PEN - 2022


"Vi trenger mer oljeleting | Finansavisen" https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/12/30/7795454/vi-trenger-mer-oljeleting

Lover godt for oss PEN/BWE-aksjonærer i årene fremover.... 💰📈🤔
512tr
07.01.2022 kl 11:10 2110

Tror det er for mye uroligheter rundtomkring i verden til at Brent skal ta et svalestup, urolighetene skjer også i områder med store olje/gass forekomster.

Det er lenge siden jeg solgte BWE, men følger aksjen daglig.
PEN og PNOR er jo stas, begge opp over 11% i år 😊

Tok en "formueplassering" i AKRBP før nyttår som jeg daglig trader, den svinger voldsomt så det har blitt noen titusen lapper av tradingen, men håper den roer seg snart og begynner å stige.
bmw5
07.01.2022 kl 11:33 2053

Trist men dog sant, PEN er belemret med shorter selskapet voleon som antagelig har solgt mange aksjer i dag.

Men det er absolutt ingenting som tyder at det har påvirket kursen til PEN på en negativ måte.

Her er utviklingen i BWE, PEN og DNO siste måned. PEN har steget desidert mest.

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/aksjeopplysninger/fi-btrvnm?duration=1M&comps=alsyww%2Calt89c


At det ikke har preget kursen til Pen noe negativt vet vi ikke. Man kan se for se at pen hadde gått enda mer uten voleon. Vi må vel anerkjenne at hvis noen som Voleon setter en short, så har de för hensikt at papiret skal gå ned. Hvorvidt de lykkes i Pen er usagt, men jeg kan lett se for meg andre skadelidende byttesdyr som hadde vært mye enklere. De som prøver seg i BWE har hatt mye lettere. Så lenge vi har volum 15-20milj nok per dag så skal det vanskelig gjøres.
Redigert 07.01.2022 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
512tr
07.01.2022 kl 11:53 2119

Det er helt umulig å si, uten å kunne sammenligne mot en "ushortet" Pen kurs, uten Voleon's shorting kunne kanskje kursen ha vært 3-4 kr høyere.
Redigert 07.01.2022 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
polion
07.01.2022 kl 11:54 2152

Ser du skriver lillebror i gåseøyne + smilefjes, men allikevel så er det noen som har behov for å "korrrigere" deg. Sannelig ikke lett å være debattant nu til dags, eller?

Det er jeg helt sikker på at den ikke hadde vært. Det har ikke vært en eneste hendelse eller melding som skulle tilsi det. Snarere tvert om. Det er bare å se til BWE også.

Kanskje FF har satset penger på at PENkursen skal stige med voleon sin hjelp.
Men vent.....,, det har jo vi alle. 😊

Neida. Jeg er bare generelt avslappet til hvem som kjøper og selger hva. Det får vi jo ikke innblikk på Børsen lenger uansett. Det er så lett å gjøre seg opp meninger og tilpasse sannheten til det. Jeg hadde blitt gal dersom jeg skulle vokte omsetningen hele tiden, men selvsagt får andre gjøre det hvis det har verdi for dem. Selv holder jeg meg til det fundamentale. Både fordi jeg tror at det er det som på sikt er det viktigste og at det er det jeg synes er mest interessant.

Jeg håper at de puljene på hundre aksjer er voleon sine som de selger til oss andre, og at ingen andre kaster fra seg sine aksjer.
512tr
07.01.2022 kl 14:14 1986

Er litt overasket at du kan være så bombastisk sikker, hadde aksjemarkedet vært styrt av børsmeldinger og det fundamentale hadde vi nok alle vært mangemillionærer.
Kursmål er jo mer eller mindre basert på det fundamentale og dermed børsmeldinger, men sprikene mellom kursmål og faktisk aksjekurs har vel aldri vært større enn nå.

Eks. EQUNOR kurs 250,- (ATH i dag) kursmål: 190
AKERBP kurs 283.- kursmål: 420 (begge Pareto)

Ingenting er sikkert i aksjemarkedet, å tro at en mini-aksje som PEN ikke er berørt av over 1% short synes jeg er litt naivt. 🙃

Mulig jeg er naiv da, men la oss se på facts. I oktober var oljeprisen høyere enn nå. Det var ikke meldt om begrenset produksjon på Dussafu i ett år fremover. Vi trodde vi snart skulle bore i Sør-Afrika. Vi trodde vi skulle ha en produksjon på 9500 bopd ved årsslutt. Det ble vel 1000 fat lavere. Og hvem hadde trodd at vi skulle ha OPEX på 36 USD pr. fat?

Alt i alt trodde jeg dette skulle borge for en nedgang. Den kom jo også for både BWE og PEN, men i motsetning til BWE er vi tilbake igjen. Derfor er jeg veldig fornøyd og litt forbløffet. Derfor er det umulig for meg i å være enig i at kursen hadde ligget 3-4 kroner høyere hadde det ikke vært for Voleon. Det ser ikke ut til at BWE har vært shortet i samme tidsrommet, men det vet vi jo ikke sikkert. Og er egentlig en prosent så mye? De har dekket seg inn litt flere ganger. Da har de jo måtte kjøpe så, jo jeg temmelig sikker på at vi ikke hadde ligget høyere uten dette. De får bare holde på for meg. Vi må huske på at aksjer de selger (og ikke har) må kjøpes på et senere tidspunkt. Og hvorfor skal det nødvendigvis skje til en lavere pris? De gambler på at kursen skal ned og har tapt på at den ikke har gjort det. Jeg synes fasit taler for seg selv.

Ser ut til at vi kan ende i grønt også i dag. Isåfall oppgang hver dag i hele uken. Skulle selvsagt helst sittet i QEC i denne uka. Det er en aksje jeg hadde for mange år siden, men som virkelig har fått hard medfart etter det. Nå har det vært Klondykestemning selv om den er ned i dag. 12 QEC tråder på forumet i dag. Ser for meg noe lignende her på PEN når resultatet på Gazania-1 kommer! For sikkerhets skyld. Det var en spøk.

Redigert 07.01.2022 kl 14:41 Du må logge inn for å svare
jess23
07.01.2022 kl 14:44 1943

En short er jo ikke noe problem over tid sålenge aksjen leverer "varene". Det kan gi en liten midlertidig brems når den settes, men ellers nada problem. Mange av mine beste posisjoner opp gjennom har vært i aksjer som har vært mere shortet mere enn Pen.
Aksjene til Voleon er faktisk solgt! De MÅ kjøpes tilbake, enten når utlåner krever aksjene tilbake eller for å begrense tapet. Av og til kan de øke shorten(hvis de har tilgang til å låne flere aksjer) med risiko for å grave seg et ennå større hull.... Jeg sitter i Pen og bare fryder meg over alle aksjer som må kjøpes tilbake.
512tr
07.01.2022 kl 15:28 1882

Aksjene er solgt, men hadde shorting kun vært et veddemål om at kursen skulle gå ned hadde det vært helt ok. Men så lenge samme aktør som shorter, via stråmenn, jobber iherdig for å presse kursene nedover er det ikke ok lengre, men straffbart. Få eller ingen blir tatt for dette, fordi det er nesten umulig å få bevist, uten at en "whistleblower" står frem.

At dette foregår har jeg fått bekreftet av meglere, ikke offisielt, men i sosialt lag med skrytende meglere med litt fludium innabords

PEN har jo stått i mot shortingen over all forventning, men skulle gjerne visst hvordan kursen hadde vært uten Voleon😊

Nå ligger Voleon altså med 1,12 % short. Startprisen på shorten er 21,4 kr. De må altså dekke inn nesten 2 kroner. Det kan jo bety et kjøpspress snarere enn et salgspress. De ligger 2,54 mill i tap. Når skal de lære? Det er de og ikke oss som taper.

https://shortnordic.com/history_company.php?player=X&selskapsnavn=Panoro%20Energy&land=norway

Og så gikk Brent i rødt og PEN det samme….

Det er letter for voleon a spille pen ned hvis Brent også går ned. Da blir gravitasjonen dobbel, gjennom at også andre aksjonærer har lært seg å spille med brent.

Ja. Brent betyr mye for oljeselskaper. Det er det ikke tvil om. Skulle bare mangle. Dessverre har krystallkula mi blitt ødelagt så det er vanskelig å spå. Likevel sitter jeg med følelsen av at vi ikke skal ha noe signifikant fall i oljepris i nærmeste framtid. Vel og merke bare magefølelse.

........og hva kan vi bruke nedgangen til?


Fortsatt robothandel som pågår. Legger jeg inn kjøp på 10000 aksjer på 23,45 så spretter det opp ny kjøpsordre på 23,50.
Redigert 07.01.2022 kl 16:07 Du må logge inn for å svare

Ja, og hvis du har en spread på 25 øre og prøver å løfte kursen på la oss si 23,60 så legger algoen inn kjøp 5 øre under og handler ned kursen. Det som er mest urett er at de store ikke betaler for enkeltkurtasjer. Hvis alle betalte for faktisk handel så hadde ikke de store klart å spille ut de små, siden alle kurtasje e hadde trukket lønnsomheten ned.

Roboten ville ikke over 23,55 Enten så får jeg kjøpt eller så bidrar jeg til å holde PEN i grønt ut dagen. Same same for me

Litt gøy å bla i gamle transaksjoner. Ser jeg gikk inn i selskapet i juni 2010 på en kurs på 68,2 kr. Skrekk og gru. Det var vel da selskapet startet opp. På den andre siden kjøpte jeg på 5,95 den 09.03.2020 så det varierer veldig. Har både kjøpt og solgt underveis mange ganger.

Noen andre som var med fra start? BMW 5?, Juice?
Paypal
07.01.2022 kl 16:29 1892

Kan det være riktig med 68,2 i juni 2010 ? i mitt regnskap var overføringen fra NEC til Pen i månedsskiftet juni / juli, og jeg kjøpte 11400 aksjer til kr. 5,- og ytterligere 90 000 resten av 2010 til mellom 5 og 6 kr.

Pen I plus allikevel 23,6.pnor nesten dagshøyeste med 1/10del. Bra uke. God helg

Sannelig min hatt gjorde du det. Opp 10 øre i dag også. Akkurat samme på tirsdag, onsdag og torsdag også. Samtlige dager i pluss for årets første uke. Vi får ta det som et godt varsel for 2022. 😊

Jeg har vært med siden NOI tiden, via Norse energy til PEN. Jeg har kjøpt til ulike kurser, mener den lenge lå omkring 3,50 og hadde da planer om å selge dersom den kom opp i 5.

En litt morsom gimmic var da jeg i 2019 planla bilkjøp, lang leveringstid og senere covid-19 debut i mars 20 resulterte i forsinket levering.
Jeg kjøpte 40 000 aksjer til kurs 6.40 for “ bilpengene”
Da bilen ble levert brukte jeg annen finansiering enn “bilaksjene”. Jeg har aksjene fortsatt. I dag er “ gevinsten” 680 000.
Det føles nesten som om bilen ble gratis. :)

Jeg har flere ganger kjøpt 10 000 aksjer for å trade litt. Har satt limit på 5 og 10% stigning.
Hver gang jeg har nådd limit, har jeg tenkt ,at det er for dumt å selge aksjen så billig.

Slik går nå dagene og antall aksjer har aldri vært høyere enn nå. :)

Da er vi flere. Da har vi vel begge overlevd Risberg, Solbrække, Kielland og altså nå Hamilton. Har jeg glemt noen?

Oh no, not in NEC! Der tapte jeg myyyye. Også en grund til at jeg er i tvil om qec vil få det de tror.
Redigert 07.01.2022 kl 17:21 Du må logge inn for å svare

Hadde litt lyst på en grønn uke men hadde nok klart det uten meg.
Nå er det bare å kjede seg gjennom helgen og se frem til neste uke som selvsagt også blir grønn da vi nærmer oss Q4 med stormskritt.
God helg, måtte alle få sine fuktige drømmer oppfylt 😉

Ja FF, har også vært med siden NEC tiden. Risberg var vel CEO når jeg gikk inn. Så ble det utdelt aksjer i PEN og har vært med hele tiden. Aldri solgt en eneste PEN aksje og har aldri hatt mer enn jeg har nå.

Sikkert idiotisk å ikke selge av og til, men vi har aldri nådd mine kursmål og jeg mener at potensiale er så mye større. Har hele tiden justert kursmålene basert på utviklingen og har nok vært for optimistisk. Vurderte å selge på 25 før covid, men ble for grådig. Dermed ble jeg med hele veien ned til 5. Det var bittert, men siden jeg ikke solgte en eneste aksje og istedet akkumulerte så er all good nå.

Sier som Trond.heim - å selge seg ut nå strider mot all logikk så man nesten må stille spørsmålstegn ved den mentale kapasiteten hvis man finner på noe slikt 😀.

Kanskje utopisk optimistisk for 2022, men går det meste veien i år tror jeg på kurs opp mot 40 blank.
Redigert 07.01.2022 kl 18:12 Du må logge inn for å svare

Enig i at 40 faktisk kan skje, men det krever et stort funn i Sør-Afrika. Eller i prospekt B på Dussafu hvis den blir boret i år hvilket jeg tviler sterkt på.

Trenger ikke oljefunn i SA. Holder med oljepris på 132$. Lite sannsynlig men mer sannsynlig enn AJE salg i Januar😉

Apropos oljepris:

« Fitch Solutions Country Risk & Industry Research has released its latest multi-year oil price forecast, which stretches to 2026.

According to its latest projections, the company now sees the average price of Brent hitting $72 per barrel this year, $73 per barrel in 2023, $75 per barrel in 2024, and $78 per barrel in both 2025 and 2026.

The forecast is roughly in line with the Bloomberg Consensus, which was included in Fitch Solutions Country Risk & Industry Research’s latest oil price outlook report and which the company is a contributor to, up to 2024. The Bloomberg Consensus highlighted in the report projects that the average price of Brent will come in at $73 per barrel in 2022, $73.4 per barrel in 2023, $74.7 per barrel in 2024, and $69.9 per barrel in 2025. A forecast for 2026 is not included.»

https://www.rigzone.com/news/analyst_releases_latest_multiyear_oil_price_forecast-07-jan-2022-167524-article/

Mistenker at du har forholdsvis likt syn som meg når det gjelder spådommer om fremtidig oljepris. Kan gå med på at spådommer 3-6 mnd frem kan være av en viss interesse men utover det blir det som å spå vindretning om 6 mnd. Alt for mye variabler. Spådommen som du presenterte er alt for nærme dagens pris og hvis man tar en kikk på historisk pris så sliter du med å finne så lang periode med tilnærmet lik stabil oljepris. Er personlig optimistisk til oljeprisen i det korte bilde men utover det er det bare ønsketekning. Jobber selv i oljenæringen og har fått kjenne på angsten/lommeboken alle de opp og nedturene som denne bransjen utsettes for. Hver eneste nedtur kommer som lyn fra klar himmel.