Pedersen har full støtte her!


At han er frustrert over og ikke levere bedre når de innfrir 98% er bra instinkt.
At markedet slakter aksjen i dag er selsagt frustrerende men under 2020 og 2021 har han levert mye bra i en presset tid.
I dag leverte Pgs som ventet men markedet misforstår og nedsalget får stå for seg når grunnlaget for 2022 tikke har vært bedre enn på lenge.
Gjelden betales i sept og i går sier Tgs sakte bedring.
Tallene er ikke fremlagt enda men frie kontanter er vanligvis det beste i q4.
At Pedersen gjerne ønsket noe mere virksomhet er bare og legge bak seg og se konsntrerere seg om det som er nå og fremover.
Kostnadene er lave inn mot 2022 og ordreboken sterk.
Pgs har levert bedre segment enn konkurentene.
Ikke bytt noen som står seg i dårlige tider.

PGS skal opp og teste 4,50 igjen på kort sikt - men Pedersen må jobbe med kommunikasjonen sin...

Ja husker det godt fordi jeg satt og lurte lenge på om det var noe jeg ikke hadde forstått. Husker også at den steg kraftig etter emisjon på 20kr da oljeprisen bare var en liten brøkdel av i dag og utsiktene neste årene ikke i nærheten av like gode som nå. Aksjekursen har under krisen blitt styrt av kortsiktige tradere med alt for mye kortsiktig likviditet så da blir kursutviklingen omvendt korrelert med sunn fornuft i slike perioder. Jeg tror den perioden relativt snart tar slutt og at dagens enorme volatilitet representerer startskuddet der den langsiktig fallende trendlinjen snur opp. Dette er en aksje som fort kan dra opp tilbake til 60kr hvis myndigheter gir raskt beskjed om at vi må ha mer gass raskt for å redusere den enorme økningen i forurensende kullkraft. Alt tyder på at den beskjedne kommer veldig snart sammen med at også karbonfangst som er PGS sitt vekstområde vil øke kraftig. TGS har ikke båter og når det blir mer aktivitet vil de få ekstrem økning i kostnader når de skal leie inn båter.
Hvalross
12.01.2022 kl 12:35 2005

Med ordene til professor emeritus Rögnvaldur Hannesson:
"Er det noen som tror at europeerne vil «straffe» russerne ved å stenge av deres leveranser av gass? Uttalelser fra både NATO og amerikanerne om «konsekvenser» hvis russerne finner på å invadere Ukraina lyder mest bare pinlige."

Enkelte sammenhenger synes åpenbare:
1 Stoltenberg vender tilbake med ett eneste mandat: å bidra til at Norge i sikkerhetspolitisk øyemed hurtigst mulig utbygger all tilgjengelig norsk olje/gass (og setter fart på utvinningen av sjeldne mineraler)
2 Støre sier oljefondet nå skal bli politisk. Det er dette som er den egentlige grunnen for Nicolai Tangens ansettelse i oljefondet. Bemerk at forgjengeren Ynge Slyngstad får 5% for å lede det kommende Aker Asset Managment, dvs 50 millarder av 1000 milliardersfondet. De snakker på innpust og utpust om grønne investeringer, men dette handler åpenbart i all hovedsak om olje/gass. Mine kilder sier Aker vil få mye støtte til å ta kontroll særlig over afrikansk offshore olje og gassforekomster.

= Vi står foran en ubeskrivelig gullalder for seismikk og rigg.

Bakgrunn
https://seekingalpha.com/article/4477220-eu-energy-policy-is-a-trainwreck
Hvalross
12.01.2022 kl 12:44 1963

Ja man skulle såklart ha solgt i forigårs og kjøpt tilbake i går. Ble dyrt. Men å tenke slik gir lite. Bare glad jeg fikk kjøpt mye mer, halve skrellen hentet inn allerede på det

Det er nok noe mer enn det og akkurat det kan du høre her:

https://play.acast.com/s/okonominyhetene/sas-tall-pgs-fall-og-havneinvesteringer-i-drammen

* Mao, dagens Dead Cat Bounce er mer å anse som en god og midlertdig exit mulighet enn noe annet ... ;)

Sånn er det noen ganger,men guiding i går trodde jeg skulle opp og ikke rett ned.
Dette er ikke en presentasjon husk og tallene kan bli enda bedre når det kommer 27 jan.
Kanskje er dette en siste sjanse og kjøpe billig før markedet bedrer seg utover våren og sommeren.
Ser ut at markedet gir Pgs litt tilbake fra gårsdagens nedtur,men kontrakt 3d 7 januar var en bra start med sterkere ordrebok som ikke har vært så sterk q3 før covid tiden og før det også mange glemmer det.
Her kan mye positivt skje,bunnen er nok bak i tid på pris og marked.
Ny analyse sier overvekt kursmål 8,5 kr.
Kepler Cheuvreux oppgraderer PGS til kjøp og dobler kursmålet.
De har vært nøkterne og truffet hele veien tidligere.
Da er det bare og vente på q4 27 jan.
Pgs styrer prisene fremover da det blir knapphet på skip fremover og det må gjelde 3D og 4D
Rett opp i dag,men skal nok videre mot 4,8 først dette var deilig.
Nå håper jeg det kommer noen større investorer inn,Ferd f.eks
Redigert 13.01.2022 kl 09:52 Du må logge inn for å svare

Som jeg sa for to dager siden da alle mistet hodet: -« det ligger penger på gata i pgs.» Det viser seg at det stemte godt 🥇

Stille fra Aviskameratene som hausser andre sektorer men er ivrig når det faller med interjuer fra Baissere mm.
Underlige folk.

Tgs nedgraderes fra Kepler Cheuvreux til 70 pga bibloteker som er lavere verdi pga bildeteknikken og plassering.
Tgs må nok kjøpe storebror her om de skal henge med,Pgs ble oppgradert til 8,5 og innehar andre plasseringer og bildeteknikk 4D.
Tgs må gjøre et eller annet noe mange har ment lenge,alt dette sees på omstning segment at Pgs nå fosser fra.
TrengMerPeng
13.01.2022 kl 11:00 1345

Tenker TGS må "bite i det sure eple" og legge om sin strategi. Blir nok et oppkjøp her.

Har alltid sagt det, tipper de snart ikke har noe valg.

Oslo (TDN Direkt): Ifølge Kepler Cheuvreux er TGS det seismikkselskapet som lider mest under strukturendringene i bransjen. Meglerhuset tar opp dekningen av TGS med en reduser-anbefaling og et kursmål på 70 kroner pr aksje.
Det fremgår av en oppdatering torsdag.

Kepler begrunner dette med at selskapets databibliotek er mer eksponert mot grenseområder som neppe vil tiltrekke seg stor interesse og at de ikke tilbyr differensierende løsninger til kundene.

Videre mener Kepler at det ikke er mengden data som betyr noe, men kvaliteten og plasseringen, og at kundene vil fokusere mye mer på bildebehandling de neste årene. De tror TGS vil ha problemer med å tjene penger på sitt eksisterende bibliotek, men bemerker samtidig at selskapet har en netto kontantbeholdning på 200 millioner dollar og en struktur med få eiendeler.

portion
13.01.2022 kl 11:11 1282

Kunne tenkt meg en fusjon mellom TGS og PGS så kunne de skilt ut flåten i et eget datterselskap
TrengMerPeng
13.01.2022 kl 11:12 1278

Ja da er det bare å lene seg tilbake og vente på bud. Det bør jo komme før kursen "tar helt av".

Skal de klare og få den i minus.
Merkelig og lett den ramler nedover.
Er det virkelig fortsatt truseskvettere som selger.
TrengMerPeng
13.01.2022 kl 11:35 1197

Matematikken vil ha den ned til 3,7660. Ikke gitt at algoritmene klarer det men... Slike gaps har en tendens til å lukkes.

Tgs sover i timen og kan havne bakpå med sin stahet om ikke og ha en flåte de kunne benyttet 100% også alle kalde pgs skip om de kjøpte alt.
I tilegg kan det grønne skiftet etter data til carbonfangst mm bli nyttig med eiet flåte.
Tgs kan hamstre pgs på et bud med 350-400 mill nye Tgs aksjer.
Synergien ville gitt enorm oppside og Pgs med en bedret finans som går av seg selv er ikke så vanskelig og overta som før.

https://e24.no/olje-og-energi/i/QyOnQQ/myndighetene-ber-oljeselskapene-ta-stoerre-sjanser Ingen som kan motsi akutt behov for å øke letingen kraftig umiddelbart. Hvis letingen ikke intensiveres kraftig vil produksjonen av gass fra Norge stupe og vanlige folk i Europa vil straffes ytterligere samt at utslippene fra kullkraft går ytterligere opp. Tror vi kommer til å få store overraskelser på oppsiden nå og at PGS kursen raskt kommer til å stige ekstremt kraftig mot emisjonskursen 20kr for et par år siden og videre. Utsiktene til kraftig aktivitetsøkning var ikke den gangen i nærheten av hva de er nå.