Russland og Nato


Russland vil bestemme at Ukraina ikke kan bli med i Nato, de vil forby dette ellers blir det krig.
Putin vil ha korrupsjonsalliansen på plass, med Hviterussland, Kazakstan m.fl. Før var Ukraina del av alliansen, men så ble Viktor Yanukovych fordrevet og tumeltene oppsto.
Redigert 12.01.2022 kl 20:08 Du må logge inn for å svare

https://www.youtube.com/watch?v=HgE0o8-DvlI
Her et intervju med en svensk toppsjef i russisk bilindustri.
Ikke ny video, men interessant for det. Her får man inside kunnskap om Putin m.m.
Putín er krevende sies det.

Putin er selvfølgelig fed up med sanksjoner og deflasjon. Og misunnelig på Kinas fremgang.
(Dette var for 7 år siden. Men sikkert noenlunde samme prinsipper i dag).
Redigert 15.01.2022 kl 00:50 Du må logge inn for å svare

Svenskene har russofobi og ubåtofobi.
Men russerne har vært litt frekke i Østersjøen og ikke tatt hensyn til Gotland i oppstreking av territorium.

Det er nok amerikanerne som har vært på tokt i Ukraina. (Og sto mye mulig for de 2 FFO'ene vi har sett der ;
Majdan og MH-flyet). Det er vel USA som ivrer for Ukraina i NATO, ikke Ukraina selv. Klart det er provoserende
å få NATO nesten inn i stua i Moskva.
omans
14.01.2022 kl 23:04 913

Ingenting ville vært bedre, det ville betydd nedrustning i Russland, men dessverre så er Putin tidligere KGB offiser og en som er i opposisjon til vesten. Han har vel kun diktatorer som kompiser internasjonalt, og skal nå sitte i 10-20 år til ifølge en endring i grunnloven han fikk igjennom. Dvs det ikke synes noe bedring i horisonten,
7sea
14.01.2022 kl 22:51 939

Hvorfor ikke invitere Russland og til Nato, Kina og alle stater Stoltenberg?
Må vi ha disse idiotiske tanker om makt og fiendebilder?

Ser du tilbake i historien så har vel USA mer enn en feilslått innvadering i et land......
omans
14.01.2022 kl 22:42 986

Usa har gjort feil opp igjennom også, de var nok følelsesmessing påvirket i noen grad som følge av terrorangrepene. I tillegg er det gjort fatale feil som har rammet sivile ifm Afganistand etc.

Men kan ikke bare trekke en linja å si at pga det så er det slik og slik nå, og i ethvert tilfelle. Hvert tilfelle er et enkeltstående tilfelle. Usa er i utgangspunktet en alliert som forstår demokrati og rettigheter, så kan de gjøre feil. Det startet med et angrep mot, så ble det reagert tilbake. Styrende land har plikt å ivareta befolkningen sin på best mulig måte, men ikke alle er opptatt av det, dessverre. De er mer opptatt av makt og korrupsjon.

Det er Ukraina selv som styrer sin vilje, de kan snakke med hvem de vil også Nato og USA. Så at det kan være noe i det med sabotører og hacker angrep fra Russland, når man nå vet situasjonen de steller i stand, er utvilsomt. Har ikke noe med en evt feil-slått krig i Irak å gjøre.
Redigert 14.01.2022 kl 22:43 Du må logge inn for å svare
fylla12
14.01.2022 kl 22:36 996

Du blander kortene ....
Det er Vladolf Putler som skaper kaos fordi han ikke kan akseptere at Ukrania kan selv bestemme.
Øst Europa savner ikke det gamle terror regimet fra Moskva.

Nøytrale Svergie liker ikke utviklingen
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/RrQRkO/sverige-sender-flere-soldater-til-gotland

Frykter svenskene USA og Nato ?
Så dumme er de ikke .....

Og ifølge amerikansk etteretning hadde også Saddam Hussein masseødeleggelsesvåpen. Så bare å sende en takk til amerikanerne (og Nato) for det kaoset de har skapt i Midtøsten med millioner av flyktninger til Europa som konsekvens. Det samme kaoset ser vi nå amerikanerne er iferd med å skape i Øst Europa.
omans
14.01.2022 kl 19:15 1129

Synes det tilspisser seg når det påstås at Russland er inne med sabotører. De hadde ikke gått ut med det om ingen hold.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/dnzOzX/usa-hevder-at-russland-planlegger-falskt-flagg-operasjon-mot-ukraina
omans
12.01.2022 kl 20:53 1287

Du har nok rett, jeg tok kortversjonen av det som er retorikken akkurat nå. Galskapen er at Russland i det hele tatt kan fremme et slik "krav". Så lenge Ukraina er en selvstendig stat. Russland prøver beskytte enkelte "russiske interesser" inne i Ukraina, men er ingenting de skal ha sagt egentlig, så lenge Ukraina er en anerkjent suveren stat. Ingen tør å starte en Krig med Putin, (annet enn forsvarskrig fra Ukraina) pga konsekvensene blir for fatale. Blir nok ingen storkrig.
Redigert 12.01.2022 kl 20:54 Du må logge inn for å svare

Nei, slik fungerer det nok ikke. Men Russland forsøker å skremme NATO ved å bygge opp store styrker ved grensen til Ukraina. De anser NATO sin ekspansjon østover som en trussel for egen sikkerhet. Det skyldes at Russland, og typer som Putin under Den kalde krigen hadde muligheten å kontrollere samtlige av sine randstater, bortsette fra Norge og Tyrkia. Denne muligheten til å kunne gå inn og slå ned ethvert opprør med rå militær makt, gav russerne en sikkerhet de satte stor pris på.

Når nå NATO har ekspandert østover og latt land som de baltiske, Polen, Tjekkia og Slovaki, Romania mfl bli medlemmer, da har Russland mistet den muligheten. Men nå har Russland trukket den røde linjen; Ukraina skal ikke bli medlem i NATO. Hvorfor? Jo, vi må ikke glemme at Russland har basen for sin Svartehavsflåte på Krim. Dersom Ukraina blir medlem i NATO blir denne flåten liggende i noe som kan minne om ingenmannsland og Russland vil ikke lenger ha muligheten til å holde Ukraina i ørene ved å true med militær makt. Det gjør situasjonen for Russland uholdbar.

Men at Russland skulle gå til krig, bare fordi NATO ikke etterkommer Russland sitt krav om en garanti mot at Ukraina blir NATO, medlem, det tror jeg ikke de gjør. For en konflikt med Ukraina når det er usikkert om USA engasjerer seg, det er høyt spill. En slik konflikt kan raskt komme fullstendig ut av kontroll og verden vil kunnebefinne seg i en ny verdenskrig. En verdenskrig der USA står opp mot Russland og eventuelt Kina, det kan bli undergangen for menneskeheten. Vi snakker tross alt om tre stormakter som har et spinnvilt arsenal av atomvåpen i landbaserte siloer og deployert rundt om i verdenshavene ombord i såkalte boomers, atomubåter med ballistiske atomraketter. Det er neppe noen som kommer ut av en slik konflikt som en vinner.

Vi får inderlig håpe at også russerne skjønner såpass. For en slik garanti som de ber om, det vil de nok aldri få fra NATO.