Sveinung tegner og forklarer

Ærligtalt
QEC 06.01.2022 kl 22:18 20091

En travel dag, og kom nå over Sveinungs innlegg fra 10:00 i dag som etter min mening er den beste oppsummering av caset hittil. Anbefaler på det sterkeste at alle leser denne... De 175MCAD ble bekreftet av selskapet selv i kveld (han skriver mnok men mener CAD)


Sveinung, FA, 10:00:

"Jeg kaster meg på denne og poster en kortversjon av min personlige analyse (veldig forenklet) av ulike scenarier slik situasjonen er nå. Og for ordens skyld med samme disclamer som deg - jeg eier aksjer i selskapet og er ikke profesjonell analytiker/investor. Beregning av verdier og kompensasjon står utelukkende for min egen regning, og jeg har ingen mening om hvorvidt man bør kjøpe eller selge aksjer i selskapet.

Utfallsrommet er stort her

Her er min kortfattede analyse av ulike scenarier:

1. Inndragning av lisenser uten noen form for kompensasjon – tilnærmet usannsynlig siden det vil være mot både lovverk, rettspraksis og fornuft for at provinsen skal opprettholde tillit i finansmarkedene. Det kunne være sannsynlig i et diktatur, en bananrepublikk eller andre totalitære regimer, men altså ikke særlig sannsynlig i Canada/Quebec. Det ville under enhver omstendighet vært vilje blant selskaper med lisenser til å ta et slikt utspill til domstolene, og der har provinsen allerede et tap i en «tilsvarende» sak. Scenariet vil gi 0 NOK i kompensasjon.

2. Inndragning/kjøp av lisenser med kompensasjon tilsvarende investert kapital. Noe sannsynlig siden det tidligere er inngått en slik avtale for selskaper knyttet til prosjekt ved Anticosti Island. Her ble man så vidt jeg har bragt på det rene kompensert for kostnader for å avstå fra videre arbeid. I denne casen var det imidlertid ikke påvist noen drivverdige ressurser slik at det var unaturlig å kompensere for eventuelle slike. Scenariet vil i Questerre sitt tilfelle gi anslagsvis 2,8 NOK pr aksje i kompensasjon basert på 175MNOK i investert kapital og dagens CAD-kurs.

3. Inndragning/kjøp av lisenser med kompensasjon tilsvarende investert kapital pluss en premium for påviste reserver. Mer sannsynlig siden dette vil være i tråd med tidligere rettslige prosesser, og man unngår en juridisk prosess som ingen av partene er tjent med. Questerre har påviste reserver 2018 i Quebec på 1-2 mrd CAD for brønner som dekker ca 5% av arealene de lisenser for i Quebec. Ved kompensasjon av f.eks 20% av påviste reserver vil scenariet gi 2,8 NOK pr aksje + premium på 4,8 NOK pr aksje for 20% påviste reserver – til sammen anslagsvis 7,6 NOK pr aksje basert på dagens CAD-kurs og middelverdien (1,5 mrd CAD) av påviste reserver. Her kan man tilføye at ressursestimatene legger til grunn vesentlig lavere gasspriser enn dagens meget høye gasspriser, Det kan derfor argumenteres med at verdien av påviste reserver kan settes høyere og at kompensasjonen dermed også kan settes høyere.

4. Inndragning/kjøp av lisenser med full kompensasjon for påviste reserver. Noe sannsynlig siden verdien påviselig ligger der, og man kan benytte f.eks ekspropriasjonslovverket som begrunnelse for slik kompensasjon av virkelige verdier. Det som gjør en slik løsning mindre sannsynlig er at dette vil medføre betydelige kompensasjonsbeløp totalt sett. I et slikt scenario er det unaturlig å kompensere for kostnader siden man får kompensert for virkelige verdier. Scenariet vil gi en kompensasjon på anslagsvis 24 NOK pr aksje basert på middelverdien av påviste reserver 2018 for 5% av arealene i Quebec.

5. Inndragning/kjøp av lisenser med full kompensasjon for påviste og forventede reserver (oppgradert fra 5% til 100%) basert på påviste reserver 2018. Tilnærmet usannsynlig da dette vil overføre all risiko på provinsen, og vil medføre ekstreme kostnader totalt. Scenariet vil gi en kompensasjon på anslagsvis 485 NOK pr aksje basert på dagens CAD-kurs, og middelverdien av påviste reserver justert for 100% arealer. Dette sier dog noe om de enorme mengdene gass som finnes i sweet spot St.Lawrence og hvilke verdier som potensielt ville vært der hvis Questerre fikk utvikle/utvinne.

6. Tillatelse til pilot eller utvinning/produksjon under strenge miljømessige og bærekraftige betingelser uten noen form for kompensasjon. I utgangpunktet usannsynlig siden myndighetene har uttalt at de ikke vil tillate noe slik virksomhet. Det har imidlertid kommet opp forhold/argumenter som kan påvirke dette standpunktet – f.eks at kostnadene i forbindelse med kompensasjon samlet sett blir for høye til å bære, at det er press i EU på å innlemme naturgass i taksonomien for grønne investeringer, og at det foreligger en dom (Gaspé) i provinsens disfavær om lovligheten av å avslå søknad om utvinning. I tillegg er det uavklart/utydelig om provinsens intensjon er å forby all aktivitet knyttet til hydrokarboner, eller om noen av Questerre’s initiativ omkring clean gas, CCS og hydrogen faller utenfor et slikt forbud. Slike forhold kan ha gjort det noe mer sannsynlig at scenariet likevel kan oppstå.

Personlig anser jeg scenario 3 som det mest sannsynlig. Og her anser jeg en kompensasjon på 7,60 NOK som konservativt. Begrunnelsen for dette er at en kompensasjon for påviste reserver kan variere fra 0-100% – jeg har lagt til grunn 20% siden dette scenariet også forutsetter dekning av investert kapital. I tillegg er verdiestimatene av påviste reserver basert på langt lavere gasspriser enn i dag. Det kan argumenteres med at disse verdiestimatene burde oppjusteres til dagens markedspriser, og det er også rom for å benytte den øvre verdien i intervallet i stedet for middelverdien. I så fall mener jeg scenario 3 kan gi en kompensasjon i området 7,60 – 15 NOK avhengig av om man foretar justeringer.

Jeg har for øvrig ikke lagt noe særlig vekt på verken konkret sannsynlighet for hvert av scenariene, risk/derisk av påviste reserver, eller selskapets ulike initiativ knyttet til f.eks CCS og hydrogen"
Redigert 06.01.2022 kl 22:26 Du må logge inn for å svare
tuja
06.01.2022 kl 22:22 9217

Meget fin oppsummering av div muligheter. Jeg tror mest på pilot, pga EU`s holdning til natgas, og implenteres som grønn energi. Om det selges i morgen, skal det kjøpes på duppen.

:)
Slettet bruker
06.01.2022 kl 22:32 8985

Jas, på dette nivået kan vi trygt kjøpe mere. En dupp i morgen og jeg fyller på en del mer. Dette er jo gratis penger.
omans
06.01.2022 kl 22:34 8912

Virker som mange higer etter å skulle kjøpe i morgen, på tross av at man kunne få kjøpt til 1 krone for ikke veldig lenge siden, og da var interessen null.
Verdiene var jo kjent da også.
Slettet bruker
06.01.2022 kl 22:35 8861

Flot indlæg 👏👏
Guuz
06.01.2022 kl 22:38 8777

En bra oppsumering som tar høyde for den faktiske situasjonen QEC er inne i. Jeg liker å være noe konservativ og tenker at myndighetene kommer til å prøve seg med minimum på 175, også får man se hvordan kampen blir derfra. Alternativet er at man får en pilot som jeg anser som like sannsynlig.
Ærligtalt
06.01.2022 kl 22:40 8739

Slettet bruker skrev Flot indlæg 👏👏
Definitivt, og glem ei heller at:
Civil Code of Quebec, CQLR c CCQ-1991

«952. The owner cannot be forced to cede his property, except by means of expropriation made in accordance with the law for a cause of public utility and in return for fair and prior compensation.

Expropriation Act, CQLR c E-24

58. Compensation is set on the basis of the value of the expropriated property and the damage directly caused by the expropriation".»

CEO, Binnion:

«The current law in Quebec is very clear and so long as the government follows the law then we will receive full fair market value.»
meskar
06.01.2022 kl 22:42 8671

Deilig oppsummering👍
rosgun
06.01.2022 kl 22:42 8647

Slettet bruker skrev Flot indlæg 👏👏
Synes også dette er bull på sikt:
https://www.questerre.com/investor-news/questerre-comments-on-trading-activity/

Enten man er uenig eller ikke, så er det bull at denne meldingen forsterker at det ligger verdier her som ikke gjenspeiler dagens kurs. Mener den skal ligge og vake mellom kr 4-7. Mao vil flere forstå og tydeligvis allerede har forstått gapet som skal fylles nå på 7-14 dager. Deretter kan de som vil sitte og vente ytterligere for å gamble på en høyere erstatning som tilsvarer en høyere kurs
Redigert 06.01.2022 kl 22:57 Du må logge inn for å svare
Ærligtalt
06.01.2022 kl 22:50 8699

Stemmer som du sier: Ulogisk at QEC nå er priset til kun laveste (juridisk gangbare) erstatning

Null og niks annet er priset inn, noe som er rimelig utrolig

Merk også at kveldens melding egentlig kun besørger to ting:

A) Det er minimum 175 mCAD som gjelder

B) De bekrefter at det ikke er informasjon på avveie som har økt verdsettelsen av selskapet

Redigert 06.01.2022 kl 22:51 Du må logge inn for å svare
Klokavskade
06.01.2022 kl 23:01 8581

Ett av scenariene er sikkert sannsynlig. Problemet er at dette vil dra ut i tid og da kan kursen stupe slik den har gjort ved tidligere anledninger. For de som kan vente et år eller to så blir det mest sannsynlig en lukrativ affære.
Slettet bruker
06.01.2022 kl 23:03 8530

Det er tydeligvis mange som fryder seg over en børsmelding som skaper usikkerhet og muligens noen panikksalg.
Tør vedde på stort sett hele gjengen som skriker etter blod og kursmassakre sitter spennklare på kjøpsknappen morgen og vil inn billigst mulig etter å ha misset oppturen de siste dager. Agendaen er lett å gjennomskue.

Det fundamentale er i bunn og grunn uforandret, en minimumserstatning som vil reflektere en aksjekurs på kr 4 er nok en gang bekreftet. Jeg selger ingen aksjer til gribbene som jobber knallhardt med å spre mest mulig usikkerhet og tvil..
meskar
06.01.2022 kl 23:07 8433

👍samme her
Ærligtalt
06.01.2022 kl 23:07 8416

Meanwhile, in Canada:
Compensation Value To Be Compensated
I have already described the cost recovery value including accrued interest to be in excess of $150 million.

But, then there must be compensation...according to international and Quebec Law..for lost future earnings.

The NPV of our Utica shale is $824 million US which is about $1.1 billion in CAD.

Discounted NPV is a proxy for net future cash flows, after removing development, capex and sustaining capital.

So, we will be requesting close to $1 billion when, as is our right, to seek legal compensation for future earnings from the world class Utica shale.

That Questerre has a submission into the Quebec Govt about recycling carbon to be carbon neutral as part of the development of Utica removes any objection that this Govt might have about not developing Utica.

In other words, the expropriation alluded to by the Quebec Govt will not stand the test of court laws of Quebec.
It cannot win.

The actual compensation will probably be negotiated but it's my view that the Quebec Govt will approve the development of Utica shale , using the carbon neutral part of the development as its rationale that such development will not impair Quebec's carbon neutral position .

In my opinion, get ready for news over the next while that will see us move above $1 as an initial market response to development of Utica..


...Og derfor opptrer Binnion rolig og høflig... Skjønner ikke markedet at han nå sitter i forhandlinger med regjeringen ?
Redigert 06.01.2022 kl 23:11 Du må logge inn for å svare
MC Axel
07.01.2022 kl 00:32 8152

Spot on 👍

I think most people who are shouting negatively at the moment are only interested in getting on board as soon as possible

They know they are almost too late to catch the train😁🚀🚀🚀
Redigert 07.01.2022 kl 00:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2022 kl 06:39 7908

Ingen grunn til panikk de får enten erstatning eller pilot så vinn vinn dette her, bare å sitte rolig, ha en fin børsdag alle mann :-)
Slettet bruker
07.01.2022 kl 06:56 7791

Jeg er rimelig sikker på at ledelsen har fått signaler fra myndighetene i Quebec iom at Jason kom med sin bull analyse på 18x....det er endel bessewissere og bjellesauer som svartmaler og roper dommedag! SP1 hadde nok heller ikke kommet med sin analyse om kurs worst case 4kr eller bull 10kr. At Jason kom med at den kan gå 18x var muligens vell tidlig, men at de har fått signaler på at dette går veien er jeg rimelig sikker på så bare å sitte rolig!!
sigj2
07.01.2022 kl 07:19 7657

Var rally i romjula å fortsatte etter nyttår før Jason sa noe.
Ble bare litt extra bensin på bålet 🔥🔥🔥
Cph2500
07.01.2022 kl 07:52 7388

Jeg tror ledelsen er blevet bange for at aktien ikomme til at stige 15 - 20 kr allerede i starten af februar måned.
Hvis det viser at de kun vil få erstatning mellem 5-10 kr imåske allerede i slutningen af januar måned.Så vil det give et forkert billed af ledelsen som har lovet kurs 20 -40 kr.
Det mest realistiske er nok omkring kurs 5 - 10 kr i erstatning måske allerede i slutningen af januar måned hvis pilot alligevel ikke bliver til noget.

Redigert 07.01.2022 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Talent
07.01.2022 kl 08:03 7245

Når har ledelsen lovet 20-40kr?
Cph2500
07.01.2022 kl 08:05 7187

Mr. Jason som spåede kurs 20- 40
Cph2500
07.01.2022 kl 08:06 7155

5 - 10 kr er mere realistisk
Talent
07.01.2022 kl 08:09 7099

Akkurat han har IKKE lovet 20-40kr så da er det vel litt drøyt å si det eller?
1013
07.01.2022 kl 08:10 7062

Nej det sagde han ikke. Det var hvad værdierne er værd og det er de stadig.. så sælg bare om få uger har vi svaret hvad minimum erstatningen bliver.
Fjellbris
07.01.2022 kl 08:10 7051

Talent - stor omtale om at Jason mener markedet overser store verdier, sto i Finansavisen/på HO om dette. Sto bla:
…..
Questerre stiger kraftig, og er nå opp 20,72 prosent til 2,68 kroner. Finansavisen skriver onsdag at finansdirektør i selskapet, Jason D’Silva, mener verdiene kan 18-dobles.

– Med høyere gasspriser er verdiene sannsynligvis høyere i dag, sier D’Silva til Finansavisen.

Også analytikere er nå svært positive til Questerre-aksjen. SpareBank 1 Markets- analytiker Teodor Sveen-Nilsen tror Questerre ligger an til en kompensasjon etter at oljeutvinning i Québec ble ulovlig, og har økt kursmålet med 160 prosent.
Redigert 07.01.2022 kl 08:11 Du må logge inn for å svare
1013
07.01.2022 kl 08:14 6991

Du har fuldstændig ret. Toronto børs bad dem om dette skriv. Om få uger har vi svaret. Som skrevet igår sælger jeg ikke under 7kr
Talent
07.01.2022 kl 08:15 6977

Mener og kan er vel ikke det samme som å love noe eller? Kursmålet til sparebank 1 er vel 4kr da.
Fjellbris
07.01.2022 kl 08:37 6782

Talent - selvfølgelig ingen garantier eller lovnader i aksjemarkedet. Sterkere signaler på at det ligger stor oppside i et selskap enn når finans/øk sjef går ut og sier at det er enorme verdier som markedet ennå ikke ser, altså opp mot 18 x kurs da, skal man dog lete lenge etter😉
Ærligtalt
07.01.2022 kl 08:46 6635

Lykke til alle sammen, jeg skraper sammen til krigskassen i skrivende stund og plukker SL'er i bolker utover dagen

I dag kjøper vi altså 4,6,- for under 3 kroner... som er et worst case scenario

Slettet bruker
07.01.2022 kl 08:53 6490

Mange som vil ut på starten ser det ut til, øverst på taperlista fra start ! Jeg er ganske sikker på at Qec aldri vil over 3kr igjen.
Slettet bruker
07.01.2022 kl 08:55 6432

Du var også sikker på, at QEC skulle i 0,50 NOK, men det modsatte skete så :-)......dejligt at du er kommet frem i lyset igen efter du har været gemt væk :-) hahahahaha
Cph2500
07.01.2022 kl 08:59 6333

Jeg tror Mr MB vil også sige JA tiil kurs 10 kr I erstatning, hvis det er den højeste kompensation han bliver tilbudt fra Quebec Politikerne.
10 kr I erstatning nok mere realistisk måske allerede slutningen af januar måned.
Vestjyden
07.01.2022 kl 09:01 6282

Hva Søren
Er handelen suspenderet
mofi1
07.01.2022 kl 09:02 6260

Kjære Steve, nå må du snart lære at dine spådommer nok ikke er basert på faktisk kunnskap eller logikk. Sb1m kursmål på kr 4 vil nok dra aksjen over kr 3 igjen og sammen med kompensasjon fra Québec kan det nok hende at vi kommer godt over det også. Så håper som sagt at du ikke er short, det kan bli virkelig dyrt for deg:-)
C-Eiken
07.01.2022 kl 09:03 6205

Ja det vel klart når den starter med at gå -10% ned som vel var forventet
Vestjyden
07.01.2022 kl 09:05 6111

Kunne kun se der ikke var gennemført nogle handler!!
Men så får hajerne ikke meget at luppe i sig
Sveinung
07.01.2022 kl 09:05 6098

Michael Binnion deltok på morgenmøtet til Sparebank1 Markets i dag og oppdaterte der litt om status. Jeg anbefaler de som har tilgang til rapportene deres å lese den. I korte trekk bekrefter Binnion selskapets vurdering av posisjon ifht kompensasjon til å ligge mellom 175mill CAD og 2,4mrd CAD avhengig av ulike scenarier. Dette tilsvarer en kompensasjon mellom 2,8 og 38 NOK pr aksje. Sparebank1 Markets gjentar sin anbefaling/vurdering om kurs mellom 4 og 10 kr.