-tilgang i verden, samtidig som det også er framtida for hele oljenæringen.
Kull, Olje og Gass blir "grønn energi" når den renses for bl.a. CO2.
Dermed har hele næringen fått en eventyrlig framtid.

Investorene har de siste 10 åra flyktet fra oljerelaterte næringer over til grønne framtidsrettede næringer.

Hvis man lykkes i CO2-fangst og lagring, så blir oljenæringen et lukrativt investeringsobjekt igjen
Volga
15.01.2022 kl 18:03 4265

Ved årsskiftet var jo kursen 30.12 3,67 og 03.01 4,016, nå 4,02, så 5% opp.

Foreløpig resultatfremleggelse førte nesten til krakk, men en analyse fra Kepler knyttet til mulighet for priskontroll på grunn av manglende streamere dro den opp igjen. Til det siste. Streamerpakker koster skjorta og er en begrensning ja. Til det første. For PGS-aksjen dreier det seg fortsatt mest om gjelda - fordi:

Ser man på resultat ble vel det verre enn man hadde trodd. Siden jeg skrev forrige innlegg leverte lates sales - mens fremtidsutsiktene for selskapet spesifikt forverret seg. Utnyttelsesgraden er svak og forhåndsfinansiering av mulitklient dårlig. Selskapet virket ikke positive til videre utvikling i vinter og det er ikke akkurat håndfaste bevis på en god sommersesong heller. De negative retorikken til Pedersen var også ny her, særlig når det nå er helt kritisk at selskapet kan vise gjeldsbetjeningsevne på kort sikt.

Selskapet har ~1MRD i gjeld, hvorav 50% forfaller kortsiktig. Tidligere har de klart å dytte ut gjelda i tid. Klarer de ikke det igjen er det drepen for aksjonærene. Gjeld til EK har aldri vært pent i noe selskap og kanskje særlig ikke i seismikk. En emisjon her, hvordan vil den slå ut? Kan ikke se for meg at man kommer gjennom dette uten noe kapital inn. Siste innhenting i januar 2020 var som nevnt glimrende håndtert, men siden da har markedet forverret seg betraktelig.

Skyting av ny seismikk nå er for å igangsette produksjon et stykke frem i tid. Derfor begynner det å haste å få i gang kontraktsdelen av virksomheten nå. Tror markedet vil være nådeløse om ikke Pedersen&co kommer med noe mer håndfast rundt dette for Q1 - hvor blir det av kontraktene i det det brennhete 4D-markedet man snakket om ved q3!? DeadCatBounce her nå (DnB kursmål 1) eller er det håp (Kepler kursmål 8)? Ikke godt å vite.

En kan poste så mye en vil om fremtidsutsikter, men det mest interessante for nåværende aksjonærer er scenarier rundt restrukturering av gjelda - som kommer veldig fort her. Skulle gjerne hørt om noen har helt konkrete betraktninger rundt hvordan denne skal/kan foregå... ?
Redigert 15.01.2022 kl 18:06 Du må logge inn for å svare
Blutus46
15.01.2022 kl 18:46 4194

Jeg hørte at de allerede inngåtte kontraktene for 2022 er dårlige for å holde båtene i drift og at late sales for q4 var ikke som forventet. Analytikerne hos Kepler har ikke innblikk og ser bare det som vi alle ser og tror. De vil klare seg, men det er usikkert om det må til en emisjon for lånet i 2023. Jeg tror at kursen blir å ligge på dette nivået med en dupp ned til 2,5 frem til April, inntil de kan vise til større inntjening. Kommer den ned til 3,4 vil shortene styre showet igjen.

Veldig god oppsumering.
Motargumentet er at Pgs som flere andre innen offshore tror på sterkere etterspørsel over hele verden når markedene åpner igjen etter 2 år med lammelse av korona og en oljeindustri som har hatt en stram pengepolitikk mot oljeservice.
Tallene i q4 slår alltid ut på en eller annen dårlige eller gode tall i div segmenter.
Invisteringene kommer tungt når prisen på olje og etterspørselen skal økes betraktelig mot 2030 etter pandemien.
Nye og mange utsettelser som er på vent pga pandemien gjenopptas og nå som gass også er vanvittig bra priset vil det satses mere innafor flere nye steder/felter .
Det er nok en ny syklus innafor alt som har med olje og gjøre fremover.
Når det gjelder gjelden vet vi ikke q4 enda men de har under hele pandemien spart nok til og møte 2022 gjelden,og de har en cash i tilegg på 69 mill usd som er relatert som sikkerhet til skipslånet på nå 299 mill usd forfall 2023-2027.
Apollo som er sale and lease back avtale fra 2015 er nedbetalt snart i 2023 på 80 mill usd og leasingforpliktelsene er ned 70 mill usd fra 2020 og er på rest 125 mill usd nå.
Nettogjelden kan sannsyligvis krympe etter q4 også.
Jeg mener de uansett er posisjonert for en bedre syklus og har bedret kostnadstruktur og også refinansiereingen burde være godt innafor nå som 2022 blir betalt og med lavere leaseforpliktelser fremover og et sterkt 4d marked i fremasj der kontraktene sannsyligvis ikke meldes hele veien da de kan være av lavere verdi enn 3D.
Den første 3D kontrakten ble vel meldt 7 jan-22.
Ordre boken var q3 på 235 mill usd så det og svartmale markedet i 2022 blir noe spesielt,det blir mye bedre med gjenåpning i verden fremover.Underinvesteringene som er fra 2014 er av mange fra Iea og Aker og i dag Jyske bank for noen timer siden.
https://aksjelive.e24.no/article/66dze0

Oljeselskapene og stater står og ser på at oljeknappheten vil skape sterke problemer fremover mot 2023-2030.
Det e allerede en knivsegg som ikke tåler at markedene åpner opp.
Nå kjører oljeselskapene på 4D og nærliggende felter for og bedre utvinningen.
Oljeselskapene vrir kluten på det de pumper og ser at de ikke har mere og gi nå og burde investere i mere felt utenfor infrastruktur for nye koblinger og høyere produksjon gass og olje.
Oljeselskapene har iniativer fra mange politikere som ser at de snakker miljø og ikke bærekraft og nyutvikling av det som KAN skape det grønne skiftet olje og gass.
Den dagen VG skriver at det trengs vil Politikerne og skjønne forfallet.


oddone
16.01.2022 kl 00:36 3908

Copy paste fra MSEIS:

Det blir Mother of all storms i energimarkedet fremover. Alle indikatorer peker i en retning: US 10 yr treasury yield er ca 1.8% og høyeste siden corona; alle smarte penger rusherut av vekst og inn i verdi. Energiprisene i Europa ødelegger økonomier og ryster stabiliteten, som gjør at EU vil gønnvaske gass, og sikkert olje etter hvert som carbon capture kan late som det er en løsning.Til og med de grønnrøde journalistene i media har redusert klimatiske dommedagsprofetier med ca 90% i de daglige dosene vi får i NRK og avisene. MDG snakkes ikke om lenger. Avhengighet av russiske emperie-ambisjoner og manipulasjon gjennom å gjøre europa til et gissel i energitilgang er endelig forstått av avsindig dårlig EU-lederskap, spesielt i Merkel-Tyskland.
Alle skjønner at 9/10 av verdens befolkning gir f i om vannstanden kan øke 3,52cm om 100 år, de vil ha nasjonal energitrygghet i Brasil, India, Kina, Mexico - samme f hva konsekvensene kanskje blir om 100 år.
Alle O&G selskaper som har klart å overleve de siste 7 årene er i posisjon for en vanvittig comeback. Seismikk, oljeservice, produksjonsselskaper - buy, buy, buy.

God helg ;-)
Cliff
16.01.2022 kl 11:47 3697

Oljeprisen avsluttet uka over 86 dollar
https://bors.finansavisen.no/NO?login_status=mediaconnect_logged_out#quotelist

Det blir spennende å se hvordan politikere og oljeselskapene håndterer energikrisa ut over i 2022.

Vi kan nytte anledningen til å plukke opp billige PGS-aksjer, sette oss i godstolen og glede oss til framtida
Volga
16.01.2022 kl 16:06 3503

Dere benytter litt den samme retorikken som under hele nedturen. Det et underinvestert, markedet kommer. Det ble sagt i 17, 18, 19... Underveis har PGS bare trengt mer kapital og aksjekursen har gått en vei - ned. Det er uoversiktlig der ute og jeg frykter det ikke er så lett. Jeg har ikke snappet opp noe 'intel' på at O&G p.t. sitter med begge henda på den store nå-bestiller-vi-seismikk-igjen-bigtime-knappen. Tror det fortsatt vil være forsiktighet der ute. Husk skyting dreier seg om å underbygge prosjekter godt frem i tid, kanskje 10 år. Grunnleggende tro på et vedvarende marked er en forutsetning, mye som kan vippe det tilbake til mer normalitet i den perioden.

Uansett, PGS må refinansiere i år. Blir spennende å se om selskapet mener forutsetningene er like gode etter q4 som etter q3 for tilbakebetaling av lån. Og hva slags emisjonsbetingelser man får til denne gangen.
portion
16.01.2022 kl 16:12 3497

Blir bra dette! PGS skal langt opp i år
PGS har selv meldt at forfallet i 2022 blir betalt etter planen så får vi se videre etter det..

https://finansavisen.no/nyheter/kommentar/2022/01/16/7803217/2022-kan-bli-et-ar-for-oljeservice
Redigert 16.01.2022 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
Volga
16.01.2022 kl 16:27 3462

Tror du de kan kjøre uten ny EK inn i det videre? Det dreier seg ikke bare om forfallet. De må refinansiere det resterende også.

Sist hentet de inn 850 mill til kurs 17,5 og 15% utvanning for å få til rullering. MCap da var 6,2 MRD. La oss si de må hente mellom 500-1MRD nå også. MCap nå er ~1,5MRD. Kan få en rimelig heftig utvanning med dette utgangspunktet. Det er her spenningen ligger.
Redigert 16.01.2022 kl 16:28 Du må logge inn for å svare

Er det du Masdal? DNB?
Skarpere kniver vuderer PGS annerledes. JP Morgan øker og
Kepler Cheuvreux oppgraderer PGS til kjøp og dobler kursmålet

2022 blir definitivt starten på seismikkens år, det skal letes i alle kroker etter olje og gass i både Asia, Afrika og Sør Amerika. Eneste Get Real nedtrappingsmålet med å få ned kullforbruket.

Bull utsikter gir enkle refinans... Skulle gå fint det nå
Volga
16.01.2022 kl 17:14 3421

He, he, vurderer bare caset og skriver det jeg løpende analyserer. Den som ikke har et godt svar på refinansieringsspørsmålet driver med ren spekulasjon. Helt greit det. Kepler baserer seg på at det blir en markedsskvis pga. mangel på streamere, det er deres syn. Nevnte Masdal ser nok at det kan bli en tilstramning, men tror ikke markedet kommer fort nok dit før man må refinansiere. DnB gikk i sitt hovedbilde short båteiere seismikk i 2012. Siden den gang har vi hatt konkurser i Dolphin og Polarcus, og gjentatt påfyll av cash i PGS. Det er nå to spillere i båteiermarkedet, kapitalsterke Sherwater og gjeldstyngede PGS. I og med at begge har solid overkapasitet er det ikke booming med det første ihvertfall.

Var flere som mente det samme i fjor også. At nå kommer markedet. Da gikk kursen til PGS i 8 før den datt ned til 3. Markedet kom ikke. Olje og gasspriser kortsiktig er ikke en driver for seismikkmarkedet. Det er troen på markedet i 2027-2032 som gjør det. Så får vi se da. Energimarkedet er veldig spennende nå. Det jeg prøver å finne ut av er altså om PGS med dagens aksjonærstruktur vil få ta del i dette. Der er markedet delt i synet. Kepler at aksjonærene får bli med bra videre, DnB at det blir en solid barbering. Ønsker ingen noe vondt her og er verken bull eller bear egentlig. Prøver bare å finne ut litt denne helgen.

Salg fra biblioteket til TGS (som er gjeldfrie) basert på billig innleie av båter er ikke det samme som masse kontraktsoppdrag for PGS forøvrig. Noen som vet hva Olaisen har i kursmål for PGS?

Du nevner JPMorgan. Er det mye endringer i eierskapet nå etter jul? https://www.pgs.com/investor-relations/share-information/ownership-structure/

La oss diskutere gjelden du kan begynne med og si hva som er problemet 1 forfall 2022 sep 22 som er på totalt 135 mill usd.
Du vet sikkert hva kontantsituasjonen er q4 også?Det er viktig i første omgang og vite,det er det sterkeste res 2022 og historisk det beste for året i 10 siste år.

Additional $17 million of net cash flow needed
over the next twelve months (“NTM”) to meet
September 2022 TLB maturity

Current liquidity reserve 193 mill usd(det er ikke med regnet registred cash 60 mill usd som skal dekke forfall fra des 2022 og renter på ECG forfall totalt 106 mill i fire kvartaler siste forf des 2023).)
Forfall TLB lån 22 sept 2022 135 mill usd.
Covants 75 mill usd.

Litt om registrert cash sikkerheten mot ECF lånet sakset fra q3-2022 det er på 60 mill usd da.
Interest payments on the export
credit financing is generally
covered from restricted cash
through 2022

At det blir en refinansiering før 2024 ja da det hovedforfallet er for stort men en refinansiering burde gå enda bedre etter nedbetalinger og til bedre forpliktelser grunnet den sterke nedbetalingen de er i ferd med og gjennomføre.

De har nedbetalt 60 mill ytd i lease forpliktelser i 2022. og leaseforpliktelsene er på 120 mill ned fra 200 mill usd i starten av 2020.


Redigert 16.01.2022 kl 19:21 Du må logge inn for å svare
Volga
16.01.2022 kl 20:55 3258

Vet at q4 var ok og vet at de sannsynligvis dekker forfallet TLB senere i år, forutsatt at dette ikke går på tvers av betingelsene for ECF da. Ikke noe hadde vært bedre enn at ting gikk greit altså. Problemstillingen blir forhåpentligvis godt belyst torsdag 27.01.

Det tror jeg også.
Husk også at leasebetingelser Apollo snart er nedbetalt(80 mill usd) også,og etter det vil betalingsevnen stige med 8-10 mill usd pr år.
De kan og med et av nyere skip inngå ny lease på 100 mill usd på 10 nye år om netto lån på 2013/14 skipene er nesten nedbetalt.
Når det gjelder ECB lånene som på de 4 siste skipene hadde en totalkjøpsum på 2milliard usd rest pr q3 2021 nå 298 mill usd kan jeg ikke skjønne at de ikke utsetter nedbetaling videre da Pgs har overholdt alle forpliktelser ECB gjeld som er skibsbyggernes kreditt til Pgs som har siste forfall 2023 på 2013/14 nybygg 2 skip og 2026/27 på de to siste nybygg fra 2016/17.
En pay and lease avtale vil ikke krysse mot TLB lånene og vil forbli fri kapital,men jeg tror de får refinansiert uten det grepet også.
Jeg tror ved neste restrukturering blir kapitaliseringen på et mye lengre forfall av langsiktig gjeld,og Pgs har for lengst også kvittet seg med RCF kredittene som de tidligere trengte til arbeidskapital og buffer driftskapital mm.
Med noe bedring 2022 vil det meste gå bra uten noen form for emisjon,og aksjen virker sikrere mot forfall enn det en skulle tro etter en pandemi med avbestillinger og ordreboken er tross alt 235 mill usd,husk det.
Nå skal forøvrig Pgs når det kommer refinansiere kun med 2 låneavtaler og ikke trdjepart som var RCF kreditt med mange eiere som også kunne være fiendtlige og kunne rasere planen.
ECF og TLB er begge langsiktige obligasjonseiere og er opptatt av forutsigbar nedbetaling med renter.
At PGS viser nedbetalingsevne mot nettogjeld og leaseforpliktelser som blir lavere,sanco skipet som avtale går ut 2023 vil og lette nedbetaling mot lease gir og tror jeg ca 8 mill mindre og betale på da det forrige swift skipet ikke ble tatt inn til ny lease.
På kort sikt er det kanskje 18 mill usd bedre nedbetalingsevne når Apollo og Swift er ute av lease,Apollo er egeneid ikke Swift.
Dette vil dekke renter på 400 mill usd av dagens lånerenter og gi bedre avtalevilkår senere og bedre rating.

Redigert 16.01.2022 kl 23:00 Du må logge inn for å svare
Cliff
16.01.2022 kl 22:27 3035

Gjelda gir enorm rabatt i PGS-aksjen.
Derfor blir 27.januar uhyre spennende.
Vi hungrer etter info som kan gi ro i sjela. Det trengs info som bekrefter våre forventninger til bedret seismikkmarked.
Vi vil også sitte med store ører når oljeselskapene legger fram sine rapporter og investeringsplaner.

Oljedirektoratet sin rapport viser at produksjon topper i 2025 og peker raskt nedover etter 2030.
De siste 10 årene er det investert lite i leting etter nye forekomster, og desto mer i å optimalisere eksisterende produksjon.
Leting har stort sett begrenset seg til nærområdene til eksisterende felt.

Optimalt så ønsker vi et skifte i oljeselskapenes strategi.
Vi ønsker aktiv leting i umodne områder.
Vi ønsker aktiv leting etter forekomster som gir oljeproduksjon 10-20-30-40-50 år inn i framtida.

Er det realistisk å tro på ????
Når man hørte den politiske debatten i sommer så synes det ikke realistisk å tro at noen vil satse milliarder på leting etter forekomster som de risikerer at politikerne vil nekte realisert v/ neste valg.

Når man legger vinterens energikrise til grunn så blir det realistisk.
Det er galskap å bidra til at EU kommer i skvis med avhengighet til russisk gass
Redigert 16.01.2022 kl 22:30 Du må logge inn for å svare
oddone
16.01.2022 kl 23:56 2884

Helt enig i dette. "Når man legger vinterens energikrise til grunn så blir det realistisk.
Det er galskap å bidra til at EU kommer i skvis med avhengighet til russisk gass"

I tillegg kan man se at norsk O&G utgjør ca 7% av verdens offshore produksjon. Uansett hva norske politikere måtte finne på (vi er nå rimelig trygg foreløpig med AP /SP (og Stoltenberg haha) i styringa ) så vil en massiv økning i etterspørsel innen oljeservice komme fra emerging economies som vil sikre seg energistabilitet, i tillegg til økende etterspørsel i mature områder som US GOM.
For PGS kan det bli gullkantet fremover med muligheter for streamer surveys i både Afrika, Sør-Amerika og Asia, og et biblotek som blir mer verdt hver dag. I tillegg er det M&A gjedder som lurer i sivet... Aker? TGS?
Noen nevner at Shearwater uten gjeld stiller sterkere enn PGS, men glem ikke at de har brent av minst like mye som gjelden til PGS for å komme i den posisjonen de er nå. En voldsom gamble med +10 milliard kr som kan vise seg å gi profitt.
Seismikk har vært en særnorsk næring i alle år, og preget av boom og bust i sykluser med overinvestering fulgt av fullstendig stopp med konkurser og konsolidering.
"Alle" sier vi er på vei inn i en ny supersyklus, investeringer skifter raskt fra veskt til verdi, US 10yr treasury yield er på det høyeste nivå siden pre-covid, gjeld kan bli inflatert bort, assets (som seismisk hardware og bibloteker) re-valueres opp, osv.
It's a no-brainer, buy, buy, buy
oddone
17.01.2022 kl 00:09 2869

I tillegg til det jeg skrev over, ta litt tid til å lese denne:
https://www.griproom.com/fun/10-signs-your-company-is-about-to-be-acquired

Særlig 1), 2) og 10)(rettet fra 3)

Noe som minner om hva vi nylig har sett i PGS?
Redigert 17.01.2022 kl 00:18 Du må logge inn for å svare

Jeg tror Pgs tjener 45 mill usd på late sales for q4,og avskrivninger blir 35-40 mill usd.
Når det gjelder segment ellers burde de holde inntekter utgifter på pluss minus 10 mill usd,det spørs på kontraktspriser mm på de skipene som leverte drift,1,5 av skipene gikk underskudd..
Etter lease og renter burde det bli 20 mill usd i ebit og en positiv cash restricted på 15-25 mill usd i frie midler.
Etterslep av inntekter fra kunder vil komme på q4 ukjent.
Avskrivningene late sale blir viktig mot hva de selger av bibloteket,og guidingen av 2022 som segment totalt 2022.
Regner med et lavt aktivitetsnivå q1 da det er det dårligste kvartalet segment.
Pedersen må passe sin stilling uansett da hans feilinvesteringer tidligere har gitt dårlig avkastning,men han har sikkert lært både en og to lekser men styrt bra siste åra klok av skade.