APCL nå vil gå inn i børsåret 2018 som den beste investeringen

SigOtt
APCL 31.10.2018 kl 21:47 2106

Vi vet alle at APCL har hatt en svingene børsform i 2018. Men fortvil ikke, det er mange godsaker om hjørnet nå. Etter å ha uckret litt ute i verden nå, så er det ikke tvil i min sjel. Apcl vil bli en grell smell fordi som ikke hadde troa på selskapet. I en nylig artikkel fra Upstream kan vi lese at det skal drilles massivt på Gambia-wildcat.
Det australske selskapet Far Ltd har spystet den første letebrønnen utenfor Gambia i mer enn 40 år.
FAR avslørte tirsdag boring av Samo-1 brønnen i blokk A2 hadde begynt etter ankomsten av Drena Stena Drillmax Drillmax i helgen. A2 FOLKES!!! Regner med dere satt kaffen og pepperkaka i halsen nå. Det fortjener dere kanskje siden det er grellt i utgangspunktet å spise pepperkaker i oktober.
Samo-1 ligger i et vanndybde på 1000 meter og vil bli boret til en total dybde på 3100 meter, rettet mot to nøkkel reservoarintervaller anslått til å holde en samlet potensiell ressurs på 825 millioner fat olje.

"Samo-1-brønnen er den første brønnen som skal bores offshore Gambia i 40 år, og på grunn av dette tiltrekker den stor internasjonal oppmerksomhet, sier langtidsdirektør Cath Norman.

"Jeg er takknemlig for det operasjonelle lagets harde arbeid som forberedelse til Samo-1-brønnen og det sterke samarbeidet med vår samarbeidspartner Petronas og Gambias regjering.

"Som det er standard i offshore leteboring, vil Far løpe i en stramt hulloperasjon - vi ser frem til å gjøre oppdateringer når vi når viktige milepæler."

Målene øvre og nedre Albian-reservoarene i Samo-1 har vist seg vellykkede på NNE-feltet nord for Senegal, som har gitt Langt tillit til å gi Samo en 50% sjanse for geologisk suksess.

Far bare plukket opp arealet utenfor Gambia, som inkluderer A2 og A5 blokkene, i februar i fjor etter å ha inngått en avtale med nå konkurs amerikanske selskapet Erin Energy for å ta en 80% operert interesse.

Det oppdret en 40% ikke-operativ interesse for Petronas bare 11 måneder senere, som vil se at det malaysiske selskapet finner 80% av letebrønnen Samo-1, opp til en total brutto kostnad på US $ 45 millioner, og betaler US $ 6 millioner betaling pluss 80% av ikke-godt tilbake kostnader.

BLOKK A2 OG A5!!!??? Ja, dere leste riktig. 23.10.2018 hendte det.


Så skrur vi tiden litt tilbake i tid. 8.10.2018. Vi bytter også land til Senegal.
Senegal er på utkikk etter farm-in partners for en offshore blokk som fortsatt er hevdet av Oslo-listede junior African Petroleum Corporation Limited (APCL), som allerede har gått til voldgift over det omstridte området.

Statsselskapet Petrosen søker tilbud om to offshore-blokker, inkludert senegal offshore profond (SOSP) -blokken, sa APCL mandag.

APCL starter senegal og durer på med voldgift.
APCL hevder at den fortsatt har en 90% drevet eierandel i tannregionen.

"Selskapets juridiske rådgiver har i dag skrevet til de senegalesiske myndighetene om å mene dem om African Petroleums rettigheter under SOSP-produksjonsdelingskontrakten," sa APCL.

"SOSP PSC er for øyeblikket gjenstand for et pågående voldgiftsprosess for ICSID [International Center for Settlement of Investment Disputes], som er anerkjent av senegalesiske myndigheter.

APCs administrerende direktør Jens Pace sa: "Vi er overrasket over at Petrosen søker interessetrykk på vår SOSP-blokk på denne tiden, gitt at det er gjenstand for ICSID-voldgift, en prosess som senegalesisk regjering har anerkjent og interesserte næringsaktører vil være godt klar over av.


APCL slumps på Senegals PSC-dødvann
"SOSP PSC har ikke blitt avsluttet, og til det tidspunktet tvisten er løst, enten amicably eller gjennom voldgiftskanaler, forblir African Petroleum på lisensen, og vi skal fortsette å forsvare vår posisjon nøye gjennom den pågående voldgiftsprosessen."

APCL startet voldgift under ICSID i slutten av juni over sin uttalte posisjon i både SOSP og Rufisque Offshore Profond PSCs. Fransk supereier Total har allerede fullført ny 3D-seismikk på sistnevnte kanal og forbereder seg på å bore det neste år.

24.4.2018
Runden, lansert i november i fjor, vil se til landbaserte blokker og fire offshore-blokker tilbys av Olje- og energidepartementet.

Hør over shortlisted kandidater inkluderer fransk supermajor Total, italiensk major Eni, China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) International, CNOOC UK og anglo-irsk selvstendige Tullow Oil i samarbeid med Australias Woodside Petroleum.


Far måker ut Gambia blokker

Også kuttet er australske oppdagelsesreisende Far Ltd og Talon Petroleum, Storbritannias utforsker Impact Oil & Gas og Sveriges Svenska Petroleum.

Olje- og energidepartementet vil snart lansere Forespørselsforslaget (RfP) for å tillate at alle børsnoterte selskaper legger fram forslag på viktige tekniske og kommersielle vilkår i tråd med utkast til modellkontrakt, ifølge en uttalelse utstedt denne uken.

Den såkalte modell petroleums-, lete- og produksjonslisens (PEPLA) i 2014 ble gjennomgått i august i fjor, og departementet har til hensikt at den nye formatet skal danne grunnlag for alle lisenser som skal tildeles i henhold til petroleumsforsknings-, utviklings- og produksjonsloven.

Selv om det offisielle kartet som ble offentliggjort av Gambia, avslører blokkene A1 og A4 blant de ledige blokkene som tilbys, er begge gjenstander for internasjonal voldgiftsprosedyre initiert av Oslo børsnoterte African Petroleum Corporation Limited (APCL), som hevder at driftsrettighetene er iaktive.


Gambia på rask spor til parabolantallisert areal
Les mer
Nevertheless, 22 companies were interested in all four blocks, with only eleven who made it to the shortlist, according to the Ministry's allegations, a "robust, transparent, fair and competitive licensing process, committed to gaining the best value for the country".

The Ministry is supported by a team of consultants through an African Development Bank Financed Facility and a Multinational National Petroleum Negotiation Committee, according to the statement.

Den nåværende runden representerer den første lisensøvelsen som skal gjennomføres under den nye sivile administrasjonen av president Adama Barrow, etter tiår med militærdiktatur.

Det er omstridt. Mye juss skal igjennom. Kan vi klare det? Vell det vet jeg.

Redigert 21.01.2021 kl 00:36 Du må logge inn for å svare
Andyo
31.10.2018 kl 22:20 2021

Håper du mener 2019 :)
Redigert 21.01.2021 kl 00:36 Du må logge inn for å svare
tuja
31.10.2018 kl 23:04 1890

APCL kan bli krydderet i portefølgen som kan gå 10-gangen atter en gang.
Med forlik på både SOSP, samt A1-A4, kommer en eksplosjon i kursutviklingen-
Kan bli skikkelig morsomt framover. :)
Redigert 21.01.2021 kl 00:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.10.2018 kl 23:35 1805

TS: Takk for fin opplisting. (Tror også at du har feil "år" i overskrift)
Uansett, minner om denne:
https://hotcopper.com.au/threads/asx-ceo-connect-presentation.4512861
Det tar 20 minutter å høre Cath sitt foredrag om FAR i S og G.
Cath (FAR) begynner ca 42 min ut i presentasjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 00:36 Du må logge inn for å svare