PEN - 2022

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
23.06.2022 kl 18:45
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

"Vi trenger mer oljeleting | Finansavisen" https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/12/30/7795454/vi-trenger-mer-oljeleting

Lover godt for oss PEN/BWE-aksjonærer i årene fremover.... 💰📈🤔

Det vil jeg se før jeg tror det. Det vil sette spesielt Tyskland i en svært vanskelig situasjon.

Ellers er vi såvidt i grønt i dag også. Hvis det holder seg blir det for 6. børsdag på rad. Det går ikke med stormskritt, men hva gjør vel det så lenge det går oppover?

100% sanksjon på olje kan nok bli vanskelig men det kan være mulighet for å redusere med f.eks 30%.
SL
06.04.2022 kl 20:51 2471

Blir nok fort en rød dag imorra også med oljeprisen på vei ned 🤢

I det siste så ser jeg en tendens i at ikke PEN går autopilot etter Brent. Vi har en del triggere i nærmeste tid som også gjør at investorer sitter på gjerdet. Sedvanlig intradags algo på 1 kr opp/ned varierer ,mye langsommere etter at vi kan legge ordre med 2 øres intervaller.
Oljen er kunstig ned etter at man har hivet ut oljereserver for å tvinge prisen ned. Det ser mange som at oppgangen i oljen kommer å gå kjappere opp igjen. Reservene i olje lager strekker kun til midlertidig. Ja, brent ned, men oljeaksjer trenger nødvendigvis ikke å da den dippen.
Mitt tips er at PEN-kursen vil holde seg ganske horisontalt inntil vi får triggere ut i markedet. Først er vel aksjer fra pnor.
NOELLE
07.04.2022 kl 04:53 2249

PEN selger ikke kontinuerlig, derfor må man se på realisert oljepris, og fremtidig pris. SIste lasting nå gikk vel godt over 110 USD? :)) Ikke dumt det..og olja skal nok høyere utover året, nå venter på driving season start i US feks...


Investering i PEN må basere seg på forventet oljepris 80 USD, alt over er ren bonus.
Funn i Gabon 2022, økt produksjon i E.G, mulig funn i sørafrika før jul og melding om utbytte i H2 er mer enn god nok begrunnelse for å kjøpe aksjen på 35.-
Snarlig utbytte fra AJE salg ( tilsvarer ca kr. 0.77 pr PEN aksje) og evt. overraskende positiv melding Tunis er tilleggsgleder.
Galv
07.04.2022 kl 09:03 2062

Trond.heim

Veldig bra beskrevet fremtidige triggere.
Det mangler kun Janneren som kun tatt et regnestykke på utbytte.
Dette medføre igjen en yield såkalt avkastning i verdi på aksjene.
Håper forum Janneren har det bra - men sakner regnestykke han laget. 35 kr er svært lav kurs når det snakkes om 150 us eller 200 us for fatet. Her er det som Trond.heim seier over 80 us pr fat rein spikka bonus.💵🏦

Et regnestykke på utbytte er helt dominert av oljeprisen. Den er det ingen som vet hva vil ligge på i fremtiden. Ikke Janneren eller noen andre av oss. Ikke aksjemeglere og ikke engang oljeanalytikere. Det fantes vel ikke en eneste av dem som forutså WTI-oljen skulle prises på minussiden. Hadde noen sagt det på forhånd hadde latteren runget i veggene i mange kontorer. Derfor tar jeg rett og slett oljepris og utbytte som det kommer.
bmw5
07.04.2022 kl 10:39 1953

Det ser ut som det er en shorter under 0.5 % som holder på med kjøp salg etter brent spot. Selv om brent spot er +- 100 usd tjener Pen ganske bra med penger. Snar må Tyskland bite i det sure eplet og stoppe importen av Russisk olje og gass. Tyskland med resten av Europa har antagelig ikke så store reserver de kan bruke dersom de må kutte ut Russisk olje, så hva da med oljeprisen ?

Synes det er merkelig at det har blitt tyst som i graven ang. dette utbytte fra Aje. De må da vite mer om det nå og PEN lovte i sin melding at de ville oppdatere underveis. Man kunne etterlyse det, men min erfaring er at de ikke svarer. Synes det var merkelig at det ikke kom noen melding om riggkontrakt med Island Driller. De tre andre i JV gjorde jo det så vi vet det selvsagt. Men det er mange som ikke følger med like godt som oss og det kunne være en trigger om enn ikke så stor. Det som er dårlig er at hverken jeg eller andre, så vidt jeg forstår, ikke fikk noe svar når vi sendte en etterlysning om det. Det er litt svakt.

Det er vel PNOR som må foreta en emisjon på ca. 77 millioner aksjer, derettter må disse aksjene overføres til oss i mengder som samsvarer med antall aksjer. PEN skal vel egentlig kun overlevere oppdaterte VPS kontoer og antall aksjer for hver enkelt PEN aksjonær.
512tr
07.04.2022 kl 11:29 1874

Det er bemerkelsesverdig stille fra begge selskapene, det er vel bare 3 uker igjen av de 90 dagene som var stipulert den 27.januar.

Siste oppdatering var 23.02.2022 ( Fourth Quarter 2021 Trading and Financial Update)

" Panoro and PetroNor are now proceeding with the final steps to achieve completion, including the issuance of new PetroNor shares for distribution to Panoro shareholders"
sulzrox
07.04.2022 kl 11:44 1844

Mulig eg misforstår deg når du skriv "Investering i PEN må basere seg på forventet oljepris 80 USD"

Eg trudde Panoro basere seg på at felt må være lønnsomt ned mot 40$. På 50$ skulle dei forsatt klare eit lite utbytte. Det er vel litt over eit år siden dei kom med disse tallene. Siden den gang har jo inflasjonen skutt fart så regner med at det no er litt høyere. Men 80$ høres voldsomt høyt ut for meg. Håper dei ikkje legger seg noe særlig over 50$. Ingen veit hva oljeprisen er om 2-4-6-osv år.

Det skal investeres og så tar det noen år(normalt sett) før produksjonen er i gang.


Det er Dussafu som ødelegger med en oppsiktsvekkende høy OPEX. Den var jo helt oppe i 36 USD pr. fat. Da er nok break even rundt 50 skal jeg tippe. Dette har hindret Dussafu fra å være den pengemaskinen den burde ha vært. Ved Q4 hadde den riktignok gått ned til 27 USD pr. fat, men det er fortsatt veldig høyt. Vaalco på naboblokken har også FPSO fra BWO. Der ligger OPEX på ca 20 USD pr. fat. Og det på tross av en lavere produksjon enn vi har på Tortue. De skal nå kippe den ut og erstatte den med en FSO og regner med å halvere kostnadene samt øke lagringskapasiteten. Da vi startet opp produksjonen på Tortue lå OPEX litt under 20 med omtrentlig samme produksjon vi har nå. Vet jeg har mast mye om denne OPEX en. Da den var på 32 uttalte John på direkte spørsmål at den var «far too high» og at den ville gå ned. Neste kvartal hadde den økt til 36…..

La oss håpe og tro den fortsetter ned. Det vil den i hvert fall gjøre etter at Hibiscus/Ruche kommer i gang. Hvis ikke bør de rett og slett se seg om etter en annen FPSO og et annet selskap selv om det skal mye til når BWE og BWO tilhører samme konsern.

Ser ut til at Pen og Okea sliter med ordreboka før børsåpning. Kan bety shortaktiviteter i disse.
Jajaja
08.04.2022 kl 09:05 1478

40something: "Ser ut til at Pen og Okea sliter med ordreboka før børsåpning. Kan bety shortaktiviteter i disse."

Altså "sliter med ordreboka". Hvilke symptomer (med ordreboka) er det du ser?
Redigert 08.04.2022 kl 09:06 Du må logge inn for å svare

Det har vært litt forvirring i markedet hvor mye olje som blir sluppet ut fra reservelagrene. Det har vært snakk om 240 millioner men ut i fra denne kilden som jeg anser som meget pålitelig så ser det litt annerledes ut.
https://twitter.com/Amena__Bakr/status/1512307638167646210
Redigert 08.04.2022 kl 09:10 Du må logge inn for å svare

Veldig få åpne kjøp og de som ligger er noen hundre aksjer. Mange avventer for å se om short virker. Laverer omsetning enn tidligere. Siden kjøpspread på 2 øre kom så har volum også sunket. At den går opp har vis sett de siste dagene, for å så langsomt gå ned. Det er ikke så mye hver dag men for meg så ser det uit at eksisterende Pen aksjonærer ser strategien og legger ikke inn kjøp unødvendig, men velger å se hvor lavt hvert nedsalg går. Men det betyr også at de som shorter risikerer å få ta hele kostnaden. Jeg ser ikke så mange som selger store poster.

For du er sikker på at den shortes?

Spiller det noen rolle?


Det er jo inget nytt, og slik jeg har registrert så prøves dette når volum blir lavere- eller så blir volum lavere når en aksje går ned til tross for at det meste er positivt med Pen.
Redigert 08.04.2022 kl 10:01 Du må logge inn for å svare
bmw5
08.04.2022 kl 10:07 1552

Tror ikke voleon har gitt opp shortingen av Pen, de ligger bare under 0.5 %.

Fin dag å spille ball med roboter og algoritmer :-)

Når det er så lite bevegelse så kan man lett legge inn ordre i begge retninger og presse prisen dit man selv ønsker (har blitt fortalt av en venn) :-)
bmw5
08.04.2022 kl 10:21 1583

Fluefiskeren! Det ser slik ut på meglerstatistikken for Panoro. Jeg skrev tror, vet ikke.

Krigen forserer overgangen til fornybar energi. Påstås det her i hvert fall.

« Russia’s attack on Ukraine has had a strong effect on Europe’s energy transition that is picking up pace as the EU is finding ways to cut its dependence on Russian gas.

Europe’s energy transition will be accelerated – with less fossil fuels in the energy mix and lower greenhouse gas emissions. According to a new analysis from DNV’s Energy Transition Research, 34% of the energy mix in Europe will come from non-fossil fuels in 2024, two percentage points more than the pre-war forecast.»

https://www.rigzone.com/news/russia_attack_on_ukraine_speeds_up_european_energy_transition-07-apr-2022-168560-article/


Ikke noe spesielt, men det er en never ending story med Lekoil. Makan til krangling både ekstern og internt innen dette selskapet finnes vel knapt. Det begynte vel etter funnet av Ogo. Vi har jo forsåvidt også merket surret deres. De kjøpte jo OML 113 (Aje) fra oss for 30 mill USD men hele salget gikk i vasken pga. at de ikke greide å hoste opp pengene. Vi fikk imidlertid bra for tort og svie. Tror det var 7 mil. USD så egentlig kan vi si at vi har fått 17 mill USD for Aje.

Men makan til tull og krangling skal noe til å kopiere. Får håpe på ro og nok penger nå til å gå videre med Ogo. De var vel på konkursens rand for ikke lenge siden. Ogo er fortsatt spennende for oss som sitter i PNOR siden det er muligheter for at den strekker seg over til OML 113. Ogo er jo et kjempefunn fra 2013 med sine ca 770 mmboe. På mange måter en analog til Aje. Bare større.
bmw5
08.04.2022 kl 11:20 1616

15 småposter samtidig kjørte aksjen litt ned. Det kan tyde på en trader eller en shorter som bruker algoen og oljeprisen for kjøp salg. Trist at Pen kursen er så avhengig av av noen tradere\ shortere. Pen tjener bra med penger med en oljepris på 100 usd.

Trist og trist fru Blom. Kursen har jo gjort det veldig bra og det er det som teller.

Olja har vært ganske stabil en periode nå. Har falt ca 25-30 % fra toppen. Men PEN er høyere nå enn da.
6 Mack
08.04.2022 kl 11:50 1570

Jeg mener Ogo olje funnet 774 000 000 BBL (FAT) ligger i OPL 310 Block naboblokken til Block OML 113 som AJE field er.

I såfall er det store Gass reserver i den OPL 310 blocken også.

". The gas reserve at the OPL 310 block is quite substantial and we have enough gas to produce 20% of Nigeria’s power generation."

https://www.gbreports.com/interview/lekan-akinyanmiRedigert 08.04.2022 kl 11:50 Du må logge inn for å svare

Jeg skrev 770 mmboe etter hukommelsen så det var jo veldig nære da. Men vi skal huske på at det kun er boret en brønn og ett sidesteg. Joda. Den ligger på naboblokken til OML 113 i øst. Og den har mange andre prospekter og leads enn Ogo.

https://www.offshore-mag.com/drilling-completion/article/14074189/lekoil-negotiates-backing-for-ogo-wells-offshore-nigeria

Ser Theodor fra SP1M har med PEN i april-porteføljen.

Ja - det ser jo ikke akkurat ut til å hjelpe spesielt mye. Børsen ruser og oljeaksjene følger på, mens PEN står igjen på perrongen. Slik har det vært lenge nå. Det meste innen olje går bra på gode dager og holder seg greit på dårlige dager, mens PEN står stille på gode dager og faller på dårlige. BWE har for eksempel hatt en formidabel utvikling sammenliknet med PEN de siste 2-3 ukene. DNO har også gått bra for ikke så snakke om Aker BP og Equinor. Når selv gigantene ruser og vi står fast i lim er det temmelig tragisk. Trodde alle anbefalingene ville sende PEN høyt opp på 35+ tallet, men den gang ei.

Nå må det komme en melding om utbytte av PNOR aksjer. Ledelsen ser jo helt handlingslammet ut.
Jajaja
08.04.2022 kl 15:25 1395

JUICEitUP: "Nå må det komme en melding om utbytte av PNOR aksjer. Ledelsen ser jo helt handlingslammet ut."

lol
Redigert 08.04.2022 kl 15:29 Du må logge inn for å svare

Dette er jo rett og slett tull og tøys. PEN har gått bedre enn alle de du nevner siste måned. En måneds perspektiv må vi vel ha siden du skriver at det har pågått lenge Vi er ikke langt fra toppen etter 2014. Skjønner ikke hvorfor du ikke selger og heller kjøper en av de du nevner. Ikke første gangen du klager på PEN. Jeg begynner å bli lei av å rette opp. Dette var et dårlig forsøk på å lage dårlig stemning rundt aksjeutviklingen.
Her er utviklingen for de du nevner siste måned. Sveip lista med nic til venstre så ser du hvem som er AkerBp og Equinor.


https://www.msn.com/nb-no/okonomi/aksjeopplysninger/fi-btrvnm?duration=1M&comps=alt89c%2Calsyww%2Cb115w7%2Calspjc
Redigert 08.04.2022 kl 15:40 Du må logge inn for å svare