REC Silicon: Skillet mellom selskapet og markedsverdi

Slettet bruker
RECSI 06.01.2022 kl 22:31 17265

DEL 1/2

Jeg får vel utdype mitt tidligere innlegg i dag, nå som jeg har litt bedre tid. Jeg forstår frustrasjonen til mange og skal jeg være helt ærlig er jeg frustrert over markedsverdien selv. Jeg trodde at vi skal være på 40-50kr for lengst, bare basert på fremtidige utsikter, men jeg har tatt grundig feil. Gjentatte ganger når det kommer til markedsverdien til REC faktisk. La oss dele dette inn i to biter:

REC Silicon som et selskap har et knallsterkt fundament. Her har vi et selskap som befinner seg midt i smørøyet, nemlig USA. Vi befinner oss i en historisk politisk situasjon hvor verden har bestemt seg for å satse på grønt. Dette betyr at det vil bli investert i å bygge fornybare verdikjeder. Dette åpner ganske mange dører for REC, ettersom selskapet produserer ingrediensene disse fremtidige grønne selskapene vil trenge. REC har sterke kort innenfor polysilicon markedet som vil være etterspurt i blant annet solar bransjen. På den andre siden har selskapet også ekstremt sterke kort innenfor silan markedet og all forskning viser på om at dette er fremtidens el-batterier. Da mener jeg ikke om 10-20 år, men faktisk i nærmeste fremtid. Her skiller REC seg ekstremt mye ut fra alle andre selskaper i hele USA.

Fornybart er fremtidens olje. Dette er neste steg på menneskelig evolusjon og hvordan vi utnytter denne planetens ressurser og energi på. Dette betyr også at det landet som har de største og mest effektive verdikjedene, som vil sitte med de største ressursene. Kineserne innså det for lengst og de er svært proaktive når det kommer til fornybart. Faktisk har vesten mye å lære av Kineserne. Demokrati er fantastisk, men byråkrati er forferdelig og ekstremt tidskrevende. Tid er noe verden ikke har akkurat nå. Vi skulle ha tatt disse stegene for lengst... Konsekvensene av hvordan vi har forurenset og ødelagt denne planeten på er nok noe våre barn og barnebarn kommer til å merke langt mer enn oss. Så det er ikke bare snakk om fremtidens olje, men også om overlevelse.

Det er ingen tvil om at el-biler og solar bransjen er her for å bli. Verden har allerede bestemt seg for en stund tilbake. Det er kun snakk om litt tid før dette blir formelt og at andre grønne selskaper kan begynne å investere tungt i USA. Vi ser at investeringene har begynt i andre land på verdensbasis. Med andre ord, er det kun snakk om litt tid og formaliteter før det vil være et stort marked REC kan selge til. Dette vil sikre gjenåpningen av anlegget REC eier i Moses Lake, som vil skape ekstremt mange arbeidsplasser for landet. Dette vil også føre til at selskapet vil få ganske høy omsetning og inntjening på anleggene i både ML og Butte. Butte holder fortet frem til da.

Jeg tror personlig at vi også kommer til å få ganske store utvidelser i begge fabrikkene, hvor vi allerede så at selskapet startet den formelle prosessen i Butte i 2021. Jeg tror også at ettersom markedet kommer til å vokse så stort de neste tiårene så vil det være behov for ytterligere fabrikker. Det er ingenting å legge skjul på, ML sin kapasitet er ingenting i forhold til behovet som vil være til stede. Det vil nok komme langt flere konkurrenter, men REC har et forsprang når det kommer til erfaring, patenter, eksisterende fabrikker, knowhow samtidig som de produserer fornybart, noe som er en kvalitets stempel i seg selv.

Min teori har alltid vært at jeg skal klare å predikere fremtiden lenge før markedet gjør det og jeg ser helt enormt med potensial i selskapet basert på fremtidige utsikter. Ikke bare vil gjenåpning av ML synliggjøre skjulte verdier, men forutsetningene for vekst de neste årene er noe REC aldri har operert med tidligere. Selskapet har nærmest alltid jobbet med utfordrende forutsetninger. Nå trenger ikke REC lenger å kjempe, kundene må derimot kjempe for dem, eller handle fra Kina, noe den vestlige sivilisasjonen ikke vil tillate.

Derimot må jeg også rette kritikk til selskapet og ledelsen. Jeg synes at selskapet har gjort en elendig jobb med å gjenvinne tilliten til markedet og med sin kommunikasjon. Er dette fordi de ikke kan si noe eller fordi de ikke har noe å si? Jeg lener meg mer mot at de holder alle kortene inntill brystet og sier kun det de er lovpålagt til å si. Dette synes jeg er en dårlig strategi, spesielt når selskapet har en historikk hvor ufattelige mange mennesker har brent seg og bærer personlig nag ovenfor alt som har med REC å gjøre. Jeg er helt sikker på om at REC er klare for å signere og nærmer seg sluttfasene, men her hindrer også mangel av politiske tiltak dem. Jeg skulle ønske at selskapet kommuniserte langt bedre både ovenfor aksjonærer og markedet. Sette litt press på politikere, sånn at det blir klart og tydelig hvor mange potensielle arbeidsplasser det er snakk om. Jeg håper at ting vil endres med inngangen til HS og jeg elsker hvordan de kommuniserer. Aggresive. Stå på vilje. Vi derimot, hadde tafatte Tore, som sovnet under hver eneste kvartalspresentasjon, men markedet likte tydeligvis ikke at han pensjonerte seg, selv om jeg personlig jublet. Markedet liker ikke usikkerhet.

For å gjøre det klart og tydelig for alle; det å finne en kompetent toppleder er en prosess som tar flere måneder. Dette er ikke som å erstatte en ansatt på bunnlinjene som kan gjøres på en uke. Med mindre styret har en klar erstatter klar, så har det vært dårlig dialog mellom Tore Torvund og det tidligere styret i REC. Hvorfor ble det ikke planlagt bedre, når alle visste at TT skal pensjonere seg? Nok en gang, så gleder jeg meg til inngangen til HS blir formalisert og de inntar styremedlem posisjon i selskapet. Det kan hende at jeg er urettferdig og retter feil kritikk til selskapet. Det kan hende at alt har en naturlig forklaring og at mine ord er feil, men basert på informasjon tilgjengelig i dag vil jeg mene at mine punkter rundt kritikk står.

Med det sagt er det en grunn til at jeg fremdeles anbefaler REC til alle mine nærmeste, spesielt etter "meme stocks" nedturen som har ruinert så mange og hvor jeg selv hadde det litt moro med å tape litt, haha. Norske markedet er ingenting i forhold til hvor volatilt børsen i USA kan bli. Dessverre er det alt for mange nye aksjonærer i markedet etter covid-pandemien som jakter raske penger og jeg skal ikke kjefte på dem, fordi jeg har jo gjort det selv, men min erfaring har vist at det ikke finnes noen vei til raske penger. Noen kan selvfølgelig ha flaks, men de fleste brenner seg. Det krever alltid ordentlig forskning, flere titalls timer med å sette seg inn i kvartalsrapporter, markedet, konkurrenter, politikk, men i gjengjeld får man en trygghet, uavhengig av markedsverdi, ettersom en stoler på sin egen investering. Fundamentet til REC er så sterkt og de fremtidige prospektene så store at kritikken jeg ga selskapet bare blir kortsiktig støy i det store bildet.

På den andre siden har vi markedsverdien til REC. Markedsverdien er ekstremt volatilt. Jeg anbefaler ingen om å være investert i REC, hvis man kun har et kortsiktig tidshorisont. Dette kan være farlig, fordi selskapet svinger 20-30% opp eller ned annenhver måned. Selskapet har vært herjet av tradere i flere år og til og med hegde funds slik som Voleon har hoppet på båten. Det at hedgies, slik som Voleon shorter, ser jeg ikke på som problematisk, ettersom de må dekke aksjene i fremtiden, men det er med på å påvirke retningen til markedsverdien. Hvis man ser på det store bildet, så kan hedgies starte en short posisjon, presse prisen ned og deretter gjør tradere, usikre og uvitende aksjonærer og aksjonærer som er lei all ventingen og opp og ned turene resten og det blir nærmest en selvoppfyllende profeti. Det psykologiske aspektet i markedet, er hva jeg liker å kalle det. Noe av det viktigste som finnes. Markedet priser per aksje til hva andre er villige til å betale.

La oss være ærlige med hverandre, vi er i tidenes bull marked hvor det har blitt satt nye ATH nærmest månedlig, mens hvis du kjøpte deg inn som en REC aksjonær 04.01.2021 og holdt ut hele året, så fikk du kun usle 16% avkastning, som i mitt syn er ekstremt dårlig i forhold til hvor sterkt resten av markedet har vært og den kalkulerte risikoen investorer i REC tar. Har du vært en dyktig trader derimot? Da er det penger å tjene på både opp og nedsiden. Fordi det er slik markedsverdien har vært det siste året, opp ned og sidelengs.

Jeg skjønner ikke hvorfor tradere får så mye hat på Hegnar og hvorfor dette sub-forumet har blitt delt opp i to; tradere som misliker longs og longs som misliker tradere. Hittil er det dyktige tradere som leder over oss langsiktige aksjonærer. La tradere nyte det. Målet med børsen er å tjene penger og alle kan ha ulike planer om hvordan vi tjener disse pengene. Jeg vil fremdeles ikke anbefale den gjennomsnittelige nordmannen om å begynne å trade med REC, fordi det er så enkelt å brenne seg eller i værste tilfelle stå utenfor, når det er så mye spennende som foregår på verdensbasis, men hvis du føler for det og tror at du kan tjene penger på det så ønsker jeg deg bare lykke til.

Alt av frustrasjon vi ser på Hegnar forum er på grunn av markedsverdien. Ikke på grunn av fundamentet. Faktisk så mener jeg at markedsverdien overskygger fundamentet når det kommer til REC diskusjoner og noen ganger blander man mellom dem og viser misnøye til selskapet, på grunn av markedsverdien, selv når fundamentet er noe av det sterkeste jeg har kommet borti. Styret i REC bryr seg ikke om markedsverdien, de bryr seg kun om å skape fremtidige verdier. Fremtidige verdier vil uten tvil bli skapt, jeg og min partner har investert millioner på dette og HS har investert 1.5 milliarder på denne spekulasjonen, men helt til resten av markedet ikke ser hva vi ser og REC gjenvinner tilliten til markedet ved å enten kommunisere mye bedre - eller kommer med konkrete børsmeldinger som tvinger markedet til å revurdere prisingen på selskapet, så vil nok dette frustrasjons momentet fortsette og markedsverdien forbli volatilt.
Opportunist1
08.01.2022 kl 19:57 4114

Er selv godt eksponert i Aker ASA. Cognite blir fantastisk - det må du ikke tvile på.
Ønsker deg masse lykke til med investeringene 👍
nemi's
08.01.2022 kl 20:01 4093

Lyving og hat om andre går konsekvent igjen i innleggene dine. Ingen har styggere karakteristikker om sine meddebattanter enn du. Kun noen som har tatt store tap i REC over lang tid kan skrive så rabiat som du, og nå hater du Nemi enda mer fordi du heller ikke fulgte hennes siste råd om nylig å selge på 22,-.

Denne uka har du konsekvent løyet en rekke ganger om at det tar seks måneder å bygge en wafer-fabrikk i US som vil kunne sikre at REC's styre beslutter å gjenåpne produksjonen i ML. Det har du ingen referanser til. For de kalkylene har verken REC eller utbygger noen sinne publisert. Og noen slike referanser fra noen produsenter i US er du slettes ikke i stand til å skaffe.

REC-trådene dere starter blir bare mer og mer freaky. Denne tråden eksisterer fordi Uchi sier farvel til HO-vennene sine fordi han er fornærmet over at aksjonærfellesskapet han har skapt på HO har sviktet ham. HO'erne selger i vei REC på 17, fremfor å vente til Uchi's kursmål på 50 snart passeres, og slik HO'erne jo samvittighetsfullt hadde lovet Uchi for kort tid siden.

Når det gjelder dagens Trump-diskusjoner, som dere aldri blir ferdig med, så har han gjort uendelig mye mer for REC Silicon enn det Joe Biden og Obama har gjort. Det var Obama og Biden som innførte solar-tariffene i 2012 mot Kina, og som gjorde at kineserne svarte med å innføre polysil-tariffen som har utestengt REC og ML fra det kinesiske markedet siden juli 2015. Trump fikset også handelsavtalen REC har uttrykt svært stor tilfredshet med, tilbake i 2020:

"REC Silicon once again thanks the USG, specifically President Trump..." står det på REC's hjemmeside:

https://www.recsilicon.com/media/newsroom/newshandler/?type=globenewswire&feed=https%3a%2f%2fwww.globenewswire.com%2fnews-release%2f2020%2f01%2f20%2f1972259%2f0%2fen%2fREC-Silicon-China-s-Extension-of-U-S-Solar-Grade-Polysilicon-Duties-and-the-Phase-1-Trade-Agreement.html%3fprint%3d1
Redigert 08.01.2022 kl 20:03 Du må logge inn for å svare
manman01
08.01.2022 kl 20:07 4061

Forkert konto, nemis? Syntes det er freaky du omtaler dig selv i 3. person nu.
Redigert 08.01.2022 kl 20:07 Du må logge inn for å svare
Opportunist1
08.01.2022 kl 20:15 4037

I rest my case.

Tror dessverre at det er deg selv du beskriver. Stakkars type.
Marketwatch
08.01.2022 kl 20:57 3885

Må berømme din innsatsvilje når det gjelder å advare oss aksjonærer mot å investere i Rec. Du fremstiller deg selv som omtrent allvitende når det gjelder Rec sin gjøren og laden, samt fremtidsutsikter. Det kom derfor helt sikkert som et sjokk for deg, som lyn fra klar himmel, når nyheten om at Hanwha Solutions hadde bestemt seg for å investere 1,5 milliarder i Rec. Tenk at de, til tross for dine skråsikre advarsler, kunne gjøre noe så forferdelig!
En skummel tanke sniker seg inn, kan det være at de har enda større oversikt enn selv Nemis, at de faktisk har fattet en strategisk beslutning der Rec skal inngå som en del av en verdikjede for solar i USA. Den som venter får se, jeg er ihverfall overbevist om at her kommer det mer fra Aker/Hanwha utover våren. Selv om jeg ikke legger alle midler i Rec kurven, skal jeg ihvertfall ikke være ute når gode nyheter kommer. Ellers er jeg enig med de som hevder at kvaliteten på Rec forumet har gått ned, selv før Uchi meldte sin fratreden.
Slettet bruker
08.01.2022 kl 21:10 3812

Nemis svarer deg på en saklig og ryddig måte, så det er ingen grunn til å være ufin og frekk. Skjerpings!
Opportunist1
08.01.2022 kl 21:30 3726

Vi har nok forskjellig syn på hva som er saklig og ryddig dessverre, men det spiller ingen rolle. Har ikke noe respekt for folk som koser seg og vokser når andre mislykkes - det er kun det.

La oss gi oss nå av hensyn til de andre og slutte å forpeste tråden. Folk får resonnere selv og lage sine egne konklusjoner og vi får bare akseptere at vi har forskjellig syn på ting.
Redigert 08.01.2022 kl 23:07 Du må logge inn for å svare
PHOinvestor
09.01.2022 kl 12:55 3228

herre gud så mye tull det er på rec trådene nå
får holde seg unna en stund
Slettet bruker
09.01.2022 kl 12:58 3207

Enig , blir dumt nå .. sandkasse dette
Slettet bruker
09.01.2022 kl 19:33 2590

Falco og Uchi ute av dansen 🤔

https://youtu.be/FBvoU-UiW84
Amuinvest
09.01.2022 kl 19:41 2544

Det er egentlig veldig syns at Uchi og Falco har tredd tilbake. Personlig er disse av de som har kommet med positivitet og konstruktiv info Er d ikke det vi trenger da når vi har satt masse penger i en aksje Personlig har jeg satt pris på litt overordnet fornuftig i fo om mikro og makro da kursen var nede på 13-14 og saldoen var en halv mill i minus trenger litt positive inputt da.
Opportunist1
09.01.2022 kl 19:51 2463

Det er ikke noe nyhet i det - det er kjent stoff. Kraftig subsidiert strøm (Mølsæter nevner det i artikkelen) og gratis slavearbeid, så får du lave kostnader. Det som er interessant for REC er om Daqo’s produkter vil finne veien til USA fremover, eller om produktene blir værende i Kina. Import til USA blir vanskelig neste år når importforbudet fra Xinjiang trer i kraft. Aksjemarkedet sendte aksjen ned når loven ble vedtatt. Men tror ikke det spiller noen stor rolle for Daqo. Hvis Kina skal tredoble solinstallasjoner fremover slik som de planlegger, vil de trenge all polysilicon kapasitet de har selv.
Redigert 09.01.2022 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
Småplukker
09.01.2022 kl 20:26 2293

Herregud, så ubegripelig barnslig. Du feirer - med Trumpvideo - at to av de som faktisk brukte tid på å sette seg inn i aksjen ikke orker mer personangrep?
Sier MYE om deg, absolutt ingenting om de to.
drapper12
10.01.2022 kl 16:14 1736

Synd at idioter som bidrar ingenting har fått Uchi til å slette brukeren pga personangrep. Ett innlegg fra han på en dag som i dag hadde roet ned nervene mine. Er så pissed off akkurat nå. Makro kollapser så jeg forstår at rec og faller, men fader heller markedsverdien har jo ikke grep med realiteten!
Opportunist1
10.01.2022 kl 17:21 1483

Nå er det makro som styrer. Du må bare lene deg tilbake og vente til ting roer seg. Ikke annet du kan gjøre.
Jeg er gammel nok til å ha sett dette før. Det er en tilpasning til et nytt rentenivå som skjer nå. Selv aksjer som får økt inntjening på grunn av økende priser på det de selger straffes. Alt presses ned til å starte med, så begynner man å regne på ting igjen etter hvert og noe prises opp igjen. Tar som regel 1-2 uker så er det over.
Redigert 10.01.2022 kl 17:29 Du må logge inn for å svare