512tr
12.05.2022 kl 15:40 3269

He,he…

«Husk at markedet er alltid i forkant , både opp og ned.»

Det tenkte nok de fleste før alle store finanskriser i senere tid, de stolte på at markedet vill fortelle dem når de måtte selge.
De lyttet ikke til de små «ubetydelige» signalene som markedet signaliserte, men da markedet «SA FRA» var det for sent og aksjeformuer ble halvert over natten.

Da «Dot Com» boblen sprakk var det for sent, før den sprakk så en at kvisete tenåringer med et par 286 PC’r og en gammel Moelvenbrakke gikk på børs og ble priset i milliardklassen.

Da «subprime lån» boblen sprakk var det for sent, før den sprakk så en dresskledde bankfolk springe i slummene i USA og ga huslån til uteliggere som aldri hadde hatt jobb eller inntekt hele sitt liv.

«Alle» viste at dette var bobler som kom til å sprekke katastrofalt, men de fleste ville være med og melke til siste sekund før boblen sprakk, og selvfølgelig klarte veldig få å få ut fingeren før det var for sent.

Skal du stole på markedet må du lytte til de små signalene markedet gir…

I dag er det «inflasjonen, renter og sanksjoner» som kan være boblene som får markedet til å krasje, vi i olje sitter best posisjonert, men krasjer markedet blir vi automatisk tatt med i dragsuget.
Redigert 12.05.2022 kl 15:42 Du må logge inn for å svare

Oljeprisen stiger i NOK.
Norske pesos/USD 9,90
Kronene renner inn i form av valutasvekkelse.

USD har styrket seg 13% på 1 mnd.

Dagens oljepris tilsvarer 120 USD sammenlignet med for 1 mnd siden.

106.7 x 1,13 = 120,5 USD/fat.


Ahh, det er derfor vi står litt stille i PEN å tråkker. NOK har blitt mindre hvert😎

Jeg syns at det i dagens marked ikke er små signaler, men heller store reaksjoner opp og ned. Altså ikke en liten revne som utløser en lavin, men heller slik klima i dag med ekstremer i alle retninger. Lufta er litt ut av boblen så jeg ser ikke sjokkbølge nå, men det kan bli seigpining nedover allikevel.


De fleste oljeselskapene har ordrer likt eller over sluttkurs nå på morgenen....................unntatt PEN.
Vi mangler motvekten til algoselgeren med kjøpere slik vi har hatt tidligere når det er meldt oppgang på børs, brent opp.
Vet ikke helt hvorfor akkuratt PEN ikke fanger det resten av oljesektoren klarer.
Å andre siden så har PEN i perioder gått mer enn andre. Litt frustrerende er det når kun kun PEN er under angrep (og litt BWE og)

Åpnings og sluttauksjoner er det nesten håpløst å få noe grunnet denne algoen. Oftest blir kun 1aksje registrert som handlet, hvordan det er mulig.
Algoen legger ut flere 10 talls ordre på samme kurs og kan sile ut andre i rekkefølge ordrene er registrert. Sagt det før-burde ikke være lov.
Redigert 13.05.2022 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
512tr
13.05.2022 kl 09:57 2934

Du er for opptatt i disse Algoritmene dine, skulle tro du var 20something og manglet sunn oppvekst .

PS! Ikke bli sur, poengterer bare den syke data avhengigheten dagens ungdom har, og tror datamaskiner styrer alt.😊

https://i.redd.it/7lizdqrizwn01.jpg

http://www.defininglovely.com/wp-content/uploads/2013/04/funny-kids-phones-worry-zombie-apocalype-point-pics.jpg

Muligens, men det er ikke mine algoritmer. Det er resurssterke aktører som bestemmer hvem som styr i markedet. I mitt tilfelle så er det temmelig empiriskt at så er det i hvertfall i åpnings og sluttauksjonene de som styrer . Det har jeg alt for mange erfaringer i med salg/kjøp av 1 eneste aksje. Ellers så er jeg veldig opptatt av konkurrense på like vilkår, og det er jo en utopi i seg selv.
Det er storkapitalet som styr oss via at alt styrs via datamaskiner.

Liten digresjon: Jeg syns det er bra at Nicolai Tangen går ut mot hinsides honorarer til styreledere, uansett om det er utfra at oljefondet er storaksjonær så vil ikke han at selskapene skal tappes på aksjonærenes bekostning.

Bare å utnytte algoene når de selger til 29,- 🙂.
512tr
13.05.2022 kl 11:49 2833

Storkapitalen er det lite å gjøre med «if you can't beat them, join them...or stay away" eller du kan bli superrik og bli «40billionsomething» og ta dem derfra.

Problemet er at når du blir så rik, blir du en av dem og ingenting forandres…men kanskje det finns unntak, muligens har vi en som tenker annerledes og er villig til å forandre de superrike oligarkenes innflytelse på hvordan verden vanstyres…. Mr. Elon Musk

Når det gjelder Nicolai Tangen har jeg ikke så mye å si, utenom at han er en norsk oligark som via gutteklubben grei har fått ansvaret for oljefondet, og prøver å fremstå "folkelig"....
Redigert 13.05.2022 kl 11:51 Du må logge inn for å svare

Ja jeg har også benyttet dynamikken i PEN.
Det er bare å gratulere

Kursen er ca 10% lavere ebb ATH

Selskapet tjener mye penger .

Dagens oppgang er bedre enn det som oppnås i banken i løpet av et år.

Gf i slutten av mai, dersom klare konklusjoner om fremtidig utbyttestrategi, så blir kursen ATH

Fint at også du tenker på ATH som ATH i moderne tid. ATH er jo fra en helt annen tid. Mye har hendt etter da. Både på godt og vondt. Faktisk var kursen innom 3-tallet i 2017 så oppgangen derfra er i hvert fall formidabel.

Aksjen er litt treg om dagen synes jeg, men overhodet ikke noe dramatisk. Stiger mer enn Brent, men det mange andre oljeaksjer som går veldig bra i dag.

Det må jo også sies at det er lite som skjer for tiden. Annet enn at pengene renner inn.😊 Det første jeg kan tenke på i farten som står for tur er vel oppgjøret for Aje selv om det neppe oppfattes som noen trigger. Det starter jo etterhvert også opp på Hibiscus/Ruche med legging av pipeline. Når det gjelder produksjonsbrønner ser det ut til at oppstart blir september. Det er i hvert fall da kontrakten med Borr Drilling om bruk av Norve(nok engang) starter. Da forutsetter jeg at første brønn er en produksjonsbrønn, men det er jo ikke sikkert. Det skal jo bores letrbrønn(er) også. Kontrakten varer faktisk helt til april neste år. Ellers hadde det nok vært en trigger om anskaffelsen av ny kompressor kom langt raskere enn mot slutten av året. Skjønt jeg tviler. Krigen har jo ikke akkurat gjort det bedre.

Så får vi se hva som skjer med utbytter som Trond.heim skriver.

https://borrdrilling.com/wp-content/uploads/2022/02/Borr-Drilling-Limited-Fleet-Status-Report-Feb-22.pdf
Redigert 13.05.2022 kl 14:41 Du må logge inn for å svare

Jeg tror nok også en melding om snarlig utbytter kan bety en del for kursen.

DNO skrev i går»

«At the late May AGM, the Company will ask shareholders to
authorize an increase in annual dividend payments from NOK 0.40 to NOK 1 per
share and retain the flexibility to resume its buyback program.»

DNO er opp 6,75 % i dag.

FF - Synes jeg ser et lite snev av stemningskifte hos deg. Begynner du å bli vennlig innstilt på utbytte eller var dette en feiltolking fra min side?
Redigert 13.05.2022 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Egentlig ikke nå før store investeringer i Sør-Afrika og spesielt på Dussafu. Dog tror jeg det er så mange som er opptatt av dette at kursen vil stige litt. På sikt tror jeg nok ikke det nødvendigvis er gunstig. Det kommer jo også an på hvor stort et eventuelt utbytte vil være.

Vi får uansett utbytte fra Aje. Merkelig hvor lang tid det skal ta. Først ventet vi en evighet på myndighetene i Nigeria og hvis det ikke kommer før 30 juni så har vi ventet ytterligere 5 måneder på selve oppgjøret. Og det kan godt bli enda lenge frem i tid (og kortere). Hvor vanskelig kan det egentlig være? Uansett ingen stor greie. Som sagt har dollarkursen gått i vår favør i ventetiden i det siste, men greit å kunne hake den av.

Er det flere enn meg som sliter med å få sent innlegg når jeg trykker på OK? Har lært meg til å kopiere innlegget for så å gå tilbake igjen og lime det inn. Ingen stor greie, men synes det er litt rart hvis det bare skulle gjelde meg. Gjelder spesielt hvis jeg bruker lang tid på innlegget.

Skjer med meg og. Siden dør hvis man holder det for langt. Men kopier og oppdater så går det fint.
Litt eksplosjon i handelen på slutten 😊

Jeg opplever det samme når det gjelder innlegg. Ikke tid til noe sommel.

Jeg tror utbytte er viktig da det er mange som kun går etter utbytteakajer. Ikke alle hobyinvedtorer har greie på tall. For mange er nok utbytte et tegn på et selskap som går bra og dermed kun har utbytte portefølje.

Hvis de ikke også ser på gjeld kontra cash synes jeg de er litt snevre.

Ellers veldig bra kursutvikling mot slutten av dagen
Redigert 13.05.2022 kl 16:21 Du må logge inn for å svare

Mange snevre på børs.
Husk at nå er både bestemor og barnebarna på børs.

God helgestemning i dag.
Prøvde å vekte meg ned men ble for grådig. 31,64 gikk ikke gjennom. Tenkte det var greit å ha noe krutt til blåmandagen 🍷🐔

31,62 la jeg ut og men litt for seint før den datt ned
Anunnaki
13.05.2022 kl 16:58 2688

Svak utvikling av PEN i det siste.
Hvorfor er ikke den i ATH nå?
Olja over 110 og rekordsterk dollar.

Sitter litt på gjerdet selv og tenker markedet fort kan bli litt skuffet over lave inntekter i Q1 sammenlignet med hele årsinntekten for 2021.
Baktungt år med tanke på liftings også i 2022, og det er mye risiko forbundet med det.
Samtidig usikkerhet rundt dette med utbytte kontra investeringer i ymse luftige prosjekter for å vokse videre.

Blir dermed til at jeg fortsetter å sitte på sida litt til framover.

Håper vi slipper atter en blåmandag til uka

Litt gøy og så lenge det ender med partyfredag 😉
Bare synd uken gikk i minus pga litt frykt når både oljepris og kronekurs spiller på lag.

Tenker at når vi først har vært oppe på et gitt nivå er det lett å sprette opp igjen. Kurs på 34 kan bli neste uke eller en helt annen gang.
Vi får se hvor volatilt det blir og hvor mange truseskvettere som pingler ut ved neste overskrift.

Tror ikke det blir blåmandag. Har mer tro på møkkatirsdag.
På mandag har vi fest etter dagens oppgang i USA. Tirsdag kan det fort ha snudd igjen.

Nok reagerer ikke ved oljeprisen. Vi taper mot sek og. Ser ikke helt hvorfor. Vanligvis så blir sek og nok sett over et.

Ellers så skal det så lite til for at konjunktur kan svinge opp igjen. Sen at det tar lang tid før det endelig vises i det fysiske markedet så vil aksjemarkedet forskuttere event ene. Jeg ser at det ikke blir en boble men enten rekyl opp eller sakte ned.
Redigert 13.05.2022 kl 18:30 Du må logge inn for å svare

Dagens dollarkurs og Pnor kurs vil gi 1.05 Pnor aksje pr. PEN aksje i Aje oppgjøret.
cinet
14.05.2022 kl 16:40 2193

Hva tror du de store eierne i PEN synes om å bli medeier i et selskap hvor ledelsen er mistenkt/siktet for korrupsjon ? Tror du virkelig de vil beholde aksjene i dette infiserte selskapet ? Vi vil ha cash , intet annet .

Det du beskriver som et infisert selskap medfører ikke smittefare. For oss PEN aksjonærer fortoner det sem mer som å overta aksjer i PNOR på kurs som er kunstig lav. Når timg roer seg med korrupsjonssak ser jeg fir meg 50% kursrekyl, fint for de av oss som kan vente med å selge

Tror en del her glemmer at gass er blitt utrolig etterspurt. Mange steder har gassprisen steget vanvittig. Mange ganger mer enn olje. Jeg tror den kommer til å holde seg høy. EU har nå definert gass som bærekraftig ( den satt nok langt inne ). Det vil spille en stor rolle i en fremtidig gradvis overgang til fornybar. I Afrika er det stort potensiale bare å skifte ut dieselaggregater med gass. Nigeria skriker etter mer gass. Det betyr at verdien av Aje har økt enormt siden vi inngikk avtalen med Petronor. Aje har 51 % gass. Resten er kondensat, olje og liquids. 2C- ressurser på bare gass er 1,1 TCF. Det er mye. Feltet totalt er estimert til ca 350 mmboe.

Vi har ikke noe gass hverken i produksjon eller på trappene. Ser derfor slett ikke bort ifra flere av de store ønsker større eksponering mot gass.

Det viktigste er at man gjør jobben sin og leser seg opp på selskapet. Jeg kan oppgi ett tall: Produksjonen har rundet 4000 bopd. Siste oppgraderte tall var temmelig nøyaktig halvparten av PEN sin pågående produksjon. Betyr utbytte på kortere sikt mye er dette ikke aksjen iflg. deres egne uttalelser.

Som sagt anser jeg sjansen for å miste denne lisensen i Kongo Brazzaville som nesten mikroskopisk. Men tror dessverre det gjør at det er vanskeligere å finne partnere på lisensene i Gambia og Guinea Bissau. Det kan virke som de sliter litt det. Kanskje også for å kjøpe seg inn i eksisterende produksjon. Der har de store ambisjoner om en daglig samlet produksjon på hele 30 000 boepd innen ca 2 år.
Redigert 14.05.2022 kl 22:36 Du må logge inn for å svare
7sea
15.05.2022 kl 08:23 1853

Styreformann og ledelse siktet for korrupsjon kan bety at selskapet blir de-listet og aksjene verdiløse.

Da er det kanskje på sin plass å minne om at Økokrim har gjort det klart at ikke noe selskap er siktet.
512tr
15.05.2022 kl 10:53 1789

I "worst case senario" kan nok PNOR miste/ få redusert sine aksjonærverdier i Hemla E&P Congo SA som de besitter via Hemla Africa Holding AS, men det er noe som KUN kan skje i Kongo Brazzaville.

Økokrim kan ikke gjøre noe som helst med Hemla i Kongo Brazzaville, eller PNOR som selskap her i Norge.
Når det gjelder PNOR (og Hemla Africa Holding AS) kan en ikke sikte/straffe selskaper som ikke var etablert da de angivelige korrupte forhold ble begått, men kun evnt. straffe norske personer om evnt. var involvert i de tvilsomme forholdene.

Sa skjer det ikke noe i Kongo Brazzaville ser fremtiden for PNOR lys ut, men PNOR har selv utrykt bekymring forbindelse med "forhold" rundt Hemla E&P Congo SA, mindretallsaksjonærene og myndighetene i Kongo.

Så noe er det som skjuler seg i "kulissene" der nede i Afrika, PNOR er vel de eneste som kan oppklare dette, men de har valgt "no comments" strategien.

Sier igjen, PNOR kan bli himmel fremover, men kan også falle dypere.😊
7sea
15.05.2022 kl 11:28 1752

Administrerende direktør er siktet og under etterforskning sammen med forretningspartner. Nå er også styreformannen under etterforskning av amerikanske myndigheter. Han blir vel og siktet etterhvert. Hva som skjer med selskapet vil jo tiden vise.
Hvis ledelse og styret er kjeltringer betyr vel det at selskapet også er det vil jeg tro.
7sea
15.05.2022 kl 11:30 1764

Administrerende direktør er siktet og under etterforskning sammen med forretningspartner. Nå er også styreformannen under etterforskning av amerikanske myndigheter. Han blir vel og siktet etterhvert. Hva som skjer med selskapet vil jo tiden vise.
Hvis ledelse og styret er kjeltringer betyr vel det at selskapet også er det vil jeg tro.
oivindl
15.05.2022 kl 11:32 1761

Svaret var vel klart nok.
Du må gjerne selge, men hva andre gjør har du ingen kunnskap om.

Enda selskapet ikke eksisterte antakelig da forbrytelsen ble begått? Etter hvert som tiden går så blir jeg mer og mer sikker på at det ikke blir tatt ut siktelse mot selskapet. Men ingen kan garantere det. Og det er også viktig å minne om at de involverte personene ikke er tiltalt.
Redigert 15.05.2022 kl 12:11 Du må logge inn for å svare

RE - Du må gjerne selge, men hva andre gjør har du ingen kunnskap om.

* Ååå, er det kun deg som vet når alle andre kjøper og selger og ikke minst hvor stort papirtap de har og ikke minst at de backtrader - i alle fall gir de fleste tåkeinnleggene dine inntrykk av at du har den kunnskapen, men så er det jo mye tåke da ...
oivindl
15.05.2022 kl 16:52 1532

"Ååå, er det kun deg som vet når alle andre kjøper og selger og ikke minst hvor stort papirtap de har og ikke minst at de backtrader.."
-Rischioso

Nope, den kunnskapen sitter jeg ikke på, har ikke interesse av den og har heller ikke påstått det. Med mindre altså vi følger din logikk. Men som nevnt, den har jeg ikke tro på.

Men her er et godt eksempel:
" Mye mulig at det var dine 2-3000 aksjer jeg kjøpte på 10.80 og det er sikkert irriterende i ettertid å innrømme at du bommet på kursutviklingen og lot følelsene ta overhånd, men det betyr jo ikke at caset er blitt noe dårligere av den grunn - tvert i mot. Hadde du ventet med å lempe ut... "
-Rischioso

Og skulle du ellers ha problemer med å skjønne hva jeg skriver, er det bare å spørre.
Jeg svarer gjerne på spørsmål.