PEN - 2022


"Vi trenger mer oljeleting | Finansavisen" https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/12/30/7795454/vi-trenger-mer-oljeleting

Lover godt for oss PEN/BWE-aksjonærer i årene fremover.... 💰📈🤔
polion
24.01.2022 kl 19:54 3548

Dette burde ikke være veldig vanskelig: Nå var det faktisk nettopp det faglige jeg tok tak i. Noens historie i PEN, er nemlig faglig dårlig, samt at det ble slått fast ting som det ikke var dekning for (det over aldri så lang tid). Og det var akkurat derfor jeg mente det er grenser for hvor «faglig-offensiv» man i ettertid kan tillate seg å være. Krangling? Nei slett ikke, bare et dokumentert fakta fra min side. Selvsagt gir dette deg ingenting, sannsynligvis like lite som dine (og noen andres) gjentagende spekulasjoner gir meg (og visse andre). «Polemikk og stigmatisering»? Jau, jau, forstår meget vel at nevnte både kan være noe sårt og opprivende.

Du anmoder meg videre å spekulere omkring følgende:
Capex? Vi er vel alle enig om at på Dussafu så har denne vært altfor høy, kanskje det bedrer seg noe i Q4. I Tunisia ligger vi derimot noenlunde innafor – ellers så vet jeg like lite som deg.
Gjeld? Nå er ikke PEN det mest gjeldstunge selskapet, så vi vet omtrent hva som kommer – utover dette vet jeg like lite som deg.
Vurdering av Q4? Produksjonstallene er allerede sluppet – ellers så vet jeg like lite som deg. Her har man faktisk også muligheten til å vente på Q4-fremleggelsen, ser slett ikke bort fra at den kan gi oss noen svar (i alle fall ikke unormalt å få faktanyttig info ved sånne anledninger).

polion skriver:

"Capex? Vi er vel alle enig om at på Dussafu så har denne vært altfor høy, kanskje det bedrer seg noe i Q4. I Tunisia ligger vi derimot noenlunde innafor – ellers så vet jeg like lite som deg."

Her legger tydeligvis polion for dage n at han ikke evner å skille mellom opex og capex.

Jeg har sagt det tidligere polion: Hold deg kun til polemikken, det vettalause.

Nå velger jeg å tro at polion kan skille mellom opex og capex, men det er ikke det han skriver. Vi kan alle feile.
Redigert 24.01.2022 kl 21:51 Du må logge inn for å svare

US i +. Betyr det at vi får en pust i bakken i morgen mon tro?
polion
24.01.2022 kl 22:41 3471

Takker for tilbakemeldingen, kanskje jeg var litt for kjapp i vendingen? Siden jeg har kommet i skade for å komme med en form for vranglære, legger jeg meg selvsagt paddeflat. Selv om jeg dog poengterte at jeg bedrev «spekulasjoner», så var det følgelig veldig greit at du kunne korrigere opp umiddelbart.

Siden du nå ser ut til å ha tatt meg noe så ettertrykkelig på opex/capex, vil jeg tro at saken; «fundingproblem/lånefinansieringsnekt/historisk tulle-faglig faktaoppsummering fra 2020», må skrinlegges og at du følgelig kan og bør tillate deg å være like offensiv, om ikke enda mer offensiv. Vil tro at de som har fulgt med på PEN-forumet siden 2020 mener at stillingen nå er: gunnarius 1 og polion 0.

PS. Føler det for tiden kunne vært adskillig mer BWE-skriverier her på PEN-trådene, det ville vært meget matnyttig info for alle oss PEN-nere.

polion, du klarer å provosere meg og jeg vet du tåler litt sarkasme tilbake.

Nei, her er det ikke noen poeng score. Du har faktisk helt rett i at PEN reiste seg og ble til et godt oljeselskap. Her er det jeg som feiltolket den gang. Det ser man også på den måten jeg nå behandler og omtaler PEN.

Ironi kan brukes til så mangt og jeg tar vel imot slikt fra alle, men helst ikke rene personangrep. Bare fortsett med ironi og harselering, det tåler man fremdeles godt.

Dette sagt, enkelte debattanter har mer matnyttig å bringe til torgs enn andre. Og på den måten blir mer leseverdig. Slik er det nok på alle trådene her på forumet.

Som ett konkret eksempel på dette kan nevnes Spitzer. Eller alias Swinson, som det heter på folkemunne. Så heng med videre Spitzer - du er gullgod.

Tror på en korreksjon opp i morgen. Dog ikke tilbake der vi var.
polion
25.01.2022 kl 00:11 3348

Altså ingen særlige sure miner, det står det virkelig raspatex (opex) av. Ellers så skulle det vel tatt seg ut hvis jeg gikk til noen form for personangrep mot en gammel hedersmann som gunnarius. Denne garva karen må dog tåle litt historikk selv om denne nødvendigvis ikke alltid går 100% i favør av vedkommende.

Som plaster på såret, kan jeg her og nu love at PEN i morgen vil få en oppgang på 6,12% (pluss/minus 0,08%). Bommer jeg her, tar jeg enhver kritikk som fortjent.
bmw5
25.01.2022 kl 10:23 3133

Ja nå trenger vi noen gode nyheter så er aksjen tilbake på over 26 kr igjen. Aje signeringen, 3dje brønn i produksjon i EG samt signering av borekontrakt for 2B.

Vi skal vel først og fremst få tilbake kursen der den var. Både BWE og PEN fikk jo mest juling til å være verdiaksjer. Det kreves flere prosenter opp enn ned for å komme i vater. Vi mista 2 kr bare i går, og det er mye. 1 kr opp nå tilsv. 4 %. Så 85 bare for å hente inn det gårsdagens selgere resulterte i. Flere andre aksjer er jo nærmest tilbake med dagens rekyl. PEN kommer , men bedre å gjenvinne kursen før vi bruker triggere. Jeg ønsker først at forholdet mellom Pen og brent gjenopptas. Fredag gikk brent opp 2USD mens Pen droppet i kr.
Er det noen som kan sammenligne PEN Jan -20 med kurs 25 og dagens PEN i reell verdi?
Redigert 25.01.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare

Jeg ser i dagens handel gjentagende at det prøves å presse opp kurs for å selge, men at når noen kjøper flere 1000 aksjer så legges flere småsalg kursen nedover igjen. Det er bestandig noen større som vil ha mange aksjer billig gjennom å kjøre kursen nedover flere ganger, men ikke har særlig lyst å bruke for mange aksjer for det. 4 milj nok en slik dag er lommerusk i volum, så det funker greit for de som ønsker flere aksjer det.

Jeg reflekterer over disse kriseparameterne.
Russland-Ukraina står nesten ikke noe å lese i nettaviser innen økonomi og de store dagligavisene.
Renten i USA, betyr ikke all verden for PEN.
Covid blir den nye influensaen.
Det som betyr mest er at så mange har valgt å spekulere i tech og ESG at de trekker ned aksjer som egentlig får fordeler av høy energiprising

US så noen analytiker som at nedgangen hadde vært ferdig hvis også de hadd vært ned like mye i går. Derfor var det stor sjanse for at de skulle fortsette fallet i dag. Det ser ikke slik ut. eller det ser slik ut fra begynnelsen, gårsdagen hadde samme utvikling
Så da vil usikkerheten fortsette til over i morgen etter rentebeslutning.
Pen med omsetning på 7,5 milj er stusselig med tanke på de siste ukene. Det preger også kursen. Ingen som ønsker seg inn, men kan ligge på fallende ASK og få aksjer allikevel. Så hvem må kaste første stein før det tar av?
Redigert 25.01.2022 kl 15:37 Du må logge inn for å svare

Vil minne om følgende:

Oljepris 85 USD bør gi PEN kurs 25

Nå er oljeprisen 88.2 USD.

Bare nevner det i tilfelle noen ikke har fulgt med i timen

Dette forundrer litt hver dag: oljeprisen beskrives, og vises med rød pil at oljeprisen går ned. Samtidig er oljeprisen steget i forhold til prisen ved børsens stengetid i går.
Jfr. Dagens F.A:

Oljeprisen svekkes onsdag morgen og brent-oljen er ned 0,2 prosent til 87,88 dollar fatet. WTI-oljen synker 0,54 prosent til 85,14 dollar fatet.
Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 87,16 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag.
Redigert 26.01.2022 kl 07:02 Du må logge inn for å svare

Ja, som forskjell til referens med aksjer som cashier inn prisstigningen både realisert og urealisert hver dag, så er oljen en verdifaktor for selskapene slik pen. Men hvis du tråder i olje direkte så blir det logisk. Rent psykologisk så er det lett å tenke at alle har glemt gårsdagen og starter utfra dagens news. Bra at de sier hvor oljen endte dagen før.

Irriterer meg noe voldsomt at når man åpner ordreboka på OSE så er idag og noen som tidlig legger inn typ 11 aksjer på 23,20 på salg. Det er ikke det at noen marketmaker prøver seg, men at det ikke legges inn noe kjøpsorder som korresponderer med oppgang i brent og slik idag med tall fra bwe(pen)
Redigert 26.01.2022 kl 09:00 Du må logge inn for å svare
McSlu1
26.01.2022 kl 08:50 2179

Rolig nå karer.
Vi er på vei mot det beste kvartalet i PENs historie. Overskriften i FA kommer til å bli panegyrisk, og kursen vil stige betraktelig. Oljeprisen er vedvarende høy, og PEN pumper opp det de er kar om. Så det ordner seg dette 👍

Synd bare at, hvis dette er triggere for de første månedene, at vi klarer neppe å reparere sell outen grunnet nervositet I andre sektorer med over 3 kr i det første
Redigert 26.01.2022 kl 08:59 Du må logge inn for å svare

Salgsaksjer på 15-2000 st i ordreboka som ligger, flyttes hele tiden hvis kjøperne tør å plukke. Det at spreaden er for stor er kimen til at det gåt tregt med oppgangen.
NOELLE
26.01.2022 kl 09:25 2084

Stigende produksjons melding, olja suser opp..Burde värt over 25 igjen for lengst. Rebound i USA ser man på futures. Vel burde ta ut 25 innen helga.

Nå har bwe hentet inn det tapte fra fredagen i forrige uke. Pen mangler fortsatt 2,50. og ikke bare det, vi har også mistet flere som handler. Volum er ned betraktelig.
Det spørs om PEN kommer til å presentere sin del av Dussafu-produksjonen. Det er ikke alle som kobler de 2 selskapene sammen i det feltet.

Det var lenge siden vi hadde kun omsetning på 2 milj etter 45 min.
Redigert 26.01.2022 kl 09:45 Du må logge inn for å svare

Regner med at PEN kommer med en oppdatering, som BWE, i løpet av dagen eller morgendagen
512tr
26.01.2022 kl 10:09 2012

40something, du må ikke være så negativ, prøv heller å utnytte disse svingningene i kursen😊

Jeg er bare irritert over dippen som ble satt i gang av de overprisede papirene. Det er alt for mye penger inne i den delen av aksjemarkedet.
Jeg så den ikke komme i olje som er det siste holdbare p t, og var fullinvestert. Derfor har jeg ikke hatt noe å leke med. Jeg tør ikke å selge og kjøpe intradag. Jeg vektet ned til litt over 25 og trodde det var en god handel. Hadde jeg sittet å spekulert i andre sektorer, så hadde jeg solgt alt av de med engang.
Jeg er positiv til Pen og Brent, men negativ til at det er så mange som fortsatt driver i papirer der det ikke tjenes penger.
Det er sikkert mange som solgte i PEN å prøver seg på tech esg bare for at disse har dippet 35-40% og sannsynlig burde få en rekyl.
De kunne jo heller kjøpt tilbake i substansielle papirer som PEN og BWE 😎
Skriveriet er kun terapi, men jeg ser også at når det er litt tørke i skriveriene hos andre så virker mine innlegg som evig tåke i mars.

Børs er en merkelig saueflokk. Plutselig er alt opp igjen uten noen forklaring i finansmedia. Det er slett ikke bare oljeaksjene som stiger. Finanskrisen light. Da var det enda mye større svinger med bevegelser i hovedindeksen opptil 20 %.

Ja-ja. Da fikk vi oppdatering på Dussafu gjennom BWE. Den stiger 10 % og PEN følger pent med. Hvorfor forstår jeg egentlig ikke. Produksjonen skuffet meg litt, men de to siste brønnene var vel ikke koblet til i hele kvartalet. Q1 blir dårlig grunnet nedstenging av Adolo, men det er bare å bukke og neie for oppgangen. Den siste løftingen fra Adolo skjedde så nærme nyttår at betalingen skjer først i Q1. Det er helt greit. Det kommer vel temmelig fort må en oppdatering også fra Panoro selv om vi fikk en rett før jul.

Det er godt å se kursen stiger bra igjen, men det er likevel et godt stykke der vi toppet på torsdag. Da var kursen 26,40 ved børslukk. Oljeprisen var omtrent som nå.

Måtte dette vare ut dagen! Rentemøtet i FED kommer i kveld. Det blir jo spennende.
Redigert 26.01.2022 kl 11:08 Du må logge inn for å svare

Ja børs er merkelig. Ser man på flyr og Nas så har de nesten ikke reagert på uroen fra fredag. Og at Nas går opp 10% med oppgangen i Brent er tonedøvt. Drives flyene av luft eller? Men flere av selskapene på børs har samme mekanisme som engelske fotballag. En gang supporter er med i vått og tørt.
512tr
26.01.2022 kl 13:30 1742

Enig med deg.... gammelt jungelord "Jo høyere de Flyr jo hardere krasjer de"......... bare å holde seg langt vekk når de styrter😊

ja, jeg ser heller ikke at noen flyselskap har tørt å hedge drivstoff, siden de ikke har visst hvordan og når markedet ville komme seg.

Brent er vel ATH med 89,78 ?
Hvorfor det er byttet aksjer for bare 11 milj i Pen er utrolig merkelig når det mer enn noensinne er energiaksjer man skal investere i. Selve oppgangen i Pen er ikke noe dårlig, men man velger heller Equinor som er ganske dyr nå som en av de store men med mindre profitt. Og andre usikre m t p inntjening.
Redigert 26.01.2022 kl 15:12 Du må logge inn for å svare
NOELLE
26.01.2022 kl 15:35 1579

PEN burde stå i 28-29 kroner, men oljepris betyr visst ikke noe ei heller prod ökning sykt men sant
NOELLE
26.01.2022 kl 15:35 1593

PEN burde stå i 28-29 kroner, men oljepris betyr visst ikke noe ei heller prod ökning sykt men sant
NOELLE
26.01.2022 kl 15:35 1590

PEN burde stå i 28-29 kroner, men oljepris betyr visst ikke noe ei heller prod ökning sykt men sant
512tr
26.01.2022 kl 15:49 1575

Brent er vel langt unna ATH, i perioden 2007-2015 var oljeprisen tidvis mye høyere, var vel oppe i $140 sommeren 2008😊

Stemmer det. Jeg hadde glemt og ser kun de siste 5 årene.
512tr
26.01.2022 kl 16:04 1545

Det eneste som ATH er norske bensinpriser, men de har svært lite med oljeprisen å gjøre😉
512tr
26.01.2022 kl 16:15 1540

Mot $, £ og € er NOK en jalla valuta så det har lite å si, i Tyrkia var oljeprisen ATH ved $40 i Tyrkisk lira😊

I dag tror jeg at jeg forstår
Hva Jonas Gard Støre har ment
I utsagnet om at det nå er vanlige folk sin tur.
Porteføljen ga i dag et fint løft for oss vanlige folk.