REC - Uke 3


Uke 3 står for tur. Uke 2 var meget volatil, og vi var godt nede på 15-tallet, før ting roet seg litt utover uken. Lite volum på fredag.

På onsdag blir transaksjonen med Hanwha gjennomført, og fredagens uttalelser kan peke i retning av at noe snart skjer.

Hvor skal vi i uke 3?

Ber innstendig om at vi diskuterer selskap og ikke forummedlemmer.
Redigert 16.01.2022 kl 15:18 Du må logge inn for å svare
Anywhere
21.01.2022 kl 10:10 4130

VL, jeg kan dele oppfatningen om en stor konvergerende kile. Bunnlinjen i den har vi akkurat touchet nå, og toppnivået er som du indikerer 22.
Det er stort bevegelsesrom enda i kilen, men samtidig er det stor sannsynlighet at det rommet nå er utelukkende på oppsiden. til 22 og det som da er breakout-level.
Ganske så gigantisk oppside over der og i et slik stort bilde ekstreme utslagsnivå fra der aksjen nå ligger.
Samtidig har vi også en horisontal støtte innenfor kilen på rundt 15, så risk/reward i et mellomlangt bilde er temmelig bra her.

Hva er grunn til at short ikke kjørte kursen ned på f.eks mandag? Lav omsetning og fine muligheter.
Sirbalo
21.01.2022 kl 10:23 4001

https://www.tradingview.com/x/179mHhQ5/

Sånn ser det ut hos meg her. Kan skrive litt lengre update over helgen!
Macd er også langt nede snart på linje med de større bunnene fra i fjor og i chartet. Burde være veldig god støtte her, og bra med oppside fra dette nivået
VL
21.01.2022 kl 10:24 4019

👍takk for svar. Det fundamentet er nesten på plass , vi venter nå på BBB, ML,Hanwha,Sila og Group 14. alt dette meldes mest sannsynlig om noe mnd( forhåpentligvis) . Setter vi det fundamentet inn i TA grafen så vil jeg påstå at det stemmer. Stigende fra nå til 22 kr ( selvsagt kan den også fort opp og ned igjen) men bunnen bør ligger høyere for hver mnd. Ser man også på SMA 200 ligger den perfekt til( svinger svak ned ) SMA 50 svinger i første omgang ned også følger den formasjonen opp. Som du sier så er oppsiden gigantisk over kr 22, selvsagt med store opp og nedturer men i det lange løpet så er trenden opp.
Uchi
21.01.2022 kl 10:25 4018

Da ble det 4.200 aksjer til for 15.02kr. Ingen store summer, men hver bit hjelper i det store bildet. Blir nok noen større kjøp om vi treffer 12-tallet. For min del bryr jeg meg ikke om vi går ned, da får jeg bare anledning til å kjøpe mer, selv om urealisert gevinst krymper på DnB skjermen, hehe.

REC er fremtiden og prospektene som ligger her er helt enorme. Is i magen mine venner også får vi satse på at aksjekursen vil få stabiliteten og veksten den fortjener. Vi får også håpe at kommunikasjon mellom ledelsen og oss blir forbedret. I mellomtiden får vi sloss mot markedet og nyte gevinsten når markedet innser det flere av oss innså for lenge siden. Stresser ikke et sekund. Dette ordner seg :)
DjTao
21.01.2022 kl 10:26 4084

Dette er jo black friday dette Uchi! Fornøyd med mitt lille kjøp på 3K til 14,90! :)
VL
21.01.2022 kl 10:30 4057

Takk Sirbalo, da var jeg ikke helt på bærtur. Får lene meg på Ta for å beholde roen. Det fundamentet er som sagt nesten på plass, Ta er i følge læreboken også innenfor.
Mr markedet danse rumba så da får vi heller bruke tiden på å forbedre oss innen aksje markedet.
FMI
21.01.2022 kl 10:41 3906

Har også fylt på idag, 15,01. Beholdningen øker og snittet går nedover. Nå er det utrolige 50 % opp til hva kursen var rett etter Hanwha-investeringen!
Nsxnsx
21.01.2022 kl 10:47 3842

Kursutvikling fra 22.38 til nå 15,- er det rareste jeg har opplevd noen gang med tanke på at det generelle aksjemarkedet styres av fremtidige forventninger.

Utviklingen tilsier at ALT er MØRKT og at ML ALDRI vil bli startet opp. Skulle det mot formodning gå som HS har lovet så vil lettelses rallyet bli det største noen sinne.

Jeg er litt betenkt nå, men tør ikke stå utenfor når den meldingen og det rallyet kommer.
Stabukk
21.01.2022 kl 10:53 3772

«Den totale stillhet» frå Rec er jo rein løgn og tullprat! Det blir for dumt, Sudoku.

Vi har jo nettopp fått grundig info om Hanwha sitt innhopp med nesten 1 mrd kr i ny kapital på kurs 20, inkludert Hanwha sin posisjon i solbransjen og plan om restart av ML Kan ikkje folk få inn i knollen at Korea-selskapet satsar nesten 1,5 mrd (inkludert kjøpet av aksjar frå AKH) for å få ML opp å gå og tena pengar!

Sudoku snakkar om «maratonløp». Toler du ikkje å venta i tre-fire månader? I løpet av mai eller juni tippar eg kursen er tilbake over 20. Er du fornøgd då?
Helgrønn
21.01.2022 kl 10:54 3765

Fra Biden i sin tale: "BBB kommer att genomföras innan mid term election.
Fra Manchin i går: " just be starting from scratch."
+++
Nå er det vel etter hvert bare å glemme det rent politiske.- og starte opp Moses.


Hva er tull og løgnprat? Du sa det selv, vi har fått grundig informasjon om HS FRA HS. Det har vært musestille fra REC sin side.

Da er vi nøyaktig der kursen var når Hanwha-nyheten kom 🥂

Må si meg enig i Nsxnsx som sier :
"Kursutvikling fra 22.38 til nå 15,- er det rareste jeg har opplevd noen gang med tanke på at det generelle aksjemarkedet styres av fremtidige forventninger.

Utviklingen tilsier at ALT er MØRKT og at ML ALDRI vil bli startet opp. Skulle det mot formodning gå som HS har lovet så vil lettelses rallyet bli det største noen sinne."

Siden 1999 ikke opplevd maken. Tror shorthandel er en stor del av det. Har sett et par dokumentarer fra US om shorthandel og naked shorting fra ca 15 år tilbake, som ligger på youtube. Har ingen linker desverre, men søk om du er interessert.

Redigert 21.01.2022 kl 11:12 Du må logge inn for å svare
Anywhere
21.01.2022 kl 11:12 3675

Grunnlaget for å sitte i REC er jo temmelig mangehodet, man kan nevne både langsiktig godt kapitalisert, fortsatt lav kost på langsiktige investeringer med 10-års rentebilde favoriserende på normal forretningsdrift, fortsatt selvsagt stort fokus på grønt skifte etc.
Men fordelen RECSI har som grønn investering er det selvsagte; de har en fungerende forretning, de har en ekstrem temmelig umiddelbar skaleringsmulighet, og de er i kjernen på produkter som det grønne skiftet etterspør for akkurat å oppnå - det grønne skiftet. Inntjeningen som del av det grønne skiftet kommer derav helt ved oppstarten, når det først begynner å mobiliseres - og man har produkter som vil ledsage det grønne skiftet i mange tiår. Så RECSI skal ikke avvente en ekstrem lang arbeidsperiode for investert egenkapital og lånt kapital. RECSI skal høste av den allerede de første par årene og fremover, med stor sikkerhet. Andre grønne aksjer har ideer og tanker og kan tenkes å få til vellykket forretning først om 5-8 år. Men tryggheten for slik forretning er ekstremt mye lavere enn det samme for RECSI.
Jeg velger meg derfor RECSI både semikortsiktig og langsiktig fortsatt. Velger meg aksjen også som en ekstremt artig tradingaksje.
Redigert 21.01.2022 kl 11:58 Du må logge inn for å svare

Uchi
Veldig velkommen tilbake fra meg også :)
Babbai
21.01.2022 kl 11:29 3536

https://www.renewableenergyworld.com/news/evidence-grows-that-global-solar-supply-chains-are-diversifying/#gref

REC og Hanwha nevnes.

“We are seeing a supply chain realignment,” said Michael Parr, executive director of the U.S.-based Ultra Low-Carbon Solar Alliance (ULCSA). “The pace has been faster than expected.”

The new announcements offer tangible evidence that after a decade of concentrating production capacity in low-cost China, the solar sector is wiling both to shorten and de-risk its supply chains. Without naming specific companies, Parr said that at least two major U.S. electric utilities have expressed an interest in specifying low-carbon solar modules in future requests for proposals.
KAWAS
21.01.2022 kl 11:37 3465

Det interessante her er at både demokratiske og republikanske senatorer sammen sender Biden dette brevet for å fortsette med tolltariffer på utenlandske solpaneler for å verne om innenlandsk produksjon. Bipartisansk enighet om dette kan kanskje tolkes som enighet over partigrensene også for etablering av innenlandsk verdikjede for solar, dvs. i praktisk politikk den delen av BBB som angår klima.
På den annen side tror jeg at med fortsatt tariffer kan REC bare glemme eksport til Kina - men det er heller ikke viktig dersom de klarer sammen med Hanwha å etablere et innenlandsk marked.
Jeg tipper Biden bifaller det som senatorene ber om.
Solerbra
21.01.2022 kl 11:43 3380

Diskusjonen om informasjon fra selskapet startet med at vi får q-presentasjoner og pliktige børsmeldinger og kun det. Greit at noen mener det er godt nok, men noen av oss mener altså at lange perioder med total stillhet skaper usikkerhet som åpenbart utnyttes. Jeg har vært i Rec siden 2013 og har sett aksjen bli herjet med og trykket ned i stille perioder hele veien fram til i dag, helt uten nyheter som forklaring. Og det fortsetter. Som nevnt hadde vi selveste Kjell Inge Røkke som hastet inn og ut som styreformann uten å si en setning til aksjonærer og marked. Er det normalt? Er det likebehandling av aksjonærer? Tror dere at de store (topp 20) er like usikre og frustrerte som småaksjonærer? Det tror ikke jeg. Da hadde de solgt seg ut for lengst. Det drikkes nok mange kaffekopper der drøsen går og nerver beroliges.
Anywhere
21.01.2022 kl 11:56 3303

Perioder mellom kvartalsrapportene uten info er mer regelen for de fleste selskaper, det er ikke normalt med voldsom infovirksomhet utenom. Det skjer i noen mer intense perioder da virksomhet bygges vesentlig eller man er i M&A-fokus etc. Utover det må markedet påregne business as usual og utnytte de muligheter man ser for fremtdien og nåtiden.
Sa2ri
21.01.2022 kl 11:59 3301

"Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) conceded Thursday that to revive President Biden’s stalled Build Back Better package, Democrats may need to rebrand and scale back the massive climate and social spending package.

Biden, in a marathon news conference a day earlier, had suggested that the House-passed Build Back Better Act may need to be broken up into “chunks” and then pieced back together to see what could win support from Sen. Joe Manchin (D-W.Va.), whose opposition derailed the $2.2 trillion package last month.

Pelosi took issue with Biden’s use of the term “chunks” but largely agreed with his assessment that the package would need to be slimmed down.

“‘Chunks’ is an interesting word,” Pelosi joked at a news conference marking the one year anniversary of Biden’s inauguration. “So what the president calls ‘chunks’ I would hope would be a major bill going forward. It may be more limited, but it is still significant.”

Pelosi rattled off the major pieces that she would like to see preserved in a revamped spending package, which she said Democrats may have to “rename.” First on her list: hundreds of billions in provisions to combat climate change, something Biden said Wednesday that he believes he can push through the Senate."

https://thehill.com/homenews/house/590625-pelosi-build-back-better-may-need-to-be-more-limited-renamed
Redigert 21.01.2022 kl 12:03 Du må logge inn for å svare
Sudoku
21.01.2022 kl 12:01 3284

Jeg har ventet lenge, har akkumulert i det stille, og skal alltids holde ut en maraton, eller to. Men det kan jo virke som om en del andre ikke er interessert i det samme. Synes som unødvendig mange har kastet inn håndkleet og solgt seg ned/ut. Tilbud/etterspørsel - mange selgere og få kjøpere driver vel ikke prisen opp akkurat?
Har ellers mottatt og lest den informasjon om Hanwha du nevner, og den er jo knall. Men det har jo så langt ikke blitt mye blest og begeistring om denne casen i media av den grunn. Er det da noe REC kunne gjort for å utnytte nyhetene? Betyr aksjekursen noe for selskapet? Bekymrer det ikke selskapet at aksjekursen drives ned til 15-tallet?
20 sier du? Er selv i pluss allerede, men vi skal høyere enn det. Selv SB1 har jo pr i dag kursmål på 20 og andre har 24 og 27.
omac
21.01.2022 kl 12:05 3269

Jeg tror ikke AKH eller Hanwha bryr seg om aksjekursen fra dag til dag. De fikk negativ kontroll og delte selskapet mellom seg, jeg tipper de gjorde det så de kan hindre hostile takeover og sikre supply. Kanskje begge ikke så det som strategisk å eie mer enn det i den biten av kjeden og kjøpe på spotpris/avtale som alle andre
Redigert 21.01.2022 kl 12:05 Du må logge inn for å svare
AmatørKongen
21.01.2022 kl 12:10 3308

Kan også tenkes at Hanwha fikk et innblikk i hva som kommer her og hvor bra fabrikk ML faktisk er. Noe som gjorde at dem i tillegg til å få tilgang på produktene til sine andre ledd av verdikjeden, kanskje kan oppnå god avkastning på sitt kjøp til 20kr aksjen.

Jeg har vært i selskaper som blir kjøpt opp (Regner med noe tilsvarende gjelder ved å kjøpe seg inn i et strategisk samarbeid), der ble alle finanser brettet ut, alle fremtidige prosjekter, kontrakter og muligheter lagt på bordet og studert i ukesvis. Så jeg vil tro Hanwha vet veldig mye som ikke er meldt i markedet. Hanwha er sikker på at ML skal åpne lønnsomt, ellers ville dem aldri gjort dette.

Mine tanker hvertfall :)
Redigert 21.01.2022 kl 12:26 Du må logge inn for å svare
Solerbra
21.01.2022 kl 12:31 3183

Nå er vel ikke akkurat Rec i 'business as usual'. Hele caset henger jo på det som planlegges, diskuteres og forhandles om, og om selskapet vil få en lukrativ rolle i det grønne skiftet. Da mener jeg at å framsnakke egen posisjon og muligheter ut over noen copy/paste powerpoints 4 ganger i året, samt børsmeld. når noe er i boks, hadde vært mulig og kanskje lurt. Positiv rating handler ikke bare om aksjekurs. Hvilken rørlegger velger folk? Den som alle skryter over, eller den som det klages på eller ingen nevner?
Sa2ri
21.01.2022 kl 12:32 3175

"In the wake of a failed effort to pass voting rights legislation, Democrats are turning their attention back to reviving President Biden’s stalled Build Back Better Act, which hit a wall in December when Sen. Joe Manchin (D-W.Va.) announced he couldn’t support it.

Biden gave the legislation new momentum this week when he announced he’s willing to sign whatever “chunks” of the climate and social spending bill can get through Congress.

Democratic lawmakers say they’re willing to concede more ground to Manchin in order to get something passed into law, even though it will fall well short of the ambitious vision they announced last year.
ADVERTISEMENT

“I think we should tell Sen. Manchin, ‘You won, write the bill and tell us what you can support,’” said one Democratic senator, who requested anonymity to discuss party strategy. “That way he would stop dancing around.”"

https://thehill.com/homenews/senate/590698-democrats-hope-to-salvage-bidens-agenda-on-manchins-terms
Donald Duck
21.01.2022 kl 12:50 2985

SPØRSMÅL: Hva konkret er det du (med flere) mener med "informasjonstørke"? Er det slik å forstå at du/dere mener ledesen i selskapet skal kommentere synsing og diverse tøvete spekulasjoner fra deg og diverse andre på Hegnar Forum?

TIL INFO: Selskapet rapporterer til markedet hver tredje måned - og neste rapportering er om noen uker. Dernest, så orienterer selskapet fortløpende markedet om børrelevant informasjon, når de har noe relevant informasjon å formidle.Stabukk
21.01.2022 kl 13:07 2830

Har vore ute og gått tur for å kjøla meg ned litt, men står fast ved «løgn og tullprat» om påstanden «Den totale stillhet» frå Rec.
Rec gjekk ut med denne meldinga 14. jan, for ei veke sidan:
«REC Silicon ASA – Update on the strategic equity investment by Hanwha Solutions and PDMR notification»

Her er litt av innhaldet: «The Transactions are expected to strengthen REC Silicon’s financial position and ensure that the Company has the necessary resources to reopen its FBR facility in Moses Lake, Washington, and enable valuable investment opportunities in Butte, Montana. Hanwha Solutions’ strategic investment in REC Silicon represents a step towards establishing a highly efficient, low carbon solar value chain in the US and to ensure that REC Silicon plays an integral role in these efforts».


Solerbra
21.01.2022 kl 13:12 2763

Ok, du er fornøyd. Er vi informert om Yulin? Gikk ikke fristen for å kjøpe seg opp til 49% ut i august 2021? Er toget gått? Er fristen utsatt? Er det noe annet? Mulig jeg ikke følger med. Hanwha legger følgende ut på sin hjemmeside 18.11.21: "....we will reopen the Moses Lake facility and jumpstart REC Silicon production in the US.”. Det står altså 'we will' - ikke kanskje, muligens, hvis ditt og datt. Hva står det om dette på Recs hjemmeside?
Solerbra
21.01.2022 kl 13:19 2745

'necessary resources to reopen its FBR facility in Moses Lake, Washington' kom på plass i 10.80 emisjonen høsten 2020. Det var i alle fall det som ble formidlet. Det er et helt annet budskap enn 'will open' fra Hanwha.
Stabukk
21.01.2022 kl 13:19 2838

Hanwha har heilt sikkert fått grundig info om anlegget i ML og er sikker på at det skal opna lønnsomt. Ver tolmodig, så kjem meldinga før vi anar.
Rec bør snart informera om utvidinga i Butte. Det er ein solid trigger at ansatte i Rec på Twitter likar meldinga om at intel bygger ein giga-fabrikk med 3000 jobbar i Tennessee. Er nokså sikker på at Intel har vore fast kunde hjå Rec i mange år. Tippar Butte sitt overskudd vil skyta fart dei neste åra, blant anna på leveransar til Intel.
Donald Duck
21.01.2022 kl 13:25 2755

Bervares, det er flere måneder siden ledelsen i RECSI kommuniserte til markedet om sin nåværende og fremtidige posisjon i Yulin. Hvis du følger med kvartalspretasjonene, så vil du kanskje få det med deg. Lykke til ;)
Sudoku
21.01.2022 kl 13:37 2659

Herlig med tur. -Nei, men da er vel alt bare bra da? Og det er ikke noe poeng for REC å si noe mer, noe som ytterligere kunne vekke interesse for dette flotte selskapet hos potensielt flere nye aksjonærer, og kanskje derigjennom bidratt til å løfte aksjekursen.
Stabukk
21.01.2022 kl 13:43 2634

I praksis kan Manchin forlenga eigne og eventuelle etterkommarar sitt solide utbytte frå kolindustrien. Pluss at kontoret hans har fått store pengebidrag for å redusera satsinga på fornybar energi, slik eg les ein artikkel i engelske The Independent. Men dette er OK i USA og gjer ikkje Manchin inhabil, ser det ut for. Håpar sjølvsagt på skattefordelar gjennom ein bit av BBB til fornybart. Men er redd for at det som skjer svekkar Biden og styrkar Republikanarane sine sjansar både i mellomvalget til høsten, og ved nytt presidentvalg i 2024.
AmatørKongen
21.01.2022 kl 14:05 2542

Det har vært en dritt utvikling av aksjekursen, spesielt etter Hanwha sitt inntog, denne uken har vært merkelig. Litt klein stemning i finansverden er nok mye av årsaken.

Det er bare å sette inn favorittsitatene fra Buffet eller andre idoler, de er stort sett passende nå. Aksjen kommer seg nok den, jeg tipper en børsmelding ut av det blå innen sommeren. Bare å ønske god helg!

Bare å ønske god helg!
Redigert 21.01.2022 kl 14:06 Du må logge inn for å svare