PEN - 2022


"Vi trenger mer oljeleting | Finansavisen" https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/12/30/7795454/vi-trenger-mer-oljeleting

Lover godt for oss PEN/BWE-aksjonærer i årene fremover.... 💰📈🤔

Har de baller og fortsatt tro på nedgang så burde de dobblet shorten sin. Bedre nå enn på 19,-

Da slutte vi jommen på 26-tallet. Det har vi slitt hardt med flere ganger før. Såvidt jeg kan forstå er dette høyeste sluttkurs siden oktober 2014. Altså godt over 7 år siden. Det kvalifiserer til en liten skarp en. 😊

Har fortsatt stor glede av å ha PEN aksjer. Ekstra kjekt i dag. Feires.

Ja, nydelig dag i dag. Tydelig at nedslaget til Voleon og oljeprisen hjalp oss over 26 kneika. Ca. 2% av antall aksjer omsatt i dag. Det er formidabelt

Som du sier FF er dette vel ATH i "moderne tid". Med det faktum samt dagens volum er det ingen teknisk motstand foran oss og det er egentlig raka vegen opp.

Jepp. Tror også på videre forsiktig oppgang nå. Imidlertid tror jeg ikke vi skal ønske oss en høyere oljepris enn ca 85 dollar pr. fat.

Jeg har ikke greie på teknisk analyse, men registrerte at investtec meddelte at veien videre opp lå klar når motstanden på 24,80 var passert. Veldig positivt med stort volum, regner med at ingen som kjøpte over 25.- ønsker å selge på lavere kurs.

Jeg skrev for mange år siden at denne aksjen skal føre meg fra nedre til øvre middelklasse.
Det er ikke et mål i seg selv.
Men det er et mål i forhold til fremtidig pensjonering.
Jeg er der nå.

Jeg vil samtidig si, som jeghar sagt før:

PEN er ikke i mål, har ikke fått frem sitt fremtidige potensiale.

Janneren som ikke dukker opp på strengen, særlig ofte: Han har vist til et fremtidlig potensialet.

Kanskje dagens kurs er et greit utgangspunkt:

Nå er vi klar for en dobling. Dette er ikke slutten, dette er begynnelsen.

Churcill;
:We are not at the end
We are not at the beginning at the end.
We are the end of the beginning .

Potensialet vil synliggjøres når Dussafu utforskes videre. Når B2 blokken i Sørafrika utforskes. Kanskje startes Saloom brønnen i Tunisia. Kanskje er videre utvikling i Ekvatorial Guinea ekstra spennende..

Dersom tror at potensialet i PEN er avslørt:dagens kurs er begynnelsen.

Begynnelsen på noe, noe som vi tror kan dobles.

polion
18.01.2022 kl 21:38 5784

Just some fun fact: I nov.-2020 (og i lang tid forut for det), ble det her på forumet gnålt noe så voldsomt om hvor dårlig PEN egentlig var, og da spesielt i forhold til BWE. Et synspunkt som dog var nokså på tvers av analytikerenes spådommer. Pengene rant ut av PEN og selskapet kunne/ville komme i en situasjon der de garantert ville få et generelt fundingproblem (herunder også lånefinansiering). Selskapet fremstod visstnok som vingeklippet, og det ble bla. stilt spørsmål om det var selskapets gjeld som hindret det i å skaffe seg lånefinansiering? Spørsmålet ble stilt selv om selskapet på det tidspunktet aldri hadde uttalt dette behovet, samt at ingen visste hva ledelsen hadde i bakhånd (når/hvis behovet skulle melde seg). Negativiteten var såpass intens at det nesten vitnet om såkalt "tvilsom agenda". Jeg m/flere mente at all negativiteten var oppkonstruert, og at en særdeles oppegående ledelse ville fikse funding så lett som bare det, og det med en hånd i baklomma. Et selskap med gode fremtidsutsikter vil alltid klare å funde seg.

På grunn av ovennevnte nokså ubegrunnede, notoriske og gjentagende "fanden på veggen"-skriverier, tror jeg dessverre det var en god del aksjonærer som rømte fra PEN til BWE (kjenner personlig 2 stk.). I de tider lå PEN på kr. 14,50 og BWE på kr. 20,70. Nå er sitzen at PEN ligger på kr. 26,30 og BWE på kr. 23,70. Her har noen definitivt bommet temmelig grovt.

Mye som kan tyde på en hyggelig dag i morgen. Brent = 88,5$
bmw5
19.01.2022 kl 09:32 5457

Med en oljepris på over 85 kr vil pen tjene formidabelt med kr. Pen kan stige til 30 kr pr aksje med et utbytte på ca 1 kr pr Q vil det for aksjonærene bli en eventyrlig fortjeneste. Aksjer som gir vekst samt utbytte er en fin kombinasjon.

Jeg skrev i går at PEN ikke hadde hatt så høy sluttkurs siden oktober 2014.

Og Brent har ikke vært så høy som nå — siden oktober 2014…..

I 2014 var dollarkursen på ca 6-7,5 NOK.

Hvilken betydning har egentlig kursen i USD mot NOK for PEN og oss aksjonærer? Både inntekter og utgifter er vel i dollar.

Noen som kan utbrodere litt om det?
512tr
19.01.2022 kl 13:27 5146

Så lenge PEN aksjen handles i norske kroner har USD vs NOK betydning.
Feks. hvis krona taper seg 10% mot USD skal PEN kursen opp tilsvarende for å beholde samme prising, siden PEN har alle inntekter/utgifter og regnskapsføring i USD.
512tr
19.01.2022 kl 15:31 5011

I går reduserte Voleon shorten fra 0,77% til 0,58%😊

Ca 1 milj aksjer igjen da. Men er det mulig å skjønne hvor mange av de som voleon har satt i spill/brukt?

Ellers så stusser skribenter over at børsene spekulerer i oljepris fall.
https://e24.no/boers-og-finans/i/wO5n74/det-virker-som-om-aksjemarkedet-tror-paa-oljeprisfall
Hvis de mener det så vil voleon shorten virke mindre merkelig. Men nå er det så mange som mener at den skal opp. Spørsmålet er vel hvis alle andre papirer skal ned så vil vel det meste gå ned på børsen. Men at likvide oljeselskaper som kan sitte rolig og betale utbytter skulle være feil å satse på er uforståelig.

En annen ting jeg stusser over er at jeg ser ikke noen som snakker om PEN på XI trading gaten. Når jeg spør om noen har Pen så kommer ikke noe svar. Pen tråden er det null aktivitet på. Det er vel ikke så ille at medlemmene på XI skammer seg over å sitte med pen? Aker BP er det noen som nevner, men merkelig lite i en så pass stor community. Ja, ja, ja.
Redigert 19.01.2022 kl 16:41 Du må logge inn for å svare

Det er vel ikke slik at skribenter stusser over mulig oljeprisfall. Det han skriver er at prisøkningen på oljeaksjer er mindre enn det en skulle forvente ut fra økt oljepris og gode kvartalstall. Underforstått oljeaksjene er ikke høyt priset

Ja, man kan undres hvorfor oljeaksjene basert på oljeprisen ikke har steget enda mer. Er dog sikker på at svaret ligger i overgang til fornybart og andre vekstaksjer. Både når det gjelder fond som ikke vil spekulere i olje, men nok også at mange private investorer ikke har trua på segmentet lengre. Børs dreier seg mye om psykologi enten vi liker det eller ikke. Samtidig gjelder « money talks» så det kan snu.
Paypal
19.01.2022 kl 17:21 4855

Mht. XI-tråden er jeg enig med deg. Fulgte denne en stund, men fant den etter hvert helt uinteressant. Pen ble der en stund karakterisert som "aksjen fra helvete" samtidig som enkeltaksjer som endte som luftslott ble hausset voldsomt. Ellers bærer diskusjonen der preg av svært mye annet enn aksjer.

Mht. "aksjemarkedet tror på børsfall" er det nok senvirkninger av antagonismen til olje fra 2020 som fortsatt råder. Tror Voleon har innsett realitetene.

Ja det er nok shame som gjør at det ikke er så mange som hiver seg på oljen. Vi skal jo huske på at prisingen ikke kun er av fundamentale forhold, men og det at likviditet trekker til seg enda mere penger uten at de som slenger seg på bryr seg om det er hold. Bare så lenge alle går i samme retning så kjøpes og selges det til en hver pris.

Som ganske vanlig økte oljeprisen etter børslukk på OSE. Litt irriterende, men penger renner uansett inn. Bare OPEX på Tortue har skikket seg må så. Stor forskjell i inntjening med 20 istedenfor 36 dollar OPEX pr. fat. Tipper den har ligget på ca 30 som snitt i Q4 og ca 25 nå.
NOELLE
19.01.2022 kl 18:33 4686

Voleon får kommet seg altfor billig utav shorten.

Har i dag redusert shorten fra 0,77% til 0,58%
Ruter8
20.01.2022 kl 08:50 4203

Har en varsling på "Panoro" fra Africa Intelligence. Fikk denne just nu. Har ellers ikke abo slik at jeg får lest artikkelen.

Eco Atlantic brings much-needed cash into block 2B
READ THIS ARTICLE IN OUR RUNNING STORY “SOUTHERN AFRICA PROGRESSES TOWARDS THE START OF GAS PRODUCTION”
The partners in the block, at which drilling is scheduled for the end of 2022, are relieved at the arrival of the new operator after doubts as to the financial capacity of its predecessor, Azinam. [...] (431 words)
Issue dated 20/01/2022 Reading time 2 minutes
bmw5
20.01.2022 kl 09:58 4099

Voleon har nå redusert shorten til 0.58 % med en Start date syock pris på 26.30

Så langt har de tapt 9 mill NOK på sin shortkarriere i PEN som startet 31 mai 2021.

Ikke abonnement her heller, men det du skriver sier en del. Det virker som at det har vært tvil om den forrige operatører, Azinan har tilstrekkelig økonomiske muskler. Det forbauser meg siden de hadde en styrtrik onkel, men selvsagt mulig det er riktig. At Eco Atlantic har kjøpt dem opp vet vi jo allerede (kun MoU riktignok). Håper også de kan sette litt fart på å få hyret inn en rigg. Det jeg derimot ikke håper er forsinkelser knyttet til avtalen mellom Azinam og Eco Atlantic. Hvis noe skal myndighetsgodkjennes så vet vi jo hva det kan bety. Det er et krav at brønnen skal bores senest november for ikke å miste lisensen, men vi får tro at vi får en forlengelse hvis det skulle komme så langt.

Kan man trygt si. Ser ut som at de har et netto tap pr. nå på ca. 7,5 mill. Det er jo helt spinnvilt. Å vedde mot trenden med stigende oljepriser på denne måten burde jo føre til at hele staben får fyken. Nå er det vel begrenset hvor lenge de får holde på med slike tall.

Veldig gledelig at det ser ut til at funding er sikret for Sør-Afrika brønnen. Det er en trigger i seg selv. Det samme er update som sannsynligvis kommer om en uke eller to. Her forventer jeg å høre om både OPEX på Dussafu og flow etter optimalisering for det må da være klart nå. Hadde også vært fint å høre om brønn to på EG. Tunisia går vel som vanlig med +/- 5000 fat pr. dag hvor PEN får sine vante andel.

Nesten uansett hvordan det går er det sinnsykt hvor mye penger de tjener nå. Samtidig må vi huske på at snittprisen for Dussafu i Q4 vel var på 70 dollar etter hedging så viktig at vi ikke spenner buen for høyt.

Tviler på om vi får vite noe om brønn 2 i EG. Trident holder tydeligvis kortene til brystet. De melder nok når den tredje brønnen er ferdig tipper jeg. Den første brønnen var tydeligvis kjempebra, men det var opplysninger Panoro hadde fått gjennom Kosmos. De har forøvrig samme eierandel som Trident. Kosmos uttalte seg om brønn 1 ved Q3 så kanskje vi får noe mer ved deres Q4 presentasjon. Dato for den ser ikke ut til å være gitt, men i fjor var det 22. februar.

Da burde muligens den siste brønnen også være ferdig. Den var jo påbegynt før riggen ble flyttet for å plugge en annen brønn i EG. Skulle ikke tro at det vil ta særlig lang tid.

EDIT. Ikke dekning der riggen er på AIS, men de som har satelittdekning kan jo finne den. Det er Sapphire Driller som benyttes.
Redigert 20.01.2022 kl 10:34 Du må logge inn for å svare

Har tidligere brukt noen timer på å finne Sapphre driller men den er ikke tilgjengelig på satelitt via MT.

Ikke der heller? Kanskje den bør døpes om til «den flyvende holender»

Aksjen fortsetter å vise styrke. 3,49 % opp på en dag med svakt synkende oljepris er bra.

Igjen ruser olja, mens OSE er stengt. Og det på tross av at oljelagrene steg - https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/01/20/7805896/oljelagrene-steg?internal_source=sistenytt

Riktignok bare +1,4 i forhold til konsensus, men litt rart at olja har tatt på piggskoa nå. Er det frykten for krig som ligger og lurer. Over 89 dollar.

Ja ja, opplever faktisk at vi har fått greit betalt i det siste når børsen åpner etter at olja har rast fra seg kvelden i forveien. Satser på at det skjer igjen i morgen. Passerer olja 90 dollar, mener jeg at vi etter hvert bør kunne lukte på kurs 30 kroner.
Redigert 20.01.2022 kl 17:33 Du må logge inn for å svare

Bra i dag i hvert fall. Var det egentlig noen oljeaksjer som steg mer enn PEN? Ikke blant de jeg følger og heller ikke Equinor eller AkerBp greide å slå oss. Kan se ut som vi har etablert oss på 26-tallet nå, men det er vel farlig å si det høyt.

Tidligere var det « alltid» tilbake til 16 tallet.

Jeg var med da aksjen « alltid» falt tilbake til 3,60

Det virkes som om « alltid» max 25.- er passert.

Kanskje vi om ikke så lenge begynner å bli misfornøyd med « alltid» tilbake til 30.

Ser ut som vi potenielt kan få en rød start på morgendagen.

Ikke lenge siden (etter q3) vi ble fortalt av rischioso at vi skulle under 15 kr. Det var i hvert fall skivebom. Liker veldig godt stigningen vi har hatt lenge nå. To skritt fram og et tilbake. Blir stigning av slik uten at det tas ubegrunnede jafs som gjerne fører til en like stor nedgang etterpå. Jafset får vente fram til eventuelle funn på Dussafu og ikke minst i Sør-Afrika. Jeg tar selvkritikk på at jeg sa ifjor at H2 blir veldig spennende. Det ble det ikke. Prøver meg likevel også i år. I H2 skal det etter planen bores Gazania-1 og minst en letebrønn på Dussafu. Jeg har lenge trodd at det kom til å bli Hibiscus South, men det gjør jeg ikke lengre. Tror nå det blir Bourbon (prospekt B). Og ikke å forglemme first oil på Hibiscus/Ruche som er guidet til slutten av halvåret.
Redigert 20.01.2022 kl 22:48 Du må logge inn for å svare

Etter børsfall i NY og i østen åpnes ofte Ose i minus. Utover dagen virker det som om aksjer omplasseres fra usikre til mer sikre aksjer med inntjening. Med oljepris omkring 87 usd, bør PEN klare seg bra utover dagen. Ingenting skulle tilsi stor nedgang.