PEN - 2022


"Vi trenger mer oljeleting | Finansavisen" https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/12/30/7795454/vi-trenger-mer-oljeleting

Lover godt for oss PEN/BWE-aksjonærer i årene fremover.... 💰📈🤔
NOELLE
21.01.2022 kl 07:31 5766

85-88, olja er uansett skyhöy, shortinndekning er i gang, husene er på kjöp, og man har snart kvartalrapport. PEN er ikke bare best på mellom og lang sikt men også kortsiktig. Verdiaksjer som spruter penger er virkelig i stötet nå blant investorer verden over.
NOELLE
21.01.2022 kl 08:31 5720

Olja i pluss, og US futures opp. Ser bra ut dette.

Marketmaker prøver seg på 27. Litt pussig når forhandelen spår ose ned med 1,5%, at PEN muligens ikke blir med ned. Men slik er det blitt nå siden tyngdepunktet ikke er oljeaksjer på OSE. Gass har ført til at oljeaksjer blir alt færre.

Håper Voleon er eneste selger i dag så de får betale dyrt for å kjøpe tilbake aksjene når kursen går opp
512tr
21.01.2022 kl 10:26 5525

Skal ikke se bort for at Voleon begynner å øke shorten igjen, den var uforandret på onsdag😊
NOELLE
21.01.2022 kl 11:50 5439

Super anledning til å hamstre mer
polion
21.01.2022 kl 12:09 5398

Kjempedårlig anledning hvis aksjen skal videre ned.

Has AJE sale been cancelled or why particularly PEN and PNOR been crashing?

Voleon benytter anledningen, men det er flere mindre og mellomstore aksjer som dipper stort. Det er kun BP og Equinor som klarer tradera grep. Jeg tenker at vi nærmer oss 26 i løpet av dagen.

Pen leder an ved oppgang, men så leder de sannelig an også når det er nedgang. På vinnerlisten i går og touchet innom taperlisten i dag.

Skjønner ikke helt at vi skal trykkes ned hele 5%. Oljeprisen er kun ned ca. en dollar fra børsslutt i går så det kan ikke være grunnen. Voleon har kanskje lagt inn et kjemperykk og selger det remmer og tøy kan holde. I tillegg er det sikkert noe gevinstsikring.

Ja ja - såpass positivt sentiment rundt oljeaksjer og oljepris for tiden til at vi skal opp igjen. Bare et spørsmål om tid. Tipper vi er godt over 26 igjen neste uke, kanskje også 27.
solb
21.01.2022 kl 13:21 5235

Voleon har hatt mange svake resultat og ønsker selvfølgelig å kverke kursen når anledningen byr seg.

Ja. Det er det jeg har hevdet mange ganger jeg også. Følger oljeprisens bevegelser ganger med tre. Selvsagt ikke slavisk, men ganske ofte. Hvorfor det er sånn har jeg aldri forstått og heller ikke nå. Petronor har fulgt oljeprisen i liten grad og kursen bærer preg av det. At begge faller en del i dag skyldes neppe Aje. Den regner med 98 % sannsynlighet vil gå i boks.
Paypal
21.01.2022 kl 13:35 5200

Minner om at kursen har gått opp fra 19 den 20 desember. Det blir vel godt over 30 % økning.

Jeg har litt problemer med å se for meg at Voleon handler i forsøk på å påvirke prisen. Jeg antar de tar sin short og håper på fall. På lik linje med oss som kjøper i håp om oppgang. Det er særs sjeldent jeg handler kun for å presse prisen opp eller ned.
Jeg har på ingen måte tilsvarende økonomiske muskler som Voleon men har en følelse at de tar sine valg uten å presse prisen. Har mer tro på at vi andre aksjonærer blir psykisk påvirket av shortposisjonen og dermed gjør mindre smarte valg. Dagens omsetning er større enn Voleons shortposisjon. Mao så blir det kostbart for dem å prøve å presse prisen.

Dagens nedtur kommer av litt synkende oljepris og gevinstsikring etter en lang og heftig oppgang. Helt naturlig.

Jeg er muligens naiv men det er min tro.

Personlig har jeg benyttet dippen til et mindre påfyll. Så langt ikke noe smart valg da det gikk på bekostning av aksjer i MPCC.

Sagt det hele tiden jeg. Det finnes ikke korrelasjon mellom shortingen til Voleon og kursutviklingen.Hsr det gått i noen retning er det kursoppgang.

Så vil vel noen si at vi ville hatt en kraftigere oppgang uten de. Ingenting tyder på det. Selskapet har siste kvartaler ikke levert spesielt bra. Heller motsatt vil jeg si. Det betyr imidlertid ikke at det er gjort en dårlig jobb. Vi har ganske små eiendeler på våre assets og begrenset innflytelse. Når var egentlig siste positive melding? Begynner vel å bli lenge siden? Derimot har det vært en god del negativt i perioden. Inkludert venting, og på den bakgrunn er jeg faktisk svært fornøyd med dagens kurs. Vi kan vel si at vi har fått god hjelp av oljeprisen. Måtte det fortsette!

Nå er jo brent i plus, mens PEN er nesten 5% ned. Det ser vi ikke ofte, men muligens det var flere som har 25 som kursmål og vil ut. Uansett så vil vi lande dagen nærmere 26 enn 25

Nå faktisk ned 5,3 %. Ikke bra, men vi får jo ikke gjort noe med det. Det går opp og ned. Det kan også være så enkelt at en større aksjonær har bestemt seg for å gevinstsikre og derfor selger.

Håper de begynner igjen så vi får opp kursen.

Bare tulla. 😉

512tr
21.01.2022 kl 15:54 4943

He,he...de kan jo ha satt en ny short i dag😊
512tr
21.01.2022 kl 16:05 4922

Er det ingen som kan gi denne oljeprisen litt Valium slik at holder seg i ro🙃

Valium eller Voleon?

Nei, men kanskje aksjonærene bør ta det. Greit at oljeaksjer er avhengig av oljeprisen, men om Brent fyker opp og ned 5-10 % burde være ganske likegyldig. Inntjeningen er jo formidabel uansett og man burde ikke la seg stresse av det.
Redigert 21.01.2022 kl 16:11 Du må logge inn for å svare

Jeg tror det er bare å vente til mandagen. Det ble ikke som jeg trodde med oppgang i slutet av dagen. Men då visste jeg ikke at voleon var ute. Hvis noen vil ta gevinst så kan det fortsette på mandag og.

Opplever det komfertabelt å gå inn i helgen med en oljepris 87.5+ USD.
Slik jeg har forstått er oljeprisen omkring lifting avgjørende for selskapets inntekter. Dersom oljeprisen holder seg over 80 USD på det jevne, tror jeg Q rapportene framover blir meget hyggelig lesning for oss som samler på PEN aksjer.

Ja, og det som forbauser meg er at en aksjonær går ut i dag som er et dårlig valg siden børsene går nedover. Men vi har jo i mange tilfelle sett at flere velger en strategi om å selge på et spesielt dato uansett hvordan handlene oppfører seg. De har bare bestemt at de skal ut. Jeg tror at pen stiger kraftig på mandag.

Det ville blitt kjedelig om kursen sto pal og bare gikk opp og ned i rykk på nyheter. Ser frem til guidingen videre når Q4 legges frem.

Har i det siste også blitt aksjonær BWE med et brukbart snitt så håper de har fått orden på trykket!

Brent opp men Pen ned usedvanlig mye. Tja, slik blir det når noen større aksjonærer velger å gå ut når børsen er ned mye. Dow Jones er ikke ned så mye. Muligens mandag vil bli en rekyl for både olje og PEN. Det var lite i dag som tilsier at Pen skulle falle 6,5%. Den vil fyke rett opp på mandag tenker jeg. Det var hovedindeksen som trakk ned mange papirer generelt.

Nei, det er ikke oljepris rumdt lifting som er avgjørende. De har vært ganske tydelige på kvartalsfremleggelsene at de har prisavtaler som baserer seg på månedens snittkurs ved lifting som gjelder. Nåværende priser bil først gjelde til neste lifting, men når det er sagt så vil kontinuerlig høy pris være gull uansett hvordan avtalen er.

Torsdag slapp oljeselskapet Okea nøkkeltall for fjerde kvartal, i forkant av kvartalsrapporten som kommer 11. februar.

Regner med at PEN gjør det samme snart. I kommende uke? Børsklima endres fort, nå endres fokuset i retning av selskapenes reelle inntjening og overskudd. Ikke basert på oppblåste kalkyler på 20 ganger omsetning. Denne endring er kursnedgangen i autostore et eksempel på.
Redigert 22.01.2022 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
RaLu
22.01.2022 kl 10:26 4276

De har begge deler sa de. Noen snittpris-avtaler og noen spot-avtaler.

Bare for å korrigere litt. Det du skriver gjelder Dussafu. I Ekvatorial Guinea og Tunisia er det prisen rundt eller ved lifting som gjelder.

Leser på loggen her men klarer ikke å få tak i følgende for PEN

Hvor mye antas det at de produserte ca. i Q4/21 pr. dag (som tilfaller PEN sine aksjonærer)
Hva er prognosen for året 2022

dvs site tilgjengelige tall

Fra melding 21.12.21:

Selskapet har hittil i fjerde kvartal hatt en produksjon på 925.000 fat på en gjennomsnittlig realisert pris på om lag 74,5 dollar pr fat.
Panoro vil videre løfte om lag 125.000 fat olje i Gabon, som er ventet konkludert før årsslutt. Samlet sett vil totale løft i fjerde kvartal utgjøre om lag 40 prosent av totalen for 2021, opplyses det
Galv
23.01.2022 kl 22:04 3609

Noen som ønsker å selge pen aksjer i 2022.
Vil minne trofaste pen aksjonærer les dere opp.
Vi har Sør-Afrika B2 som kan gi pen over 100 mil boe reserver
Det er i Gabon rykter- har lest men finner ikke igjen. Men prospect B skal borres denne kan gi pen 50 mill i ekstra reserver. 2022 blir årets for pen.
Se siste side om den skjulte skatt A og B
https://www.panoroenergy.com/wp-content/uploads/2018/01/Dussafu-development-summary-January-2018.pdf

Her er du ikke oppdatert. Det stemrmer at Panoro da hadde disse enorme anslagene på de to prospektene, men da BWE kom inn ble disse anslagene redusert kraftig. Slik det er nå er estimatene for prospektive ressurser som under, og det er vel og merke gross tall. Net for PEN er mye lavere da de kun har 17,5 % eierandel.

Prospekt A: 39 mmboe
Prospekt B: 50 mmboe

Se side 11 her:

https://www.bwenergy.no/docs/default-source/reports-and-presentations/2020-q1-presentation-(1).pdf?sfvrsn=ab8254cf_2


Det var stor skuffelse for meg da de ble så kraftig nedskrevet, men det er så lenge siden at jeg har kommet over det.
Redigert 23.01.2022 kl 22:44 Du må logge inn for å svare

Anslagene må en ta med en stor klype salt. Panoro har i en tidligere presentasjon påpekt at nabofeltet Etame opprinnelig ble vurdert til ca 20 ?mill fat produserbar olje, der er det produsert over 100 mill fat, og det forventes totalt å produsere 150 mill fat.

Jfr. Presentasjon januar 2019 s. 9