QEC-analyse,100-400%!


Her er analysen fra SPB1 sitt morgenmøte på fredag 7. Jan. hentet fra en annen tråd, der target er kr 4-10. Legg også spesielt merke til punkt 6 der QEC varsler produksjon opp fra 1350 BOA til 2000 BOA i år når nye brønner er i gang!😀🚀
……..
"This morning, Questerre CEO Mike Binnion provided an update at our morning meeting. The key highlights were: 1) Quebec Prime Minister has been clear on that there will some compensation if there is introduced a ban for oil and gas activities. 2) timeline for compensation is hard to predict, but reasonable to believe something will happen before upcoming election in October 2022. 3) Company have submitted application for carbon storage projects for clean tech projects in Quebec. 4) Expropriation legislation in Quebec requires fair value compensation vs. petroleum legislation indicates that historical costs should be compensated (i.e., compensation may range from CAD 175m to USD 2.4bn, according to company). 5) Government’s internal fair value estimate for the project is CAD 2-5bn. 6) Questerre’s current production of 1350 boe/d (roughly same as Q3 21) and new wells in H1 22 will bring production up to around 2000 boe/d. 7) The Green Leaf project (former Red Leaf) has potential for rare earth elements. Our scenario analysis suggest a fair value of the QEC share of NOK 4 to NOK 10/share, given various compensation scenarios."
Redigert 09.01.2022 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
sigj2
21.01.2022 kl 14:40 2589

Tenk om det blir nei hehehe
Springflo
21.01.2022 kl 14:43 2562

Den energikrisen som verden står ovenfor nå er det lite sannsynlig at EU ikke kommer til å godkjenne gass som «grønn» energi. Det samme gjelder for øvrig atom- og eksisterende vannkraftutbygging. Quebec og Kanada like sådan.

Har ikke Qec fordi EU pludselig finder ud af de mangler energi.
Har Qec af alle de andre årsager. EU er blot et xtra krydderi.
sigj2
21.01.2022 kl 14:49 2527

Er der noen sted man kan følge med der de kommer til å si dette eller er det bare å følge med i avisa?

Du burde heller følge med på digitale medier.

Skulle dette holde ut dagen må det ses på som positivt.
Elly
21.01.2022 kl 15:05 2393

Fantastisk artikel, som politikkerne i Quebec ikke bare kan komme udenom, at de skal tage stilling til.

Pilot-projekt kommer med garanti inden nogen belutninger bliver taget..........virkelig gode nyheder for QEC!!!!!
Redigert 21.01.2022 kl 15:42 Du må logge inn for å svare
Børs58
21.01.2022 kl 15:14 2391


21. januar 2022 kl. 09.00
Oppdatert kl 10:00


Pilotprosjekter med skifergass i Wôlinak av Questerre
Marc Rochette
MARC ROCHETTE
Le Nouvelliste
Til irritasjon for miljøvernere dukker spørsmålet om skifergass opp igjen i Bécancour-regionen når Abenakis of Wôlinak Council nettopp har inngått en avtale med den kanadiske produsenten Questerre om pilotprosjekter for naturgass.
Dermed kan eksperimentelle initiativer på fangst og lagring av CO2 samt produksjon av utslippsfri naturgass gjennomføres i fellesskap med representantene for de første nasjonene i Quebec.

I tillegg til overskuddet vil Council of the Abenakis of Wôlinak kunne skaffe seg en interesse i letetillatelsene og delta direkte i utbyggingen. Partene er forpliktet til å bruke lokale ressurser så vel som lokale entreprenører der det er kapasitet, spesielt Wôlinak-entreprenører i tradisjonelle territorier.


"Questerre er det første selskapet som fullt ut anerkjenner våre tradisjonelle bruksområder og forplikter seg til å gå videre i full konsultasjon og samarbeid med våre folk. Vi er glade for at Questerre har brukt de siste årene på å bli kjent med oss, vår historie og vårt territorium i Quebec”, kommenterte kjøkkensjef Michel Bernard.

«Ekte forsoning med urfolk må gå utover ord og omsettes til handlinger som utgjør en forskjell for First Nations. Denne avtalen kan bringe velstand til vår nasjon og likestilling for folket vårt samtidig som vi beskytter miljøet.

På sin side fremhevet Questerres president og administrerende direktør, Michael Binnon, den lange historien til Abenaki-folket i Quebec, som går før ankomsten av franske nybyggere, og viktigheten av at enhver utvikling anerkjenner historiske påstander ved å etablere et respektfullt forhold.

"Vårt Net Zero Technology Center-prosjekt, som inkluderer nye fremvoksende karbonteknologier, er løsningen for å nå Quebecs ambisiøse klimamål. Vi ser frem til å utdype samarbeidet vårt med Abenakis i Wôlinak så vel som med alle lokale interessenter,” la han til.


Fellesforetaket vil fokusere på utviklingen av et energisenter med nullutslipp i Quebec. Senteret vil demonstrere den fremvoksende sirkulære økonomien gjennom pilotprosjekter som produserer ren energi, inkludert nullutslippsgass, og evaluere ny karbongjenvinningsteknologi.

Dette kan omfatte produksjon av metanol, gjødsel samt tilsetningsstoffer til sement og andre høyverdiprodukter fra fanget karbondioksid.

Senteret vil også vurdere potensialet for karbondioksidbinding samt ren hydrogenproduksjon ved hjelp av teknologi utviklet av ZEG Power, et Norge-basert selskap. Questerre signerte en intensjonsavtale med ZEG Power i fjor for å evaluere deres proprietære avanserte teknologi.

"Denne avtalen er gode nyheter for First Nations. Aboriginale samfunn har lenge vært interessenter i ressursutvikling i Canada, spesielt i Vest-Canada. Det er ganske normalt at vi gjør ting på samme måte her i Quebec, sa presidenten for Quebec Energy Association, Éric Tétrault.

Han påpeker at denne avtalen kommer på et tidspunkt da Quebec-regjeringen vurderer å fremme et lovforslag som vil gjøre den til eneeier av naturgasstitler "med det erklærte målet å forby produksjon".

Imidlertid argumenterer hans forening for at prinsippet om selvbestemmelse må tas i betraktning av regjeringer siden vedtakelsen i FN av erklæringen om urfolks rettigheter.

"Canada vedtok formelt et rammeverk for anerkjennelse og implementering i juni i fjor. I tillegg til å anerkjenne politiske rettigheter, fastsetter erklæringen tydelig at urfolk har rett til naturressursene som ligger på deres land, sier han gjerne.

I samme åndedrag ønsker herr Tétrault å spesifisere at denne avtalen "laget i god tro" mellom Questerre og Abenaki Council of Wôlinak "ikke ble gjort i siste øyeblikk for å forsøke å forpurre regjeringens planer siden de har diskutert i tre år. ".

«Questerre har også diskutert med flere kommuner i Quebec og flere har uttrykt interesse for dette. Vi, det vi liker, er nye teknologier. Det selskapet prøver å demonstrere først og fremst med partnere er at vi faktisk kan produsere denne nullutslippsnaturgassen. Du må kunne teste teknologien på et tidspunkt, enten det er i Quebec eller andre steder i verden. Du må kunne teste det. Du må gi det en sjanse, ber han.

«Med alt som må gjøres for å bekjempe klimaendringene, må du ta alle prosjektene du har og se på dem alle én etter én. Dette er en som er ekstremt lovende, spesielt for Quebec. I Quebec har vi gass av bedre kvalitet enn den vi importerer. Det ville vært billigere, 100 % trygt, det ville vært nullutslipp, det er en gass som ikke har noen feil. Kan vi gi dem en sjanse til å vise at det kan fungere før de dreper prosjektet?» fortsetter Mr. Tétrault.

En bombe på alle nivåer

Ifølge medlemmet av det vitenskapelige kollektivet for energispørsmål i Quebec, Marc Brullemans, "er det en politisk, miljømessig bombe, på alle nivåer."

"Den er stor. Det er juridiske implikasjoner og mellom lokalsamfunn, til og med alt relatert til industrien som dreier seg om naturgass, sa han.

Til tross for hans sterke reaksjon, sa han ikke at han var overrasket over posisjonen til Wôlinak som, sa han, allerede hadde vist seg å gå inn for skifergass.

«Det selskapet ønsker er å bevise at dette pilotprosjektet ikke vil ha negative konsekvenser på territoriet. Forskere og informerte borgere lar seg ikke lure av disse kunstgrepene, sier medlemmet av Mobilization Climat Trois-Rivières.

Etter hans mening er "et borehull i kjelleren ett borehull for mye". "Det er ting som vil skli ut av det. Vi skal være på vakt. Vi ser det med den forlatte brønnfilen. De er ikke tette. Vi ser på dem, sier biofysikeren.

Nicole Racine, som var motstander av skifergass i Bécancour, hadde også bemerket at "Wôlinak aldri offisielt tok en posisjon mot skifergass".

«Vi forventet at dette prosjektet kunne finne sted i industriparken, men parken var ikke særlig varm til det. Jeg hadde aldri hørt om Wôlinak-prosjektet. Det er noe som overrasker oss. Vi har alltid sagt: når de setter foten inn døra, etter det, vil de rettferdiggjøre at det skal litt til, at det mangler. Det er sikkert at de ikke slipper stykket, mener hun i forhold til Questerre.

En mening delt av et medlem av den ansvarlige innbyggerkomiteen i Bécancour, Yves Mailhot. «Det er ikke en god idé, og heller ikke gode nyheter. Når vi vet at byen og MRC ikke ønsker det, og at CAQ er imot leting og utnyttelse av skifergass, forventer vi at det som nabosamfunn vil være mer presist om sin spilleplan med selskapet,» konkluderte han. .

6710
21.01.2022 kl 15:21 2343

Social accept, jobs, bærbar lokal økonomi, klimavenlig udvinding m.fl.
Dette bliver mere end svært at se bort fra QECs muligheder... Super deal...
hau
21.01.2022 kl 15:23 2372

Gratulerer igjen med investering Dere har i Qec!
Dette er bare en begynnelse som på hva som er i vente!!
God helg!
Børs58
21.01.2022 kl 15:28 2319

hau,
Børs58
I dag kl 10:46

tror vi får en ytterligere trigger dersom EU sier ja til gass i dag noe som igjen vil legge ytterligere trykk på myndighetene i Quebec Iagi. Er spent på media i Canada i løpet av dagen og helgen dersom det blir ja....jeg vil tro kursen vil løfte seg utover dagen samt ett løft i sluttauksjonen, time will show :-)
Iagi
21.01.2022 kl 15:31 2273

Det er vanskelig å komme med spådommer for mandagen, spesielt når aksjekursen er så preget av nyheter og volatilitet. Det eneste tipset jeg kan gi er å ha is i magen. Potensialet i denne aksjen er mye høyere enn 2.5kr. Når vi når 4kr så kan vi ta en ny vurdering av den politiske situasjonen, men før det er det dumt å selge.
Redigert 21.01.2022 kl 15:32 Du må logge inn for å svare

Det er vel ikke noe JA som kommer i dag...? kun en høringsfrist for medlemslandene som utgår i dag vel..?
Børs58
21.01.2022 kl 15:40 2235

utkanten, det er/var ikke meningen å ta kred for din graving og link ang artikkel som du postet, jeg bare postet oversatt versjon....flott jobba av deg!! :-)
6710
21.01.2022 kl 15:40 2265

Vi får vel opdate info omkring rørsystemer på et tidspunkt.
QEC indsendte ansøgningen på pilotprojekt ang. fangst og lagring av CO2 sidst i okt 2021, mener jeg det var, så int hvorlænge det vil vare før QEC får besked.
I tillæg til dette, ville det være spild af kræfter at indsende denne, om QEC ikke tror på muligheden for tilladelse, alt virker til at være klar for sætte igang, nu mangler man kun tilladelsen.

Social accept er på plads m. fl. så det er tæt på...
Redigert 21.01.2022 kl 15:45 Du må logge inn for å svare
ak78
21.01.2022 kl 15:44 2220

Binnion er kampklar, dette skal godt la seg gjøre at Premier Legault kommer seg unna, ALT er innenfor vedtatt lov og reguleringsplan. I tillegg nå tvisten med First nations.

"I et intervju med The Globe and Mail sier Questerre-sjef Michael Binnion at han forbereder seg på "et interessant oppgjør" med Quebec-regjeringen for å presse prosjektet hans fremover."

(kilde: https://infobref.com )

Det blir nok veldig vanskelig å nekte dette etter meldingen igår:) Da blir det nok rabalder i flere leirer om ikke dette godkjennes!
6710
21.01.2022 kl 15:52 2250

Ja og Abenakis of Wôlinak Council har klokkeklart meldt ud hvad man ønsker og vil på egen grund.
Alt er på plads, så det kan sættes igang ganske rask, om det går som planlagt.

Skal vi få et svalestup på slutten her da….

Det få bli i dine våte drømmer Stevie!
VIP001
21.01.2022 kl 15:59 2281

tynnidioten skrev Nei
Jeg pratet nylig med en god venn av meg som er en av sjefene i et selskap som leverer norsk gass til europa. Han sa at EU ikke kunne unngå å godkjenne gass som "grønn" slik som situasjonen er nå. Så han var rimelig trygg på at det gikk den veien. Kanskje ikke så dypt svar, men fint å høre fra en som sitter med førstehånds-informasjon.
Elly
21.01.2022 kl 16:02 2275

Jeg er lidt bekymret for deg Stevie her op til helgen, når alle nyheder og kursen på QEC går deg imod :-)
Håber at du kommer igennem, ellers må du drikke lidt gravøl :-) hahahahahahahahaha
Redigert 21.01.2022 kl 16:03 Du må logge inn for å svare
Jensi
21.01.2022 kl 16:03 2284

Qec lægger sten på sten og skulle det ende med en retsag mod Quebec - Så står vi jo superstærkt med First Nations på vor side - BRING IT ON !!!!!!!

Tror han må på noen hardere stoffer fremover enn øl, Elly :)
Redigert 21.01.2022 kl 16:12 Du må logge inn for å svare
utkant
21.01.2022 kl 16:15 2182

Det går helt fint... Kommer nok langt mere skriverier om dette i løpet av helgen antar jeg...

Rett ned i Canada, synker her også, skal den slutte på dagens laveste
Elly
21.01.2022 kl 16:26 2171

Jeg har ikke sagt, at den "skulle" i 3 NOK, men troede godt, at vi kunne komme derop, men det er jo bare et spørgsmål om tid før vi passerer 3 NOK, så jeg får ret før eller siden min ven og du ved det godt :-)..............du fik til gengæld laaaaaaaaaaaaaaaaaangt fra ret med dit helt ude i hampen kursmål på 0,50 NOK :-) gnegg gnegg gnegg gnegg

Husk at tage noget stærkt at drikke i aften på min regning, da det har været nogle hårde uger for deg siden nytår ved jeg :-)

PS: Åbner selv nogle dyre flasker rødvin i aften og tænker på dig, da mine køb i 0,70 og 1,14 NOK er blevet til guld med dagens luk i 2,42 NOK :-).......QEC nummer 2 på vinderlisten i Oslo 💪
Redigert 21.01.2022 kl 16:55 Du må logge inn for å svare

Hva tenker XL om en aksje som går opp når børsen faller 1,85% ?