Canada og Tyskland i samtaler vedr. gassindustrien i Quebec

ak78
QEC 19.01.2022 kl 23:50 3343

Fra avisen i Quebec "Le Devoir" 18/1-21
Oversatt med Google translate.

Canada og Tyskland arrangerer et møte viet utviklingen av gassindustrien og flytende naturgass-prosjekter, har Le Devoir fått vite. Goldboro LNG-eksportprosjektet, som vil kreve bygging av en gassrørledning i Quebec, vil bli presentert. Et tysk selskap som har inngått et samarbeid med GNL Québec vil også delta på arrangementet.

Le Devoir har fått en foreløpig liste over deltakere i denne "Workshop" viet til naturgass og flytende naturgass (LNG), samt et detaljert program for denne begivenheten planlagt til 26. januar. Ingen representant for det kanadiske miljødepartementet er inkludert i denne informasjonen.

Ved å lese dokumentene ser vi heller at Natural Resources Canada må representere den kanadiske regjeringen. En direktør for departementets petroleumsutviklingssektor vil tale, samt en analytiker med spesialisering i naturgass og en underdirektør i sektoren for flytende naturgass.


Sistnevnte vil delta i "regjering til regjering"-sesjonen, sammen med to andre høytstående embetsmenn fra Natural Resources Canada, inkludert en "seniordirektør" for avdelingen for rørledninger, gass og flytende naturgass. Representanter fra Alberta og Newfoundland og Labrador vil også være der. Som en del av denne delen av møtet vil vi diskutere midlene for å "støtte handels- og investeringsmål", men også "posisjoneringen av Canadas LNG for Europa".

Dette kanadisk-tyske møtet er også en del av "energipartnerskapet" som ble signert i 2021 mellom de to landene. Da Trudeau-regjeringen kunngjorde denne avtalen, bekreftet at LNG-prosjekter er en del av utviklingen av "ren energi", i sammenheng med kampen mot klimakrisen.

Den europeiske union har nettopp foreslått å klassifisere naturgass som en energi som er nødvendig for å "dekarbonisere" økonomien. Dette kan åpne for økt LNG-eksport fra Canada til Europa. Gassselskaper som er aktive på kanadisk jord har til hensikt å øke produksjonen i de kommende årene, takket være utnyttelse ved hydraulisk frakturering.

"Verkstedet vil gi foredragsholdere fra begge land muligheten til å diskutere naturgass i sammenheng med den globale energiomstillingen. Målet er å fremme en bedre forståelse av virkningen av energipolitikk og forpliktelser i hvert land, av tiltak for å dekarbonisere verdikjedene for naturgass og av mulighetene for å øke energisamarbeidet mellom de to landene», spesifiserer Natural Resources. Canada, på e-post .

For Greenpeace-talsmann Patrick Bonin er denne typen toppmøter «uakseptable» i sammenheng med klimakrisen. «Disse landene bør mobilisere all sin innsats for å frigjøre seg fra hydrokarboner. Nok en gang er Trudeau-regjeringens tilnærming full av inkonsekvenser som undergraver dens troverdighet og truer etterlevelsen av dens klimaforpliktelser," sa han.

Gassrørledning i Quebec?

I tillegg til representanter for regjeringene i Canada og Tyskland, vil flere selskaper være til stede. The Canadian Natural Gas Association og Association of Explorers and Producers of Canada vil presentere under temaet "Natural Gas in the Energy Transition".

To selskaper fra olje- og gassektoren vil snakke under et segment med særlig fokus på «miljøpåvirkningene av produksjon og transport av LNG» og på utvinning av «ukonvensjonell» gass, derfor utnyttet ved frakturering.

Spesifikke LNG-eksportprosjekter til Europa vil også bli presentert, inkludert Goldboro LNG, fra Pieridae Energy. Dette naturgassvæskeanlegget i Alberta, som skulle bygges i Nova Scotia, ville kreve bygging av en ny gassrørledning som ville krysse territoriet til flere kommuner i Quebec.

Etter all sannsynlighet vil naturgassen strømme i et rør som ligger på samme rute som Trans Quebec og Maritimes gassrørledningsnettverk, som eies av TC Energy. Den ville derfor passere gjennom en gassrørledning som ville krysse øst for øya Montreal, deretter en del av Montérégie og Estrie, før den krysset den amerikanske grensen. Den passerer spesielt i sektorene Sainte-Julie, Granby, Bromont, Magog og Coaticook. Statsminister François Legault har allerede sagt at han er åpen for dette prosjektet.


LNG Quebec

I tillegg vises navnet på administrerende direktør for Hanseatic Energy Hub, Manfred Schubert, på den foreløpige listen over deltakere i "Workshop". I fjor ble han sitert i pressemeldingen som kunngjorde et "strategisk partnerskap" mellom LNG Quebec og Hanseatic Energy Hub, som ønsker å bygge en LNG-importterminal i Tyskland. G
njn-
20.01.2022 kl 01:47 3113

Vi gleder oss til fortsettelsen AK78
Vi har is i magen!!!
SørenE
20.01.2022 kl 08:07 2774

Hej Norge

Som jeg læser det handler det mest om rørledning i Quebec og ikke så meget udvinding.
Vi har da lov at håbe regering i Quebec kommer til fornuft --- alle borgere i Quebec kan få fyldte lommer med $$$$ hvis de vælger udvinding.

Dansken

Hei SørenE,

Hehe.. Den rørledningen betyr i praksis utvinning.
For å utvinne, så må man ha infrastrukturen for eksport på plass. Så denne artikkelen er nok en bedre nyhet enn mange forstår. Man bygger selvfølgelig ikke rørledningen for at den skal ligge der til pynt. Her skal det eksporteres i stor skala, og da vil også QEC få sine tillatelser.

Ingen vits å la seg distrahere av dag-til-dag svingninger i QEC aksjekursen. Her er det bare å sitte rolig og vente. Kanskje må man vente 2-3 år. Men belønningen vil da være ekstrem når den kommer!
uptrade
20.01.2022 kl 08:35 2488

AK:
Tyskland har ikke noe valg, slik jeg ser det.

Fase ut kull og kjernekraft.
Vil ut av Putins klamme hånd.
Fått kjenne på at vindmøller ikke virker når det er vind i vinter.
Må gjøre gass grønn, da de ser hvor mye de vil miste av energi når de faser ned kull og trenger sårt erstatning.
Finne ett land som har like strenge miljøvern som Norge.

Jeg tror endelig det har gått opp for Europa etter MDG styrte politikken, at noe må gjøres.
Selv her i Norge har vi fått kjenne på høye energi prisene.
6710
20.01.2022 kl 08:36 2469

QECs klimavenlig tilgang til udvinding kan blive vigtig i muligheder i Alberta, Quebec...
Michael Binnion er vel aktiv her, bagved, i at formidle QEC bidrag til disse projekter.
Redigert 20.01.2022 kl 08:45 Du må logge inn for å svare
Boei
20.01.2022 kl 08:44 2365

Den betyr nok ikke i praksis at det blir utvinning, rørledningen skal heller ikke være til pynt, det skal eksporteres gass men ikke fra Quebec. Det er likevel positivt for oss som ønsker en endring, en kan jo håpe på at dette påvirker Quebec.

Boei,

Fair enough... Jeg kjenner ikke alle detaljer knyttet til rørledningen.
Men, rørledningen MULIGGJØR i det minste utvinning fra Quebec. Ved at det allerede går et eksportrør gjennom terrenget, så vil det være enklere å knytte seg til dette, enn om ingen infrastruktur skulle være på plass.
Man ser det samme i nordsjøen; Gasseksport rørledningen Polarled er på plass, og gass fra nye felter tilknyttes denne, for så å ledes til Nyhamna for videre prosessering.

Igrene stiger hertil morgen 50 % på, at EU at vil gøre naturgas grøn👍. Er Qec i nærheden af sådan en daglig procent stigning?

Kan vi ikke lige rykke kommaet to pladser til højre i procentstigningen i dag? Så vi når Tujas mål med 100 % op.
Redigert 20.01.2022 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
Kingen
20.01.2022 kl 10:36 1787

Tenker Qec kommer til å stige vanvittig mye når forhåpentligvis EU gjør sitt vedtak om dette i morgen.
SørenE
20.01.2022 kl 15:39 1403

Hej Norge

6710 -- he he, korrekt, men følger med og har købt en bette lyttepost på 1,6 kr.
Havde ellers solgt mig ud -- havde en større post, ved egentlig ikke hvad jeg tror, alt kan ske i denne aktie.

Dansken
SørenE
20.01.2022 kl 16:49 1259

Hej Norge

Nu Binnion med imponerende aftale med First Nation --- det er sku godt gået, Binnion kæmper videre , tænker kampen mod vindmøllerne :-)

Dansken
Redigert 20.01.2022 kl 16:50 Du må logge inn for å svare
sigj2
20.01.2022 kl 17:44 1020

Wtf??
Kom just inn døra....er det sant??
Jensi
20.01.2022 kl 17:45 1010

ja pludselig står jo Quebecs reging i et dårligt lys - SÅDAN at spænde ben for First Nations - nej vel det dur ikke !
de bliver sku til sidst fanget i deres eget spil !
og det har de godt af !
sigj2
20.01.2022 kl 17:46 988

Å fyyyyflate
Leste børsmeldinhen nå.....håper du er inne nå i aksjen haha 🤑🤑🤑