REC - Uke 3


Uke 3 står for tur. Uke 2 var meget volatil, og vi var godt nede på 15-tallet, før ting roet seg litt utover uken. Lite volum på fredag.

På onsdag blir transaksjonen med Hanwha gjennomført, og fredagens uttalelser kan peke i retning av at noe snart skjer.

Hvor skal vi i uke 3?

Ber innstendig om at vi diskuterer selskap og ikke forummedlemmer.
Redigert 16.01.2022 kl 15:18 Du må logge inn for å svare
manman01
20.01.2022 kl 15:19 5930

Hahah minder mig om nogle handler jeg gjorde i 2020/2021

købte cBrain på 141, solgte ved 130
købte NOM på 2 solgte ved 1.7*
Redigert 20.01.2022 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
Dolly
20.01.2022 kl 15:20 5966

Det kan gjøres mye intradag ja. Så at de kjøper, shorter, dekker om hverandre ila en dag. Kan være andre som også gjør dette ut over voleon som er synlig stor short.
J.T.
20.01.2022 kl 15:25 5914

Ja, det er alltid irriterende.

Er det noe jeg har lært etter snart 30 år i markedet så er det å ikke la følelsene råde.
Menneskelig adferd kan fort bli et hinder for langsiktig suksess.
DjTao
20.01.2022 kl 15:28 5984

Jeg rådet deg til å kjøpe på 15,38 for et par dager siden hvor jeg sa det var penger på gaten Nemis, du har vel ikke glemt det?
manman01
20.01.2022 kl 15:31 6082

Ærger mig ikke alt for meget, det var små positioner alligevel. Jeg har lært meget af det, og kan tage den viden med mig de næste mange år (:
KommersK
20.01.2022 kl 15:39 6179

''oss små''? Du må da ha flere hundre tusen aksjer i REC? Da er du ikke blant de små, i hvert fall. Men jeg skjønner jo hva du mener. Mangel på informasjon er absolutt ikke bra for kursen. Spesielt i REC, som har så mange småaksjonærer.
I de store selskapene som Equinor, Dnb, Salmar, Hydro osv, så er jo ikke aksjonærene kortsiktige. Der sitter de med tunge poster, og regner med at årlig avkastning er høyere enn på høyrentekonto. De venter ikke på nyheter, men er svært tålmodige. Og de store svingningene kommer sjelden. Ikke mange panikksalg der.
I REC er det nok i stor grad aksjonærer som er innom i forventning om kjapp gevinst, og de har ingen planer(de fleste) om å sitte i årevis i aksjen. Derfor hopper de fort av igjen når de ser at de må vente på den kjappe gevinsten de trodde på. Så skvetter de innom Qec, BCS, Nel, NAS, KOA osv, og søker kjapp gevinst der i stedet. Derfor selges de seg ut av REC om de må vente for lenge. I stille perioder blir det da mange som selger, det er lunken interesse blant kjøperne, og kursen går ned.
Derfor får vi håpe at REC/HANWA nå øker infostrømmen ut, sånn at vi har noe håndfast å forholde oss til. Da tror jeg straks aksjonærmassen blir tryggere, og dermed i større grad holder på aksjene sine i lengre tid.
Solerbra
20.01.2022 kl 15:47 6120

Tenker at de som ønsker å manipulere vekstaksjer har ganske fritt spillerom for tiden. Det ekstremt negative momentet pga. inflasjons- og rentefrykten gjør at kjøperne sitter på gjerdet. Da regjerer mobben. Se hva som skjedde med hele Akers grønne portefølje kun fordi et selskap, AOW, ikke fikk en tildeling. Krakk over hele linjen, også selskaper som ikke på noen måte blir berørt. Tenker det går seg til og normaliserer seg etter hvert.
Anywhere
20.01.2022 kl 15:55 6030

Konstaterer at gårsdagens salg på 16,28 ble helt greit som trade fra samme dag. Nå ligger jeg på 15,71 og venter fortsatt. Får jeg tilbake den tradeposten før stengetid? Det er det vi kalle litt spenning/krydder i den øvrige long-hverdagen.
Onmyway
20.01.2022 kl 15:55 6055

Interessant denne, J.T. Punkt nummer to i linken passer jo ganske godt inn. Et lite fåtall kan man stille så mange oppfølgingsspørsmål man vil til, uten å få et eneste konstruktivt svar. La oss bare trykke på mute…

2. Nonsense negativity on social media.

There are two different types of negative posts. The first is well thought out negative posts that show why a company isn’t doing well, or isn’t going to do well, usually backed up by data. These are fine. Usually posted by real people. Some companies are bad, and they rightfully deserve to tank.

But the second type of negative post is one like: “This stock is garbage!”

This is nonsense.

These are posted by paid manipulators or inexperienced investors frustrated by the direction of the stock price.

You can ignore these. Just mute the accounts and move on.
Nsxnsx
20.01.2022 kl 16:11 5883

Joda har nok flere aksjer enn mange på forumet, men har fremdeles en god slump igjen til Topp 50 :) (er jo faktisk en her på forumet som er Topp 50).

Men det var ikke poenget mitt altså. Når noen selger/kjøper 4 mill aksjer på få minutter så sier det seg selv at de fleste av oss blir rimelig små i den sammenhengen.
Selv om vi som er mest aktive på forumet hadde klart å samkjøre litt så er jeg redd vi fremdeles hadde blitt for små til å påvirke kursen i nevneverdig grad. Skulle vi fått til noe for å "straffe" de som manipulerer så måtte det vært en skikkelig "kampanje" med et mye mer intenst og bredt fokus.(og det er vel for så vidt på grensen til det lovlige selv om det aldri får konsekvenser for andre). Og det er ikke lett med så mange aksjonærer som er i Recsi. Gleder meg til meldinger som på et eller annet tidspunkt MÅ komme, og da håper jeg at de som manipulerer brenner seg skikkelig(selv om jeg ikke tror noe på det, de får nok en "heads up" ). Alltid noen som vet noe i "denne verden". Får være tålmodige og akkumulere når man får dupper som denne.
Solerbra
20.01.2022 kl 16:16 5846

Mer informasjon fra selskapet har i alle år vært etterlyst, men det skjer ikke. Rec driver ikke kurspleie. Mellom q-presentasjoner får vi kun børsmeldinger. Eneste jeg kan huske ut over dette var da selskapet måtte gå ut og arrestere SB1- analytiker Meyer for direkte feilinformasjon/løgn i en av hans konkursanalyser. Kjell Inge Røkke kom og gikk som styreformann uten si en eneste setning til oss aksjonærer, som jeg registrerte. Så nei, ikke forvent noe pludder og smalltalk om hvor fint og lovende det ser ut. Vi får kun pliktige børsmeldinger,og q-presentasjoner.
strider1
20.01.2022 kl 16:16 5842

Skulle gjerne visst hvor mye nemis får betalt i ukepenger for jobben han gjør
nemi's
20.01.2022 kl 16:18 5884

Da er du 30 øre i pluss. Regner med du sier opp jobben? Ører opp og ned hører hjemme på tradertråden.
omac
20.01.2022 kl 16:20 5871

Ikke snakk til trollet
Anywhere
20.01.2022 kl 16:25 5834

Samkjørende miljø vil ofte klare å trekke en aksjen uforholdsmessig langt ned, ofte uforståelig, før det endelig snur, og gjerne via fundamentale endringer i selskapet. Men da har man store muligheter for å hente inn shortfokus fra et veldig lavt fokus.
Ikke forunderlig om RECSI samkjøres lavt ned noen dager til for å forsøke å lage inndekningsområder lavest mulig.
Smaug
20.01.2022 kl 16:40 5647

Tydeligvis noen som mener at HS sin inngan på 1.5 milliard er overpriset på 16 kr også🤦🤦

Kan noen tipse ledelsen i HS om at de må bytte ut økonomiavdelingen snarlig😅
Uchi
20.01.2022 kl 16:45 5578

Men dette er en stor årsak til at selskapets markedsverdi kan herjes med. Vi går fra 15kr til 22kr, som er nesten 50% opp på store nyheter. En av de største aktørene på verdensbasis investerer i REC, betaler 30% over markedspris for å sikre polysil tilgangen til REC. Folk hadde ventet i et helt år på dette, mange som kjøpte seg inn på høye priser på 20-tallet. Vi klarte å holde 20-tallet i noen dager, før vi dundret ned. Nå, nesten ett og et halvt måned senere så er vi nærmere 30% ned fra toppen. Kurs avsluttes på 15.75kr. Dagen etterpå kommer Tore og sier at det fremdeles er mye som gjenstår og som må på plass. Hvorfor er beskjed vi får fra HS helt annerledes enn beskjed vi får fra REC Silicon selv?

Med fundamentet REC har og prospektene for fremtiden bekymrer det meg at ledelsen er så stille og kun sier det de er lovpålagt til å si. Det skal være lov å snakke høyt om mulighetene som ligger her! Det skal være lov å skryte av sitt eget selskap! Siden emisjonen i oktober 2020 har jeg hatt is i magen og sagt at mangel på kommunikasjon kan være på grunn av at det er mye som foregår bak kulissene, fordi det har vært enormt som har foregått, men ingenting forsvarer stillheten vi opplever. Hvis du mener at det er positivt at ledelsen har vært stille siden oktober 2020, så vil jeg argumentere for at du snakker blindt og kun fordi du har aksjer investert.

REC har kommunisert på kvartals prestasjoner at de er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere, men hvorfor tar forhandlinger mer enn ett år? Hvorfor får vi ikke større innsikt i posisjonen selskapet er i og planene deres fremover? Jeg forstår at BBB ble utsatt, men hvorfor blir det ikke kommunisert mer til oss aksjonærer? Hvorfor blir vi aldri oppdatert på hva som foregår? Hvor lenge skal denne stille perioden fortsette? Et år til? To år til? Permanent?

Kritikk må rettes der selskapet fortjener kritikk. Jeg er ekstremt misfornøyd med hvor dårlig ledelsen er til å kommunisere med aksjonærer og markedet. Dette håper jeg vil endres på, nå som vi har fått en styremedlem fra HS. Hadde markedet bare fått en ordentlig oppdatering i ny og ne, så hadde kursen vært så mye mer stabil. Det hadde motvirket det psykologiske aspektet som shorts og tradere har tjent enormt med penger på, mens vi langsiktige har hatt skjegg i postkassen og blitt slått av blant annet SP500 indeks. Husk, vi har vært i tidenes bull marked.

Jeg har ikke solgt en eneste aksje. Jeg har akkumulert mer. Jeg har troen på fremtiden og at fundamentet til REC vil gjøre opp for denne kjedelige perioden. Jeg er også langsiktig og tenker flere år frem, så jeg ser på dette som kortsiktig støy, men jeg skal også være ærlig og innrømme at jeg hadde sikkert vært kjempe frustrert selv om jeg hadde snitt på 18kr - 20kr +. Jeg forstår alle som selger seg ut. Vi kan ikke angripe disse individene. De selger seg ut fordi resten av markedet blomstrer, mens REC står stille og det virker som om ingenting skjer. Vi som følger med aktivt med vet at det er enormt mye som foregår på både makro og mikro nivå.

Langsiktig vil jeg nok si at det å kunne kjøpe til 15kr nærmest er som å plukke penger fra gata. Kortsiktig vil jeg ikke anbefale noen om å fylle på 15kr, fordi for alt jeg vet vil stillheten fortsette og vi kan se 10kr - 12kr igjen. Jeg er genuint bekymret for markedsverdien på kort sikt og oppfordrer alle til å ha is i magen. Dette kan bli volatilt og dette kan bli stygt, men kommer de rette børsmeldingene kan dette også være starten på et godt eventyr som kan påvirke livet på en ekstremt positiv måte, finansielt, for de fleste. Alle må gjøre opp sine egne meninger, men dere kommer aldri til å se meg være frustrert på aksjonærer som selger seg ut. Jeg støtter dem og jeg forstår dem godt, selv om jeg ikke gjør det samme.

REC jeg elsker deg og jeg elsker potensialet som ligger i selskapet. Jeg er helt sikker på om at denne investeringen vil gi meg flere hundre prosent avkastning, selv på aksjer kjøpt på 20-tallet, men det er på tide å gi oss aksjonærer en oppdatering. Jeg vet at de største eierne ikke bryr seg om aksjekurs er på 10kr eller 25kr, de er her for å skape enorme verdier for fremtiden, men dette handler om legitimiteten til selskapet og hvordan andre mennesker tolker selskapet. Tillit, med andre ord. REC har en jobb å gjøre her, synes jeg. Stillhet siden oktober 2020 er alt for lenge, når det er så mye interessant som har foregått under denne tidsperioden. Gi oss en oppdatering så skal dere se hvordan aksjekurs flyr opp og stabiliserer seg. Da vil de fleste av dere også roe dere ned, hehe.

Sikkert ikke populært at jeg kritiserer selskapet på denne måten, men dere alle vet hvor stor tilhenger av REC jeg er. Fakta er fakta og det er viktig at vi diskuterer realiteten med hverandre, fremfor å forsvare selskapet for hver handling de tar. Støtt dem når de gjør gode ting, still spørsmål når du er misfornøyd. Du har jo investert mye penger i dette!
Nsxnsx
20.01.2022 kl 17:06 5455

Uchi...utrolig bra formulert.

Jeg oppfordrer deg til å sende dette innlegget i sin helhet til selskapet, med ønske om et fornuftig og utdypende svar. Jeg stiller meg bak ALLE dine kritiske spørsmål, og signerer gjerne på et "opprop". Og det tror jeg det er mange med meg som gjør. Du har min fulle støtte og det hadde vært gøy om du ble vår "tillitsmann" inn mot ledelsen.
Babbai
20.01.2022 kl 17:13 5421

Usikker på om dette har vært oppe, men greit å merke seg:
Det kan umulig være negativt at REC Silicon liker at James Cossler (Entrepreneur in Residence at Youngstown Business Incubator) deler følgende artikkel på LinkedIn (5 dager siden vel å merke): https://eu.dispatch.com/story/business/2022/01/14/factory-built-land-annexed-into-new-albany/6524507001/

Artikkelen: Intel picks Greater Columbus for $20 billion semiconductor factory to employ 3,000 workers

Videre @er han en kar som heter Bill og skriver: OK, first you land a massive Amgen biomanufacturing plant. Then Intel says..."hold my beer." You guys in New Albany tired of winning yet?

Kanskje et hint fra REC at de liker disse Intelnyhetene. Lurer på hvem som sitter på LinkedIn og deler ut likes for REC Silicon.
Redigert 20.01.2022 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
karve
20.01.2022 kl 17:17 5397

Dette var en ydmyk og godt formulert innlegg til ledelsen i Rec, har selv vært med i REC siden 2007. Ideen under her om å sende denne ordrett til Rec anbefaler jeg sterkt 👍
omac
20.01.2022 kl 17:23 5343

Enig, nå må styret kommunisere med eierene sine, de står ansvarlig for oss på GF og vi har 66% av stemmene.
Solerbra
20.01.2022 kl 17:27 5300

Må ha formulert meg feil. Jeg mener absolutt ikke personlig at 'tause Birgitte' strategien er bra, kun at det er slik det har det vært - og er, også etter at KIR kom inn. Eneste forskjellen jeg har registrert er at styreleder ikke snakker selskapet ned, slik Jens U. Moe hadde for (u)vane. Så jeg støtter det du skriver, og håper det nye styret vil holde markedet og oss mange tusen aksjonærer oppdatert på en helt annen måte framover. Det er klart det skapes usikkerhet som kan utnyttes når Hanwha sier 'jumpstart', og Rec ikke engang nikker og sier 'høres bra ut'.
Paala
20.01.2022 kl 19:07 4695

Fint Uchi trøster dem nye aksjonærene, litt andre toner nå en for 1,5 år siden. å elske ett selskap er jo helt feil, sterke følelser på enkelt selskap blir helt feil. glad jeg har spredd risikoen utover med brukbart hell. men på sikt trur jeg rec blomstrer

Kan jo hende REC er mer tilbakeholdne av politiske grunner. Og for all del kan det hende de har avtaler som ikke kan offentliggjøres, mtp på ny teknologi og hvem som skal samarbeide med hvem.
uldiuldi
20.01.2022 kl 19:35 4419

Moore, Chief Financial Officer Telefon: +1 509 766-9133
Email: douglas.moore@recsilicon.com

Nils O. Kjerstad
IR Kontakt Telefon: +47 9135 6659
Email: nils.kjerstad@crux.no.

https://www.recsilicon.com/home/contact-us/contact-form
Redigert 20.01.2022 kl 19:37 Du må logge inn for å svare
Sjakalen
20.01.2022 kl 20:00 4210

Mye riktig her Uch..

Men la de største og de minste utnytte vakumet. Aker har aldri smørt noen, ei heller vårt REC.

Den kommer når den kommer.
VL
20.01.2022 kl 20:08 4169

Godt å ha deg tilbake Uchi, du har lært meg tålmodighet og holde roen når det faller som verst. Nå har vi ventet i 1.5 år så vi klare nok å vente litt til. Etter pressekonferanse til Biden og uttalelsen til Pelosi så tror jeg BBB pakken går igjennom om ikke alt for lenge. Tålmodighet!
https://thehill.com/homenews/house/590625-pelosi-build-back-better-may-need-to-be-more-limited-renamed
Stabukk
20.01.2022 kl 20:20 4053

Enig i at Rec bør informera meir enn berre gjennom pliktige meldingar og kvartalsrapportar. Har sjølv sendt fleire e-postar om dette til IR-kontakt Nils O. Kjerstad. Men samtidig blir delar av kritikken urettferdig. Men send gjerne «utblåsinga» til Kjerstad. Det er berre sunt.

Tar likevel med nokre av sitat som eg meiner skyt over mål:
«Det skal være lov å skryte av sitt eget selskap!»
«Hvorfor blir vi aldri oppdatert på hva som foregår»?
«...mens REC står stille og det virker som om ingenting skjer».

Er det ingen som har lese dette i meldinga Rec kom med for 6 dagar sidan?:
«The Transactions bring together two of the leading producers in different parts of the solar PV value chain. Hanwha Solutions is one of the world’s largest solar PV manufacturers with a total cell manufacturing capacity of 10GW globally. The company provides high-quality solar PV panels to the residential market through their wholly owned brand Q CELLS, which holds a 25 percent market share in the US. The company operates one of the largest solar module factories in the US with an annual production capacity of 1.7GW, corresponding to 12,000 PV modules per day.
The Transactions are expected to strengthen REC Silicon’s financial position and ensure that the Company has the necessary resources to reopen its FBR facility in Moses Lake, Washington, and enable valuable investment opportunities in Butte, Montana. Hanwha Solutions’ strategic investment in REC Silicon represents a step towards establishing a highly efficient, low carbon solar value chain in the US and to ensure that REC Silicon plays an integral role in these efforts. Hanwha Solutions’ knowledge, expertise, and capabilities are expected to enhance REC Silicon’s ability to take advantage of opportunities and developing markets in the solar, semiconductor, and battery industries. A US value chain for solar PV manufacturing will result in the creation of demand for solar grade polysilicon, which the Company expects will result in the restart of the manufacture of high quality, low-cost solar grade granular polysilicon in Moses Lake, Washington».

I desse avsnitta er det jo massevis av skryt og viktig informasjon om restart av ML! Shorting og mange traderar som går i flokk styrer for tida kursen opp og ned. På sikt vil Hanwha sitt inntog stabilisera kursen på eit høgare nivå. Det er mykje opp til det nye styret sine grep, og kanskje eit aksjonærbrev frå ny styreformann? Røkke senior har gjort ein kjempejobb med strategisk viktige grep. Det er grunn nok til at eg blir sittande med mine aksjar.
InForTheWin
20.01.2022 kl 20:24 4020

Utnytt situasjonen. Akkumuler!! Jobb med markedet og ikke imot.
Det er en stund siden jeg innså at markedet ikke var enig med meg i at vi satt på gull. Men det er jo det jeg og flere tror. Så da bestemte jeg meg for å bli mer kynisk og ikke la følelsene mine styre handlingene mine. Bekymrer meg ikke litt engang at kursen er nede på 15 tallet, men bekymrer meg for at den stikker avgårde før jeg får lastet det jeg vil ha. Jeg er sikkert ikke god, men jeg puster lettet ut hver dag jeg våkner opp og ser at det ikke er kommet noen nyheter ennå😅😅 For de kommer!! Og da begynner det å bli for seint å laste. Se på de 50 største aksjonærene, sitter de i ro? Ja, ok. Da tar jeg det med ro.

Ha en god kveld!!
Uchi
20.01.2022 kl 20:37 3978

Bare for å tydeliggjøre Solerbra, innlegget var ikke ment mot deg. Jeg forstod hva du mente. Var bare for å videreføre diskusjonen.

Paala: Jeg er MEGA bull på REC Silicon. Med mine penger har jeg kjøpt på 15, 16, 17, 18kr de siste ukene, jeg lastet også opp en del på 20-tallet, men jeg var en av de heldige som var inne i REC før det tok helt av, så snittprisen min er levbart. Med mine penger er jeg ikke bekymret. Som nevnt i innlegget er jeg langsiktig og da tenker jeg flere år frem i tid. REC skal gjøre livet mitt enda enklere, det har alltid vært planen og var årsaken til at jeg gikk ut av TSLA. Jeg elsker ikke REC fordi jeg er blind, Paala. Jeg elsker selskapet pga. at jeg er helt sikker på fremtidsutsiktene.

For å bare tydeliggjøre for alle. Ikke solgt en eneste aksje. Kommer til å kjøpe mer. Jeg er stål fornøyd med REC på alle fronter, bortsett fra kommunikasjon med markedet. Dette var et innlegg for å forklare mer hvorfor kursen er så ustabil og volatilt. Det er på grunn av mangel på kommunikasjon som skaper usikkerhet. Vi som har brukt mye tid og gravd oss ned i selskapet vet at det er utrolig mye som foregår, men dette vil ikke bringe stabilitet til aksjekurs før selskapet kommuniserer dette ut til markedet. De fleste har ikke tid til å sette seg inn like mye som mange av oss har gjort. Det svekker legitimiteten til REC at en så solid selskap blir herjet med på denne måten. Det skaper et psykologisk moment hvor alle er klare til å selge seg ut sekundet de ser signalene, fordi dette har skjedd gjentatte ganger det siste året.

Som Inforthewin sier, her handler det om å utnytte svingningene og fortsette å akkumulere. I fremtiden tror jeg vi vil takke oss selv for det. Istedenfor å selge meg ut og jakte andre selskaper for rask gevinst pga. lite tålmodighet og mest sannsynlig tape alt (basert på min trading historikk, hehe), holder jeg meg til REC og spytter inn det jeg har kapasitet til. Om aksjekurs går ned til 10kr vil det ikke plage meg, fordi jeg vet hva fremtiden vil bringe og jeg vil bare akkumulere enda mer. Denne tryggheten har jeg ikke med andre selskaper.

Sender gjerne innlegget til IR-kontakt til REC, dersom det er ønskelig fra dere. Kan skrive en mail ila. morgendagen.

Det du skriver er morsomt, men er sååå enig👍
God kveld til deg også!
Nsxnsx
20.01.2022 kl 21:47 3446

Jeg setter pris på om du sender 👍 Og jeg kommer til å sende et jeg også. Oppfordrer alle andre til også å sende til IR- kontakten. Er vi mange nok som uttrykker den samme bekymring så er det mulig vi blir hørt. Vær mest mulig positive i mail som sendes, skryt mye men vær bekymret for investeringen. Har en tendens til å virker bedre enn bare faen i helvete formuleringer 👍😉
Sudoku
20.01.2022 kl 22:18 3201

Joda Stabukk, vel og bra med slike meldinger. Men om vi REC-aksjonærer leser dem, så påvirker kanskje ikke det kursen nevneverdig. Hvis ledelsen derimot var litt mer fremme i skoene hva gjelder informasjon utad, ja da ville kanskje også andre også få øynene opp for REC. Økt interesse for selskapet ville trolig bidratt til større etterspørsel etter aksjer, noe som igjen ville drevet kursen opp.

Jøss, Nasse gikk fra +2 til -1. Skal bli en hard dag i morra.
Lauri
20.01.2022 kl 22:51 2915

Skal bli deilig å fylle på
Donald Duck
20.01.2022 kl 23:18 2706

Heregud så mange ord med så mye tøv! Jeg er målløs over all støyen du og diverse andre oversvømmer dette forumet med. Tror kursen vil være tjent med om det var litt mindre støy.

LITT FACTS: RECSI kommuniserer til markedet hver tredje måned, altså 4 ganger i året. Utover det så sender de ut informasjon når de har noe relevant å formidle.
Redigert 20.01.2022 kl 23:19 Du må logge inn for å svare