Kan ikke skje at Jens blir banksjef

keisam
10.01.2022 kl 15:11 10333

Jeg kan ikke begripe at Jens Stoltenberg kan bli sentralbanksjef, denne ballen burde blitt lagt død for lenge siden.

Hva feiler det gutteklubben grei med å prøve seg på dette, og hva blir det neste hvis Jens blir sentralbanksjef.

Enkle forbindelser:
Jens - Jonas, tronarving.
Jens - Trygve, tidligere undersått for Jens i regjering.
Jens - Ingvild Kjerkhol, Ap-tilknytning.
Jens - Marte Mjøs Persen, Ap-tilknytning.
Jens - Karl Erik, riksrevisor som tidligere var statsråd for kontoret til Jens.
Jens - Lobbyister, Jan-Erik Larsen og Bjarne Håkon Hansen var tidligere underlagt Jens.
Jens - FHI, Camilla Stoltenberg, søster

Med Jens som sentralbanksjef kan det for bli laget en båt uten skott, sammensurium innenfor finans, helse og energi, muligens litt forsvar.
Hva med den finansielle styringen opp mot valgene de neste 12 årene.
Hva med nye lover/reguleringer. Lobbyister går nok en lukrativ tid i møte.
Norge er ikke så stort men det må jo gå an å finne folk som ikke går i de samme selskapene og tilhører samme parti.
Makta til en sentralbanksjef er betydelig og Alan Greenspan er nok et bra eksempel med tanke på finanskrisen for 13-14 år siden.

Jeg blir ikke overrasket over at det norske folk støtter Jens som sentralbanksjef men jeg begriper det ikke.

Det norske folk har ikke bodd i Venezuela, så de har ingen anelse.

Det er partiene med mest korrupsjon som er imot kommune og fylkes-sammenslåinger. Blir vanskeligere å bytte vennetjenester og verv med flere konkurrenter
Mr Karma
10.01.2022 kl 15:22 4809

Alt dette kameraderiet har blitt et fenomen i hele vesten. Noe har det alltid vært, men nå gidder de ikke skjule det en gang. Jeg har aldri vært noe Stoltenberg-fan, og jeg tror det er kvinnestemmene som har ført han til topps...

Han burde innsett selv at den rollen burde han holde seg unna. Men hvis han vil/må ut av Nato-jobben, så finner han ikke noe i landet som er stort nok til å konkurrere med den stillingen.
keisam
10.01.2022 kl 19:32 4707

I USA har middelklassen blitt svekket år for år de siste fire-fem tiårene. Thomas Seltzer har jo belyst dette igjennom sine serier både når det gjelder økonomi og medisin. Farmasøytisk industri og finansielle institusjoner har fått styrket vern gjennom reguleringer. Lobbyister er big business og kongressmedlemmene kan enkelt kjøpes. Konkurransen på banksiden kan neppe være god når det kun er noen få aktører. Mindre reguleringer kommer hele tiden og som stadig styrker større bedrifter og beriker demokratiske valgte medlemmer, forelesere, interesseorganisasjoner og lobbyister. Eliten i Europa har også blitt beskrevet i ulike grader de senere år. Det er godt mulig at alle demokratiske valgte i Norge ikke blir påvirket i noen grad og alt er bare fryd og gammen, men man bør kanskje ikke være for naiv. Reguleringene er betydelig her også, og begrenset konkurranse innenfor enkelte bransjer, som kanskje sett fra samfunnet og kanskje især middelklassen ikke er det beste.
Larries
10.01.2022 kl 20:41 4665

Vi vet hvilken etikk og moral som var tilstede da AP sin ordførerer i Vågå forgrep seg på ei 13 år gammel jente.
Vi vet hvilken etikk og moral som var tilstede da Stoltenberg ga sin uforbeholdende støtte til ordføreren i Vågå.
Det er absurd å sette personer med en så besudlet vandel til å styre over Norges Bankk.
undrende
10.01.2022 kl 22:53 4598

De har nok, slik som da de tvang Nikolai Tangen inn, og frem som oljefondsjef, allerede bestemt seg for Stoltenberg som sentralbanksjef.
Med Tangen var det tverrpolitisk, blant de som ønsker oss hele veien til Brussel.
Jeg er overbevist om at ikke alle har helt samme oppfatning om framtidig anvendelse av oljefondet.

Juge Jens som i 2001 så flott snakket at utbyggingen av norske vassdrag var over, og at resten skulle vernes. Nå skal de siste i rør.
Media er veldig opptatt av Trump, samtidig som at Norges mest korrupte politikere gjennom tidene juger og går bak ryggen på det norske folk.
Strømprisen er en villet politikk for å få politisk gjennomslag for å rasere siste rest av norsk natur,for å redde klimaet!!! Enda ett bevis på at agendaen er penger, makt og kontroll, ikke miljø!!

Skal vi dra igang en unserskriftskampanje og en demonstrasjon her?

Jeg mener at ansettelsen begynner å bli tullete når lovavdelingen mener den nære kontakten mellom statsministeren og JS ikke er noe problem!

Vi må gjøre noe!
Redigert 11.01.2022 kl 11:37 Du må logge inn for å svare

Hvorfor skal man ikke hjelpe vennene sine ? La elite forbli elite.
velkjent
11.01.2022 kl 11:48 4468

Det e vel bare Kaski og Sleve, som er i mot Jens, og da fordi de vil ha en kvinnelig banksjef i håp om at hun er grønnere enn Jens.

Ikke vits å bruke energi på. Han er allerede lovet denne stillingen. Sånn er det med gode venner. 🌹

Hva prøver dere å si?

At JS har så stor støtte st det er null poeng å gjøre noe?

Eller ser dere ikke problemet at det er vanskelig å ta avgjørelser uavhengig av hverandre pga deres personlige forhold/tilknyttning?

Ideelt sett så bør man gjøre noe, men da må man være konsekvent. Jeg føler også at det er bare helt absurd at ekspolitikerne blir valgt inn i Nobelkomiteen. De "store" slutter aldri med politikk.
Redigert 11.01.2022 kl 12:20 Du må logge inn for å svare

Har hørt enkelte onde tunger hevde at Norge er verdens mest korrupte land.
Her gjøres ting så åpent at man ikke ser skauen for bare trær.

Stor forskjell på sentralbanken og nobelkomiteen.

Nobelprisen er en privat pris og nobelkomiteen er opprettet av mandaten til Alfred Nobel sitt fond og forening.

Det er ikke det sammen som en institusjon som er en del av maktfordelingen i samfunnet og skal kunne være en regulator for offentlige økonomisk politikk og privatøkonomien og valutakursen enten ved å bremse eller å gi medfart eller bare muliggjøre økonomisk politikk satt i system.

Sentralbanken kan ikke bli en nikkedukke for regjeringen og visa versa.
Redigert 11.01.2022 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
velkjent
11.01.2022 kl 13:06 4321

Jeg velger å tro at Jens har nå den styrken, som gjør ham skikket til jobben. Som banksjef kan han avvise tilnærmelser, som ikke kunne neglisjeres da han var politiker.
Jeg er ingen tilhenger av Ap, men ser ingen bedre kandidater.

Det er jeg uenig i. Han har ikke innehatt noe stilling der han jobber med økonomi som fag på toppnivå.

Nå kommer folk til å nevne ministerpostene hans, men i slike stillinger får han stort sett rapporter og analyser gjort grundig av fagmenn i departementene. Sentralbanksjefen må ha dybden til å forstå kompleksiteten bak modellene i bunn og ikke minst statistikken.

Vi kan også se på feilene han har tatt tidligere i sin karriere der man kan f.eks nevne kraft-politikk, dieselbil og mongstad. Noe jeg har tidligere ristet på hodet for. Men han har også gjort mye bra f.eks handlingsregelen.
Men sentralbanksjef skal være forsiktig og ikke frempå på denne måten etter min mening. Den skal prøve å minimere feil, ikke ta en ledende posisjon, og den skal "arrestere" politikerne når de prøver å kødde til økonomien eller valutaen. Itillegg må sentralbanksjefen ha faglig tyngde, noe jeg mener JS ikke har. Han har tyngde til å ha store verv, men ikke faglige verv innen økonomi/finans. Du trenger helller ikke ha vært Nato sjef for å mestre eller statsminister for å bli sentralbanksjef. Man kan egentlig argumentere for at JS vil kjede seg som sentralbanksjef basert på hans tidligere stillinger.

Men så kobler vi inne de tette relasjonene han har til flere i toppsystemene i Norge som gjør at det hele lukter skikkelig dårlig.

Og jo, vi har en kandidat som er bedre på papiret, nemlig vise-sentralbanksjefen. Da får vi våres første kvinnelige sentralbanksjef, og som jeg tror hadde jobbet iherdig med en enorm ydmykhet ovenfor oppgaven hun få på sitt bord. Hun kommer ikke til å ta lett på det og vil se på det som hennes mulighet å gå inn i historiebøkene. Hun har doktorgrad innen økonomi fra UiO. Hun har Mastegrad fra LSE. Hun har allerede hatt tunge økonomistillinger.
Martin10
11.01.2022 kl 14:38 4241

Enten er han habil eller så er han ikke habil. Enten er han kvalifisert eller så er han ikke. Det kan koste oss dyrt å ikke velge den best kvalifiserte.
mrk_
11.01.2022 kl 14:52 4225

ja - det er uforenlig å blande finanspolitikk med pengepolitikk. Bindingene er helt klart for sterke mellom JS og JGS.

Sett bort fra det særnorske oljefondet som er del av dette ansvar er jeg enig i at JS' kvalifikasjoner i beste fall er "moderate", og absolutt ikke noe klart valg for denne stilling.

Deler av norge vil jo gjøre politikk ut av oljefondet og her mener noen at JS en funksjon, for oss andre som vil at fondet skal brukes til kapitalforvaltning utelukkende, har han heller ikke noe særlig fortrinn slik jeg ser det... men om Norge skal tømme fondet via politiske føringer for å "redde verden" er vel JS utmerket...
HP17
11.01.2022 kl 15:02 4210

Etter alt som er kommet frem om middager, samtaler, politisk flertall mot Jens m.m kan jeg herved gi dere fasiten og den er at Jens ikke blir ny sentralbanksjef og det hevder jeg med 98% sikkerhet.

Er du sikker på det ? De ga nobelpris til Obama for ingen grunn, de ga prisen til en kinesisk dissident noe Erna måtte beklage for til kinesiske myndigheter
Redigert 11.01.2022 kl 15:10 Du må logge inn for å svare
velkjent
11.01.2022 kl 15:20 4150

Vise-sentralbanksjefen har sikkert den faglige tyngden, noe mange andre i banken også har. Kravene, som stilles er neppe av faglig at, men mer evnen og styrken til å stå i mot politisk press, særlig mot å kaste bort oljefondet. Det er synd at vise-sentralbanksjefen er blitt så lite profilert offentlig, men jeg frykter det verste når Kaski går inn for henne.
*JBJB
11.01.2022 kl 15:28 4138

Hei folkens:))

Og...hvis Stoltenberg får jobben må han lære seg å varsle, folkens - ærlighet varer som kjent lengst...ZnageZz...

Jens Stoltenberg rygget sin Arbeiderparti-eide Saab 9.3 rett inn i en parkert Volvo. Etter å ha sjekket om det var skader på den parkerte bilen, kjørte Stoltenberg fra parkeringsplassen, uten å legge igjen verken navn, telefonnummer eller en forklaring. Det kostet 8000 kroner å utbedre skaden på Volvoen.
https://www.dagbladet.no/nyheter/jens-varslet-ikke-eieren/65773360

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
HP17
11.01.2022 kl 15:46 4103

Det er helt korrekt - derav kallenavnet "Bulke Jens" som nesten ingen er kjent med. Fortale den hendelsen til en meget oppadgående bekjent av meg og han trodde det var fleip inntil jeg sendte linken om denne hendelsen.

Jeg forstår at du mener kortene der er blandet med politikere, men kan du virkelig sammenligne Nobelprisen med en stor tung faglig institusjon? Sentralbanken er en av bærebjelkene i samfunnet vårt med å oppretteholde diverse funksjoner. Kollapser den er det fullstendig krise i Norge. Kollapser Nobel komiteen og legatet har skuslet vekk AN sitt fond så er det vel ikke akkurat krise for Norges befolkning?

Jo etter å ha hatt vise-sentralbanksjefen stille på en forelesning på NHH en gang i tiden så må jeg si at mitt inntrykk er at faget er helt essensielt å beherske internt i toppen i sentralbanken. Noe det selvfølgelig burde.

Se på de islandske banksjefene i forkant av finanskrisen på Island. Der ser du hvor dårlig de kunne faget sitt mange av dem og de ble forledet av makt. Tror du JS søker stillingene fordi han elsker økonomi og ikke bryr seg om makten noe særlig? Neppe.

Jeg tror absolutt Ida vil klare å stå imot politisk press fordi hun virker å ha en faglig integritet som jeg tror hun aldri vil finne seg i å gå inn for noe som statistikken og modellene ikke skulle tilsi var "rett" på ett gitt tidspunkt.

Og problemstillingen vil jo være helt lik JS i den stillingen, bare enda verre. Vil han hjelpe AP når de har den politiske makten, men ekstra vanskelig når det er ett blått parti som styrer landet? Vil han kanskje gå utover sin rolle og utøve press inn i regjeringen? Nei huff det er ille å tenke på.
Larries
11.01.2022 kl 19:26 3975

Ingen har noe imot det (at det blir en kvinne). Men det vi har noe imot er at det blir ei ryggløs som Ch. Meyer i SSB
https://www.dagbladet.no/nyheter/christine-meyer-ferdig-som-ssb-shttps://www.dagbladet.no/nyheter/christine-meyer-ferdig-som-ssb-sjef-fratrer-ved-midnatt/68874445
Jeg og vi er rett og slett dritt lei elitister og kbvnner med manglende mestringsfølelse som bruker totalitære holdninger for å kompensere for egen inkompetanse.norge/i/p0yWo/christine-meyer-gaar-av-som-ssb-sjef
Kajtek
11.01.2022 kl 20:06 3938

Det er å bli kvalm av. AP mann, tidligere statsminister , venn med Jonas G.S. Hvordan kan noen si at de ikke kan se at vennskap med Jonas G.S. Kan gjøre Jens Stoltenberg inhabil. Det lukter stygt. Med det samme Olsen opplyste at han skal gå av, begynte Stoltenberg å kontakte, Støre, Olsen, Tangen. Hadde møter under middager etc. Jeg syntes at Jens var god, og gjorde god jobb i FN , men dette her er rett og slett , gutte klubben grei. Jeg begynner mer og mer miste tillit til politikerne. Først bedrageri og svindel med pendelboliger , reiseregninger. Nå ansettelser av sine folk i så viktige stillinger som skulle ha vært nøytrale. Det verste er at folk setter seg mot dette nå men når Stoltenberg blir ansatt, noe jeg tror at det blir, vil stormen legge seg ned ganske fort. Stoltenberg kommer til å få jobb og sitte der så lenge han ønsker. Folk kommer til å glemme det og stemme på AP igjen ved neste gang.

Jeg mener hverken da (Christine Meyer) og nå har kjønn lite å si. Christine Meyer sin oppførsel var usmakelig.

Jeg sier ingenting om at kvinner er bedre rustet. Jeg mener bare at Ida har en bedre CV enn JS i denne saken.

Statistisk sett er menn bitte litt bedre egnet for lederjobber og spesielt topplederjobbet.

Jeg er også drittlei elitister og FOLK med manglende mestringsfølelse som bruker totalitære holdninger for å kompensere for egen inkompetanse.
vicktor
11.01.2022 kl 23:06 3789

Noen prøver å fortelle oss at dette hat vært en åpen prosess. Jeg mener prosessen har vært alt for åpen.
Når en ser på søkerlisten, så er det kun 2 kvalifiserte søkere. Når Jens forteller at han vil søke stillingen, lenge
før søknadsfristen utløp, så har ganske sikkert mange godt kvalifiserte søkere latt være å søke. Fordi mediene
allerede har ansatt Jens. Han blir tillagt gode egenskaper som klimavennlig og økonomisk styring.
Oljefondet skal ha fokus på miljø vennlige innvesteringer.
Vi erfarte alle " Månelandingen " til Jens som kostet oss skattebetalere ca. 25 milliarder.
Skal denne Jens få styre Oljefondet sine innvesteringer, så vil det bli mange nye " Månelandinger "
og med det bortkastede penger.

Vi har i forbindelse med Stoltenberg-kandidaturet ikke fått påkrevde forsikringer om uavhengighet mellom
sentralbanksjefen og oljefondet.
Ap har leflet med tanken om å gjøre oljefondet til et politisk verktøy. Noe sånt har INGEN forankring hos det
norske folk. Folket vil absolutt ikke ha dette i det hele tatt.
Støre har leflet om å begynne med det han kaller klimainvesteringer. Det kan gå riktig ille med fondet, om
gutteklubben grei i Ap begynner å fikle opp i dette.

Stoltenberg, Ap og Sp bør snarest klargjøre uavhengigheten og foreta avstandstagen til politisk verktøy. Kommer
ikke slik klargjøring og forsikring, så blir vi nødt til å måke Stoltenbergs kandidatur rett ned.

Og det fins en god kvinnelig kandidat her nå. Hun har lang erfaring fra Norges bank. Hvorfor skal vi inngå på noe
risiko her nå ? Og det kan fort vise seg å bli skyhøy risiko.

Ida Wolden Bache blir sikkert en god sentralbanksjef. Og en vi kan stole på som menneske.
Jens har bløffet oss gjentagne ganger. Vi kan ikke stole på han som menneske. Han er
under internasjonal oligarkisk styre og mindcontrolled. (Har vært det lenge. 15 - 20 - 25 år).
Redigert 12.01.2022 kl 17:17 Du må logge inn for å svare

Ja, Alfred Nobel mente aldri at stortingsrepresentantene skulle ordne seg med klippekort/abonnement i Nobelkomiteen.
De ble bare satt til å utpeke komitémedlemmene, ikke være dem selv.
Redigert 12.01.2022 kl 17:15 Du må logge inn for å svare
8472
12.01.2022 kl 00:39 3696

Det er tidenes bankran som nå planlegges når Jonas og Jens har tenkt å gå løs på folkets felles formue - også kalt oljefondet. Pengene skal ofres til klimaguden.

Tipper klimaguden tar hele Oljefondet tilslutt.
Odi.1
12.01.2022 kl 08:20 3547

Obama " Presidenten som gikk tom for bomber"
Her må denne Nobel gjengen virkelig ha truffet innertieren.

Alt faller vel her på hva Edderkopp nettet til AP vil skal skje med denne godt betalte Jobben i Norges Bank.
Redigert 12.01.2022 kl 08:21 Du må logge inn for å svare

Jeg synes det er temmelig betenkelig at midt i situasjonen med Russland og Ukraina så er NATO’ s generalsekretær mest opptatt av å få seg ny jobb.
Hvilke signaler gir det?
Odi.1
12.01.2022 kl 09:15 3439


Dette er kun grådighet på andres bekostning , hele AP er bygget på denne filosofien.
Redigert 05.02.2022 kl 10:55 Du må logge inn for å svare

Jeg syns det er en svakhet at det bare er 2 kandidater å velge mellom. Det burde vært fler. Og Finansdepartementet burde bruke mer tid på denne ansettelsen. Det er oljefondet vi er opptatt av, ikke Norges Banks gjøren og laden ellers. Rentesettingen i Norges Bank er ikke så vanskelig. Dette er det et stort apparat rundt, og lang erfaring med. Vår frykt går på faren for at Ap vil forsøke å gjøre oljefondet til et politisk verktøy. Skjer det, er Norge på ville veier.
Et lissomdemokrati som Norge kan ikke ha en sånn risikoeksponering med oljefondet som politsk verktøy. Da vil Norges spinnville syntetiske og udemokratiske styringssystem virkelig komme til syne. Da kan altså røvere i prinsipp kunne rane fellesskapets oljefond, uten særlig folkeoppslutning i ryggen. Dette må vi unngå at skjer.

Ref all input her. Skulle gjerne likt å kikket på habilitets analysen som ble gjort mot Jens. ?